אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עודף שכל יוצר מחלות נפש ✔מטפל בהפרעות נפשיות, מי יכול לרפא מחלות נפש? למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? דו שיח חרשים, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, למה קשה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מטפל בהפרעות נפשיות, מי יכול לרפא מחלות נפש? למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? דו שיח חרשים, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, למה קשה לרפא סכיזופרניה? למה קשה לעזור לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית? איך לטפל במשוגעים? להיות יותר חכם ממשוגע
מהם האתגרים בטיפול בהפרעות נפשיות?

הטיפול בהפרעות נפשיות הוא נושא מסובך ומורכב, והשאלה המרכזית היא: מדוע כל כך קשה לטפל בהן? לרוב, התפיסה השלטת היא שפרעות נפשיות נגרמות בשל גורמים גנטיים, הורמונליים או ביוכימיים, ולכן, אין להם פתרון אמיתי מלבד ניהול מצבו של המטופל, באמצעות אשפוזים, תרופות ושיטות טיפול אחרות. אולם, אליעד מציע שזוהי רק חלקית התשובה. הקושי האמיתי בהבנת טיפול בהפרעות נפשיות נובע מהמחשבות של האנשים הסובלים מהן, וכיצד אותם מחשבות נתפסות על ידי הסביבה.

מה הקשר בין עודף שכל להפרעות נפשיות?

כאשר מדובר בטיפול בהפרעות נפשיות, לעיתים לא מדובר בחוסר היגיון, אלא דווקא בעודף שכל. לא מדובר בשכל שנחשב לרע, אלא בשכל חזק מאוד שמוביל את האדם למחשבות שונות שלא תמיד מתיישבות עם אמות המידה החברתיות. אנשים בעלי אינטליגנציה גבוהה עשויים לשאול שאלות מורכבות ולראות את העולם באופן שונה, דבר שמוביל את הסביבה לתייג אותם כ"משוגעים".

תוצאה של גאונות זו יכולה להיות חוויית ניכור או קונפליקטים עם הסביבה, שמובילים את אותם אנשים למצב שבו הם מאמינים שיש להם מחשבות משובשות, או שהם "חיים בעולם אחר". אם אותם אנשים משתפים אחרים במחשבותיהם, הם ייתקלו בתגובות ספקניות מהסביבה, מה שיגביר את תחושת הבלבול ותחושת ה"שיגעון".

האם אפשר לרפא את כל מחלות הנפש?

הטיפול בהפרעות נפשיות קשה מאוד לא רק משום שהמחשבות נתפסות כלא הגיוניות, אלא גם משום שבאמת יש היגיון מאחוריהן. לדוגמה, אדם שמאמין שעוקבים אחריו או שהוא המשיח לא בהכרח טועה לחלוטין, אלא הוא רואה את העולם בצורה שונה מאחרים. המחשבות הללו לא בהכרח לא הגיוניות, אלא פשוט אינן תואמות את מה שנתפס כנורמלי. המטפל, שמגיע עם פרספקטיבה רציונלית, לא מצליח להבין את ההיגיון שמאחורי המחשבות של המטופל, ולכן מתקשה לעזור לו.

איך מטפל יכול להבין את המחשבות של המטופל?

מטפל שמגיע רק מנקודת המבט הרציונלית יתקשה להבין את המטופל, כי הוא לא מבין את השפה או את הלוגיקה הפנימית של אותו אדם. כדי לטפל באמת בהפרעות נפשיות, יש צורך במטפל שמסוגל להבין את ההיגיון של המטופל ולהיות חכם יותר ממנו. אליעד מציע כי כדי שהמטפל יוכל לעזור, עליו להיות לא רק אינטליגנטי, אלא גם כזה שמסוגל להבין את נקודת המבט של המטופל ולראות את העולם מנקודת המבט שלו, בלי להיסחף אל תוך תפיסת המציאות המעוותת.

דוגמה להבדל בין מטפל רגיל למטפל חכם יותר

נניח, אדם טוען שהוא רואה פיל באמצע החדר. מטפל רגיל יגיב בתגובה רציונלית ויגיד "אין פה פיל", אך המטופל לא יקבל זאת. מטפל חכם יותר, מצד שני, יבין את ההיגיון שמאחורי המחשבה הזו. אולי מדובר בטראומה, חוויית זיהוי מטושטש או אולי מחשבה פילוסופית עמוקה. מטפל כזה יוכל להציע למטופל פרספקטיבה רחבה יותר, שתסביר לו שההיגיון מאחורי המחשבה קיים, אך לא בהכרח יש לה תוקף אמיתי.

למה קשה לשוחח עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות?

הסיבה שקשה כל כך לטפל בהפרעות נפשיות נובעת בעיקר מכך שהמטפל לא מבין את השפה של המטופל. אליעד מתאר את המצב כך: זה כמו שאתה מנסה לטפל במישהו שאומר לך שפה שונה, כמו סינית. אתה יכול לדעת את הפתרון, אך אם אתה לא מבין את השפה, לא תוכל להעביר לו את הפתרון. כך גם כאשר אדם עם הפרעת אישיות, סכיזופרניה או פרנואידיות פונה למטפל. ללא הבנת השפה הפנימית שלו, המטפל לא יוכל לעזור לו.

ההיגיון שבשיגעון

המטפל צריך להיות כזה שמבין את ההיגיון הפנימי של המטופל, גם אם מדובר במחשבה לא מקובלת או לא הגיונית עבור רוב האנשים. לדוגמה, אם אדם חרד שמישהו יפגע בו בעטיו של פחד קיומי שהוא חווה, המטפל לא צריך להכחיש את הפחד אלא להבין את ההיגיון שמאחוריו. המטפל צריך להסביר את ההיגיון הפנימי של המחשבה, ולהסביר איך לא ניתן להתרגש ממנה יתר על המידה.

סיכום

הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך הבנה עמוקה של ההיגיון שמאחורי מחשבות המטופל. מטפל בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה שמסוגל להבין את הייחודיות של כל אדם יכול להוביל אותו לעבר ריפוי. חשוב שהמטפל לא רק יבין את מה שהמטופל חושב, אלא גם יהיה מסוגל להוביל אותו למקום שבו הוא מבין את המחשבות של עצמו בצורה טובה יותר, מבלי להחמיץ את המבט הרציונלי והמציאותי.
למה קשה כל כך לטפל בהפרעות נפשיות?

כיום, רבים מאמינים כי הפרעות נפשיות נובעות מגורמים גנטיים, הורמונליים או ביוכימיים, ואין להן פתרון אמיתי מלבד ניהול מצבן באמצעות אשפוזים, תרופות ושיטות דומות. אך האמת היא שהקושי לטפל בהפרעות נפשיות נובע מסיבה עמוקה יותר, הקשורה ישירות לאופן שבו בני אדם חושבים וליכולת של המטפל להבין את ההיגיון שבמחשבותיהם של מי שנקראים "משוגעים".

הקשר בין עודף שכל לבין הפרעות נפשיות

לעיתים, הפרעה נפשית אינה נובעת דווקא מחוסר היגיון, אלא דווקא מעודף שכל. אנשים בעלי אינטליגנציה גבוהה עשויים לשאול שאלות ולראות זוויות מחשבה שאחרים כלל אינם שמים לב אליהן. כאשר אדם חכם במיוחד חושב באופן שאינו שגרתי, פעמים רבות הסביבה מתקשה להבין אותו, מה שמוביל לתגובות שגורמות לו לחוש מנוכר ואף מטורף. אם הוא משתף אחרים במחשבותיו, הוא נתקל בתגובות ספקניות, מה שעלול להכניס אותו למעגל סגור של בלבול, תסכול והתכנסות פנימה - ובכך הוא מתרחק עוד יותר מהנורמה החברתית.

דוגמה לכך היא אדם שחושב על אפשרויות קיצוניות - למשל, תיאוריות קונספירציה או חשיבה פילוסופית מורכבת. כאשר הוא נתקל בתגובות כמו "אתה משוגע" או "זה לא הגיוני", הוא עלול לחזק עוד יותר את אמונתו שהוא באמת שונה ושהאחרים אינם מבינים אותו.

למה קשה כל כך להבין ולטפל בהפרעות נפשיות?

הפרעה נפשית מתבטאת בצורת חשיבה שנתפסת על ידי הסביבה כלא הגיונית, אך למעשה, בכל מחשבה - גם המשוגעת ביותר - מסתתר היגיון מסוים. אדם שמאמין שעוקבים אחריו, מרעילים אותו או שהוא המשיח אינו בהכרח טועה לחלוטין - אלא שהוא מפרש את המציאות באופן שונה מאחרים.

המטפל, שמגיע עם נקודת מבט רציונלית ונורמטיבית, אינו מצליח להבין את ההיגיון שמאחורי המחשבות של המטופל, ולכן הוא מתקשה לעזור לו. זה דומה למצב שבו אדם דובר עברית מנסה לעזור לאדם דובר סינית מבלי להבין את שפתו - גם אם יש לו את הפתרון, הוא אינו מסוגל לתקשר אותו כראוי.

מי באמת יכול לטפל בהפרעות נפשיות?

כדי לטפל באמת בהפרעות נפשיות, יש צורך במטפל שהוא לא רק אינטליגנטי, אלא גם כזה שמסוגל להבין את ההיגיון הייחודי של המטופל - כלומר, אדם שהוא "יותר חכם מהמשוגע". הכוונה היא שמטפל טוב חייב להיות בעל יכולת לראות את נקודת המבט של המטופל, להבין מדוע הוא חושב כפי שהוא חושב, ואז, מתוך הבנה עמוקה זו, להראות לו דרך חלופית להבין את המציאות.

ניקח לדוגמה אדם שטוען שהוא רואה פיל באמצע החדר. מטפל רגיל יגיב לכך באופן רציונלי ויגיד "אין כאן פיל", אבל המטופל לא יקבל זאת. לעומת זאת, מטפל חכם יותר יוכל להבין מדוע המטופל רואה פיל - אולי זו תוצאה של טראומה, מחשבה פילוסופית עמוקה או חוויית הזיה. רק לאחר הבנת ההיגיון מאחורי האמונה הזאת, ניתן להציע למטופל פרספקטיבה רחבה יותר שתאפשר לו לראות את המציאות באופן מאוזן יותר.

כיצד מטפל חכם יכול לעזור?

מטפל יעיל חייב להיות מסוגל לראות את העולם מעיניו של המטופל, אך גם להיות בעל חוכמה מספקת כדי לא להישאב לתוך תפיסת המציאות המעוותת שלו. הוא צריך לדעת כיצד להראות למטופל שההיגיון מאחורי המחשבות שלו קיים, אך הוא לא בהכרח נכון לחלוטין או סביר מבחינה הסתברותית.

למשל, אם אדם חרד מכך שסכין תקפוץ עליו מהשולחן ותדקור אותו, יש היגיון מסוים בפחד הזה - תיאורטית, בעולם שבו חוקים פיזיקליים שונים, זה יכול לקרות. אך מבחינה מעשית, הסבירות שזה יתרחש היא מזערית. במקום לומר למטופל "אתה מדמיין", יש להסביר לו שהמחשבה שלו נכונה בחלקיקי אחוזים, אך לא במידה המצדיקה חרדה.

לסיכום

הטיפול בהפרעות נפשיות מורכב משום שהוא דורש הבנה עמוקה של ההיגיון שמאחורי המחשבות של המטופל. מטפל שאינו מסוגל לראות את העולם דרך עיניו של המטופל, יתקשה לתקשר איתו ולהוביל אותו לשיפור. הדרך היעילה ביותר לטפל בהפרעות נפשיות היא באמצעות מטפל בעל חוכמה יוצאת דופן, שיכול להבין את השיגעון אך גם להישאר מחובר למציאות ולנווט את המטופל בחזרה אליה.
מה ההיגיון שבשיגעון? האם אפשר לרפא את כל מחלות הנפש? איך נוצרת מחלת נפש? איך חכם הופך למשוגע? איך מרוב שכל אפשר להשתגע? איך נוצרת הפרעה נפשית בגלל גאונות? איך עודף שכל יוצר מחלות נפש? איך נוצרת סכיזופרניה מרוב שכל? איך שכל יכול לגרום לך להשתגע? איך לטפל בהפרעות נפשיות?
חיים לראות את העולם עודף שכל יוצר מחלות נפש בעיה נפשית לרפא איך מטפלים קשה לעזור לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית מרוב שכל אפשר להשתגע הבנה עמוקה למה קשה לטפל פסיכיאטריה איך לטפל איך לטפל בהפרעות נפשיות איך לטפל במשוגע איך לטפל במשוגעים איך לרפא מחלות נפש אישיות אישיות גבולית בעיה נפשית בעיות נפשיות דו שיח חרשים הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית חולה נפש חולי נפש חכם טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים טיפש יותר חכם ממשוגע יכולת להיות יותר חכם ממשוגע לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לטפל במשוגע לטפל במשוגעים למה קשה למה קשה לטפל למה קשה לטפל בהפרעות למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות למה קשה לעזור לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית למה קשה לרפא סכיזופרניה לעזור לעזור לאנשים לרפא לרפא מחלות נפש לרפא סכיזופרן לרפא סכיזופרניה מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מטפל בהפרעות נפשיות מטפלים מי יכול לרפא מחלות נפש משוגע משוגעים נפש סכיזופרן סכיזופרניה פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים קושי קשה לטפל קשה לטפל בהפרעות קשה לטפל בהפרעות נפשיות קשה לעזור לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית קשה לרפא סכיזופרניה קשיים שיגעון
שיגעון - איך לרפא, את המשוגע שבך?
שיגעון - איך לרפא, את המשוגע שבך? כי האדם, מבין באופן חלקי שהוא קצת משוגע. והאדם שואל, כיצד הוא יכול לרפא את השיגעון של עצמו? והדרך לריפוי השיגעון העצמי, היא רק על ידי הבנת השיגעון העצמי עצמו. כי המשוגע, שבאמת מבין את השיגעון של עצמו, הוא חכם. כי הוא יודע להבדיל, בין השיגעון של עצמו, לבין השכל האמיתי. ומי שיודע שהוא משוגע, אבל הוא מבין בדיוק, למה וכמה ואיך בדיוק הוא משוגע, הרי שהוא לא משוגע. ואדרבה, השיגעון שלו, הוא לטובתו והוא טוב מאוד. כי הוא מגדיל את צורת המחשבה שלו, בבחינת טוב מאוד וכולי. ובשורה התחתונה, ריפוי השיגעון העצמי, הוא רק על ידי הבנת השיגעון העצמי עצמו. דהיינו, שהאדם מוכרח להבין את השיגעון העצמי של עצמו. להבין, מהו בדיוק? ולמה הוא שיגעון? ולמה השיגעון עצמו קיים? ומה ההבדל המדויק, בין השיגעון של עצמו, לבין השכל של עצמו? וכולי. והבנת השיגעון, היא עצמה הופכת את האדם להיות חכם אמת. ...
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
... הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח ... להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה. האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות? כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם ... הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. למה חשוב למלא ... חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה. איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להפסיק לעשן? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך להפסיק ... הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. ... למתוק: אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב איך אני אוכל יותר חסה? במקום לחשוב איך אני לא אוכל מתוק?. אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח. ברגע ... את המחשבות הישנות. אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת. האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות? כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא ... מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה? יש מכוני גמילה שעשויים להעלים את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, ... שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה: לא מתמקדים ... נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה. גמילה מהתמכרות הפסקת עישון מחשבות טורדניות דיאטה ותזונה הפרעות נפשיות איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה ...
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה מהו האתגר האמיתי בטיפול בהפרעות נפשיות קשות? ההרצאה מתארת את הדרך בה ניתן להעריך את המומחיות של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, כמו פסיכיאטרים ופסיכולוגים, ואת הדרך בה ניתן להתמודד עם הפרעות נפשיות קשות ביותר. אליעד כהן מציע מבחן אמיתי לבחון אם אדם אכן מומחה בתחום - אתגר הטיפול באנשים עם הפרעות נפשיות קשות, כמו סכיזופרניה, פרנויה, פסיכופתיה והפרעות אישיות קשות. המבחן האמיתי עבור מומחה בנפש האדם, טוען אליעד, הוא היכולת לטפל במטופל שסובל ממחשבות והזיות שלא ניתנות להבנה או להסבר הגיוני. איך ניתן לבדוק אם אדם אכן המומחה בתחום בריאות הנפש? אליעד מציע כי על מנת לבדוק אם אדם אכן מבין בנפש האדם לעומק, יש להציג לו את האתגר הגדול ביותר - טיפול באדם הסובל מההפרעה הנפשית הקשה ביותר. אם אדם טוען שהוא המומחה ביותר בתחום, הוא צריך להתמודד עם אנשים שמחשבותיהם והזיותיהם אינן הגיוניות בעיניי הציבור. לדוגמה, מטופל שחשב שהוא תרנגול או אחד שמאמין שהוא נרדף על ידי זאבים דמיוניים. אם מומחה מצליח לעזור לאדם כזה ולהחזיר אותו למצב נורמלי, זהו מבחן למומחיותו האמיתית. למה טיפול במצבים קשים כל כך חשוב? הסיבה לכך שטיפול בהפרעות נפשיות קשות נחשב לאתגר הכי קשה בתחום בריאות הנפש היא שבני אדם אלו אינם משתמשים בהיגיון רגיל. כאשר אדם אומר שהוא רואה זאבים או שצפרדע ... מציאות נראית לעין אלא עיוות מוחלט של המציאות. הצורך להבין ולהתחבר למערכת ההפעלה השונה לחלוטין של המשוגע, מבלי להיסחף לתוך המחשבות או ההזיות שהוא עובר, הוא אתגר עצום שמצריך מומחיות אמיתית. האם באמת ניתן לטפל בהפרעות נפשיות קשות? אליעד טוען כי כן, יש דרך לעזור גם לאנשים שנמצאים במצב קשה מאוד מבחינה נפשית. מדובר לא בקסם של אוקוס פוקוס, אלא בתהליך ממושך שבו המומחה מבין את מערכת המחשבה וההיגיון של המטופל ברמה עמוקה יותר ממה שהוא מבין את עצמו. באמצעות שינוי במערכת ההפעלה של המוח, ניתן לעזור לאדם לחזור לתפקוד נורמלי. האם יש דרכים לפתח את היכולת להבין כל שיגעון אפשרי? אליעד מסביר שלכל אדם שמעוניין לחפש את האמת עד הסוף, יש לעבור דרך כל האפשרויות המחשבתיות, כולל כל השיגעונות האפשריים. רק אם אדם מבין ומחפש את האמת עד הסוף, הוא יכול לדעת אם רעיון מסוים הוא אכן שגוי או לא. זאת אומרת, על המומחה לבחון את כל אפשרויות ה
איך לרפא הפרעות נפשיות? איך אפשרי לעזור למי שלא עוזר לעצמו? איך אפשר לרפא חולה נפש שלא רוצה לעזור לעצמו? איך אפשר לרפא מחלת נפש? טעויות בטיפול בהפרעות נפשיות, השפעת הסביבה על פגוע נפש, עזרה למשפחה של בעל הפרעת אישיות
איך לרפא הפרעות נפשיות? איך אפשרי לעזור למי שלא עוזר לעצמו? איך אפשר לרפא חולה נפש שלא רוצה לעזור לעצמו? איך אפשר לרפא מחלת נפש? טעויות בטיפול בהפרעות נפשיות, השפעת הסביבה על פגוע נפש, עזרה למשפחה של בעל הפרעת אישיות
איך לרפא הפרעות נפשיות? איך אפשרי לעזור למי שלא עוזר לעצמו? איך אפשר לרפא חולה נפש שלא רוצה לעזור לעצמו? איך אפשר לרפא מחלת נפש? טעויות בטיפול בהפרעות נפשיות, השפעת הסביבה על פגוע נפש, עזרה למשפחה של בעל הפרעת אישיות איך אפשר לרפא הפרעות נפשיות, גם כשאנשים לא רוצים עזרה? האם אפשר לרפא אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות, גם אם הם לא רוצים עזרה? אליעד כהן טוען שכן, ואפילו טוען שזה אפשרי לרפא אנשים שלעיתים לא רק לא רוצים עזרה, אלא חושבים כי הם חסרי תקנה. בהרצאה הוא מציין כי יש אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות, כמו סכיזופרניה, פרנויה, אישיות גבולית, ומפני שלא מבינים את ההיגיון שמאחורי ההפרעה שלהם, קשה להם לקבל עזרה. האליעד כהן מתחיל בשאלה האם אפשר לרפא חולי נפש שאין להם רצון לרפא את עצמם. התשובה המוחלטת היא כן, זה אפשרי, וההסבר טמון בהבנה העמוקה שההפרעה הנפשית איננה משמיים או גנטית באופן מוחלט, אלא תוצאה של מסרים, חוויות ודפוסי מחשבה שהשתבשו לאורך הזמן. לדוגמה, אדם הסובל מהפרעות פרנויה עלול לחשוב שמרעילים אותו, בעוד שבפועל הוא לא מקבל את תשומת הלב הנכונה למפחדי הקיום שלו, כך שכל תשובה שהוא מקבל, כמו אנחנו לא מרעילים אותך, לא עוזרת לו כלל. מהו ההיגיון שמאחורי הפרעות נפשיות? כאשר אדם מתחיל לפתח הפרעות נפשיות, יתכן שזה נובע מהתנהלות של הסביבה כלפיו. לדוגמה, ילד שהיה חשדן כלפי הסובלים ממחלות נפשיות או שהתנהג בצורה אובססיבית, אם לא קיבלו את התשובות הנכונות בתור ילד, יתכן שיגדל ויתפתח לאדם עם סכיזופרניה או פרנויה. הצמיחה של ההפרעה אינה תוצאה של מקרה אקראי, אלא תוצאה של חוויות חיים שלא הוסברו לו בצורה נכונה, או פנייה לסביבה שאינה נותנת מענה למצוקותיו הפנימיות. כיצד הסביבה משפיעה על מצבו של אדם עם הפרעה נפשית? הסביבה החברתית שבה חי אדם עם הפרעה נפשית יכולה להשפיע על מצבו רבות. כאשר אדם מבקש עזרה או מביע פחדים, כמו למשל לומר אתם מרעילים אותי, יש להבין את המשמעות האמיתית של דבריו. הוא לא בהכרח מתכוון לכך שהוא מאמין שמרעילים אותו, אלא מנסה להביע פחד מצרכים נוספים, כמו פחד ממחלה או מוות. לדוגמה, אם אדם אומר אתם מרעילים אותי והסביבה לא מבינה את הפחד שמאחורי זה, התגובה החיצונית עשויה לחזק את תחושת הפחד והמחשבה שהוא נמצא בסכנה. ההתמודדות עם פחדיו של האדם באמצעות הבנת הסיבות הפסיכולוגיות מאחורי ההתנהגות יכולה לעזור לו להתפתח לכיוון בריא יותר. האם אפשר לרפא את האדם גם אם הוא לא שיתף פעולה? כפי שנאמר, על מנת
גמגום, 3 סוגים של גמגום, האם ניתן לרפא גמגום? האם ניתן להפסיק לגמגם? למה אני מגמגם? איך לא לגמגם? ממה נובע גמגום? שיטות לטיפול בגמגום, גמגום רגשי, גמגום פיזי, גמגום התנהגותי, אני מגמגמת, גמגום לפעמים, בליעת מילים, בליעת הברות
גמגום, 3 סוגים של גמגום, האם ניתן לרפא גמגום? האם ניתן להפסיק לגמגם? למה אני מגמגם? איך לא לגמגם? ממה נובע גמגום? שיטות לטיפול בגמגום, גמגום רגשי, גמגום פיזי, גמגום התנהגותי, אני מגמגמת, גמגום לפעמים, בליעת מילים, בליעת הברות
... 3 סוגים של גמגום, האם ניתן לרפא גמגום? האם ניתן להפסיק לגמגם? למה אני מגמגם? איך לא לגמגם? ממה נובע גמגום? שיטות לטיפול בגמגום, גמגום רגשי, גמגום פיזי, גמגום התנהגותי, אני מגמגמת, גמגום לפעמים, בליעת מילים, בליעת הברות מהו גמגום ואיך ניתן לטפל בו? גמגום הוא תופעה שבה אדם מדבר בצורה לא רציפה או נתקל בקשיים בהגיית מילים. פעמים רבות, גמגום נתפס כבעיה פיזית, שכן הביטוי שלה נשמע חיצונית, בדיוק כמו אם לאדם היה פגם ... אנשים שסובלים מחרדה חווים סימפטומים פיזיים כמו דופק מואץ או הזעה, אך הבעיה אינה פיזית, אלא רגשית. באותו אופן, גם גמגום יכול להיות תוצאה של גורם רגשי ולא בהכרח בעיה פיזית בלתי ניתנת לתיקון. מהם הסוגים השונים של גמגום? ישנם שלושה סוגים עיקריים של גמגום: רגשי, פיזי והתנהגותי. 1. גמגום רגשי: זהו ... ובקצב הדיבור. 2. גמגום פיזי: מדובר במקרים בהם יש מגבלה פיזית בדיבור, כמו פגם במבנה הפיזי של הלשון או בעיות פיזיות אחרות שיכולות לגרום לדיבור לא רציף. זהו סוג גמגום נדיר יותר וכולל בעיות פיזיולוגיות שניתן לאבחן. 3. גמגום התנהגותי: כאן מדובר במקרים שבהם האדם לא שולט בקצב הדיבור או בנשימה שלו, ... כך באופן רציף מבלי לגמגם, סימן שאין לו בעיה פיזית אמיתית. הגמגום כאן נובע ככל הנראה מבעיה בקצב הדיבור או בנשימה, והפתרון יכול להיות בשיפור הרגלי דיבור והתנהגות. כיצד לזהות גמגום רגשי? ישנם אנשים שמסוגלים לדבר באופן רציף במצבים מסוימים, אך כאשר הם נמצאים במתח, חרדה או תחת לחץ, הם מתחילים לגמגם. במקרים כאלה, עליהם לטפל בגורם הרגשי שמוביל לגמגום. כל עוד לא מדובר בבעיה פיזית, ניתן לטפל במצב זה על ידי טיפול ריגשי או התמודדות עם תחושת הלחץ והחרדה. האם ניתן לטפל בגמגום? לרוב, אם הגמגום לא נובע מבעיה פיזית אמיתית, הוא ניתן לטיפול. על ידי זיהוי הגורם - אם מדובר בבעיה טכנית, התנהגותית או רגשית - ניתן לשפר או להפסיק את הגמגום. ... שליטתם בקצב הדיבור על ידי תרגול קריאה איטית, נשימה נכונה או תרגול של טכניקות נשימה נכונה. אם הגמגום נובע מבעיה רגשית, יש לטפל במתח או בחרדה שמובילים למצב זה. המסר הסופי על גמגום הגמגום, ברוב המקרים, ניתן לטיפול, ואין סיבה להאמין שאין פתרון. אם הגמגום נובע מגורמים טכניים או רגשיים, ניתן לשפר את ... נתקע בהגייה של מילים. לעתים היא נתפסת כבעיה פיזית משום שהביטוי שלה נשמע חיצוני, בדיוק כפי שאם לאדם הייתה חסרה יד לא היה יכול להשתמש בה. אנשים רבים טועים לחשוב שגמגום בהכרח מעיד על פגם פיזי או גנטי שלא ניתן לשינוי, ובכך הם משייכים אותו אוטומטית לבעיה רפואית קבועה. עם זאת, בדומה למצב של חרדה שבו ... העובדה שהסימפטומים נראים פיזיים לא אומרת שהמקור בהכרח בלתי ניתן לשינוי. איך ניתן לזהות גמגום הנובע מסיבה התנהגותית ולטפל בו? ראשית, חשוב לבדוק האם האדם מסוגל לקרוא טקסט באופן מפורק להברות מבלי לגמגם. לדוגמה, מבקשים ממנו לקרוא מילה בקצב איטי ולנשום בין כל הברה: ש - לום, קו - ראים, לי - מו - ... הנשימה שלו בזמן הדיבור. הוא עלול לדבר מהר מדי, לא לנשום במקומות המתאימים או לנסות לחבר בין מילים באופן שיוצר בלבול. כדי לטפל בכך, ניתן לתרגל באופן עקבי קריאה איטית, נשימה מודעת והגייה מדורגת. בעזרת תרגילים של עצירה בין מילה למילה, נשימה נכונה ותרגול קריאה מהירה והדרגתית, אפשר לאמן את הדיבור כך ... בקצב הדיבור, מה שמוביל לגמגום זמני. במצב כזה, יש לאתר את הגורם הרגשי המדויק: אולי האדם סובל ממתח נפשי, חרדה לא מטופלת או הפרעה טורדנית (OCD) המכבידה עליו וגורמת לו לאבד את המילים בזמן אמת. לאחר זיהוי הסיבה הרגשית, חשוב לטפל בה באמצעים שונים (כגון טיפול רגשי, תרגילי הרפיה, זיהוי מחשבות מטרידות והתמודדות איתן) כדי למנוע את חזרת התופעה. מהו המסר הסופי לגבי פתרון לגמגום? ברוב המקרים, למעט מקרים ... טיפול בסיבה התנהגותית) ובין אם באמצעות טיפול בקושי רגשי. לכן לא מומלץ להאמין לאמירה שאין פתרון לגמגום, כי כאשר לומדים לטפל בגורם הנכון - טכני או רגשי - בהחלט אפשר לשנות את אופן הדיבור ולהפוך אותו לרציף ושוטף. גמגום ופחד קהל שיפור רהיטות ודיבור שוטף התמודדות עם חרדות ולחץ הקשר בין הגוף לנפש ...
מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב הרוח מאוזן, הפרעת אישיות גבולית, חוסר יציבות רגשית
מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב הרוח מאוזן, הפרעת אישיות גבולית, חוסר יציבות רגשית
... רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב הרוח מאוזן, הפרעת אישיות גבולית, חוסר יציבות רגשית למה אנשים סובלים משינויים קיצוניים במצב הרוח? אנשים רבים מתמודדים עם תנודות חריפות במצב הרוח, המכונות לעיתים מאניה דיפרסיה, הפרעה דו - קוטבית, או הפרעת אישיות גבולית. אליעד כהן מסביר שהמקור של הסבל הנפשי נובע מכך שהאדם חושב שהוא מסוגל לשנות את המציאות שלו. אם האדם היה משוכנע שאי אפשר לשנות דבר במציאות שלו, לא ... אם אתה אומר שקרים, אפשר לתת אינסוף תשובות, כמו שולחן, קיר או מטוס. האמת תמיד אחת, ולכן מי שנצמד לאמת אינו מסתבך. אדם שנצמד לאמת יכול להכריע האם מצב מסוים הוא טוב או רע, מחויב או אפשרי, וכך אינו נכנס לבלבולים וללחצים מיותרים. מדוע לפעמים האמת לא עוזרת לאנשים להפסיק לפחד? ישנם אנשים שמבינים את ... לעצמו יותר ביום - יום, אפילו בדברים הקטנים ביותר, כך הוא מתרגל להתרחק מהאמת, והמנגנון במוחו להשתכנע מהמציאות נפגם. אדם זה יאבד את היכולת להבחין בין אמת לשקר, וימשיך להרגיש רע גם כשברור לו שאין סיבה לכך. כיצד ניתן לתקן את המנגנון הפנימי כדי להשתחרר מתנודות רגשיות? אליעד מציע להפסיק לשקר לעצמך ... לדמיון. ככל שתהיה יותר מדויק ביומיום, כך יהיה לך קל להתמודד עם מצבים מורכבים ולהימנע מתנודות רגשיות קיצוניות כמו מאניה דיפרסיה או הפרעות מצב רוח אחרות. האם תמיד נכון להרגיע את מי שנמצא בלחץ נפשי? לפעמים הדרך לעזור לאדם להירגע היא דווקא לא להרגיע אותו, אלא דווקא לגרום לו להילחץ יותר. לדוגמה, אדם שמתלונן באופן מתמיד על בעיה גופנית, כמו בעיה בעיניים, ומדבר על כך כל היום, עלול ... יש לו בעיה והוא מרגיש רע זה בגלל שהוא אומר רגע יש לזה פתרון או אין לזה פתרון נגיד בן אדם אין לו כסף ורע לו למה רע לו כי הוא אומר רגע יכול להיות שיהיה לי יש אפשרות? אם הוא היה בטוח לא משנה מה לא יהיה לך אוקי זה מה יש וגמרנו, אם הוא אומר יש אפשרות שיהיה לי אם אני אעשה אבל אם הוא לא יודע הוא מתחיל להיות ... לא יודע מה זה טוב, לא זוכר מה זה טוב, לא מבין מה זה טוב אף פעם לא היה לי טוב, אף פעם לא יהיה לי טוב אם המילה טוב נמחקת לך מהמוח אתה לא יכול יותר להרגיש רע. אותו דבר הפוך אם בן אדם היה לו רק טוב לא גם לא הייתה בעיה, איפה הבעיה כשטוב לך אתה אומר אני מפחד שיהיה לי רע רע לך אתה אומר אני רוצה שיהיה לי טוב ... שהאמת היא אחת, למה האמת היא אחת אני אתן בדימוי הפשוט זה כיסא אם אומרים שאלה מה זה באמת זה כיסא אבל אם אני אגיד מה זה בשקר, בשקר אתה יכול להגיד שזה שולחן ושזה קיר ושזה פיל נכון ושזה מטוס אבל מצד האמת האמת היא אחת אם אתה אומר את האמת יש לך רק תשובה אחת, איזה צבע זה לבן רק תשובה אחת אם אתה שואל שקר אתה יכול לתת הרבה תשובות. עכשיו מה זה אומר זה אומר שאם הבן אדם נצמד לאמת הוא היה רואה את הדברים כפי שהם ואז או שהוא היה אומר רע לי או שהוא אומר זה רע וזהו, זה טוב וזהו וזהו ... שאין צורך לשנות אותם משהו כזה. הכל מתחיל מזה שבן אדם בראש שלו אין לו סדר אין לבן אדם סדר בראש הוא לא מבין רגע זה טוב זה רע, אני יכול לשנות את זה אני לא יכול לשנות את זה, זה תלוי בי זה לא תלוי בי, אם אני את זה זה יהיה ככה ואין לבן אדם מושג הוא מסתבך ומבולבל חבל על הזמן למה כי הוא לא נצמד לאמת. עכשיו אם בן אדם נצמד לאמת זה אומר שהוא רואה את הדברים בדיוק איך שהם אוקי זה יכול להיות שיקרה, זה אולי יקרה אולי לא יקרה, לדוגמה יכול להיות שיפטרו אותי אבל אם יפטרו אותי זה לא אומר שאני אף פעם לא אמצע עבודה נגיד, כאילו יש לו סדר בראש נגיד לדוגמה, נגיד שבן אדם יש לו בראש מחשבה אולי יפטרו אותי המחשבה ... תבדוק את האמת וזהו וזה יעזור לך אז הוא בודק הוא רואה את האמת שאין לו מה לפחד וזהו אבל יש בן אדם שגם כשהוא רואה את האמת הוא מפחד. איך יכול להיות מצב שבן אדם רואה את האמת מול עיניו ואף על פי כן זה לא מציל אותו, תראה אם האמת היא שיש מפלצת מתחת למיטה אז האמת היא שיש מפלצת זה מה יש מה אתה רוצה ואם האמת היא ... אז אתה לא יודע כאילו מה שמחויב מה שברור ברור אם אתה בטוח באמת לא משנה מה יצא אין לך בעיה, איפה הבעיה בספק עכשיו השאלה היא כזאת איך יכול להיות מצב שבן אדם רואה את האמת מול עיניו ואף על פי כן רע לו זאת השאלה. ומה התשובה, התשובה היא שבן אדם שרואה את האמת מול עיניו ורע לו זה בגלל שהוא לא נצמד לאמת ... נגיד שהוא אוכל איזה אוכל והאוכל לא היה לו כל כך טעים והוא אומר עזוב האוכל הזה לא היה טעים אבל למה אתה אומר שהוא לא היה טעים תגיד היה יכול להיות יותר טעים, הוא באמת לא היה טעים או לא היה כל כך טעים מה האמת, או נגיד בן אדם צמא אז הוא אומר אני מת מצמא למה אתה אומר אני מת מצמא אתה מת מצמא או שאתה צמא, או ... כל הזמן אלוהים ואם אתה לא אלוהים אז אתה כל הזמן לא אלוהים תחליט כשהבן אדם הוא במניה ומקודם הוא היה בדיפרסיה וכו בין כך ובין כך הדרך לטפל בזה היא על ידי שאתה נצמד לאמת תתחיל לראות את הדברים כפי שהם אם בן אדם נגיד יש לו שינוי במצבי רוח והמצבי רוח שלו משתנים וכו מה שהוא צריך לעשות זה להתחיל להיצמד לאמת בדברים הקטנים, אתה רואה טלוויזיה אל תגיד איזה תוכנית גרועה אם היא לא באמת הייתה גרועה עכשיו אתה יכול להגיד כן אבל היא הייתה גרועה אבל האם אתה באמת מרגיש שהיא הייתה גרועה או שאתה מרגיש שהיא לא הייתה כל כך טובה, מה אתה מרגיש אם אתה מרגיש שהיא הייתה לא כל כך טובה אסור ... תראה את הדברים כפי שהם בסוף מה שיוצא יוצא אם זאת האמת זאת האמת. נגיד שבן אדם אומר אני לא יודע, לא יודע אם זה טוב או רע, לא יודע, אתה יכול לדעת אם זה טוב או רע אם אתה יכול לדעת תבדוק אם אתה לא יכול לדעת זה מה יש מה אתה רוצה אי אפשר לדעת זהו. בשורה התחתונה מה שבן אדם צריך לעשות כדי לצאת מהלופ זה להיצמד לאמת לא לשקר ביומיום בדברים הקטנים ולא חסרים שקרים קטנים ... נצמד לאמת. מה אתה רוצה לשאול? ש: אני שואל אם זה נגיד לא כל כך לנקודה האחרונה בכללית נגיד בן אדם שמאוד אני חושב שהוא אובססיבי ביחס לחולי מסוים. אליעד: אובססיבי לחולי מסוים? ש: לא כאילו שזה בכללי אבל כרגע מדובר על דוגמה שהוא יש לו בעיה עם העיניים, יש לו בעיה גופנית מסוימת חלק גופני מסוים. אליעד: בן אדם שיש לו איזה מחלה פיזית אוקי. ש: בעיה פיזית, עכשיו הוא מאוד אובססיבי לזה. אליעד: מה זאת אומרת אובססיבי לזה מה הכוונה? ש: כאילו הוא כל הזמן בוכה ממש מתעסק עם זה כל היום, הוא אומר שרע לו בגלל זה והוא לא יכול לחיות כל הזמן. אליעד: הוא לא יכול לחיות אבל הוא לא הוא להתאבד. ש: כאילו הוא כל הזמן מדבר רק על זה, עכשיו איך נגיד בזה איך אפשר לכוון אותו אני למשל לא יודע מאיפה להתחיל בכלל. אליעד: שמה לאיפה אתה רוצה ...
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
... לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית מה זה בעצם פרנויה ואיך מזהים אותה? פרנויה היא מצב פסיכולוגי שבו האדם חווה פחדים בלתי הגיוניים. כלומר, האדם סובל מתחושות פחד שברור שאין להן בסיס מציאותי. לדוגמה, כאשר אדם חושב שהקירות זזים ומתכננים לפגוע בו, הוא מוגדר כפרנואיד, ... תחושת ערך ומשמעות. מהרגע שאדם כזה מחליט שהוא חשוב, הוא מתחיל לפרש כל אירוע סביבו כאישור לחשיבותו. מה הטעות הנפוצה בהתמודדות עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות? רוב האנשים מתמודדים עם אנשים בעלי הפרעות נפשיות בצורה לא נכונה. הם מנסים להתווכח איתם, להגיד להם שהם טועים, או פשוט לכנות אותם משוגעים. למשל, כאשר אדם טוען שעוקבים אחריו, ואדם אחר אומר לו שהוא מדמיין, הוא בעצם אומר לו אתה לא חשוב, מה שיגרום לאותו אדם להרגיש שהוא חייב להוכיח לעצמו עוד יותר כמה הוא כן ... ולהבין את ההיגיון הפנימי של האדם שסובל ממחשבות שווא, ולא לנסות לסתור אותו ישירות. למשל, אם אדם טוען שרודפים אחריו בלילה, במקום לומר לו שהוא משוגע, צריך לשאול את עצמנו למה המחשבה הזו נכונה בעיניו. מה יכול היה לגרום לו לחשוב בצורה כזאת? אולי הוא מרגיש מאוים או חסר ערך ומנסה לתת משמעות לחיים שלו. הדרך הטובה ביותר לעזור לו היא דווקא להראות לו הבנה, להזדהות במידה מסוימת, ולתת לו תחושה שהוא חשוב. אך צריך להיזהר לא להזדהות יותר מדי, כדי לא לחזק את המחשבות האלה. יש למצוא איזון עדין בין הזדהות ... בחיים והוא לא יודע לבטא את זה במילים אחרות. כל מחשבה, גם אם היא דמיונית לחלוטין, מייצגת משהו פנימי ואמיתי באדם שחווה אותה. כאשר אנחנו ניגשים לטפל או לעזור לאדם כזה, חשוב להבין מהו הגרעין האמיתי שהמחשבה הלא הגיונית מייצגת עבורו. מדוע אנשים חושבים שרומזים להם מסרים דרך סימנים וקודים? לעיתים אנשים סבורים שהעולם שולח להם קודים ... רגילה, ולכן הם מוצאים משמעות נסתרת בדברים יום - יומיים. אליעד מסביר שגם לפי הגישה של רבי נחמן, בכל דבר בעולם יש מסר מאלוהים. אולם אצל אדם עם הפרעה נפשית, החיפוש אחר המסרים נעשה קיצוני, מוגזם, ומנותק מהמציאות. האם להתייחס ברצינות למחשבות של אנשים עם הפרעות? אליעד ממליץ לא לזלזל במחשבות של אדם שנראה משוגע. אם אדם אומר אני חשוב כמו נשיא ארצות הברית, במקום לזלזל בו, כדאי לנסות להבין באיזה אופן או מהיבט מסוים המשפט הזה עשוי להיות נכון. לדוגמה, אולי הוא מרגיש אלוהי או מיוחד בדרכו שלו. זלזול רק גורם לו להיאבק יותר כדי להוכיח שהוא צודק. איך אפשר באמת לעזור לאדם שסובל מפרנויות או מחשבות שווא? כדי לעזור לאדם כזה, חייבים להבין קודם כל את ההיגיון הפנימי שלו. חייבים לקחת את המחשבות שלו ולהכניס אותן לתוך הראש שלנו, ולבדוק איך הן היו יכולות להיות נכונות. ברגע שנמצא את הגרעין האמיתי מאחורי האשליה, נוכל לעזור לו להשתחרר ממנה. לדוגמה, אם אדם חושב שמנסים להרעיל אותו, אנחנו צריכים להבין למה הוא מרגיש מאוים, ולנסות למצוא בתוך עצמנו איך היינו מתמודדים עם הפחד הזה. חשוב לא להכניס לו מחשבות חדשות שהוא עדיין לא חשב עליהן, שכן הן עלולות רק להחמיר את מצבו. לכן נדרש איזון עדין מאוד בהתמודדות איתו. האם יש קשר בין גלגולים קודמים והפרעות נפשיות? אליעד מסביר שאין צורך לפנות להסברים מיסטיים כמו גלגולים קודמים. כל המחשבות קיימות כבר עכשיו באדם, ללא קשר לגלגול קודם או הבא. כל המציאות, וכל ההיבטים האפשריים שלה כבר קיימים בתודעה שלו עכשיו, והוא רק מוציא אותם החוצה בדרכים מוזרות. לכן אפשר לטפל בזה בהבנת ההווה ולא חייבים להישען על הסברים מיסטיים. איך להתמודד עם פרנויות? מחשבות שווא של גדלות איך מטפלים בהפרעות נפשיות? איך לעזור לאדם עם אשליות? מה גורם לאנשים להאמין בקודים וסימנים? איך לאזן הזדהות מול אדם חולה נפש? מה הקשר בין אשליה למציאות? ...
שמיעת קולות בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים
... קולות בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים כאן יתבאר, מה צריך לעשות ואיך להתמודד, במקרה של הפרעת זהות דיסוציאטיבית סכיזופרניה פרנואידית. באופן כללי ואצל ילדים בפרט וכיוב. ... משמיעת קולות בראש, שאומרת לו שהוא צריך לחזור על כל דבר שהוא עושה, ולעשות כל דבר מספר פעמים וכיוב. שזה בעצם סוג של הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים. וכאן יתבאר איך ... הראשון הוא, הנושא של השייכות האישית, שבין הקולות שהאדם שומע, לבין האדם עצמו. כי האדם ששומע קולות, והאדם שסובל מפיצול אישיות סכיזופרניה פרנואידית וכיוב, הוא מנסה כל ... בגלל זה הוא מנסה להסיר מעצמו אחריות, ולומר, שזה מישהו אחר שמדבר איתו. ואחד הדברים החשובים ביותר, בהתמודדות עם סכיזופרניה אצל ילדים ובהתמודדות עם הפרעת אישיות גבולית של ילדים, זה, להחזיר את האחריות ... אחר, מישהו זר. ולכן הוא מדבר על אותם קולות בגוף שלישי, כאילו זה אדם זר ממש. והאמת היא, שהוא בסך הכל מדבר על המחשבות האישיות שלו, כעל קולות של מישהו זר. ולכן, הדבר הראשון שצריך ... על אותו המשפט שהילד אומר שהקולות אומרים לו לעשות, וגם להחליף את המילה הוא למילה המחשבה שלך, וגם להוסיף את המילה אולי יכול לאותו המשפט. לדוגמה הילד אומר: הוא אומר לי ללכת. ... את זה ל: המחשבה שלך אומרת לך שאתה יכול אולי ללכת. או הוא אומר לי שאני צריך ללכת. להפוך את זה ל: הוא אומר לי שאני יכול ללכת. דהיינו, את המחויב, להפוך לאפשרי. המחשבה לא מחייבת אותך לעשות שום דבר, אלא זה רק אפשרי בלבד, ואתה רק יכול ללכת, אבל לא חייב ללכת. ועוד דוגמה: נניח שהילד אומר, הוא אומר לי שאני צריך לעשות X. אפשר להחליף את זה ל: הוא אומר לך שאתה יכול לעשות X. עם החלפה רק של המילה צריך למילה יכול. ... שאתה לא חייב להקשיב לה. ובכל מקרה המסר הראשון הוא, שצריך להחזיר את השליטה לידיים של אותו האדם ששומע קולות בראש סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית. וצריך להבהיר לו, שזה לא מישהו חיצוני לו, אלא שזה קול פנימי בתוכו, קול אישי שלו, ושהוא יכול לבחור בבחירה חופשית, האם להקשיב לאותו הקול, או לא להקשיב לאותו הקול. וגם אם הילד מתעקש שזה קול של מישהו אחר. גם אז צריך להתעקש עם הילד, שהוא הילד, יכול לבחור האם להקשיב לאותו הקול, או לא להקשיב לאותו הקול. וצריך עוד להבין, שכאשר הילד אומר שהוא שומע קולות בראש וכיוב, אין מדובר בהפרעה נפשית ובמחלה פסיכיאטרית, כגון הפרעת אישיות גבולית של ילדים וכיוב, אלא בסך הכל מדובר ... לו לעשות כך או אחרת. והאמת היא, שהילד בסך הכל מדבר על המחשבות השונות שיש בתוכו, ושהוא לא יודע איך להתמודד איתם. וכל פסיכיאטר פסיכולוג שיאמר שהילד האדם הוא משוגע, ושהילד האדם סובל מהפרעת אישיות גבולית סכיזופרניה פרנואידית וכיוב, הרי שהמשמעות של זה היא, שאותו פסיכיאטר פסיכולוג, פשוט לא מבין ולא יודע להבין את הנפש של אותו האדם. ולכן הפסיכיאטר מסיר מעצמו אחריות, ואומר שאותו האדם פשוט סובל מהפרעה נפשית וכולי. אך האמת היא, שבסך הכל מדובר על ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
... בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה ... המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים , שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת לאדם תרופות ... יותר. למשל, כאשר אדם טוען שהוא שטיח או וילון, בבית החולים יתנו לו תרופות שיעזרו לו להבין שהוא לא באמת שטיח. אליעד מסביר כי גישה זו בעצם לא מטפלת בשורש הבעיה הרגשית או בהיגיון ... לא תמיד מספק פתרון אמיתי לבעיה? אליעד מסביר שהרופאים בבית החולים לא תמיד מודעים או מעוניינים לטפל לעומק בשורש הבעיה. לרופאים קל ... או שהבעיה היא גנטית, משום שזה מסיר מהם אחריות על חוסר היכולת שלהם להבין את המטופל ... קל יותר להאשים את המערכת או את הגנטיקה מאשר להודות בחוסר היכולת של הרופא או של המערכת הרפואית להבין לעומק את המניעים הרגשיים או הפסיכולוגיים של המטופל. אליעד כהן ... של מתג, כי זה יותר קל ונוח להם מאשר להודות שהם לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה הפסיכיאטרית, לפעמים יותר קל להחליט ... בצורה הזאת, כשמבינים את המניעים הפנימיים והרגשיים, אפשר לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים. ... הוא לא מוכן לקבל את עצמו כרגיל או פשוט, ולכן המציא את השיגעון הזה כדי להרגיש ייחודי. הטיפול ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטפל בהפרעות נפשיות, מי יכול לרפא מחלות נפש? למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? דו שיח חרשים, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, למה קשה לרפא סכיזופרניה? למה קשה לעזור לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית? איך לטפל במשוגעים? להיות יותר חכם ממשוגע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עודף שכל יוצר מחלות נפש, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עודף שכל יוצר מחלות נפש, איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, מגשר, ייעוץ פילוסופי בנושאי עודף שכל יוצר מחלות נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 20:27:17 - wesi1