אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ילדות קשה ✔הזדהות יתר, איך לא להרגיש רע מסבל של אחרים? דואג יותר מידי לאחרים, התחשבות יתר באחרים, דאגת יתר, רגישות יתר, דאגה לאחרים יותר מלעצמך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הזדהות יתר, איך לא להרגיש רע מסבל של אחרים? דואג יותר מידי לאחרים, התחשבות יתר באחרים, דאגת יתר, רגישות יתר, דאגה לאחרים יותר מלעצמך, איך לא לסבול מסבלם של אחרים? אמפתיה גבוהה, אמפטיית יתר, יותר מידי אמפטיה, רחמנות יתר
למה אנחנו מרגישים רע מסבלם של אחרים?

אמפתיה ורגישות כלפי אחרים הן תכונות חיוביות ביסודן, אך לעיתים הן מתפתחות לכדי

אמפתיית יתר

או

רחמנות יתר

מצב שבו האדם חווה סבל ממשי כאשר הוא רואה אחרים סובלים. לפי אליעד כהן, התופעה של אמפתיית יתר נובעת בעיקר מתהליך פסיכולוגי שנקרא

"השלכה עצמית"

. השלכה עצמית פירושה שאדם משליך את התחושות והרגשות שלו על אנשים אחרים ומניח שהם חווים את מה שהוא עצמו היה מרגיש בסיטואציה דומה. למעשה, כאשר האדם רואה מישהו אחר סובל, הוא לא באמת מרגיש את הסבל של האחר, אלא את מה שהוא עצמו היה מרגיש אילו היה בנעליו.

איך בדיוק פועלת ההשלכה העצמית במוחנו?

כאשר האדם נתקל בסיטואציה של סבל אצל אדם אחר, המוח שלו מנסה להבין את הסיטואציה על ידי השוואה לחוויות האישיות שלו. לדוגמה, אם הוא רואה אדם צועק מכאב, המוח שואל: "אם אני הייתי צועק, למה הייתי צועק?" וכך הוא מגיע למסקנה שהאדם האחר סובל. באופן טבעי, אדם לא יחווה רחמים או אמפתיה כלפי חפצים דוממים כמו קיר או רצפה, מכיוון שהמוח אינו מזהה בהם תכונות אנושיות דומות לעצמו.

אליעד נותן דוגמה מוחשית נוספת: אם אדם רואה מישהו דופק מסמר לתוך קיר, הוא אינו מרגיש רחמים כלפי הקיר. אך אם המסמר היה נדפק בבשרו של בן אדם אחר, אותו אדם היה חש מיד רחמים. מדוע? משום שהוא משליך על אותו אדם אחר את התחושות שהוא היה חווה אילו המסמר היה נדפק בו עצמו. ההבדל בין הקיר לבין האדם נובע אך ורק מהיכולת של האדם להזדהות עם כאב של יצור חי, שנראה ומרגיש דומה לו.

למה חלק מהאנשים מרגישים יותר אמפתיה מאחרים?

הבדלים ברמת האמפתיה נובעים בדרך כלל מחוויות העבר האישיות של האדם. אנשים שחוו טראומות, מצוקות, או סבל רב בעברם, נוטים לחוות סבל אישי מוגבר כאשר הם רואים אחרים סובלים. בכל פעם שאדם כזה נתקל בסיטואציה של מצוקה אצל אדם אחר, הוא נזכר באופן לא מודע בסבל הפרטי שלו עצמו, ולכן חווה את הכאב הזה בעוצמה רבה יותר.

לדוגמה, אדם שעבר ילדות קשה, אולי עם הזנחה או אלימות, עלול לפתח רגישות מוגברת לסבל של אחרים. הסבל של האחרים מפעיל אצלו את הזיכרונות של כאבו האישי, וכך הסבל שלהם הופך להיות סבלו שלו.

כיצד ההבדל באמפתיה בא לידי ביטוי באנשים שונים?

אליעד כהן מסביר שלא כולם מסוגלים להשליך רגשות באופן שווה. ילדים אוטיסטים או אנשים בעלי מגבלות קוגניטיביות אינם תמיד מסוגלים להבין באופן אינטואיטיבי את הסבל של האחרים, מכיוון שהמנגנון של ההשלכה לא עובד אצלם באופן מלא. לדוגמה, ילד קטן או אדם בעל מוגבלות שכלית עשויים לא להבין שאם משהו כואב להם, הוא יכאב גם לאדם אחר. זה מסביר מדוע אנשים שונים מגיבים בצורה שונה כלפי סבל.

איך אפשר להתמודד עם רחמנות יתר ואמפתיית יתר?

כדי להפחית את האמפתיה והרחמנות המוגזמות, אליעד כהן מציע שהאדם קודם כל יטפל בסבלו האישי. הוא מסביר שככל שאדם פחות ירחם על עצמו, כך הוא יהיה מסוגל פחות לסבול מסבלם של אחרים.

הוא מפרט מספר דרכים מעשיות להתמודדות עם התופעה:
  • הפחתת הרחמים העצמיים

    - להבין שסבל הוא לא תמיד שלילי באופן מוחלט, ולהפסיק להתלונן או לרחם על עצמך. אדם שמרחם פחות על עצמו יסבול פחות כשהוא רואה סבל אצל אחרים.
  • שינוי תפיסת הסבל

    - להבין שאנשים בוחרים במידה מסוימת כיצד להגיב לסבל, ושסבל אינו רע מוחלט אלא נתון לפרשנות אישית. אם אדם יבין שהסבל שלו הוא דבר יחסי או ניתן לשליטה, הוא יוכל גם פחות להזדהות באופן מוגזם עם סבל של אחרים.
  • פיתוח שליטה רגשית

    - ללמוד להבחין ולהפריד בין רגשות אישיים לרגשותיהם של אחרים, ולא לאפשר לרגשות של אנשים אחרים לנהל את האדם באופן אוטומטי ולא מודע.
  • איזון רגשי

    - לאזן בין אהבה ודאגה לאחרים לבין גבולות אישיים ברורים, בדומה להורה שיודע מתי לתת אהבה ומתי להציב גבולות.
מה לעשות אם אני מרחם על אחרים יותר מאשר על עצמי?

אליעד מציין שלעיתים אנשים אומרים שהם פחות סובלים כשהם עצמם חווים כאב, אבל דווקא מאוד רגישים כשאחרים נפגעים. זה קורה מכיוון שהם בורחים ממשהו אחר שגורם להם לסבל. יתכן שאותו אדם לא מפחד מסבל פיזי, אבל מפחד מאוד מסוג אחר של כאב או טראומה - והוא משליך את הפחד הזה כשהוא רואה אדם אחר סובל.

לדוגמה, אדם שמאוד רגיש לסבל של בעלי חיים או של אנשים אחרים, עשוי לגלות שבעצם יש לו פחד או טראומה לא פתורים בתחומים אחרים בחייו, כמו פחד להזדקן לבד, או פחד מחוסר אונים, וכל פעם שהוא רואה מישהו סובל, הוא בעצם מפעיל מחדש את הסבל האישי שלו.

הפתרון הוא התמודדות פנימית אמיתית עם הפחדים והטראומות האישיים. ברגע שהאדם יפתור את הסבל שלו עצמו, הוא יוכל לבחור באופן מודע את מידת ההזדהות שלו עם אחרים, ולהגיע לאיזון בריא בין אמפתיה בריאה לבין רחמנות מוגזמת שפוגעת בו עצמו.

מסקנתו של אליעד כהן

האמפתיה והרצון לעזור לאחרים הם תכונות חיוביות, אך כאשר הן הופכות לרחמנות מוגזמת שפוגעת באדם עצמו, חשוב להבין מה עומד מאחוריהן ולפעול לשליטה ואיזון. הדרך המרכזית לכך היא הפחתת הרחמים העצמיים, התמודדות עם טראומות ופחדים פנימיים, ופיתוח היכולת לבחור בצורה מודעת כמה רחמים ואמפתיה להקדיש לאחרים.
למה אנשים חווים אמפתיה ורחמנות יתר, ואיך אפשר לשלוט בזה?

רחמנות יתר ואמפתיית יתר הן תופעות שבהן אדם דואג לאחרים בצורה מוגזמת, עד כדי כך שהדבר פוגע בו. אנשים כאלה מרגישים צורך לדאוג לכך שלאחרים יהיה טוב יותר מאשר להם עצמם, עד לרמה שבה סבל של אחרים גורם להם סבל אישי.

מה גורם לכך שאדם מרגיש רע כאשר אחרים סובלים?

אחד ההסברים המרכזיים לתופעה זו הוא תהליך פסיכולוגי של השלכה עצמית. כאשר אדם רואה אחר סובל, הוא משליך על אותו אדם את התחושות שהיו לו אילו היה במקומו. כלומר, הוא לא באמת מרגיש את הסבל של האחר, אלא את הפרשנות האישית שלו למצבו של האחר.

לדוגמה, כאשר מישהו רואה אדם אחר שסובל מכאב, הוא משליך על אותו אדם את התחושה שהיה חווה אם הוא עצמו היה סובל מכאב כזה. לעומת זאת, אדם אינו מרחם על דברים דוממים, כמו קיר שסופג מכה, משום שאינו מזהה בו תכונות הדומות לו עצמו.

איך המוח מפרש סיטואציות וגורם לנו לרחם?

המוח מזהה כאב וסבל אצל אחרים על בסיס מנגנון של השתקפות עצמית. כלומר, כאשר אדם רואה מישהו צועק מכאב, המוח משווה זאת לחוויות שלו עצמו ושואל: "אם אני הייתי צועק, למה הייתי עושה זאת? כנראה בגלל כאב". מכאן המסקנה שהאדם האחר גם סובל.

עם זאת, לא כולם חווים אמפתיה באותה רמה. לדוגמה, ילדים אוטיסטים או אנשים בעלי הפרעה קוגניטיבית מסוימת עשויים להתקשות בהבנה אינטואיטיבית של סבלם של אחרים, משום שהמנגנון של ההשלכה אינו פועל אצלם באופן מלא.

למה יש אנשים שמרחמים יותר מאחרים?

הסיבה לכך נעוצה לרוב בחוויות עבר אישיות. אנשים שחוו סבל בעצמם, חוו טראומות, או פחדים הקשורים לסבל בעתיד, מפתחים רגישות גבוהה יותר לסבל של אחרים. כאשר הם רואים מישהו סובל, הדבר מפעיל אצלם זיכרונות רגשיים הקשורים לסבלם האישי, ולכן הם חווים את הסבל הזה כאילו הוא שלהם.

לדוגמה, אדם שהיה ילד רגיש מאוד או חווה טראומות בילדותו עלול להשליך את רגשותיו הלא פתורים על אחרים. כאשר הוא רואה מישהו במצוקה, הוא אינו רק מרגיש רע על סבלו של האחר - הוא נזכר גם בסבל של עצמו, וזה מה שגורם לו לחוות את הסבל הזה בצורה חזקה במיוחד.

איך אפשר לשלוט ברמת הרחמים והאמפתיה?

כדי למתן את הרחמנות והאמפתיה המוגזמות, אדם צריך לטפל בעצמו תחילה. כלומר, אם הוא יוכל להתמודד עם הסבל האישי שלו ולשנות את תפיסתו לגבי חייו, הוא יוכל לבחור כמה להזדהות עם אחרים.

מספר גישות שיכולות לעזור:
  • הפחתת הרחמים העצמיים - להבין שאין טעם להיאחז בסבל של עצמך, וככל שפחות תרחם על עצמך, כך תוכל לשלוט בכמה אתה מרחם על אחרים.
  • שינוי הפרשנות של סבל - להבין שאנשים בוחרים ברמה מסוימת את תגובתם לסבל, ושהסבל אינו בהכרח שלילי או רע באופן מוחלט.
  • פיתוח שליטה רגשית - ללמוד להפריד בין רגשות אישיים לבין רגשות של אחרים, ולא לאפשר לרגש לנהל אותך בצורה לא מודעת.
  • איזון רגשי - כמו הורה שיודע לשלב בין אהבה למשמעת כלפי ילדיו, אדם צריך לדעת לאזן בין אמפתיה לאחרים לבין גבולות אישיים.
מהי המסקנה?

אמפתיה היא דבר חיובי, אך כאשר היא הופכת לרחמנות יתר שמובילה לסבל אישי, חשוב להבין מה עומד מאחוריה וללמוד לשלוט בה. הדרך הטובה ביותר להפחית רחמנות יתר היא להפסיק לרחם על עצמך, להתמודד עם פחדים פנימיים, ולבחור כמה אמפתיה להפנות כלפי אחרים באופן מודע ומאוזן.
אני דואג לאחרים יותר מאשר אני דואג לעצמי, למה רע לי כשרע לאחרים? למה רע לי כמישהו סובל? הזדהות עם בני אדם, מתחשב יותר מידי באחרים, מזדהה יותר מידי עם אחרים, להציל את העולם, סבל של בעלי חיים, להרוג גוק, צמחונות, טבעונות, השתקפות עצמית, איך המוח מפרש סיטואציות? אוטיזם וחוסר הזדהות רגשית, איך לא לרחם יותר מידי על אחרים? מעדיף את טובת האחר, העדפת טובת האחר על חשבוני, רחמנות על העולם, רחמנות עצמית
למידה שינויים רחמנות יתר אמפטיה להוציא מפרופורציה פחד להזדקן לבד איך לא להיות שכלית להציב גבול הבדלים להתמודד עם פחדים איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך לא להרגיש רע מ איך לא להרגיש רע מסבל של אחרים איך לא לסבול איך לא לסבול מסבלם של אחרים אמפטיה אמפטיות אמפטיית יתר אמפתיה אמפתיה גבוהה אמפתיות דאגה דאגה לאחרים דאגה לאחרים יותר מלעצמך דאגות דאגת יתר דואג יותר מידי לאחרים הזדהות הזדהות יתר הרגשה התחשבות התחשבות יתר באחרים חוויה חוויות יותר מידי יותר מידי אמפטיה לא להרגיש לא להרגיש רע לא להרגיש רע מ לא להרגיש רע מסבל של אחרים לא לסבול לא לסבול מסבלם של אחרים להזדהות להרגיש להרגיש רע להרגיש רע מ להרגיש רע מסבל של אחרים לסבול לסבול מסבלם של אחרים סבל סבלם של אחרים רגישות רגישות יתר רגש רגשות רחמנות רחמנות יתר רע מסבל של אחרים תחושה תחושות
ניתוח קיצור קיבה, ירידה במשקל, אכילה רגשית, איך לרדת במשקל? הרזיה, דיאטה, איך לשכנע אנשים? NLP, לצאת מהדיכאון, מוטיבציה לעבוד, להתמודד עם דיכאון
ניתוח קיצור קיבה, ירידה במשקל, אכילה רגשית, איך לרדת במשקל? הרזיה, דיאטה, איך לשכנע אנשים? NLP, לצאת מהדיכאון, מוטיבציה לעבוד, להתמודד עם דיכאון
... בורח לאוכל, ניתן להציע לו טיפול נפשי. במקרים רבים, האדם מרגיש שאין לו תקווה בגלל נסיבות חיים קשות, כמו ילדות קשה או אובדן של דמות קרובה. במקרה כזה, יש להקשיב לו ולהביע הבנה למאבקיו, ורק אז ... להגיד לו בוא נעזור לך שיהיה לך יותר טוב הוא פשוט כנראה איבד תקווה הוא מיואש, הוא אומר אין מצב הייתה לי ילדות קשה אמא שלי מתה אבא שלי עוד לא מת כל מיני סיפורים כאלה ואז הוא מדוכא וגם הוא לא ...
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
... מתמודד באמת עם הטראומות שלו. התנהגות זו יכולה להוביל לשחיקה רגשית, לדיכאון, ואף לכעס פנימי מודחק שיכול להתפרץ בהמשך. יתרה מכך, כאשר אדם גדל בסביבה של נתינה יתרה, כמו הורים שמגוננים מדי על ילדיהם מתוך רחמים או פיצוי על ילדות קשה שלהם, הילדים עצמם יכולים להפוך לחסרי יכולת להתמודד עם החיים. לדוגמה, ילד שהתרגל שכל הזמן מגוננים עליו ולא מלמדים אותו להתמודד עם מציאות של ...
האם הוא אשם? האם הוא אחראי? האם לפטר את העובד? האם להיפרד ממנו? פגיעה בחפים מפשע, האם הוא מתאים לי? האם לסלוח לו? האם להיות איתו? יעוץ למנהלים, מתי לפטר עובד? האם הוא מתאים לתפקיד? חלק 1
האם הוא אשם? האם הוא אחראי? האם לפטר את העובד? האם להיפרד ממנו? פגיעה בחפים מפשע, האם הוא מתאים לי? האם לסלוח לו? האם להיות איתו? יעוץ למנהלים, מתי לפטר עובד? האם הוא מתאים לתפקיד? חלק 1
... מישהו מבקש ממך עזרה נגיד יש לך איזה חבר שמציק לך באיזה עניין איזו מערכת יחסים מסוימת ואז אתה רוצה להתנתק ממנו ואז אתה אומר לעצמך אבל הוא לא אשם בזה הייתה לו ילדות קשה זה וזה הוא לא אשם בזה, עכשיו שימו לב לטעות שיש פה נגיד שיש כלב שנושך אותך הוא אשם בזה שהוא נשך אותך? ...
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 1
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 1
... ולא הצליחו והם ניסו להתקבל לעבודה ולא הצליחו כל האנשים הלוזרים בעולם זה מה שמאפיין אותם רוב הלוזרים זה אנשים שהתאמצו ולא הצליחו, אין הרבה לוזרים שלא התאמצו ולא הצליחו הם התאמצו הם רצו אבל הייתה לו ילדות קשה אבל אמא שלו אבל אבא שלו אבל ...
האם ואיך לבחור מטפל אמפטי? אמפטיה של מטפל כלפי מטופל, אמפטיה טיפולית, אמפטיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפטי, אמפטיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפטיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
האם ואיך לבחור מטפל אמפטי? אמפטיה של מטפל כלפי מטופל, אמפטיה טיפולית, אמפטיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפטי, אמפטיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפטיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
... נתפסת כתכונה שמאפשרת חיבור משמעותי בין מטפל למטופל. כאשר מטפל מביע אמפטיה, הוא נותן תחושה שהוא מבין את המטופל באופן עמוק, שהוא ממש נמצא בנעליו. לדוגמה, כאשר אדם מספר למטפל שהייתה לו ילדות קשה או שהוא מרגיש דחוי, מטפל אמפטי יבטא הזדהות ואישור לרגשותיו. אדם שרוצה לקבל טיפול, בדרך כלל מחפש בדיוק את התחושה ...
תקשורת בין אישית, האם להתרחק ממישהו שעושה לך רע בלי להתכוון? האם להיות בקשר עם מישהו שעושה לך רע בשגגה? אי שפיות זמנית, איך להתמודד עם אנשים שפוגעים בך בטעות? איך להתמודד עם מישהו שפוגע בך בלי להתכוון? מערכות יחסים
תקשורת בין אישית, האם להתרחק ממישהו שעושה לך רע בלי להתכוון? האם להיות בקשר עם מישהו שעושה לך רע בשגגה? אי שפיות זמנית, איך להתמודד עם אנשים שפוגעים בך בטעות? איך להתמודד עם מישהו שפוגע בך בלי להתכוון? מערכות יחסים
... אותו או פוגע בו באופן כלשהו. האדם הפגוע מנסה להבין האם השני אשם: אולי הוא פוגע מתוך כוונה, או אולי לא אשם בכך כי הוא סובל מילדות קשה, בעיות רגשיות או אפילו אוטיזם. אבל אליעד מסביר שגם אם הצד ... הוא מקלל אותי או מרביץ לי, ולכן הוא אשם בכך שאני מרגיש רע. אלא שיש הבדל בין השאלה אם מישהו אשם במעשה הרע שלו (אולי היתה לו ילדות קשה, אולי הוא לא שולט בעצמו, אולי הוא אוטיסט, מפגר, לא חינכו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הזדהות יתר, איך לא להרגיש רע מסבל של אחרים? דואג יותר מידי לאחרים, התחשבות יתר באחרים, דאגת יתר, רגישות יתר, דאגה לאחרים יותר מלעצמך, איך לא לסבול מסבלם של אחרים? אמפתיה גבוהה, אמפטיית יתר, יותר מידי אמפטיה, רחמנות יתר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ילדות קשה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ילדות קשה, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזיה, ייעוץ נפשי, אימון אישי להפרעות קשב בתחום ילדות קשה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4072 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:33:24 - wesi1