אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצון ✔איך לשכנע מישהו שאפשר להשתנות? איך לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות? איך לשכנע שאנשים משתנים? איך לעשות מניפולציה על מישהו? שיטת שכנוע, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:56איך לשכנע מישהו שאפשר להשתנות? איך לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות? איך לשכנע שאנשים משתנים? איך לעשות מניפולציה על מישהו? שיטת שכנוע, איך לשכנע מישהו שיש לו בחירה חופשית? גנטיקה, רצון חופשי
איך לשכנע אדם שהוא יכול להשתנות?

אליעד כהן מציג שיטה מפורטת ופרקטית כדי לשכנע אדם שמאמין שאין לו יכולת להשתנות, שהוא למעשה כן יכול להשתנות. הוא מדגיש שהמטרה בשכנוע היא לגרום לאותו אדם לחשוב בצורה שונה, וזאת באמצעות מניפולציה עדינה על מנגנוני החשיבה שלו.

מה לעשות כשאדם טוען "אני לא יכול להשתנות"?

כאשר אדם טוען שאין לו יכולת להשתנות, קודם כל שואלים אותו אם תמיד היה כזה. למשל, אפשר לשאול אותו: "תמיד היית ככה? מאז שנולדת?". אם האדם מאשר שאכן תמיד היה כך, יש לשאול אותו אם הוא בטוח שאין שום אפשרות לשינוי. בשלב זה, סביר שהוא יתעקש שהוא בטוח לגמרי ושאין לו אפשרות להשתנות בנושא ספציפי שמטריד אותו.

השלב הבא הוא למצוא לפחות דבר אחד שבו הוא כן משתנה. לדוגמה, אפשר לשאול אותו על הרגלים אחרים שהוא כן הצליח לשנות בעבר, כמו הרגלי תזונה או תחביבים חדשים שרכש. המטרה היא להראות לו שהוא כן משתנה בתחומים מסוימים בחייו. כך נוצר אצלו ספק לגבי אמונתו הראשונית, ואם הוא משתנה בתחום אחד, הוא אולי יכול להשתנות גם בתחום אחר.

מדוע אנשים חושבים שאינם יכולים להשתנות?

אליעד מסביר שאנשים מחזיקים באמונה כלשהי משתי סיבות עיקריות:
  • הם מאמינים שזו האמת.
  • הם מרגישים טוב להאמין בכך.
לכן, אם ברצוננו לשנות אמונה זו, עלינו לגרום לאדם להרגיש רע עם המחשבה הזו. כלומר, עלינו ליצור סיטואציה שבה האדם יפגע מהאמונה שהוא לא יכול להשתנות, וכך יבחר להחליף אותה באמונה חדשה שמועילה לו יותר.

איך לגרום לאדם להרגיש רע עם המחשבה שאינו יכול להשתנות?

כדי לגרום לאדם להרגיש רע מהמחשבה שאינו יכול להשתנות, ניתן להראות לו כיצד אמונה זו פוגעת בו באופן ישיר. למשל, אם הוא מתלונן על אנשים בכביש שמתנהגים בצורה לא טובה, ניתן לומר לו: "הם לא יכולים להשתנות, זה עניין של גנטיקה ואין מה לעשות עם זה". אם ירגיש תסכול מהמצב, הוא עצמו יטען: "לא נכון, אנשים יכולים להשתנות!" ואז תהיה לו מוטיבציה לחשוב שגם הוא עצמו יכול להשתנות.

אליעד מדגים זאת בצורה הבאה: אדם אומר שאין בחירה חופשית, אז נותנים לו סיטואציה שתגרום לו להעדיף להאמין שיש בחירה חופשית. לדוגמה, אומרים לו: "אתה חייב לקבל את המצב כמו שהוא כי אין לך בחירה", ואז הוא בעצמו מתקומם ואומר: "ברור שיש לי בחירה!". ברגע זה הוא מבין שגם לו יש אפשרות לשינוי ובחירה חופשית.

כיצד ניתן ליישם את שיטת השכנוע הזאת בזוגיות?

השיטה הזאת יכולה להיות יעילה גם במערכות יחסים ובזוגיות. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג מתלונן על התנהגות בן הזוג השני ואומר לו: "אתה צריך לקבל אותי כמו שאני כי אין לי יכולת להשתנות", ניתן להשתמש בטכניקה הבאה. בן הזוג השני יגיב: "אני מוכן לקבל אותך כמו שאתה, אבל האם אתה גם מוכן לקבל אותי כמו שאני? אם כן, אז תקבל גם את העובדה שאני לא מקבל אותך כמו שאתה". זוהי מניפולציה הגורמת לבן הזוג להבין שכמו שהוא רוצה לקבל הבנה וקבלה, הוא חייב להכיר בכך שיש לו אפשרות לשינוי, אחרת יגיע למצב של מבוי סתום.

אליעד מדגיש ששיטה זו היא כלי עוצמתי שיכול לסייע בזוגיות, במיוחד אם הזוג רוצה לנהל תקשורת יותר פתוחה ולהגיע להבנה הדדית.

האם השיטה הזו תמיד עובדת?

חשוב להבין שהשיטה לא תמיד מובילה לתוצאות מיידיות או ודאיות. עם זאת, היא מגדילה את הסיכויים באופן משמעותי שאדם ישנה את אמונתו לגבי יכולתו להשתנות. המפתח הוא לגרום לו להבין שאמונתו הנוכחית מזיקה לו, וכאשר יבין זאת, יש לו סיכוי טוב יותר להשתכנע שהוא מסוגל לשנות את עצמו או את תפיסתו.

איך השיטה פועלת לגבי אמונות שליליות נוספות?

העיקרון הזה יכול לפעול גם לגבי אמונות אחרות. אליעד מציע למצוא מצבים בהם האדם רוצה להאמין במשהו חיובי, ואז להציג בפניו סיטואציה שלילית הנובעת מהאמונה השלילית שלו. כך הוא ירצה באופן טבעי לאמץ את האמונה החיובית יותר, מתוך מוטיבציה להרגיש טוב יותר.

מהו העיקרון הבסיסי של מניפולציית החשיבה?

העיקרון הבסיסי שאליעד מלמד הוא פשוט: כל אדם מחזיק באמונותיו כי הוא חושב שהן נכונות או שהן גורמות לו להרגיש טוב. ברגע שניצור מצב בו האמונה גורמת לו להרגיש רע, יהיה לו אינטרס חזק לשנות את אותה האמונה, וכך הוא יגיע למצב של פתיחות לשינוי.

השימוש בכלים אלו יכול לסייע לאנשים להשתנות ולשפר את חייהם, מתוך הבנה עמוקה יותר של מנגנוני החשיבה שלהם.
איך לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות?

אם יש אדם שטוען שהוא לא יכול להשתנות, נשאלת השאלה איך אפשר לשכנע אותו אחרת, במיוחד אם הוא רוצה להשתנות אבל לא מאמין בכך. אליעד מציע מספר שלבים שמבוססים על הבנת מנגנון החשיבה של האדם והרגשותיו.

מה לעשות כשמישהו אומר "אני לא יכול להשתנות"?

במקרה בו אדם אומר שהוא לא יכול להשתנות, ניתן להתחיל בכך שתשאל אותו אם הוא תמיד היה כזה. למשל, אפשר לשאול: "תמיד היית ככה?" או "מאז שנולדת ככה?". אם הוא יגיב בהסכמה, כלומר, "כן, מאז שנולדתי ככה", ניתן להמשיך לשאול אותו אם הוא בטוח שהוא לא יכול להשתנות.

כיצד לשכנע אותו שיכול להשתנות?

השלב הבא הוא לגרום לו לחשוב ולמצוא לפחות דבר אחד שהוא כן משתנה בו. אם הוא אומר שזה בלתי אפשרי עבורו להשתנות, אפשר להראות לו שהוא כן משתנה באספקטים אחרים של חייו. ברגע שיבין שהוא כן משתנה בהיבטים מסוימים, זה יכול להקל עליו להבין שאולי הוא יכול להשתנות גם במקומות אחרים.

האם יש אפשרות לגרום לו להרגיש רע על כך שהוא לא יכול להשתנות?

האסטרטגיה של אליעד היא לגרום לאדם להרגיש רע מהמחשבה שהוא לא יכול להשתנות. אם הוא ירגיש רע מהמחשבה הזו, הוא עשוי להתחיל להאמין שהוא כן יכול להשתנות. לשם כך, יש צורך ליצור סיטואציה שבה הוא יחשוב שהאמונה הזאת לא מועילה לו. לדוגמה, אם אדם אומר "אנשים לא יכולים להשתנות", אפשר להצביע על מצבים בהם אנשים כן שינו את עצמם ולהראות לו שגם הוא יכול להשתנות.

כיצד לגרום למישהו להאמין בבחירה חופשית?

אם אדם אומר שאין לו בחירה חופשית, ניתן ליצור סיטואציה בה הוא יעדיף לחשוב שיש לו בחירה חופשית. למשל, אם מישהו אומר שאין לו שליטה על משהו בחיים, אפשר להביא לו דוגמה בה הוא יחשוב שהוא כן יכול לבחור, וכך לשדר לו שהוא יכול לבחור גם בדברים אחרים.

האם זה תמיד עובד?

לא תמיד אפשר לגרום לאדם להאמין שהוא יכול להשתנות או שיש לו בחירה חופשית. אבל אליעד מסביר שעלינו ליצור סיטואציות בהן האדם ירגיש רע מהמחשבה שאין לו בחירה או שאין לו יכולת להשתנות. ברגע שזה יקרה, יש סיכוי גבוה יותר שהוא ישנה את דעתו.

איך להשתמש בשיטה הזו בזוגיות?

שיטה זו ניתנת לשימוש גם בזוגיות. לדוגמה, אם זוג רבים וחד מהם מאשים את השני במשהו, ניתן לשחק עם הרעיון של "אין לך בחירה" ו"למה אני צריכה לקבל אותך כמו שאתה אם אתה לא מוכן לקבל אותי?". שיטה זו יכולה להוביל למצב בו כל אחד יתחיל לחשוב על אפשרויות אחרות לשנות את ההתנהגות שלו, ולגרום למערכת הזוגית לפתח יותר הבנה הדדית.
עכשיו נגיד יש מישהו שאומר שאנשים לא יכולים להשתנות אוקי בן אדם אומר שאנשים לא יכולים להשתנות או שהוא אומר שהוא לא יכול להשתנות, איך אנחנו בעצם משכנעים מישהו שחושב שהוא לא יכול להשתנות שהוא יכול להשתנות. מה אנחנו עושים?

ש: והוא רוצה להשתנות?

אליעד: כן.

ש: משקרים אותו שאנשים אחרים יכולים להשתנות, בהנחה שהוא חושב שאנשים אחרים יכולים להשתנות.

אליעד: נגיד מישהו אומר אני לא יכול להשתנות זה אני אני לא יכול להשתנות.

ש: והוא חושב שאנשים אחרים יכולים להשתנות?

אליעד: לא אז איך משכנעים אותו שאנשים אחרים יכולים להשתנות?

ש: אז אני לא יודע.

אליעד: זאת השאלה אבל, יפה אז מה אנחנו עושים?

ש: צריך לשאול אותו אתה תמיד היית ככה.

אליעד: "תמיד הייתי ככה".

ש: "מאז שנולדת גם?".

אליעד: "כן מאז שנולדתי ככה נולדתי מה לעשות" לא משנה מאז שהוא נולד בכל מקרה התשובה היא פשוטה.

ש: "אתה בטוח שאתה לא יכול להשתנות?".

אליעד: "בטוח שאני לא יכול להשתנות וזה אני ואין אפשרות להשתנות" התשובה פשוטה ביותר.

ש: תמצא בעצמך דבר אחד שהוא כן משתנה בו.

אליעד: הוא אומר לך בזה אני לא יכול להשתנות.

ש: לא למצוא לפחות דבר אחד שהוא כן משתנה.

אליעד: כן אני הבנתי הוא אומר לך "אבל בזה נכון אבל בזה אני לא יכול להשתנות אין אפשרות להשתנות".

ש: "אתה בטוח שאתה לא יכול להשתנות בזה?".

אליעד: "בטוח".

ש: "אז למה זה מפריע?".

אליעד: לא מפריע כלום אני אמרתי אם אתה רוצה לגרום לו לחשוב שהוא יכול להשתנות.

ש: זה לא מפריע לו שהוא לא יכול להשתנות.

אליעד: לא מפריע לו כלום עכשיו לנו מפריע שהוא חושב שהוא לא יכול להשתנות, לנו מפריע שהוא חושב שהוא לא יכול להשתנות מה נעשה והתשובה היא כדלקמן בן אדם חושב משהו משתי סיבות אחד כי הוא חושב שזה טוב שתיים כי הוא חושב שזאת האמת, נכון בן אדם חושב דבר משתי סיבות כי הוא חושב שזאת האמת וכי הוא חושב שזה טוב, טוב לו לחשוב ככה והוא גם חושב שזה נכון.

מה זה אומר לנו בהקשר שלנו זה אומר שאם אנחנו בעצם רוצים שמישהו יכול לחשוב שהוא יכול להשתנות אנחנו בעצם צריכים לגרום לו להרגיש רע מהמחשבה שהוא לא יכול להשתנות, איך לו להרגיש רע מהמחשבה שהוא לא יכול להשתנות אז אנחנו בכלל נעשה סיפור אחר לגמרי נגיד לו אתה יכול להשתנות כי אנשים יכולים להשתנות, עכשיו איך נגרום לו לחשוב שאנשים יכולים להשתנות ניצור לו במוח סיטואציה שבה אם הוא יחשוב שאנשים לא יכולים להשתנות זה יעשה לו רע.

לדוגמה הוא נגיד נוסע בכביש ויש אנשים עוקפים אותו ואז הוא אומר "תראה את האנשים האלה מה הם עושים, אתה יודע אנשים לא יכולים להשתנות" עכשיו זה עושה לו רע המחשבה בדיוק כי עכשיו המחשבה שאנשים לא יכולים להשתנות דופקת לו את האינטרס שלו "מה פתאום יכולים להשתנות" אומרים לו "לא הם לא יכולים הם נולדו ככה זאת הגנטיקה, אין דבר כזה גנטיקה הם יכולים להשתנות, אנשים יכולים להשתנות נכון גם אתה יכול להשתנות".

זאת אומרת אנחנו ניצור לו סיטואציה שבה הוא ירגיש רע מזה שהוא חושב שאנשים לא יכולים להשתנות ואז זה יגרום לו לרצות לחשוב שהם יכולים להשתנות ואז זה ישכנע אותו שגם הוא יכול להשתנות או במילים אחרות בן אדם שאומר אין לי בחירה חופשית נביא לו סיטואציה שבה הוא יעדיף לחשוב שיש בחירה חופשית, נביא משהו נגד רצונו ונגיד לו "אדוני אין בחירה חופשית זה מה יש אין בחירה חופשית" הוא יגיד "לא יש בחירה חופשית, נכון גם לך יש".

למה כי בן אדם חושב את מה שהוא חושב כי הוא חושב שזה טוב וכי הוא חושב שזאת האמת ולכן אם אנחנו ניצור לו סיטואציה שהוא חושב שזה יעשה לו רע לחשוב את זה אז הוא לא יחשוב את זה ואז זה יגדיל את הסיכוי שהוא לא יחשוב את זה, פשוט ביותר פשוט ביותר.

ש: אבל הוא לא כופר בבחירה הוא אומר רק על זה.

אליעד: אני מסכים איתך הוא אומר רק בזה דהיינו, יש דברים שאין לי בהם בחירה אז אנחנו נמצא לו משהו.

ש: בדבר מסוים.

אליעד: מסוים אז אנחנו נמצא לו משהו שהוא ממש רוצה שמישהו אחר ישתנה ונגיד לו אין בחירה על זה "אתה יכול להוכיח לי שיש שם בחירה, יפה באותה דרך נוכיח לך שיש לך בחירה", נמצא משהו שהוא רוצה לחשוב שיש בחירה ונגיד לו "אדוני אין בחירה זה מה יש, יש בחירה יפה גם לך יש בחירה". עכשיו נגיד לדוגמה בזוגיות נגיד ששני אנשים רוצים לריב אחד עם השני אז אחד מאשים אותך במשהו אז אתה אומר לו "אולי תשתנה, לא אין לי בחירה, גם לי אין בחירה זה הכל לך אין בחירה אתה צודק גם לי אין זה מה יש תקבל אותי איך שאני נכון תקבל אותי איך שאני שאני לא מקבל אותך איך שאתה" זה הדיל.

הבנו פשוט או לא פשוט אם מישהו אומר לך "תאהבי אותי אני רוצה שתקבלי אותי איך שאני, למה את נגיד צועקת עלי כל פעם כשככה וככה תקבלי אותי איך שאני" את אומרת "אני מוכנה לקבל אותך איך שאתה ואתה גם מוכן לקבל אותי איך שאני? כן, אז תקבל אותי שאני לא מקבלת אותך זה הכל אם לך אין בחירה גם לי אין בחירה" וכמובן שזה אם רוצים לריב.
אסטרטגיות חופש הרגל אליעד להביא הוכחות אמונה מה לעשות הוא רוצה להשתנות שינוי הרגלים להחליף לשאול שאלות איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום למישהו איך לגרום למישהי איך לעשות איך לעשות מניפולציה איך לעשות מניפולציה על מישהו איך לעשות מניפולציות איך לשכנע איך לשכנע מישהו איך לשכנע מישהו שאפשר להשתנות איך לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות איך לשכנע מישהו שיש לו בחירה חופשית איך לשכנע שאנשים משתנים אנשים משתנים בחירה בחירה חופשית גנטיקה הוא יכול להשתנות הרצון החופשי חופש חופש הרצון חופש רצון חופשית יכול להשתנות יכולת לגרום למישהו שאפשר להשתנות לגרום למישהו שהוא לגרום למישהו שהוא יכול להשתנות לגרום למישהו שיש לו בחירה לגרום למישהו שיש לו בחירה חופשית להשתנות לעשות מניפולציה לעשות מניפולציה על מישהו לעשות מניפולציות לשכנע לשכנע מישהו לשכנע מישהו שאפשר להשתנות לשכנע מישהו שהוא לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות לשכנע מישהו שיש לו בחירה לשכנע מישהו שיש לו בחירה חופשית לשכנע שאנשים משתנים מניפולציה מניפולציות רצון רצון חופשי שיטה לשכנוע שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שינויים שכנוע
רצון / רצונות / הרצון - הכל כולל הכל על רצון / רצונות / הרצון - רשימת כל הנושאים
רצון רצונות הרצון - הכל כולל הכל על רצון רצונות הרצון - רשימת כל הנושאים רצון רצון או שכל רצון אובססיבי רצון אחד רצון אין סוף רצון אין סופי רצון אישי רצון אמיתי רצון אנושי רצון אפשרי רצון אקראי רצון בזוגיות רצון בלי חיסרון רצון בלי סיבה רצון בריא רצון בתת מודע רצון גורלי רצון גשמי רצון האחר רצון האלוהים רצון הבורא רצון הוא חיסרון רצון הוא עובדה או פירוש רצון הישרדותי רצון הלקוחות רצון הפוך רצון זה חיסרון
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
... מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית איך אפשר ליצור מוטיבציה גם כשאין רצון בכלל? הרבה פעמים אדם רוצה להשיג מטרה מסוימת, אך מבין שכדי להגיע אליה הוא חייב להתאמץ ולעבוד קשה. כדי לעמוד באתגרים ובמאמצים, האדם זקוק למוטיבציה חזקה ולרצון גדול. אבל מה קורה כאשר האדם מרגיש שאין לו מספיק רצון או מוטיבציה? במקום פשוט לוותר על המטרה, קיימת דרך אחרת. אליעד כהן מציג רעיון של רבי נחמן, לפיו אם אין לאדם מספיק רצון, הוא יכול להתחיל בלרצות לרצות. כלומר, גם אם אין לאדם כוח או מוטיבציה לעשות דבר מסוים, הוא יכול להגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לעשות את זה. לדוגמה, נניח שאדם רוצה לרוץ 10 קילומטרים, אבל אין לו שום חשק לקום ולצאת לריצה. לפי הגישה של רבי נחמן, הוא לא חייב להיכנע ולוותר מיד. הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לרוץ עשרה קילומטרים. ברגע שהאדם אומר זאת, הוא בעצם מכוון את תודעתו אל עבר יצירת רצון ראשוני, וזה כבר צעד חשוב בדרך לפיתוח המוטיבציה. מדוע רצון לרצות יכול להגביר את המוטיבציה? כאשר האדם אומר אני רוצה לרצות את זה, הוא יוצר רצון נוסף, אפילו אם הרצון המקורי חלש מאוד או לא קיים בכלל. אליעד כהן מסביר שרצונות הם דבר דינמי ונעים כל הזמן, והם יכולים להתפתח ולהשתנות. אם אדם מכוון את עצמו לרצות את הרצון, הוא כבר מתחיל ליצור תנועה פנימית חדשה שתוביל בסופו של דבר לרצון חזק יותר. זה בעצם פותח לו דלת להאמין בעתיד שזה אפשרי שיתעורר בו הרצון החסר. כיצד ניתן ליישם את הרעיון הזה באופן מעשי? אפשר להשתמש בטכניקה הזאת במצבים שונים ומגוונים. לדוגמה, אדם שמעוניין לחקור את האמת ולהטיל ספק בשכלו, אבל מרגיש שאין לו רצון מספק לכך, יכול לומר לעצמו: הלוואי שהיה לי רצון חזק להטיל ספק בשכל ולחקור את האמת. ואם הוא מרגיש שגם את זה הוא לא יכול לעשות, הוא יכול אפילו להגיד: אני רוצה שיהיה לי רצון לרצות להטיל ספק ולחקור את האמת. כל אחד מהשלבים האלה הוא בעל ערך בפני עצמו ומתחיל להניע את המחשבה לכיוון הרצוי. מה לעשות כשחסר רצון בפועל בזמן אמת? כאן אליעד נותן דוגמה של שני אנשים שמגיעים להתאמן בחדר כושר: האדם הראשון אומר לעצמו: אין לי חשק להתאמן, מוותר והולך הביתה. ...
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
... ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק? מהו טוב ומהו רע? ההגדרה הבסיסית של טוב ורע, כפי שמוצגת בהרצאה, היא שהטוב הוא חוויית מילוי רצון, והרע הוא חוויית אי - מילוי רצון. אם אדם רוצה משהו והדבר מתממש, הוא מרגיש טוב, ואם הוא רוצה משהו והדבר לא מתממש או שקורה דבר אחר שהוא לא רוצה, הוא מרגיש רע. האם ניתן להרגיש טוב או רע בלי רצון מודע? אחת השאלות שנשאלות היא האם תמיד נדרש רצון מודע כדי להרגיש טוב או רע. אליעד כהן מציין כי קיימים מקרים שבהם אדם מרגיש טוב למרות שלא היה לו רצון מודע לאירוע מסוים. לדוגמה, הורה שמתמלא בשמחה כאשר הילד שלו מצליח לפתור תרגיל במתמטיקה, למרות שלא היה לו רצון מודע לכך מראש. האם טוב תמיד נובע מרצון מודע? ההסבר שניתן כאן הוא שלפעמים, מה שגורם לנו להרגיש טוב הוא רצון סמוי. במקרה של ההורה, הרצון הסמוי שיכול להיות היה שקשור לרצון להיות אבא טוב, לרצות שהילד יצליח ויהיה חכם. גם אם הרצון לא היה מודע באופן ישיר, מילוי רצון זה מוביל לתחושת טוב. הדוגמה של מציאת מיליון דולר או מים במדבר כיצד יכול אדם להיות מאושר מכך שהוא מוצא מיליון דולר, גם אם לא חשב על הרצון הזה באופן מודע? אליעד מסביר כי בתת - המודע יש לרובנו רצון לרווחה כלכלית, לביטחון ולהזדמנויות נוספות. כאשר אדם מוצא סכום כסף גדול, הוא ממלא רצון חבוי שקשור לביטחון כלכלי, וכך מתעוררת שמחה. גם במקרה של צמא במדבר, ברגע שאדם מוצא מים הוא מגלה את הרצון שהיה לו לשתות, גם אם לא היה מודע לכך מראש. מהו אין טוב בלי רע? ההבנה המרכזית כאן היא שנראה כי אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב, מפני שטוב הוא מילוי של רצון, ורע הוא היעדר מילוי רצון. כשיש לנו רצון שלא מתממש, אנו חווים רע, וכשאנו משווים את המצב שלנו למצב טוב יותר אפשרי (שכבר חווינו או שאנחנו מדמיינים אותו), זה גורם לנו להרגיש רע. הדוגמאות להדחקת רצון תיאורים נוספים, כמו של אדם הומלס שלא מרגיש רע באופן יומיומי, מראים את עיקרון ההדחקה. אם הומלס יבלה תקופה בבית מלון, ואז יחזור לרחוב, הוא ירגיש רע ...
שינוי רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת הנאה מסקס? טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית?
... רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת ... החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית? וכאן נסביר, על הדינאמיקה שיש בין הרצונות השונים שיש לאדם. ואיך תהליכים שונים בשינוי ברצון אחד ספציפי של האדם, משפיע על רצונות אחרים של האדם. ואיך לשנות רצון? איך רצון אחד משפיע על רצון אחר? איך החלשת רצון משפיעה על רצונות אחרים? איך חיזוק רצון משפיע על שאר הרצונות? איך ביטול רצון משפיע על רצונות אחרים? איך יצירת רצון משפיעה על שאר הרצונות? ועוד כי הרצונות של האדם משתנים כל הזמן. לפעמים באופן כללי ולפעמים באופן ספציפי. לדוגמה לפעמים יש תקופות שבן אדם רוצה משהו ויש תקופות שהוא לא רוצה את אותו הרצון בכלל אלא רוצה את ההפך שלו. כמו כן יכול להיות שינוי בעוצמת הרצון, שלפעמים בן אדם
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
... הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp מהם חוקי הרצון ואיך ניתן לשנות את הרצון? הרצון, כפי שמוסבר בהרצאה, לא תמיד פועל בצורה מסודרת וברורה, ולעיתים נדמה שהוא אקראי. כאשר אדם רוצה משהו, יש לבדוק האם מדובר ברצון שמגיע מסיבה או אם מדובר ברצון אקראי, שאין לו הסבר ישיר או סיבתי. אליעד מציין כי לא ניתן לפעול או לרצות משהו בלי סיבה, אם כי לפעמים נדמה שהרצון אינו מושפע ממניע ברור. מהו רצון אקראי ומהו רצון סיבתי? רצון אקראי הוא רצון שאין לו סיבה ברורה. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני רוצה להיות טייס, אך אינו מסביר מדוע הוא רוצה זאת, הוא מציין רצון אקראי. הוא מבצע את הרצון רק משום שזה מה שהוא רוצה, ולא בגלל סיבה כלשהי. מנגד, יש רצון סיבתי, שבו הרצון נובע מסיבה. אם אדם רוצה להיות טייס, יש לכך סיבות או מניעים ברורים, כמו הרצון להגיע ליעדים מסוימים, להשיג מטרות בחיים, או רצון להיות חלק מעיסוק מסוים. כיצד ניתן לחזק את הרצון או להחליש אותו? לפי אליעד, ישנן דרכים לחזק או להחליש
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? אליעד כהן מסביר שהפעולות של ... נתינה מתוך חולשה (כמו עבד)? לעומת זאת, נתינה מתוך חולשה מתרחשת כאשר האדם נותן לא מתוך רצון פנימי אמיתי, אלא מתוך תחושת כפייה, לחץ, חובה או חוסר ברירה. האדם במצב זה מרגיש כאילו הוא עבד שנאלץ לוותר על ... לאחרים (בעיקר למלך), ולכן הנתינה שלו נתפסת ככואבת, מתישה ומחלישה. הוא לא בוחר לתת מרצון אמיתי, אלא מחויב לעשות זאת, ולכן הוא חווה את הנתינה כחולשה וכעבדות. כיצד קבלה יכולה להיחוות כתחושת חוזק או ...
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
... רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש איך יכול להיות שרצון שהוחלש פתאום מתפרץ מחדש? כאשר אדם רוצה משהו מאוד חזק, למשל התמכרות מסוימת כמו עישון, סמים, פורנו או משיכה למישהו מסוים, והוא מחליט להחליש את הרצון הזה, חשוב להבין האם הרצון שהוחלש יכול לחזור בעוצמה פתאומית. התשובה של אליעד כהן לכך ברורה: כל עוד האדם לא פתר את הרצון באופן מוחלט ומלא, תמיד קיימת אפשרות שהרצון ישוב, ואף יתחזק. מדוע? כי כל זמן שהאדם מסוגל לדמיין את עצמו רוצה שוב את הדבר, הוא לא באמת ביטל את האפשרות שירצה אותו בעתיד. גם אם האדם מפסיק באופן מוחלט לממש רצון כלשהו, הוא עדיין יכול לשמור על הפוטנציאל לרצות אותו שוב בעתיד. האם אפשר בכלל להיפטר לחלוטין מרצון? אליעד כהן מדגיש כי אין אפשרות לנטרל רצון באופן מוחלט, אלא אם מגיעים לשורש הרצון ומבינים את המנגנון שמייצר אותו. כל זמן שהרצון קיים אפילו באופן מודחק, הוא עלול לשוב ולהתעורר בעוצמה. לפי אליעד, הרצונות אינם נעלמים סתם כך, אלא רק מדוכאים או מודחקים, וההדחקה הזו עשויה ליצור פוטנציאל להתפרצות פתאומית של אותו הרצון, לפעמים בעוצמה גדולה יותר ממה שהייתה בהתחלה. מה גורם להתפרצות פתאומית של רצון שהוחלש? ההסבר המרכזי שמציע אליעד הוא שההתפרצות הפתאומית של הרצון קשורה בעיקר להדחקה ושקר עצמי של האדם לגבי מידת החלשת הרצון. לדוגמה, אם אדם היה מכור לעישון והחליט להפסיק, ייתכן שהחליש את הרצון לעשן מ - 80% ל - 49%. אבל אם האדם משקר לעצמו ואומר החלשתי את הרצון לעשן ל - 10%, הוא בעצם מדחיק את 39 האחוזים שעדיין קיימים בפנים. ה
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד מהו רצון לא מוגדר ומה משמעותו? ההרצאה נוגעת בקונספטים של רצון, קיום והגדרה, תוך עיון במושגים של רצון לא מוגדר, רצון מוגדר, ורצון אינסופי. אליעד כהן דן במושגים פילוסופיים עמוקים על מהות הרצון, האם הוא קיים באופן מוחלט או אם הוא תלוי בהגדרה, וכן האם הוא נגיש להבנה או תחושה עבור האדם. האם קיים רצון מוגדר? הדיון מתחיל בשאלה אם קיים רצון מוגדר, או אם מדובר ברצון שאין לו הגדרה ברורה. השיחה מקיפה את הקיום של רצון לא מוגדר, והאם ניתן להרגיש אותו או להרגיש את קיומו. אליעד כהן טוען כי אם רצון לא מוגדר לא ניתן להרגיש אותו או להכיר בו, אז במובנים מסוימים, הוא לא יכול להיות קיים. בהמשך, הוא מציע שכשאדם מרגיש רצון, הוא למעשה מזהה תחושת חיסרון או חסר, ולכן הרצון שאינו מוגדר אינו משהו שניתן לחוות בצורה ברורה. הוא מסביר גם, שאם הרצון לא מוגדר בשום היבט, אז כנראה לא ניתן להרגיש אותו בכלל. מהו רצון אינסופי? בהמשך ההרצאה, אליעד מסביר על הרצון האינסופי - רצון שאין לו גבולות או הגדרות, רצון שאין לו הגבלה. הוא מתאר את הרצון הראשון, רצון שלא ניתן להגדיר אותו אלא רק לחוות אותו ברמה מאוד גבוהה, כגלוי. הרצון הראשון מתואר כמצב של רעווא דרעווין - התגלות הרצון של כל ה
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2 האם אנחנו באמת בוחרים את הרצונות שלנו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדיון על מושג הרצון החופשי, ומתחיל בשאלה המרכזית: האם יש לנו יכולת בחירה חופשית בכל תחומי חיינו, ובפרט, האם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? הוא מציין את הדילמה הפילוסופית הבסיסית: אם אדם בוחר את רצונו, האם הוא עושה זאת עם רצון קודם או ללא רצון? הוא מסביר שאם אדם בוחר מתוך רצון קודם, אז מיד עולה השאלה: מי בחר את הרצון שקדם לרצון הזה? ואם הוא בוחר בלי רצון, הרי שלא ניתן לכנות זאת בחירה. אליעד משתמש בדוגמה פשוטה כדי להמחיש את הבעיה: אדם אומר לעצמו שאם באמת הייתה לו בחירה חופשית, אז הוא לא היה בוחר לרצות את מה שהוא כרגע רוצה, אלא משהו אחר שהיה גורם לו להרגיש טוב יותר. אך לפי אליעד, טיעון זה אינו מוכיח שאין בחירה חופשית, כי יכול להיות שהאדם בוחר את הרצון הזה בכל זאת מתוך סיבה כלשהי. האם יכול להיות מצב שבו אדם יוצר רצון בלי רצון? כדי להעמיק בהבנת המושג של יצירת רצון, אליעד דן בשאלה כיצד נוצר הרצון הראשון של האדם. הוא מסביר שאם התודעה של האדם יוצרת לעצמה רצון במצב שבו לא היה לה קודם שום רצון, אי אפשר להגדיר את זה כבחירה, כי פעולה זו נעשתה ללא רצון. אליעד מעלה אפשרות לוגית שאכן ניתן ליצור משהו ללא רצון, שכן כשאין מנגנון של רצון, גם לא קיימת העדפה לכיוון מסוים, ולכן אין בעיה שמשהו ייווצר בלי רצון. הוא מתייחס להשוואה בין בני אדם לאלוהים, ומסביר שאלוהים מוגדר כהישות הראשונה, שאין משהו שקדם לו ומניע אותו. לכן, במקרה של אלוהים, לא ניתן לומר שמשהו אחר הניע אותו לפעול, אלא הוא יוצר את רצונו הראשון ללא רצון קודם. לעומת זאת, באדם תמיד ניתן לומר שיש משהו שקדם לו ושגרם לו לרצות, ולכן האדם אינו באמת הישות הראשונה. מה המשמעות של הישות הראשונה? אליעד מסביר לעומק את המושג הישות ... שלא יהיה קיים. כל דבר בעולם הוא אפשרי - יכול להיות קיים או לא קיים - אבל חייב להיות דבר אחד שהוא מחויב המציאות, כלומר, תמיד נמצא שם, ואינו תלוי בזמן, במקום או ברצון. הוא מדגיש כי הדבר המחויב הזה הוא חסר כל הגדרה, הוא אינו זמן, אינו תודעה, אינו
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
... הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון מה גורם לאדם לרצות משהו? אליעד כהן מסביר שהבסיס לכל רצון שיש לאדם הוא תחושת חיסרון. לדבריו, הסיבה היחידה שאדם רוצה משהו היא כי הוא חש שחסר לו דבר מסוים. לדוגמה, אם אדם רוצה כסף, זה רק משום שהוא חווה חיסרון בכסף. אם האדם לא היה מרגיש שחסר לו דבר, לא היה לו שום רצון. הרצון מתעורר רק כאשר נוצרת תפיסה שמשהו חסר. עם זאת, הוא מחדד שישנם דברים שחסרים לאדם, אך הוא לא בהכרח רוצה בהם. לדוגמה, אם חסרה לאדם מחלה מסוימת כמו סרטן, הוא לא ירצה במחלה הזו אף על פי שחסר לו להיות חולה בה. מכאן נובע שהרצון לא נובע אוטומטית מכל סוג של חיסרון, אלא רק מחיסרון שמלווה בתחושה של יתרון או טוב כלשהו שיתקבל בעקבות המילוי שלו. איך אפשר לבדוק האם מה שאני רוצה באמת ימלא אותי? אליעד מציע בדיקה פשוטה להבנת הרצון: תדמיין שיש לך את הדבר שאתה רוצה, לדוגמה מיליון דולר, ותשאל את עצמך האם לאחר קבלת הדבר עדיין יהיה בך רצון לעוד משהו. אם התשובה חיובית, המשמעות היא שלא מדובר ברצון מוחלט, אלא עדיין נשאר חיסרון עמוק יותר. לדוגמה, אם אדם רוצה בריאות ולא רוצה מחלה, עליו לבדוק מדוע הוא בכלל רוצה להיות בריא. כאשר הוא יחקור זאת לעומק, הוא יגיע לנקודה שבה יראה שלמעשה בריאות וחולי הן שתי תחושות בלבד, וההעדפה של אחת על השנייה ... כשיגיע להבנה זו, יתעורר בו קושי גדול יותר להבין מדוע הוא בכלל מעדיף דבר אחד על פני דבר אחר. למה קשה להבין את מקור הרצון? אליעד מסביר שהקושי העמוק בשאלה למה אני רוצה את זה ולא משהו אחר? נובע מכך שבסופו של דבר, אם נחפור עמוק מספיק, נראה שאין באמת הבדל בין שני הדברים שאנחנו רוצים או לא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשכנע מישהו שאפשר להשתנות? איך לשכנע מישהו שהוא יכול להשתנות? איך לשכנע שאנשים משתנים? איך לעשות מניפולציה על מישהו? שיטת שכנוע, איך לשכנע מישהו שיש לו בחירה חופשית? גנטיקה, רצון חופשי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצון, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רצון, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, אימון אישי לקריירה, אימון אישי לילדים בנושא רצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3242 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 14:13:08 - wesi1