אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא להאשים את עצמך ✔איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:04איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
איך להרגיש מושלם למרות התחושה שאתה לא מושלם?

הרבה אנשים סובלים מכך שהם מרגישים שהם אינם מושלמים. הם לא מרוצים מעצמם, מהחיים או ממציאות מסוימת, וישנן מספר גישות שונות להתמודדות עם תחושת חוסר השלמות הזאת. אליעד כהן מציג שלוש גישות נפוצות שהן הנפוצות ביותר, ומציע גישה ייחודית משלו כדי להתמודד עם ההרגשה הזאת של חוסר שלמות ואי שביעות רצון מעצמך.

אילו גישות קיימות כדי להתמודד עם ההרגשה שאתה לא מושלם?

ישנן שלוש גישות עיקריות שבהן אנשים נוקטים כאשר הם מרגישים לא מושלמים ולא מרוצים:
  • גישה ראשונה אומרת שעליך לקבל את זה שאתה לא מושלם, ולחיות עם המציאות הזאת בשלום, מבלי להיאבק בה. לפי גישה זו, יש לאהוב את עצמך למרות שאתה לא מושלם.
  • גישה שנייה אומרת שאתה מושלם בדיוק כפי שאתה. זו גישה שאומרת שאין בכלל בעיה עם אי השלמות שלך כי כל אחד מושלם בדרכו שלו.
  • גישה שלישית, קיצונית מאוד (שאליעד מזכיר רק כדי להדגיש את הקיצוניות שלה), שאומרת שאם אתה לא מושלם אז אולי עדיף להתאבד, אך כמובן שזו אינה גישה ריאלית או מקובלת.
אליעד כהן מדגיש במיוחד את הגישה הראשונה והשנייה, אך הוא מציע חידוש ייחודי, גישה רביעית חדשה שמתמודדת עם חוסר השלמות בצורה עמוקה יותר.

מה הגישה הייחודית שאליעד כהן מציע בנוגע לתחושת חוסר השלמות?

אליעד כהן מסביר שהחידוש שלו הוא בכך שהוא לא אומר לאדם סתם "תקבל את זה שאתה לא מושלם", אלא הוא מסביר שיש דרך שבה האדם יכול להגיע למצב שבו הוא לא יודע שהוא לא מושלם, ולכן גם לא מרגיש את חוסר השלמות.

הדרך הזאת מבוססת על הטלת ספק מוחלטת בכל ההנחות שיש לאדם לגבי השלמות והחוסר שלמות. אליעד מסביר שהבעיה המרכזית של האדם היא שהוא בטוח שהוא לא מושלם ולכן רע לו. אבל אם האדם יטיל ספק מוחלט ועמוק בכל מה שהוא חושב ויודע על שלמות או חוסר שלמות, הוא יגלה שהוא בכלל לא בטוח שהוא לא מושלם, ומכיוון שהוא לא בטוח בזה יותר, הוא גם לא יסבול מכך.

איך להטיל ספק בתחושת חוסר השלמות שלך?

אליעד כהן נותן דוגמה מוחשית כדי להמחיש כיצד אפשר להטיל ספק בתחושת חוסר השלמות:

לדוגמה, אם יש עוגה שממנה לקחו חתיכה, רוב האנשים יגידו שהעוגה הזאת אינה שלמה. אך אליעד שואל - האם אתה באמת בטוח שהעוגה אינה שלמה? מה גורם לך להאמין בכך? האם אתה באמת בטוח שיש הבדל אמיתי בין החלק החסר לבין החלק שנשאר? האם החושים שלך והשכל שלך באמת מוכיחים שיש הבדל ברור וחד משמעי בין עוגה שלמה לבין עוגה שחסר בה חלק?

לדבריו של אליעד, אם האדם באמת מטיל ספק בכל החושים וההנחות שלו, הוא כבר לא יהיה בטוח שהעוגה אינה שלמה, ולכן תחושת חוסר השלמות שלו תיעלם, כי היא מבוססת על הנחה שהוא כבר לא בטוח בה.

האם באמת ניתן להוכיח שאתה לא מושלם?

אליעד כהן מוסיף שהרעיון שלו מתבסס על העובדה שלמעשה בלתי אפשרי להוכיח שאתה לא מושלם. הוא טוען שתחושת חוסר השלמות שלך מגיעה מכך שאתה מאמין לשכל ולחושים שלך בלי להטיל בהם ספק. אם תטיל ספק עמוק ויסודי בהכל, תגלה שאתה פשוט לא יודע אם אתה מושלם או לא, ולכן תחושת אי - השלמות שלך תיעלם.

זאת גישה שהיא עמוקה יותר מאשר סתם "לקבל את חוסר השלמות" כי אתה מבין שבעומק הדברים אין לך בכלל בסיס אמיתי לדעת שאתה לא מושלם.

מה ההבדל בין הגישה של אליעד כהן לבין הגישות האחרות?

ההבדל המרכזי שמציע אליעד כהן ביחס לגישות אחרות הוא שלא מדובר על "קבלה" פשוטה של המציאות אלא על הבנה עמוקה ואמיתית שהבעיה עצמה לא קיימת בצורה וודאית כפי שהאדם חושב. לפי אליעד, התחושה שאתה לא מושלם מבוססת רק על זה שאתה בטוח מדי במה שאתה חושב, וכאשר מטילים ספק באופן עמוק ויסודי באמונה הזאת, היא מתפוגגת.

כלומר, במקום להגיד לך פשוט "תאהב את עצמך למרות שאתה לא מושלם", הגישה של אליעד מציעה לך להבין שבעצם אתה בכלל לא יודע שאתה לא מושלם, ולכן אין צורך לשכנע את עצמך לאהוב את אי השלמות שלך. אתה פשוט מגיע למצב שבו הבעיה לא קיימת מלכתחילה.

האם השיטה של אליעד דורשת לצאת מההיגיון?

כן. אליעד כהן מודה שהגישה הזאת כרוכה ביציאה מהשכל וההיגיון הרגיל. מאחר שההיגיון הוא זה שמוכיח לך שאתה לא מושלם, כדי להגיע להבנה שאין שום הוכחה לכך, עליך להטיל ספק מוחלט בשכל ובהיגיון. זה אכן דורש חשיבה עמוקה מעבר להיגיון הרגיל, אבל לדבריו של אליעד, זה בדיוק מה שיאפשר לך להשתחרר מתחושת חוסר השלמות.

לסיכום, לפי אליעד כהן, הדרך להרגיש מושלם היא לא רק לקבל את עצמך כפי שאתה, אלא להגיע למצב שבו אתה בכלל לא יודע שאתה לא מושלם. מצב זה נוצר רק על ידי הטלת ספק יסודית בהנחות הבסיסיות שלך לגבי מושלמות ואי - מושלמות, כך שהבעיה עצמה נעלמת.
יש נושא שאנשים רע להם מזה שהם לא מושלמים, יש אנשים שרע להם מזה שהם לא מושלמים עכשיו הרבה גישות למה לעשות עם זה שאתה לא מושלם. אוקי אז יש אתה הגישה שאומרת אתה צריך לדעת לקבל את זה שאתה מושלם תאהב את עצמך למרות שאתה לא מושלם תקבל את זה שאתה לא מושלם זאת הגישה, אין גישה שאומרת תתאבד כי אתה לא מושלם נכון אז מ - "תתאבד כי אתה לא מושלם" זה "תלמד לחיות עם זה שאתה לא מושלם" או יש גישה שאומרת "אתה מושלם איך שאתה" או "כל אחד מושלם איך שהוא" כל מיני כאלה.

נכון עכשיו מה שאני רוצה לחדד שהגישה פה אומרת שהדרך, אוקי מה הגישה פה אומרת לגבי זה שאתה לא מושלם מה לעשות בן אדם אומר "רע לי מזה שאני לא מושלם" מה הגישה פה אומרת?

ש: או לקבל את המציאות כמו שהיא או לשנות את המציאות או להתאמץ לשנות כל הזמן.

אליעד: מה אתה אומר, עוד פעם כשיטה בן אדם אומר "אני רע לי שאני לא מושלם".

ש: קודם מה האמת, האמת בשכל.

אליעד: אז שנייה קודם כל מה האמת זה נכון.

ש: "האמת שבשכל אני לא מושלם" אם אתה רוצה להיות מושלם יש שלמות אבל אם תצא מההיגיון תצא מהשכל.

אליעד: אוקי אז מה שאתה אומר זה הנכון פה גם כן אני מלמד את הבן אדם תקבל את זה שאתה לא מושלם וגם אתה מושלם איך שאתה נניח אבל מה התוספת של פה התוספת של פה היא שיש דרך שמראה לך שאתה מושלם או יותר נכון דרך שמראה לך שאתה לא יכול לראות שאתה לא מושלם, דרך שאם אתה עושה אותה אתה לא יכול לראות שאתה לא מושלם זה החידוש.

יש הרבה שיטות בעולם עוד פעם איך להתמודד עם זה שאתה לא מושלם "תקבל את זה תחייה עם זה תאהב את זה אתה מושלם איך שאתה", בסדר החידוש פה אומר שאם אתה תטיל ספק עד הסוף אתה לא תדע שאתה לא מושלם ולכן מההיבט שאתה מטיל ספק עד הסוף מההיבט הזה אתה לא לא מושלם, תרצה לקרוא לזה מושלם תקרא לזה לא תרצה אל תקרא לזה אבל אתה לא באמת לא מושלם זה הכל.

עכשיו אתה רוצה להאמין למוח תאמין אתה לא מושלם אז מה אבל החידוש הוא שאתה מקבל את זה שאתה לא מושלם לא כי אתה מקבל את זה שאתה לא מושלם אלא אומרים לך "מה ואתה באמת לא רוצה אתה באמת רע לך מזה שאתה לא מושלם? רע לי, אוקי תטיל ספק לא תראה שאתה לא מושלם, מי אמר שאני לא מושלם מי אמר שזה לא מושלם", נגיד בן אדם אומר נגיד סתם בוא ניתן דוגמה מוחשית נגיד העוגה לא שלמה למה היא לא למה לקחו ממנה חלק נגיד חצי עוגה היא לא שלמה ואז אומרים לך "אתה בטוח שיש הבדל בין החצי החסר לחצי המלא איך אתה בטוח אולי אין הבדל", עכשיו אם אתה בטוח אז אתה צודק זה לא שלם אבל אם אתה לא בטוח אם אתה מטיל ספק בחושים בשכל בהכל אז אתה לא באמת יודע שזה לא שלם כי אתה לא יודע כלום.

הרעיון שפה אם רע לך מזה שאתה לא מושלם או שהחיים לא מושלמים או שמשהו לא מושלם או מה שזה לא יהיה אתה אמור למצוא דרך יש לך דרך שאתה לא יודע שאתה לא מושלם, קוראים לזה "אתה יודע שאתה מושלם" בסדר אבל זאת לא כל האמת.

ש: תראה פה אולי אם אתה יכול לשכנע.

אליעד: ואני לא מנסה לשכנע אף אחד רק ניסיתי לחדד את ההבדל בגישה בין כל השיטות שאומרת לך "תקבל את זה שאתה לא מושלם" לבין "פה תקבל את זה שאתה לא מושלם" כי "פה תקבל את זה שאתה לא מושלם" לא הכוונה "תקבל את זה כי תקבל את זה כי אין מה לעשות" אלא "תקבל את זה כי באמת אתה לא לא מושלם, אתה לא לא מושלם".

ש: כי אי אפשר להוכיח את זה אתה אומר.

אליעד: כן תוכיח שאתה לא מושלם איך תוכיח, עכשיו נכון שזה יש פה איזה לוגיקה כי אם אתה צריך לצאת מהשכל כדי לא לדעת שאתה לא מושלם אבל זאת המהות של העניין. הבנו?
לאהוב את עצמי ללא תנאים אוהב את עצמי מהות להאמין להפסיק מטילים ספק לצאת מהשכל לא לשנוא את עצמך מצא את ההבדלים אפשר להרגיש מרוצה מעצמך אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב את עצמי אוהב את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך להרגיש איך להרגיש טוב איך להרגיש טוב עם עצמי איך להרגיש טוב עם עצמך איך להרגיש מושלם אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי האשמה עצמית הלקאה עצמית כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא מרוצה מעצמי לא מרוצה משום דבר לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להיות מושלם להלקות את עצמי להלקות את עצמך להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב עם עצמי להרגיש טוב עם עצמך להרגיש לא מושלם להרגיש מושלם לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מושלם מרגיש לא מושלם מרוצה מרוצה מעצמך פרפקציוניזם קבלה עצמית רוצה להיות רוצה להיות מושלם רוצה מעצמי רצון שונא את עצמי שונאת את עצמי שלמות שנאה עצמית
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית . לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד שבמציאות ייתכן שהוא לא היה יכול לשלוט בו. ... למרות שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע? אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, הוא עשוי לגלות שלפעמים הוא לא באמת ... על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא עושה זאת מתוך תפיסה שהתועלת של ... שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו. האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד על עצמו ב
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
... לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית? איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? ההרצאה עוסקת כיצד להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים כתוצאה מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. לעיתים קרובות אנשים מסביבנו מאשימים אותנו בצרותיהם, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחראים ולסחוב רגשות אשם מיותרים. מטרת ההרצאה היא להסביר איך ניתן להתגבר על רגשות אשמה אלו ולהימנע מלשאת אחריות על בעיות של אחרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? ישנם אנשים המשתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש ... לנו כוונה רעה. איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו? במקרים בהם אנו אכן פוגעים במישהו, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה עשויים להיות עוצמתיים. למשל, במקרה של ... מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה? הדרך להימנע מרגשות אשמה מיותרת היא ללמוד לא להאשים אחרים. ברגע שנבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא למציאות החיצונית, נוכל לחיות בשלום עם עצמנו. לא משנה אם מישהו ... כלפי עצמנו. איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית? כדי להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנחנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים על כך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כשהוא חווה קושי, יהיה חסין ... מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם רגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. פעמים רבות, אנשים מאשימים אותנו במצבם הרע, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחריות ולשאת רגשות אשם מיותרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? אנשים מסוימים משתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש אשמים. הם עשויים לומר דברים כמו: תראה ... רגשית עלינו. איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו? במקרים בהם אכן פגענו באדם אחר, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה יכולים להיות עוצמתיים. למשל, אם מישהו היה ... מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה? הדרך להימנע מתחושת אשמה מיותרת היא ללמוד כיצד לא להאשים אחרים. כאשר נבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא המציאות החיצונית, נוכל לחיות ... את צרותיהם עלינו. איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית? ההרצאה מסבירה שכדי לא להיות מושפעים מרגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים בכך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כאשר הוא חווה קושי, יהיה חסין ... בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם. רגשות אשמה לקיחת אחריות סחיטה רגשית ניהול רגשות התמודדות עם מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים אחרים בצרות שלך? להאשים את ההורים, להאשים את ...
למה מישהו מאשים אותך במה שלא עשית? למה מישהו תוקף אותך? למה מישהו כועס אותך? למה מישהו לא מרוצה ממך? למה מישהו מעליב אותך? ההגנה הכי טובה היא התקפה, רגשות אשמה, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת דברים באופן אישי? מערכות יחסים
... במה שלא עשית? למה מישהו תוקף אותך? למה מישהו כועס אותך? למה מישהו לא מרוצה ממך? למה מישהו מעליב אותך? ההגנה הכי טובה היא התקפה, רגשות אשמה, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת דברים באופן אישי? מערכות יחסים למה ... נפשיים כדי להפחית את אי - הנוחות והכאב שנגרם מההרגשה שהם עצמם לא בסדר. לדוגמה, אם אדם מסוים חושב שהוא פגע בך, ייתכן והוא יתחיל לחוש רגשות אשמה חזקים. התחושה הזו קשה לו מאוד, והוא מתקשה להתמודד איתה. ... ההגנה הטובה ביותר היא התקפה? המשפט ההגנה הטובה ביותר היא התקפה מתייחס למנגנון הגנה נפשי שבו אנשים משתמשים כאשר הם מתקשים להתמודד עם רגשות אשמה או ביקורת עצמית. כשמישהו מרגיש רע לגבי עצמו, הוא לעיתים ... למה אנשים מעליבים או כועסים עליך ללא סיבה מוצדקת? אנשים רבים מעליבים או מביעים כעס ללא סיבה מוצדקת בגלל אותן סיבות של מנגנוני הגנה ורגשות אשמה. כשהם לא מסוגלים להכיל את העובדה שהם לא בסדר, קל יותר ... שעשית דברים שמעולם לא עשית. כל זאת רק כדי להגן על עצמם מפני הביקורת הפנימית שלהם ומפני הכאב שהם מרגישים כשעליהם להודות בטעותם. איך לא להאשים את עצמך כשמאשימים אותך? חשוב להבין שכאשר מישהו מאשים אותך ... הגנה, ולא בהכרח מתוך כוונה רעה כלפיך. כשאתה מבין שמדובר במנגנון הגנה, אתה יכול להפריד בין ההאשמה לבין התחושה שלך לגבי עצמך. במקום להאשים את עצמך או להרגיש רע, נסה להבין שהאשמה אינה מוצדקת ושאינך ... אותי במשהו שלא עשיתי? איך להתמודד עם האשמות לא מוצדקות? למה אנשים תוקפים בלי סיבה? איך להפסיק לקחת דברים באופן אישי? איך להתמודד עם רגשות אשמה? למה ההגנה הכי טובה היא התקפה? איך לשפר תקשורת במערכות ...
קבלה עצמית, איך לקבל את זה שאתה טיפש? איך לקבל את זה שאתה מטומטם? איך לקבל את עצמך עושה טעויות? איך לא להאשים את עצמך על טעויות? הלקאה עצמית על טעויות, שנאה עצמית על טעויות, כעס עצמי על טעויות, איך לסלוח לעצמי על טעויות? סליחה עצמית, איך לסלוח לעצמך על טעויות? האשמה עצמית, התנהגות טיפשות, למה אני טיפש? למה אני מטומטם? איך לקבל את עצמך בכל מצב? איך לאהוב את עצמי בכל מצב? איך לקבל מחשבה טורדנית? איך לקבל התנהגות אובססיבית? איך לקבל התמכרות כפייתית?
... איך לקבל את עצמך עושה טעויות? איך לא להאשים את עצמך על טעויות? הלקאה עצמית על טעויות, שנאה עצמית על טעויות, כעס עצמי על טעויות, איך לסלוח לעצמי על טעויות? סליחה עצמית, איך לסלוח לעצמך על טעויות? האשמה עצמית, התנהגות טיפשות, למה אני טיפש? למה אני מטומטם? איך לקבל את עצמך בכל ... אדם פועל מתוך טמטום וטיפשות, אז בן אדם כועס על עצמו ומלקה את עצמו. וזה יכול לקרות בדברים הכי פשוטים של יום ... תנאים ואיך לאהוב את עצמך בלי תנאים ואיך לא להאשים את עצמך בלי תנאים ואיך לא לכעוס על עצמך בלי תנאים וכולי? ויש בזה המון היבטים, אבל כאן נסביר את נקודת המבט ...
אשמה בהורות, ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים
אשמה בהורות, ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים
... ההורים אשמים, רגשי אשמה אימהיים, רגשות אשמה אצל הורים, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? למה אני מאשים את עצמי? יחסי הורים וילדים, ההורים תמיד אשמים, להאשים את ההורים למה הורים מאשימים את עצמם בבעיות של ילדיהם? אליעד כהן מסביר את נושא רגשות האשמה אצל הורים, ובמיוחד אצל אמהות שמרגישות אחריות ואשמה על הבעיות שחווים ילדיהן. ... הנושא ומבהיר שכדי להבין למה מישהו מאשים את עצמו, צריך להבין למה אדם חושב כל מחשבה שהיא. הוא מדגיש שמחשבה של אשמה היא סוג של מחשבה, ולפיכך כדי להבין את רגשי האשמה של ההורים יש ... אחרת היא שיש לאם אינטרס רגשי להאשים את עצמה. לדוגמה, האם רוצה להרגיש שהיא משפיעה על הילדה שלה בצורה משמעותית, או שהיא חשובה לה כל כך עד שכל מה שקורה לילדה הוא באחריותה. לפעמים האם מרגישה צורך להאשים את עצמה בצרות של הילדה כי אז היא יכולה גם לקחת קרדיט על ההצלחות של הילדה. אם האם לוקחת אחריות על הכישלונות, היא יכולה גם לייחס לעצמה את ... האם הורים באמת לוקחים אחריות או רק מאשימים את עצמם? אליעד מסביר שקיים הבדל בין לקיחת אחריות אמיתית לבין האשמה עצמית שהיא רגשית בעיקרה. אדם שלוקח אחריות באמת יכול ללמוד מטעויותיו ולתקן אותן. לעומת זאת, אדם שרק מאשים את עצמו, אך לא לוקח אחריות אמיתית על הטעות, עושה זאת מתוך אינטרס רגשי. הוא משתמש באשמה כדרך להרגיש שיש לו השפעה ושליטה על המציאות, גם אם ... כי יש חשיבות גדולה לזהות אם אתה מאשים את עצמך כי אתה באמת אחראי, או שאתה פשוט מנסה להגן על עצמך מהתמודדות עם המציאות והפחדים שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה בהורות? האם ההורים תמיד אשמים? למה אני מאשים את עצמי? איך להפסיק לקחת אחריות על בעיות של אחרים? ממה נובעת אשמה אצל אמהות? האם אפשר לא להאשים את ההורים? ...
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
... לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית איך לסלוח לעצמך ולהתמודד עם רגשות אשמה? כיצד לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך ולסיים את תחושת הכעס העצמי? האם כדאי לקחת אחריות מלאה או להסיר אחריות לחלוטין כדי לשחרר את עצמך מתחושת האשמה? אליעד כהן מציע שיטה של הסרת אחריות כחלק מתהליך של סליחה עצמית. המטרה היא להבין אם באמת הייתה לך אפשרות אחרת לפעול, ואם לא, אז אין מקום להאשים את עצמך. כל שאלה כזו דורשת תהליך פנימי, בו בודקים אם הייתה ברירה אחרת או אם הפעולה נעשתה מתוך אילוץ. אליעד מסביר את הגישה דרך דוגמאות. לדוגמה, אדם שאוכל אוכל ... את עצמו: למה אכלתי את זה? עד שהוא מגיע למסקנה שאין לו תשובה ברורה. אז, למעשה, הוא מבין שלא הייתה לו בחירה חופשית אמיתית, ולכן אין מקום לכעוס על עצמו. אליעד מציע גם לבדוק את היכולת לעמוד בפיתויים. אם אדם לא מצליח להתנגד לפיתוי למרות שהוא יודע שזה מזיק לו, הוא יכול לשאול את עצמו אם באמת היה מסוגל לעמוד ... הוא לא אשם במעשיו. השאלות המשך יכולות להוביל את האדם להבין אם הוא באמת יכול היה לפעול אחרת. לסיום, אליעד מציע שאדם לא יישאר תקוע באשמה או בכעס עצמי. חשוב לנהל דיאלוג פנימי ולברר את מקור התחושות. בסופו של דבר, השאלה אם ניתן להסיר אחריות או לקחת אחריות מלאה תלויה במטרה של האדם ובכיצד הוא בוחר להתמודד עם ... הייתה לך ברירה. אם המטרה היא שליטה מלאה במציאות ובתחושות, אז ייתכן שעדיף לקחת אחריות מלאה על כל פרט ופרט, כולל הרגשות שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים איך אפשר להשתמש בהסרת אחריות כדי לסלוח לעצמך? כדי לא לכעוס על עצמך, אפשר לבחון האם באמת פעלת מתוך בחירה חופשית או שמא לא היתה לך ברירה. אם מתברר שלא היתה לך אפשרות אמיתית לפעול אחרת, אין סיבה להמשיך לכעוס על עצמך. הרעיון הוא לנהל דיאלוג פנימי ולשאול שוב ושוב: למה עשיתי את זה?, האם יכולתי לפעול אחרת? או האם באמת בחרתי?. אם אין תשובה ברורה, או אם מתברר שהדברים קרו כמעט מאליהם, הרי שאין טעם להאשים את עצמך ולהעניש את עצמך על כך. איך דוגמת האוכל המקולקל ממחישה את הרעיון? אדם שאכל אוכל מקולקל וסובל מכאבי בטן עלול לכעוס על עצמו: למה אכלתי את זה?, היו נורות אזהרה, ידעתי שלא כדאי. אפשר ליישם את הסרת האחריות ולשאול: למה אכלתי את זה?, כי הייתי רעב, כי חשבתי שזה טעים. אם היית באמת רעב ... בכל זאת?. אם מגיעים לנקודה שבה אין תשובה, או שבה התשובה היא לא באמת יכולתי לעמוד בפיתוי, אז אפשר לראות שלא היתה ברירה אמיתית, ולכן לא חובה לכעוס על עצמך. כיצד חוסר היכולת לעמוד בפיתוי משפיע על האחריות? אם אדם מזהה שהסיבה האמיתית לפעולה שלו היא חוסר יכולת לעמוד בפיתוי, אפשר לבחון האם באמת יכול היה להתגבר על ... מאשים, וצד אחר מגן. כדי להגיע לשורש העניין, יש צורך לחקור עד הסוף אם באמת יכולת לבחור אחרת. אם באמת לא היתה ברירה, מאבדים את הסיבה להמשיך לכעוס על עצמך. אם היתה ברירה, צריך להבין מדוע בחרת בדרך שהזיקה לך. עצם התהליך של התשאול המעמיק יכול להימשך, ובכל שלב בודקים האם באמת התקיימה אפשרות אחרת או לא. כיצד דוגמת חגורת הבטיחות מחזקת את הרעיון? אדם שלא חוגר חגורת בטיחות ונוסע בצורה לא זהירה, ועקב כך נקלע לתאונה, עלול לכעוס על עצמו: למה לא נסעתי בזהירות?, למה לא חגרתי חגורה?. אפשר לחקור ולגלות שהסיבה היתה שלא היה לך כוח או חשק, או שהיית עייף או מוסח דעת. אם לא היה לך כוח להתאמץ ואתה טוען שזה משהו שאי אפשר היה להתגבר עליו, הרי לא היתה לך באמת בחירה חופשית באותה נקודה, ואין מקום להאשים את עצמך. אבל אם עדיין מסתבר שכן יכולת להכריח את עצמך, נשאלת השאלה למה לא עשית את זה?. אם התשובה היא לא יודע, הרי שוב אין כאן בחירה אמיתית, ואם התשובה היא יכולתי ... או ברגשות, יכול לנסות את גישת האחריות המלאה. איך מסיקים מכאן לגבי סליחה עצמית? המטרה העיקרית היא לאפשר לעצמך להפסיק לסבול מתחושת האשמה או הכעס העצמי. בין אם בוחרים בגישה של הסרת אחריות - תוך הבנה שלא תמיד היתה לנו בחירה חופשית - ובין אם בוחרים בגישה של לקיחת אחריות מלאה - עד כדי שליטה ברגשות, המטרה היא להגיע למצב שבו לא שונאים את עצמנו ולא נשארים בכלא פנימי של האשמות. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים הסרת אחריות חלקית, לקיחת אחריות חלקית, למה אני שונא את עצמי? איך להתמודד עם כישלון? למה אני כועס על עצמי? איך לקחת אחריות רגשית? איך להאשים את עצמי? שנאה עצמית והסרת אחריות, שנאה עצמית ולקיחת אחריות, לסלוח לעצמי, איך לסלוח לעצמי על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמי? איך לא להאשים את עצמי בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמי? איך
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
... שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה איך להפסיק להאשים את עצמי על סטיות והתמכרויות לא הגיוניות? הנושא שאליעד כהן מדבר עליו הוא כיצד אפשר לא להאשים את עצמך ולא לשנוא את עצמך כאשר יש לך סטיות מיניות, הפרעות נפשיות, התמכרויות לא הגיוניות, או אובססיות מוזרות. אנשים רבים מרגישים רע מאוד עם עצמם כאשר הם מגלים שיש להם התנהגויות שנחשבות לבלתי נורמליות או לא מקובלות בחברה. הסיבה להאשמה עצמית היא בדרך כלל שהאדם חושב לעצמו שהוא דפוק, פסיכופט, חולה נפש, סוטה, ושואל את עצמו מדוע הוא מתנהג כך. אליעד כהן מסביר שהדרך לא להאשים את עצמך היא לדון את עצמך לכף זכות ולהבין לעומק מה הסיבה האמיתית והעמוקה שיש לך את אותה סטייה או התמכרות מוזרה. מה הקשר בין רעב רגשי לסטיות ... הוא לא יהיה רעב יותר. וכשהרעב ייעלם, גם ההתנהגות המוזרה, הסטיות המיניות והאובססיות הלא הגיוניות ייעלמו. אליעד מדגיש שאין צורך לשנוא את עצמך או לכעוס על עצמך, אלא לחקור ולהבין את המקור להתנהגות הלא הגיונית שלך, וכך לפתור את הבעיה מהשורש. איך להפסיק להיות רעב רגשית? כדי להפסיק להיות רעב רגשית, על ... מצדיק סטיות או מעודד התנהגות חריגה, אלא מסביר שלכל התנהגות יש סיבה, וכדי לפתור את הבעיה יש צורך למצוא את הסיבה ולפתור אותה, לא להאשים את עצמך. למה אני סובל מסטיות מיניות? איך לא להאשים את עצמי בהתמכרויות? מהו רעב רגשי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מה גורם להפרעות נפשיות מוזרות? איך לטפל בפאראפיליות? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? התמכרות לא הגיונית, התאהבות לא הגיונית, נקרופיליה, איך לא לכעוס על עצמך? וויריזם, מאזוכיזם, אובססיה לא הגיונית, איך לקבל את עצמך? סטייה לא הגיונית, איך לא להאשים את עצמך? טיפול בסטיות מיניות, הפרעות פאראפיליה, איך לקבל את עצמי? משיכות מיניות לא אופייניות, הפרעות נפשיות, התערטלות, אקסהיביציוניזם, מציצנות, ...
לקיחת אחריות / לקחת אחריות - למה אני לא מצליח לקחת אחריות? למה קשה לקחת אחריות? איך לקחת אחריות? איך לא להאשים אחרים? שנאה עצמית ולקיחת אחריות אישית
... אחריות לקחת אחריות - למה אני לא מצליח לקחת אחריות? למה קשה לקחת אחריות? איך לקחת אחריות? איך לא להאשים אחרים? שנאה עצמית ולקיחת אחריות אישית אחת הסיבות לכך שאדם לא לוקח אחריות, היא בגלל שקשה לו לקחת ... לגרום לבן אדם להרגיש רע, גם היא יכולה לנבוע ממגוון סיבות. סיבה אחת לדוגמה לכך שלבן אדם קשה לקחת אחריות, היא בגלל שמבחינתו של הבן אדם, האחריות מלווה בתחושת אשמה כעס ושנאה עצמית. לדוגמה, אם אני אחראי לכך שקרה משהו, אם אני אחראי לפתור בעיה כלשהי, הרי שאני אשם בכך שהבעיה קרתה וכיוב. ומאחר שהאדם לא רוצה להרגיש אשמה וכעס עצמי וכיוב לכן הוא לא לוקח אחריות. הדרך לפתור את זה, היא על ידי הפרדה, בין תחושת האשמה לבין לקיחת האחריות. אתה יכול להיות אחראי על כך שמשהו קרה, או להיות אחראי לפתור משהו שאתה לא אחראי על כך שהוא קרה, אבל זה לא בהכרח אומר שאתה אשם שאתה אמור לכעוס על עצמך וכיוב. הכעס העצמי הוא תוצאה של פירוש ושיפוטיות של האדם על עצמו. אם שברתי את הכוס, אם אני אחראי לשבירת הכוס, אז אני לא בסדר וכיוב. שזה עניין של פירושים וכיוב. אבל לקיחת האחריות, לא מחויבת להתקיים במקביל לרגשות אשמה כנל. סיבה נוספת לכך שבן אדם לא לוקח אחריות, היא בגלל, שאין לו את היכולת להתמודד עם הבעיה. אני יכול לקחת אחריות, אבל אם אני לא יכול לעשות עם האחריות שלי כלום, אז יהיה לי רק רע מכך שאני אחראי ולא יכול לעשות כלום. שאז האדם מרגיש חסר אונים כעס עצמי וכולי. במילים אחרות, אם אתה לא מסוגל לבצע משימה, אתה לא תהיה מסוגל לקחת עליה ... שחיצונית לך. אבל אם אתה לא יכול להתמודד עם רגש כלשהו, הרי שאתה לא תוכל לקחת עליו אחריות ואתה כנראה תאשים אחרים בכך שאתה מרגיש רע. ולכן, כדי לקחת אחריות, צריך: 1 - לא להאשים את עצמך וכולי. שזה כמובן נושא בפני עצמו של איך לא להאשים את עצמך. 2 - צריך ללמוד להתמודד עם האחריות שאתה לוקח. לפתח את המיומנות לפתור את ...
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
... אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להרגיש רע מצרות של אחרים ולא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? הנושא המרכזי בהרצאה הזו הוא ההתמודדות עם תחושת האשמה העצמית כאשר אנו מרגישים רע בעקבות הצרות של אחרים. הרבה פעמים, אנשים מאשימים את עצמם על דברים רעים שקורים לאנשים אחרים, למרות שאין להם קשר ישיר לכך. אליעד כהן מציע להבין את המנגנון הפנימי שמוביל ... של אחרים? זה עשוי להיראות כתחושת אשם בלתי מוצדקת, אך פעמים רבות ישנם רווחים חבויים מאחורי תחושות אלו. לדוגמה, אחד מההסברים האפשריים לכך שאדם מאשים את עצמו בצרות של אחרים, הוא שמאוד קל לו להאשים אחרים בצרות שלו עצמו. אם הוא חושב שהוא אחראי לבעיות של אחרים, הוא יכול לשלב את אותו מנגנון כשקורה לו משהו רע, ולחפש מישהו אחר להאשים בו את הבעיות שלו. הקשר בין האשמה עצמית להאשמת אחרים תחושת האשמה עצמית יכולה לשמש גם ככרטיס כניסה להאשמת אחרים. לדוגמה, כאשר אדם מאשים את עצמו במצוקות של אחרים, הוא בעצם מכין את הקרקע לכך שבמקרה של מצוקה אישית שלו, הוא יוכל להאשים את כל העולם במצבו הרע. כך, ישנה חפיפה בין אשמתו את עצמו לבין היכולת להאשים את הסביבה במצבים אישיים של קושי. הקשר בין האשמה עצמית ללקיחת קרדיט עוד תופעה הקשורה לאשמה עצמית היא הרצון לקחת קרדיט על הצלחות של אחרים. לדוגמה, אם אדם רוצה להאמין שההצלחה ... אחראי על כך שמישהו מרגיש טוב או רע. תחושת השליטה הזו יכולה להוות את היסוד לדפוסי האשמה, כאשר הדברים לא מתנהלים כפי שהוא ציפה או רצוי. הקשר בין האשמה עצמית לבין מערכות יחסים כאשר ישנם קשיים במערכות יחסים עם אנשים קרובים, כמו הורים, אנשים עשויים להעדיף להאשים את עצמם במקום להכיר בעובדה שהאנשים הקרובים אליהם לא תמיד מושלמים. לדוגמה, אדם שמרגיש שהוריו לא תומכים בו כפי שהוא היה רוצה, עשוי להעדיף להאשים את עצמו על הקשיים במערכת היחסים. במקרים כאלה, האשמה עצמית נועדה לשמור על אשליית הקשר הקרוב והאוהב, גם כאשר המציאות לא תמיד תואמת את האשליה הזו. כיצד להשתחרר מהנטייה להאשים את עצמך? אם אתה מזהה את הנטייה להאשים את עצמך בצרות של אחרים, כדאי לשאול את עצמך את השאלות הבאות: מה אני מרוויח מההרגשה הזאת? האם זה מועיל לי באמת? האם אני באמת ... עוזר למישהו אחר או דווקא פוגע בי? בסופו של דבר, עליך להבין כי כל אדם אחראי לעצמו, ושהסבל של אחרים לא תמיד קשור אליך. כשאתה משחרר את עצמך מהנטייה להאשים את עצמך, אתה משיג חופש רגשי ויכולת להתמודד עם סבל בעדינות רבה יותר. סיכום ההבנה כי לא כל דבר רע שקורה בעולם קשור אליך היא הדרך להשתחרר מהאשמה עצמית מיותרת. לפעמים, המנגנונים הפנימיים שמובילים אותנו להרגיש אחראיים לסבל של אחרים נובעים מתוך הרגלים ותפיסות עולם לא מודעות. על ידי הבנה עמוקה יותר של תחושות אלו, ניתן להתחיל להרגיש חופשי יותר ולהתמודד עם המציאות בצורה בריאה יותר. איך להפסיק לשנוא את עצמי? איך להפסיק לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לקחת אחריות על בעיות שלא שלי? איך לא להרגיש רע מצרות של אחרים ולא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? השאלה המרכזית שעולה כאן היא כיצד ניתן להימנע מהאשמה עצמית כשאחרים סובלים, וכיצד להבין את המנגנון הפנימי שמוביל אותנו להרגיש אחריות כלפי הסבל של אחרים. אנשים רבים נוטים להרגיש רע כאשר למישהו אחר קורה משהו שלילי, והם מתחילים להאשים את עצמם בכך, למרות שאין בהכרח קשר ישיר בינם לבין הבעיה של אותו אדם. השאלה היא, מה גורם לנו להרגיש כך, ומה ניתן לעשות כדי ... הזו? מהו הרווח המוסתר שבהאשמת עצמך בצרות של אחרים? כדי להבין את התופעה, חשוב לשאול את עצמך שאלה מהותית: מה הדבר החיובי שאתה מרוויח מכך שאתה מאשים את עצמך בצרות של אחרים? לכאורה, זה נראה דבר שלילי, אך פעמים רבות, מאחורי תחושת האשמה יש גם רווחים רגשיים חבויים. הקשר בין האשמה עצמית להאשמת אחרים אחד ההסברים האפשריים לכך שאתה מאשים את עצמך בצרות של אחרים הוא כדי שתוכל להאשים אחרים בצרות שלך. אם אתה רגיל לחשוב שאתה אחראי למה שקורה לאחרים, אז כשתקרה לך ... עצמה. כאשר אתה מקבל על עצמך אחריות למצוקות של אחרים, אתה למעשה מכין את הקרקע לכך שכאשר יקרה לך משהו רע, יהיה לך את מי להאשים בכך. הקשר בין האשמה עצמית ללקיחת קרדיט סיבה נוספת לכך שאנשים נוטים
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לא להאשים את עצמך, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לא להאשים את עצמך, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, אימון אישי להפרעות קשב, מאמן אישי לקשב וריכוז בנושאי לא להאשים את עצמך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4060 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:49:35 - wesi1