אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חייבים כסף ✔כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף?

אנשים רבים מרגישים שהם רוצים להרוויח כסף, אך מתקשים למצוא את המוטיבציה הנדרשת להשקיע בכך מאמצים. אליעד כהן מסביר את הסיבות הפסיכולוגיות לכך ומציע גישה מפורטת ויסודית לשינוי התפיסה ולבניית מוטיבציה חזקה להשגת כסף. לדבריו, הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא עושים כסף היא האמונה הפנימית שהמאמץ הנדרש להשגת כסף עולה על התועלת ממנו. לכן, הפתרון הוא לשנות את התפיסה הזאת על ידי יצירת "שטיפת מוח עצמית" שמגדילה את היתרונות הסובייקטיביים של הכסף ומקטינה את החסרונות.

מה גורם לנו להימנע מלעשות כסף?

לדברי אליעד, אנשים לא נמנעים מעשיית כסף בגלל עצלנות פשוטה, אלא משום שהמוח האנושי מתוכנת לחשב תועלת לעומת מחיר. כאשר אדם רואה את המאמץ הכרוך בלהשיג כסף כגדול יותר מהיתרונות שהכסף יכול להעניק, הוא נמנע מפעולה. דוגמה ברורה לכך היא אדם שאומר "אני רוצה כסף אבל אני לא יודע איך", שבעצם נמנע מלפעול כי הוא חושש שהמאמץ ללמוד כיצד לעשות כסף יהיה גדול מדי.

איך ליצור מוטיבציה חזקה להרוויח כסף?

אליעד מציע לאנשים לשנות את התפיסה שלהם לגבי כסף, כך שיתרונותיו יהיו ברורים וגדולים בעיניהם. תהליך זה הוא למעשה "שטיפת מוח" עצמית שבה האדם מתחיל לשכנע את עצמו באופן מוחלט שהכסף הוא דבר חיובי וחיוני לחייו. התהליך כולל:
  • התמקדות ביתרונות שיכולים לנבוע מהכסף. לדוגמה, אם אדם רוצה דירה חדשה, עליו לדמיין באופן חיובי כיצד הוא נהנה ממנה, מהנוחות ומהיציבות שהיא תספק לו.
  • יצירת רצונות חדשים שמחייבים כסף. ככל שהאדם ירצה יותר דברים שרק כסף יכול לקנות, כך יהיה לו יותר קל לפתח מוטיבציה להשיג כסף.
  • שטיפת מוח יומיומית - למשל, להקיף את עצמך במסרים שמעודדים כסף, או אפילו לבצע פעולות סמליות כמו לנשק שטרות כסף, כדי להטמיע במוח את החשיבות של הכסף.
איך להתמודד עם ספקות שמחלישים את הרצון לכסף?

אליעד מציע לא להטיל ספק בשאלה "למה אני רוצה כסף?" אלא פשוט להחליט שהרצון הוא מחויב. אם אדם יתחיל לשאול יותר מדי שאלות, הוא עלול לאבד את הרצון לכסף. לכן, התשובה הכי טובה לשאלות כאלו היא פשוט "כי אני רוצה". כאשר הספקות עולים, האדם צריך להטיל ספק דווקא בהם, ולשאול את עצמו "מי אמר שזה לא משנה? אולי זה כן משנה?".

האם אפשר לרצות כסף בלי מטרה מוגדרת?

לדברי אליעד, ישנם אנשים שרוצים כסף לא בהכרח מתוך מטרות ברורות וגדולות אלא פשוט "כי ככה". מצב זה נקרא "רצון מחויב מצד עצמו", שבו הרצון לכסף הוא חזק יותר מכל רצון אחר. עם זאת, אליעד מציין כי הרצון לכסף ללא מטרה ספציפית יכול להיות חזק יותר וקשה יותר להגשמה, שכן הוא לעולם לא מגיע לשובע.

איך להימנע מלהגיע למצב של חרדה בגלל הרצון לכסף?

אחת הסכנות בתהליך הגדלת המוטיבציה לכסף היא כניסה לחרדה או לחץ רב מדי. אליעד מציע לשמור על איזון, לא להציב מטרות גדולות מדי שיגרמו ללחץ מוגזם, אלא לקבוע מטרות שנראות ברות השגה. האדם צריך לשמור על הרצון לכסף כ"משחק", כך שירגיש רצון לפעול, אבל לא יחווה חרדה שתגרום לו לוותר לחלוטין.

איך להפוך את החסרונות ליתרונות?

אליעד מציע להפוך את הקושי והמאמץ שבהשגת כסף לדבר חיובי. למשל, אפשר לומר לעצמך "אני מאוד רוצה לנוח ולכן אני...
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף ולהשיג מוטיבציה כלפי כסף?

במהלך השיחה, נשאל שאלת המניעים שהופכים אותנו לרצות כסף, ולמה לעיתים אנו נמנעים מלהתאמץ להשיג אותו. אליעד הסביר כי אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים לא רוצים להרוויח כסף, או נמנעים מלהשקיע את המאמץ הנדרש לכך, היא שהמוח שלהם משוכנע כי המאמץ הכרוך בכך גדול יותר מהתועלת שיתקבל מהכסף. במילים אחרות, המאמץ שמרגישים שנדרש להרוויח כסף נתפס ככבד מדי ביחס לתוצאה.

על פי אליעד, התשובה לכך היא לשנות את האמונה שלנו לגבי יתרונות הכסף. מה זה אומר? ככל שנחשוב על כסף כעל משהו שיש לו יתרונות גדולים ומוחשיים עבורנו, כך הרצון שלנו לרצות להשיג אותו יגדל. הכסף יתחיל להיראות לנו כערך חיובי ומועיל. כלומר, עלינו להרגיל את המוח שלנו להאמין שכסף מביא הרבה יתרונות, גם אם הם לא תמיד נראים לעין באופן מיידי. זהו תהליך של "שטיפת מוח" עצמית, שבו אנחנו מתחילים להאמין בכוחו של הכסף באופן מוחלט.

איך לשנות את המחשבות החוסמות והכיצד להגדיל את הרצון להשיג כסף?

אליעד הציע שצריך להגדיל את היתרונות של הכסף בעינינו, כלומר, להתחיל לראות את כל מה שקשור לכסף כמשהו חיובי. את המחשבות השליליות שקשורות לכסף, כמו "כסף זה קשה להשיג" או "כסף מביא רק צרות", יש להדוף. אליעד טוען כי כל אדם יכול לעשות זאת אם הוא משקיע את עצמו בכך, כלומר, אם הוא מתחיל לחשוב ולראות את היתרונות האישיים שיכולים להיגרם לו מכסף.

לדוגמה, אם מישהו רוצה כסף על מנת לקנות דירה או רכב, אז כל שצריך לעשות הוא להתמקד ברצון הזה ולהעצימו. אפשר לחשוב על כל התועלות שיכולות לצמוח מכך. למשל, אם אנחנו רוצים לקנות דירה, נוכל לחשוב על יתרונות החיים בתוך הבית החדש, על ההשקעה שתשפר את איכות החיים, על תחושת הביטחון והיציבות שתינתן לנו בעקבות קנייה כזאת. כאשר אנחנו מתחילים להרגיש שהכסף יכול לתת לנו יתרונות משמעותיים וערכים, הרצון שלנו להשיג אותו יתחזק.

מה עושים כשלא מצליחים להרגיש מספיק מוטיבציה או כאשר ישנו פחד מהמאמץ?

לא פעם, אנשים אומרים "אני רוצה כסף, אבל אני לא יודע איך לעשות את זה". הרבה פעמים תחושת חוסר הוודאות גורמת לאנשים להימנע מלהתאמץ או לחשוב שהמאמץ לא שווה את התוצאה. אליעד טוען כי המחשבה הזו היא חלק מהבעיה: אם אדם לא יודע איך להרוויח כסף, הוא נכנס למצב של בלבול, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלהשקיע את המאמץ הנדרש.

למה זה קורה? אליעד הסביר כי המוח, שמרגיש את הסבל שמגיע עם המאמץ, מונע מאיתנו להוציא לפועל את הצעד הבא. כשאדם שואל את עצמו "איך אני עושה כסף?", הוא מתחיל לחשוב על כל המכשולים בדרך, והוא רואה את התהליך כקשה מדי. לכן, לעיתים אנשים צריכים לעשות מאמץ נוסף להבין מה באמת דרוש מהם על מנת להשיג את הכסף, ולא לפחד מהמאמץ.

אליעד הדגיש גם את החשיבות של היכולת לשאול את עצמנו שאלות חשובות על הדרך בה אנחנו מתכוונים להרוויח את הכסף. השאלות האלה צריכות להיות ממוקדות במציאת פתרונות ולא בהסברים למכשולים. לדוגמה, אם מישהו אומר "אין לי מושג איך להתחיל", השאלה שהוא צריך לשאול את עצמו היא "מה אני יכול לעשות כדי להתחיל להרוויח כסף?" זו מחשבה שמפנה אותו לעשייה, ולא לעמידה במקום.

איך לנהל את הספקות והפחדים כדי לא להפסיק את הרצון להרוויח כסף?

אחת מהבעיות הגדולות שמתעוררות במהלך הדרך היא הספקות שמציף המוח. כאשר אנחנו מתחילים לחשוב על רעיונות ודרכים בהן נוכל להרוויח כסף, המוח מתחיל להטיל ספק. לדוגמה, אדם עשוי לשאול את עצמו "למה אני רוצה כסף? האם באמת זה חשוב לי?" במקום לשאול שאלות שיביאו אותו לפעולה, הוא שואל שאלות שמובילות אותו להימנע מכך.

אליעד מציע שחשוב לא להטיל ספק מדי, כי ברגע שאנחנו מתחילים לשאול את עצמנו "למה אני רוצה כסף?", אנחנו בעצם מערערים על הרצון שלנו לרווח אותו. כדי להימנע מזה, צריך ליצור אמונה מוחלטת שהכסף חשוב, בלי לחשוב על האלטרנטיבות. כל פעם שתהיה לנו שאלה פנימית שמערערת אותנו, כמו "מה יעזור לי אם יהיה לי כסף?", צריך להילחם בה ולהגיד לעצמנו "אני רוצה כסף כי אני רוצה".

האם ניתן להיות עשיר רק מתוך הרצון לכסף, בלי להציב מטרות אחרות?

אליעד הסביר כי יש דרך נוספת להסתכל על כסף - לא תמיד עלינו להציב מטרות גדולות ומורכבות עבור הכסף. פעמים רבות אנשים מנסים להבין "למה אני רוצה את הכסף?" ומה יוצא...
ש: אני רוצה לשאול בנוגע לעבודה, לעשות כסף, חלק מהדברים שדיברת קודם קצת נתנו לי תשובה, אבל איך אני מביאה, בכל זאת, את עצמי למצב כזה שאני ממש ארצה לעשות כסף?

אליעד: איך את מביאה את עצמך למצב שתרצי לעשות כסף..

ש: אני מתחילה, כאילו..

אליעד: את לא רוצה לעשות כסף?

ש: אם הייתי רוצה מאוד בטח הייתי בטח עושה לא?

אליעד: נו, אז את רוצה? אני לא יודע. את רוצה? אולי את מאוד רוצה לעשות כסף אבל יותר מזה את רוצה משהו אחר, גם זה יכול להיות. היה אחד שמאוד רצה להיות רזה אבל הוא גם רצה לאכול. הוא גם לא רצה לרוץ על הליכון. אז מי בסוף הכריע? מה שהוא רצה יותר, רצה לנוח, שזה לא לעשות ספורט + רצה לאכול + רצה לרזות. מה הוא רצה יותר? לאכול.

ש: יופי. אני רוצה לעשות כסף.

אליעד: תעשי.

ש: איך אני עושה?

אליעד: תדפיסי. טוב, בואי אני אתן לך תשובה שתעזור לך: אז יש את התשובות הבנאליות של תבדקי מה הטוב שיכול לצאת מכסף ואז זה יגרום לך לרצות אותו יותר, אבל בואי נלך רגע אחד על כיוון אחר, אוקיי? מה יכול לגרום לבן אדם לעשות כסף? או מה יכול לגרום לבן אדם לא לעשות כסף? לכאורה זה אותו שאלה, נכון? אז מי פה יודע מה גורם לבן אדם ללכת לעשות כסף ומה גורם לו לא לעשות כסף?

ש: יתרון וחיסרון.

אליעד: מה היתרון וחיסרון?

ש: היתרון הוא שזה יכול לעזור בסיפוק הרצונות..

אליעד: למה בן אדם עושה כסף?

ש: כדי לספק חלק מהרצונות שלו

אליעד: בואי אני ייתן את התשובה, בכל מקרה זה הולך ככה: בן אדם עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר טוב מרע ובן אדם לא עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר רע מטוב. מה זאת אומרת? אם היו מביאים לך כסף, אני מניח שהיית לוקחת אותו בלי להתאמץ אוקיי? אלא מה, שלעשות כסף זה כרוך במאמץ, עכשיו, מה שהמוח שלך כנראה אומר לך זה שהמאמץ שלך להשיג כסף הוא גדול יותר מהתועלת שהכסף יביא לך, הבנת? המוח שלך אומר לך "תקשיבי, המאמץ שאת צריכה להתאמץ בשביל להשיג כסף הוא יותר גדול מהתועלת שאת חושבת שהכסף יביא לך".

ש: אוקיי.

אליעד: אז תקשיבו טוב טוב, הבן אדם עושה כסף לא בגלל שאין חסרונות בדרך לעשות כסף, בן אדם עושה כסף בגלל שהוא חושב שיש יותר יתרונות בלעשות כסף מאשר חסרונות בלעשות כסף. במקום "לעשות כסף" אפשר להחליף בכל מיני: להשיג את הבחורה, להיות מאושר, לא משנה - אפשר להלביש מה שרוצים. זאת אומרת, שמה מונע מבן אדם לעשות כסף? שתי סיבות אפשריות: סיבה אחת שהוא חושב שזה לא יביא לו מספיק יתרונות הלעשות כסף וסיבה שניה היא שהוא חושב שזה יביא לו הרבה חסרונות - לעשות כסף. ולכן, מה הבנת עד כאן?

ש2: תרשה לי לחלוק עליך..

אליעד: אני מרשה לך. תרשה לי לא להתייחס לזה שאתה חולק עלי.

ש2: אני מרשה לך.

אליעד: אוקיי, תמתין. מה הבנת?

ש: שבעצם אני לא עושה כסף כי..

אליעד: משתי סיבות אפשריות.

ש: משתי סיבות אפשריות: אחת היא שבעצם אני רואה את החסרונות בלעשות כסף והשנייה היא שאני לא רואה מספיק את היתרונות בלעשות כסף.

אליעד: אמת. מה אתה רוצה לחלוק עלי?

ש2: אני רוצה להגיד שיש מצב שבן אדם אומר "אני מאוד רוצה כסף אבל אני לא יודע איך לעשות".

אליעד: שזה נקרא שהוא צריך להתאמץ למצוא איך לעשות והמאמץ מאוד קשה לו, לכן הוא לא עושה.

ש2: הוא רוצה להתאמץ אבל אין לו..

אליעד: הוא רוצה להתאמץ? שיתאמץ.

ש2: הוא לא יודע מה לעשות לאיזה כיוון..

אליעד: שילך לשאול מישהו מה לעשות. שישב מהבוקר עד הערב לחשוב מה לעשות, למה הוא לא עושה את זה? כי זה קשה, אז הוא לא רוצה להתאמץ.

ש2: אולי הוא לא יודע שהוא צריך להתאמץ.

אליעד: טוב, אתה מדבר על מקרה קצה שלא נופל בקטגוריות הסטנדרטיות.

ש3: אם הוא היה חולה והיה כואב לו, הוא היה מוצא.

אליעד: הלאה, תקשיב, אם בן אדם היה יודע ב 100% שאין לו שום דרך בעולם להשיג עוד שקל, הוא היה מפסיק לרצות עוד שקל. כמו שדיברנו על הרבה נושאים אחרים, אם הוא היה בטוח ב 100% שלא משנה מה הוא יעשה - אין שום אפשרות בעולם שיהיה לו יותר כסף, הוא היה באותו רגע מפסיק לרצות להשיג עוד כסף, הוא היה אומר "מה שיש - זה מה שיש" ובזה נגמר הסיפור. אם אתה רוצה סימן שאתה חושב שזה אפשרי, אתה חושב שזה אפשרי סימן שאתה חושב שיש דרך, יש דרך - אתה מתאמץ. אוקי? עכשיו בואו נתקדם: ז"א שכדי לעשות כסף את צריכה שתי דברים לעשות: 1) להגדיל את היתרונות 2) להקטין את החסרונות. במה נתחיל? מה בא לך?

ש: בלהגדיל את היתרונות.

אליעד: אז קודם כל, אנחנו צריכים להגדיל במוח שלך את היתרונות, בעינייך, בלעשות כסף. גם אם כמות החסרונות תישאר זהה, אפילו אם היא תגדל אבל יהיה יותר יתרונות בלעשות כסף. עכשיו, איך מגדילים יתרונות לגבי משהו? אז קודם כל, בגדול, מדובר על יתרונות סובייקטיביים, נכון? כי בסופו של דבר, מצד האמת המוחלטת אין שום יתרונות אובייקטיביים ולכן זה יתרונות אובייקטיביים. שמה שזה בעצם אומר, בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף וזה לא משנה בכלל למה החלטת שאת רוצה לעשות כסף, אבל בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף, אז לגבי כל מה שקשור לכסף, אסור לך לשאול את עצמך "למה את רוצה לעשות כסף?", ז"א, אם את תתחילי לשאול את עצמך למה את רוצה לעשות כסף, זה בסדר דרך אגב, אבל אם תשאלי את זה יותר מדי - את לא תרצי לעשות כסף. אוקיי? זה תהליך הפוך.

עכשיו, יכול להיות שאת רוצה לעשות כסף כי את רוצה לשחק את המשחק וכו', אבל קודם כל בגדול, מההיבט שאת רוצה לעשות כסף - אל תנסי להיצמד לאמת המוחלטת, ז"א אם את, נגיד, תשאלי את עצמך "למה אני רוצה לעשות כסף?" - "כדי לקנות דירה חדשה", אבל מה יצא לי מדירה חדשה? אם תלכי לכיוון הזה - הלך לך המוטיבציה לעשות כסף. אם לא תצליחי לעשות כסף ותהי בחרדה שיהיה לך מספיק כסף, תשאלי את עצמך "רגע, בשביל מה אני בכלל צריכה כסף?" "אני צריכה כסף בשביל זה, ומי אמר שזה יעזור לי?" ואז תרדי מהחרדה.

אבל בהנחה שאת רוצה להשיג את הכסף, אז שם אסור לך להטיל ספק ברצון שלך לעשות כסף, אוקיי? עכשיו, היתרונות בלהשיג כסף הם סובייקטיביים, הם בסך הכל אמונות, הם אפשריים - שהופכים למחויבים. ז"א שאת צריכה לעשות לעצמך סוג של שטיפת מוח - לגרום לעצמך לרצות כסף ושאת אפילו לא תדעי שזה שטיפת מוח, כי אם את תדעי שזה שטיפת מוח - את לא תאמיני לזה. את צריכה כל כך להאמין לזה שאת רוצה לעשות כסף, עד כדי כך שאת אפילו לא תדעי שאת מאמינה לזה, שזה פשוט יראה לך.. כמו שאת קמה לאכול - ברור לך שאת רוצה כסף, אותו מילה. עכשיו, איך עושים שטיפת מוח לעצמך? כמו כל דבר שעושה לך שטיפת מוח, כמו כל התהליכים בחיים.

לדוגמה: למה את חושב שזה חשוב להיות בריאה? גם הרבה בגלל שלימדו אותך, לצורך העניין, אותו הדבר גם פה. אם את רוצה לגרום לעצמך לרצות לעשות כסף - את צריכה להגדיל את היתרונות שזה אומר להתחיל לשטוף לעצמך את המוח, שזה אומר: להתחיל לחשוף את עצמך, באופן מודע, למסרים שיעודדו אותך לעשות כסף ושינסו לשכנע אותך שכסף זה חשוב. למרות, שאת מבינה, בתוך תוכך, שבסוף את מתה וזה לא משנה ותמיד יהיה יתרון וחיסרון וכו', אעפ"כ, באופן יחסי, תקומי בבוקר, כמו שיש עבודת אלילים לצורך העניין, במטאפורה, שאנשים השתחוו לפסל, אמרו לו "אתה מוריד לנו גשם" - אותו הדבר, קחי כסף, שימי שטר - תשתחווי, תנשקי, תחבקי אותו. שטפי לעצמך את המוח, גם אם זה נראה לך משוגע, אז מה? ובסופו של דבר, גם ללכת לאכול, אם תחשבי על זה מספיק - זה גם סוג של שיגעון, מי החליט שאת צריכה לחיות? זה גם סוג של שיגעון, אוקיי? אותו הדבר גם פה, תחשבי שאת עובדת אלילים ותתחילי לנשק ולחבק את הכסף, מה שזה לא יהיה, אוקיי? זה דימוי אחד. ואפשר לעשות אותו בפועל ותראי שזה יעבוד לך.

עכשיו, מה שיקרה שכשאת תעשי את זה - את תטילי ספק, אם תטילי ספק - נפסלת. כי אם תתחילי להגיד "מי אמר? מה זה משנה? למה אני עושה את זה? אולי זה לא חכם?", את מוציאה את עצמך מהמשחק, ולכן - לא להטיל ספק. אוקיי? עכשיו, מתי כן להטיל ספק? אם זה יעשה לך רע עושים בדיוק הפוך: תראי 100 שקל על הרצפה - תדרכי עליו. אוקיי? אבל בתהליך ההפוך: את רואה אגורה - תרימי את האגורה. דבר נוסף, תתחילי לשטוף את לעצמך את המוח בכל מה שקשור לעשיית כסף, זה אומר לקרוא תכנים בנושא של כסף, להתעניין בנושא של כסף ובעיקר להגדיל את כמות הרצונות שלך בצורה כזו שרק כסף יוכל למלא אותם, מה ז"א? ז"א, שאם אני ישאל אותך "תגדירי מה זה חיים טובים", אז עוד פעם, יש פה את שני המשחקים, יש את המשחק שמה שדיברנו קודם - מוחלט, אין הבדל וכו' ויש את המשחק היחסי. אז אם אני שואל אותך "אז באופן יחסי, מה זה חיים טובים?", אז את תגידי לי, באופן יחסי לחיים שלך - המצב גרוע, מההיבט שאת רוצה להשיג כסף, אז אם אני יגיד לך "ספרי לי מה זה חיים טובים" ואת תגידי לי שהחיים שלך הם חיים טובים אז זה בעיה חמורה. את צריכה לדמיין שחיים טובים זה כל מה שאין לך, חיים טובים זה בית ורכב פרטי ומסוק פרטי, מה שאת רוצה, רק תדמייני הרבה.

ככל שתעשי את זה יותר, כך תהיי יותר אומללה, כי כך יהיה לך יותר רע. אבל מצד שני יש יותר סיכוי שאולי את תתחילי לעשות כסף. אני עכשיו מקצין לך את זה, מקצין לקצה ברמה שאת לא תוכלי לחיות בלי כסף, שאת תרצי להתאבד שאין לך מספיק כסף, בסדר? אני לא אומר שאת צריכה להגיע עד לשם, אני רק מסביר את הכיוון. מבינה מה אני אומר?

ש: כן. אבל אני לא כל כך בטוחה שאני רוצה את זה.

אליעד: אה כי זה עשה אותך אומללה?

ש: לא בגלל שזה עשה אותי אומללה. בגלל שאני מכירה את זה. אין משהו אחר? אי אפשר לרצות כסף - רק לשם לרצות כסף? בלי לחשוב על האלטרנטיבה ש..

אליעד: את יכולה אבל אז המוח שלך בשניה ישאל אותך "בשביל מה?" ואין לך מה לענות לו.

ש: "ככה" אי אפשר להגיד לו "ככה"?

אליעד: אפשר. בעולם אופטימלי: "למה אני רוצה כסף? כי ככה אני רוצה" זה יותר חזק מכל הדברים בעולם, זה יעשה אותך אומללה לכסף, יותר גרוע מ"אני רוצה את הכסף בשביל המטוס" כי בשביל המטוס.. אולי אפשר להסתדר בלי המטוס, אם אני רוצה את הכסף כי אני רוצה כסף - אז בכלל הלך עלייך בלי כסף.

ש: למה?

אליעד: כי זה הופך את הדבר ליותר מחויב. זה נקרא "מחויב מצד עצמו" ו - "מחויב מצד דבר אחר". עכשיו אני יסביר לך למה אולי קשה לך להבין אותי, קודם כל אני יסביר: יש דבר שנקרא מחויב מצד דבר אחר - שאני חייב להשיג את זה בשביל משהו אחר, שזה לא כל כך חייב להשיג את זה, "אני חייב להשיג את הכסף בשביל המטוס", אוקיי? לעומת זאת, יש מחויב מצד עצמו - למה אני חייב להשיג את זה? כי אני חייב להשיג את זה. מה יותר חזק? אני חייב להשיג את זה כי אני חייב להשיג את זה, נכון? אז למה לך, כרגע, נראה או מי פה יודע למה נראה לה שהחוויה של "אני רוצה להשיג כסף כי אני רוצה להשיג כסף", היא פחות גרועה למצב רוח שלה מאשר "אני רוצה להשיג כסף בשביל המטוס"? מישהו יודע את התשובה? למה היא חושבת שלהשיג כסף בשביל להשיג כסף זה הרבה פחות יעשה אותה אומללה מאשר - אני רוצה להשיג כסף בשביל משהו אחר? לכאורה..

ש2: פחות מחייב.

אליעד: למה? זה עוד יותר מחייב. להשיג כסף בשביל כסף זה יותר מחייב מאשר להשיג כסף בשביל משהו אחר.

ש2: אבל אם יש לי איזשהו משהו ממול, שבשבילו אני רוצה להשיג את הכסף - זה הרבה יותר מחייב.

אליעד: למה?

ש2: כי זה מחייב.

אליעד: שניה, אז את לא הבנת. עוד פעם, יש אני רוצה בשביל זה, להגיד אני רוצה את הכסף בשביל כסף, זה להגיד זה המהות, גם אם אין לי מה לעשות איתו - אני רוצה אותו. עוד יותר גרוע, כי אם את רוצה אותו בשביל המטוס, לפחות אם תשיגי את המטוס תוכלי לנוח. שניה, קודם כל אני רוצה להסביר משהו: יש בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל המטוס", שיהיה לנו את הכסף למטוס הוא יוכל לנוח ויגיד "אוקיי, אני כמעט מתקרב למטוס - עוד מעט אני נח". לעומת זאת, בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל כסף" הוא לא יכול לנוח לעולם, כי לא משנה כמה יהיה לו הוא צריך עוד כסף.

אני רגע רוצה להסביר, למה לדעתי, האני רוצה כסף בשביל כסף, אצל מישהו זה יכול להיות פחות חזק, כשאת אומרת "אני רוצה כסף בשביל כסף", אז השאלה היא על כמה כסף את מדברת, כי אם אומרים לך בשביל מטוס, את אומרת "מה עכשיו אני צריכה מאה מיליון?", אני רוצה כסף בשביל כסף, מקסימום עוד כמה שקלים, את מבינה? אבל אם באמת היית מבינה את המשמעות של אני רוצה כסף בשביל כסף זה בעצם להגיד שכל הכסף שבעולם לא מספיק לך כי את צריכה עוד כסף.

ש: אוקיי, זה לא נכון.

אליעד: אז על זה אנחנו לא מדברים. זה שיא הקטסטרופה - אני רוצה כסף בשביל שיהיה לי כסף. זה לא משנה כמה כסף יהיה לך - לא תהיי שבעה.

ש: כן.

אליעד: אז לא מדברים על זה. אז עכשיו צריך להציב מטרות שהכסף ימלא לך אותן: אני רוצה כסף בשביל שמה זה ייתן לי? מטרות. ככל שהמטרות שהכסף ימלא יהיו יותר גדולות, ככה לכסף יהיו יותר שורשים, כמו עץ שיש לו כמה שורשים. העץ זה הכסף, השורשים של הכסף זה הרצונות. את צריכה לטעת בתוך עצמך שורשים לרצון לכסף. למה? כי אם לא, נגיד את רוצה כסף, פתאום בא לך רצון לנוח ורצון לנוח זה כמו הרוח שמעיפה את העץ של הרצון לכסף. את צריכה לקחת את הרצון לכסף ולחבר אותו לקרקע, איך מחברים אותו לקרקע? ברצונות אחרים. "אני רוצה להרגיש טוב" איך? "כסף יעשה לי טוב בזה ובזה ובזה" ומה שזה נותן שכשיבוא לך רצון אחר, "אני רוצה לנוח", הוא לא יכול להעיף את הרצון לכסף כי הרצון לכסף מושרש בקרקע. הבנת עד לכאן? מה הבנת?

ש: הבנתי שאני חייב למצוא סיבות למה אני רוצה בעצם את הכסף כדי שאם יבוא משהו שינסה להסיט אותי והרצון הזה לרצות את הכסף - זה לא יזיז אותי. אז אני חייבת כמה שיותר שורשים או כמה שיותר דברים שבגינם אני רוצה את הכסף שיהיו כמה שיותר מושרשים שזה יהיה יציב ששם אני לא אוכל לזוז בקלות.

אליעד: נכון. הבנת ב 100%. עכשיו, בואי נמשיך עם זה עוד קצת, עוד פעם: כל מה שאנחנו מסבירים לגבי להשתחרר מאמונות - אותו הדבר הפוך: אם אומרים לך אתה רוצה את זה? או שאמרו לך שאתה רוצה את זה? רצית את זה עכשיו או שרצית את זה אתמול? כדי להטיל ספק - עושים בדיוק הפוך, מבחינתך, את אומרת מה הכי חשוב בעולם? כסף. אני רוצה את זה. למה? כי ככה כולם רוצים. בדיוק הפוך. ז"א, אם יש את התהליך שאומר - לא אכפת לי מה כולם רוצים. פה יש את התהליך ההפוך - אכפת לי מה כולם רוצים כי ככה אני רוצה. אני רוצה שיהיה אכפת לי מה כולם רוצים ולכן אם כולם רוצים כסף גם אני רוצה כסף.

ולשקר לעצמך: "כסף זה חשוב", "בלי כסף אי אפשר להסתדר", "מי שיש לו כסף חי יותר טוב", כל הדברים האלה - הרבה פעמים, הרבה מילים וזה יעבוד. בסדר? אם יהיה לך חרדה את עושה הפוך: "מי אמר? זה לא משנה, אני לא בטוחה, לא יודעת" ואם את רוצה את הכסף את עושה לכיוון ההפוך, פשוט שוטפת לעצמך את המוח, מספיק פעמים, מספיק טוב - זה יתפוס. עכשיו, זה דבר אחד, אמרנו לגבי להגדיל את היתרונות בעיניה של כסף ולזכור שמדובר על יתרונות סובייקטיביים, שאם את תחפשי "מה האמת" וכו', ילך לך הרצון לעשות כסף.

ש: זה מה שעשיתי עד כה, כנראה, כל הזמן ובגלל זה לא רציתי..

אליעד: או לא רצית מספיק. השאלה היא: מה המטרה שלך? יש בן אדם שקם בבוקר ואומר "אני רוצה להשתחרר מהרצון", אז אומרים לו תבדוק למה אתה רוצה מספיק פעמים, האם זה משנה מספיק פעמים - לא תרצה. למרות זאת יש אחד שאומר "אני רוצה להרוויח כסף כי ככה אני רוצה ואני מוכן לשלם את המחיר של החרדה והפחד והלחץ, מוכן, זה מה אני רוצה, איך לעשות? אז פה צריך להפוך את הלא משנה לכן משנה, ז"א, כמו שלוקחים משהו שכן משנה ואומרים "מי אמר שזה משנה?" אז אותו דבר הפוך: נגיד, שהמוח שלך אומר לך שזה לא משנה - "בטוח שזה לא משנה? אולי זה כן משנה? אולי זה כן משנה?", פתאום הוא יגיד "כן. זה משנה". מבינה?

דוגמה: נגיד, שהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, זה משנה אם יש לך או אין לך" ורע לך מזה - "מה זה משנה? מה זה משנה? אתה בטוח שזה משנה? אולי זה לא משנה?", בסוף הוא יגיד "אוקיי, לא משנה". אותו הדבר הפוך: את עומדת מול חלון ראווה של כלי רכב, של בתים וכו', את הולכת לבניין חדש ואומרת "אני רוצה את הדירה הזאת", אני מקצין - לאו דווקא דירה, את יכולה דבר יותר קטן, את תבחרי את המינונים. אז את אומרת לעצמך "אני רוצה את הדירה שם" ואז, רק שתבינו במטאפורה: להגיד אני רוצה את הדירה ששם זה כמו לשים אזיקים על הידיים, כי זה כאילו להגיד לעצמך "האושר שלי תלוי בדירה", אבל זה מה שבא לך, למה? כי ככה את רוצה. ואלוהים ככה החליט, ככה הוא רוצה. אז את מסתכלת על הדירה ואת אומרת "אני רוצה את הדירה הזאת" ואז המוח שלך אומר לך "אבל בשביל מה את צריכה דירה פה? מה, לא טוב לך הדירה שם?" אז את אומרת "לא טוב לי הדירה ששם" אז הוא אומר "למה לא טוב הדירה ששם? למה את צריכה אותה?" "כי זה מול הים" והוא יגיד לך "אבל מה זה משנה?" אז תגידי לו "מה זאת אומרת מה זה משנה? זה משנה", "אבל למה זה משנה?" אז תגידי לו "כי זה משנה", יגיד לך "אבל זה לא משנה", אז תגידי "אולי זה כן משנה?" בדיוק אותו הדבר הפוך. זה כמו שיש מצב שהמוח אומר "זה משנה", אז את אומרת "מי אמר שזה משנה? אתה יכול להוכיח שזה משנה? אולי זה לא משנה?" הוא לא יכול להוכיח שזה משנה, אז הוא נכנע ואומר "טוב, לא יודע".

עכשיו עושים הפוך, את אומרת "זה משנה. אני רוצה דירה 10 חדרים", המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה זה משנה?", את אומרת לו "זה משנה כי צריך 10 חדרים", אז המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה תעשי עם 10 חדרים?", את אומרת לו "למה? אתה חושב שזה לא משנה?", הוא אומר "כן. זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא יגיד לך "כן. זה לא משנה כי ככה וככה", "אולי זה כן משנה?", הוא יגיד "אבל את לא צריכה 10 חדרים. מספיק לך חדר אחד, שני חדרים", "אולי אני צריכה שניים ועוד שמונה ריקים?", עכשיו, אני אפשרות להוכיח שזה לא משנה. אולי זה כן משנה? אולי מחויב שיהיה לך 8 חדרים ריקים, מי יודע?

הוא יגיד לך "אבל בשביל מה את צריכה את זה?", תגידי לו "אני צריכה את זה בשביל משהו", הוא יגיד לך "את לא צריכה", "לא. אני צריכה שיהיה לי עוד שמונה חדרים ריקים, ככה אני רוצה, זה מה שאני רוצה". עכשיו, אין למוח אפשרות להוכיח שזה לא משנה. כמו שלמוח אין אפשרות להוכיח שזה כן משנה ולכן אם רע לך ממשהו אז אם תגידי לו "מי אמר שזה משנה?" לא תהיה לו הוכחה, ככה גם למוח אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אם את תגידי שאת רוצה משהו והמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", וכל מה שהוא יגיד לך "אבל, למה זה משנה?", תגידי לו "כי ככה אני רוצה את זה", הוא יגיד "אבל למה את רוצה את זה?", "כי ככה", הוא יגיד "אני יכול להוכיח שזה לא משנה", תגידי "איך תוכיח? אולי זה כן משנה ואתה לא יודע?", אותו תהליך של אולי זה לא משנה - להפוך אותו לאולי זה כן משנה. והמוח לא יודע, אין לו מה לעשות, הוא סתם, תגידי לו ככה - הוא יגיד ככה, אין לו הרבה..

ש: אבל אתה מדבר על תשובה בלי נימוק?

אליעד: את אומרת "למה זה משנה? כי אני רוצה את זה"

ש: אבל לא כמו שאמרתי "זה ככה"?

אליעד: נכון, נכון אבל כשהמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי לו "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא לא יכול להוכיח. אני רק מסביר לך מה יקרה. כשאת תגידי למוח שלך "אני רוצה את זה", הוא יגיד לך "אבל זה לא משנה. מה את צריכה דירה בקומה 22, מול הים ואת צריכה גם את הדירה ליד, את לא צריכה רק את הדירה הזאת, את צריכה גם את הדירה הזאת והזאת, שלוש דירות", הוא ישאל "למה את צריכה שלוש דירות?", תגידי לו " כי אני רוצה ככה וככה וככה", תנמקי, ואז הוא יגיד "אבל בשביל זה וזה?", "כי אני רוצה ככה וככה", ואז הוא יגיד לך " אבל מה זה משנה?", תגידי לו "זה משנה.", הוא יגיד "אבל, מה זה משנה?", תגידי "ככה אני רוצה. זה משנה לי".

עכשיו, אם הוא ינסה לשגע אותך ולהגיד לך "לא נכון, את טועה, זה לא משנה" - הוא נפל. למה? כי מי שנאחז בעמדה - נופל. אם המוח אומר לך "זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?" - אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אפשר להישאר בכן משנה. המוח, אפשר לשחק איתו איך שאתה רוצה. בן אדם יכול לשחק עם המוח שלו איך שהוא רוצה. אתה יכול להגיד "אני נמצא בלא משנה - עד שלא הוכיחו לי שזה משנה", אתה יכול להגיד הפוך "אני נמצא במשנה - עד שלא הוכיחו לי שזה לא משנה", אתה תחליט איפה אתה רוצה להיות.

עכשיו, מי שיצא מהלופ, יודע שזה אפשרי ומי שלא אומר שזה לא אפשרי - או שזה משנה או שלא, מי שיצא יודע שזה אפשרי. בין כך ובין כך, את פשוט צריכה להתמקד בכל מיני מטרות, להינעל עליהן, להגיד "זה מה שאני רוצה, ובשביל זה אני צריכה ככה וככה כסף". עכשיו, עוד פעם, יכול להיות, שימו לב לעוד משהו מעניין, שאם את תציבי לעצמך מטרה גדולה מדי עבורך, שנראה לך שהיא גדולה מדי עבורך, זה יעשה לך מאוד רע ואז את לא תרצי בכלל, את תגידי "לא רוצה בכלל, עזוב אותי. לא רוצה כלום" ואז גם את הקצת כסף שיכולת להרוויח - גם לא תרוויחי, אוקיי? ולכן את צריכה לעשות באיזון, זה כמו לשים לעצמך אזיקים, זה כמו להגיד "אני לא זזה בלי כסף", אבל לשים לב שהאזיקים לא יהיו חזקים מדי, שלא יהיה לך אינסטינקט לזרוק אותם.

לכן, את לא חייבת לעמוד ליד השכונה ולהגיד "אני רוצה לקנות את השכונה", את יכול לתת לך איזה מטרה שנראה לך שאת יכולה להשיג אותה ולשטוף את המוח שאת רוצה להשיג אותה ואז לא יהיה לך יותר מדי רע מזה שאת רוצה את המטרה הזאת. מה הבנת אותי?

ש: הבנתי שאני חייבת להתחיל עם להגיד מטרה מציאותית..

אליעד: שנראית לך מציאותית.

ש: שנראית לי כמו מדרגה או שלוש מדרגות קרובות

אליעד: למה "נראית לך מציאותית"? כי יכול להיות שאת יכולה להשיג יותר, רק את לא יודעת, הנה, פה לדוגמה צריך להטיל ספק: כשהמוח שלך אומר לך "את לא יכולה להרוויח יותר", "למה לא? אולי אני כן יכולה להרוויח יותר". את צריכה לשחק עם זה איך שבא לך.

ש: עם השילוב בין משהו שנראה לי לא מציאותי.. משהו באמצע כזה, לא מציאותי - למשהו שנראה לי ושאני מכירה, לזרוק לשמה את ה..

אליעד: למה לא רחוק מדי?

ש: כדי שאני לא יאבד עניין..

אליעד: כדי שלא תשנאי את הרצון להשיג כסף. אם את תציבי מטרה גבוהה מדי, יכול להיות שתתייאשי וזה יעשה לך כל כך רע שאת תגידי "לא רוצה כסף. לא רוצה לחשוב על זה".

ש: כן. כן.

אליעד: שד"א, אם מישהו רוצה הרבה כסף ורוצים להוציא אותו מהרצון לכסף, אפשר לעשות לו את זה בהפוך על הפוך, במקום להסביר לו למה כסף זה לא משנה, צריך לדחוף אותו עוד יותר לתוך הכסף ואז שהוא יקבל כאב ראש ויעזוב את הכסף, גם זאת אופציה. כמו נגיד, שאתה אוכל משהו ואתה רוצה להפסיק לאכול אותו, אחת הדרכים להפסיק לאכול אותו: "מעכשיו, אני אוכל רק אותו" וגם כשאתה כבר מקיא ממנו, תמשיך לאכול אותו, תמשיך עד שאתה לא רוצה לראות אותו, אתה בטראומה, לא רוצה יותר ממנו.

עוד משהו שאני רוצה להסביר: תשימו לב למשהו, פתאום פה בתהליך היא אמרה "אני רוצה להציב מטרה מציאותית", אמרתי לה "מציאותית בעינייך", למה? כי זה נוגד, כן הטלנו פה ספק, כי זה נוגד את הרצון להרוויח כסף, היא רוצה להרוויח כסף, היא הטילה ספק, היא אמרה "אולי אני לא יכולה להרוויח ככה וככה", "אולי אני כן יכולה?", ז"א, את לוקחת את כל המנגנון ומשחקת איתו איך שבא לך, בא לך עכשיו? עכשיו תשחקי בלהטיל ספק לטובת הכסף. אם המוח יגיד לך, נגיד, דבר שנוגד את המטרה להרוויח כסף, תטילי ספק. אם הוא אומר משהו בעד להרוויח כסף - את לא מטילה ספק. אוקיי? בואי נעצור כאן. מה אתה רוצה להגיד?

ש2: אני רציתי לשאול על, אם נניח שהיא בחרדה ועכשיו היא משכנעת את עצמה שהיא לא צריכה כסף..

אליעד: אז היא בבעיה קשה אחר כך - לשכנע את עצמה שהיא כן צריכה.

ש2: בדיוק.

אליעד: אז אני יסביר משהו: נניח שבן אדם נמצא בלחץ מזה שהוא רוצה כסף ואז הוא משכנע את עצמו שהוא לא רוצה, אז יהיה לו הרבה יותר קשה אחר כך לשכנע את עצמו שהוא כן רוצה. זה כמו: אם חנית ונעלת את הרכב ויצאת וכיסית אותו ואתה צריך פתאום לעבור למאה קמ"ש, איך אתה יכול? ולכן, אם בן אדם נמצא בחרדה מזה שהוא רוצה כסף, הוא לחץ מזה ורע לו מזה שהוא רוצה כסף, הוא צריך לדעת שאם הוא עכשיו יטיל ספק אם הוא רוצה כסף או לא, יהיה לו אחר כל קשה לחזור לרוצה כסף. ולכן, הוא צריך להגיד "אם אני עכשיו יוריד לי את החרדה מזה שאני רוצה כסף אז אחר כך יהיה לי קשה לחזור לכסף", ואז יכול להיות מצב שהוא יהיה יותר בחרדה ממה יקרה אם הוא לא ירצה כסף, מאשר מזה שהוא רוצה. היה אחד שפחד מזה שהוא רוצה כסף ואין לו, והיה אחד שפחד מזה שהוא לא ירצה כסף ואז יהיה עוד יותר גרוע, אז הוא אמר "עדיף לי להישאר עם החרדה שאני רוצה כסף - מאשר להגיע למצב שלא תהיה לי חרדה ואז המצב יהיה עוד יותר גרוע".

ומה האמת? שזה נכון אבל יש עוד זווית - שתבחר את המינון. אז אתה לא חייב הכל או כלום, זה לא או אני לא רוצה כסף בכלל או אני רוצה את הכל, זה פחות משנה אבל בכל זאת משנה, כאילו סוג של מינון בראש. עכשיו, מי שרגיל ומתרגל את הנושא של להטיל ספק ולהאמין ולהטיל ספק, למרות שלהאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר. למה להאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר? לכאורה, זה שני הפכים. אבל למה זה אותו הדבר? כי זה לא שני הפכים - זאת אותה הפעולה. כי בכל פעם ש..

ש3: כי בכל פעם שאתה מטיל ספק פחות - אתה מאמין יותר.

אליעד: אה? אני ישאל שאלה: אם בן אדם מתרגל רק להטיל ספק, האם הוא גם רכש את המיומנות להאמין?

ש2: לא.

אליעד: אז אני אומר שכן. למה כן?

ש4: כי כשאתה מטיל ספק במשהו - אוטומטית אתה מאמין בצד השני

אליעד: יפה! בדיוק. כי כל פעם שאתה מטיל ספק במשהו - זה בעצם להאמין בהפך. אני אומר לך תטיל ספק, זה בעצם תאמין בהפך. לכן, אם הוא היה מתרגל להטיל ספק, הוא אומר "טוב, מעכשיו אני מתחיל להטיל ספק לצד אחד", אז ממילא אתה מאמין בצד השני.

ש2: יפה!

אליעד: יפה. יש לך עוד איזה משהו עכשיו. רגע, אז אני מסביר עוד פעם: לכן, אפילו נגיד בן אדם שמתרגל רק להטיל ספק ומאז כל פעם שבאה לו מחשב נגד, נגד כסף, הוא מטיל בה ספק אז ממילא הוא מתחיל להאמין בכסף, זה הכל. רק מיומנות אחת: להטיל ספק, אבל לאיזה צד שאתה רוצה. את יכולה להטיל ספק לצד הזה והטיל ספק לצד ההפוך. מה אתה רוצה להגיד?

ש4: איך להטיל ספק בחסרונות ולהפוך אותם ליתרונות?

אליעד: עד כאן דיברנו על איך להגדיל את היתרונות, עכשיו, הרבה פעמים בן אדם לא עושה כסף לא בגלל שהוא לא מספיק רוצה כסף, אלא בגלל שהוא חושב שלעשות כסף יעשה לו רע. למה שבן אדם יחשוב שלעשות כסף יעשה לו רע? בגלל המאמץ שהוא חושב שצריך להשקיע בלהשיג כסף ולכן, בן אדם צריך לשאול את עצמו "איך אני חושב שאני יצטרך להשיג כסף? בצורה כזאת וכזאת" ובזה להטיל ספק. להגיד "האם באמת זה כל כך קשה? האם באמת אין אפשרות אחרת? האם באמת זה יהיה כל כך רע אם ככה וככה? האמת באמת זה יהיה רק רע?" כי הרבה פעמים יכול להיות שתוכל להרוויח כסף בכל מיני דרכים, את פשוט לא חושבת שזה אפשרי בכלל.

עכשיו, אם את תטילי ספק, תגידי "אולי זה כן אפשרי להרוויח כסף גם בדרך כזאת? אולי יש עוד אפשרות?" וגם לכיוון ההפוך: לפעמים את חושבת שאת יכולה להרוויח כסף בצורה מסוימת ואת בכלל לא יכולה להרוויח כסף בצורה הזאת, אז בגלל שאת מנסה להרוויח כסף בצורה שאת לא יכולה - זה גם עושה לך רע. לכן צריך להטיל ספק במחשבה שאומרת.. עוד נוסיף ונעמיק, שימו לב מה אמרתי לה, יש דברים שהיא יכולה להרוויח בהם כסף והיא לא יודעת אותם ויש דברים שהיא לא יכולה להרוויח כסף והיא חושבת שהיא יכולה, שני הדברים האלה דוחפים אותך למצב של סבל בתהליך להרוויח כסף. צריך לצמצם את הסבל, שזה אומר שבכל פעם שיש לך קונפליקט ברצון להשיג כסף, צריך להטיל ספק, להגיד "האם אני בטוחה ב100% שאין פתרון אחר, האם אני בטוחה באמת שזה כל כך רע? האם אני בטוחה באמת שזה לא שווה?" ועל זה להגיד מה זה משנה, לדוגמה: רק תבינו את האבסורד, בא בן אדם אומר "אני רוצה להרוויח כסף - בשביל שאני יוכל לנוח", בשביל להרוויח כסף בשביל שתוכל לנוח אתה צריך להתאמץ. אז מה שאתה צריכה להגיד לעצמך זה "אני מאוד מאוד רוצה לנוח - לכן אני ילך להרוויח כסף" ואז המוח שלך אומר "תראי כמה את מתאמצת", "מה זה משנה כמה אני מתאמצת? מה זה משנה אם אני יתאמץ יותר או לא?", אבל לא לעשות את זה יותר מדי, אם תעשי את זה יותר מדי הוא יגיד לך "זה לא משנה אם את נחה או לא? אז בשביל מה את צריכה את הכסף?" אני מסביר עוד פעם:

אם בן אדם היו מורידים לו מהמוח את זה שהוא לא מוכן להרגיש רע, לכאורה, לא הייתה לו שום בעיה להרוויח כסף. אם את אומרת לעצמך "לא אכפת לי לסבול" אז ממילא היית אומרת "מה צריך לעשות בשביל כסף? אני עושה. לא אכפת לי לסבול" נכון? אבל מה הקטע? שאם היית מורידה מהמוח את הפקודה "אני לא רוצה לסבול" אז גם לא היית צריכה להרוויח כסף כי הכסף נועד בשביל לא לסבול. מבינה את הכוונה?

ש: כן.

אליעד: מה את מבינה?

ש: שבעצם, החלק הזה..

אליעד: אז נסביר עוד פעם: בן אדם רוצה להרוויח כסף בשביל להרגיש טוב ובשביל להרוויח כסף הוא צריך להרגיש רע, המאמץ להרוויח כסף עושה לך רע. עכשיו, אם בן אדם יגיד לעצמו "לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע", אז ממילא מהיבט מסוים, הוא אומר "אוקיי, אז אין לי בעיה לעבוד 20 שעות ביום וגם לא אכפת לי למות ולא אכפת לי לעשות הכל בשביל הכסף" כי לא אכפת לו להרגיש רע. ומצד שני, בן אדם כזה יגיד "בשביל מה אני צריך את הכסף? אם לא אכפת לי להרגיש רע אז בשביל מה אני צריך את הכסף?" לכן יש פה סוג של טריק: שכשהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, את עובדת קשה מדי", תגידי לו "מה זה משנה? זה משנה אם אני עובדת קשה מדי או לא?".

ואחר כך הוא יגיד לך "אז בשביל מה את עובדת קשה מדי?", תגידי לו "כי אני רוצה לנוח - לא לעבוד קשה מדי", זה נקרא אמונה. באמונה זה אפשרי, בשכל זה לא אפשרי, בהיגיון זה לא הגיוני.

ש: אז כאילו, אתה אומר שההתניה היא הכרחית?

אליעד: כן. אבל את צריכה לעשות לעצמך אבל שני.. עוד פעם: כשהמוח אומר לך שרע לך מזה שאת מתאמצת - תגידי לו "אז מה? מה זה משנה שרע לי?", הוא אומר לך "בשביל מה להתאמץ?", תגידי לו "כי זה משנה שרע לי. אני לא רוצה שיהיה לי רע. אני רוצה שיהיה לי כסף, שיהיה לי טוב", עכשיו, אני מסביר עוד פעם: אם חושבים בהיגיון - זה לא עובד. אם אומרים "בא לי ככה להאמין". עכשיו אני יסביר משהו מעניין: מי קשה לו להאמין? ההוא שמאמין להיגיון. מה זאת אומרת? אם אתה חושב שההיגיון צודק אז אתה אומר "איך אני יכול להאמין? זה לא הגיוני": אבל אם היית מבין שגם ההיגיון זה אמונה אז אין לך בעיה להאמין נגד ההיגיון.

בואו נסביר עוד פעם: אם בן אדם חושב שהשכל שלו צודק אז קשה לו לשכנע את עצמו בשני דברים הפוכים, כי הוא אומר "איזה היגיון יכול להיות שלא אכפת לי להתאמץ לעבוד אבל אני עובד בשביל לא לעבוד. איזה היגיון יכול להיות בזה? אם אני לא רוצה לעבוד, למה לי לעבוד עכשיו?" נכון? יפה. ואז בן אדם כזה ישר הולך לשכל, השכל אומר לו "תחליט, אתה רוצה לנוח או לא? אם אתה רוצה לנוח אז תנוח עכשיו. למה אתה עובד בשביל לנוח מחר?". אבל זה קורה רק למי שמאמין בשכל שלו, שחושב שיש אמונה ויש שכל, אבל אם אתה יודע שגם מה שנראה לך הכי הגיוני - זה גם כן אמונה, אז מהפרספקטיבה הזאת אתה יכול להגיד "אוקיי, אז כמו שיש אמונה שאומרת שזה לא הגיוני - אני מאמין שזה כן הגיוני", אבל זה אפשרי רק אם אתה מבין שהדבר והיפוכו, שנראה לך שזה דבר והיפוכו - זה רק אמונה. אם אתה מבין שזה רק אמונה - אתה יכול להאמין בדבר לא הגיוני, במשחק.

כמו בקטע של היתרונות והחסרונות: הבן אומר "איך אני יכול לא להאמין לרע ולהאמין לטוב? הרי זה לא הגיוני" אבל את זה הוא אומר רק בגלל שהוא מאמין להיגיון שלו שאומר לו שזה לא אפשרי.

אבל אם אתה לא מאמין להיגיון שלך.. אם אין הבדל בין אין הבדל ליש הבדל אז עכשיו - מה הבעיה? ברע אני רוצה להטיל ספק ובטוב אני לא רוצה להטיל ספק. המוח אומר "זה לא הגיוני", תגידו לו "מה, וההיגיון שלך כן הגיוני? ומי אמר שההיגיון הגיוני? לא יודע, אז אני רוצה להאמין למרות שזה לא הגיוני, ככה אני רוצה". אז עוד פעם: יש את הסיפור של היתרונות, אוקיי? להרוויח כסף, יתרונות, לשטוף את המוח, אמונה, לא להטיל ספק יותר מידי, אוקיי?

ויש את הקטע של החסרונות, בחסרונות להטיל ספק. זה פחות או יותר הסיפור. עכשיו מה שצריך לעשות, צריך לראות, את צריכה לגרום לעצמך לראות מהם הדברים הטובים שיצא לך מלהרוויח כסף, למה כסף זה חשוב ומה תוכלי לקנות בכסף ומה תוכלי להשיג וכו', אל תעשי את זה יותר מדי כדי שלא יהיה לך רע - ואז לא תרצי לעשות כסף בכלל, תעשי את זה ברמה מסוימת שאת יכולה להכיל את הלחץ כי זה להלחיץ את עצמך. מצד שני כל פעם שהמוח שלך אומר לך "זה רע. זה עושה רע להרוויח...
התמודדות עם מחשבות אינסטינקט התמודדות עם פחד מה לעשות כדי להסס בן אדם אולי לא לעשות כלום תרחישים קיצוניים להתמודד עם הפחד מודעות הרצון איך לגרום לעצמי איך לגרום לעצמך איך להיות מיליונר איך להיות עשיר איך להרוויח הרבה כסף איך להרוויח יותר כסף איך להרוויח כסף איך להתעשר איך ליצור מוטיבציה איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף איך לעשות הרבה כסף איך לעשות יותר כסף איך לעשות כסף איך לשכנע איך לשכנע את עצמי איך לשכנע את עצמך איך מרוויחים כסף איך עושים כסף הרבה כסף חוק המשיכה ייצור הכנסה כיצד ליצור מוטיבציה כסף לגרום לעצמי לגרום לעצמך להיות מיליונר להיות עשיר להיות עשירים להרוויח להרוויח הרבה כסף להרוויח יותר כסף להרוויח כסף להתעשר לייצר הכנסה ליצור ליצור מוטיבציה ליצור מוטיבציה לעשות כסף לעשות הרבה כסף לעשות כסף לרצות כסף לרצות להרוויח כסף לשכנע לשכנע את עצמי לשכנע את עצמך מוטיבציה מוטיבציה להרוויח כסף מוטיבציה לעשות כסף מיליונר מיליונרים מליונר משיכה רצון שכנוע שכנוע עצמי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
... חופש פנימי גם אם לא יש לנו כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים. מהי תחושת תלות בכסף והאם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? במהלך ההרצאה, עולה נושא של תלות בכסף, ושאלת היסוד היא: האם אנו באמת צריכים כסף כדי לחיות? אליעד טוען כי פעמים רבות אנשים מצדיקים את הצורך בכסף כדרך לשמירה ... אמיתי. האם כסף יכול להביא אושר? כיצד ניתן להשיג חופש פנימי? מה המשמעות של חופש אישי? האם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? כיצד להתגבר על פחדים שקשורים לכסף? מהו הקשר בין ביטחון כלכלי לחופש פנימי? כיצד להתמודד עם פחדים מלחיות ברחוב? ...
התנהגות כלכלית, התנהגות צרכנית, כלכלת המשפחה, כסף, חיסכון כספי, הלוואה כספית, לחסוך כסף, לקחת הלוואה, הלוואה מול חיסכון, ריביות בבנק, איך עובדים בנקים? פיקדון כספי, להפקיד כסף בבנק, לקחת הלוואה מהבנק, חיסכון והלוואה במקביל, צרכנות
התנהגות כלכלית, התנהגות צרכנית, כלכלת המשפחה, כסף, חיסכון כספי, הלוואה כספית, לחסוך כסף, לקחת הלוואה, הלוואה מול חיסכון, ריביות בבנק, איך עובדים בנקים? פיקדון כספי, להפקיד כסף בבנק, לקחת הלוואה מהבנק, חיסכון והלוואה במקביל, צרכנות
... בין הריביות, ולכן הם לא מודעים לכך שהם למעשה מפסידים כסף. - תחושת ביטחון מדומה: יש אנשים שלמרות שהם מבינים את האבסורד, מעדיפים להחזיק חיסכון מתוך תחושת ביטחון, גם אם הם גם חייבים כסף . - קשיים רגשיים: לעיתים, אנשים לא מצליחים להתמודד עם החרדה שצפויה כאשר הם משחררים את כספם מהחיסכון, הם חוששים שלא יצליחו לחסוך מחדש. מה עדיף לעשות - ...
כסף ואושר, ניהול תקציב משפחתי, ניהול תקציב אישי, ניהול תקציב כספים, ניהול כסף, התנהלות כספית, התנהלות כלכלית, בזבוז כסף, חיסכון בכסף, לחסוך כסף, לבזבז כסף, לחסוך או לבזבז, חיסכון כספי
כסף ואושר, ניהול תקציב משפחתי, ניהול תקציב אישי, ניהול תקציב כספים, ניהול כסף, התנהלות כספית, התנהלות כלכלית, בזבוז כסף, חיסכון בכסף, לחסוך כסף, לבזבז כסף, לחסוך או לבזבז, חיסכון כספי
... במקומות שבהם זה נכון עבורו מבחינה רגשית ונפשית. לדוגמה, הוא מזכיר את האמרה של רבי נחמן, שאמר שאין לדאוג לגבי כסף באופן מוגזם, כי בכל מקרה בסופו של דבר לא יהיה איתו לתמיד. מצד שני, רבי נחמן הקפיד מאוד על אנשים שחייבים כסף , כלומר, יש צורך באיזון תמידי בין שחרור ושליטה. לסיכום, הגישה שאליעד כהן מציג בנוגע לניהול תקציב וכסף מדגישה את הצורך באיזון מתמיד בין חופש כלכלי ושליטה עצמית, תוך מודעות ...
צדקה, לתת צדקה, הפרשת מעשרות, גמילות חסדים, נתינה, קבלה, הדרת נשים, לקבל ולתת, כסף, תאוות ממון, תאוות אכילה, להיות עשיר, המרדף אחרי הכסף, להיות מאושר
צדקה, לתת צדקה, הפרשת מעשרות, גמילות חסדים, נתינה, קבלה, הדרת נשים, לקבל ולתת, כסף, תאוות ממון, תאוות אכילה, להיות עשיר, המרדף אחרי הכסף, להיות מאושר
... מעשרות, גמילות חסדים, נתינה, קבלה, הדרת נשים, לקבל ולתת, כסף, תאוות ממון, תאוות אכילה, להיות עשיר, המרדף אחרי הכסף, להיות מאושר מה הקשר בין הדרת נשים, כסף ואמונה דתית? אליעד מסביר את הרעיון ... כיוון שדתיים אינם נוהגים כך בכל תחומי החיים, למשל בתחום הכסף. מדוע אנשים דתיים אינם חוששים מפיתוי הכסף כמו מפיתוי הנשים? אליעד מדגים איך ... להתרחק מנשים כדי לא להיכשל ביצר, אינם מפחדים מפיתוי הכסף. הוא מציין שאף אחד לא נמנע מכסף בגלל החשש שיסמוך עליו במקום על האל. אליעד מדגיש את חוסר העקביות: הרי גם כסף הוא אמצעי שעלול לגרום לאדם להישען עליו במקום לסמוך על אלוהים. מה הבעיה המרכזית עם כסף לפי אליעד? אליעד מסביר שכסף הוא בסופו של דבר סמל לתלות בדברים ... ובכך הוא מהווה מכשול בדרך לאושר אמיתי. הוא מדגיש שכסף הוא בעצם רק חתיכת נייר או אפילו סתם ... ומינוס בחשבון הבנק, כדי להדגים את השרירותיות של מושג הכסף. מה הכוונה שכסף כולל בתוכו את כל סוגי התאוות? אליעד ... התלות בדברים חיצוניים (עבודות זרות) טמונים בתוך תאוות הממון. תאוות הכסף נחשבת לקשה מכולן כי היא מקיפה את כל ... התאוות. הוא מסביר באמצעות הפסוק ואפר תאכל כל ימי חייך, שהכסף אוכל לאדם את החיים, כלומר, התלות בכסף גורמת לו דאגה ועצבות רבה יותר, ובסופו של דבר מקצרת את חייו. איך תאוות הממון משפיעה על האדם באופן מעשי? אליעד טוען שככל שיש לאדם יותר כסף, יש לו יותר דאגות, כי הכסף הופך למרכז חייו ומייצר חרדה מפני איבודו. אנשים עובדים קשה מאוד כדי להשיג כסף, מתוך אמונה שבלעדיו הם לא יהיו מאושרים ... אליעד מדגיש שזה מעגל בלתי פוסק: האדם עובד כדי להשיג כסף וכך משכנע את עצמו שהוא תלוי בכסף, מה שמגביר את פחדו לאבד אותו. מהי השיטה להשתחרר מתלות בכסף לפי רבי נחמן? אליעד מסביר שרבי נחמן הציע דרך להשתחרר מתלות בכסף באמצעות שנאת הממון בתכלית השנאה. הוא מציין שזוהי הנקודה ... נחמן הדגיש בצורה כל כך נחרצת, וטען שעל האדם לשנוא את הכסף לחלוטין. אליעד מסביר שהכוונה היא לא ...
כסף, הצלחה כלכלית, איך לעשות כסף? להרוויח יותר כסף, הצלחה כספית, איך להתעשר? איך להיות עשיר? מוטיבציה להצלחה, אימון להצלחה כספית, איך עושים כסף? הגדרת מטרות, איך להצליח לעשות כסף?
כסף, הצלחה כלכלית, איך לעשות כסף? להרוויח יותר כסף, הצלחה כספית, איך להתעשר? איך להיות עשיר? מוטיבציה להצלחה, אימון להצלחה כספית, איך עושים כסף? הגדרת מטרות, איך להצליח לעשות כסף?
כסף, הצלחה כלכלית, איך לעשות כסף? להרוויח יותר כסף, הצלחה כספית, איך להתעשר? איך להיות עשיר? מוטיבציה להצלחה, אימון להצלחה כספית, איך עושים כסף? הגדרת מטרות, איך להצליח לעשות כסף? מהו הדבר הראשון שצריך לעשות כדי להצליח כלכלית? הדבר הראשון שאליעד ממליץ עליו הוא להגדיר בצורה ברורה ומדויקת את המטרות הכלכליות שלנו. הוא מסביר שרבים לא ... פשוט משום שהם לא יודעים כמה כסף הם רוצים להרוויח. אליעד נותן דוגמה ברורה: נניח שאדם מעוניין להרוויח כפול ממה שהוא מרוויח היום, הוא חייב להגדיר זאת באופן מפורש במספרים. למשל, אני מרוויח עכשיו 1,000 שקל, ואני רוצה להרוויח 2,000 שקל. ללא הגדרה מדויקת כזו, קשה מאוד להשיג את היעדים, משום שאין דרך ברורה לבדוק אם הושגו או לא. הוא נותן דוגמה נוספת: אדם שרוצה לצאת לחופשה בצפון, אבל לא החליט ... מאוד להתקדם כלכלית ולהצליח להרוויח יותר כסף. איך נכון להגדיר מטרות כדי להשיג הצלחה כלכלית? אליעד מדגיש שיש להגדיר מטרות ברורות ומדידות, כך שניתן יהיה לבדוק בסוף התקופה אם הושגו או לא. הוא מדגים שוב ... לא מספיק לומר אני רוצה יותר כסף, אלא חשוב להגדיר סכום ספציפי, כמו אני רוצה להגדיל את ההכנסה שלי ב - 500% תוך שנה. לדבריו, יש כוח גדול מאוד בהצבת מטרות מדויקות, כי הן מאפשרות לנו למדוד ולבדוק ... באופן אובייקטיבי. למה חשוב ליצור תחושת חיסרון בדרך להצלחה כלכלית? אליעד מסביר שכדי להגביר מוטיבציה להצלחה כלכלית, חשוב להכיר בכך שהמצב הקיים הוא מצב של חיסרון. כאשר אדם אומר שהוא רוצה עוד כסף, הוא חייב להבין שזה אומר שהכסף שחסר לו עכשיו הוא מצב שלילי. אם הוא לא ירגיש שחסר לו כסף, הוא לא יתאמץ להשיג אותו. אליעד מסביר זאת בעזרת דוגמה: כמו אדם שנכנס לקרב או לתחרות - אם הוא לא מרגיש כאב או צורך לנצח, הוא לא יתאמץ. ככל שהחיסרון מורגש יותר חזק, כך המוטיבציה להצליח תהיה חזקה יותר, ולכן חשוב שאדם שרוצה להצליח כלכלית ירגיש בכל בוקר את הכאב של החיסרון הכלכלי שלו. מהי הטעות הכי גדולה שאנשים עושים כשהם מנסים להצליח כלכלית? ... לא מביאה אותו למטרה שלו (למשל להרוויח פי 5 יותר), הוא בעצם נותן לגיטימציה לכישלון, כי הוא הופך את המאמץ הלא מספק למאמץ מסודר ולגיטימי. לכן, כדי להצליח, צריך להכיר בכך שכל צורת עבודה שלא מובילה לתוצאה ... שואל את האדם מולו: אם הוא רוצה להרוויח פי חמישה, האם הוא מוכן להשקיע את המאמץ האמיתי הנדרש לכך, או שהוא רק מדבר על מאמץ קל? אליעד מבהיר שאם אדם לא מתאמץ מספיק, הוא לא יגיע לתוצאות גדולות, והוא אף מציע ... הוא מדגים: אם בעבר לא התאמצת להרוויח 500% יותר, צריך לברר מה הסיבה לכך שלא התאמצת, ורק אז אפשר לפתור את הבעיה ולהתקדם. ההבנה הזו היא קריטית לדעת אליעד, כי בלי לדעת את שורש הבעיה של העבר, אנחנו נמשיך ... להצליח להשיג מטרה כלכלית, יש ליצור נפרדות ברורה בין יש לאין. כלומר, על האדם להבין לעומק מה הוא יפסיד ומה יקרה אם לא ישיג את המטרה שלו, ולהרגיש את זה בעוצמה רבה. הוא מדגיש שוב: ככל שהנפרדות בין ההצלחה ... אדם לא מרגיש כאב אמיתי כשאין לו כסף, הוא גם לא יתאמץ באמת להשיג את הכסף. האם מספיק לרצות הצלחה כלכלית כדי להצליח? אליעד מדגיש שרצון בלבד אינו מספיק. הרצון חייב להיות מלווה במאמץ אמיתי, במדדים ברורים, בתחושת חיסרון ובבדיקה תמידית של ... איך להציב מטרות כלכליות? מהי מוטיבציה להצלחה כלכלית? למה אנשים לא מתעשרים? איך למדוד הצלחה כלכלית? מה הקשר בין מאמץ להצלחה? איך להרוויח יותר כסף? ...
לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות כסף, רוצה יותר כסף, רוצה חופש
לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות כסף, רוצה יותר כסף, רוצה חופש
לעשות כסף, עצלנות לעבוד קשה, לא רוצה להתאמץ, רוצה כסף, רוצה להיות עשיר, לא מוכן להתאמץ, הצבת מטרות, מטרות מנוגדות, לא מצליח לעשות כסף, רוצה יותר כסף, רוצה חופש למה קשה לך להרוויח כסף למרות שאתה רוצה להיות עשיר? אנשים רבים מתמודדים עם הקושי להשיג כסף, אך מעטים מבינים מה באמת חוסם אותם מלהשיג את העושר שאליו הם שואפים. הסיבה העיקרית שאליעד כהן מציין היא שבפועל, האדם לא באמת רוצה כסף באופן מוחלט, אלא מעוניין במשהו אחר הרבה יותר מהכסף - וזה מה שמפריע לו להשיג את המטרה. איך הרצון לחופש גורם לך להיות עני? לפי אליעד כהן, אחת הסיבות המרכזיות שמונעות מאנשים להצליח ולהרוויח כסף, היא הרצון העז שלהם לחופש. אנשים רבים אומרים לעצמם אני רוצה כסף, אבל למעשה הם רוצים משהו אחר - חופש מוחלט מעבודה, ממסגרות וממאמץ. אדם שמאוד רוצה חופש לא יהיה מסוגל לעבוד בצורה מסודרת ומאורגנת, ולכן לא יוכל להרוויח כסף באופן עקבי. אליעד נותן דוגמה ברורה: אם באמת היית מרוצה מהחופש שיש לך כרגע, לא הייתה בעיה, כי היית אומר מה אכפת לי שאין לי כסף, העיקר שיש לי חופש. אבל אנשים לא באמת מרוצים ... הם רוצים חופש אמיתי, חופש שבו אפשר לקנות כל מה שרוצים ללא הגבלה. אך מצד שני, אותו אדם לא מוכן להקריב את החופש המדומה והנוח שלו בשביל לעבוד ולהרוויח כסף. למה אתה לא מוכן לוותר על החופש בשביל כסף? הבעיה נוצרת כאשר קיים קונפליקט פנימי בין הרצון לחופש לבין הרצון לכסף. מצד אחד, האדם אומר לעצמו אני רוצה חופש, הוא לא רוצה להתחייב לשום מסגרת של עבודה מסודרת. מצד שני, הוא רוצה כסף כדי להשיג דברים שהוא לא יכול להשיג ללא עבודה. אליעד מחדד את הנקודה הזו בעזרת דוגמה של ילדים קטנים: לילדים בדרך כלל אין כסף, למה? כי הם לא עובדים. ומה ילדים הכי אוהבים? חופש. לעומתם, אנשים מבוגרים, לרוב יש להם כסף כי הם עובדים, אבל בדרך כלל חסר להם חופש. האם אפשר להרוויח כסף בלי לעבוד קשה? אליעד מסביר שאדם שרוצה להשיג כסף ללא עבודה וללא מאמץ - למעשה אינו מוכן להקריב שום דבר. אפילו אם יציעו לו עבודה שבה הוא ירוויח כסף, הוא יסרב כי לא בא לו להשקיע מאמץ כלל. הוא רוצה תוצאה של 100% ללא כל השקעה או מאמץ מצדו. הוא מגדיר זאת בצורה סאטירית ואומר שהמקצוע של אותו אדם הוא להתלונן על כך שאין לו כסף ולא בא לו לעבוד. ישנם אנשים שעובדים ומרוויחים כסף ומתלוננים על כך שהם צריכים לעבוד. לעומתם, ישנם אנשים שלא עובדים ומתלוננים על כך שאין להם כסף. האדם שעליו אליעד מדבר הוא מי שלא מוכן להשלים עם אחת האפשרויות האלה ומוצא את עצמו מתלונן על שתי האפשרויות במקביל - לא עובד ומתלונן על העדר כסף, ומצד שני לא רוצה לעבוד כלל. מה לעשות אם אתה לא רוצה לעבוד אבל כן רוצה כסף? אליעד כהן מציע גישה שונה: הדרך לפתור את המצב היא קודם כל להשתחרר מהמחשבה שהכסף הוא קריטי עבורך. קודם כל, דמיין את כל הדברים ...
לעשות כסף מאומנות, להיות אומן מצליח, איך להרוויח כסף? איך לעשות כסף? איך להיות עשיר? איך להתפרנס בכבוד? אומנים מצליחים, אימון לקריירה, קריירה מצליחה, להצליח בעבודה, להתעשר
לעשות כסף מאומנות, להיות אומן מצליח, איך להרוויח כסף? איך לעשות כסף? איך להיות עשיר? איך להתפרנס בכבוד? אומנים מצליחים, אימון לקריירה, קריירה מצליחה, להצליח בעבודה, להתעשר
לעשות כסף מאומנות, להיות אומן מצליח, איך להרוויח כסף? איך לעשות כסף? איך להיות עשיר? איך להתפרנס בכבוד? אומנים מצליחים, אימון לקריירה, קריירה מצליחה, להצליח בעבודה, להתעשר איך אפשר לעשות כסף מאומנות ולהיות אומן מצליח? אליעד כהן מסביר באופן מפורט ומעמיק כיצד אפשר להפוך לאומן מצליח, להתפרנס בכבוד ולהרוויח כסף מאומנות. הוא מציג את הנושא באמצעות השוואה בין אומנים לבין מתכנתים, ומסביר את העיקרון המרכזי מאחורי כל סוג של הצלחה כלכלית. ההרצאה מתמקדת בשאלה איך אומן יכול ... את האמנות שלו להכנסה קבועה ולפרנסה מכובדת, וכיצד עליו להתמודד עם קונפליקטים פנימיים שנוצרים בין הרצון ליצור אמנות לפי החשק לבין הצורך לספק את הלקוחות והקהל כדי להתפרנס. מה הופך אומן למצליח באמת? אליעד מסביר שאומן מצליח מוגדר כאדם שמוכר את יצירותיו ומרוויח מהן לפחות סכום ... השוואה בין אומן לבין מתכנת, ומסביר שבניגוד למה שחושבים, להיות מתכנת זו לא תמיד הדרך הפשוטה והבטוחה להרוויח כסף. לא כל המתכנתים מצליחים להרוויח סכומים גבוהים, וגם בקרבם יש הבדלים עצומים בהכנסות. מתכנת מרוויח כסף לא רק כי הוא יודע לתכנת, אלא משום שהוא מספק תועלת ברורה לאנשים או לחברה שהוא עובד בה. התועלת שהוא מייצר מובילה לכך שהחברה תהיה מצליחה, וכך אנשים ישלמו על התכנות שלו. אותו עיקרון נכון גם באמנות. כדי להרוויח כסף כאומן, היצירה שלך חייבת להביא תועלת ברורה לאחרים. ככל שהתועלת שאתה נותן ברורה וגדולה יותר, כך תהיה מוערך יותר, ואנשים יהיו מוכנים לשלם על היצירות שלך. הדגש הוא לא על סוג העבודה אלא על התועלת שהיא מביאה. הכסף תמיד מגיע מכך שמישהו מוכן לשלם לך בהתאם לתועלת שהוא מאמין שאתה מספק לו. איך ליצור אומנות שגם מרוויחה כסף וגם מספקת? אליעד מסביר כי הרבה אומנים נמצאים בקונפליקט: מצד אחד, הם רוצים ליצור אמנות בצורה חופשית, ללא הגבלות וללא התחשבות בתוצאות. מצד שני, הם רוצים להרוויח כסף ולמצוא קהל שמוכן לשלם עבור היצירות שלהם. יש כאן סתירה, כי ברגע שאתה רוצה להרוויח כסף, אתה חייב להתחשב בטעם וברצון של הלקוחות שלך. אומנות חופשית לחלוטין היא יצירה בלי מחשבה על התוצאה, וככזאת, קשה יותר לשווק אותה ולהרוויח ממנה כסף. אליעד נותן דוגמה מוחשית ופשוטה: נניח שאתה מצייר ציורים ומעוניין למכור אותם. אתה לא יכול פשוט לצייר מה שבא לך ולצפות שאנשים יקנו את זה באופן אוטומטי. אתה צריך ... ביצירות אומנות. האם יש דרך לאזן בין חופש יצירתי לבין דרישות השוק? אליעד מציע לאומן שרוצה להצליח ולהרוויח כסף לעשות שילוב בין היצירה האישית והאהבה לאומנות, לבין הקשבה לרצונות הקהל. במקום ליצור ללא גבולות, האומן יכול לבחון את הלקוחות ולראות מה הם אוהבים ומה הם מוכנים לקנות. הוא יכול להציע יצירות שמתאימות לטעם הקהל ולהוסיף להן את הטאץ האישי שלו. אפשר למשל ... ציורים מופשטים או מיוחדים. אבל בשלב שבו האומן עוד לא מספיק מפורסם, הוא חייב למצוא את האיזון בין הרצון ליצור משהו ייחודי לבין ההתאמה המדויקת לביקוש של הקהל. מדוע אומנים מתקשים עם הגבלת החופש היצירתי שלהם? אליעד מסביר שהקושי העיקרי של אומנים נובע מהתחושה שהם חייבים לצמצם את עצמם כדי להצליח. לאומן יש צורך בסיסי ליצור בצורה חופשית, והוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להתאים את עצמו לדרישות השוק. הוא מרגיש מוגבל, ולפעמים אפילו מאבד את ההנאה מהאומנות. הפתרון שאליעד מציע הוא להבין שכל דבר בחיים דורש סוג של איזון וויתור. אם אתה רוצה גם להרוויח כסף וגם לעשות משהו שאתה אוהב, עליך ללמוד למצוא את נקודת האיזון. מי שרוצה להצליח חייב לשלם את המחיר של הקשבה ללקוחות שלו ולצרכים שלהם. בסיכום, אליעד מבהיר כי ... קשוב לצרכים שלהם, ולמצוא את הדרך לשלב בין התשוקה שלך ליצירה לבין הדרישות של הקהל. איך להצליח כאומן? איך לעשות כסף מאומנות? מהו אומן מצליח? איך להרוויח כסף מאומנות? איך לאזן בין חופש יצירתי לבין דרישות הקהל? האם אפשר להתפרנס מאומנות? ...
חוקי הכסף, איך לעשות יותר כסף? איך לעשות כסף? איך להתעשר? איך להרוויח כסף? איך עושים כסף? איך להתעשר? איך להיות עשיר? איך להצליח? הצלחה כספית, הצלחה עסקית, להקים עסק
חוקי הכסף, איך לעשות יותר כסף? איך לעשות כסף? איך להתעשר? איך להרוויח כסף? איך עושים כסף? איך להתעשר? איך להיות עשיר? איך להצליח? הצלחה כספית, הצלחה עסקית, להקים עסק
... הכסף, איך לעשות יותר כסף? איך לעשות כסף? איך להתעשר? איך להרוויח כסף? איך עושים כסף? איך להתעשר? איך להיות עשיר? איך להצליח? הצלחה כספית, הצלחה עסקית, להקים עסק איך לעשות יותר כסף בצורה חוקית? אליעד כהן פותח בכך שכדי להרוויח כסף בצורה חוקית, יש להבין קודם כל מהו כסף. כסף הוא בעצם דבר שמישהו אחר מוכן לתת בתמורה לשירות או למוצר שנתת לו, משהו שנתפס כטוב בעיניו. לכן, ככל שאדם רוצה להרוויח יותר כסף, הוא צריך להתמקד בשאלה: איך אני עושה טוב לאנשים?. לפי אליעד, הרעיון המרכזי שמוביל לרווח כלכלי הוא היכולת של ... ערך לאחרים, כך יגדלו סיכוייו לקבל כסף בתמורה. איך מתחילים להרוויח כסף בפועל? אליעד מסביר שההתחלה נמצאת בהבנת החסרונות של האנשים סביבנו. צריך לבדוק: איזה חסרונות קיימים אצל אנשים?, ... לדוגמה, אם אדם הוא אומן שרוצה להרוויח כסף, הוא לא יכול סתם לצייר משהו שמבטא את רגשותיו האישיים בלבד. הוא צריך למצוא דרך שבה הציור יתחבר לרגשות או ... אליעד מדגיש שהאתגר המרכזי בעשיית כסף הוא למצוא נקודת חיבור בין מה שאנשים רוצים לקבל לבין מה שאדם יכול ורוצה לתת. השילוב בין תשוקה אישית ליצירת ערך אמיתי הוא המפתח להצלחה כספית ועסקית. איך להרוויח יותר כסף בעסק קיים? אליעד מדגיש כי אותם עקרונות חלים גם על עסקים קיימים. אם לאדם יש עסק, למשל מכולת, עליו לשאול את ... טריקים או דרכים קצרות - טווח להרוויח כסף. לטווח הארוך, הצלחה עסקית מגיעה מהיכולת לתת ערך משמעותי ומתמשך ללקוחות. האם בהכרח צריך לעשות טוב לאחרים כדי להרוויח כסף? אליעד מציין שלא תמיד מי שעושה טוב ירוויח כסף, ולא תמיד מי שמרוויח כסף עושה בהכרח משהו שנתפס כטוב בעיני כולם. עם זאת, העיקרון המרכזי שמוביל לרווח כספי מתמשך הוא עשיית טוב לאחרים. גם אם קיימות דרכים אחרות, כמו ניצול או הונאה, הן בדרך כלל מוגבלות וקצרות - טווח בלבד. ... דוגמה של שוד בנק כפעולה שמספקת כסף רק לזמן קצר מאוד, לעומת בניית חברה מוצלחת שנותנת ערך קבוע ללקוחות, שהיא הדרך להצלחה כלכלית מתמשכת. כיצד להצליח ... כך הביקוש אליו גדל, והסיכוי להרוויח כסף עולה. עם זאת, הוא מציין שיש כאן גם עניין של סינון, כי לא כל אדם יוכל לספק משהו ייחודי או מספיק טוב כדי שירצו ... צנצנת מלאה בזהב, ומסביר שכשאדם משוכנע שהוא מספק מוצר או שירות בעל ערך אמיתי (כמו זהב בצנצנת), הוא יכול בקלות לשכנע אחרים לשלם עבורו. ביטחון במוצר או בשירות חשוב לא פחות מהשירות עצמו, שכן אנשים נמשכים לאלו שבטוחים בערך שהם נותנים. למה אתה באמת רוצה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חייבים כסף, האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חייבים כסף, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, מומחה, אימון אישי בסקייפ בנושא חייבים כסף - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.4063 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 08:30:35 - wesi1