אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע ✔ למה מי שרוצה להרגיש טוב חייב לא לפחד להרגיש רע? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת... - אליעד כהן 🥇 ייעוץ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
31:11מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
למה מי שרוצה להרגיש טוב חייב לא לפחד להרגיש רע?

הרצאתו של אליעד כהן עוסקת באחד הנושאים המרכזיים והחשובים ביותר במסע של האדם להשגת אושר אמיתי ושלמות פנימית. הנקודה המרכזית בהרצאה היא שעל מנת שהאדם יחווה תחושה אמיתית של טוב ואושר, עליו להיות מוכן לא לפחד להרגיש רע. המשמעות העמוקה של ההצהרה הזו היא שעל האדם ללכת בעקבות האמת באופן מוחלט ובלתי מתפשר, ולא לפחד מעימות פנימי עם הרגשות השליליים, עם הספקות ועם האשליות שלו.

מדוע האדם דומה לאסיר שהיה פעם מלך?

אליעד משתמש במשל שבו האדם מושווה לאדם כלוא שהיה פעם מלך. אסיר זה התרגל כבר לחיי הכלא, לשגרה ולסבל, אך בתוכו עדיין קיימת ידיעה עמוקה שהוא אינו אמור להיות שם, והוא באמת ראוי להיות חופשי. כשהאסיר שומע שאפשר לצאת מהכלא ולהיות חופשי, הוא עלול להגיב בכעס ובהתנגדות, משום שהתרגל כבר לחיים בכלא, ואף פוחד מהסיכוי להיכשל בניסיון הבריחה. הסבל של האסיר, אליעד מסביר, נובע מכך שבתוך תוכו הוא יודע שהוא לא אמור להיות שם.

כיצד האדם משועבד לרצון שלו?

הנמשל של המשל הזה הוא האדם והרצונות שלו. אליעד מסביר שהכלא האמיתי שבו האדם נמצא הוא הכלא של הרצון שלו. האדם נמצא תחת עבדות תמידית לרצונותיו 24 שעות ביממה, ללא חופש אמיתי אפילו לשנייה. כל החלטה, כל פעולה, כל מחשבה של האדם היא ביטוי לרצונו. הרצון הזה הוא "המעביד" האכזרי ביותר משום שאינו מעניק מנוחה ואינו מאפשר לאדם אף רגע אחד של חופש אמיתי.

לדוגמה, גם אם האדם מחליט להפסיק לעשן, הוא למעשה נשלט על ידי רצון אחר - הרצון להפסיק לעשן. אין לאדם מצב בו הוא אינו נשלט על ידי רצון. אפילו בשנתו הוא עדיין רוצה וחולם, וכך בעצם ממשיך לעבוד ללא הפסקה.

למה המרדף אחר האושר אף פעם לא מסתיים?

אליעד מסביר שהאדם לעולם אינו מאושר באמת, משום שהרצון כל הזמן משקר לו ואומר לו "אם תשיג את הדבר הבא, תהיה מאושר". כאשר האדם משיג את מה שרצה, תמיד מתגלה רצון נוסף שגורם לו להמשיך במרדף אחרי האושר. מצב זה דומה למעגל קסמים אינסופי, כאשר לעולם לא מגיעים לשביעות רצון מלאה.

האדם לעולם אינו מאושר משום שבתת המודע שלו הוא יודע שקיימת אפשרות לאושר מושלם, ובגלל הידיעה הזו הוא תמיד ממשיך לחפש עוד ועוד.

מה פירוש לחזור להיות מלך על חייך?

אליעד מתאר שהאדם היה פעם "מלך" - כלומר, שלט במציאות שלו והיה בעל חופש מוחלט. עבד הוא מי שנשלט על ידי הרצונות שלו. כל אדם, הוא מסביר, יכול לחזור להיות מלך, לחזור למצב שבו הוא זה שמנהל את המציאות שלו מתוך מקום פנימי עמוק של שליטה מוחלטת וחירות אמיתית.

כאשר האדם שומע את האפשרות הזו, הוא מתלבט וחושש, כי התרגל כבר לחיים שבהם הוא עבד. הוא חושש שהמצב רק יחמיר, כמו אסיר שפוחד לברוח מחשש שיתפסו אותו ויענישו אותו יותר.

מדוע התפיסה של אחדות מפחידה את האדם?

כשהאדם נחשף לתפיסה של אחדות - תפיסה שבה הכל שלם ואין הבדל בין טוב לרע - הוא עשוי להיבהל, כי הדבר דורש ממנו לוותר על ההיאחזות המוכרת במושגים של "טוב" ו"רע". הוא צריך להשתחרר מהמחשבות שהחזיק בהן כל חייו, ולאמץ הסתכלות אחרת לגמרי על המציאות.

אליעד מדגיש שהאדם פוחד משום שהוא עדיין רגיל לשליטה בתוך הכלא שלו, הוא עדיין נאחז בטוב המוגבל והקטן שהוא מכיר ולא מוכן להאמין שיש אפשרות לטוב מוחלט ואמיתי הרבה יותר.

מהי הטעות הגדולה של האנשים המצליחים?

אליעד מדגיש שדווקא האנשים המצליחים, שהשיגו את כל מה שרצו, הם אלה שחווים את האכזבה הגדולה ביותר. לאחר שהם משיגים את כל מה שחשבו שיביא להם אושר, הם מגלים שבעצם הם עדיין אינם מאושרים, והם ממשיכים לחפש את הדבר הבא.

דווקא אנשים שעוד לא הצליחו להשיג את כל מבוקשם עדיין יכולים לחיות באשליה שאולי עוד יגיעו אל האושר המושלם, בעוד שאצל אלו שהצליחו האשליה הזו כבר התנפצה.

כיצד משתחררים מהפחד להרגיש רע?

כדי להשתחרר מהכלא הפנימי של הרצון, על האדם להיות מוכן לחקור באופן אמיתי וכנה את המושגים "טוב" ו"רע". עליו לשאול את עצמו שאלות כגון: "האם מה שאני חושב שהוא טוב באמת טוב?" ו"האם מה שאני חושב שהוא רע באמת רע?" הוא צריך להפסיק לפחד להתעמת עם האפשרות שהטוב שלו אינו באמת טוב ושהרע שלו אינו באמת רע.

האדם צריך לזכור שבכל מקרה, כל עוד הוא נשאר בכלא של הרצון, הוא תמיד ירגיש רע ולא יהיה באמת מאושר. לכן אין לו מה להפסיד בניסיון לברר את האמת עד הסוף, גם אם הוא חושש מכך.

אליעד מציע שהדרך לשחרור האמיתי היא להכיר באמת עד הסוף, להבין שאין מה לפחד ושאין מה להפסיד, ואז האדם יכול להגיע לחופש אמיתי, שבו הכל טוב באמת.
האמת בדרך אל האושר

על מנת להגיע לתחושת טוב אמיתית, על האדם לא לפחד להרגיש רע. כדי שזה יתאפשר, עליו ללכת לפי האמת.

המשל על האדם שבכלא

האדם דומה למי שהיה פעם מלך גדול, או בן מלך, אך כעת הוא כלוא. בשבי, הוא כבר התרגל לחיי הכלא, לשגרה הכפויה, לעבודה הקשה, אך עמוק בתוכו הוא יודע את האמת - הוא אינו אמור להיות שם. גם אם נדמה לו שהוא מסתגל לחיים בכלא, בתת - מודע הוא זוכר שפעם היה חופשי.

כעת, נניח שמגיע מישהו מבחוץ ואומר לו: "אתה יכול לצאת מכאן, אינך חייב להישאר בכלא". באופן מפתיע, אמירה כזו מעוררת בו כעס. מדוע? משום שהוא כבר התרגל לכלא, הוא למד לראות בו את חייו הרגילים. הידיעה שיש אפשרות להשתחרר יוצרת בתוכו קונפליקט פנימי, משום שהוא כבר השלים עם מצבו. אם היה מרוצה באמת מחייו בכלא, דברי אותו אדם לא היו מטרידים אותו כלל - הוא היה מקבל אותם בשוויון נפש. אך מכיוון שהוא יודע שהוא באמת מלך ואינו אמור להיות אסיר, המילים הללו מטרידות אותו ומעוררות בו חוסר מנוחה.

יתכן שהאסיר יגיב בכעס: "תעזוב אותי, אני רגיל לכלא, לא רוצה להיאבק ביציאה", אך ברגע שהוא מבין בוודאות שהוא מלך אמיתי, התגובה שלו עלולה להיות קיצונית עוד יותר. הוא עלול לזעום ולשאול: "מי כלא אותי? למה עשו לי את זה?". הקושי האמיתי אינו רק להיות בכלא, אלא להיות בו מתוך מודעות לכך שבעצם אינך אמור להיות שם.

האדם והכלא של הרצון

האדם נמצא בכלא אחר - הכלא של הרצון שלו. בחיים הרגילים, אפילו בכלא פיזי, יש לפעמים רגעים של חופש: שעה של הפסקה, חופשה קצרה. אך האדם בחייו הרגילים משועבד לרצונותיו 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. אין לו דקה של מנוחה, אין לו אפשרות להגיש ערעור או לקחת ימי מחלה. האדם עבד של הרצון שלו. כל החלטה, כל פעולה, כל מחשבה - כולן מוכתבות על ידי הרצון.

גם כאשר נדמה שהוא מצליח להתגבר על הרצון, הוא למעשה ממשיך לפעול מתוך רצון אחר. לדוגמה, אדם שרוצה להיגמל מעישון מחליט להפסיק, אך הוא עדיין פועל מתוך רצון - הפעם הרצון להיגמל. כך או כך, הרצון שולט בו. אפילו כשהוא ישן, הוא עדיין פועל, חולם, חווה רצונות.

הרצון הוא האדון האכזרי ביותר, משום שהוא לעולם אינו נותן מנוחה. אין אפשרות לברוח ממנו, אין דרך להשתחרר ממנו לרגע אחד. יתרה מכך, הוא גם רמאי - הרצון כל הזמן מבטיח לאדם שאם ישיג דבר מסוים, הוא יהיה מאושר, אך בפועל זה לעולם אינו קורה. האדם רודף אחר סיפוקים שונים, כל פעם משיג משהו חדש - אך תמיד מופיע רצון נוסף. כך הוא לעולם אינו מאושר באמת.

החיפוש אחר האושר

האדם חי במרדף בלתי נגמר אחרי האושר. הוא חושב שאם ישיג משהו נוסף, אז יהיה מאושר, אך בפועל, גם לאחר שמשיג - הוא עדיין רוצה משהו נוסף. זהו מעגל קסמים אינסופי.

למעשה, הסיבה לכך שהאדם ממשיך לחפש היא משום שהוא יודע, עמוק בתוכו, שקיימת אפשרות לאושר מושלם. בתת - מודע שלו, הוא יודע שהמצב הנוכחי אינו שלם. אם לא היה מודע לכך, לא היה מחפש כל הזמן להרגיש טוב יותר.

החזרה להיות מלך

האדם היה פעם מלך. מלך משמעו - מישהו ששולט, שמחליט, שמכתיב את מציאותו. מנגד, עבד הוא מי שנשלט, מי שמוכתב לו כיצד לחיות. כל אדם יכול לחזור ולהיות מלך על חייו. במקום לרדוף אחרי רצונות חיצוניים, הוא יכול להתחבר פנימה, ולשלוט על חייו מתוך חירות אמיתית.

אך האדם שבוי באשליה שהוא עבד. הוא משוכנע שהוא חייב לפעול כך או אחרת, חייב להשיג עוד ועוד. הוא לא מודע לכך שיש אפשרות אחרת - להיות חופשי. כאשר מישהו בא ואומר לו: "אתה יכול להיות חופשי, אתה יכול להרגיש טוב בשלמות", הוא נבהל. הוא חושב: "ואם לא אצליח? ואם יתפסו אותי? ואם יהיה גרוע יותר?". זוהי אותה התלבטות של האסיר שחושש לנסות לברוח מהכלא כי התרגל אליו.

המשחק של המציאות

למעשה, מצד האמת האבסולוטית, אין בכלל צורך לבחור בין להיות מלך לבין להיות עבד, משום שבשלמות אין באמת הבדל ביניהם. אך כל עוד האדם חי בתוך התפיסה המוגבלת של נפרדות (טוב ורע, הצלחה וכישלון), עליו לבחור - האם להמשיך להיות עבד של הרצונות שלו, או לצאת לחופשי.

כאשר אדם נחשף לתפיסה של אחדות, שבה הכל שלם ואין הבדל בין טוב לרע, הוא עלול לחוות פחד. מדוע? משום שהוא נדרש לשחרר את הדפוס המחשבתי שלו, את הצורך להיאחז במה שהוא מכיר כ"טוב" וכ"רע". במילים אחרות, הוא צריך לוותר על האשליה של שליטה בתוך הכלא, כדי להבין שיש אפשרות להיות חופשי באמת.

הפחד מהשחרור

כאשר האדם מבין שאפשר להיות חופשי באמת, הוא מרגיש רע - הוא מתחיל לשאול: "אז כל מה שחשבתי שהוא טוב, הוא בעצם לא טוב?". זה דומה לאדם בכלא שמספרים לו שיש עולם שלם בחוץ, אבל הוא פוחד לצאת כי התרגל לכללים בתוך הכלא.

אך על האדם להתבגר. הוא צריך להבין שיש משהו טוב הרבה יותר ממה שהוא מכיר. כאשר מציעים לו "להכפיל פי מיליון את הטוב שיש לו", הוא נרתע, כי הוא עדיין בתוך התודעה של הכלא. אך הידיעה שיש טוב מושלם היא שורש השאיפה האנושית להרגיש טוב יותר כל הזמן.

השחרור מהפחד

כאשר האדם נחשף לאפשרות של חופש מוחלט, הוא עלול להיבהל ולהיכנס לחרדות. הוא חושב: "אולי אני אשתגע? אולי אני לא אצליח?". אך כאן עליו להבין שלא משנה מה יעשה - כל עוד הוא בכלא של הרצון, יהיה לו רע. גם אם יברח וייתפס, יהיה לו רע. לכן אין לו מה להפסיד בניסיון לצאת לחופשי.

האדם צריך לשאול את עצמו: מה גורם לי להרגיש רע? למה אני מרגיש טוב מדברים מסוימים ורע מאחרים? עליו לחקור עד שיגיע להבנה האמיתית שתוביל לשחרור מהכלא.

הטעות של המצליחנים

למעשה, מי שלא מצליח עדיין, עוד יש לו תקווה - הוא אומר לעצמו: "אולי אם אשיג את הדבר הזה, אהיה מאושר". אך מי שכבר הצליח להשיג כל מה שרצה, מגלה שהוא עדיין אינו מאושר - וזוהי הטרגדיה האמיתית. הוא מבין שאין מטרה חיצונית שתביא לו אושר אמיתי.

לא לפחד להרגיש רע

לסיכום, מי שרוצה להרגיש טוב, לא צריך לפחד להרגיש רע. עליו לשאול את עצמו: האם מה שאני חושב שהוא רע, באמת רע? האם מה שאני חושב שהוא טוב, באמת טוב? כאשר יחפש את האמת עד הסוף, יבין שאין לו מה לפחד. ברגע שהאדם משתחרר מהאשליה של טוב ורע, הוא חווה אושר אמיתי ושלמות פנימית.
בהרצאה זו נדבר על אחד הדברים החשובים ביותר בדרך אל האושר.

על מנת להרגיש טוב באמת, לשם כך על האדם לא לפחד להרגיש רע, וכדי שכך יהיה, עליו ללכת לפי האמת.

זה כמו אדם הנמצא בבית כלא, כבול, הוא בכלל היה פעם מלך גדול, או בן מלך.

בשבי הוא כבר רגיל לעבודה הקשה, לסדר יום, אבל אף על פי כן בתוך תוכו הוא יודע את האמת, בתת מודע כשאדם נמצא בכלא ונדמה לו שחייו בכלא טובים.

אותו דבר האדם, שנמצא בבית כלא, ובתוכו יודע שלא חייב להיות שם, שפעם היה חופשי.

ופתאום בא מישהו ואומר לו, תראה אתה יכול לצאת מבית הכלא לחופשי, אתה לא חייב להישאר שם, וזה מאד מרגיז את הכלוא, שמישהו מבחוץ בא ואומר לו אתה יכול לחזור להיות חופשי, למה זה מרגיז? כי הוא כבר רגיל לכלא.

ואף על פי כן יש בתוכו דבר שלא מסכים עם המציאות עם הכלא אז זה מטריד, ואם באמת היה מרוצה בבית הכלא, לא היה מטריד אותו שמישהו אומר לו שהוא בבית כלא, כי היה אומר, טוב פעם הייתי מלך, אבל גם עכשיו אני מלך, אבל הוא יודע שלא כך, והוא רוצה להשתחרר, למרות שגם יש אפשרות שהוא יגיד אני רגיל לסבול, תעזבו אותי.

וגם בנוסף אם מגלים לאדם שבכלל הוא מלך, ובתוך תוכו הוא יודע זאת, רק שהוא שכח, אז הוא יכול להתעורר פתאום ומאד לכעוס, ולהגיד נכון, אני מלך בכלל, מי כלא אותי. ולמה מתעללים בי וכו'.

קשה להיות בבית כלא, כשאתה יודע שאתה מלך, מאשר שאתה לא יודע שאתה בעצם מלך ואתה בכלל לא צריך להיות בכלא.

וכל אדם מצד האמת יודע שהוא לא צריך להיות בכלא, כי אם לא היה מודע לזה, ממילא היה מאושר.

כי היה יודע וחושב שזה כל מה שיש, אבל האדם אף פעם לא מאושר, כי הוא יודע שהוא כן מלך והוא כלוא, ובעצם הוא רוצה לחזור ולהיות מלך.

והעצה האמיתית שצריך לתת לאדם שבבית הכלא, זה, אל תפחד, יותר טוב שתדע שאתה באמת מלך, ותנסה לצאת מכאן, האפשרות שתוכל לצאת מהכלא היא החשובה, כי האדם ידע בוודאות היה ולא יכול לצאת משם, אבל לפחות ניסה בכל כוחותיו, אבל אם הבין שבאמת הוא מלך וניסה לצאת וכן הצליח, מה טוב מזה?

מקסימום בטווח המיידי אדם ירגיש רע שהתאמץ לצאת ולא הצליח, אבל לפחות ניסה, ואם יבין שאין כל אפשרות לצאת, עכשיו לפחות ירגיש טוב, כי אין אפשרות לצאת ולהשתחרר.

והסבל הוא לא בגלל שהוא בכלא, בגלל שהוא לא מרוצה להיות בבית כלא, לא מרוצה מהמצב הזה.

וכל מחשבה הכי קטנה שאולי אני לא אמור להיות כאן ויש מצב לצאת מכאן, לא תהיה לו מנוחה והוא יסבול.

וצריך לדעת בוודאות מוחלטת, שיש או שאין אפשרות לצאת מבית הכלא, אבל לפחות יודעים, ואז כך או כך מאושרים. אז לא יהיה קונפליקט אם אפשר לצאת או לא.

ועל האדם לא לפחד, ולחפש את האמת אם יכול לצאת מהכלא או לא, וזה המזל שיש אמת.

נכון שבדרך זה קשה, אבל לפחות יש ידיעה.

והכלא זהו המשל, והנמשל זה האדם והרצונות שלו. כי הכלא של האדם זה הרצון שלו.

בכלא הרגיל יש לפחות פעם ביום שעה הפסקה, לפעמים יש חופשה של יום וכדומה

אבל בחיים של בן האדם אין לו חופש לשנייה אחת, האדם עבד של הרצון שלו 24 שעות, 365 ימים, כל שנייה ושנייה. ללא ימי מחלה, ללא יכולת להגיש ערעור, וזו עבדות לרצון שלו, האדם עובד אצל הרצון שלו.

אף אחד בעולם לא יכול לעשות אחרת ממה שהוא עושה. גם מי שרוצה לעשן, והוא רוצה להתגבר על העישון, והוא מחליט להתגבר, עדיין הוא רצה לא לעשן, להתגבר, ועשה מה שרצה.

וגם כשהאדם ישן, הוא גם עובד, עושה פעולות, רוצה רצונות, ועושה מאמצים להשיג את הרצון.

והרצון הזה הוא הדבר הכי אכזרי בעולם, וזאת למה? קודם כל כי אין פה אפשרות לשבות, או לקחת הפסקה, אין מצב שאדם חווה שום רצון.

והבוס הזה המעביד הזה הוא מאד אכזרי, כי הוא אפילו לא נותן משכורת, והוא גם מרמה את האדם, מטעה את הבן אדם, כי הרצון אומר לו אם תשיג את זה ואת זה, תהיה מאושר, והאדם רץ להשיג דבר זה ואחר בכדי להיות מאושר, ורודף אחר הרצון להיות מאושר בדרך זו או אחרת, וזה לא נגמר, כי בתוכו הוא חושב שאם יהיה משהו שהוא ידע עליו הוא יהיה מאושר, עדיין הוא סובל.

אבל אם האדם היה מבין בשלמות שלא משנה מה הוא יעשה, הוא לא יהיה מאושר, הוא יפסיק לחפש את האושר.

אך אין מציאות כזו, האדם לעולם מחפש את האושר, והוא אף פעם לא מאושר, וזה לא נגמר.

העניין אם נלך למשל, כל אחד ואחד מבני האדם היה מלך, מלך זה מישהו שטוב לו, בוחר ומחליט מה לעשות, ועבד רע לו הוא נשלט.

וכל אדם אם יתחבר למשהו בתוכו, הוא יחזור להיות המלך, בנוגע לכל דבר ודבר הוא יכול להחליט.

יכול לנהל ולהחליט על כל דבר במציאות שלו.

האדם יכול להתחבר בתוכו למשהו תודעתי, ואז יהיה מי שהוא המלך.

והאדם מסיבות מסוימות, נכנס לדמיונות שהוא עבד, ושהוא צריך לעשות יותר טוב, וצריך לעשות אחרת.

והאדם בתוכו יודע שאם ישיג משהו בתוכו מתוך תוכו ולא מבחוץ, יחזור להיות המלך בכבודו ובעצמו.

ויש מי שיגיד לאדם, אתה יכול להיות חופשי, להרגיש טוב בשלמות, אבל אז האדם מתחיל להתלבט, אולי יתפסו אותי, אולי אני לא יצליח לצאת מהרגשה רעה, ואז זה בעצם הנמשל לזה שלא רוצה להתאמץ לצאת מבית הכלא, כי הוא כבר רגיל, ולא בטוח בכלל שבאמת אפשר לצאת משם.

וכאן על האדם לבחור, למרות שמצד האמת אפילו לא צריך לבחור, כי מצד השלמות המלך הוא גם עבד, כי אם יהיה רק מלך יהיה לו משעמם, ואז יכול להשתתף במשחק, ובמודעות שלמה להיות גם עבד, גם להיות בנפרדות, וגם להיות מלך להיות באחדות, בו זמנית כשהוא בוחר בעצם לשחק את המשחק, מתוך הבנה שהכל טוב והכל אחד, ואף על פי כן משחק בנפרדות של רוצה וצריך כך או כך.

וברגע שמסבירים לאדם את תפישת המציאות של האחדות, הוא חווה סוג של פחד, ולמה הוא חווה פחד? כי אדם צריך להשתחרר מהדמיונות שלו, ומה זה אומר להשתחרר מהדמיונות שלו כל עוד הוא בנפרדות, כי האדם אוחז בשכל שלו, זה טוב וזה לא טוב, זה ימין וזה שמאל, פתאום אומרים לו לאדם יש עולם, יש שכל שבו הכל טוב, וזה לא מה שנקרא אצל האדם טוב, שזה טוב, וכך זה טוב, ובעולם שכולו טוב, זה טוב אחר, במקום הזה אין נפרדות בין טוב לרע, אין הבדל.

זה לא שהרע הוא גם טוב, זה שונה ממה שנדמה לאדם כטוב.

וכשיש לאדם את האופציה הזו של שלמות של הכלה של הכל, אז האדם צריך לוותר על המחשבה שהטוב שלו הוא טוב.

זה כמו במשל על הכלא שהאדם יגיד מה זאת אומרת אני יכול להיות מלך, גם פה אני מלך, אני בוחר פה מה לאכול בארוחת צהריים וכדומה, אותו דבר האדם במודעות שלו יש לו כמה אפשרויות, אבל כולן גרועות, בחירה באיזה צד לישון בלילה, איזה אוכל לאכול משלוש האפשרויות שיש לי, ואז הוא לא רוצה לצאת מהכלא, כי הוא חושב שהוא בוחר ומחליט.

אבל מה שמנסים להגיד לאדם, תתבגר, זה לא הטוב הזה שאתה מדמיין, יש משהו הרבה יותר רציני, ואז האדם מרגיש רע, רגע זה לא באמת טוב מה שקורה לי, כי בתת מודע הוא יודע שבאמת יש משהו הרבה יותר טוב.

וזה לבוא לאדם ולהגיד לו בו נכפיל לך פי מליון את הטוב שלך, ואז שואלים אותו, גם אז תרצה יותר טוב? והאדם שלא יהיה מרוצה אף פעם, יגיד לא... תמיד אשאף לעוד משהו, תמיד ארצה עוד משהו.

השורש של השאיפה של להרגיש יותר טוב, זה הידיעה בתוכו בתת המודע שיכול להיות תמיד טוב בשלמות, ואם לא הייתה בתוך תוכו הידיעה הזו שיכול להיות מושלם, הוא ממילא לא היה רוצה או מחפש בתודעה של הנפרדות להרגיש יותר טוב כל הזמן, ידיעת האמת הפנימית שיודעת שיש טוב מושלם, היא הגורמת לאדם את חיפוש האושר ורצון לחוויה יותר ויותר טובה עד אינסוף, אלא אם כן יגיעה לחוויית האחדות ואז יהיה מאושר באמת.

ואדם שמבין לפתע שיש תפישה כזו מתחיל להיבהל ולהרגיש רע, ואף להיכנס לחרדות, הוא חושב, אולי אני אשתגע? אולי אני לא יצליח, כמו שאדם שאומרים לו לצאת מבית הכלא, כל מיני התמודדויות כביכול לא פשוטות יכולות להיות לו, אולי יתפסו אותך ויזרקו אותך לצינוק.

ואדם צריך להבין שלא משנה אם יחזירו אותו לכלא, כי ממילא יהיה לו רע, אם הוא נשאר רע לו, ואם הוא בורח ונתפש רע לו, גם האדם מבין שמה שלא ירצה בחייו ואף ישיג, בכל מקרה יהיה לו רע וירצה עוד משהו, על כן אל לו לפחד לנסות, ולשאול את עצמו, מה זה רע. מה זה טוב. מה עושה לי רע או טוב. ומדוע זה עושה לי רע וכך אני מרגיש טוב? מה הסיבה. עד שיגיע לאחדות, להבנה אמיתית, לשחרור מהכלא.

כרגע על האדם להבין שהוא נמצא במעגל סגור, על כן אין לו מה להפסיד.

ואנשים שלא מצליחים עוד איכשהו פחות סובלים, כי חושבים שאולי עוד יצליחו יום אחד ויהיה להם טוב, אבל למצליחנים זה הכי גרוע, כי הם כן מצליחים להשיג את מה שהם רוצים ואף פעם לא טוב להם, וזה מצב ממש גרוע.

וכפי שהתחלנו, מי שרוצה להרגיש טוב, הוא באמת לא צריך לפחד להרגיש רע.

ועל האדם לשאול את עצמו, האם הדבר הזה שאני חושב שהוא רע, האם באמת הדבר הזה רע. ואותו הדבר על הטוב, שאדם רוצה להרגיש טוב, ורוצה לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב, עליו לשאול את עצמו האם באמת הדבר הזה יגרום לי להרגיש טוב יותר? ולא לפחד להסתכל למציאות בעיניים, ולא לפחד ללכת עד הסוף ולהודות באמת, שמה שהוא לא יעשה הוא עדיין ירגיש רע, גם אם השיג טוב כביכול, כי איך שיש לאדם טוב, אוטומטית זה גם דבר רע, כי שיש משהו טוב, מיד פוחדים לאבד אותו ואז זה כבר רע, כי יש פחד.

על האדם לא לפחד משום דבר, וללכת עם האמת עד הסוף, ולשאול את עצמו האם זה באמת טוב. האם זה באמת רע?

ואז יגיע האדם לתודעה מושלמת, להשתוות, ופרספקטיבה שבה הכל טוב באמת.
הרגלים אפשרות השורש להשלים עם כבוד בתת מודע פחדים בדרך אל האושר חשיבה קיצונית עבודה קשה להתגבר על אומץ הרגשה חוויה חוויות לא יפחד להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע לפחד להרגיש לפחד להרגיש רע מי שרוצה להרגיש מי שרוצה להרגיש טוב מפחד להרגיש מפחד להרגיש רע פחד פחד ל פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים רגישות רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון תחושה תחושות
רגשות חיוביים / שמחת חיים - איך ליצור רגשות טובים של שמחה ואושר?
...להבין אותם בשכל. לכל רגש יש היגיון. האדם לא סתם מרגיש רגש כלשהו. על האדם לנסות להבין את השכל ואת ההיגיון של הרגשות שלו. רק כאשר האדם מבין את השכל של הרגשות שלו, רק אז יש אפשרות שהם יהיו חיוביים. כאשר האדם מבין את צורת החשיבה של הרגשות שלו, הדבר הזה מאפשר לו באמצעות צורת החשיבה של הרגשות, לגרום להם להיות חיוביים יותר. סיכום: כדי ליצור רגשות חיוביים, צריך לחקור את השכל ואת ההיגיון שלהם. רק באמצעות השכל שלהם, ניתן להפוך אותם לשמחים יותר. הרגש של האדם...
שכל ורגש - מה לעשות כאשר הרגש והשכל לא מסכימים?!
...דהיינו, לנסות לחשוב באמצעות השכל, מה חסר לרגש בדעה של השכל. גם לרגש עצמו יש שכל. הרגש אינו טיפש. כאשר השכל והרגש לא מסכימים, הדבר הטוב ביותר לעשות, הוא למצוא שכל חדש שיגרום גם לרגש להסכים איתו. דהיינו, על האדם לנסות להגיע לאיזו תובנה חדשה ושכל חדש, שאיתה גם הרגש יוכל להסכים. ולכן, ברמה המעשית על האדם לחקור את הרגש שלו, ולנסות למצוא את השכל ואת ההיגיון שיש ברגשות שלו. נסה להבין מה השכל של הרגש שלך, מה ההיגיון שיש ברגשות שלך. נסה לעשות שלום בין הרגש...
בדידות / שעמום - ממה נובעת תחושת בדידות? איך להתמודד עם בדידות?
...בדידות חוסר שמחה ושעמום. להתבונן פנימה = להרגיש מחובר לעצמך = להרגיש קירבה = אחדות = שמחה. מה זא להתבונן פנימה? להתבונן פנימה = האדם מסתכל אל תוך עצמו ומנסה להכיר את עצמו יותר טוב (כמו במדיטציה). אין שום מקום בעולם, שבו האדם עצמו אינו נמצא עם עצמו. על האדם להעסיק את עצמו על ידי התבוננות פנימית. התבוננות פנימית יוצרת אושר ושמחה. להתבונן פנימה = לשאול ולהבין מי אני? מה זה האני? מהי מהותו של האני? להתבונן פנימה = לנסות להבין מה האדם באמת רוצה בתוך תוכו...
רצונות - כיצד נוצרים רצונות? מה יוצר תחושת טוב?
...לרצון אחד. חקור גם את הרצון הזה עצמו. מדוע אני רוצה את הרצון הראשון עצמו. כך תגיע לרצון יותר עמוק. חקור גם אותו, עד שתגיע לנקודה שתדע שזאת האמת, עד שתבין שבאמת זאת הסיבה שבגללה אתה עושה את כל מעשיך. כאשר האדם מגיע לשורש הרצון שלו, הוא עדיין ממשיך לרצות רצונות שונים. רק שהם כולם מקושרים לרצון הראשון שממנו נובעים כל הרצונות כולם. כאשר האדם מקשר תמיד את הרצון הסופי לרצון הראשון באמת, על ידי זה הוא מגיע למצב שבו כמות האלטרנטיבות שלו למלא את הרצון הראשון...
רגשות / שקט נפשי / רוגע - את מי אי אפשר לרמות? ומתי האדם מגיע לשקט נפשי?
...את ליבו. הלב של האדם יודע האם האדם חושב בצורה נכונה או לא. אין שום דרך לשקר את הלב של האדם. כיצד זה בא לידי ביטוי? באמצעות הרגש. כל זמן שהמחשבה של האדם אינה מושלמת לחלוטין, הלב של האדם תמיד ידחף אותו לחפש משהו טוב יותר. הלב של האדם חפץ להרגיש שלמות. שלמות = לא להרגיש חסר כלשהו. הלב של האדם משתוקק להרגיש שלמות. הלב של האדם משתוקק לא להיות חסר דבר. כל זמן שהאדם לא הגיע אל השלמות, הלב שלו תמיד יציק לו. הלב של האדם לא ייתן לאדם מנוח, עד אשר האדם יגיע...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
...אל עצמו בתלונות כלשהן. כאשר האדם מסתכל על עצמו כעל חלק מהמכלול של המציאות, דהיינו, שהאדם מבין שהוא לא פועל בחלל ריק, אלא הוא חלק מהמציאות השלמה, דהיינו, האדם מבין שהוא מושפע מכל שאר המציאות שסביבו, וכל הבחירות התלבטויות החלטות שהוא מקבל, מושפעות מהסביבה שלו, על ידי זה האדם מקבל את עצמו כפי שהוא, מאחר שהוא לא מצפה מעצמו להיות מה שהוא לא יכול להיות. כפי שאמרנו, יותר מאשר חשוב מה האדם עושה, חשוב מה הוא מרגיש לגבי מה שהוא עושה. האם זה מרגיש לו טוב? האם...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
...של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן עושה האדם, זו האכילה. גם אכילה כמו כל שאר הפעולות אותן עושה האדם, היא לכשעצמה היא אינה התכלית. זא תכלית האכילה היא אינה האכילה עצמה. האדם אוכל מסיבות שונות. הן סיבות השרדותיות כגון רעב והן סיבות רגשיות כגון הנאה וכיוב. הדבר החשוב ביותר באכילה, הוא שהאדם יקשר את עצמו תמיד לתכלית של האכילה ולא לאכילה עצמה. כאשר האדם זוכר את הסיבה שבגללה הוא אוכל, אז הוא בעצם מרגיל את עצמו להיות מקושר תמיד במחשבה שלו לתכלית הפנימית...
תודה - כיצד להגיע אל תחושת ההודאה / הודייה?
...לנסות להתבונן אל תוך עצמו, ולנסות להבין מה יוצר את תחושת החסר שלו. מהי בעצם תחושת חסר? מתי הוא מתרחשת? תחושת חסר מתרחשת כאשר המציאות היא בצורה כלשהי ולא בצורה אחרת. כאשר רצונו של האדם אינו תואם את הצורה של המציאות = תחושת חסר. מי שיתבונן בעניין הנל בעין אמיתית, יראה שיש כאן משהו לא הגיוני שטעון בדיקה. כאשר המציאות בצורה אחת האדם מרגיש טוב. וכאשר המציאות בצורה אחרת האדם מרגיש רע. והשאלה היא: מה בעצם השתנה במציאות? הרי מצד מהותה של המציאות שום דבר...
אינטואיציה / תחושות בטן / אינסטינקטים / לקרוא אנשים - איך לפתח אינטואיציה טובה?
...אף על פי כן אנחנו יודעים כי קיים הסבר כלשהו לכך. כאשר בן אדם מתעסק בנושא מסוים המון זמן, הוא לאט לאט מתחיל לראות בצורה אחידה את הדברים השונים. לראות בצורה אחידה = להסתכל על המהות ולא על המעטפת. אינטואיציה היא מצב שבו האדם נתקל באירוע כלשהו והוא מייד מצליח לזהות את המהות של אותו האירוע דרך ולמרות המעטפת החיצונית שלו. אחרי הזיהוי של מהות האירוע, האדם כבר יודע להסיק את המסקנות על האירוע באמצעות הבנת המהות שלו. מסקנה: אינטואיציה טובה מתפתחת כאשר האדם...
הדחקה רגשית - ממה נובעת הדחקה? איך לא להדחיק רגשית? איך להתמודד?
... כלשהי לא רצויה. השאלה היא, איך אפשר להגיע למצב שבו אין צורך להדחיק שום דבר? תשובה: הדרך היחידה להגיע למצב שבו לא צריך להדחיק שום דבר, היא על ידי זה שלא מפחדים מהפחד להתמודד. ממה נובעת הדחקה? הדחקה נובעת מכך שיש משהו רגשי שמציק לאדם ואין לאדם מושג מה לעשות בנדון. כאשר המחשבה קופצת לראש של האדם, היא גורמת לו להרגיש לא טוב, ולכן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: צריך לוותר, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: צריך לוותר, איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, אימון אישי להרזיה, מורה רוחני מומלץ בתחום צריך לוותר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2305 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 13:25:04 - wesi1