אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצון ✔למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך? אהבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:00למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך? אהבה עצמית, חוקיות של אהבה
למה אתה רוצה שיאהבו אותך דווקא אנשים מסוימים?

אחת השאלות הבסיסיות שאנשים שואלים את עצמם לגבי אהבה, היא למה הם רוצים להיות אהובים דווקא על ידי אנשים מסוימים ולא על ידי כולם במידה שווה. אליעד כהן מסביר שהתשובה לשאלה זו תלויה בתחושת החיסרון שאדם מרגיש כלפי עצמו. אנשים רוצים להיות נאהבים על ידי אלו שמייצגים בדיוק את התכונה שהם עצמם חושבים שחסרה בהם.

לדוגמה, אם אדם מרגיש שאין לו מספיק כסף, הוא ירגיש סיפוק גדול יותר אם יאהב אותו אדם עשיר, משום שאהבה זו נותנת לו תחושה שהוא בעצמו מתקרב לתכונת העושר. אדם שמרגיש טיפש יעריך במיוחד אהבה מצד אדם חכם, מכיוון שאם אדם חכם מעריך אותו, זה נותן לו אישור חיצוני שהוא חכם גם כן.

אליעד מביא דוגמה ברורה: נניח שבן אדם מרגיש לא יפה או לא מספיק מושך. הוא עשוי מאוד לרצות אהבה מצד אדם יפה במיוחד. מדוע? כי אם אדם יפה אוהב אותו, הוא עשוי להרגיש כאילו הוא בעצמו יפה, שהרי "אם אדם יפה אוהב אותי, כנראה שאני בעצמי יפה". זוהי מעין השלכה פסיכולוגית שמאפשרת לאדם להשלים את החיסרון הפנימי שלו דרך אהבה של אחרים.

איך מושפעת ההערכה העצמית שלך מאהבה של אדם מפורסם?

בנוסף לחסרונות האישיים, ישנה השפעה חברתית חזקה על תחושת הערך העצמי שנובעת מאהבה של אנשים מסוימים. אדם יעדיף להיות נאהב על ידי אדם מפורסם או מוערך חברתית, כי הוא מדמיין שאם אותו אדם מעריך ואוהב אותו, הוא מקבל דרכו את ההערכה והאהבה מכל מעריציו של אותו אדם מפורסם.

למשל, אם כולם אוהבים או מעריצים אדם מסוים, ואתה מצליח לקבל את אהבתו של אותו אדם, אתה מרגיש שאהבתם של כל אותם אנשים מופנית גם אליך. אליעד כהן ממחיש זאת באמצעות דוגמה הומוריסטית: אם כולם מפחדים מהרמטכ"ל והרמטכ"ל מפחד מאשתו, ואשתו מפחדת מג'וק, אז יוצא שכולם בעצם מפחדים מהג'וק. באותו אופן, אם כולם מעריצים מישהו והוא מעריץ אותך, התחושה היא שכולם בעקיפין מעריצים גם אותך.

מהו האבסורד שמסתתר מאחורי הרצון להיות נאהב?

אליעד מציין שהרצון הזה לקבל אהבה מאנשים מסוימים מכיל אבסורד פנימי עמוק. האדם מחליט, ללא בסיס אובייקטיבי אמיתי, שתכונה מסוימת (כמו יופי, חוכמה או עושר) היא בעלת ערך וחשיבות, ואז סובל מכך שאין לו אותה. בהמשך, האדם רוצה לקבל אהבה מאדם שיש לו את התכונה הזו, כאילו אהבתו של אותו אדם תאשר לו שהוא בעל התכונה הנחשקת.

אבל כאן מגיע האבסורד: למה מלכתחילה האדם החליט שהתכונה הזו חשובה? מי קבע שיופי או כסף הם בעלי ערך אובייקטיבי? האדם עצמו המציא או קיבל מהסביבה את התפיסה הזאת, ולכן כל המערכת שהוא בונה סביב הצורך באהבה היא בעצם יצירתו שלו.

איך השפעות חיצוניות מעצבות את ההעדפות שלך לגבי אהבה?

הרצון להיות נאהב לפי תכונות מסוימות אינו מקרי. הוא מושפע באופן משמעותי מהחברה ומהסביבה שבה גדל האדם. אם בילדות לימדו אותך שכסף זה חשוב, תאמין שכסף חשוב. אם בסביבה שלך מעריכים יופי, אתה תעריך יופי. מערכת הערכים הזו לא מבוססת על אמת מוחלטת, אלא היא תוצאה של חינוך, השפעות חברתיות ונורמות תרבותיות.

אליעד מדגיש שהאדם יכול גם להחליט מחדש מה חשוב עבורו. הוא לא חייב להיות כבול למערכת הערכים שהוטבעה בו. הוא יכול לשאול את עצמו למה בכלל הוא מאמין שחשוב להיות חכם או יפה, וכך להשתחרר מהתלות בהערכה של אחרים.

איך לשבור את מעגל הצורך באישור חיצוני?

אליעד מציע דרך להשתחרר מהמעגל הזה: להבין שמערכת הערכים שמגדירה מה חשוב ומה לא, היא סובייקטיבית לחלוטין, ואפשר לשנותה. הוא מציע לשאול שאלות פנימיות כמו: למה החלטתי שיופי, חוכמה או כסף הם הדברים שיגרמו לי להיות אהוב ומוערך? למה בכלל חשוב לי מה אנשים אחרים חושבים?

לדבריו, התובנה הבסיסית היא שהאדם עצמו אחראי על כל המשחק הזה. האדם המציא את החוקים שהופכים אותו לתלוי באישור חיצוני, ולכן בכוחו גם לשנות אותם. במקום לחפש אישור חיצוני, הוא יכול ללמוד לקבל את עצמו בדיוק כמו שהוא, ללא תלות באחרים.

מדוע אנשים מתקשים לאהוב את עצמם ללא תלות באחרים?

אנשים מתקשים בכך משום שהם מתייחסים להערכה חברתית כאל אמת אובייקטיבית. הם מאמינים שאם אדם מוערך אוהב אותם, הערך העצמי שלהם עולה. אבל אליעד מראה שכל המערכת הזו היא מניפולציה עצמית שהאדם עושה לעצמו, משום שהוא זה שהעניק מלכתחילה לאדם האחר את הכוח לקבוע את ערכו שלו.

הוא אומר, לדוגמה, שאדם יכול להחליט שגובה הוא חשוב, ואז להרגיש רע שהוא לא גבוה, ולחפש אישור של אדם גבוה כדי להרגיש טוב. אבל באותה מידה, הוא יכול היה להחליט שגובה בכלל לא חשוב, ואז לא היה לו צורך באישור הזה. כלומר, הערך העצמי של האדם הוא תמיד תוצאה של הבחירות הפנימיות שלו, ולא של ערך אובייקטיבי חיצוני.

כיצד ליישם את ההבנה הזו באופן מעשי?

אליעד ממליץ שבכל פעם שאדם מרגיש צורך חזק להיות נאהב או סובל מכך שאדם מסוים לא אוהב אותו, עליו לשאול את עצמו: "למה דווקא הוא? למה דווקא התכונה הזאת? איזה סיפור אני מספר לעצמי?" האדם צריך להבין שהוא עצמו קבע את הקריטריונים לאהבה, ולכן בכוחו גם לשנותם.

בסיכומו של דבר, ההבנה שהאדם עצמו הוא זה שקובע מה חשוב ומה לא, מאפשרת לו לאהוב את עצמו בלי תלות באחרים, ובלי לחפש אישור חיצוני תמידי.
החוקיות של הרצון להיות נאהב

כל אדם רוצה להיות נאהב, אך הוא לא רוצה אהבה מכל אחד באותה מידה. אדם יעדיף שיאהב אותו מישהו מסוים, בעל תכונות מסוימות, ולא בהכרח ישמח מכל אדם שיאהב אותו. השאלה היא, מדוע זה כך? על מה זה מבוסס?

מה משפיע על הרצון של אדם להיות נאהב על ידי מישהו מסוים?

הסיבה לכך שאדם רוצה להיות נאהב דווקא על ידי אנשים מסוימים קשורה לתחושת החיסרון שהוא מרגיש בתוכו. האדם מזהה בעצמו חיסרון מסוים, ובהתאם לכך, הוא רוצה שיאהב אותו מישהו שמגלם את ההפך מהחיסרון הזה.
  • אדם שחושב שהוא לא יפה ירצה להיות נאהב על ידי מישהו יפה.
  • אדם שחושב שהוא לא חכם ירצה להיות נאהב על ידי מישהו חכם.
  • אדם שחושב שאין לו מספיק כסף ירצה להיות נאהב על ידי מישהו עשיר.
  • אדם שחושב שאין לו הרבה חברים ירצה להיות נאהב על ידי אדם עם הרבה חברים.
האהבה מצד אדם כזה נראית לו כמעין תיקון לחיסרון שהוא מרגיש, כי אם אדם בעל התכונה שהוא חסר אוהב אותו - הוא מרגיש כאילו הוא מקבל את התכונה הזו בעצמו.

ההשלכה של אהבה מצד אדם בעל ערך חברתי

מעבר לרצון למלא חיסרון אישי, יש גם השפעה של החברה. לפעמים הרצון להיות נאהב על ידי אדם מסוים לא קשור ישירות לחיסרון אישי, אלא להכרה חברתית.
  • אם אדם מפורסם אוהב אותך, זה יוצר אצלך תחושה כאילו כל מעריציו אוהבים אותך דרכו.
  • אם אדם שכולם רואים בו מוצלח אוהב אותך, זה נותן לך תחושה של הצלחה אישית.
  • אם אדם שנחשב נחשב כחשוב או נעלה אוהב אותך, זה עשוי לגרום לך להרגיש שאתה חשוב יותר.
זוהי מניפולציה מחשבתית שבה האדם משליך את ההערכה שהחברה נותנת לאדם מסוים - על עצמו, דרך אהבתו של אותו אדם.

האבסורד שבמערכת השיקולים

כשמנתחים את זה לעומק, רואים שיש כאן מעגל שבו האדם ממציא חוקים ואז נשלט על ידם.
  • הוא מחליט שתכונה מסוימת היא חשובה (למשל, יופי).
  • הוא מרגיש שחסרה לו התכונה הזו.
  • הוא רוצה להיות נאהב על ידי אדם שיש לו את התכונה.
  • הוא מרגיש טוב כשהאדם הזה אוהב אותו.
אבל נשאלת השאלה: למה בכלל החליטת שהתכונה הזו היא חשובה? מי קבע שיופי, כסף או חוכמה הם המדדים לערך שלך?

השפעת הסביבה על התפיסות שלנו

הרבה פעמים אדם מפתח את המערכת הזו מתוך חינוך והשפעות חיצוניות.
  • אם מילדות אמרו לו שכסף זה הדבר הכי חשוב - הוא יעריך כסף.
  • אם החברה מסביבו מעריכה יופי - הוא יעריך יופי.
  • אם בבית הספר חיזקו רק חוכמה - הוא יעריך חוכמה.
אבל אז עולה שאלה נוספת: למה הוא ממשיך להיצמד לאמות המידה הללו? הרי אפשר להגדיר ערכים מחדש ולא להיות כבול למה שלימדו אותו.

איך לשבור את המעגל?

אם כל המערכת הזו מבוססת על בחירה שרירותית, זה אומר שאפשר גם להפסיק לשחק את המשחק הזה ולבחור להעריך את עצמך ללא תלות באישור של אחרים.
  • להבין שהתפיסה שלך לגבי "מה חשוב" היא לא אובייקטיבית, אלא נובעת מהשפעות חיצוניות.
  • לשאול את עצמך: למה בכלל אני חושב שחשוב להיות חכם / עשיר / יפה?
  • להבין שכל המערכת הזו בנויה על חוקים שאתה עצמך יצרת, ולכן אתה יכול להגדיר אותם מחדש.
  • לבחון האם אתה באמת רוצה שהערך שלך יהיה תלוי במה שהחברה מגדירה כחשוב.
בסופו של דבר, כל אדם מחפש שיאהבו אותו - אבל אם הוא מבין שהוא זה שקובע מהו הערך שלו, הוא יכול להתחיל לאהוב את עצמו גם בלי לחפש אישור מאחרים.
עכשיו בזוגיות יש את הקטע או במערכות יחסים בן אדם רוצה שיאהבו אותו נכון, עכשיו כל בן אדם רוצה שיאהב אותו מישהו אחר נגיד יש גבר שיגיד אני רוצה שתאהב אותי אישה יפה יש גבר שיגיד אני רוצה שתאהב אותי אישה חכמה, יש אחת שתגיד בחורה תגיד יאהב אותי מישהו עשיר יאהב אותי מישהו מפורסם כל הנושא הזה של אהבה בן אדם בוחר מי אתה רוצה שיאהב אותך כאילו אם נגיד עכשיו עשרה אנשים יאהבו אותך אתה תרגיש יותר טוב מזה שמישהו ספציפי אוהב אותך נכון. עכשיו זה במה תלוי מה החוקיות של זה?

ש: עם החיסרון שאתה מרגיש כלפי עצמך.

אליעד: מה זה אומר איך זה קשור לעניין איך זה קשור?

ש: אם נניח מישהו רוצה שמישהי יפה תאהב אותו זה אומר שהוא מרגיש לא יפה.

אליעד: באמת?

ש: ככה אני חושב.

אליעד: למה לא יכול להיות דוגמן שרוצה רק דוגמנית.

ש: יכול להיות אבל אני אומר הנטייה היא.

אליעד: לא יכול להיות מישהו עשיר שרוצה מישהי עשירה הוא חושב יש לי כסף מגיע לי מישהי שיש לה כסף מה.

ש: כן אבל זה רק בצורה הוא עשיר.

אליעד: רגע לא הוא אומר אתה תרצה שיאהב לפי מה שחסר לך.

ש: אז אני אומר זה שהוא היפה שבעצם הוא אמר עליו שהוא לא יפה שבעצם הוא יפה בעיני עצמו הוא כאילו משהו יותר בעומק.

אליעד: סבבה שנייה זה יפה ולא יפה במובן של המטאפורה אבל שנייה בא נלך קודם כל על הפשוט אז בפשוט בן אדם שהוא חושב שהוא טיפש ושהוא רוצה להיות חכם, נגיד בן אדם נשאל אותו מה עשרת הפגמים שלך הוא יגיד "אין לי כסף לא אוהבים אותי אני טיפש נניח, אוקי מה הכי חשוב לך? חברים הכי חשוב לי שיהיו לי כמה שיותר חברים" אז בן אדם כזה לדוגמה ישמח כשמישהו שיש לו הרבה חברים אוהב אותו זה קודם כל באנלוגיה המידית, אם הכי חסר לך כסף ואתה מרגיש חלש ואתה חושב שכסף יפתור לך את הבעיות מישהו שעם כסף אוהב אותך זה יסגור לך את הפינה.

מה השכל שבדבר כי אם יש לו כסף והוא אוהב אותך אתה מרגיש קרוב אליו ואז אתה מרגיש קרוב לכסף ואז כאילו "הכסף איתי ואז הכסף אוהב אותי", אם לדוגמה בן אדם חושב שהוא טיפש והוא רוצה להיות חכם אז הוא יגיד אוקי אם מישהו חכם אוהב אותי אז ממילא זה כאילו אומר שהוא חושב שאני חכם ואם הוא חושב שאני חכם אז אני חכם. עכשיו אם גבר נגיד רוצה נגיד שבחורה יפה תאהב אותו זה אומר שהוא חושב שהוא מכוער אבל באיזה מובן מכוער לאו דווקא במובן הפיזי אלא במובן המטאפורי זאת אומרת אתה חושב שאתה לא מספיק טוב לא פה ולא שם ואז אתה רוצה שבחורה יפה תאהב אותך אבל אז למה דווקא יפה למה שלא תגיד עשירה אז מה הסיבה, אין בעיה זה נגיד נכון אז למה דווקא נפלת על היפה כי הרי אם אנחנו הולכים על המטאפורה אז אתה יכול להגיד אז הוא רוצה מישהי עשירה כי אין לו עושר פנימי הוא רוצה מישהי חכמה כי אין לו חוכמה פנימית אז למה הוא רוצה דווקא את היפה, אז מה התשובה התשובה היא שבממוצע מה התשובה?

ש: לא, נראה לי שיש מכיוון שיש איזה הסכמה חברתית שהיא יפה וזה נותן לו אישור לעצמו כי זה לא רק היא יפה זה לא מספיק שהיא יפה זה ידוע שהיא יפה, כלומר, זה שהוא מסתובב איתה ורואים שהיא יפה זה משפיע על הרבה אנשים.

אליעד: אז מה?

ש: אז זה נותן לו חיזוק לזה שהוא כביכול יפה.

אליעד: בדיוק אז הפואנטה פה זה לא רק בגלל המטאפורה אלא בגלל שבאופן יחסי בממוצע אנשים מעריכים מישהו יפה יותר נגיד מאשר מישהו חכם בממוצע נניח ואז ממילא אתה אומר "אוקי אם כולם אוהבים אותו והוא אוהב אותי זה כאילו כולם אוהבים אותי" זה כאילו כל הצבא מפחד מג'וק כולם מפחדים מהרמטכ"ל מפחד הרמטכ"ל מאשתו ואשתו מהג'וק אז כולם מפחדים מהג'וק, כולם כאילו מפחדים מביבי וביבי מסביב מפחד משרה ושרה מפחדת ממי לא יודעים. אבל הבנו את הסיפור זאת אומרת בן אדם ירצה נגיד, זה הסיפור שאנשים נגיד אוהבים נגיד שמישהו מפורסם אוהב אותם למה כי אם כולם מעריצים אותו והוא אוהב אותך אז אתה מדמיין שכולם אוהבים אותך דרכו.

ולכן עכשיו אבל יש פה עכשיו שאלה יותר עמוקה הרי מה בעצם אמרנו אמרנו שאתה תרצה שיאהב אותך לפי מה שחסר בך זאת אומרת בא נגיד נלך על המבנה הפשוט נגיד לדוגמה אתה רוצה, מה נגיד איזה תכונה נגיד אתה אוהב מישהו כי אין בך את התכונה הזאת מה נגיד איזה תכונה נגיד חוכמת חיים נמציא בסדר, אתה חושב שאין לך חוכמת חיים ואז אתה חושב על מישהו אחר שיש לו חוכמת חיים ואז אתה רוצה שהוא יאהב אותך כי אתה אומר אם מישהו עם חוכמה אוהב אותי נגיד חוכמת חיים זה אומר שיש לי חוכמת חיים, עד כאן זה נכון אבל משהו פה לא כל כך ברור מה לא ברור לא ברור למה מלכתחילה החלטת שחוכמת חיים זה חשוב.

כאילו המנגנון הוא עוד יותר מורכב אתה אוהב משהו ובגלל שאתה אוהב משהו, אתה אוהב תכונה מסוימת אתה אומר אני אוהב חוכמה שלמה אתה אוהב חוכמה לא ידוע עדיין ואז אתה אומר "אוקי בגלל שאני אוהב חוכמה אני מניח שאין לי חוכמה ואז אני לא אוהב את עצמי כי אין לי חוכמה ואז אני מניח שמישהו אחר יש לו חוכמה ואז אם הוא אוהב אותי אז אני אומר אוקי אז מישהו חכם אוהב אותי זה אומר שאני חכם" אבל למה חשוב לך דווקא שהוא יאהב אותך כי יש בו את התכונה שאתה אוהב אבל למה אתה אוהב דווקא את התכונה הזאת.

ש: כי אתה חושב שזה מה שיעשה לך טוב יותר.

אליעד: ולמה אתה חושב את זה?

ש: זאת כבר שאלה אחרת אבל אתה יודע שאתה רוצה להרגיש טוב.

אליעד: אתה אבל הבנת אבל מה אני מנסה להגיד אני מנסה להגיד שהכל מתחיל ממשהו עוד יותר פנימי כשאתה רוצה שדווקא מישהו מסוים יאהב אותך כי יש לו תכונה מסוימת אבל מי החליט שדווקא מישהו עם התכונה הזאת צריך לאהוב אותך אתה החלטת את זה באופן שרירותי.

ש: לא אבל אם אני חושב על עצמי שזה חסר לי חסרה לי התכונה הזאת הספציפית.

אליעד: כן.

ש: כמעט בטוח בזה זה טבעי שאני אחפש את התכונה הזאת.

אליעד: אבל למה מלכתחילה אתה אוהב את התכונה הזאת.

ש: אני לא אוהב את התכונה הזאת עדיין אני קודם כל חושב שהיא חסרה לי.

אליעד: לא חושב שהיא חסרה לי זה כמו אוהב זה אותו דבר חסר לך מה שאתה אוהב או אין לך.

ש: אובייקטיבית חסר לי.

אליעד: אובייקטיבית חסר לך גם טיפשות אובייקטיבית חסר לך הרבה דברים אחרים. עוד פעם הבן אדם מחליט שכסף חשוב ואז הוא מחליט שאם כסף חשוב אז רע לו מזה שאין לו מספיק כסף ואז הוא אוהב מישהו ואז הוא רוצה שמישהו שיש לו כסף יאהב אותו נגיד, אוקי אבל למה מלכתחילה בכלל רצית ואז אתה אומר למה ההוא שיש לו כסף נגיד לא אוהב אותי אבל למה מלכתחילה בכלל רצית את הכסף מלכתחילה, עכשיו מה תהיה התשובה לשאלה הזאת כי כולם חושבים שזה חשוב אבל אז יש פה שתי שאלות אחד למה כולם חושבים שזה חשוב ושתיים מה אכפת לך מה כולם חושבים לפי מה החלטת שמה שכולם חושבים זה מה שחשוב לך, אחד איך כולם הגיעו למסקנה שזה יפה ושתיים איך הגעת למסקנה שאם כולם חושבים שזה יפה זה גם יפה בעיניך.

ש: יכול להיות שכנראה בילדות שלך לימדו אותך את זה.

אליעד: זה אותו דבר אז אחד למה החלטת שמה שלימדו אותך בילדות מעניין אותך ושתיים ואלו שלימדו אותך בילדות לפי מה הם הגיעו למסקנה הזאת לפי מה שבילדות לימדו אותם ולפי מה הם הגיעו למסקנה הזאת לפי מה שבילדות לימדו אותם בקיצור זה לא אומר כלום.

ש: זאת אותה סיבה שבן אדם רוצה להרגיש טוב למה הוא רוצה להרגיש טוב הוא בינתיים לא יודע.

אליעד: כן אבל אני מנסה להגיד שיש פה סוג של אבסורד מה האבסורד אתה אומר כזה דבר יש מישהו שאוהב אותך ואז אתה אומר איזה כייף לי שהוא אוהב אותי כי אתה מרגיש הנה יש מישהו שהוא בעל סמכות בעיני כאילו אובייקטיבי הנה יש מישהו אובייקטיבי שאוהב אותי נכון אבל מי נתן לו את הכוח לחשוב שיש לו ערך בכלל אתה מלכתחילה.

ש: נכון.

אליעד: אז אתה יכול גם לאהוב את עצמך באותה מידה אתה עשית מניפולציה על עצמך קודם כל החלטת שאתה לא מספיק טוב כי אתה לא מספיק גבוהה ואז אמרנו טוב אז גבוהה זה חשוב ואז אם מישהו גבוהה אוהב אותך אז אתה אומר מישהו גבוהה אוהב אותי כנראה שאני גבוהה אבל אתה מלכתחילה בכלל החלטת שגבוהה זה חשוב, אתה יכול להגיד גבוהה זה לא חשוב ואז אתה גם מספיק טוב וגם אין צורך שמישהו גבוהה יאהב אותך.

ש: נכון.

אליעד: לא כי אצל בני אדם זה נדמה כאילו זה אובייקטיבי הנה יש מישהו שהוא נגיד חכם והוא אוהב אותי אבל מי החליט שאתה צריך את זה מלכתחילה בכלל אתה, זאת אומרת זה בסוף אתה אהבת את עצמך כי אתה בסוף בנית את מערכת החוקים אתה בסוף המצאת שאתה בסוף אמרת "אני לא מספיק טוב הוא יותר טוב ולכן אם הוא אוהב אותי אני אוהב את עצמי" אבל אתה המצאת את המנגנון הזה זה לא שבאמת זה לא שאובייקטיבית היית חייב לחשוב שאתה לא טוב ואובייקטיבית היית חייב לחשוב שאתה טוב ואז אובייקטיבית אם הוא אוהב אותך אז הנה הוא אוהב אותי.

החוקיות שאומרת שאתה לא טוב אתה המצאת אותה החוקיות שאומרת שהוא יותר טוב ממך אתה המצאת אותה ואז על בסיס זה אתה אומר אז הנה עכשיו מישהו אוהב אותי אבל אתה המצאת את זה זאת המצאה שלך בראש שלך אתה יכול להגיד מי החליט בכלל שזה יותר טוב יותר רע בזה נסגור את הפינה, בקיצור כל פעם כשבן אדם אומר איזה כייף לי שמישהו אוהב אותי או איזה רע לי שמישהו לא אוהב אותי "למה דווקא הוא מה המערכת שאני המצאתי מה הסיפור שאני מספר לעצמי בסיפור הזה בכלל" עכשיו לא רק ב - "אני מספר לעצמי שאם הוא מפורסם והוא אוהב אותי זה אומר שכל אלה שאוהבים אותו אוהבים אותי" אלא "מי החליט מלכתחילה בכלל שאני צריך שיאהבו אותי ועל בסיס מה ולמה אני לא אוהב את עצמי".
להיות נאהב הערך העצמי החלטות לרצות אהבה למה חשוב לך לאהוב את עצמו הערכה עצמית שלילית מישהו לא אוהב אותי תוצאות רוצה אהבה מניפולציה עצמית אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב את עצמי אוהב את עצמך אישה אישה יפה בחורה בחורה יפה בחורות בחורות יפות בנות יפות גבר גבר עשיר האם אתה אוהב האם אתה אוהב את עצמך הפכים הפכים נמשכים חוקיות חוקיות של אהבה כסף לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים למה אתה רוצה למה אתה רוצה שיאהבו אותך למי אנשים נמשכים מה אתה רוצה מי אתה רוצה שיאהב אותך מישהי יפה משיכה נמשך נשים נשים יפות רוצה בחורה רוצה בחורה יפה רוצה בחורות רוצה גבר עשיר רוצה נשים רצון
רצון / רצונות / הרצון - הכל כולל הכל על רצון / רצונות / הרצון - רשימת כל הנושאים
רצון רצונות הרצון - הכל כולל הכל על רצון רצונות הרצון - רשימת כל הנושאים רצון רצון או שכל רצון אובססיבי רצון אחד רצון אין סוף רצון אין סופי רצון אישי רצון אמיתי רצון אנושי רצון אפשרי רצון אקראי רצון בזוגיות רצון בלי חיסרון רצון בלי סיבה רצון בריא רצון בתת מודע רצון גורלי רצון גשמי רצון האחר רצון האלוהים רצון הבורא רצון הוא חיסרון רצון הוא עובדה או פירוש רצון הישרדותי רצון הלקוחות רצון הפוך רצון זה חיסרון
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
... מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות , תקווה, אמונה עצמית איך אפשר ליצור מוטיבציה גם כשאין רצון בכלל? הרבה פעמים אדם רוצה להשיג מטרה מסוימת, אך מבין שכדי להגיע אליה הוא חייב להתאמץ ולעבוד קשה. כדי לעמוד באתגרים ובמאמצים, האדם זקוק למוטיבציה חזקה ולרצון גדול. אבל מה קורה כאשר האדם מרגיש שאין לו מספיק רצון או מוטיבציה? במקום פשוט לוותר על המטרה, קיימת דרך אחרת. אליעד כהן מציג רעיון של רבי נחמן, לפיו אם אין לאדם מספיק רצון, הוא יכול להתחיל בלרצות לרצות. כלומר, גם אם אין לאדם כוח או מוטיבציה לעשות דבר מסוים, הוא יכול להגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לעשות את זה. לדוגמה, נניח שאדם רוצה לרוץ 10 קילומטרים, אבל אין לו שום חשק לקום ולצאת לריצה. לפי הגישה של רבי נחמן, הוא לא חייב להיכנע ולוותר מיד. הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לרוץ עשרה קילומטרים. ברגע שהאדם אומר זאת, הוא בעצם מכוון את תודעתו אל עבר יצירת רצון ראשוני, וזה כבר צעד חשוב בדרך לפיתוח המוטיבציה. מדוע רצון לרצות יכול להגביר את המוטיבציה? כאשר האדם אומר אני רוצה לרצות את זה, הוא יוצר רצון נוסף, אפילו אם הרצון המקורי חלש מאוד או לא קיים בכלל. אליעד כהן מסביר שרצונות הם דבר דינמי ונעים כל הזמן, והם יכולים להתפתח ולהשתנות. אם אדם מכוון את עצמו לרצות את הרצון, הוא כבר מתחיל ליצור תנועה פנימית חדשה שתוביל בסופו של דבר לרצון חזק יותר. זה בעצם פותח לו דלת להאמין בעתיד שזה אפשרי שיתעורר בו הרצון החסר. כיצד ניתן ליישם את הרעיון הזה באופן מעשי? אפשר להשתמש בטכניקה הזאת במצבים שונים ומגוונים. לדוגמה, אדם שמעוניין לחקור את האמת ולהטיל ספק בשכלו, אבל מרגיש שאין לו רצון מספק לכך, יכול לומר לעצמו: הלוואי שהיה לי רצון חזק להטיל ספק בשכל ולחקור את האמת. ואם הוא מרגיש שגם את זה הוא לא יכול לעשות, הוא יכול אפילו להגיד: אני רוצה שיהיה לי רצון לרצות להטיל ספק ולחקור את האמת. כל אחד מהשלבים האלה הוא בעל ערך בפני עצמו ומתחיל להניע את המחשבה לכיוון הרצוי. מה לעשות כשחסר רצון בפועל בזמן אמת? כאן אליעד נותן דוגמה של שני אנשים שמגיעים להתאמן בחדר כושר: האדם הראשון אומר לעצמו: אין לי חשק להתאמן, מוותר והולך הביתה. ...
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
... מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק? מהו טוב ומהו רע? ההגדרה הבסיסית של טוב ורע, כפי שמוצגת בהרצאה, היא שהטוב הוא חוויית מילוי רצון, והרע הוא חוויית אי - מילוי רצון. אם אדם רוצה משהו והדבר מתממש, הוא מרגיש טוב, ואם הוא רוצה משהו והדבר לא מתממש או שקורה דבר אחר שהוא לא רוצה, הוא מרגיש רע. האם ניתן להרגיש טוב או רע בלי רצון מודע? אחת השאלות שנשאלות היא האם תמיד נדרש רצון מודע כדי להרגיש טוב או רע. אליעד כהן מציין כי קיימים מקרים שבהם אדם מרגיש טוב למרות שלא היה לו רצון מודע לאירוע מסוים. לדוגמה, הורה שמתמלא בשמחה כאשר הילד שלו מצליח לפתור תרגיל במתמטיקה, למרות שלא היה לו רצון מודע לכך מראש. האם טוב תמיד נובע מרצון מודע? ההסבר שניתן כאן הוא שלפעמים, מה שגורם לנו להרגיש טוב הוא רצון סמוי. במקרה של ההורה, הרצון הסמוי שיכול להיות היה שקשור לרצון להיות אבא טוב, לרצות שהילד יצליח ויהיה חכם. גם אם הרצון לא היה מודע באופן ישיר, מילוי רצון זה מוביל לתחושת טוב. הדוגמה של מציאת מיליון דולר או מים במדבר כיצד יכול אדם להיות מאושר מכך שהוא מוצא מיליון דולר, גם אם לא חשב על הרצון הזה באופן מודע? אליעד מסביר כי בתת - המודע יש לרובנו רצון לרווחה כלכלית, לביטחון ולהזדמנויות נוספות. כאשר אדם מוצא סכום כסף גדול, הוא ממלא רצון חבוי שקשור לביטחון כלכלי, וכך מתעוררת שמחה. גם במקרה של צמא במדבר, ברגע שאדם מוצא מים הוא מגלה את הרצון שהיה לו לשתות, גם אם לא היה מודע לכך מראש. מהו אין ... כאן היא שנראה כי אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב, מפני שטוב הוא מילוי של רצון, ורע הוא היעדר מילוי רצון. כשיש לנו רצון שלא מתממש, אנו חווים רע, וכשאנו משווים את המצב שלנו ... (שכבר חווינו או שאנחנו מדמיינים אותו), זה גורם לנו להרגיש רע. הדוגמאות להדחקת רצון תיאורים נוספים, כמו של אדם הומלס שלא מרגיש רע באופן ...
שינוי רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת הנאה מסקס? טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית?
... רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי ... טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית? וכאן נסביר, על הדינאמיקה שיש בין הרצונות השונים שיש לאדם. ואיך תהליכים שונים בשינוי ברצון אחד ספציפי של האדם, משפיע על רצונות אחרים של האדם. ואיך לשנות רצון? איך רצון אחד משפיע על רצון אחר? איך החלשת רצון משפיעה על רצונות אחרים? איך חיזוק רצון משפיע על שאר הרצונות? איך ביטול רצון משפיע על רצונות אחרים? איך יצירת רצון משפיעה על שאר הרצונות? ועוד כי הרצונות של האדם משתנים כל הזמן. לפעמים באופן כללי ולפעמים באופן ספציפי. לדוגמה לפעמים יש תקופות שבן אדם רוצה משהו ויש תקופות שהוא לא רוצה את אותו הרצון בכלל אלא רוצה את ההפך שלו. כמו כן יכול להיות שינוי בעוצמת הרצון, שלפעמים בן אדם
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
... הרצון , איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp מהם חוקי הרצון ואיך ניתן לשנות את הרצון? הרצון, כפי שמוסבר בהרצאה, לא תמיד פועל בצורה מסודרת וברורה, ולעיתים נדמה שהוא אקראי. כאשר אדם רוצה משהו, יש לבדוק האם מדובר ברצון שמגיע מסיבה או אם מדובר ברצון אקראי, שאין לו הסבר ישיר או סיבתי. אליעד מציין כי לא ניתן לפעול או לרצות משהו בלי סיבה, אם כי לפעמים נדמה שהרצון אינו מושפע ממניע ברור. מהו רצון אקראי ומהו רצון סיבתי? רצון אקראי הוא רצון שאין לו סיבה ברורה. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני רוצה להיות טייס, אך אינו מסביר מדוע הוא רוצה זאת, הוא מציין רצון אקראי. הוא מבצע את הרצון רק משום שזה מה שהוא רוצה, ולא בגלל סיבה כלשהי. מנגד, יש רצון סיבתי, שבו הרצון נובע מסיבה. אם אדם רוצה להיות טייס, יש לכך סיבות או מניעים ברורים, כמו הרצון להגיע ליעדים מסוימים, להשיג מטרות בחיים, או רצון להיות חלק מעיסוק מסוים. כיצד ניתן לחזק את הרצון או להחליש אותו? לפי אליעד, ישנן דרכים לחזק או להחליש
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? ... נתינה מתוך חולשה מתרחשת כאשר האדם נותן לא מתוך רצון פנימי אמיתי, אלא מתוך תחושת כפייה, לחץ, חובה או חוסר ברירה. האדם במצב זה מרגיש כאילו ... שלו נתפסת ככואבת, מתישה ומחלישה. הוא לא בוחר לתת מרצון אמיתי, אלא מחויב לעשות זאת, ולכן הוא חווה את הנתינה כחולשה וכעבדות. כיצד קבלה יכולה ...
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
... רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון , עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש איך יכול להיות שרצון שהוחלש פתאום מתפרץ מחדש? כאשר אדם רוצה משהו מאוד חזק, למשל התמכרות מסוימת כמו עישון, סמים, פורנו או משיכה למישהו מסוים, והוא מחליט להחליש את הרצון הזה, חשוב להבין האם הרצון שהוחלש יכול לחזור בעוצמה פתאומית. התשובה של אליעד כהן לכך ברורה: כל עוד האדם לא פתר את הרצון באופן מוחלט ומלא, תמיד קיימת אפשרות שהרצון ישוב, ואף יתחזק. מדוע? כי כל זמן שהאדם מסוגל לדמיין את עצמו רוצה שוב את הדבר, הוא לא באמת ביטל את האפשרות שירצה אותו בעתיד. גם אם האדם מפסיק באופן מוחלט לממש רצון כלשהו, הוא עדיין יכול לשמור על הפוטנציאל לרצות אותו שוב בעתיד. האם אפשר בכלל להיפטר לחלוטין מרצון? אליעד כהן מדגיש כי אין אפשרות לנטרל רצון באופן מוחלט, אלא אם מגיעים לשורש הרצון ומבינים את המנגנון שמייצר אותו. כל זמן שהרצון קיים אפילו באופן מודחק, הוא עלול לשוב ולהתעורר בעוצמה. לפי אליעד, הרצונות אינם נעלמים סתם כך, אלא רק מדוכאים או מודחקים, וההדחקה הזו עשויה ליצור פוטנציאל להתפרצות פתאומית של אותו הרצון, לפעמים בעוצמה גדולה יותר ממה שהייתה בהתחלה. מה גורם להתפרצות פתאומית של רצון שהוחלש? ההסבר המרכזי שמציע אליעד הוא שההתפרצות הפתאומית של הרצון קשורה בעיקר להדחקה ושקר עצמי של האדם לגבי מידת החלשת הרצון. לדוגמה, אם אדם היה מכור לעישון והחליט להפסיק, ייתכן שהחליש את הרצון לעשן מ - 80% ל - 49%. אבל אם האדם משקר לעצמו ואומר החלשתי את הרצון לעשן ל - 10%, הוא בעצם מדחיק את 39 האחוזים שעדיין קיימים בפנים. ה
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד מהו רצון לא מוגדר ומה משמעותו? ההרצאה נוגעת בקונספטים של רצון, קיום והגדרה, תוך עיון במושגים של רצון לא מוגדר, רצון מוגדר, ורצון אינסופי. אליעד כהן דן במושגים פילוסופיים עמוקים על מהות הרצון, האם הוא קיים באופן מוחלט או אם הוא תלוי בהגדרה, וכן האם הוא נגיש להבנה או תחושה עבור האדם. האם קיים רצון מוגדר? הדיון מתחיל בשאלה אם קיים רצון מוגדר, או אם מדובר ברצון שאין לו הגדרה ברורה. השיחה מקיפה את הקיום של רצון לא מוגדר, והאם ניתן להרגיש אותו או להרגיש את קיומו. אליעד כהן טוען כי אם רצון לא מוגדר לא ניתן להרגיש אותו או להכיר בו, אז במובנים מסוימים, הוא לא יכול להיות קיים. בהמשך, הוא מציע שכשאדם מרגיש רצון , הוא למעשה מזהה תחושת חיסרון או חסר, ולכן הרצון שאינו מוגדר אינו משהו שניתן לחוות בצורה ברורה. הוא מסביר גם, שאם הרצון לא מוגדר בשום היבט, אז כנראה לא ניתן להרגיש אותו בכלל. מהו רצון אינסופי? בהמשך ההרצאה, אליעד מסביר על הרצון האינסופי - רצון שאין לו גבולות או הגדרות, רצון שאין לו הגבלה. הוא מתאר את הרצון הראשון, רצון שלא ניתן להגדיר אותו אלא רק לחוות אותו ברמה מאוד גבוהה, כגלוי. הרצון הראשון מתואר כמצב של רעווא דרעווין - התגלות הרצון של כל ה
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2 האם אנחנו באמת בוחרים את הרצונות שלנו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדיון על מושג הרצון החופשי, ומתחיל בשאלה המרכזית: האם יש לנו יכולת בחירה חופשית בכל תחומי חיינו, ובפרט, האם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? הוא מציין את הדילמה הפילוסופית הבסיסית: אם אדם בוחר את רצונו, האם הוא עושה זאת עם רצון קודם או ללא רצון? הוא מסביר שאם אדם בוחר מתוך רצון קודם, אז מיד עולה השאלה: מי בחר את הרצון שקדם לרצון הזה? ואם הוא בוחר בלי רצון, הרי שלא ניתן לכנות זאת בחירה. אליעד משתמש בדוגמה פשוטה כדי להמחיש את הבעיה: אדם אומר לעצמו שאם באמת הייתה לו בחירה חופשית, אז הוא לא היה בוחר לרצות את מה שהוא כרגע רוצה, אלא משהו אחר שהיה גורם לו להרגיש טוב יותר. אך לפי אליעד, טיעון זה אינו מוכיח שאין בחירה חופשית, כי יכול להיות שהאדם בוחר את הרצון הזה בכל זאת מתוך סיבה כלשהי. האם יכול להיות מצב שבו אדם יוצר רצון בלי רצון? כדי להעמיק בהבנת המושג של יצירת רצון, אליעד דן בשאלה כיצד נוצר הרצון הראשון של האדם. הוא מסביר שאם התודעה של האדם יוצרת לעצמה רצון במצב שבו לא היה לה קודם שום רצון, אי אפשר להגדיר את זה כבחירה, כי פעולה זו נעשתה ללא רצון. אליעד מעלה אפשרות לוגית שאכן ניתן ליצור משהו ללא רצון, שכן כשאין מנגנון של רצון, גם לא קיימת העדפה לכיוון מסוים, ולכן אין בעיה שמשהו ייווצר בלי רצון. הוא מתייחס להשוואה בין בני אדם ... שאין משהו שקדם לו ומניע אותו. לכן, במקרה של אלוהים, לא ניתן לומר שמשהו אחר הניע אותו לפעול, אלא הוא יוצר את רצונו הראשון ללא רצון קודם. לעומת זאת, באדם תמיד ניתן לומר שיש משהו שקדם לו ושגרם לו לרצות, ולכן האדם אינו באמת הישות ... להיות קיים או לא קיים - אבל חייב להיות דבר אחד שהוא מחויב המציאות, כלומר, תמיד נמצא שם, ואינו תלוי בזמן, במקום או ברצון. הוא מדגיש כי הדבר המחויב הזה ...
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
... הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון מה גורם לאדם לרצות משהו? אליעד כהן מסביר שהבסיס לכל רצון שיש לאדם הוא תחושת חיסרון. לדבריו, הסיבה היחידה שאדם רוצה משהו היא כי הוא חש שחסר לו דבר מסוים. לדוגמה, אם אדם רוצה כסף, זה רק משום שהוא חווה חיסרון בכסף. אם האדם לא היה מרגיש שחסר לו דבר, לא היה לו שום רצון. הרצון מתעורר רק כאשר נוצרת תפיסה שמשהו חסר. עם זאת, הוא מחדד שישנם דברים שחסרים לאדם, אך הוא לא בהכרח רוצה בהם. לדוגמה, אם חסרה לאדם מחלה מסוימת כמו סרטן, הוא לא ירצה במחלה הזו אף על פי שחסר לו להיות חולה בה. מכאן נובע שהרצון לא נובע אוטומטית מכל סוג של חיסרון, אלא רק מחיסרון שמלווה בתחושה של ... בעקבות המילוי שלו. איך אפשר לבדוק האם מה שאני רוצה באמת ימלא אותי? אליעד מציע בדיקה פשוטה להבנת הרצון: תדמיין שיש לך את הדבר שאתה רוצה, לדוגמה מיליון דולר, ותשאל את עצמך האם לאחר קבלת הדבר עדיין יהיה בך רצון לעוד משהו. אם התשובה חיובית, המשמעות היא שלא מדובר ברצון מוחלט, אלא עדיין נשאר חיסרון עמוק יותר. לדוגמה, אם אדם רוצה בריאות ולא רוצה מחלה, עליו לבדוק מדוע הוא בכלל רוצה להיות בריא. כאשר הוא יחקור זאת לעומק, הוא יגיע לנקודה שבה יראה שלמעשה ... דבר אחד על פני דבר אחר. למה קשה להבין את מקור הרצון? אליעד מסביר שהקושי העמוק בשאלה למה אני רוצה את זה ולא משהו אחר? נובע מכך שבסופו של דבר, אם נחפור עמוק מספיק, נראה שאין באמת הבדל בין שני הדברים שאנחנו רוצים או לא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך? אהבה עצמית, חוקיות של אהבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: רצון, האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצון, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בטלפון, מאמן אישי ועסקי, אימון אישי בתל אביב בתחום רצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2810 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 00:41:43 - wesi1