אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים?

ההרצאה עוסקת כיצד להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים כתוצאה מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. לעיתים קרובות אנשים מסביבנו מאשימים אותנו בצרותיהם, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחראים ולסחוב רגשות אשם מיותרים. מטרת ההרצאה היא להסביר איך ניתן להתגבר על רגשות אשמה אלו ולהימנע מלשאת אחריות על בעיות של אחרים.

איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא?

ישנם אנשים המשתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש אשמים. הם עשויים לומר דברים כמו: "תראה מה עשית לי", "בגללך אני סובל", "למה פגעת בי?". אמירות אלו עשויות לגרום לנו להרגיש אחראים לרגשותיהם של אחרים. עם זאת, חשוב להבין שהאשמות אלו לא תמיד מוצדקות ולעיתים מדובר בניסיון לשליטה רגשית עלינו. דוגמה לכך היא כאשר אדם מאשים אותנו במצבו הרגשי, אף אם לא הייתה לנו כוונה רעה.

איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו?

במקרים בהם אנו אכן פוגעים במישהו, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה עשויים להיות עוצמתיים. למשל, במקרה של תאונת דרכים בה נפגע אדם אחר, תחושת האשמה יכולה להיות קשה מנשוא. עם זאת, חשוב להבין שאין זה מועיל לשאת את האשמה לנצח. הדרך להתמודד היא לקחת אחריות על המעשה, ללמוד ממנו ולהמשיך הלאה, מבלי להטיל על עצמנו עול נפשי מיותר. כל מה שנדרש הוא לדעת כיצד לקחת אחריות על המעשה מבלי להטיל על עצמנו אשמה מיותרת.

איך להימנע מלקיחת אחריות על בעיות של אחרים?

אחד הרעיונות המרכזיים בהרצאה הוא שככל שאדם פחות מאשים אחרים בצרותיו, כך יהיה לו קל יותר לא להיות מושפע כאשר אחרים ינסו להאשים אותו בצרותיהם. אם אדם נתקל בבעיה, כמו תאונה או חוויה קשה, עליו לזהות כי זו לא תמיד אשמתו. למשל, אם נהג שיכור דרס אדם ברחוב, האם נכון להאשים רק את הנהג, או שמא ניתן לשאול כיצד ניתן היה להתנהל אחרת בסיטואציה?

איך להפסיק להאשים את העולם בצרות שלך?

אנשים נוטים להאשים את הוריהם, החברה, הגנטיקה, הגורל ואפילו את אלוהים במצבם. אך ככל שנפסיק להאשים את העולם על מצבנו, כך ניפתח לשחרור מרגשות האשמה כאשר אחרים מאשימים אותנו. ההבנה שמה שאנחנו חווים הוא תוצאה של הבחירות שלנו ושל ההתמודדות שלנו עם המציאות, עוזרת לנו להימנע מאשמה מיותרת.

איך למצוא את האיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות?

הדרך להגיע לאיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות היא להבין שהמציאות לא תמיד ניתנת לשליטה. ישנם מקרים בהם אין לנו שליטה על מה שקורה מסביבנו, אך תמיד יש לנו שליטה על איך אנחנו מגיבים למציאות. עלינו להיות מודעים לכך שהרגשות שלנו לא תמיד נגרמים כתוצאה ממה שקורה לנו, אלא באופן שבו אנחנו בוחרים להגיב אליו. לא תמיד עלינו לקחת אחריות מלאה, ולעיתים עלינו לדעת להסיר אחריות, במיוחד כאשר מדובר במניפולציות רגשיות של אחרים.

מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה?

הדרך להימנע מרגשות אשמה מיותרת היא ללמוד לא להאשים אחרים. ברגע שנבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא למציאות החיצונית, נוכל לחיות בשלום עם עצמנו. לא משנה אם מישהו מאשים אותנו בצרות שלו, אם אנחנו יודעים שאין לנו שליטה על תחושותיהם של אחרים, נוכל להימנע מהאשמות מיותרות כלפי עצמנו.

איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית?

כדי להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנחנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים על כך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כשהוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו להאשים אותו. חשוב ללמוד לקחת אחריות על הרצון שלנו ועל תחושותינו, גם כשלא מדובר במצב אידיאלי.

לסיום, ההרצאה מדגישה את החשיבות של איזון בחיים. ישנם מקרים בהם עלינו לקחת אחריות וישנם מקרים בהם עלינו להסיר אחריות. העיקרון המנחה הוא שעלינו להבין אם רע לנו - זה תלוי בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם.
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים?

ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם רגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. פעמים רבות, אנשים מאשימים אותנו במצבם הרע, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחריות ולשאת רגשות אשם מיותרים.

איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא?

אנשים מסוימים משתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש אשמים. הם עשויים לומר דברים כמו: "תראה מה עשית לי", "בגללך אני סובל", "למה פגעת בי?". אמירות אלו עשויות לגרום לנו להרגיש אחראים לרגשותיהם של אחרים, אך חשוב לזהות שהאשמות אלו לא תמיד מוצדקות ושלעיתים מדובר באמצעי לשליטה רגשית עלינו.

איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו?

במקרים בהם אכן פגענו באדם אחר, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה יכולים להיות עוצמתיים. למשל, אם מישהו היה מעורב בתאונת דרכים שבה נפגע אדם אחר, תחושת האשמה יכולה להיות מכבידה מאוד. עם זאת, חשוב להבין שאין זה מועיל לשאת את האשמה לנצח. הדרך להתמודד עם זה היא לקחת אחריות על המעשה, ללמוד ממנו ולהמשיך הלאה מבלי להטיל על עצמנו עול נפשי מיותר.

איך להימנע מלקיחת אחריות על בעיות של אחרים?

אחד הרעיונות המרכזיים בהרצאה הוא שככל שאדם פחות מאשים אחרים בצרותיו, כך גם יהיה לו קל יותר לא להיות מושפע כאשר אחרים ינסו להאשים אותו בצרות שלהם. לדוגמה, אם אדם נדרס על ידי נהג שיכור, האם נכון להאשים רק את הנהג, או שמא ניתן לשאול כיצד ניתן היה להתנהל אחרת בסיטואציה?

איך להפסיק להאשים את העולם בצרות שלך?

אנשים נוטים להאשים את הוריהם, החברה, הגנטיקה, הגורל ואפילו את אלוהים במצבם. אך ככל שאנו מאשימים פחות את העולם, כך אנחנו גם מפסיקים להרגיש אשמה כאשר אחרים מאשימים אותנו.

איך למצוא את האיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות?

יש צורך בגישה מאוזנת: מצד אחד, אין צורך להיות קרים וחסרי רגש, אך מצד שני, חשוב לדעת להימנע מהשפעה של סחיטה רגשית. אמפתיה כלפי אחרים היא תכונה חשובה, אך יש לדעת מתי רגשות האשם שאנו חווים אינם מוצדקים.

מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה?

הדרך להימנע מתחושת אשמה מיותרת היא ללמוד כיצד לא להאשים אחרים. כאשר נבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא המציאות החיצונית, נוכל לחיות בשלום עם עצמנו. ככל שנאשים פחות את הסביבה בבעיות שלנו, כך גם נשתחרר מתחושת האשמה כאשר אחרים ינסו להשליך את צרותיהם עלינו.

איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית?

ההרצאה מסבירה שכדי לא להיות מושפעים מרגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים בכך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כאשר הוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו להאשים אותו.

לבסוף, ההרצאה מדגישה כי בחיים יש צורך למצוא את האיזון: יש מקרים בהם כדאי לקחת אחריות, ויש מקרים שבהם יש לשחרר. העיקרון המנחה הוא שברמה הפנימית, עלינו להבין כי אם רע לנו - זה תלוי בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם.
איך לא להאשים אחרים בצרות שלך? להאשים את ההורים, להאשים את השכנים, להאשים את הגנטיקה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, האם לקחת אחריות? כמה לקחת אחריות? איך לנטרל רגשות? איך לחשוב כמו פסיכופט?
איך לקחת בעיות של אחרים שאלה מצפון אני לא אוהבת את עצמי לחיות בשלום הפנימיות שנאה עצמית הלקאה עצמית ניהול רגשות להטיל אחריות אחריות אישית איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים איך לא לקחת אחריות איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים איך להסיר אחריות איך להסיר אחריות מעצמי איך להסיר אחריות מעצמך איך להתמודד איך להתמודד עם ייסורי מצפון איך להתמודד עם סחיטה איך להתמודד עם סחיטה רגשית איך להתמודד עם רגשות איך להתמודד עם רגשות אשם איך להתמודד עם רגשות אשמה איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים איך להתמודד עם תחושת אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה בגלל בעיה בעיות בעיות של אחרים האשמה עצמית הלקאה עצמית הסרת אחריות הרגשה הרגשת התמודדות התמודדות עם ייסורי מצפון התמודדות עם רגשות התמודדות עם רגשות אשם התמודדות עם רגשות אשמה התמודדות עם תחושת חוויה חוויות חווית ייסורי מצפון ייסורים יסורי מצפון כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לקחת אחריות לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים את עצמך בצרות של אחרים להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להסיר אחריות מעצמי להסיר אחריות מעצמך להתמודד להתמודד עם ייסורי מצפון להתמודד עם סחיטה להתמודד עם סחיטה רגשית להתמודד עם רגשות להתמודד עם רגשות אשם להתמודד עם רגשות אשמה להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים להתמודד עם תחושות להתמודד עם תחושת לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות על בעיות לקחת אחריות על בעיות של אחרים לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מצפון סחיטה סחיטה רגשית פגיעה פגיעה באחרים צרות של אחרים רגש רגשות רגשות אשם רגשות אשמה רגשיות שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית תחושה תחושות תחושת
התמודדות עם מחלה קשה, התמודדות עם אסון לא רגיל, התמודדות עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה זה מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא לקנא באחרים? צרות של אחרים
התמודדות עם מחלה קשה, התמודדות עם אסון לא רגיל, התמודדות עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה זה מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא לקנא באחרים? צרות של אחרים
... עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה זה מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא לקנא באחרים? צרות של אחרים למה דווקא אני סובל ממחלה קשה ולא אנשים אחרים? השאלה למה דווקא לי זה קורה? עולה פעמים רבות כאשר אדם נתקל בסבל ייחודי כמו מחלה קשה, תאונת דרכים או ...
אלטרואיזם, טיפול בפרנויה קשה, התמודדות עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות
אלטרואיזם, טיפול בפרנויה קשה, התמודדות עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות
... עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות כיצד להתמודד עם מחשבות טורדניות ומפחידות? אליעד כהן מסביר כיצד להתייחס למחשבות מטרידות ואכזריות, אותן מחשבות שלא נותנות לאדם ... נהדר כי הוא מפסיק לחשוב על עצמו ועל בעיותיו. אך לאחר זמן, אותו אדם החל להטריד את עצמו בבעיות של אחרים - הוא חש את הבעיות שלהם כאילו היו שלו ממש. לדוגמה, הוא כבר לא חשש שיפטרו אותו מעבודתו, אלא שיפטרו אחרים. החרדה עברה מהעצמי אל הזולת. הוא מסביר שזו המשמעות של המושג ואהבת לרעך כמוך. כשאדם מגיע לדרגת אלטרואיזם עמוקה כזו, הוא מתחיל להרגיש את הבעיות של אחרים כאילו היו שלו, כי הוא מזהה את עצמו באחרים. זה מביא לתחושת דאגה יתרה גם עבור אחרים, ולעיתים האדם לא יכול להירדם בלילה, לא בגלל דאגה לעצמו, אלא בגלל דאגה ... גבוהה של חיבור לאנשים אחרים. אך גם לדרגה זו יש חסרונות כי אז החרדות והדאגות מתפשטות גם לבעיות של אחרים, לא רק שלך. מהי הדרגה הגבוהה ביותר של חיבור והתמודדות עם חרדות ופחדים? הדרגה הגבוהה ביותר שאליעד מתאר היא דרגת אין הבדל בין טוב לרע. זו דרגה שבה האדם מזהה ... שאין באמת הפרדה בין עצמי לבין הזולת. במצב זה, האדם לא מוטרד משום דבר, לא מהבעיות שלו ולא מהבעיות של אחרים, משום שאין לו שום דאגה - הכל אחד ואין טוב או רע באמת. במצב זה, האדם מרגיש שהוא בורא העולם ממש. כשהוא משוחח עם אדם אחר, הוא לא מדבר עם אדם נפרד אלא עם הבורא ...
סחיטה מינית, איך להתמודד עם הפצת תמונות אינטימיות שלך? למה אנשים מצטלמים בעירום? מה לעשות אם הפיצו תמונות שלי בעירום באינטרנט? מה לעשות אם הפיצו סרטון שלי ערומה? מה לעשות אם פרצו לי לאינסטגרם? תמונות עירום שלי באינטרנט
סחיטה מינית, איך להתמודד עם הפצת תמונות אינטימיות שלך? למה אנשים מצטלמים בעירום? מה לעשות אם הפיצו תמונות שלי בעירום באינטרנט? מה לעשות אם הפיצו סרטון שלי ערומה? מה לעשות אם פרצו לי לאינסטגרם? תמונות עירום שלי באינטרנט
סחיטה מינית, איך להתמודד עם הפצת תמונות אינטימיות שלך? למה אנשים ... איך להתמודד עם הפצת תמונות אינטימיות שלך? אליעד כהן עוסק במצבים בהם אנשים מוצאים את עצמם במצוקה בעקבות הפצת תמונות אינטימיות שלהם באינטרנט. הנושא המרכזי הוא כיצד להתמודד עם תחושת הפגיעה בעקבות הצילום והפצת התמונות הללו, ומהן הגישות שניתן לאמץ כדי ... את הגוף. על פי אליעד, זהו תסביך חברתי בלבד, ואין שום סיבה אמיתית לשים את הגוף האנושי בהקשר של בושה או פחד. כל עוד האדם מרגיש בנוח עם עצמו, הוא לא צריך להרגיש אשם על כך שהגוף שלו נחשף, גם אם זה נעשה בצורה אינטימית. אליעד ... ומפנה את תשומת הלב לעבר שמירה על זכויות פרטיות והשלכות המעשה של אלו שפוגעים. איך לא להתבייש בגוף שלך? מה ההיגיון להצטלם בעירום? מה לעשות אם פרצו לי לטלפון? איך להתמודד עם סחיטה מינית? איך להתמודד עם הפצת תמונות אינטימיות? מה לעשות אם ... או מצטלם בתמונות אינטימיות? יש הטוענים שאם לא רוצים שתמונות דליקות יתפרסמו, עדיף שלא להצטלם כלל. הם מכנים את מי שמצטלמת כך טומטומים או טועים, מתוך אמונה שהאשמה היא בצד שמצטלם ולא במי שפרץ ופרסם. יחד עם זאת, הטקסט ... תרבותית שלפיה חובה להתלבש, אך זוהי נורמה חברתית שמי שעובר עליה זוכה לתיוג שלילי. הטקסט מציע לאמץ גישה של חופש אישי ולשאול מה בעצם הבעיה בכך שראו אותי בעירום?. כיצד להתמודד עם תחושת הפרת הפרטיות? יש הבדל בין עצם חשיפת הגוף לבין הפריצה לטלפון או גניבת התמונות. החדירה לפרטיות היא אכן דבר מטריד, ופגיעה כזו דורשת טיפול ואכיפה כלפי מי שביצע את המעשה. אך מבחינת הצד שצולם, מוצע להתמקד בהבנה שהבושה עצמה נובעת מאמונות חברתיות על גוף ועל לבוש. האם זו באמת סיבה לבושה או לפחד מסחיטה? הטקסט נותן דוגמה של פוליטיקאי בכיר (כמו בני גנץ) שעשוי להיסחט אם תיחשפנה תמונותיו האישיות. השאלה שעולה היא אז מה?. אם אין לאדם בושה מגופו, לא ניתן להשתמש בתמונות הללו ככלי לסחיטה. הדגש הוא על כך שהפצת תמונות אינטימיות לא חייבת לפגוע, אם ... לבגדים חשיבות גדולה, בין אם מסיבות דתיות, חברתיות או מוסריות. בעלי חיים אינם מתביישים ואין להם צורך בלבוש, והנקודה היא שבני אדם יצרו מערכת שלמה של חוקים, איסורים ודימויים הנוגעים לגוף החשוף. לעתים המשוגע שרץ בעירום ברחוב ... להתבייש בגוף שלך? מה ההיגיון להצטלם בעירום? מה לעשות אם פרצו לי לטלפון? מה לעשות אם פרצו לי לפייסבוק? מה לעשות אם פרצו לי למחשב? איך להתמודד עם הטרדה מינית? איך להתמודד עם סחיטה מינית? איך להתמודד עם סחיטה באיומים ברשת? איך להתמודד עם סחיטה על רקע מיני? למה אנשים מצטלמים בעירום? למה אנשים מצלמים את ... הפיצו את הסרטון שלי באינטרנט, הפיצו את התמונות שלי באינטרנט, נודיזם, נודיסטיות, נודיסטים, אונס וירטואלי, איומים לשתף תמונות אינטימיות, איומים לשתף סרטוני סקס, סחיטה להפצת תמונות אינטימיות, סחיטה להפיץ תמונות עירום, הפצת סרטון מיני, סחיטה באיומים בעלת אופי מיני, קורבן סחיטה על רקע מיני, מה לעשות אם סוחטים אותי? מאיימים להפיץ תמונות שלי, מאיימים לפרסם תמונות שלי, מאיימים להפיץ סרטונים שלי, סחיטה אלקטרונית, תמונות מביכות, אינוס וירטואלי, עבירות מין ברשת ...
רגשות אשמה, אני לא חייב כלום לאף אחד, אף אחד לא חייב לי כלום, איך לא להאשים את עצמי בצרות של אחרים? בשביל ההורים, בשביל הילדים, בשביל הזוגיות, להאשים את ההורים, להאשים את הילדים, להאשים את הזוגיות, מערכות יחסים
רגשות אשמה, אני לא חייב כלום לאף אחד, אף אחד לא חייב לי כלום, איך לא להאשים את עצמי בצרות של אחרים? בשביל ההורים, בשביל הילדים, בשביל הזוגיות, להאשים את ההורים, להאשים את הילדים, להאשים את הזוגיות, מערכות יחסים
רגשות אשמה, אני לא חייב כלום לאף אחד, אף אחד לא חייב לי כלום, איך לא להאשים את עצמי בצרות של אחרים? בשביל ההורים, בשביל הילדים, בשביל הזוגיות, להאשים את ההורים, להאשים את הילדים, להאשים את הזוגיות, מערכות יחסים איך להפסיק להרגיש שאני חייב לאחרים משהו? אנשים רבים סובלים מתחושת חובה כלפי אחרים. הם מרגישים אשמה ומתוסכלים מכך שהם חייבים למישהו משהו, לא משנה כמה הם אומרים לעצמם שהם לא באמת חייבים כלום לאף אחד. הם עדיין מרגישים אשמים, מנוצלים או סחוטים רגשית על ידי אחרים. אליעד מסביר מדוע זה קורה ואיך להשתחרר מזה לחלוטין. למה אני מרגיש שאני חייב לאחרים? הסיבה העיקרית לכך שאתה מרגיש ... יש לכך יתרון אחד מרכזי: כאשר קורה לך משהו רע, תמיד יהיה לך את מי להאשים. אתה תאשים את ההורים שלא נתנו לך מספיק אהבה, את הילדים שלא כיבדו אותך מספיק, את בת הזוג שלא הבינה אותך, את הבוס שלא שילם מספיק או את המדינה שלא דאגה לך. ... במחיר כבד: כאשר אתה מאשים אחרים בצרות שלך, אתה מעניק גם להם את הזכות להאשים אותך בצרות שלהם. החיסרון הגדול הוא, שאם לאחרים יהיה רע, הם מיד יאשימו אותך, ואתה מיד תרגיש אשמה וסבל, כי אתה מאמין שאתה חייב להם משהו. זה בדיוק מה שמאפשר לאנשים לנצל אותך רגשית ולסחוט אותך. אתה מרגיש אשם כי עמוק בפנים אתה מאמין שאתה באמת חייב להם משהו, והם מנצלים בדיוק את התחושה הזו. איך להשתחרר לגמרי מתחושת האשמה? הדרך להשתחרר לחלוטין מתחושת אשמה ומתחושת החובה כלפי אחרים היא להבין לעומק שאף אחד לא חייב לך שום דבר, בשום מצב. אף אדם לא חייב לך לאהוב אותך, אף אחד לא חייב לך כסף, אף אחד לא חייב ... ליישם את ההבנה הזאת? כדי ליישם זאת בחיים האמיתיים, בכל פעם שאתה מרגיש אשמה או תחושת חובה לאחרים (הורים, ילדים, בני זוג, עבודה), עצור ושאל את עצמך: מה לדעתי הם חייבים לי? ואז וותר על המחשבה הזאת לחלוטין. לדוגמה, אם קשה לך מול ... הזאת מהם, אתה תראה שאתה כבר לא מרגיש שום חובה לעשות משהו בשבילם מתוך אשמה. זאת הדרך לחיות בחופש רגשי אמיתי, ללא רגשות אשמה, ללא סחיטה רגשית, וללא תחושה שאתה חייב משהו למישהו. סחיטה רגשית איך לא להיסחט רגשית? איך לא להרגיש חייב לאחרים? לסבול בשביל ההורים לעשות למען הילדים איך לא להיות חייב לאחרים? לסבול בשביל הילדים סחיטה רגשית, איך לא להיסחט רגשית? איך לא להרגיש חייב לאחרים? איך לא להיות חייב לאחרים? לעשות למען הילדים, לעשות למען ההורים, לסבול בשביל הילדים, לסבול ...
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי למה אני מאשים את עצמי ואיך להתמודד עם רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר כי רגשות אשמה נובעים מהתחושה שמשהו רע קרה ושאנחנו אחראים לכך. אדם יחווה אשמה כאשר יתרחש אירוע שלילי, ואז הוא יחפש את הגורם לכך. באופן טבעי, עולה השאלה מי אחראי לאירוע - וכאן נוצרים רגשות אשמה. אשמה לא נוצרת מאירוע טוב, אלא תמיד מתוך תחושת אחריות על אירוע שנתפס כרע. למשל, אם אדם מרגיש רע כי לא הצליח בעסקים, הוא מתחיל לחפש את האשם. אם הוא מאשים את עצמו, הוא אומר אני אחראי לכך שנכשלתי. אבל אליעד מדגיש שהמושג של אשמה הוא עמוק יותר ממה שנראה. כאשר אדם אומר שהוא אשם, עליו לבדוק האם הוא באמת אחראי באופן מלא למה שקרה, ואם כן - האם הוא יכול גם לשנות את המצב. אם האדם מאשים את עצמו אך מרגיש חסר אונים ואומר אני מטומטם ולכן לא אצליח לשנות זאת, למעשה הוא מסיר מעצמו אחריות אמיתית, כי הוא לא לוקח על עצמו את האפשרות לשינוי. לפי אליעד, אשמה אמיתית היא רק כאשר אתה מאמין שאתה יכול לשנות את המצב. אם אתה לא יכול לשנות - אז אתה לא באמת אשם, כי אינך אחראי לדבר שאתה לא יכול לשנות. האם תמיד יש אשמים ואיך לבחור את מי להאשים? לפי אליעד כהן, תמיד ניתן למצוא אשמים לכל דבר שלילי שקורה - או שאתה אשם, או שהמציאות אשמה, או שהסביבה אשמה. הוא מביא דוגמה פשוטה: אם לא לקחת מטרייה וירד ...
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
... אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להרגיש רע מצרות של אחרים ולא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? הנושא המרכזי בהרצאה הזו הוא ההתמודדות עם תחושת האשמה העצמית כאשר אנו מרגישים רע בעקבות הצרות של אחרים. הרבה פעמים, אנשים מאשימים את עצמם על דברים רעים שקורים לאנשים אחרים, למרות שאין להם קשר ישיר לכך. אליעד כהן מציע להבין את המנגנון הפנימי שמוביל לתחושות אלו, ולברר כיצד ניתן להשתחרר מהן. מהו הרווח המוסתר שבהאשמת עצמך בצרות של אחרים? ההבנה הראשונה שצריך להגיע אליה היא, מה הרווח הרגשי שאדם יכול להפיק מהאשמתו את עצמו בצרות של אחרים? זה עשוי להיראות כתחושת אשם בלתי מוצדקת, אך פעמים רבות ישנם רווחים חבויים מאחורי תחושות אלו. לדוגמה, אחד מההסברים האפשריים לכך שאדם מאשים את עצמו בצרות של אחרים, הוא שמאוד קל לו להאשים אחרים בצרות שלו עצמו. אם הוא חושב שהוא אחראי לבעיות של אחרים, הוא יכול לשלב את אותו מנגנון כשקורה לו משהו רע, ולחפש מישהו אחר להאשים בו את הבעיות שלו. הקשר בין האשמה עצמית להאשמת אחרים תחושת האשמה עצמית יכולה לשמש גם ככרטיס כניסה להאשמת אחרים. לדוגמה, כאשר אדם מאשים את עצמו במצוקות של אחרים, הוא בעצם מכין את הקרקע לכך שבמקרה של מצוקה אישית שלו, הוא יוכל להאשים את כל העולם במצבו הרע. כך, ישנה חפיפה בין אשמתו את עצמו לבין היכולת ל
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
... למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס למה אנשים מרגישים קורבן ומאשימים אחרים? אליעד כהן מסביר כי אנשים הופכים את עצמם לקורבנות כאשר הם חווים דבר רע שלא רצו שיקרה. מצב זה גורם להם להאשים מישהו אחר כדי להרגיש פחות אשמים בעצמם ולהפחית מהכאב והאחריות שהם מרגישים כלפי מה שקרה להם. אנשים מאשימים אחרים בשני מצבים עיקריים: כשהם באמת משוכנעים שמישהו אחר אשם. כשהם מעדיפים להאמין שמישהו אחר אשם כי זה מקל עליהם רגשית. מהן הסיבות לכך שאנשים מאשימים אחרים בצרות שלהם? אליעד מתאר שתי סיבות עיקריות להאשמת אחרים: סיבה רציונלית - אנשים חושבים באופן הגיוני שהאחריות לא מוטלת עליהם אלא על מישהו אחר. סיבה רגשית - אנשים מרגישים רע לגבי עצמם ולא רוצים להוסיף על הסבל על ידי אשמה עצמית. לדוגמה, אליעד מזכיר ילד שמאשים את הוריו בחוסר הביטחון שלו, או אישה שנאנסה שמאשימה את התוקף. בשני המקרים קיימת נטייה להאשים מישהו אחר גם כי יש היגיון בדבריהם וגם כי יש להם אינטרס רגשי בכך. איך אנשים מנצלים את דמות הקורבן כדי להימנע מאחריות? אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שנתפס בגניבה וצורח גנב גנב כדי להטעות אחרים לחשוב שהוא הקורבן. הטקטיקה הזו מאפשרת לו להסיט את החשד מעצמו אל האחר. אנשים עושים זאת כדי להימנע מאחריות וכדי להיראות חפים מפשע, למרות שהם בעצמם אשמים. האם זה נכון להאשים אחרים ומה ההשלכות של כך? אליעד כהן מציין כי אמנם להאשים אחרים נותן הקלה זמנית בתחושה, אך זה לא באמת פותר את הבעיה עצמה. לדוגמה, אם גנבו לך כסף, גם אם אתה מאשים את הגנב, עדיין אין לך כסף. לכן, האשמה של מישהו אחר לא באמת פותרת את הבעיה המקורית. יתרה מזאת, כאשר אנשים לא לוקחים אחריות, הם גם לא פועלים לשינוי אמיתי במצבם. מה הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן? אליעד מדגיש כי הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן היא לקחת אחריות על המצב ועל הרגשות שלך. הוא מצטט מדברי רבי נחמן מברסלב שאמר: פסול לך, הפסולת תהיה שלך, כלומר, על האדם תמיד לקחת אחריות על כל הרע שהוא רואה וחווה בחייו. כאשר אתה מאשים אחרים, אתה משאיר את עצמך בעמדה של חולשה וחוסר אונים. רק על ידי לקיחת אחריות ניתן לשנות את המצב. מהי המשמעות של לקיחת אחריות על אירועים שליליים, כמו אונס או ניצול בכתות? אליעד מסביר שלקיחת אחריות לא משמעותה שאתה
רגשות אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים
רגשות אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים
רגשות אשמה בעקבות התאבדות, יכולתי למנוע את ההתאבדות, איך מתמודדים עם התאבדות? התמודדות עם התאבדות במשפחה, התאבד בגללי, אני אשם שהוא מת, מאיים בהתאבדות, סחיטה רגשית, ניחום אבלים, לנחם אבלים איך מתמודדים עם רגשות אשמה בעקבות התאבדות של אדם קרוב? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם רגשות אשמה בעקבות התאבדות של אדם קרוב, ומדגיש שיש שתי בעיות עיקריות שיכולות להיווצר אצל אדם לאחר שמישהו קרוב אליו מתאבד: האדם מרגיש אשמה שהוא הגורם להתאבדות של הקרוב לו. הוא חווה הזדהות עמוקה עם הכאב והסבל שהיו לקרוב לפני שהתאבד, דבר שמעצים את הסבל שלו עצמו. אליעד מסביר שהדבר הראשון שצריך לברר הוא שאלת האשמה: האם אתה באמת אשם בהתאבדות? התשובה לכך, על פי אליעד, מורכבת. הוא מסביר שיש שני צדדים לסיפור: מדוע אתה תמיד יכול להיות אשם בהתאבדות של אדם אחר? אליעד מציג גישה לפיה בכל מקרה אפשר למצוא סיבה להאשים את עצמך. לדוגמה, אם מישהו מתאבד ואתה היית יכול לחייך אליו פעם נוספת, לדבר איתו, או לתת לו משהו קטן שהיה משפר את מצב ... יכולים היו תיאורטית למנוע התאבדות, ולכן תמיד אפשר למצוא אשמה כלשהי באדם שנותר חי. מדוע אתה אף פעם לא באמת אשם בהתאבדות של מישהו אחר? מצד שני, אליעד מציג גם את הפרספקטיבה ההפוכה: האדם שהתאבד בחר את הבחירה הזו מתוך רצונו החופשי. אליעד ... על ידי הגנטיקה או המציאות עצמה, ובמקרה זה אתה בוודאי לא אשם. כך שגם אם דחפת מישהו להתאבד (אפילו פיזית ממש, במקרים קיצוניים), אפשר לטעון שזה לא באחריותך, כי אותו אדם יכול היה לבחור אחרת. מדוע קשה לשחרר לחלוטין את רגשות האשמה לאחר התאבדות? אליעד מסביר שאנשים רבים המנסים להתמודד עם אשמה נוטים לומר לעצמם שוב ושוב: זה לא בגללי, אני לא אשם. אבל עמוק בפנים הם עדיין מרגישים לא בטוחים לחלוטין. הם תמיד ישאלו את עצמם אם בכל זאת היה משהו קטן שהיו יכולים לעשות אחרת. ... לא תיתן לו משהו, ואתה לא נותן, ואתה מתייחס לאיום שלו כאל סחיטה רגשית, ואז הוא מתאבד, אתה תמיד תחשוב שאולי היית יכול למנוע את זה אם היית נענה לבקשתו. האם התאבדות היא בהכרח דבר רע? ... היא הטלת ספק בעצם ההנחה שהתאבדות היא בהכרח דבר רע. הרגש האשם מגיע בעיקר מההנחה הבסיסית הזו: שהמוות הוא רע וההתאבדות היא שלילית. אליעד מעודד לשאול את השאלה: האם אתה באמת יודע בוודאות ... אם אתה היית שלם לגמרי עם הרעיון של מוות, אז לא היית מאשים את עצמך או מרגיש רע גם אם היית הגורם למוות של מישהו אחר. הוא מביא כדוגמה מצב שבו אדם לא ירגיש אשמה אם יחשוב שזה לא באמת משנה אם אותו אדם חי או מת, כיוון שהוא היה מת מתישהו בכל מקרה, או משום שאולי יחזור בגילגול נוסף. מה ... הדיכאון של האדם שהתאבד. הוא מסביר שהסבל שלך אינו רק מתוך האשמה, אלא גם מתוך הזדהות עם הכאב והדיכאון שהוביל להתאבדות. אליעד מסביר שכדי להקל על סבל זה, צריך להסתכל אחרת על מושג ... לנחם אדם שאיבד קרוב בגלל התאבדות ואומרים לו אתה לא אשם, יש בכך מסר סמוי שאומר: אם היית אשם - אז היית רע. הניסיון להרגיע את האדם על ידי זה שמסירים ממנו את האשמה, מסתיר את ההנחה שאוי ואבוי אם היית באמת אשם. לכן אליעד ממליץ על גישה אחרת, עמוקה יותר, שבה אדם מגיע למקום פנימי שבו הוא אומר לעצמו שגם אם הוא היה אחראי להתאבדות, זה ... למצב בו מבינים שאין וודאות מוחלטת בכך שהמוות הוא רע, תחושת האשמה מתפוגגת מעצמה. בנוסף, אליעד אומר שאחרי שהאדם כבר הבין שהוא לא חייב להרגיש אשמה, אפשר לעבור לשלב הבא - בדיקה האם יש מה ללמוד מהמקרה כדי לשפר את ההתנהלות בעתיד. לדוגמה, אם אדם חש אשמה כי לא נתן מספיק תשומת לב לאדם שהתאבד, הוא יכול ללמוד מכך ולבדוק איך הוא יכול לתת יותר תשומת לב לאנשים אחרים בעתיד, לא מתוך אשמה אלא מתוך רצון אמיתי להשתפר. לסיכום, הדרך
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
... לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים איך לא להאשים מישהו בוויכוח? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד להתמודד עם מצב שבו אדם לא רוצה להאשים מישהו אחר במהלך ויכוח או קונפליקט, אך גם לא רוצה לקחת את האשמה על עצמו. לדוגמה, כאשר מתעוררת בעיה בעסק, אחד הצדדים טוען שהשני אחראי למצב, אבל הצד השני אינו מעוניין להאשים אותו, וגם לא מעוניין לקחת על עצמו את האחריות. במקרה כזה, אליעד מסביר שהפתרון הוא למצוא גורם שלישי - גורם שאינו אף אחד מהצדדים הנמצאים ... הזוגיות: נניח זוג נפרד, ואחד מבני הזוג מאשים את הצד השני בפרידה. הצד המואשם אינו רוצה להגיד זו אשמתך , אבל גם לא רוצה להודות שזו אשמתו שלו. במקרה כזה, הפתרון הוא שוב למצוא גורם שלישי ולהעביר אליו את האחריות. לדוגמה, אפשר להגיד שהפרידה התרחשה בגלל סיבה חיצונית - גורם אקראי כמו נסיבות החיים, מזג האוויר או אפילו גורל או אלוהים. בצורה כזאת, שני הצדדים יכולים להשתחרר מתחושת האשמה מבלי לפגוע זה בזה או בעצמם. מה החשיבות של גורם שלישי בוויכוחים? אליעד כהן מדגיש כי הגורם ... נוסף. אם שני אנשים מתווכחים ביניהם ולא רוצים לפגוע זה בזה, הם יכולים להאשים גורם שלישי חיצוני שאינו פוגע באף אחד. כך נמנעים רגשות שליליים, רגשות אשם והאשמות הדדיות. כיצד לבחור גורם שלישי נכון? לדברי אליעד, בחירת הגורם השלישי צריכה להיעשות באופן ... הצד השני עשוי להגיד אז בוא נפתור את הבעיה ונעלים את הגורם השלישי, וכך האחריות תחזור לצדדים. לכן, חשוב שהגורם השלישי יהיה משהו שאינו ניתן לשליטה או שאינו קל לפתרון, כמו גורל, מזל, סביבה, או אירועים חיצוניים שלא תלויים באף אחד מהצדדים. למה חשוב לא לקחת אחריות מיותרת? אליעד מדגיש שאם אדם אינו רוצה לקחת על עצמו את האחריות ולא להאשים את האחר, אין הכרח שייקח על עצמו את האשמה. אנשים רבים מרגישים שברגע שהם לא מאשימים את הצד השני, הם חייבים להאשים את עצמם. אך לפי אליעד, ישנה אפשרות אחרת, והיא העברת האחריות לגורם שלישי. כך האדם יכול להימנע מלספוג אשמה לא מוצדקת ומרגשות שליליים שנובעים מכך. לסיכום, כיצד להתמודד נכון עם האשמות? לסיכום דבריו של אליעד כהן, הדרך להתמודד עם האשמות וקונפליקטים, במיוחד בזוגיות או בעסקים, היא להשתמש בגורם שלישי שלא יפגע באף אחד מהצדדים. הבחירה בגורם שלישי מאפשרת שמירה על אווירה חיובית יותר, מניעת תחושת אשמה, וניהול קונפליקטים בדרך בונה יותר. איך לא להאשים מישהו בוויכוח? מי אשם בפרידה? איך להימנע מ
נוסחה לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון
נוסחה לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון
... לא להרגיש כישלון, הדרכת מטפלים, איך לגרום למישהו לא להרגיש שהוא כישלון? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך להסיר אחריות? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך לגרום למישהו לסלוח לעצמו? תחושת כישלון מהי הנוסחה להתמודדות עם תחושת כישלון? כדי לעזור לאדם להתמודד עם תחושת כישלון, אליעד כהן מציע תהליך ברור ופשוט ... להתמודדות הוא לבדוק אם התחושה מוצדקת בכלל, ואם הכישלון שהוא מדבר עליו הוא באמת באשמתו או לא. איך ניתן לדעת אם באמת נכשלת? ראשית, ... שיש תחומים אחרים בהם הוא מצליח, וכך להקטין את תחושת הכישלון הכללית שלו. מדוע האדם מאשים את עצמו בכישלון? השלב הבא הוא להבין מדוע האדם מרגיש רע עם הכישלון. אליעד מסביר שאדם מאשים את עצמו רק אם הוא מאמין שיכול היה להצליח, אך לא ... עצמו על כך שלא הצליח לעוף באוויר או לעבור דרך קיר, כיוון שברור לו שאין בכך אפשרות. האשמה העצמית מתעוררת רק כאשר האדם חושב שהוא יכול היה להצליח אך לא עשה זאת. איך מסירים את תחושת הכישלון והאשמה? אליעד כהן מציע נוסחה ברורה להתמודדות עם תחושת הכישלון, והיא מורכבת משני שלבים מרכזיים: ... בדיקה האם האדם באמת רצה להצליח במשימה. אם האדם לא היה מסוגל להצליח, הוא אינו צריך להרגיש אשמה כלל. ואם האדם כלל לא רצה באמת להצליח, אזי אין ... בכישלון אישי אלא בנסיבות אובייקטיביות שהיו קשות מדי. במילים אחרות, אין לו סיבה להרגיש אשמה או כישלון כי הוא פשוט לא יכול היה להצליח במצב ... של האחר הוא בעצם תוצאה של גורמים אובייקטיביים שאין לו שליטה עליהם, ולכן שוב - זו לא אשמתו והוא לא צריך להרגיש אשמה או כישלון. מהי מסקנת הנוסחה להתמודדות עם כישלון? המסקנה המרכזית שאליעד מציג היא שאם אדם מאשים את עצמו על כך שהוא לא עשה משהו שרצה לעשות, תמיד אפשר ... זאת. לכן, או שהאדם לא רצה מספיק, או שלא היה מסוגל, ובשני המקרים - אין סיבה אמיתית להרגיש אשמה או תחושת כישלון. באמצעות שאלות מובנות והבנה עמוקה של הסיבות והנסיבות של כל כישלון, ניתן להסיר לחלוטין את תחושת האשמה, השנאה העצמית והכישלון, ולגרום לאדם להבין ולהרגיש שהוא לא באמת כישלון. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך ... סובל מתחושת כישלון, יש לבדוק מדוע הכישלון גורם לו להרגיש רע. הבעיה נובעת מכך שהוא האשים את עצמו על כך שנכשל. אך למעשה, אנשים אינם מאשימים את עצמם על כישלון שהם לא היו יכולים למנוע, כמו חוסר ... בשני דברים: 1. בדיקה אם הייתה לו אפשרות להצליח - אם אדם לא היה יכול להצליח, אין טעם להאשים את עצמו. 2. בדיקה אם הוא באמת רצה להצליח - ... היה חזק יותר, אפשר לשאול: - האם כל אדם היה מצליח במצבך? אם התשובה היא שלא - אז זו לא אשמתו של האדם. הוא פשוט היה בנסיבות שלא אפשרו לו להצליח, ולכן אין לו סיבה להרגיש כישלון. מה המסקנה? אם אדם מאשים את עצמו על כך שלא עשה משהו שהוא רצה, אפשר להוכיח לו שאו שהוא לא רצה באמת, או שהוא לא היה יכול. אם לא היה יכול - אז זה לא באשמתו. ואם לא רצה - זו הייתה בחירה שלו, ולכן זה לא באמת כישלון. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לטפל בשנאה עצמית? איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? איך ... אני צריך נוסחה איך לגרום למישהו לא להרגיש כישלון, בן אדם אומר אני כישלון נכשלתי רגשות אשם מה עושים כדי שהוא לא ירגיש מה הנוסחה. ש: א ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ...עם רגשות אשמה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ...עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי, טיפול אישי מומלץ, ייעוץ אישי בתחום עם רגשות אשמה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 14:36:35 - wesi1