אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:53חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
איך מחשבות ואמונות יוצרות רגשות חזקים כמו חרדה והתאהבות?

אליעד כהן מסביר שחרדה והתאהבות, שהן דוגמאות לרגשות חזקים במיוחד, הן בעצם ביטויים של מחשבות ואמונות פנימיות מאוד חזקות ומחייבות. כל תחושה רגשית חזקה שאנחנו חווים, כמו חרדה גדולה או התאהבות עמוקה, היא תוצר ישיר של האופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות במחשבתנו. התחושות הפיזיולוגיות שאנחנו מרגישים (כמו דופק מהיר, סחרחורות, או תחושה של התרגשות בגוף) הן רק הביטוי החיצוני של האמונות הללו.

לדוגמה, אם אדם מאמין שהוא בסכנה גדולה, מחשבה זו עלולה לעורר בו חרדה עוצמתית. לחלופין, אדם שמאמין שהוא מצא את אהבת חייו, יחוש רגשות חזקים של התאהבות והתרגשות. במילים אחרות, הרגש תמיד נובע באופן ישיר מהמחשבות ומהאמונות שלנו.

האם אפשר לשנות רגשות לא רצויים באמצעות שינוי מחשבתי בלבד?

התשובה היא כן, באופן עקרוני, רגשות משתנים בעקבות שינויים במחשבה. אליעד נותן דוגמה: אם אדם מאוד מחבב מישהו, ואותו אדם עושה לו משהו רע או בוגד בו, החיבה שלו יכולה מיד להפוך לשנאה או כעס. באופן דומה, אם אדם חושב שמישהו עומד להרוג אותו, ולאחר מכן מתברר לו שזו הייתה רק מתיחה, החרדה שלו תיפסק. שינוי המחשבה על האירוע הוא זה שגורם לרגש להשתנות או להיעלם.

מדוע לפעמים רגשות ממשיכים להופיע גם אחרי שהמחשבה השתנתה?

עם זאת, אליעד מציין שלעיתים, גם לאחר שהמחשבה שהובילה לרגש משתנה, התחושה הפיזיולוגית או הזיכרון של התחושה הרגשית עדיין נשארת לזמן מה. הוא קורא לתופעה הזו "רשימו", שמשמעותה השפעה מתמשכת או שארית של חוויה רגשית קודמת.

דוגמה שממחישה את הנושא: אדם שחולם חלום מפחיד יכול להתעורר ולהבין מיד שזה היה רק חלום. אף על פי כן, הוא עדיין ירגיש פחד בגופו, בגלל עוצמת החוויה הרגשית שנוצרה בזמן החלום. באופן דומה, אדם שחווה חרדה חזקה בעקבות מתיחה, ייתכן שייקח לו זמן להתאושש לחלוטין מהרגש, גם אחרי שהבין שהסכנה אינה אמיתית.

מהי חרדה מהחרדה ואיך מתמודדים איתה?

אליעד מסביר שחרדה יכולה להוביל ל"חרדה מהחרדה". מדובר בתופעה שבה האדם מפחד מהאפשרות לחוות שוב את תחושות החרדה שחווה בעבר, גם אם הגורם המקורי לחרדה כבר אינו קיים. לדוגמה, אדם שחווה התקף חרדה בגלל מחשבה שהוא בסכנת חיים, יכול לאחר מכן לפחד לא מהסכנה עצמה, אלא מהאפשרות שבעתיד שוב יחווה חרדה כה עוצמתית.

במקרה זה, הבעיה היא כבר לא המחשבה המקורית שהובילה לחרדה, אלא פחד מהתחושות הפיזיולוגיות והרגשיות עצמן. הוא פוחד מתסמיני החרדה (כמו דופק מהיר או סחרחורת), וממה שתחושות אלו יכולות לסמל בעיניו (מוות, איבוד שליטה וכדומה). לפעמים אנשים אפילו שואלים עצמם: "מה יקרה אם לא אוכל להתמודד עם החרדה?", וזו מחשבה חדשה שיוצרת חרדה בפני עצמה.

האם התחושות הפיזיות הן הגורם לחרדה?

אליעד מסביר כי תחושות פיזיולוגיות לכשעצמן אינן הגורם לחרדה, אלא הפרשנות שלנו לאותן תחושות. לדוגמה, אם אדם חווה דופק מואץ, הוא עלול לפרש זאת כ"אני עומד למות", וכתוצאה מכך החרדה שלו גוברת. כלומר, החרדה נוצרת בגלל הסיפור שאנו מספרים לעצמנו על מה שקורה לנו פיזית, ולא בגלל התחושה הפיזית עצמה.

האם תופעת ה"רשימו" קיימת גם ברגשות חיוביים כמו התאהבות?

כן. גם רגשות חיוביים חזקים כמו התאהבות מותירים רשימו. אליעד נותן דוגמה של אדם שהתאהב, ולאחר מכן הבין שהמציאות שהובילה אותו להתאהבות לא הייתה נכונה או מדויקת. למרות שהסיפור השתנה, הוא עדיין משתוקק לתחושות הטובות שהרגיש בעבר. לפעמים אנשים אפילו מתגעגעים לתחושת ההתאהבות יותר מאשר לאדם שבגללו התאהבו.

איך אפשר לשלוט ברגשות חזקים ולשנות אותם?

על פי אליעד, כדי לשלוט ברגשות חזקים, חייבים קודם כל להבין שהם תמיד תוצר של מחשבות ואמונות. אם המחשבה משתנה באמת, הרגש משתנה בעקבותיה. עם זאת, לפעמים הרגש הוא כל כך עוצמתי וחזק, שהשינוי בו מתרחש בהדרגה, ולא באופן מיידי. לכן, התהליך של שינוי רגשי יכול לדרוש זמן וסבלנות.

השלב הראשון הוא להכיר בכך שהרגשות שאנו חווים אינם תופעות אקראיות, אלא ביטויים של אמונות ותפיסות שלנו. אם נבין זאת לעומק ונוכל לשנות את המחשבות שיצרו את הרגש מלכתחילה, נוכל גם לשנות את הרגש עצמו.

לסיכום:

אליעד מדגיש שרגשות חזקים הם תמיד תוצר של אמונות ומחשבות פנימיות. תחושות פיזיולוגיות הן רק הביטוי החיצוני. ניתן לשנות כל רגש, בין אם חיובי או שלילי, באמצעות שינוי של הסיפור שאנו מספרים לעצמנו. לעיתים לוקח זמן עד שהרגש משתנה לגמרי, אך עצם ההבנה שהמחשבה יוצרת את הרגש נותנת לאדם שליטה מסוימת על עולמו הרגשי.
מה הקשר בין רגשות חזקים כמו חרדה והתאהבות לבין מחשבות ואמונות?

רגשות חזקים, כמו חרדה גדולה או התאהבות עוצמתית, הם למעשה ביטוי של אמונות ומחשבות מחייבות וחזקות. כאשר אדם חווה חרדה או התאהבות, התחושות הפיזיולוגיות שהוא מרגיש הן תוצאה של מחשבותיו הפנימיות.

האם ניתן לשנות רגשות באמצעות שינוי מחשבה?

כן, רגשות משתנים בהתאם לשינוי מחשבה. לדוגמה, אם אדם מרגיש חיבה כלפי מישהו, ולאחר מכן אותו אדם פוגע בו או בוגד בו, החיבה יכולה להפוך לכעס או שנאה. באופן דומה, אם אדם חווה חרדה מתוך אמונה שהוא בסכנה, וברגע מסוים מתברר לו שהסכנה אינה קיימת, החרדה יכולה להיעלם.

מדוע לפעמים רגשות נשארים גם לאחר שינוי מחשבה?

ישנם מצבים שבהם, גם לאחר שהאדם מבין שאין לו סיבה לחרדה, התחושות הפיזיות שלה עדיין נותרות בו. זה נובע מהתופעה של "רשימו" - כלומר, השפעה מתמשכת של החוויה הרגשית הקודמת. לדוגמה, אם אדם חולם חלום מפחיד ומתעורר, הוא עשוי עדיין לחוש פחד, למרות שהוא יודע שזה היה רק חלום.

מהי חרדה מהחרדה?

חרדה יכולה לגרום לאדם לחשוש לא רק מהסיבה המקורית שלה, אלא גם מהחוויה של החרדה עצמה. לדוגמה, אם אדם היה בחרדה קיצונית בגלל מחשבה שקרתה לו סיטואציה מסוכנת, גם לאחר שהוא מבין שזה לא היה אמיתי, הוא עשוי לחוות חרדה חדשה - מהאפשרות שיחווה שוב חרדה בעתיד.

האם חרדה היא תוצאה של סיפור בראש או של תחושה פיזיולוגית?

באופן עקרוני, חרדה היא תוצאה של סיפור בראש - כלומר, מחשבה או אמונה מסוימת שמובילה לתגובה רגשית. עם זאת, התחושות הפיזיות הנלוות לחרדה יכולות להפוך לגורם לחרדה בפני עצמן. לדוגמה, אם אדם חווה דופק מהיר בזמן חרדה, הוא עלול לפרש זאת כסימן לכך שהוא בסכנה - מה שמוביל לחרדה נוספת.

האם זה עובד גם בכיוון החיובי, כמו בהתאהבות?

כן. בדומה לחרדה, גם תחושות חיוביות כמו התאהבות יכולות להותיר רשימו. אדם שהתאהב וחווה תחושות פיזיולוגיות חיוביות עשוי להשתוקק לתחושות אלו, גם אם הוא כבר לא מחויב לסיפור שהוביל אליו להתאהבות מלכתחילה. לפעמים אנשים מתגעגעים לתחושת ההתאהבות עצמה, יותר מאשר לאדם שבו התאהבו.

איך לשלוט ברגשות חזקים?

כדי לשלוט ברגשות חזקים, יש להבין שהם נובעים ממחשבות ואמונות, ולא מתופעות פיזיולוגיות בלבד. שינוי המחשבה והגישה כלפי האירוע המקורי עשוי לשנות את הרגש כלפיו. יחד עם זאת, כאשר הרגש מאוד עוצמתי, ייתכן שיידרש זמן עד שהשפעתו תדעך לחלוטין.
ש: נושא של רגשות חזקות חרדה מאוד גדולה.

אליעד: מה השאלה?

ש: התקף חרדה נגיד או התאהבות נגיד שזה.

אליעד: שזה ביטוי של מחויבים חזקים אמונות חזקות.

ש: כן אבל זה פיזיולוגי.

אליעד: הביטוי הוא הפיזיולוגי.

ש: הביטוי הוא הפיזיולוגי ואני מוצא שזה שונה איכשהו מסקאלה קצת יותר נמוכה שהיא על ידי שינוי מחשבה או השינוי השקפה ולבטל אותם או לשנות את הרגש.

אליעד: שמה?

ש: נגיד יש אתה יכול לחבב מישהו.

אליעד: כן.

ש: נגיד תחבב מישהו ואז הוא יעשה משהו אתה משנה את דעתך עליו מרגיש שונה אליו אבל נגיד תופעה של התאהבות שהיא.

אליעד: ואז נגיד יש בגידה ואתה משנה את דעתך עליו נגיד או נגיד אתה בחרדה שמישהו הולך להרוג אותך ואז מתברר שזאת בכלל הייתה רק מתיחה נגיד אז מה אז קורה בעצם?

ש: כן נכון לפי ההקשר הזה.

אליעד: מה נכון?

ש: זהו אני חושב אם זה.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: אם אותה מידה הרגשות שהם מאוד קיצוניים.

אליעד: מה נגיד בן אדם שהוא מפחד שהוא עומד למות ואז מתברר לו שזאת רק מתיחה נגיד משהו כזה כאילו אם פתאום הרגשות שלו השתנו?

ש: כן.

אליעד: בא נחשוב אם בן אדם במתיחה, מה התשובה?

ש: שכן.

אליעד: נכון אז מה השאלה אין שאלה?

ש: אז anyway זה רק מחשבות הוא כאילו.

אליעד: אבל בוא נוסיף משהו מעניין יכול להיות מצב שתהיה לך מחשבה מאוד חזקה נגיד שהולכים להרוג אותך ואז תתברר לך שזאת רק מתיחה ועדיין אתה תרגיש רע למה כי יש לך רשימו של המחשבה הקודמת מרוב שהיא הייתה חזקה היא עוד צמודה אליך, נגיד בן אדם חלם חלום רע והוא מתעורר ועדיין למרות שהוא הבין שזה חלום עדיין החוויה הייתה כל כך חזקה שזה עוד נמצא בו החוויה הזאת.

ש: נכון יש נושא של נגיד חרדה מהחרדה.

אליעד: לא אל תעבור נושא.

ש: זה בסדר זה אותו נושא בדיוק מה שאמרת עכשיו.

אליעד: בעיניך זה אותו נושא לא בעיניך, עוד פעם רגש הוא תוצאה של מחשבה ככל שהמחשבה תהיה יותר חזקה שזה אומר אתה יותר בטוח שהיא נכונה הרגש יותר חזק תשנה מחשבה השתנה הרגש במאה אחוז מהמקרים אלא מה שלפעמים הרגש הוא כל כך חזק המחשבה כל כך חזקה שלוקח לך זמן לעכל את זה שזה רק חלום לוקח לך זמן לעכל שזה לא באמת ככה.

ש: אבל התחושה עצמה היית אמיתית התחושה עצמה של החרדה נגיד הייתה אמיתית זאת לא הייתה אשליה.

אליעד: אוקי ו...?

ש1: ועכשיו כלומר, זה לא סיפור זאת לא סתם מחשבה שהייתה חרדה שם שהייתה תחושה אמיתית זה מציאות פיזיולוגית.

ש2: מה השאלה?

אליעד: אתה פה אני רק שאלתי אם אתה פה?

ש: כן.

אליעד: יפה אל תדאג הכל בסדר עכשיו תן לי לדבר איתו הלאה, כן תסביר אז מה אתה אומר?

ש: אני אומר נניח מישהו הייתה לו חרדה מאוד גדולה ואז הוא גילה שזה לא היה נכון.

אליעד: שהדברים שהוא חשב שמהם הוא בחרדה הם לא נכונים.

ש: אבל הוא לא מתאושש עדיין מהחוויה שהייתה לו של החרדה עצמה של הרגש.

אליעד: לא זה משהו אחר הוא בחרדה מכך שהוא היה בחרדה כי זה עדיין אומר "אוקי הייתי בחרדה כי חשבתי שהולכים להרוג אותי מתברר לי שלא הולכים להרוג אותי אבל עכשיו יש חרדה מה יקרה אם יהרגו אותי בעתיד או מה יקרה אם פתאום תהיה לי חרדה אחרת" נגיד זאת מחשבה שלא השתנתה זאת מחשבה שהיא אמיתית.

ש: כן אבל החרדה עצמה התחושות עצמן הן אמיתית וזה כבר הופך להיות נושא בפני עצמו בלי קשר ל - "יהרגו אותי או לא יהרגו אותי".

אליעד: נכון עוד פעם נגיד בן אדם היה בחרדה וכשהוא היה בחרדה נגיד הייתה לו סחרחורת ואחרי שנגמרה החרדה ואז הוא הבין שאף אחד לא הולך להרוג אותו זאת רק מתיחה סבבה אז הוא כבר לא חרד מזה אבל הוא אומר הייתה לי סחרחורת מה אם זה אומר שאני הולך למות מה יקרה אם תהיה לי סחרחורת כזאת בעתיד ומה יקרה אם יהיה לי כזה ואני לא אוכל למנוע את זה כל מיני מחשבות.

ש: אני שואל את עצמי מה הכוח של החרדה הזאת כאילו אתה עכשיו אומר החרדה הוא מפחד מהחרדה בגלל סיבה אחרת בגלל סיבה אחרת לא בגלל החרדה עצמה.

אליעד: נכון זאת האמת.

ש: החרדה עצמה היא לא משהו מספיק מוחשי כדי שזה ימוג בפני עצמו.

אליעד: עוד פעם היו היה איש חטפו אותו ואז הוא היה בחרדה עד כאן הבנת ואז אמרו לו שוחררת ואז הוא כבר לא בחרדה ועכשיו הוא בחרדה נגיד לדוגמא תוך כדי שחטפו אותו נגיד הוא הרגיש שהוא מאבד עשתונות עכשיו הוא בחרדה "מה יקרה אם אני שוב אאבד עשתונות מה יקרה אם שוב יחטפו אותי" סתם עכשיו חרדה על משהו אחר חדש שנוצר עכשיו בעיה חדשה.

ש: שמה אכפת לו החוויה של החרדה או הסיפור שאומר.

אליעד: הסיפור שהוא חושב על התסמינים של החרדה.

ש: בטוח?

אליעד: כן.

ש: זה מה שאני שואל.

אליעד: כן.

ש: אולי הוא לא רוצה להרגיש את החרדה ולא אכפת לו מהסיפור אולי המחויב שלו זאת חרדה עצמית.

אליעד: עוד פעם קודם כל מה שאמרת זה נכון רוב האנשים מפריע להם התסמינים הפיזיים אבל זה לא בהכרח נכון כאילו יכול להיות בן אדם שאומר "לא אכפת לי מהתסמינים הפיזיים אני לא רוצה את הרגש הנפשי" כל אחד ומה שמפריע לו אין בזה מחויב או אפשרי. עוד פעם בא נחדד בן אדם שיש לו חרדה יש לו לפעמים תסמינים פיזיים של חרדה לפעמים מפריע לו התסמינים ולפעמים מפריע לו החרדה עצמה כל אחד ומה שמפריע לו, בדרך כלל הסיבה שהתסמינים מפריעים לבן אדם היא בגלל שהתסמינים עצמם גורמים לך לחשוב שאתה הולך למות ואז יש לך חרדה של מוות בכלל הרי לא התסמינים מפריעים לך זה לא הכאב גם לפעמים הכאב אבל לפעמים הבן אדם מתחיל לו דופק ואז יש לו בראש פקודה "אם יש דופק אני הולך למות" אז יש לו חרדה מכלב שלא ינשוך אותו ואז יש לו דופק ואז הוא אומר "אוקי הדופק אז זה אומר שאני הולך למות" ואז הוא גם מפחד שהוא הולך למות. הבנו?

ש: אתה יכול לתאר את הדבר לצד החיובי נגיד התאהבות והתסמינים של התאהבות.

אליעד: שמה איתם?

ש: שמאוד טוב חווה משהו מאוד טוב וכבר נהנה מעצם החוויה הפיזיולוגית של הדבר הטוב הזה ואז יכול להיות שנגיד המציאות לא הייתה נכונה.

אליעד: ואז הוא נשאר ברשימו נכון זאת האמת.

ש: אז הוא משתוקק לרגש הפיזי ולא בהכרח לסיפור או לסיפור ולא בהכרח לרגש הפיזי.

אליעד: יכול להיות מלא דברים.

ש: אוקי בסדר.
זיכרון עומד למות חשיבה מוקצנת חוויה האדם מפחד יכולת פחד מפני איבוד שליטה האמת שליליות להתמודד איך מתמודדים איך לשנות איך לשנות רגש איך לשנות רגשות איך נוצר איך נוצר רגש איך נוצרות איך נוצרים הרגשה השפעת השפעת חרדה התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפים התקפת התקפת חרדה זיכרון זיכרון של חרדה זיכרונות חוויה חוויות חזקים חרדה חרדה אחרי חרדה חרדה מ חרדה מתמשכת חרדה מתסמיני חרדה חרדה סימפטומים גופניים חרדה תסמינים גופניים חרדות חרדות מ כיצד נוצרות לשנות לשנות רגש לשנות רגשות ממה נובע ממה נובע רגש נוצר נוצר רגש סימנים גופניים של חרדה סימפטומים גופניים של חרדה רגש רגשות רגשות חזקים רשימו רשימו של חרדה שליטה שליטה ברגש שליטה ברגשות שליטה ברגשות חזקים תופעות אחרי תופעות אחרי חרדה תחושה תחושות תסמיני התקף חרדה תסמיני חרדה תסמינים תסמינים גופניים לחרדה תסמינים גופניים של חרדה תסמינים חרדה תסמינים להתקף חרדה תסמינים להתקפי חרדה תסמינים פיזיים של חרדה תסמינים של הפרעות חרדה תסמינים של הפרעת חרדה תסמינים של התקף חרדה תסמינים של התקפי חרדה תסמינים של חרדה
מה טוב ברע? מה טוב בכאב כרוני? מה טוב בבעיה בלי פתרון? מה טוב בבעיה כרונית? מה טוב בזה שרע לך? מה טוב בפוסט טראומה? מה טוב בזיכרון רע? מה טוב בחרדה מתמשכת? מה טוב בדיכאון קליני? מה טוב במשהו שמציק? מה טוב במחשבה טורדנית? החיים כמשחק
מה טוב ברע? מה טוב בכאב כרוני? מה טוב בבעיה בלי פתרון? מה טוב בבעיה כרונית? מה טוב בזה שרע לך? מה טוב בפוסט טראומה? מה טוב בזיכרון רע? מה טוב בחרדה מתמשכת? מה טוב בדיכאון קליני? מה טוב במשהו שמציק? מה טוב במחשבה טורדנית? החיים כמשחק
... מה טוב בזה שרע לך? מה טוב בפוסט טראומה? מה טוב בזיכרון רע? מה טוב בחרדה מתמשכת? מה טוב בדיכאון קליני? מה טוב במשהו שמציק? מה טוב במחשבה טורדנית? החיים כמשחק מה טוב בזה שרע לך בכלל? האם יכול להיות שמשהו ... בכאב כרוני, בעיה שאין לה פתרון, מחשבה טורדנית או זיכרון קשה. במבט ראשון, ברור שאלה דברים רעים ומציקים, אבל אליעד מציע נקודת מבט אחרת ומסביר מדוע דווקא מצבים אלה יכולים להיות לטובת האדם. למה ... טוען כי דווקא מי שסובל מבעיות כרוניות, כמו חרדות, זיכרונות קשים או טראומות, נמצא במצב של הזדמנות גדולה יותר לחוות אושר אינסופי. הסיבה לכך פשוטה: מצבים אלה מאלצים את האדם להפסיק להיאחז ברצונות ...
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
... רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים , רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? ... משפיעים על האופן שבו אנו תופסים סיטואציות שונות. הוא מדבר על ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים , רגשות לא הגיוניים ורגשות לא פרופורציונאליים. הוא מתאר מצבים שונים בהם אנשים חווים רגשות עזים, לא פרופורציונאליים או לא הגיוניים, ומסביר את ... על ההתמודדות שלנו עם רגשות? ויסות רגשי הוא היכולת לשלוט על הרגשות שלנו, במיוחד כשמדובר ברגשות חזקות או לא פרופורציונאליות. אליעד מציין כי חוסר ויסות רגשי יכול לגרום לכך שהאדם יגיב בצורה קיצונית או לא רציונלית למצבים שונים. הדרך להתמודד עם זה ...
אופי טוב, אופי רע, האם תכונת אופי מסוימת היא טובה או רע? האם אופי מסוים הוא טוב או רע? לשלוט באופי, לשנות את האופי, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, שליטה ברגשות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שליטה באופי
אופי טוב, אופי רע, האם תכונת אופי מסוימת היא טובה או רע? האם אופי מסוים הוא טוב או רע? לשלוט באופי, לשנות את האופי, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, שליטה ברגשות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שליטה באופי
... האם אופי מסוים הוא טוב או רע? לשלוט באופי, לשנות את האופי, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, שליטה ברגשות , שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שליטה באופי מהם היתרונות ... כל תכונה היא רעה אם היא שולטת בנו ואין לנו שליטה עליה. רק כאשר אנו יכולים לבחור איך להגיב, איך לשנות את ההתנהגות שלנו ולשלוט באופי שלנו, התכונה יכולה להפוך לכלי עזר ולהיות חיובית עבורנו. תכונות אופי שליטה ברגשות איך לשנות אופי כיצד לשלוט באופי שינוי הרגלים שינוי חשיבה ...
בשורות רעות, התמודדות עם בשורה רעה, שליטה ברגשות, רגש או שכל, לחזק את השכל
בשורות רעות, התמודדות עם בשורה רעה, שליטה ברגשות, רגש או שכל, לחזק את השכל
... רעות, התמודדות עם בשורה רעה, שליטה ברגשות , רגש או שכל, לחזק את השכל איך להתמודד נכון עם בשורות רעות? כשמקבלים בשורה רעה, הדבר הראשון שמתרחש הוא תגובה רגשית חזקה. אדם עלול להיכנס למצב של הלם, עצב ... להתמודד בצורה טובה יותר עם המצב. לכן, אליעד ממליץ לחזק את השכל עוד לפני שמגיעה הבשורה הרעה. הוא נותן דוגמה מוחשית לכך: כמו שבן אדם שמתאמן בחדר כושר מפתח את השרירים שלו כך שיהיו חזקים מספיק כשיגיע רגע של עומס, כך גם האדם צריך לחזק את השכל שלו באופן שגרתי, על מנת שכאשר תגיע בשורה רעה, השכל יוכל לעזור לו להתמודד איתה בצורה טובה יותר. מה ...
שמירת רגשות, שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך אפשר לשמור רגש רע? איך לשמור תחושה? איך לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים
שמירת רגשות, שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך אפשר לשמור רגש רע? איך לשמור תחושה? איך לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים
... רגשות, שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך ... לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרים רגשות והאם ניתן לשלוט בהם או לשמור אותם לזמן מאוחר יותר. אנשים רבים ... ניתן לשלוט ברגשות? כיצד נוצרים רגשות? איך לשמר תחושה לאורך זמן? האם הרגש תלוי בי? רגש פנימי, רגש חיצוני, ...
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
... לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי איך להיפטר מתחושה ... שלבים מוגדרים וברורים. להלן פירוט מדויק של השיטה כולל כל ההסברים והדוגמאות. מה הם השלבים המדויקים לשינוי תחושה רעה? השיטה לשליטה ברגשות בנויה מהשלבים הבאים: זיהוי מדויק של התחושה הרעה ושל הסיבה לה. לא מדובר רק בניסיון להבין, אלא להבין ... אחרת? האם ייתכן שאני טועה לגבי התחושה הזו? בעזרת שאלות אלו, האדם יכול להטיל ספק עמוק יותר בתחושות ולהקל על עצמו. סיכום השיטה לשליטה ברגשות: השיטה של אליעד לשליטה ברגשות, טיפול בכעס, טיפול בפחד, ושחרור מרגשות שליליים, מבוססת על זיהוי ברור של הנחות יסוד והטלת ספק שיטתית ... השלילי נחלש או נעלם לגמרי. איך להיפטר מתחושה רעה? מהן הנחות יסוד? איך לטפל בפחד ובכעס? מה לעשות אם אי אפשר להטיל ספק ברגש? איך לשנות רגשות שליליים? יעוץ למטפלים ומאמנים אישיים ...
בחירה רגשית, לבחור מה להרגיש, בחירה חופשית רגשית, מה אתה רוצה להרגיש? לבחור להרגיש טוב, לבחור להרגיש רע, פריצה לבית, ליהנות מסבל, שליטה ברגשות, יצירת רגשות
בחירה רגשית, לבחור מה להרגיש, בחירה חופשית רגשית, מה אתה רוצה להרגיש? לבחור להרגיש טוב, לבחור להרגיש רע, פריצה לבית, ליהנות מסבל, שליטה ברגשות, יצירת רגשות
... בחירה חופשית רגשית, מה אתה רוצה להרגיש? לבחור להרגיש טוב, לבחור להרגיש רע, פריצה לבית, ליהנות מסבל, שליטה ברגשות , יצירת רגשות מהי הבחירה הרגשית ואיך בוחרים מה ... כן, אפשר! בחירה רגשית היא גם היכולת להרגיש טוב גם כאשר התוצאה היא שלילית. כשאתה נמצא במצב של אכזבה, זיכרון רע, או כאב, השאלה היא: האם תבחר להתמקד בכאב או ...
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
... לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות למה אנשים מפחדים לקבל התקף לב? אנשים רבים ... לב, אשר מלווה לעיתים קרובות בסימפטומים דומים להתקפי חרדה או התקפי פאניקה. אליעד כהן מסביר, שכשאדם ... את השלבים הבאים: זיהוי מדויק של הפחד (למשל, פחד ממוות, פחד מסבל, פחד מכאב פיזי, פחד מחוסר אונים או מפגיעה באיכות החיים). העלאת שאלות ... מדובר בהגזמה שכלית שלא בהכרח תתממש. מה גורם לפחד מהתקף לב להיות חזק כל כך? הפחד מהתקף לב נשען על שתי אמונות מרכזיות שאליעד מתאר: ... כיצד להשתמש בדוגמת המערבולת כדי להתמודד עם פחד מוות? אליעד משתמש בדוגמה מוחשית מאוד של מערבולת ... לסבול. מהי הדרך הכי טובה להתחיל להתגבר על הפחד מהתקף לב? אליעד ממליץ לקחת דף ולכתוב בצורה ... הוא מציע לבחור את הסיבה הכי משמעותית (למשל פחד ממוות או פחד מכאב), ולחקור אותה לעומק. החקירה הזו תוביל ... של ביטחון פנימי ושלווה נפשית. איך להתמודד עם פחד מהתקף לב? תסמינים של התקף חרדה למה אני מפחד למות? איך להפסיק לפחד מכאבים? טיפול טבעי בהתקפי פאניקה איך להשתחרר מפחד מוות? ...
תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, סימפטומים של חרדה, תסמיני חרדה, התקף חרדה - איך להתמודד?
תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, סימפטומים של חרדה, תסמיני חרדה, התקף חרדה - איך להתמודד? ובו יתבאר, מהם תסמיני חרדה וסימפטומים של חרדה? ומה צריך האדם לעשות כאשר הם מופיעים? ועוד. כי הפחדים בכלל והחרדות בפרט, כאשר הם מופיעים אצל האדם, בפרט מי שנכנס להתקף חרדה, מופיעים אצלו תסמינים ותופעות שונות. החל מסימפטומים פיזיים ועד סימפטומים רגשיים כאלו ואחרים. כגון לדוגמא (סימפטומים פיזיים): כאבי ראש, דפיקות לב, גלי חום, הזעה מוגברת, ... ועוד תופעות לוואי שונות, שהן כולן סימפטומים של חרדה ופחד. וכאשר מופיעים אצל האדם תסמיני חרדה כאלו ואחרים, דבר ראשון עליו להבין, שאלו תסמינים של המצב הרגשי שבו הוא נתון. זא התופעות הפיזיות שמופיעות אצלו, הן אינן בעיות בריאותיות שיש לו (אאכ הוא סובל מהן בלי קשר להתקפי החרדה), אלא הן כולן רק תסמינים של החרדה, שמופיעה אצלו באותו הרגע. והאמת היא, שהדבר הטוב ביותר לעשות כאשר מופיעים אצל האדם סימפטומים של חרדה ותסמיני חרדה , הוא לנסות להישאר רגוע ברמה הפיזית, ולנסות לא לאמץ את הגוף יותר מידי, אלא לנשום עמוק, לשתות מים וכיוב, ולתת להתקף החרדה לעבור מעצמו, עד שהוא יעבור מעצמו. אבל, וזה הדבר החשוב ביותר שצריך לדעת, על האדם לזכור תמיד, שכל התסמינים האלו, הם רק סימפטומים בלבד, וצריך תמיד לטפל בשורש הבעיה, ולא רק בסימפטומים שלה. כי יש כאלו, שבטעות מתמקדים בלטפל בסימפטומים של החרדה, במקום לטפל בחרדה עצמה. והדברים ידועים, שיש כאלו, שבהתקף חרדה, הם הולכים לרופא ואפילו לבית חולים, כדי לדאוג למצב הבריאותי שלהם. אבל, הדגש והעיקר הוא, שהאדם יבין, שאלו רק סימפטומים בלבד, של החרדות והפחדים שיש לאדם. ועל האדם לטפל בשורש החרדה שלו, ולא רק בתסמינים שלה. ועל האדם לנסות להבין, למה הוא בחרדה. ומי שרוצה דרך מהירה לגלות למה הוא בחרדה, שיבדוק עם עצמו, מה הכי חשוב לו בחיים, ומה הוא לא מוכן לוותר ... שרצון מאוד עמוק שלו, נמצא בסכנה, שלא בטוח שהמציאות תהיה כרצונו. ועל האדם לזכור תמיד, שהתסמינים של החרדה, הם רק תסמיני חרדה בלבד, אך הם לא הבעיה עצמה. ועל האדם לברר היטב עם עצמו, מה הכי חשוב לו, והיכן הוא מרגיש הכי מאוים. ודרך זה לגלות ממה הוא מפחד ולמה הוא נמצא ...
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
... לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה מהי חרדה מחרדה ומה גורם לה להיווצר? חרדה מחרדה היא מצב נפשי שבו אדם אינו חושש רק מהסיטואציה או הגורם שיצר אצלו לחץ, אלא מפתח פחד מהחרדה עצמה ומחזרת תסמיניה. לדוגמה, אדם שנלחץ ממשהו וחווה חרדה קשה, שכללה דופק מואץ, הזעה, קוצר נשימה, או תחושת התעלפות, עלול לחשוב שהוא נמצא בסכנת חיים מיידית. כאשר ... בעבר. לדוגמה, אדם שקיבל התקף חרדה בביתו יכול לפחד לחזור לבית, כיוון שכל פעם שהוא נכנס אליו, הזיכרונות והחשש לחוות שוב התקף חרדה מציפים אותו. דוגמה נוספת היא אדם שקיבל התקף חרדה בעיר מסוימת (כמו תל אביב) בעקבות מחשבות על אירוע שקרה במקום אחר (ירושלים למשל). כתוצאה מכך, אותו אדם נמנע מלחזור לתל אביב מתוך פחד שהחרדה תחזור. חשוב להבחין בין חרדה מחרדה לבין חרדה מוצדקת במצבים שבהם קיימת סכנה אמיתית. לדוגמה, אדם שחי בשדרות וחווה חרדה מהתקפות טילים, חווה חרדה שנובעת מאיום ממשי, בניגוד לחרדה מחרדה שאין לה בהכרח בסיס אובייקטיבי אלא מבוססת על זיכרון טראומטי של החרדה עצמה. מדוע אנשים חוששים מחזרת התקף החרדה? לאחר התקף חרדה משמעותי, האדם עשוי לפתח סימן אזהרה פנימי במוחו שמקשר בין המקום או הסיטואציה שבה חווה את ההתקף לבין תחושת הסכנה. הוא עשוי לחשוב, אם זה קרה פעם ... מה יקרה אם אחווה שוב התקף חרדה? מחזקת את הפחד עד לרמה של הפרעה בתפקוד היומיומי. כתוצאה מכך, האדם יכול לנסות להימנע מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. איך להתמודד עם הפחד ... עם החשש לחוות שוב התקף חרדה: להקטין את הסיכוי לחוות חרדה: השיטה הראשונה היא לנסות ולהפחית את הסבירות לחזרה של התקפי החרדה. חרדה מופיעה בדרך כלל לא באופן אקראי, אלא מתוך פחדים, כעסים ולחצים קיימים המצטברים אצל האדם. ככל שאדם יהיה פחות לחוץ ופחות כועס, כך הסיכוי שיחווה התקף חרדה יהיה נמוך יותר. על כן, הדרך המומלצת היא לעבוד על שיפור ההתמודדות עם מתחים ופחדים יומיומיים, ולהקטין את מספר הדברים שהאדם לא רוצה שיקרו לו ... או פחד קיים. להקטין את הפחד מהחרדה עצמה: הדרך השנייה להתמודדות היא שינוי הגישה של האדם כלפי החרדה עצמה. במקרה זה, השאלה המרכזית היא מה כל כך נורא בחרדה?. אם אדם יבין שגם אם יחווה שוב תסמינים כמו דופק מהיר, הזעה או אפילו תחושת התעלפות, זה לא חייב להיות כל כך נורא. אפילו במצב הקיצוני ביותר, אומרים לו אז מה אם תמות? או אז מה אם ... כי ככל שהוא פחות מפחד מהאפשרויות האלה, כך החרדה פחות שולטת בו. זו בעצם שיטה של השלמה עם תסריטי האימים כדי להחליש את האחיזה של החרדה. למעשה, הפתרון הטוב ביותר הוא ... שני עבודה על הפחתת הפחד מפני החרדה עצמה. אם האדם אינו מוכן לקבל את האפשרות לחוות חרדה שוב, וגם לא מוכן לעבוד על הפחדים או הכעסים שלו ביומיום, אזי הוא ייאלץ להתמודד עם פחד מתמשך מהתקפי חרדה עתידיים. לכן מומלץ תמיד לעבוד על שתי הגישות יחד. לסיכום, כדי להפחית משמעותית את החרדה מחרדה, מומלץ לטפל בשורשי הפחדים והכעסים שמובילים ללחצים יומיומיים, לצד קבלת האפשרות של חזרה של
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חרדה גדולה, איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חרדה גדולה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, מאמן אישי קשב וריכוז, אימון אישי להרזיה בנושאי חרדה גדולה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 07:07:31 - wesi1