אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
איך להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהתמודדות עם רגשות אשמה, מחשבות שליליות, חוסר ביטחון עצמי וההשפעות של טראומות רגשיות. אליעד מתאר את המנגנונים הפנימיים שמובילים לאנשים להרגיש אשמים, לא בסדר, ולחפש כל הזמן מה לא בסדר במטרה להימנע מטעויות בעתיד.

הוא מתחיל את ההרצאה בהסבר על המנגנון שבו אנשים לוקחים על עצמם אחריות על מצבים שאין להם שליטה עליהם. הוא מציין שמצב זה גורם לנזק, שכן לא ניתן לראות את המציאות כפי שהיא, אלא התפיסה מעוותת. לדוגמה, אדם שמרגיש אשמה בעקבות כישלון בעבודה, מטיל את כל האחריות על עצמו, אף שבמציאות יש גורמים נוספים שתרמו לכישלון. אליעד מדגיש שזו טעות לחשוב שאדם יכול לשלוט בכל פרט ובכל סיטואציה.

בהמשך, אליעד מציע את הדרך להתמודד עם רגשות האשמה: זיהוי המחשבות שמעוררות אותן. למשל, אם אדם מרגיש שלא היה טוב מספיק בעבודה או מאשים את עצמו במצב קשה, עליו לשאול את עצמו אם מדובר במציאות או בתפיסה מעוותת של הדברים. על האדם להבין את ההבדל בין לקיחת אחריות על המעשים האישיים שלו לבין לקיחת אחריות על מצבים חיצוניים שאין לו שליטה עליהם.

אליעד מציין את הצורך להבין את הכוונה שמאחורי המחשבות. האם המחשבות נובעות ממקום של תיקון עצמי או האם הן מנוגדות למטרות האמיתיות של האדם? במקרים רבים, המחשבות הללו מנוגדות למטרות של האדם, וכתוצאה מכך הם מוצאים את עצמם במצב של חוסר ביטחון עצמי ואכזבה. הוא מציע שדרך להתמודד עם רגשות האשמה היא להבין את האמת מאחורי כל סיטואציה, ולשאול אם באמת יש סיבה לאשמה.

איך מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה?

אליעד מתאר כיצד מחשבות שליליות רבות נובעות טראומות רגשיות. הוא מציין כי טראומות, כמו פגיעות מיניות או אירועים קשים אחרים, יכולות לגרום לאדם להרגיש חסר ערך, לא אהוב, ולא בטוח בעצמו. לדוגמה, נפגעת אונס עשויה להרגיש אשמה על כך שקרה לה המקרה, במקום להבין כי זהו מעשה אכזרי שנעשה לה ואין לה שום שליטה עליו.

הוא מסביר את התהליך שבו אדם שעבר טראומה עשוי להימנע מלהיות "בסדר" כדי לא להרגיש את העצב והכאב. לדוגמה, אדם שחווה טראומה עשוי להימנע כל הזמן מלבדוק את עצמו, וכך הוא מוצא את עצמו בודק כל הזמן מה לא בסדר בו, במטרה למנוע את חוויות הטראומה.

אליעד מדגיש שעל אדם שעבר טראומה לשאול את עצמו אם הוא באמת אחראי על מה שקרה. לעיתים יש מצבים שבהם האדם לא יכול היה למנוע את מה שקרה, גם אם היה מתנהג אחרת. בכך הוא מונע את תחושת האשמה הלא מוצדקת שמלווה אותו.

האם חיפוש אחר שלמות קשור לאשמה?

בהמשך ההרצאה, אליעד מדבר על הקשר בין רצון לשלמות לבין תחושות אשמה. הוא מציין כי אנשים שמחפשים שלמות...
איך ניתן להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות?

בהרצאה זו, אליעד כהן דן בנושאים של רגשות אשמה, חוסר ביטחון עצמי, מחשבות שליליות והאחריות האישית שמטילים אנשים על עצמם בעקבות חוויות טראומטיות. הוא מתאר את המנגנונים הפנימיים שגורמים לאנשים להרגיש אשמים, לא בסדר, ובחיפוש מתמיד אחר מה לא בסדר כדי להימנע מטעויות עתידיות.
  • התחלת הדיון עסקה בכך שלפעמים אנשים לוקחים אחריות על מצבים שאין להם שליטה עליהם, מתוך מחשבה שזו הדרך הנכונה. אליעד מציין שזה יכול להיות נזקי, שכן הוא מונע מהם לראות את המציאות כפי שהיא.
  • הוא מביא את הדוגמה של אדם שמרגיש אשמה על כישלון בעבודה, ומטיל את כל האחריות על עצמו, אף שמבחינה אובייקטיבית יש גורמים אחרים שתרמו לכישלון הזה. אליעד מציין שזו טעות להניח שהאדם יכול לשלוט בכל פרט בכל סיטואציה.
  • אליעד מציע תחילה לזהות את המחשבות המובילות לרגשות האשמה. למשל, אם אדם מרגיש שלא היה מספיק טוב בעבודה או אם הוא מאשים את עצמו במצב קשה בחיים, עליו להבין אם מדובר במציאות או בתפיסה מעוותת של הדברים.
  • הוא מסביר את ההבדל בין לקחת אחריות על מעשים אישיים לבין לקחת אחריות על מצבים חיצוניים, שאין לנו שליטה עליהם. הוא ממליץ לאדם לבדוק אם הוא באמת אחראי למצב, ואם לא, להפסיק להטיל על עצמו אשמה.
  • בהמשך, אליעד מציין את הצורך בהבנה עמוקה של הכוונה מאחורי מחשבות האשמה. האם הם נובעות ממקום של תיקון עצמי, או שמא הם מנוגדים למטרות האמיתיות של האדם? במקרים רבים, אליעד מציין, אנשים אינם רוצים לקחת אחריות על רגשותיהם, וכתוצאה מכך הם מוצאים את עצמם במצבים של חוסר ביטחון עצמי ואכזבה.
  • הוא מציע שהדרך לשחרר את רגשות האשמה היא להבין את האמת שמאחורי כל סיטואציה. האם באמת הייתה שם אשמה? האם כל האחראים נחשפו במלואם? על ידי זיהוי והבנת המצב בצורה אובייקטיבית, אפשר לשחרר את תחושת האשמה הלא מוצדקת.
כיצד מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה?

אליעד מציין שמחשבות שליליות הן פעמים רבות תוצאה ישירה של טראומות רגשיות. הוא מדבר על איך טראומות מסוימות, כמו פגיעות מיניות או אירועים קשים אחרים, יכולות להוביל לאדם להרגיש חסר ערך, לא אהוב, ולא בטוח בעצמו. לדוגמה, במקרה של נפגעת אונס, היא עשויה להרגיש אשמה על כך שקרה לה המקרה, במקום להבין כי זהו מעשה אכזרי שנעשה לה ואין לה שום שליטה עליו.
  • הוא מדבר על מצב שבו אדם שעבר טראומה מתרגל לחיות עם הרגשות האלה, במקום לעבד ולהתמודד איתם בצורה נכונה. הוא מציין שהחיים של אותו אדם עשויים להיות כל הזמן מעוננים על ידי מחשבות על מה יכול היה להיות אם הדברים היו מתנהלים אחרת.
  • לפי אליעד, אדם שעבר טראומה עשוי להימנע מלהיות "בסדר" כדי לא להרגיש את העצב והכאב. הוא מציין שבמקרים כאלו, אדם יכול לחפש מה לא בסדר בעצמו ולשוב ולברר כל הזמן מה הוא היה יכול לעשות אחרת כדי למנוע את הטראומה.
  • הוא מוסיף שגם במצבים כאלה, חשוב שהאדם יבחן את המציאות ויבין שהוא לא אשם. אמנם ייתכן שהוא היה יכול להתנהג בצורה אחרת, אך זה לא אומר שהאירוע היה נמנע לחלוטין.
מהו הקשר בין אשמה לרצון לשלמות?

אליעד עובר לדון בנושא הרצון לשלמות וכיצד הוא קשור...
לשכנע אנשים חשיבות סיפוק מיני תחושות תיקון תחושת ליצור ביטחון עצמי נזק ביטחון עצמי החיפוש מחשבות חיוביות אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אונס איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האשמה עצמית הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי הלקאה עצמית העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשה הרגשת הרגשת ביטחון עצמי חוויה חוויות חווית חוסר אהבה חוסר אהבה עצמית חוסר ביטחון חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה חוסר הערכה עצמית חוסר ערך חוסר ערך עצמי חושב ש חושב שלילי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי חשיבה שלילית טיפול טיפול ב טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי טיפול בפוסט טראומה טיפולים טראומה טראומות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להערכה עצמית להרגיש ביטחון עצמי להרגיש הרגשה להרגיש הרגשה של להרגיש רגש להרגיש רגשות להרגיש תחושה להרגיש תחושה של להרגיש תחושת להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי לחשוב שלילי ליצור ביטחון עצמי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מאשימה את עצמי מה זה ערך עצמי מהו ביטחון עצמי מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות מטופל מטופלים מטפל מרגיש מרגיש הרגשה של מרגיש לא בסדר מרגיש רגשות מרגיש רגשות אשמה מרגיש תחושה מרגיש תחושה של נפגעת אונס סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פוסט טראומה פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רגישות רגש רגשות רגשות אשם רגשות אשמה רוצה ביטחון עצמי שונא את עצמי שונאת את עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי שלילי שליליות שנאה עצמית תחושה תחושות תחושת תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
טוב אמיתי ונצחי / פוסט טראומה / להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות
... אמיתי ונצחי פוסט טראומה להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות ובו יתבאר העניין של טוב אמיתי. והאמת היא נצחית. ומה שאינו נצחי, הוא אינו אמיתי. ועיקר הרע בעולם, הוא הפחד של האדם לאבד את הטוב. וכאשר יש לאדם ... לאדם, אז הוא מתקן אצל האדם את כל תחושות הפוסט טראומה שלו, דהיינו, התחושות הרעות שיש לאדם אחרי שהוא מרגיש רע. כי שום שיטה ודרך בעולם, לא יכולים לשכתב מחדש את ההיסטוריה הרגשית של האדם. והאדם תמיד נשאר עם טראומה רגשית. מלבד השכל של האחדות, שכאשר האדם זוכה אליו, אז הוא חווה את כל המציאות עבר הווה עתיד בצורה חדשה, וכל הרגשות של האדם, גם לגבי כל מה שכבר קרה ...
פוסט טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה?
פוסט טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה?
פוסט טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה? מהי בעיית פוסט טראומה ומדוע כולם סובלים ממנה? בעיית פוסט טראומה היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם, ולמרות שלרוב מייחסים אותה לאירועים קיצוניים כמו ... או פגיעה פיזית, אליעד כהן מסביר שכל אדם בעצם סובל מפוסט טראומה במידה מסוימת. המונח פוסט טראומה מתייחס למצב שבו האדם חווה אירוע רע או טראומטי, והזיכרון של אותו אירוע ממשיך ללוות אותו ולהשפיע על איכות חייו, גם הרבה אחרי שהאירוע הסתיים. מדוע כל אירוע שלילי הוא למעשה פוסט טראומה? אליעד מסביר שכל אירוע רע, אפילו הכי קטן או חסר משמעות לכאורה, הופך להיות פוסט טראומטי משום שהוא משאיר זיכרון שלילי מתמשך. הוא נותן דוגמה של אדם שיצא לחופשה ובמהלכה איבד ארנק או שכח מזוודה. לכאורה, מדובר ... או להתקדם הלאה, אך הוא לא יוכל לשכוח לגמרי את האירוע השלילי, ולכן חופשה שהייתה אמורה להיות מהנה הופכת לפחות מוצלחת באופן משמעותי. אליעד מדגיש שכל אדם חווה אירועים שליליים רבים במהלך חייו, החל מהדבר הכי קטן כמו עיכוב קטן בתוכניות, ועד לאירועים משמעותיים וכואבים באמת. בכל פעם שהמציאות אינה תואמת לרצון של האדם, נוצרת טראומה קטנה, שהזיכרון שלה ילווה את האדם לכל החיים. לטענתו, מספיק שאירוע יהיה קצת פחות טוב ממה שהאדם רצה כדי שהאירוע ייחשב כשלילי, ולכן כל בני האדם סובלים מפוסט טראומה בדרגות שונות. מדוע שיטות רוחניות וחשיבה חיובית אינן פותרות פוסט טראומה? אליעד מסביר ששיטות נפוצות להתמודדות עם בעיות נפשיות ורגשיות, כמו חשיבה חיובית, לחיות ... או האמונה שהכל לטובה, אינן מסוגלות באמת לפתור בעיית פוסט טראומה. הוא מדגים זאת בכך שאפילו אם אדם ינסה לחיות את הרגע, הוא לעולם לא יצליח למחוק את ... לו או איך לחזור הביתה. לכן, אין אפשרות למחוק זיכרון שלילי באופן מוחלט באמצעות התמקדות בהווה בלבד. גם הגישה שהכל לטובה לא באמת פותרת את בעיית הטראומה. אליעד מסביר שאפילו אם אירוע שלילי בסופו של דבר הוביל לדבר חיובי, הזיכרון של התחושה הרעה באותו הרגע לא נמחק, ולכן לא ניתן להיות ... הרע שהתרחש בעבר. מהי הדרך היחידה להתמודד באופן אמיתי עם פוסט טראומה? אליעד כהן מציג דרך אחת ויחידה שלדבריו מסוגלת להתמודד באמת ובאופן מוחלט עם טראומה ועם זיכרונות שליליים: השתוות. השתוות פירושה להגיע לתודעה של אחדות, מצב שבו האדם חווה את כל האירועים, הטובים ... במצב של השתוות, האדם כבר אינו צריך לשכוח את האירוע הטראומטי או להדחיק אותו, כי הזיכרון עצמו נתפס כדבר טוב. לפי אליעד, אדם יודע שהגיע להשתוות אמיתית רק ... תמיד - לא רק בהווה, אלא גם בעבר ובעתיד. איך להתמודד עם פוסט טראומה? מה זה השתוות בתפיסה רוחנית? איך למחוק זיכרונות רעים? האם חשיבה חיובית באמת עוזרת? איך ... הפעם נדבר על אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם והיא בעיית פוסט טראומה ומה זה אומר, לאדם קורה דבר רע, יש לו טראומה, והפוסט טראומה, זה הזיכרון של הטראומה. ו
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות שטחית בלבד. הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל העדפה בין טוב לרע, בין אירוע שנעים לו לבין אירוע שאינו נעים. מצב זה מתואר כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית עמוקה ויסודית. האדם צריך לנסות להיזכר בכל הפרטים הקשורים באירוע, אך לא רק בפרטים ... הבסיסית ביותר, שהיא הסיבה הראשונה לקיומה של כל המציאות. כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות עצמה מתחדשת בכל רגע מחדש. מה קורה כאשר האדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות? כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. הטראומה מאבדת את ההשפעה שלה, כי האדם כבר אינו נמצא בהתנגדות מול המציאות. הוא חווה את כל האירועים, כולל אלו שבעבר תפס כטראומטיים, באופן טבעי ושלם. הוא לא מרגיש עוד פחד או חרדה מפני זיכרונות העבר, כיוון שהוא מבין ומקבל באופן מוחלט את הסיבה העמוקה ביותר של כל דבר במציאות. סיכום כללי - איך להגיע לשקט נפשי אמיתי אחרי טראומה? אליעד כהן מציע שהדרך היחידה לרפא טראומה באמת היא להבין את השורש האמיתי והעמוק ביותר של כל אירוע שקורה בעולם. כשהאדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הוא מקבל את המציאות כפי שהיא ללא שום התנגדות, וכך זיכרונות טראומטיים אינם יכולים לפגוע בו יותר. הוא חווה את כל הזיכרונות כאירועים שלמים, נטולי טוב ורע, מתוך חוויה של אחדות ושלמות מלאה. איך להתמודד עם
פוסט טראומה - בחזרה לעתיד - האם תהיה מוכן לחזור לעבר? טראומה - מהו טיפול אמיתי בטראומה? מהי מחיקה אמיתית של טראומה?
פוסט טראומה - בחזרה לעתיד - האם תהיה מוכן לחזור לעבר? טראומה - מהו טיפול אמיתי בטראומה? מהי מחיקה אמיתית של טראומה? כי יש כאלו, שנדמה להם שהם יצאו מהפוסט טראומה שלהם. דהיינו, שהם השלימו עם העבר שלהם בצורה מושלמת, ושהלב שלהם שקט ונקי לגמרי, לגבי כל מה שקרה ... שלא, אז זה אומר, שהאדם עדיין לא באמת חושב שהעבר שלו הוא באמת טוב מושלם. ובמילים אחרות, האם טיפלת ברגש הרע שיש לך מהטראומה שלך, ואתה ככ שלם עם מה שקרה, עד שגם אם היית כל יכול, שיכולת לתכנן עולם חדש לגמרי כרצונך החופשי, ללא ... כך, שהוא מוכן לחזור אליו ולהישאר בו, כפי מה שהוא היה בעבר, בלי שום שינוי, הרי שעדיין יש לאדם פוסט טראומה. והחכם האמיתי, מצד אחד, כל הצורות טובות לו באותה המידה ממש. ואעפכ, הוא רוצה צורה אחת, יותר מאשר ...
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם אחרי שהאירוע כבר הסתיים. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול לפחד מכלבים במשך שנים, ... ובכך לשחרר את עצמך מהפחד המתמשך. מדוע קשה ליישם את הפתרון לפחד מטראומה חוזרת? אדם שחווה אירוע טראומטי בעבר מתקשה מאוד להתמודד עם פחדים עתידיים, כי האירוע הטראומטי נצרב בזיכרונו כמשהו בלתי נסבל. לדוגמה, אדם שהרגיש חוסר אונים באירוע מאיים, יתקשה מאוד לקבל את הרעיון שיחווה תחושת חוסר אונים כזו שוב. אליעד נותן דוגמה של אדם ... ללא פחד ועם זאת עם רצון לשפר ולשנות את המציאות. האם ניתן למנוע טראומה נוספת או להשכיח את הטראומה הקיימת? אליעד טוען שלא ניתן למנוע לחלוטין טראומה נוספת, כי תמיד קיימת אפשרות שמשהו רע יקרה. כמו כן, אין צורך לנסות להשכיח את הטראומה, כי הניסיון לשכוח רק יוצר מתח נוסף. לדעת אליעד, אם משהו רע קרה לך, זה לא משנה אם תזכור אותו או לא. הדרך להתמודד היא לקבל שגם אם יקרה משהו דומה שוב, עדיין ניתן ... ומבין שזה חלק טבעי מהחיים. אותו דבר תקף לכל תחושה קשה או אירוע טראומטי. מדוע כל חיסרון הוא סוג של טראומה? אליעד מסביר שבמהותו, כל חיסרון וכל אי שביעות רצון הוא סוג של טראומה, ההבדל הוא רק בעוצמת החוויה. לדוגמה, אם אדם מצפה שהכיסא שעליו הוא יושב יהיה נוח, ומגלה שהכיסא פחות נוח ממה שציפה, הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד מכך שכל דבר עלול להתרחש בכל רגע. אליעד ... אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד עם פוסט טראומה וחרדות באופן אפקטיבי? הדרך שאליעד כהן מציע היא לקבל את העובדה שדברים רעים יכולים לקרות, ולחקור כל פחד לעומק. החקירה הזו מובילה לשחרור מפחדים ומתחים, ... גדולה יותר מול חוסר הוודאות של החיים. התמודדות עם חרדות טראומה וזיכרונות כואבים איך לקבל את המציאות איך להשתחרר מפחדים פסיכולוגיה ופילוסופיה של חרדה פוסט טראומה והתמודדות עם פחדים עתידיים פוסט טראומה משמעותה שאדם חווה בעבר אירוע טראומטי, וההשפעה שלו נמשכת גם בהווה. לדוגמה, אם אדם ננשך בעבר על ידי כלב, כעת הוא מפחד מכלבים. הוא חושש שהדבר יקרה שוב, ומעלה את השאלה: איך ניתן להתמודד עם זה? ... ואכן קיימת אפשרות שיקרו דברים רעים. גם אם לא היה לך אירוע טראומטי בעבר, עדיין יכולה לקרות לך טראומה בעתיד. זו האמת ואין דרך לעקוף אותה. הדרך להתמודד עם פחדים עתידיים היא להבין ולהפנים שגם אם יקרו דברים רעים - זה בסדר. אם אדם מקבל את העובדה שייתכן שהוא יחווה ... לקחת דוגמה של מישהו שהוריו נטשו אותו. בשל הנטישה, הוא נמצא בטראומה מתמשכת וחושש להינטש שוב. אבל גם אם הוריו לא היו נוטשים אותו, עדיין היה קיים הסיכוי שאנשים אחרים יינטשו אותו. כלומר, הפחד הזה אינו תלוי דווקא באירוע ספציפי אלא ... שדברים רעים יקרו) ואחדות (אין הבדל בין טוב לרע). להבין שהאירוע הטראומטי לא היה הסיבה היחידה אדם יכול להרגיש שסבל באירוע מסוים כי לא צפה את מה שקרה, או כי לא רצה שיקרה. אבל עכשיו, כשהוא בוגר ומבין שהמציאות מורכבת מטוב ורע, הוא קולט ... מסוימים. זהו כלי נוסף שיכול לעזור. אי אפשר להעלים זיכרונות טראומטיים כאשר שואלים איך להשכיח זיכרון טראומטי, התשובה היא שאין צורך להשכיח אותו. אם משהו רע קרה לך, אתה לא צריך לנסות לשכוח אותו בכוח, אלא ללמוד לחיות איתו. אם תזכור - תזכור, ואם לא - לא. אין בכך משמעות מיוחדת. האם ניתן למנוע טראומה נוספת? אין דרך לדעת בוודאות שדבר מסוים לא יקרה שוב. הדרך היחידה להיות שליו היא להבין שגם אם יקרה משהו דומה, זה בסדר. לדוגמה, כאשר אדם חווה רעב בפעם הראשונה, זה ...
פחד טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד
... טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד ובו יתבאר, כיצד צריך האדם להתמודד, עם הפרעת דחק פוסט טראומטית. דהיינו, עם פחדים וחרדות שיש לו, בעקבות טראומה מהעבר. כגון לדוגמה, אדם שבגדו בו ונטשו אותו כאשר הוא היה ילד. שהדבר הזה מכניס את האדם לטראומה ולחרדה, שלא ינטשו אותו גם בהווה (מה שנקרא: פחד נטישה חרדת נטישה חרדת פרידה). והחרדה הטראומטית הזאת, מונעת מהאדם לקיים חיים תקינים בהווה, בגלל הטראומה הנפשית, שקרתה לו בעבר. והפתרון לפחד טראומטי מהעבר, הוא על ידי הבנת המנגנון של הפחד. והמנגנון של הפחד, הוא לא בגלל הטראומה מהעבר, אלא בגלל הרצון שיש לאדם בהווה. כי האדם נמצא בפחד טראומטי, לא בגלל הטראומה שקרתה לו בעבר, אלא בגלל: שבהווה יש לאדם רצון, שהדבר שקרה לו בעבר, לא יחזור לקרות לו בשנית. והטראומה מהעבר, היא רק מחזקת אצל האדם, את הפחד שלו בהווה. כי הפחד והחרדה נוצרים, כאשר יש לאדם רצון כלשהו, שהמציאות תהיה כך או אחרת, ובנוסף, כאשר יש לאדם גם הבנה, שהמציאות יכולה להיות אחרת, ממה שהוא רוצה. והחרדה הטראומטית שיש לאדם בהווה, היא בגלל שיש לו בהווה העכשווי, רצון שהמציאות תהיה כך או אחרת. ובנוסף על הרצון הזה, יש לאדם גם הבנה חזקה מאוד, שהמציאות יכולה להיות אחרת מרצונו. כי הוא זוכר, שבעבר, המציאות הייתה נגד רצונו, בגלל ניסיון החיים שלו. ובנוסף, האירוע הטראומטי שקרה לאדם בעבר, גם מחדד אצל האדם את ההבנה, כמה רע הוא ירגיש, אם המציאות תהיה נגד רצונו. כי הטראומה, היא הזיכרון של האדם, את האירוע שקרה בעבר, נגד רצונו. והיא גם מזכירה לאדם, כמה רע, הוא הרגיש מכך, בעבר. והזיכרון הזה, מגדיל אצל האדם את הפחד שלו בהווה. משום, שהוא מציף לאדם את הרגשות שלו מהעבר, וגורם לאדם, לפחד מכך שהוא יחזור וירגיש רע, כמו פעם. ונמצא אם כן, כי לא הטראומה מהעבר, גורמת לאדם לפחד בהווה. אלא, ההתייחסות של האדם בהווה, למציאות שלו בהווה, היא זו שגורמת לו, לחוש פחד וחרדה בהווה. ולכן, כדי להתמודד עם חרדה טראומטית, לשם כך, על האדם לשנות את צורת החשיבה שלו, בהווה. ולהגיע למצב, שהטראומה הנפשית מהעבר, לא תשפיע עליו. ואיך לשנות את צורת החשיבה בהווה? תשובה: על ידי אמת. דהיינו, על האדם להבין את האמת. שבאמת, יכול להיות שהמציאות תהיה נגד רצונו, ... נגד רצונו של האדם. וכאשר האדם מסתכל על האמת הזאת, לפעמים זה גורם לו להרגיש עוד יותר רע. כי האדם לא בורח מהפחד שלו, אלא מבין שהוא אמיתי ממש. כי באמת, האירוע הטראומטי , יכול לחזור על עצמו. והדרך לנטרל את הפחד לגמרי, היא על ידי זה, שהאדם הולך עם האמת עד הסוף ועד הקצה האחרון. כי אפשר לנטרל את הפחד, בכל מיני דרכים שונות. ...
הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה
... אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה ובו יתבאר העניין של הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, שהיא הפרעת אישיות שנובעת מטראומות שקרו לאדם בעבר. כי הפרנויות שיש לאדם בחיים, הן כולן נובעות מטראומות שקרו לאדם בעבר. בין אם אלו טראומות מודחקות, דהיינו, טראומות שהאדם לא זוכר אותן במודע שלו, אלא רק בתת המודע שלו. ובין אם אלו טראומות גלויות, דהיינו, טראומות שהאדם זוכר אותן לא רק בתת המודע שלו, אלא גם במודעות הגלויה שלו. והרעיון הוא, שטראומות שקורות לאדם בחיים, יוצרות אצל האדם פרנויות שונות ומשונות (וכיוב פוביות שונות). עד כדי כך שהאדם מגיע למצב שהוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית טראומטית, ועד למצב שהאדם מאובחן כמי שסובל מהפרעת אישיות פרנואידית טראומטית. כי הפרנויה, היא פחד שגעוני. שהאדם מפחד מאיזה דבר שהוא לא הגיוני. ושהאדם מבין שהוא לא הגיוני, ואעפכ הוא מפחד ממנו. והעניין ... הסיבה ותוצאה שלנו. אלא מה? שכאשר יש לאדם טראומה מאוד גדולה מהעבר, וכאשר האדם סובל מפוסט טראומה, אז האמונה של האדם בחוקיות הסיבה ותוצאה נחלשת. ואז, גם אם האדם מבין בשכל שלו, שדבר כלשהו לא יכול לקרות לו עפ חוקי הסיבה והתוצאה שלנו, עדיין הטראומה ככ חזקה, עד שהאדם מטיל ספק בחוקיות של העולם שלנו, וחושש שאולי אעפכ, יקרה לו דבר רע. כי הרי הכל יכול לקרות. אז כיצד אפשר להתמודד עם הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית ועם מצב של סכיזופרניה פרנואידית טראומטית? תשובה: על ידי שכל מוחלט. והכוונה היא, שיש שתי דרכים להרגיע חרדות ופחדים. דרך יחסית ודרך מוחלטת. והדרך היחסית היא, על ידי זה ... הם יחסיים בלבד, ואינם מוחלטים. וכאשר הפוסט טראומה רודפת אחרי האדם, והאדם לא מצליח להיעזר בהבנה שלו שמבינה שלא רודפים אחריו, אז על האדם להשתמש בשכל המוחלט שלו. דהיינו, ... משום דבר. ונסכם: הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית וגם סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פותרים בצורה יחסית על ידי שימוש בשכל הישר, שגורם לאדם לצאת מהפרנויה שלו. ופותרים בצורה מוחלטת, על ידי זה שמביאים את האדם ...
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
... החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה , פחד מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות בתנאי אי וודאות? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד אנשים מתמודדים עם קבלת החלטות במצבים של אי וודאות, ולמה הם מתקשים לפעול ...
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
... מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה מהן הדרכים להתמודד עם פחדים וחרדות מפיצוצים ורעשים? הסיפור מתחיל עם פחד של אדם ספציפי מפיצוצים, רעשים חזקים ודימויים של אסונות. אליעד מדבר על כיצד לפתח מודעות לנפש ולבצע חקירה פנימית של הפחדים, תוך שמירה ... כי היא מקשרת את הפיצוצים גם למקרים של טראומה. האם יש סיבה שהפיצוצים מפחידים יותר? אליעד מסביר שהפיצוץ נתפס כסכנה משום שהוא מייצג את ... פחדים בתנאים קשים כמו הלם קרב? במצב של טראומה, כמו הלם קרב, אליעד מציע שאדם שממשיך לשמוע רעשים הקשורים למלחמה או פיצוצים, אך הוא לא ... בין מה שהוא שומע לבין מה שהוא חושב. טיפול במצב כזה כרוך בהבנה שזהו לא סיכון אמיתי, אבל גם אם היה מדובר במלחמה, יש לעבור דרך ... עצמו במצב של קרב, ואז לזהות את הפחד, ולטפל בו על ידי קבלת המחשבה שהוא לא חייב לפחד מהמקום שהוא נמצא בו. חקירה פנימית לגבי מה שעומד ... את האסון האפשרי. פחד מרעשים חזקים? טיפול בהלם קרב? התמודדות עם טראומה? פוסט טראומה אסוציאציות רגשיות לפחדים הפרעת חרדה כן. ש: לי יש איזשהו פחד מפיצוצים מרעש. אליעד: אוקי ... בום מגיע מחדשות במלחמות, בפיצוצים ובטראומות עכשיו השאלה היא מה בן אדם יכול לעשות ברגע שהוא שומע בום, נגיד אחד שיש לו הלם קרב ההלם ... אתה שומע את הבום נחזור לפחד המקורי ונטפל בו. איך נטפל בו? דמיין שאתה בתוך המלחמה בתוך שדה הקרב ועכשיו אתה שומע את הבום מסביבך, מה אתה מרגיש? פחד ... אחרת. בואו נסביר עוד פעם בן אדם יש לו טראומה, נכון? טראומה הלאה, תקשיב מאיפה אני מביא את התשובות? תקשיב אני קורא מהטקסט לפי זה אני מביא לך את ... התשובה. בכל מקרה זה עובד ככה אם יש לך טראומה יש שתי דרכים לטפל בטראומה אחד על ידי שאתה אומר אוקי הכלב קשור נגיד שכלב נשך אותך, דוגמה כלב נשך אותך ... השלישי להגיד נכון אני אמשיך לסבול מהטראומה הזאת, למה? כי בתמורה לזה יש לי יתרונות. הרי למה אני מפחד מהנפצים? בגלל שאני מפחד שיקרה לי ... אני מוכן לסבול, אני מוכן להישאר עם הטראומה הזאת, מוכן להמשיך לפחד כי בתמורה לזה אני מקבל הנאה שאין אותה לאחרים. בן אדם נגיד כשהוא ... לא צריך לשמוח שיש שקט אבל בן אדם שיש לו טראומה הוא אומר וואי איזה לילה שקט היה הלילה, יפה אז זאת אומרת שבגלל הטראומה שלו הוא נהנה יותר כשאין את הדבר שמפחיד אותו זה כל הסיפור. אז מה האלטרנטיבות? אלטרנטיבה ... רק פורים בסדר. פתרון שלישי אומר תטפלי בטראומה, תגידי לעצמך תבדקי למה אני מפחדת מבומים? כי זה מזכיר לי שאולי יקרה לי איזה אסון, מה אני ... לא תעשה כלום, אם זה מחוץ לבית כנסת תטפל בזה. טוב הבנו? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להרגיש הרגשה של..., איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להרגיש הרגשה של..., איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, ספרים על אימון אישי, מאמן לזוגיות בתחום להרגיש הרגשה של - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 01:29:21 - wesi1