אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קיזוז ✔אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
20:39אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים בזוגיות, למה אנשים רוצים זוגיות? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים, חלק 1
מהי המשמעות של אחריות אישית בזוגיות וכיצד היא משפיעה על הציפיות?

אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מתייחס אליהן בהרצאה היא כיצד להבין את האמירה "אל תתלי את האושר שלך בי". כאשר בן זוג אומר משפט כזה, זה עלול להתפרש בטעות כדרישה לאי - תלות מוחלטת, מצב שלכאורה מבטל את המשמעות של זוגיות. אליעד מציע לבדוק לעומק מהי הכוונה האמיתית מאחורי משפט כזה. הוא מסביר שכאשר מישהו אומר לא להיות תלוי בו, זה לא אומר בהכרח שאין לו שום חלק באושר של בן הזוג, אלא שייתכן שהכוונה ספציפית יותר וממוקדת בתחומים מסוימים.

לדוגמה, אם מישהו טוען שלא משנה איך הוא מתנהג, זה לא אמור להשפיע על בן הזוג, חשוב לבדוק אם הוא מתכוון לכל סוג של התנהגות, כולל התנהגות קיצונית כמו אלימות או פגיעה רגשית, או שהוא מתכוון רק להתנהגות יומיומית פשוטה. אליעד מדגיש כי כמעט אף אדם לא באמת מתכוון לכך שכלום לא ישפיע על בן הזוג שלו. לכן, חשוב להבהיר את הדברים בשיחה ישירה וממוקדת, ולא לקפוץ למסקנות חפוזות.

האם כדאי להיות תלויים רגשית בבן הזוג?

אליעד מציין שבאופן אישי, לכל אדם עדיף להיות עצמאי רגשית ולא תלוי בשום דבר חיצוני. לדוגמה, הוא שואל אם היה עדיף לאדם לקבל משכורת בלי לעבוד או עם עבודה קשה, או להיות תלוי בכיסא גלגלים או לא להיות תלוי כלל. ברור שהתשובה היא להיות עצמאי לחלוטין. אך כשהוא מעביר את השאלה לזוגיות, הוא מסביר שהדבר נעשה מורכב יותר. זוגיות מתקיימת למעשה על בסיס ציפיות הדדיות, ולכן אם לא היו כלל ציפיות, הזוגיות לא הייתה מתקיימת מלכתחילה.

הוא נותן את הדוגמה של אדם שאומר שהוא לא צריך להיות תלוי רגשית בבן הזוג, אבל אז אם אין לו שום ציפייה ממנו, לא ברור למה הוא בכלל בזוגיות. זוגיות, לפי אליעד, מתקיימת כי אנשים רוצים לקבל דברים מסוימים זה מזה, כמו תמיכה רגשית, עזרה בבית, או מילוי צרכים אחרים. אם כל אדם היה יכול לספק את כל צרכיו בעצמו, לא הייתה כלל משמעות לזוגיות.

כיצד ניתן לנהל את הציפיות בזוגיות בצורה נכונה?

אליעד מדגיש שציפיות הן דבר טבעי ואף חיוני בזוגיות, אבל הן חייבות להיות מוגדרות וברורות. לדוגמה, אם ישנה ציפייה שבן הזוג יעזור לשלוח את הילדים לבית הספר בבוקר, יש לשוחח על כך בצורה גלויה ולהחליט במשותף האם זו אחריות של בן זוג אחד או שזו משימה משותפת. לפי אליעד, פעמים רבות המחלוקת היא על "צורה" ספציפית של ציפיות - האם הציפייה היא לגיטימית או לא, והאם האחריות צריכה להיות אישית או משותפת.

אליעד נותן דוגמה לכך שהוויכוח בזוגיות יכול להיות ממוקד במשימה מאוד ספציפית כמו "האם הוא חייב לעשות לי מסאז' לפני השינה", ואז הדיון צריך להיות סביב השאלה אם זוהי דרישה הגיונית או שזו אחריות אישית לדאוג לאושר של עצמך בתחום זה.

איך להתמודד עם אי הבנות לגבי הציפיות בזוגיות?

אליעד מציע דרך ברורה להתמודד עם אי הבנות בזוגיות - פשוט לדבר על כך. הרבה פעמים, כשבן הזוג אומר משפט כללי כמו "אל תתלי את האושר שלך בי", הוא לא מתכוון שהאושר של בן הזוג לא תלוי בו בכלל, אלא אולי רק בתחום מסוים. אם המשפט מתפרש בצורה קיצונית, יש לבדוק עם בן הזוג למה בדיוק הוא מתכוון. אליעד מביא כדוגמה ילד שמבקש עזרה בנעילת נעליים ואמו אומרת לו "תסתדר לבד", הילד יכול לחשוב בטעות שהאם נטשה אותו, למרות שהאם התכוונה רק לנושא הספציפי הזה ולא לחיים בכלל.

לכן, חשוב לשאול באופן ישיר את בן הזוג למה בדיוק הוא התכוון, כדי למנוע אי הבנות ופרשנויות מוטעות. זה נכון במיוחד במצבים שבהם אחד הצדדים נוטה לפרש משפטים בצורה מוגזמת בגלל פחדים קודמים או חוסר ביטחון.

האם יש דבר כזה "אהבה ללא תנאים" בזוגיות?

למרות שאליעד מעדיף שאנשים יהיו עצמאיים רגשית לחלוטין, הוא מכיר בכך שבזוגיות קיים אלמנט של תלות וציפיות הדדיות. הוא מציין שלאהבה ללא תנאים אין משמעות אמיתית אם אין ציפיות כלל, כי כל זוגיות מבוססת על תנאים וציפיות. אפילו אם התנאים לא נאמרים באופן ברור, הם קיימים. הוא נותן דוגמה של קיר בבית - גם ממנו יש לנו ציפייה, למשל, שיגן עלינו מהרוחות. לכן, אפילו במערכת יחסים פשוטה מאוד ישנן ציפיות בסיסיות.

אליעד מדגיש שאי אפשר באמת להימנע לגמרי מתנאים וציפיות. הציפייה היחידה שניתן לנהל אותה היא במובן של איך לחלק את האחריות, מה מצפים מבן הזוג ואיך מתמודדים אם הציפיות לא ממומשות.

סיכום והמלצות להתנהלות נכונה בזוגיות:
  • כל זוגיות מבוססת על ציפיות ולכן יש לשוחח עליהן בצורה גלויה.
  • כל צד צריך לקחת אחריות על האושר שלו במידה מסוימת, אבל מותר ואף רצוי לצפות מבן הזוג לסיוע בתחומים מסוימים.
  • הדרך הנכונה להתמודד עם אי הבנות היא לשאול את בן הזוג למה הוא מתכוון בדיוק.
  • יש להימנע מפרשנויות קיצוניות של משפטים כלליים, כי הן מובילות לקונפליקטים מיותרים.
  • צריך לזכור שכל אחד מבני הזוג מבצע דברים רבים באופן אוטומטי שהצד השני לא תמיד שם לב אליהם, ולכן יש להעריך את כלל התרומה ולא רק להתמקד בחוסר נקודתי.
מהי אחריות אישית בזוגיות וכיצד היא משפיעה על הציפיות כלפי בן הזוג?

הנושא המרכזי בשיחה הוא איך אחריות אישית בזוגיות משפיעה על הציפיות מאדם השני ומהי הדרך הנכונה להתייחס לציפיות אלו. השיחה נפתחה כאשר אחת השאלות שהועלתה הייתה כיצד להגיב אם בן הזוג אומר "אל תתלי את האושר שלך בי", כלומר, אם בן הזוג מצפה מאיתנו לא להיות תלויים בו רגשית כדי להיות מאושרים. השאלה כאן היא אם באמת כדאי לנו לא להיות תלויים בבן הזוג שלנו או שמא יש מקום לצפות שבן הזוג ימלא תפקיד משמעותי בהשגת האושר שלנו.

אליעד מדבר על כך שברמה האישית, אכן עדיף לא להיות תלוי באחרים, גם אם מדובר בזוגיות. להיות עצמאי רגשית, לא להיות תלוי באחר כדי להרגיש טוב עם עצמנו, זו גישה בריאה ביותר. אך בהקשר של זוגיות, זהו נושא יותר מורכב. ככל שמדובר בזוגיות, יש מקום לצפות שבן הזוג יתמוך ויעזור לנו בתחומים שונים בחיים, גם אם יש לנו אחריות אישית על האושר שלנו. לכן, השאלה היא כיצד לחלק את האחריות בין בני הזוג. האם אנחנו צריכים להיות אחראים על כל תחום בעצמנו, או שבן הזוג יכול לקחת חלק מהאחריות?

העיקרון שהוצג כאן הוא שכל אחד מבני הזוג צריך לקחת אחריות על חלק מהרגשות והצרכים שלו, אבל יש מקום לצפות שגם בן הזוג יתרום את חלקו וימלא את הציפיות שלנו. כל אחד צריך להבין איפה בדיוק הוא רוצה לקחת אחריות עצמית ואיפה הוא מצפה לתמיכה מהבן זוג. המטרה היא למצוא את האיזון בין הציפיות לבין לקיחת האחריות האישית.

האם ציפיות בזוגיות הן בכלל דבר הגיוני? איך אפשר לקבוע אילו תחומים דורשים ציפיות ומהם תחומים שבהם נדרשת אחריות אישית?

שאלה נוספת שעולה כאן היא האם בכלל יש מקום לציפיות בזוגיות? האם אפשר או כדאי לצפות שהבן זוג יתמוך בנו בתחומים מסוימים? אליעד מסביר כי אם אדם לא מצפה שום דבר מהזוגיות, אז למעשה אין משמעות לזוגיות עצמה, משום שלזוגיות יש משמעות רק כאשר כל צד מצפה למשהו מהשני, כמו תמיכה רגשית, עזרה במטלות הבית או מענה לצרכים אחרים. אם האושר של אחד מבני הזוג לא תלוי בכלל בבני הזוג, אז כל אחד יוכל להסתדר בעצמו, ולא יהיה צורך בזוגיות.

אך ככל שמדובר בזוגיות בריאה, יש מקום לצפות אחד מהשני בתנאים מסוימים. הדבר לא בהכרח אומר שלבן הזוג יש אחריות מלאה למילוי כל הציפיות שלנו, אבל אם יש צורך בתמיכה או עזרה במשהו מסוים, אז ציפיות כאלו הן לגיטימיות. כדי להימנע ממחלוקות מיותרות, חשוב שהציפיות יהיו ברורות ושהצדדים יבינו מה כל אחד מהם מצפה מהשני.

אליעד מציין כי פעמים רבות הוויכוחים בזוגיות מתמקדים בציפיות ספציפיות - למשל, אם בן הזוג מצפה שבן הזוג השני יעזור לו עם המשימות הביתיות. כאן, הוויכוח יכול להיות אם כל אחד מהצדדים צריך לקחת אחריות על הדברים האלה לבד, או אם יש מקום להסתמך על השני. לדוגמה, אם אדם מצפה שבן הזוג יעזור לו לשלוח את הילדים לבית הספר כל בוקר, מהו התפקיד שהצד השני אמור למלא? האם זה עליהם לשתף פעולה במשימות כאלו או שהאחריות הזו צריכה להיות של אחד מהם בלבד?

מהי הדרך האמיתית להבין את הציפיות בזוגיות ולהגיב להן?

כאשר ציפיות לא ממומשות, יש מקום לשיחה כנה ואמיתית עם בן הזוג. הרבה פעמים הבעיה היא שלא תמיד מבינים את כוונת בן הזוג. לדוגמה, כאשר אחד מבני הזוג אומר "אל תתלי את האושר שלך בי", זה יכול להתפרש בצורה שגויה, שכן הוא לא בהכרח התכוון לומר שהאושר שלך לא צריך להיות תלוי בו כלל. יתכן שהוא התכוון רק לתחום מסוים, אך לא נוכל להבין את כוונתו עד שנשוחח על כך.

אליעד מסביר כי לעיתים אנחנו מפרשים משפטים באופן חפוז, מבלי להבין את הכוונה האמיתית. אם בן הזוג אומר "אל תתלי את האושר שלך בי", אולי הוא מתכוון לכך שאת צריכה לקחת אחריות על האושר שלך במצבים מסוימים, אבל לא בהכרח מתכוון לומר שאת לא יכולה להסתמך עליו בכלל. הדרך להימנע מבלבול כזה היא לשאול את בן הזוג מה בדיוק הוא התכוון לומר, ולהבין את הכוונה האמיתית מאחורי דבריו.

לסיכום, השיחה מציינת שעל בני הזוג להבין את הציפיות של כל אחד מהם ולנהל שיחה כנה כדי למנוע אי הבנות. ציפיות בזוגיות הן דבר חשוב, אך הן צריכות להיות ברורות וכוללות. חשוב שכל אחד מבני הזוג ייקח אחריות אישית, אבל יש גם מקום לצפות לתמיכה ולהבנה מהצד השני. כל תחום בזוגיות דורש הבנה והתאמה, ולכן השיחה וההבהרה הן הדרך הנכונה להתמודד עם הציפיות ולהבין את האחריות האישית והמשותפת.
ש: אני רציתי לשאול איך אני צריכה להתייחס לזה שבן הזוג שלי אומר לי.

אליעד: באופן כללי או ספציפי הוא באופן כללי איך מישהי צריכה להתייחס לכך.

ש: מה אני צריכה לעשות כשבן הזוג שלי אומר לי אל תתלי את האושר שלך בי זאת אומרת שלי לא צריך להיות שום חלק באושר שלך.

אליעד: אתה מה אתה מתערב בכלל תן לה לדבר אתה מוכן לתת לה לדבר, כן מה את אומרת בן הזוג שלך אומר אל תתלי את?

ש: את האושר שלך בי זאת אומרת אם הוא מתנהג בצורה כזאת או אחרת זה כביכול לא אמור להשפיע בשום צורה.

אליעד: עכשיו את שואלת מה את אמורה לעשות נכון?

ש: כן.

אליעד: עכשיו ואיך נדע מה התשובה נשאל מה את רוצה מה זה מה את אמורה לעשות מה את רוצה שיהיה מה זה מה את אמורה לעשות אז כשאת אומרת מה אני אמורה לעשות כדי מה מה את רוצה להגיע לאיזו מטרה את רוצה להגיע, את רוצה לבדוק קודם כל האם המשפט הזה נכון או לא?

ש: לא המטרה היא שהוא יבין שזה משפט שהוא לא נכון.

אליעד: אוקי אז קודם כל בא נראה האם המשפט הזה נכון או לא מה את חושבת, קודם כל מה הבנת מהמשפט.

ש: קודם כל בן זוג הוא חלק מהחיים שלך בכל מקרה.

אליעד: לא מה הבנת שהמשפט אומר אל תתלי את האושר שלך בי נכון.

ש: כן כאילו זה לא חשוב מה אני אעשה ואיך אני אתנהג ומה אני אתן מעצמי או לא אתן מעצמי זה לא צריך להשפיע עליך אל תצפי ממני לכלום.

אליעד: אוקי ואם נגיד הוא ירביץ לך יאנוס אותך ישרוף אותך באש זה אמור להשפיע או גם לא?

ש: ברור.

אליעד: לא מה את חושבת שהוא חושב?

ש: שכן.

אליעד: שזה כן אמור להשפיע אולי הוא חושב ששום דבר לא אמור להשפיע אני לא יודע איפה הגבול.

ש: אני מניחה שהדברים הקיצוניים האלה כן ובדברים יותר פשוטים של החיים לא.

אליעד: אוקי ומה את חושבת שמה האמת שזה אמור להשפיע או לא?

ש: בטח שכן.

אליעד: למה לא עדיף שזה לא ישפיע?

ש: זה אולי עדיף אבל אז אני צריכה.

אליעד: לא אני לא יודע אני רק שואל אותך מה עדיף לך שזה ישפיע או לא?

ש: כדי שזה ישפיע עלי אני צריכה לקחת כמה צעדים של מרחק ממנו ולהגיד הוא לא מעניין אותי.

אליעד: זה מה שהוא אמר לך.

ש: וכדי שהוא לא יעניין אותי אני צריכה פשוט לא לספור אותו ואז מה שהוא לא יעשה אני לא אתייחס אליו.

אליעד: אבל זה בדיוק אבל זה מה שהוא ביקש אבל זה מה שהוא אמר.

ש: אם זה מה שהוא מבקש אז אני מבחינתי כאילו חייה.

אליעד: רגע לפני כן חכי רגע לפני כן שנייה, קודם כל מה את חושבת שהאינטרס שלך שהאושר שלך יהיה תלוי במשהו אחר או לא מה את מעדיפה להיות תלויה בכיסא גלגלים או לא מה את מעדיפה.

ש: אני מעדיפה להיות תלויה בעצמי.

אליעד: עכשיו אם נגיד הייתה לך אפשרות להיות עם כדורים או בלי כדורים מה את מעדיפה?

ש: בלי.

אליעד: אוקי אם יש לך אפשרות שאת יכולה להסתדר לבד או שיש לך עוזרים מה את מעדיפה?

ש: תמיד לבד.

אליעד: סבבה אז קודם כל מה עדיף עדיף שתהיי תלויה בו או לא מה עדיף?

ש: עדיף שאני לא אהיה תלויה בו אבל לזוגיות מבחינתי זה משהו שכן צריך להיות איזשהו משהו שהוא משותף וצריך להיות משהו של תמיכה משהו שכן יש קשר בין שני אנשים.

אליעד: לא רגע מה זה לזוגיות אבל מה האינטרס שלך את רוצה שיהיה לך טוב?

ש: כן.

אליעד: עד הסוף תקשיבי את רוצה שיהיה לך טוב עכשיו מה האינטרס שלך להיות תלויה או לא להיות תלויה?

ש: אפשר גם וגם.

אליעד: מה האינטרס שלך בלהיות תלויה מה יצא לך מזה?

ש: עם בן אדם כמו הבן זוג שלי עדיף שאני לא אהיה תלויה בו.

אליעד: לא אני מדבר באופן כללי מה עדיף לבן אדם להיות תלוי באחרים או לא להיות תלוי?

ש: עדיף שלא.

אליעד: עדיף להיות בן ערובה או לא מה עדיף לך לקבל משכורת כי את עובדת או לקבל משכורת גם בלי לעבוד מה עדיף, אם יש לך אפשרות כל חודש לקבל משכורת בלי לעבוד או עם לעבוד מה עדיף?

ש: עדיף בלי למה לא.

אליעד: עדיף להיות תלויה או לא תלויה עכשיו אם את יכולה בעבודה להיות תלויה בשני אנשים או באחד או בחמישה מה עדיף לך להיות תלויה באחד למה את צריכה להיות תלויה בעשרה אנשים נכון, אז קודם כל כעיקרון מה עדיף לך מול עצמך לא להיות תלויה עכשיו השאלה היא אז בשביל מה בעצם צריך זוגיות רגע אז זאת אומרת שמהפרספקטיבה הזאת שעדיף לך לא להיות תלויה זאת אומרת שגם אם הוא לא משנה מה הוא עושה לך את אמורה לא להיות תלויה בזה באופן מוחלט אולי זה נשמע לך לא הגיוני אבל זאת האמת.

ש: זה לא הגיוני מבחינתי כי זוגיות זה.

אליעד: ובשביל מה בכלל צריך זוגיות אבל בשביל מה?

ש: אני לא יודעת.

אליעד: אני שואל אותך.

ש: אני מבחינתי מה שאני מרגישה זה שעדיף שלבן אדם יהיה בן זוג צריכה להיות אהבה צריך להיות איזה משהו.

אליעד: יש לך ילדים, בשביל מה צריך את זה אבל אם טוב לך בלעדיו למה את צריכה את זה בכלל.

ש: לא אני לא מוכנה לחיות בצורה כזאתי.

אליעד: למה לא אבל אם טוב לך בלעדיו למה את צריכה את זה.

ש: של מדבר רגשי אני לא מוכנה.

אליעד: זאת אומרת כי בלעדיו את במדבר רגשי וזה חבל מאוד זה עצוב מאוד.

ש: זה לא חבל מאוד מה אתה לא שמעת על דבר כזה שנקרא אהבה בין גבר לאישה.

אליעד: אני שמעתי.

ש: אז למה שאני אחיה בלי אהבה של גבר.

אליעד: את לא שמעת פעם על אהבה בין בן אדם לכיסא הגלגלים שלו שמעת אבל למה שאתה תהיה חייב לקחת כיסא גלגלים, שמעת פעם על בן אדם שאהב לאכול שאלתי אם שמעת פעם על בן אדם שאהב לאכול שמעת.

ש: כן.

אליעד: שמעת פעם על אחד שיכל לחיות בלי לאכול ובלי לשתות שמעת פעם בסיפור באגדה האיש שיכל לחיות בלי לאכול ולשתות שמעת?

ש: לא כי הוא היה מת אחרי זה.

אליעד: לא באגדה באגדה בסיפור הבדיוני שמעת?

ש: כן.

אליעד: מה עדיף ההוא שצריך לאכול כל יום או ההוא שיכול בלי לאכול מה עדיף?

ש: אבל זה בדיוני זה לא החיים עצמם.

אליעד: אבל מה עדיף?

ש: עדיף הכל בסרטים יכול להיות ובדמיונות ואני גם יכולה לדמיין לעצמי שיש לי בן זוג שהוא כן מכיל אותי.

אליעד: טוב בואי נעבור נושא שיחה בואי נלך מכיוון אחר לגמרי הבן זוג שלך אמר לך משהו את בטוחה שהבנת אותו נכון בואי נתחיל בזה הוא אמר לך משפט המשפט שהוא אמר לך נראה לך שהבנת אותו תגידי כן, את אוהבת את מה שהבנת או לא?

ש: לא.

אליעד: לא אז מה דעתך אז האם את בטוחה שהבנת אותו נכון אולי לא את יכולה לשאול אותו כשמישהו אומר לך תקשיבי את צריכה שהאושר שלך לא יהיה תלוי בי.

ש: אני כבר שאלתי אבל.

אליעד: לא את יכולה לשאול אותו למה אתה מתכוון בכלל בשום נושא לגמרי האושר שלך אמור להיות תלוי בי כאילו תשאלי אותו גם הפוך ואני זה לא משנה איך אני אתנהג והאושר שלך תלוי בי את יכולה לשאול אותו תגידי לו כאילו אז מה הפוך ולך לא משנה איך אני אתנהג כלפיך אין לך משמעות אבל תשאלי אותו גם למה הוא מתכוון יכול להיות שהוא מתכוון למשהו שהוא כן הגיוני יכול להיות שאת לקחת את מה שהוא פרש את מה שהוא אמר ואת פירשת באיזו צורה מוקצנת מדי יכול להיות או אין אפשרות, תראי הוויכוח אני מניח שאף אחד לא באמת התכוון להגיד לך שהאושר שלך לא תלוי בו בכלל כי אז אין שום משמעות לשום זוגיות בכלל זה כמו שני אנשים זרים לגמרי אני מניח שאף אחד לא התכוון לזה אני מניח שהוויכוח הוא ברמה של צורה זאת אומרת יש דברים ספציפיים שאת רוצה ואז הוויכוח הוא ספציפית על זה האם בזה את אמורה להיות תלויה בעצמך או בזה את אמורה להיות תלויה בי.

נגיד שאת רוצה כל לילה לפני השינה שיעשו מסאז' זה מה שבא לך מותר לך לרצות את זה מותר לך ואז את אומרת לבן זוג שלך תעשה לי מסאז' הוא אומר לך אני לא רוצה את אומרת לו רע לי.

ש: אני לא מבקשת אפילו.

אליעד: שאלתי אם מותר לך.

ש: כי למה אני צריכה לשמוע לא.

אליעד: את רוצה להקשיב לי אני מדבר תפיסתית תקשיבי תנסי להבין מה אני אומר הוויכוח ביניכם לדעתי הוא על צורה מסוימת האם בצורה הספציפית הזאת אני אמורה לקחת אחריות להסתדר בלי זה או שבצורה הספציפית הזאת אני אמורה לצפות שהבן זוג שלי ימלא את זה לדעתי זה הוויכוח, עכשיו הבן זוג שלך בגלל שהוא לא יודע להסביר את עצמו נכון בעברית אז הוא במקום להגיד לך תקשיבי אני מבין שהאושר שלך תלוי בי וזה טוב מאוד שהוא תלוי בי ואני שמח שהוא תלוי בי אבל בדבר הספציפי הזה שלא יהיה תלוי שיהיה תלוי בך במקום להגיד את זה אז הוא אמר שהאושר שלך לא יהיה תלוי בי אבל אם האושר שלך לא תלוי בו אז אין משמעות לזוגיות בכלל.

ש: בדיוק.

אליעד: את הבנת אותי?

ש: כן.

אליעד: אבל מה הבנת אותי?

ש: הוא אמר לה שהרע שלה לא יהיה תלוי בו.

אליעד: והטוב?

ש: הטוב שיבוא מתוכה.

אליעד: מה רגע שנייה הבן זוג שלה מה התכוון הוא התכוון להגיד שום דבר בטוב והרע שלא יהיה תלוי בו?

ש: לא הוא אמר שכשרע לך מאוד אז תנסי גם חצי להתמודד לבד.

אליעד: אבל מי מחליט אם החצי.

ש: לא הכל.

אליעד: לא למה לא ומי מחליט אם הסעיף הזה צריך שהוא יעשה טוב או הסעיף הזה, נגיד לדוגמה שעכשיו האישה הולכת ברחוב ומישהו אונס אותה תן לי לשאול את השאלה, עכשיו אישה הולכת ברחוב ומישהו אונס אותה ומתעלל בה בסדר עכשיו אפשר להגיד לה תתמודדי ואפשר להגיד לא הבן זוג שלך צריך לשמח אותך לקזז לך כמה שהתעללו בך הבן זוג שלך צריך לפתור לך את זה אפשר להגיד ככה ואפשר להגיד ככה נכון.

ש: נכון אבל הבן זוג שלה מקזז לה אבל היא לא זוכרת את הקיזוז.

אליעד: לא יודע אין לי מושג מה אתה אומר זה נושא שיחה אחר אני לא יודע זאת שיחה אחרת לא יודע מה אתה אומר עברנו נושא בכלל לא יודע עברנו נושא, אני לא יודע מה אתה מדבר עברנו נושא אתה תגיד שיש לך נושא שיחה אחר.

ש: לא זה אותו.

אליעד: אני לא יודע אני אמרתי מה שאני מדבר על מה ששמעתי האם עובדתית אתה חושב שבזוגיות כל בן זוג צריך שהאושר שלו יהיה תלוי בשני כן או לא מה אתה חושב.

ש: חלקית.

אליעד: למה חלקית מה זה אומר חלקית?

ש: אני חושב שהאושר שלו צריך להיות בו.

אליעד: רק בו?

ש: עכשיו הוא רוצה שהאושר שלו חלקים יהיו תלויים במישהו אחר בשביל להיות עם עוד מישהו.

אליעד: אבל זה חצי נכון מה שאתה אומר קודם כל מה שאתה אומר זה נכון אבל איך אני התחלתי את השאלה בזוגיות, תראה בן אדם מול עצמו באינטרס האישי שלו שהאושר שלו לא יהיה תלוי בכלום לא בזוגיות לא בבריאות לא בפרנסה לא בשום דבר, את שומעת את מול עצמך האינטרס שלך שהאושר שלך לא תלוי בכלום גם אם לא משנה מה עושים לך אין לך כסף אין לך זוגיות אין לך בריאות לא משנה מה את גוססת ברחוב לא תלויה בכלום קודם כל זה האינטרס שלך מול עצמך בלי קשר לכלום עכשיו יש דבר שנקרא זוגיות ובתוך זוגיות אתה במסגרת של דינמיקה מסוימת עכשיו בדינמיקה הזאת אם בן אדם יגיד האושר שלי תלוי בי אין משמעות לזוגיות אם בן אדם יגיד אני לוקח את מלוא האחריות עלי כל מה שרע לי בגללי אני לא מצפה מהבן זוג לכלום אז בשביל מה אתה בזוגיות אין משמעות הזוגיות אין לה משמעות זה כמו להגיד בוא תהיה בזוגיות עם הקיר אין משמעות.

למרות שמהקיר אתה גם מצפה למשהו שלפחות יגן עליך מהרוחות אם תגיד אני גם לא מצפה מהקיר לכלום אז גם לא צריך קיר תחיה ברחוב אין משמעות לכלום תמות אתה לא מצפה מהאוכל למה האושר שלך תלוי באוכל אל תצפה מהאוכל לאושר, עכשיו אז קודם כל בתוך זוגיות ההיגיון אומר שהבן אדם אמור לצפות שהאושר שלו יהיה תלוי במשהו אז השאלה היא במה עכשיו אם בן אדם הייתה לו מראש רשימה שאומרת בזה אני מצפה בזה אני לא מצפה גם לא הייתה משמעות כי יש דברים שהוא אומר אני לא מצפה זה לא קשור לזוגיות והדברים שהוא מצפה אם הוא מקבל את זה הוא שם ואם הוא לא מקבל את זה הוא לא שם ואז טיק טק או שיש לו את זה ואז הוא אומר אני אוהב רק עם תנאים אני אף פעם לא יכול לאהוב או שאין לי את זה ואז אני מתגרש אין איזה דינמיקה של אני אוהב אני לא אוהב אני כן אוהב זה בגללי זה בגללו יש שמה הרבה חסרונות שונים אם מראש בן אדם היה יודע את הרשימה על מה הוא לוקח אחריות ועל מה לא גם הייתה בעיה צריך שגם יהיה קצת בלגן שיש דברים.

עכשיו הוויכוח הוא על הדבר הספציפי האם הדרישה הספציפית הזאת שאני רוצה שבעלי כל בוקר יעזור לי לשלוח את הילדים לבית הספר האם זה אני אמורה לקחת את האחריות שאני אחראית או שהוא אחראי או שאני אמורה לצפות ממנו הוויכוח הוא ברמה של צורה, האם הצורה הזאת אני אחראית לעשות את עצמי מאושרת או שאני אמורה לצפות ממנו זה קודם כל הוויכוח הוויכוח הוא על הצורה. אתה מסכים מבין מה אני אומר מה אתה מסכים מה אתה חושב?

ש: לא אני מסכים שאני מבין אותך שאתה אומר שהוויכוח הוא בסוף על צורה אחת.

אליעד: על צורה ספציפית.

ש: לוקחים צורה אחת ואותה מנתחים אותה בודקים.

אליעד: שמה?

ש: האם צריך לצפות שם להיות תלויים בבן זוג ועד כמה.

אליעד: נכון אבל זה שצריך לצפות מהבן זוג זה ברור אבל אחרת אין משמעות לזוגיות זה אתה מסכים?

ש: כן.

אליעד: שצריך לצפות למשהו מהבן זוג אבל אגיד יותר מזה לגבי לצפות מהבן זוג יכול להיות כמה דברים אפשר להגיד תראה הצורה הזאת את לא אמורה לעשות לעצמך טוב רק הבן זוג שלך אמור למלא לך את זה יכול להיות הצורה הזאת את אמורה לעשות לעצמך טוב בלי קשר לבן זוג ואפשר להגיד הצורה הזאת את אמורה לעשות לעצמך טוב גם אם הבן זוג עושה לך הפוך, זאת אומרת גם אם הבן זוג שלך יורד עלייך כאילו עושה לך רע לא רק לא עושה לך טוב נגיד מישהי אין לה ביטחון עצמי היא אומרת אני מצפה שהוא יתן לי ביטחון עצמי אפשר להגיד האחריות היא עלייך בכמה מובנים אפשר להגיד האחריות היא עלייך שאת צריכה שיהיה לך ביטחון עצמי גם אם הוא לא מפרגן לך ואפשר להגיד את צריכה שיהיה לך ביטחון עצמי גם אם הוא יורד עלייך זאת אומרת זה באחריותך גם אם הוא קם בבוקר ומקלל אותך את צריכה לאהוב את עצמך לא קשור אליו, אז היא תגיד אז בשביל מה אני בזוגיות בשביל דברים אחרים נגיד.

אבל כל קטגוריה אפשר להגיד הדבר הספציפי הזה האם אני אמורה לקחת אחריות כמה אחריות אני אמורה לקחת אבל ברור שיש מה לצפות אם אין מה לצפות אין משמעות לכלום בכלל.

ש: כן לוקחים כל צורה וצורה ורואים באיזה חלק אני אחראי בלבד או שהשני אחראי עליו בלבד או שזה שיתוף של כמה וכמה.

אליעד: עכשיו גם יכול להיות משהו אחר יכול להיות שבן אדם אומר אני יש לי עשרה רצונות ואני רוצה שחמישה מתוך העשרה הרצונות האלה הבן זוג שלי ימלא מה הם לא אכפת לי מבחינתי הוא מילא חמישה החמישה האחרים זה עלי יכול להיות אוקי הוא לא מילא חמישה אז שימלא את החמישה האחרים יכול להיות שלפעמים זה לאו דווקא לפי צורה אלא לפי כמות נגיד, אתה מבין יכולה להיות אישה שאומרת יש לי עשרה דברים ביום ואני רוצה שחמישה הוא יפתור ששבעה הוא יפתור לא אכפת לי מה רק לדעת כמותית שחלק הוא פותר וחלק אני פותרת שההתעקשות היא לאו דווקא על הצורה אלא נגיד על הכמות או על האיכות או לפי חשיבות או לפי כל מיני פרמטרים זה לאו דווקא פר דבר ספציפי יכול להיות שיום אחד היא תגיד לך זה חשוב לי ויום אחד היא תגיד לך זה לא חשוב לי, יום אחד היא תעזור לך קצת יום אחד היא תיקח אחריות לגמרי ויום אחד תשים את כל האחריות עליך.

אז קודם כל האם אתה מסכים איתי שבזוגיות, תראה עוד פעם מצד האינטרס של הבן אדם עצמו עדיף לו לא להיות תלוי בכלום בסדר אבל בתוך הזוגיות האם בן אדם צריך לצפות לקבל את הטוב שלו מהבן אדם השני זה הגיוני לך?

ש: כן.

אליעד: מה את אומרת מה את חושבת בנושא את מסכימה לא מסכימה?

ש: כן מסכימה הזדהיתי מאוד עם מה שאמרת שאם נגיד יש רשימה של דברים שאני נגיד מוצאת את עצמי עושה הרבה מאוד אוקי ושהוא עושה חלק מאוד קטן אז אני למשל אומרת לעצמי אוקי בסדר אני עושה יותר.

אליעד: מי מחליט שזה קטן תגידי חלק לא תדייקי תגידי עושה חלק לא המילה קטן היא לא נכונה.

ש: הכוונה היא כזאת אם אני עושה שתים עשרה דברים ואני יודעת נגיד שזה החלקים שלי אני עושה שתים עשרה אז אני מצפה שהוא לפחות יעשה שלושה לא מבקשת שתים עשרה שיעשה שלושה שאני אראה שגם הוא עושה איזשהו חלק.

אליעד: אבל אם את פקחית אז במקום להגיד אני רוצה שתעשה את זה תגידי תקשיב יש לי שתים עשרה משימות מה אתה בוחר תבחר שלושה שלושה מקובל עליך לעשות תבחר שלושה כי ההתעקשות שלך זה לא על זה ההתעקשות שלך זה על השלושה אם הוא יגיד לך אני לא יכול לעשות שלושה תגידי אז מה אתה יכול לעשות בתמורה תן משהו אחר.

ש: אז אני אומרת אני לא מפילה עליו גם אני יודעת שכאילו אני זאת שהחלק הגדול הוא עליה אבל כן יש לי ציפייה שאראה שגם הוא עושה משהו.

אליעד: מה שאני מנסה להגיד לך שאני מניח שכשמישהו אמר לך שהאושר שלך לא תלוי בי הוא לא התכוון להגיד באופן כללי הוא התכוון להגיד בדבר הזה כי אם באופן כללי האושר שלך לא תלוי בו אין משמעות לכלום השאלה למה הוא התכוון אבל.

ש: זה לא היה על נושא מסוים.

אליעד: שאלתי למה הוא התכוון האם הוא התכוון להגיד בכלל בשום נושא אל תצפי יותר לכלום או בדברים מסוימים.

ש: אני לא הבנתי שזה בדברים מסוימים.

אליעד: את שאלת ביררת אבל זה לא הגיוני אפשר לדבר עם הבן אדם לשאול אותו כי זה לא הגיוני שלא לצפות בכלל מה לצפות בכלל אפשר לשאול את הבן אדם למה התכוונת אתה מתכוון בכלל בשום נושא מה אתה מתכוון מה אתה לא מתכוון אולי הוא לא הסביר את עצמו נכון, אני אתן לך דוגמה נגיד שאת אומרת לילדה שלך את אומרת לה תסתדרי לבד היא אומרת לך תעזרי מה היא אומרת לך תעזרי לי מה לדוגמה נגיד תעזרי לי.

ש: לנעול את הנעליים.

אליעד: יפה ואת אומרת תסתדרי לבד עכשיו מה את מתכוונת להגיד לה שהיא תסתדר לבד בכל החיים בכל התחומים או בזה?

ש: בזה.

אליעד: בזה עכשיו יכול להיות שהיא בראש שלה אומרת מה זה תסתדרי לבד מה את נוטשת אותי עזבת אותי זהו את לא מגדלת אותי יותר כי מה אמרת לה אמרת לה תסתדרי לבד, מה זה תסתדרי לבד תסתדרי לבד זה תיקחי אחריות האחריות עלייך נכון, עכשיו כשאת אומרת לה תסתדרי לבד היא יכול להיות שהיא בראש שלה שומעת אומרת לה שנטשת אותה אבל את לא נטשת אותה בסך הכל אמרת תסדרי לבד בזה את מסכימה איתי?

ש: כן.

אליעד: אז גם פה יכול להיות אותו דבר שמישהו אומר לך תקשיבי אל תהיי תלויה בי שהאושר שלך לא יהיה תלוי בי יכול להיות שהוא התכוון להגיד בזה לא בכלל.

ש: אוקי.

אליעד: יש היגיון?

ש: כן.

אליעד: עכשיו אם בן אדם נגיד לדוגמה מפחד ינטשו אותו נגיד שהילדה שלך מפחדת שינטשו אותה אז איך שאת אומרת לה תסתדרי לבד היא ישר מדמיינת כאילו נטשת אותה אין נטשת אותה ועזבת אותה והיא עכשיו אבודה בחלל למה כי מרוב שיש לה פחד אז היא שמעה לקחה את המשפט, זה כמו שמישהו חושב שהולכים לפטר אותו אז איך שהוא שומע את המילה פיטורין הוא כבר חושב שהולכים לפטר אותו אז איך שהילדה שלך שומעת את המשפט את המשפט תסתדרי לבד אני לא יכולה לעזור לך היא ישר שומעת את הפרנויה שלה שאת לא יכולה לעזור לה ושאת לא רוצה אותה ושלא אוהבת אותה וסיפור מארץ הסיפורים ואת בסך הכל רצית להגיד לה, הרי תעשי חשבון כמה דברים את עושה בשביל הילדה שלך במשך היום אלף נכון את אפילו לא סופרת בכלל את מה שאת עושה אבל את חושבת שהיא יודעת מה האלף.

ש: לא כי זה ברור מאליו זה החיים.

אליעד: נכון כשאת הולכת לעבודה בבוקר בשביל הילדים כשאת עושה את זה בשביל הילדים חצי מהדברים שאת עושה ביומיום זה בשביל הילדים, את חושבת שהם יודעים מה עשית בשבילם את כל הדברים האלה ורק את הנעליים לא שמת בשבילה היא לא זוכרת את זה היא בראש שלה אומרת הנה מה ביקשתי ביקשתי את זה אמרה לי לא ביקשתי את זה אמרה לי לא וביקשתי את זה אמרה לי לא היא לא ראתה את כל הדברים שקורים באופן אוטומטי, עכשיו כשאת אומרת לה תיקחי אחריות היא בראש שלה יכולה לדמיין שאת נטשת אותה אבל זה לא נכון צריך פרופורציה לראות את כל המכלול כשמישהו אומר לך שהאושר שלך יהיה תלוי בך מה הוא מתכוון להגיד זהו התגרשנו יכול להיות שהוא לא מסביר את עצמו נכון הוא היה עייף לא יודע מה אמר לך קחי אחריות אז במקום להגיד קחי אחריות על זה הוא לא אמר על זה אז הוא אמר קחי אחריות אז זה נשמע כאילו אין משמעות לכלום.

ש: נכון.

אליעד: זה פשוט או לא פשוט, טוב הבנו את הסיפור הזה?
רע לי דעת זאת האמת עצמאי שאלה לאהוב את עצמי אז מה נכון או לא זה לא משנה כלום לחשוב אהבה אהבה בלי אהבה בלי תנאי אהבה בלי תנאים אהבה בלי תנאים בזוגיות אהבה ללא אהבה ללא תנאי אהבה ללא תנאים אהבה ללא תנאים בזוגיות אהבה עצמית אהבה עצמית בזוגיות אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אישית אנשים אנשים רוצים בזוגיות בלי תנאי בלי תנאים הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות זוגי זוגיות זוגיות בלי תנאים זוגיות ללא זוגיות ללא תנאים חלוקת נטל חלוקת נטל בזוגיות חלוקת תפקידים חלוקת תפקידים בזוגיות לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להסיר אחריות ללא תנאי ללא תנאים למה אנשים למה אנשים רוצים למה אנשים רוצים זוגיות למה לצפות מזוגיות לצפות מזוגיות לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות מה אנשים רוצים נטל בזוגיות ציפיות ציפיות מזוגיות רצון תנאים תנאים בזוגיות תפקיד תפקידים בזוגיות
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
... כדי להסביר את הקשר בין דחייה למשיכה. אדם שנגעל בעבר ממאכל מסוים ולאחר מכן למד לאהוב אותו, יחווה הנאה חזקה במיוחד באכילתו, בגלל הקיזוז בין התחושה השלילית הראשונית לבין ההתגברות עליה. בצורה דומה, אדם שהייתה לו דחייה ממיניות ופתאום הופך למיני, עשוי לחוות הנאה מינית ... שאדם מייחס לה. לדוגמה: מין עשוי לשדר תחושת אהבה ואינטימיות. מין נתפס כסמל לחופש ושחרור מהגבלות חברתיות. מין עשוי לשמש כדרך לקיזוז רגשות שליליים כמו בדידות, חוסר ערך או דיכאון. אדם שמייחס למין משמעות של אהבה וקרבה יראה בו צורך חשוב, בעוד שאדם שלא מייחס לו כל ... מסוים זה מושך אותך כי פעם זה הגעיל אותך ועכשיו אתה כאילו אוהב את זה בגלל שזה הגעיל אותך ואתה מתגבר על זה, למה? כי יש פה סוג של קיזוז. עוד פעם ויש כמובן את ההיבט שאפשר להיכנס לעוד רזולוציות, רגע יש פה עוד רזולוציות אבל מה שהתחלתי להגיד זה כזה דבר שבן אדם רע לו ... כדבר דוחה. ש: יכול להתפרש. אליעד: יפה לכן כשאוהבים מישהו נניח אז איתו נגיד המין נחשב כהנאה מאוד גדולה למה כי זאת תחושה של קיזוז זה כאילו בגלל שאתה אוהב את הבן אדם לכן המין עושה כל כך טוב למרות שב - default שלך היית אמור לא לאהוב את זה. ש: לא הבנתי למה לא ...
למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
למה אתה רוצה שיאהבו אותך? למה אני רוצה שיאהבו אותי? מפחד שלא יאהבו אותי, חרדה חברתית, למה אני לא אוהב את עצמי? במה אני לא אוהב את עצמי, מה אני לא אוהב בעצמי? למה חשוב לי שיאהבו אותי?
... לעבודה. המוח האנושי יוצר באופן טבעי סוג של קיזוז דמיוני - האדם לוקח את המהות של ההערכה שקיבל בתחום אחד ומעביר אותה ... באופן ישיר לאותה הערה, המוח יוצר תחושת קיזוז פנימי. האדם מקבל הערכות חיוביות בתחום מסוים ומתרגם אותן, באופן ... דברים אחרים לחלוטין, והמוח שלו עושה מעין קיזוז פנימי: כן, סבתא אולי זלזלה בי פעם, אבל ראו כמה אני מקבל מחמאות מאז ...
חברה בעמ או עוסק מורשה או עוסק פטור - האם עדיף חברה בעמ, האם עדיף עוסק מורשה? האם לפתוח חברה בעמ? האם לפתוח עוסק מורשה? איזה עוסק לפתוח? פתיחת חברה בעמ, עצמאי או שכיר, משכורת או חשבונית או תלוש משכורת, הקמת עסק, איזה עסק להקים? יעוץ עסקי, מס חברות או מס עוסק מורשה
... הרבה כסף, יכול להיות או שכיר או עצמאי עוסק מורשה או חברה בעמ, אבל לא עוסק פטור. ובין עצמאי כעוסק מורשה או חברה בעמ, לבין שכיר, יש כל מיני שיקולים של קיזוז הוצאות כאלו ואחרות, שיקולים של מעמ, עלות מעביד, הפרשות שונות שפטורות ממס, תנאים ...
איך לשמור על איזון רגשי? איך להיות מאוזן רגשית? איך להצליח לאהוב? ללמוד לשנוא, ללמוד לכעוס, לא להדחיק רגשות, לתת ביטוי לכל הרגשות, ללמוד להיות אכזרי, לרחם, להתאכזר, צמחונות, טבעונות, איך לפתח רגשות?
איך לשמור על איזון רגשי? איך להיות מאוזן רגשית? איך להצליח לאהוב? ללמוד לשנוא, ללמוד לכעוס, לא להדחיק רגשות, לתת ביטוי לכל הרגשות, ללמוד להיות אכזרי, לרחם, להתאכזר, צמחונות, טבעונות, איך לפתח רגשות?
... לאהוב אותו כי אין לך את הקיזוז של לשנוא סתם. ש: אבל איך הוא יעשה את זה? אליעד: את שמעת מה אמרתי ואין אפשרות לעשות את זה אני מסביר לך מה צריך לעשות ברגע שתשאלי איך אני אגיד לך איך עושים לא לערבב, בן אדם ... ברמה יומית זה יכול להיות בקיזוז שבועי זה יכול להיות בקיזוז חודשי זה יכול להיות בקיזוז שנתי אתה יום אחד לשנוא וכל השנה לאהוב אבל צריך שהשנאה תהיה באותה עוצמה של כל השנה שאהבת. עכשיו מה זה אומר פרקטית זה אומר שאם בן אדם מתעורר בו רגש של שנאה, בא נדבר על לפני ...
לגרום למישהו לסלוח על בגידה, לחזור אחרי בגידה, ליצור אמון אחרי בגידה, יחסים אחרי בגידה, זוגיות אחרי משבר אמון, מפחדת מבגידה, לא סולחת על בגידה, התמודדות עם בגידה, טיפול זוגי, משבר זוגי
לגרום למישהו לסלוח על בגידה, לחזור אחרי בגידה, ליצור אמון אחרי בגידה, יחסים אחרי בגידה, זוגיות אחרי משבר אמון, מפחדת מבגידה, לא סולחת על בגידה, התמודדות עם בגידה, טיפול זוגי, משבר זוגי
... הוא יקנה לה מתנות מאוד גדולות זה יכול לקזז את ה - לא קונה לי מתנות נגיד אבל בבוגד מה הקיזוז שלו מה הקיזוז של הבוגד. ש: זה בא מאמון. אליעד: אז לא אז מה שאני אומר זה אתה לוקח את המילה בוגד נכנס למהות שלה, נגיד בוגד נגיד גרם לה להרגיש חסרת ערך זאת אומרת שאם ביומיום ...
להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
... כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות מדוע לחשוב על גירושין יכול לשפר את הזוגיות? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו רעיון פרדוקסלי, הטוען שאחת הדרכים היעילות ביותר להצליח בזוגיות היא דווקא לחשוב על האפשרות של גירושין. לא מדובר על להתגרש בפועל, אלא ליצור במוח מצב שבו אתה מדמיין שאתה כבר גרוש, וכך אין לך יותר אפשרות להאשים את בן או בת הזוג שלך בתחושות ובבעיות האישיות שלך. לפי אליעד, אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומשתמשים בה כתירוץ לכל דבר רע שקורה להם בחיים, למשל: רע לי כי בן הזוג לא אוהב אותי מספיק, או אני לא מצליח כי הבת זוג מפריעה לי. ההרצאה מציעה להפסיק את המנהג הזה באמצעות תרגיל מחשבתי, שבו האדם מתבקש לדמיין מצב של רווקות פנימית ולקחת אחריות מלאה על האושר והמצב האישי שלו, ללא קשר לזוגיות. איך העצה להתאבד קשורה להצלחה בחיים? אליעד משתמש בדוגמה קיצונית אחרת להמחשת הנקודה, כשהוא אומר שאם אדם רוצה להיות בטוח במאה אחוז שהוא לעולם לא ייכשל, הוא יכול פשוט ... הוא למעשה פתרון מלאכותי ולא מציאותי. בצורה דומה, להתגרש באמת בשביל לפתור בעיות בזוגיות אינו פתרון אמיתי, אלא שהפתרון הוא שינוי חשיבה, שבו האדם כבר לא מאשים את בן הזוג בדברים הרעים שקורים לו, אלא לוקח אחריות אישית. מה באמת גורם לתחושה שרע לנו בזוגיות? הסיבה המרכזית שאליעד כהן מציין לכך שאנשים חווים תחושת חוסר שביעות רצון בזוגיות היא שהם מצפים מבן או בת הזוג שיספקו את כל הצרכים שלהם. ברגע שבן הזוג אינו עומד בציפיות, הם מאשימים אותו בכך שרע להם. למשל, למה רע לי? כי בן הזוג לא מתייחס אליי ... בלעדי על אושרם האישי, ושהם עצמם צריכים להיות אחראים על תחושת האושר הפנימית שלהם. איך לקחת אחריות על האושר שלי בתוך זוגיות? הדרך המעשית שאליעד כהן מציע היא לשאול את עצמך: מה הייתי עושה אם הייתי גרוש? כלומר, אילו לא הייתה לך זוגיות, מה היית עושה כדי להרגיש טוב? המחשבה הזאת מאלצת אותך למצוא פתרונות אישיים ואמיתיים לסיפוק ואושר, מבלי לתלות אותם בזוגיות. ברגע שאתה מצליח לספק לעצמך את האושר שאתה מחפש, הזוגיות מפסיקה להיות תלותית. זה מאפשר לך ליהנות מזוגיות בריאה, שבה בן או בת הזוג הם מקור נוסף של שמחה, אך לא המקור היחיד והבלעדי. האם עדיין צריך זוגיות כשאני טוב לבד? אליעד כהן אומר שאם תצליח להגיע למצב שבו אתה טוב ושמח לבד לחלוטין, ייתכן שבאמת לא תזדקק לזוגיות. עם זאת, הוא מדגיש שאין בכך ניסיון לשכנע את האדם שלא צריך זוגיות. המטרה היא ללמד אותך להיות מסוגל ליהנות ולהיות מאושר בלי קשר לאדם השני. כשאתה מגיע למצב כזה, הזוגיות הופכת לבחירה אישית ולא לצורך הכרחי, דבר שמשחרר אותך מתלות ומתחושה תמידית שהאושר שלך תלוי באחר. האם הזוגיות באמת מגבילה אותי? לעיתים אנשים מרגישים שהזוגיות מגבילה אותם ואומרים: בגלל ה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ... וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות ... אליעד כהן מדבר על נושא של אחריות אישית בחיים והנטייה של אנשים ... בלי יד. אך באותה המידה, יש אחריות גם לילד להתמודד עם המציאות שלו ... יד, לבין העובדה שהילד צריך לקחת אחריות על החיים שלו ולמצוא פתרונות ודרכים ... ולהתמודד לבד. מה הקשר בין אחריות אישית לבין יחסים וזוגיות? אליעד כהן מדגים את הנושא גם בתחום הזוגיות. למשל, אם בזוגיות אחד מבני הזוג מאשים את השני ... קורה כי יותר נוח לאדם להפיל אחריות על אחרים מאשר להתמודד בעצמו עם ... בעצם מנסה להסיר מעצמו את האחריות האישית שלו. אם אדם ייקח אחריות מלאה על החיים שלו, גם כשקרה לו ... פיזית או נפשית מהורים או מזוגיות), הוא ימצא דרכים להתמודד ולשפר ... שני, אם האדם מסיר מעצמו כל אחריות ומטיל אותה על אחרים, הוא נשאר חסר אונים. מה המשמעות של לקיחת אחריות בחיים? אליעד מסביר לעומק את ההבדל בין אשמה לבין אחריות . לדבריו, אדם יכול להיות אחראי ... ומאפשר התקדמות. ברגע שהאדם מסיר אחריות מעצמו, זה מוביל להעצמה של רגשות ... ודיכאון. לעומת זאת, אדם שלוקח אחריות, גם אם הוא מבין שיש נסיבות ... נפגעים בצורה זו או אחרת. האחריות היא תמיד כפולה: מצד ההורה על ... עם מה שקרה. הוא מסכם ואומר שהאחריות תמיד תהיה גם על מי שעושה את הפעולה ... מי שמגיב אליה. כל צד מחזיק באחריות מלאה, כך שאין באמת טעם לשאול מי ... כדי לשפר את המצב שלי? זו האחריות האישית האמיתית שמובילה לשינוי ... עם טראומה מהילדות? למה רע לי בזוגיות? איך לקחת אחריות על החיים שלי? מי אשם בכישלונות ... איך להשתחרר מרגשות אשמה? מהי אחריות אישית אמיתית? ...
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי איך לפתור משבר בזוגיות בעזרת אחריות אישית? כאשר זוג נמצא במשבר, כל צד מאשים את השני ומחכה שהשני ישתנה. אליעד כהן מסביר שאם רוצים לפתור את המשבר באמת, כל אחד צריך לקחת אחריות אישית מלאה על החלק שלו, ללא קשר לשאלה האם הצד השני ישתנה. הוא נותן דוגמה של זוג שרב, כאשר שניהם אשמים - היא קיללה, הוא ... אם הצד השני לא משתנה? אליעד מסביר שיכולה להיות סיטואציה שבה אחד הצדדים לוקח אחריות ומשפר חמישים אחוז מהדברים אצלו, אך הצד השני לא רק שלא משתפר אלא אף נעשה גרוע יותר. לפעמים, דווקא כשהצד האחד משתפר, הצד ... בלב שלם האם להישאר או לעזוב, ולא יהיו לו ספקות לגבי עצמו. איך יוצאים ממשבר זוגי באופן פרקטי? כדי להבהיר את הרעיון, אליעד נותן דוגמה של אישה שחושבת שאם בן זוגה היה משתנה ומתקן את המאה דברים שמפריעים לה, ... שהוא עכשיו, כבר לא מפריע לה. או שהיא תהיה בטוחה לחלוטין שהיא לא רוצה להמשיך בזוגיות הזו, ותוכל לעזוב ללא ספקות. איך לקחת אחריות אישית עוזר לך להשתחרר מספקות? הרעיון שאליעד מציג לא מוגבל רק לזוגיות. הוא נכון לכל תחומי החיים. אם אתה מנסה להשיג משהו ולא מצליח, העצה הכי טובה היא לעשות את המאה אחוז שלך, בלי קשר לתוצאות, ... שאין לך מה לעשות יותר, והעניין יפסיק להטריד אותך לחלוטין. מה הקשר בין זוגיות לבין הקש ששבר את גב הגמל? אליעד נותן דוגמה נוספת שממחישה את החשיבות של המאה אחוז - הסיפור המפורסם של הקש ששבר את גב ... אבל דווקא קש אחד קטן יכול להיות הגורם המכריע שישבור לו את הגב. כך גם בחיים ובזוגיות - אנשים חושבים שהם כבר עשו המון ניסיונות ולא הצליחו, אך דווקא הניסיון הבא, אפילו אם הוא קטן, יכול לשנות הכל. לפעמים ... שייתן לך ודאות שהגיע הזמן להרים ידיים ולעזוב. איך עושים את המאה אחוז בפועל בזוגיות ובחיים? כדי ליישם את הרעיון של מאה אחוז אחריות, אליעד נותן עצה פרקטית נוספת: אם למשל יש אדם שרוצה להשיג בחורה והיא לא רוצה אותו, הוא צריך לבדוק ולפרט לעצמו את כל הסיבות ... שלם לחלוטין עם עצמך ועם המצב, מבלי להיות מוטרד או בספקות. איך לצאת ממשבר זוגי? האם להישאר בזוגיות או לעזוב? לקיחת אחריות אישית בזוגיות למה להשתנות אם הצד השני לא משתנה? איך לדעת אם עשית את המקסימום? עכשיו בן אדם נמצא במערכת יחסים אוקי ואז הוא רב ... והוא לא היה בסדר שניהם לא היו בסדר, עכשיו בא מישהו ואומר שלום אני רוצה שהזוגיות הזאת תצליח נניח עכשיו אז מה ההיגיון אומר. ש: מישהו מביניהם? אליעד: מביניהם לעצמו אומר לעצמו אני רוצה שהזוגיות הזאת תצליח או רוצה לבדוק אם זה מצליח לא יודע מה לעשות כל מיני סיפורים יש לו איזו בעיה עם הזוגיות, עכשיו מה ההיגיון אומר שצריך לקחת את שני הצדדים אדוני אתה קח אחריות על החלק שלך ואתה קח אחריות על החלק שלך ובוא נפתור את זה כי אם הוא יקח אחריות על החלק שלו וזה י
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים בזוגיות, למה אנשים רוצים זוגיות? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: קיזוז, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קיזוז, איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, טיפול נפשי, אימון אישי להרזיה בתחום קיזוז - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 0.9063 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 20:59:55 - wesi1