אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרגשה ✔הנאה, מה יוצר הנאה? איך נוצרת הנאה? מה גורם לך להרגיש טוב? מה גורם לך להרגיש רע? איך ליהנות יותר? מהי הנאה? מה יוצר סבל? איך להיות מאושר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:39הנאה, מה יוצר הנאה? איך נוצרת הנאה? מה גורם לך להרגיש טוב? מה גורם לך להרגיש רע? איך ליהנות יותר? מהי הנאה? מה יוצר סבל? איך להיות מאושר? מה גורם אושר? מה יוצר אושר? מנגנון האושר
מה באמת גורם לך להרגיש הנאה?

השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה היא: מה באמת גורם לאדם להרגיש הנאה? כשאדם קונה משהו חדש כמו חולצה או רכב, הוא בדרך כלל חווה תחושה של הנאה וסיפוק. השאלה שנשאלת היא האם ההנאה הזו מגיעה מהדבר עצמו, או שאולי מדובר במשהו פנימי ועמוק יותר שמתרחש בתוך התודעה או בתת המודע, כאשר הוא משיג את אותו דבר.

האם עצם השגת הדבר הוא מקור ההנאה?

אליעד מסביר באמצעות דוגמה את העובדה שלא בהכרח עצם הדבר עצמו הוא הגורם להנאה. הוא מביא דוגמה של לימוד תורה, שם אדם אחד נהנה מהלימוד ורואה בו משמעות, בעוד שאדם אחר, העוסק באותו לימוד בדיוק, סובל ורואה בכך עונש. אם עצם הלימוד היה מקור להנאה, אזי כולם היו נהנים באותה מידה, דבר שכידוע אינו קורה במציאות. לכן, ברור שקיים גורם פנימי נוסף שמשפיע על תחושת ההנאה או הסבל, גורם שלעתים הוא תת - הכרתי.

מדוע אנשים שונים נהנים או סובלים מאותם דברים בדיוק?

אליעד מדגים בעזרת סיפור רכישת רכב חדש. אדם קונה רכב ומרגיש מאושר ומסופק, אך לאחר זמן מה הוא נעשה אדיש כלפי הרכב ואף רוצה למכור אותו. הדבר מוכיח שההנאה אינה קשורה בהכרח לצורה החיצונית של הדבר. אם עצם הרכב היה גורם להנאה, האדם היה אמור ליהנות ממנו תמיד, ללא שינוי. מכיוון שזה לא המצב, אליעד מדגיש שקיימת מערכת פנימית שמשפיעה על ההנאה באופן מתחלף.

איך ניתן להסביר שינויים בהנאה אצל אותו אדם עצמו?

ההוכחה המעניינת ביותר שאליעד מביא לכך שקיימת מערכת פנימית שמשנה את תחושת ההנאה היא שאותו אדם עצמו יכול לחוש הנאה מדבר מסוים בזמן מסוים, ולאחר זמן להפסיק ליהנות ממנו. לדוגמה, אדם נהנה מתוכנית טלוויזיה בשלב מסוים, מאבד עניין, ובהמשך שוב מתעניין בה. אם התוכנית עצמה הייתה מקור ההנאה, היא הייתה אמורה לעניין אותו כל הזמן באופן יציב. השינוי בתחושת ההנאה מוכיח את קיומו של גורם פנימי עמוק יותר שמנהל את התהליך.

האם ההנאה מושפעת מהסביבה החיצונית?

נשאלת שאלה לגבי האפשרות שההנאה מושפעת מהסביבה. לפעמים אדם חושב שמשהו יפה או מושך, אך כאשר הסביבה טוענת אחרת, הוא עשוי לאבד עניין. אליעד מדגיש כי למרות שהסביבה יכולה להשפיע, היא אינה הגורם הבלעדי. יש מצבים שבהם האדם מתעקש דווקא נגד הסביבה, ורוצה את הדבר אפילו יותר כשהסביבה מתנגדת. כך, ההחלטה הפנימית של האדם היא שקובעת בסופו של דבר האם הוא ייהנה או לא.

האם שינויים בהנאה מעידים על חוסר החלטיות או על מנגנון עמוק יותר?

אליעד מתייחס לטענה שהשינויים התכופים בתחושת ההנאה עשויים להעיד על חוסר החלטיות. אולם הוא מסביר שזה לא סתם חוסר החלטיות אלא תוצאה של מנגנון פנימי עמוק. דוגמה לכך היא אדם שכמעט עבר תאונה וחווה תחושת שמחה עצומה כי הוא רוצה לחיות, אך בשלב אחר בחייו, כאשר הוא מרגיש מיצוי או חוסר רצון לחיות, אותה תחושת שמחה כבר אינה קיימת, למרות שאובייקטיבית מדובר באותם חיים עצמם.

מה רבי נחמן מלמד על הקשר בין כסף להנאה?

אליעד מביא את דבריו של רבי נחמן שאומר: "אין לו לאדם לדאוג אם יהיו לו מעות או לא", כי התחושות של האדם אינן תלויות במה שיש לו, אלא במנגנון פנימי שקובע אם הוא יהיה מאושר או לא. כלומר, האדם יכול להרגיש טוב או רע בלי קשר למצבו החיצוני, וללא קשר ישיר לכמות הכסף שיש ברשותו.

למה חשוב להבין מי מחליט על הרצונות שלנו?

הנקודה החשובה ביותר שאליעד מדגיש היא השאלה: מי או מה מחליט מה אנחנו רוצים? אליעד מסביר שההנאה והסבל קשורים ישירות למה שהאדם רוצה או לא רוצה. אם האדם רוצה משהו - הוא יחווה הנאה כאשר ישיג אותו. אם הוא אינו רוצה אותו - הוא יחווה סבל. השאלה החשובה היא מי מחליט ברגע נתון מה האדם ירצה. דוגמה לכך היא מצב של אנשים חסרי בית ("הומלסים") שלפעמים ממש רוצים את צורת החיים הזו ואף מתנגדים להצעות לשפר את מצבם, בעוד שאחרים חוששים מאוד מלהגיע למצב כזה. הפער העצום בתחושות נובע מהחלטה פנימית ולא מהמציאות החיצונית עצמה.

לסיכום, אליעד כהן מבהיר שההנאה אינה תלויה רק בצורות החיצוניות של המציאות אלא בתהליך פנימי ועמוק, ולעיתים תת - הכרתי, שמנהל את הרצונות שלנו ואת ההנאה שאנו חווים מהם.
מהי השאלה הבסיסית לגבי ההנאה?

שאלה: מדוע יש דברים שגורמים לאדם ליהנות, למשל כאשר הוא משיג או קונה דבר מסוים, והאם ההנאה נובעת מעצם השגת הדבר או ממשהו נוסף שמתרחש בתהליך פנימי?

תשובה: השאלה המרכזית היא מה באמת גורם לבן אדם לחוות הנאה. לפעמים נדמה שההנאה מגיעה מעצם העובדה שקנית משהו חדש, כמו חולצה יפה, או מכך שקיבלת משהו שרצית. אבל עולה האפשרות שאולי ההנאה לא נובעת מעצם היש והקניין, אלא מעוד תהליך פנימי, אולי תת הכרתי, שבו בעצם מתרחשת החוויה האמיתית של השמחה.

האם עצם השגת הדבר הוא מקור ההנאה?

שאלה: מדוע לא ניתן להסיק באופן מוחלט שדווקא עצם השגת הדבר הוא זה שמקנה לנו את ההנאה?

תשובה: לפי ההתבוננות, אם אכן עצם הדבר עצמו היה גורם להנאה, אז היינו רואים תופעה שלפיה כל אדם ישמח תמיד מאותו הדבר. אך בפועל, יש דוגמאות הפוכות. אדם אחד לומד תורה ומאושר, בעוד אדם אחר לומד את אותה התורה ומרגיש שזהו העונש הגרוע ביותר. אם עצם לימוד תורה בפני עצמו היה משמח, היה הגיוני לראות שכל אדם שלומד יהנה באותה מידה. מכאן המסקנה שיש תהליך נוסף מעבר לעצם השגת הדבר, תהליך פנימי שקובע אם האדם יהנה או לא.

כיצד משתנה ההנאה מדבר אחד לאדם אחר?

שאלה: למה קורה מצב שבו עבור אדם מסוים לימוד תורה הוא חוויה משמחת, בעוד אדם אחר ממש מתייסר מאותו לימוד בדיוק?

תשובה: זה קורה משום שההנאה אינה נובעת מהצורה החיצונית עצמה. אם לימוד תורה היה בפני עצמו טוב לכולם, אז לא היה מצב שאחד מתמלא שמחה ואחר רוצה לברוח. ההבדל נובע מאותו תהליך פנימי, שלפעמים מכונה תהליך תת הכרתי, שמשליך על החוויה הפנימית של האדם.

מדוע אדם אחד נהנה ואחר סובל מאותו דבר?

שאלה: האם התופעה שבה אחד מתלהב ממשהו ואחר אדיש או סובל ממנו, יכולה להוכיח שהצורה החיצונית אינה המקור הבלעדי להנאה?

תשובה: כן, בהחלט. קח לדוגמה בן אדם שקונה רכב חדש והוא שמח מאוד בהתחלה, בעוד אדם אחר רואה את אותו רכב ולא מתרגש ממנו. אחד מתלהב, השני לא. זה מוכיח שההנאה אינה טמונה רק בחפץ עצמו. יתרה מזו, גם עבור אותו אדם עצמו, לאחר פרק זמן עם הרכב החדש, הוא כבר לא נהנה ממנו כמו קודם ואפילו עשוי לרצות למכור אותו. אם עצם הרכב היה מקור ההנאה, לא היינו רואים את התנודות הללו.

מה מסבירה הדוגמה על רכישת רכב חדש ולאחר מכן הרצון למכור אותו?

שאלה: אדם קנה רכב, שמח והתלהב כשקיבל אותו, אבל אחרי זמן מה הוא אדיש או אפילו רוצה למכור את הרכב. מה ההסבר לכך?

תשובה: לפי הטענה שמדובר בתהליך פנימי עמוק יותר מאשר הצורה החיצונית, נבין שהאדם מפנה את הרצון שלו לעבר הדבר החדש - הוא חושב שהוא רוצה אותו מאוד, ולכן חש סיפוק. אך כאשר משהו במערכת הפנימית משתנה, הוא כבר לא חווה הנאה מאותו הדבר. הוא ממש יכול להגיד "לא מעניין אותי", מה שממחיש שכנראה לא החפץ כשלעצמו הוא מקור השמחה, אלא עצם הרצון הפנימי באותו רגע.

כיצד מתקשרת השפעת הסביבה על ההנאה?

שאלה: האם ייתכן שההנאה או האי - הנאה נובעת מהשפעת הסביבה, כגון אנשים שאומרים לנו אם משהו יפה או לא?

תשובה: אמנם הסביבה עשויה להשפיע, אך זה לא בהכרח כך. לפעמים כולם טוענים שמשהו אינו יפה, ובכל זאת האדם מתעקש שהוא רוצה אותו, וזה רק מגביר את התשוקה שלו. במקרים אחרים, הסביבה משבחת דבר מסוים, אבל האדם דוחה אותו כי נדמה לו שזה "המוני מדי" או לא מתאים לו. לכן לא ניתן לומר שהסביבה לבדה היא הגורם המכריע. עדיין קיים תהליך פנימי ותת הכרתי שנראה שהוא שבאמת קובע את חוויית ההנאה.

האם מדובר בחוסר החלטיות או מנגנון פנימי משתנה?

שאלה: האם ההנאות המתחלפות הן סימן לחוסר החלטיות, או שמא מדובר במנגנון עמוק יותר שמתפעל את הרצונות?

תשובה: אפשר לקרוא לכך חוסר החלטיות, אבל בפועל זו דוגמה לכך שקיים מנגנון פנימי שיכול פתאום לגרום לאדם לרצות דבר מסוים או לא לרצות אותו בכלל. דוגמה קיצונית היא אדם שמקודם היה במצב של כמעט תאונה, וכשניצל - התמלא שמחה על החיים, כי באותו הרגע הוא ממש רצה לחיות. אך באירוע אחר, כשהוא מתבגר ונמאס לו מחייו, הרצון לחיות נעלם והוא כבר לא מרגיש את אותה שמחה על עצם קיומו.

מה אומר רבי נחמן בהקשר לכסף ולשמחה?

שאלה: יש ציטוט: "אין לו לאדם לדאוג, אם יהיו לו מעות או לא". כיצד זה קשור לתפיסה שההנאה אינה תלויה בחפץ חיצוני?

תשובה: רבי נחמן אומר שאין טעם לדאגה אם יהיה לאדם כסף או לא, כי בכל מקרה ימיו יעברו באותו אופן מבחינת תחושתו הפנימית. יש מנגנון פנימי שמחליט אם להיות מאושר או עצוב, וזה לא נקבע ישירות מכמה כסף יש לך או אין לך. האדם יכול לחיות בהרגשה טובה גם ללא שום דבר חיצוני, או לחיות בתחושת ריקנות למרות שיש לו הכל.

מדוע חשוב להבין מי מחליט מה אנחנו רוצים?

שאלה: אם ברור שההנאה תלויה ברצון, והשאלה "מי מחליט" איזה רצון יהיה לנו בכל רגע, היא שאלה חשובה - למה היא כל כך מהותית?

תשובה: ברגע שמבינים שההנאה תלויה לא רק בחפץ החיצוני אלא ברצון הפנימי של האדם, עולה באופן טבעי השאלה: מי או מה קובע מה נרצה? לפעמים אנחנו "משוגעים" על משהו, לפעמים לא. לפעמים הסביבה משפיעה, לפעמים היא לא רלוונטית. הדבר מצביע על כך שיש מערכת פנימית או תהליך תת הכרתי שמנהל את הרצונות שלנו. הבנת התהליך הזה יכולה לאפשר לאדם שליטה גדולה יותר על ההנאה ועל היכולת לבחור מתי ובמה לשמוח.
יש דברים שגורמים לך ליהנות פשוט יש דברים שאתה עושה שגורמים לך ליהנות אתה משיג גורמים לך ליהנות, עכשיו הוא אומר מה גורם לך ליהנות האם מעצם השגת הדבר או משהו אחר תהליך נוסף שקורה כאשר אתה משיג את הדבר.

ש: תלוי דווקא בך לא.

אליעד: כן שנייה לפני כן יש ככה נגיד בן אדם קונה חולצה חדשה לדוגמא אז הוא נהנה, עכשיו הוא אומר האם ההנאה תלויה בעצם החולצה כאילו האם עצם זה שיש לך את החולצה זה גרם לך ליהנות או שיש משהו אחר שקורה כשיש לך אתה החולצה, ממה נובעת ההנאה האם מעצם השגת הדבר או ממשהו אחר שקרה לך בתת מודע כשהשגת את הדבר ממה זה נבע.

עכשיו מה שהוא אומר מההתבוננות שלו שהוא התבונן וראה שזה לא עצם השגת הדבר זה כנראה שיש שמה משהו נוסף ואיך הוא הגיע למסקנה הזאת כי הוא אומר אם זה מעצם הדבר עצמו אז אם עצם הדבר עצמו הוא טוב אז למה יש לפעמים בן אדם שנהנה מהדבר ובן אדם אחר שסובל נגיד לדוגמא ללמוד תורה נניח יכול להיות בן אדם שהוא מאמין שזה עושה לו מעוד טוב בן אדם שהוא לא מאמין הוא רוצה להתאבד כאילו זה העונש הכי גדול שאפשר לתת לו לשבת לקרוא את הספר, עכשיו אז מה האמת אם עצם הלימוד עצמו הוא עצמו נותן לך שמחה אז איך יכול להיות שהשני סובל.

עכשיו אז הוא אומר שכנראה שיש פה משהו נוסף שזו לא הצורה שהיא נותנת לך את ההנאה יש פה תהליך אחר שקורה, מה התהליך הוא לא אמר אבל יש תהליך אחר שהוא זה שגורם לך ליהנות. עכשיו ההוכחה היותר גדולה זה לא למה הוא נהנה וההוא לא נהנה זה למה אותו אדם עצמו פעם אחת הוא נהנה מהדבר ופעם אחת הוא לא נהנה מהדבר, גם בן אדם עצמו נגיד הוא קונה רכב חדש נהנה עכשיו אחרי זמן מסוים הוא פחות שמח אבל רגע אבל אם זה כל כך טוב אז למה אתה רוצה למכור אותו אז הוא אומר "לא אבל אני לא אוהב את זה", רגע אבל אם אתה לא אוהב את זה אז למה שמחת בהתחלה שקנית את זה.

כאילו אם זה היה הרכב הכי טוב אם הוא מקור השמחה שלך אז למה פתאום אתה רוצה למכור אותו ואם אתה אומר "לא אני לא אוהב אותו" פתאום "לא הוא לא מעניין אותי" נגיד אז הוא לכשעצמו אין לו "ערך תזונתי" מה שנקרא אז למה מלכתחילה שמחת שקיבלת אותו, אתה מבין ביחס לאדם עצמו יש שינויים האדם עצמו נהנה לראות איזו תוכנית ואחר כך הוא לא רוצה לראות את התוכנית ואחר כך הוא הוא עוד פעם רוצה לראות את התוכנית אבל איך יכול להיות אם התוכנית הזאת מעניינת למה פתאום זה לא עניין אותך, אם זה לא עניין אותך איך פתאום זה כן עניין אותך אלא מה אולי יש משהו אחר בכלל שהוא מחליט לך מה תעשה כאילו הוא מחליט לך ממה תהנה וממה לא תהנה זה בכלל לא קשור לצורות החיצוניות. מה אתה מבין?

ש: הייתה לי שאלה כזאתי בראש אולי הסביבה משפיעה על איזושהי נקודה למשל אני רואה איזו חולצה יפה איזה אוטו יפה.

אליעד: ואז נגיד כולם אומרים זה לא יפה.

ש: ואחרי זה אני כבר לא נהנה מזה הסביבה השפיעה עלי.

אליעד: כן אבל השאלה באמת האם זאת הסביבה האם באמת זאת הסביבה למה כי יכול להיות מצבים.

ש: ממבט ראשון אני אוהב את זה ואחר כך.

אליעד: אבל איך זה יכול להיות מה אתה לא החלטי תחליט אם אתה אוהב את זה תישאר אם זה אם לא למה אתה זורק את זה, עכשיו אולי נגיד שזאת הסביבה אבל למה זה לא מחויב שזאת הסביבה כי יש מצבים שהסביבה אומרת לך על משהו שהוא לא יפה ואתה דווקא כן רוצה אותו אמרו לך נגיד הסביבה אומרת "אנחנו נגד" וזה אפילו עושה לך את זה יותר שהסביבה אומרת לך לא ואתה אומר "דווקא בא לי", יש מצבים שהסביבה אומרת "זה מאוד יפה" ואתה אומר "עזוב זה המוני מדי, לא אני רוצה משהו ייחודי כזה" אז זה לא בגלל הסביבה.

ש: אבל כל ההנאות הרגעיות האלה זה אומר בעצם שיש חוסר החלטיות מוחלט בעצם כי בן אדם לא מסתפק במשהו אחד.

אליעד: אפילו החיים לכשעצמם בן אדם נגיד כמעט עשה תאונה וניצל אז הוא שמח, למה הוא שמח כי החיים שלו ניצלו כאילו הוא מאוד רוצה לחיות אבל אפילו "המאוד רוצה" לחיות בגילאים מתבגרים לאו דווקא כשילדים מתבגרים כאילו כשאתה מתחיל להיות יותר מבוגר הרבה פעמים הרצון לחיות גם כן נעלם לך כי אתה כאילו מרגיש כבר סוג של מיצוי או משהו כזה אז מה זה בעצם אומר זה אומר שיש כאילו עוד איזושהי מערכת תת קרקעית מאחורי התחושות שהיא מנהלת לך את התחושות זה לא קשור ספציפית לדבר עצמו.

זה מה שרבי נחמן אמר "אין לו לאדם לדאוג, אם יהיו לו מעות או לא" בן אדם לא צריך לדאוג אם יהיה לו כסף או לו כי "בין כך או בין כך יבלה את ימיו בשווה" אתה בכל מקרה תרגיש אותו דבר כאילו יש בתוכך מנגנון שהוא מחליט לך מתי להיות מאושר ומתי להיות שמח וזה לא קשור ספציפית למה שיש לך או למה שאין לך. עכשיו במה זה תלוי זה תלוי במה שאתה רוצה אם אתה רוצה את הדבר טוב לך אם אתה לא רוצה אותו לא טוב לך זה בכלל לא משנה מה זה, אם אתה רוצה את הדבר טוב לך אם אתה לא רוצה את הדבר רע לך וזה בכלל לא משנה מה הדבר זה לא משנה מה הדבר אז אם אתה רוצה אותו זה טוב לך ואם אתה לא רוצה אותו זה רע לך.

עכשיו השאלה הנשאלת ומי מחליט מה אתה רוצה מי מחליט לך אם תרצה או לא תרצה אבל זה כבר עניין אחר בכל מקרה מה שהוא ניסה לומר, הוא ניסה להעביר את הפוקוס להגיד שבהתבוננות שלו הוא כאילו ראה שבסופו של דבר זאת לא בהכרח הצורה שהיא עושה את ההנאה אלא משהו תת הכרתי שהוא יוצר לך את ההנאה מהדבר לא השגת הצורה עצמה. זה מה שהתכוונת להגיד מה הבנת אתה?

ש: יש כאילו את הפעולה הצורה החיצונית שאנחנו עושים בשביל מטרה מסוימת אז בעצם לא הדבר עצמו הוא זה שנותן לו את הסיפוק אלא את זה שהוא רוצה את זה את הדבר.

אליעד: לא קודם כל זה שיש איזשהו תהליך נוסף.

ש: כן שיש תהליך נוסף והתהליך הנוסף שבאותו רגע הוא רוצה את זה.

אליעד: לדוגמא לצורך העניין כן עכשיו השאלה היא אם זה בסוף מי מחליט לך אם אתה רוצה או לא רוצה, נגיד לדוגמא יכולים לזרוק בן אדם לרחוב והוא יגיד "לא, אני רוצה את זה" יכול להיות מצב יש הומלסים שרוצים את זה אפילו אומרים להם בואו תשתכנו הוא אומר "לא רוצה אני רוצה להישאר פה אל תפריעו לי יש לי את הספסל שלי את הסדר יום אל תשבשו לי, לא רוצה עכשיו בחדר מדרגות תעלה תיכנס עזוב זה מסובך מדי" יש לו את החיים שלו אל תפריע לו עכשיו מי מחליט, יש אנשים שמתים מפחד להגיע למצב כזה עכשיו מי מחליט בסוף אם תרצה את זה או לא תרצה את זה זאת השאלה שמעניינת אותנו.

ש: כן אז כאילו יש את המערכת התת הכרתית נקרא לזה שהיא אחראית מאחורי מה היא עובדת?

אליעד: זה נדבר בנפרד טוב את זה הבנו.
הרצון אישיות קיצונית לגרום קיימת תת מודע האושר לרצות יוצר אושר מסקנה הנאה רוצה למכור אושר איך להיות איך להיות מאושר איך להיות מאושרים איך ליהנות איך ליהנות יותר איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת הנאה גורם אושר גורם לך להרגיש גורמים האושר הנאה הרגשה חוויה חוויות יוצר אושר כיצד להיות מאושר כיצד נוצרות להיות מאושר להיות מאושרים להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע ליהנות ליהנות יותר מאושרים מה גורם אושר מה גורם לך להרגיש טוב מה גורם לך להרגיש רע מה יוצר אושר מה יוצר הנאה מה יוצר סבל מהי הנאה מנגנון מנגנון האושר נוצר נוצרת נוצרת הנאה סבל רגישות רגש רגשות תחושה תחושות
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות הרגשה הרגשה אחרת הרגשה אישית הרגשה אמיתית הרגשה גדולה הרגשה דמיונית הרגשה חדשה הרגשה חזקה הרגשה חיובית הרגשה חלשה הרגשה טובה הרגשה מדומיינת הרגשה ממכרת הרגשה מסוימת הרגשה נעימה הרגשה סובייקטיבית הרגשה עמוקה הרגשה פנימית הרגשה קודמת הרגשה רעה ה
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
... זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת ... בשאלה מרכזית ועמוקה מאוד: מה זו אהבה? כיצד מגדירים אהבה? כשאנו אומרים שאנו אוהבים משהו, למה בדיוק אנחנו מתכוונים? התשובה המקובלת בציבור היא שאהבה היא קשר רגשי מסוים בין שתי ישויות או בין ישות לעצמה. אך אליעד מיד מצביע על הבעיה בהגדרה זו. לדבריו, זו הגדרה מאוד גרועה ולא מדויקת. מדוע? מכיוון שהגדרה כזו יכולה להתאים למקרים רבים שלא בהכרח נחשבים אהבה. לדוגמה, לא כל קשר רגשי בין שתי ישויות הוא אהבה, ולכן זו הגדרה חלקית ולא ... אמנם נכון, אבל לא מדויק, כי לא כל כלי שמשתמשים בו הוא בהכרח כוס. לכן, לדבריו, הגדרה מדויקת חייבת להגדיר מה בדיוק מייחד את הדבר המוגדר. האם אהבה היא פשוט להרגיש טוב מאוד? ממשיך אליעד ומסביר שאפשר לחשוב שאהבה זה פשוט להרגיש טוב מאוד מאוד. למשל, אם מישהו אומר אני אוהב ארוחה טובה מאוד, האם זה אומר שהוא באמת אוהב את הארוחה כמו שהוא אוהב אדם? האם אהבה זה רק דרגה חזקה של להרגיש טוב? אליעד מחדד שהבעיה היא כי יש דברים שאנחנו מרגישים טוב לגביהם, אבל לא היינו מגדירים אותם כאהבה. לכן גם ההגדרה להרגיש טוב מאוד אינה מדויקת ואינה מספיקה. הוא נותן דוגמה ... סוג של אהבה כמו אהבה לאדם קרוב או בן משפחה. אדם יכול לומר שהארוחה הייתה טובה מאוד, ועדיין לא מדובר באהבה אמיתית. מכאן שאליעד מוביל למסקנה שאהבה היא לא רק הרגשה כללית של טוב או נעימות, אלא משהו ספציפי יותר ומדויק ... לא ניתן להגדיר אהבה פשוט כרצון חזק בלבד. כדי להבהיר זאת, אליעד מביא עוד דוגמה מפורטת: אם מישהו רוצה לשתות מים, אז הוא רוצה מים. אם מישהו מביא לו מים והוא מרגיש מילוי רצון, הוא עשוי לחוש כלפי האדם הזה אהבה מסוימת. ... רבים, אך אי אפשר לעשות זאת עם רוצה ואוהב, כי יש כאן הבדל מהותי. מה ההבדל בין אהבה לבין מילוי רצון? אליעד מסביר את ההבדל המדויק בין רצון לבין אהבה: אהבה היא הרגש שמתעורר כלפי הדבר שגורם למילוי הרצון. כלומר, אהבה נוצרת כאשר אדם חושב שרצונו מתמלא בזכות גורם ספציפי. לדוגמה, אם אדם צמא מאוד למים, והמים מסופקים לו רק דרך אדם מסוים, הוא ירגיש אהבה לאותו אדם מכיוון שמילוי הרצון שלו תלוי בו. ככל שהמילוי תלוי יותר באותו גורם ספציפי, כך הרגש שנוצר הוא אהבה חזקה יותר. כדי להמחיש זאת עוד יותר, ... אלא אפילו לקולה עצמה. זאת משום שהוא תופס שהקולה ממש הצילה אותו, ומילוי הרצון היה תלוי לחלוטין בדבר המסוים הזה. לפי ההסבר הזה של אליעד כהן, אהבה אינה סתם תחושה כללית של נעימות או הרגשה של טוב, אלא תחושה מדויקת שנובעת מתוך ההבנה שמילוי הרצון האישי תלוי ... או מישהו מסוים. כך, אהבה יכולה להתחזק או להיחלש בהתאם למידה שבה האדם תופס שהמילוי של הרצון תלוי במישהו או במשהו ספציפי. למה אנשים רוצים אהבה ומה גורם להם להרגיש אהבה? אליעד מוסיף נקודה נוספת, שהאהבה היא תחושה טבעית שמתעוררת באופן אוטומטי בכל פעם שאדם חושב שרצונו מתמלא או עשוי להתמלא בצורה טובה. הסיבה שבגללה אנשים רוצים אהבה היא משום שהתחושה הזו מקושרת אצלם למילוי הרצונות שלהם. כאשר מישהו מרגיש שהרצונות שלו מתמלאים בצורה טובה, נוצר אצלו אוטומטית רגש אהבה כלפי הדבר שנתפס כממלא את רצונו. האם אהבה היא תמיד רגש חזק או שיכולה להיות גם חלשה? אליעד מדגיש שאהבה יכולה להופיע בדרגות שונות של עוצמה. ניתן לאהוב משהו בעוצמה חזקה או בעוצמה חלשה יותר. למשל, אפשר לחבב שזה סוג של אהבה חלשה ואפשר גם להרגיש אהבה חזקה ועוצמתית מאוד. לסיכום, לפי אליעד כהן, ההגדרה המדויקת ביותר של אהבה היא הרגש שמרגישים כלפי דבר מסוים כאשר חושבים שמילוי ...
איך לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה
... לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? אליעד כהן מסביר שכדי לשחזר תחושה טובה שהייתה בעבר ונעלמה, צריך קודם כל להבין מה בדיוק הרגשנו באותו רגע מיוחד. אנשים רבים חווים לעיתים תחושות עילאיות, רגעים של הארה רוחנית, תחושת אהבה עמוקה, או חוויות רגשיות אחרות שנחרטו בזיכרונם. תחושות אלו עשויות להופיע בעקבות מפגשים מיוחדים עם אנשים, אינטראקציות ... רגעים רוחניים ואפילו בעקבות מערכות יחסים, כמו למשל רגעים מיוחדים עם האקס או האקסית. בשלב מסוים התחושות האלו נעלמות, ואנשים מרגישים צורך עז לחזור ולחוות אותן שוב. כדי להצליח לשחזר את אותה תחושה טובה, אליעד מסביר שצריך לקחת דף ולכתוב בצורה מפורטת ומדויקת מה בדיוק הרגשנו באותו רגע שבו התחושה הייתה הכי חזקה. לדוגמה, נניח שברגע המיוחד ההוא הרגשת שאתה מושלם בדיוק כמו שאתה, או שהרגשת שהכל אהבה, או שהכל מושלם בחיים. אחרי שהדבר נכתב, מוסיפים לכל משפט שאלה אחת פשוטה: האם זאת באמת האמת? כלומר, אם רשמת הרגשתי שאני מושלם כמו שאני, השאלה שצריכה להיכתב לצד זה היא: האם באמת אני מושלם כמו שאני?. מדוע חשוב לבדוק אם מה שהרגשנו הוא אמת? אליעד כהן מדגיש שכדי שהתחושה הטובה תישאר לאורך זמן ולא תיעלם שוב, התחושה חייבת להיות מבוססת על אמת מוחלטת ולא על אשליה רגעית. אם הבדיקה העצמית הזאת תוביל להבנה שהתחושה שחווינו היא באמת נכונה ואמיתית, אז היא תהפוך לקבועה ולא תיעלם לעולם, כי כשאדם מגיע לתובנה מוחלטת, התובנה נשארת לתמיד. לעומת זאת, אם הבדיקה תגלה שהתחושה הטובה שחווינו הייתה אשליה או שקר, אליעד מסביר שהרצון לחזור אליה יפחת משמעותית, כיוון שברגע שמבינים שהתחושה הייתה שקרית, אין טעם להתגעגע או לנסות לשחזר אותה. למעשה, התובנה שהתחושה הייתה אשליה מבטלת את המשיכה לאותה
לעשות שינוי בחיים, הבנה משנת הרגשה, שינוי חשיבה, שינוי תחושה, אימון משנה חיים, חיפוש ריגושים, להתרגש מהחיים, להתלהב מהחיים, התלהבות בחיים, התחדשות בחיים, עניין בחיים, משמעות בחיים
לעשות שינוי בחיים, הבנה משנת הרגשה, שינוי חשיבה, שינוי תחושה, אימון משנה חיים, חיפוש ריגושים, להתרגש מהחיים, להתלהב מהחיים, התלהבות בחיים, התחדשות בחיים, עניין בחיים, משמעות בחיים
... שינוי בחיים, הבנה משנת הרגשה, שינוי חשיבה, שינוי תחושה, אימון משנה חיים, חיפוש ריגושים, להתרגש מהחיים, להתלהב מהחיים, התלהבות בחיים, התחדשות בחיים, ... כהן מתחיל את הרצאתו בדיון על הדרך בה אנשים מחפשים שינויים בחיים שלהם, ומשתף את החשיבות של שינוי תפיסתי כדי ליצור שינוי משמעותי. הוא מדבר על הצורך בהבנה חדשה שתשפיע על תחושתנו וכתוצאה מכך על פעולותינו. הוא מבצע ניסוי מחשבתי עם הקהל, ומדגים איך נוכל לראות את אותם הדברים בצורה שונה אם נבין אותם מנקודת מבט חדשה. מהי הדרך בה שינוי תפיסתי יכול לשדרג את חוויית החיים שלנו? אליעד כהן מסביר כי המפתח לשינוי תחושתי בחיים טמון בהבנה חדשה של המציאות, כלומר: אני לא רוצה לשנות ... אותו מחדש. הוא נותן דוגמה אישית בה הוא השתמש בטכניקות שונות כדי לשנות את תפיסתו לגבי הדברים שחשב פעם כמשעממים או חסרי ערך, ומראה איך השינוי הזה יכול להוביל לשדרוג חווייתי. מהו הקשר בין מוטיבציה לפעולה לבין התחושות הפנימיות שלנו? המרצה מדבר גם על המוטיבציה ומסביר כיצד התחושות שלנו קשורות ישירות למוטיבציה שלנו לפעול. הוא מציין שהמוטיבציה לנקוט בפעולה היא לרוב רק בתגובה לדחפים פנימיים, ולא תמיד יש בה מטרה ברורה. כל פעולה נעשית בדרך כלל מתוך תחושת מחויבות או צורך, אך המוטיבציה לשנות את החיים נובעת לא פעם מהבנה חדשה, מה שמוביל להתרגשות ולשינויים בחיים. מהי הדרך שבה אנחנו יכולים לחוות את אותו דבר בצורה שונה? בהמשך, אליעד מציע את הרעיון שמאחורי כל פעולה או חוויה עומד שינוי תפיסתי. הוא מציין כיצד אדם יכול לשנות את הגישה או את הדרך בה הוא חווה את הדברים, מה שיכול להביא לתוצאה שונה לחלוטין. הוא מסביר כי שינוי חווייתי לא בהכרח דורש שינוי חיצוני, אלא שינוי פנימי בתפיסת העולם. ... אליעד משוחח על ההתחדשות הפנימית, שהיא תהליך שבו אדם משנה את הדרך בה הוא רואה את עצמו ואת עולמו. הוא נותן דוגמה לכך שאם אדם יסתכל על אותו דבר מזווית שונה, הוא יכול לחוות אותו בצורה שונה לחלוטין. ההתחדשות הזו מאפשרת לאדם להרגיש שהוא חווה את העולם מחדש, וזה מספק את הריגוש שכולנו מחפשים. כיצד ניתן להבין את משמעות החיים מתוך חוויות פנימיות? לסיום, אליעד מסכם את ההרצאה בכך שההבנה היא המפתח לשינוי החוויה. הוא טוען כי כל אדם מחפש חוויות שמעוררות בו רגש, וכאשר הוא מבין את משמעות החיים בצורה שונה, הוא יכול לשדרג את חוויותיו. התהליך של שינוי תפיסתי יוצר שינוי בחוויות הפנימיות שלנו, וכך כל חוויה הופכת למשמעותית יותר. שינוי תפיסתי מוטיבציה לפעולה הבנה פנימית התחדשות פנימית חוויות חדשות הבנת משמעות החיים התרגשות מהחיים ...
לפעול לפי נוסחא, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה, נוסחא לטיפול בבעיות, לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה נכון? לדעת מה להחליט, קבלת החלטות
לפעול לפי נוסחא, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה, נוסחא לטיפול בבעיות, לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה נכון? לדעת מה להחליט, קבלת החלטות
... לפי נוסחא, לפעול לפי תחושה, לפעול לפי הרגשה , נוסחא לטיפול בבעיות, לפעול לפי אינטואיציה, לפעול לפי מה שמרגיש, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה נכון? לדעת מה להחליט, קבלת החלטות לפעול לפי נוסחה או לפי תחושה: מהי הדרך הנכונה לקבל החלטות? אנשים נתקלים ... קיימת אצלו. מה ההבדל בין פעולה לפי אינטואיציה לבין פעולה לפי נוסחה ברורה? אליעד כהן מסביר שני סוגי התמודדויות: פעולה לפי תחושה ואינטואיציה - האדם פועל לפי מה שנראה לו, מה שמרגיש לו נכון או מה שקראתי בספרים. השיטה הזו עשויה ...
שחקן בתיאטרון, איך להיכנס לדמות? פיתוח יכולות משחק, איך להיות שחקן טוב? תכונות של שחקן, אופי של שחקן, להצליח בתור שחקן, מיומנויות משחק, הרגשה שחקנית, איך לשחק דמות? איך להתחבר לדמות? אימון לשחקנים
שחקן בתיאטרון, איך להיכנס לדמות? פיתוח יכולות משחק, איך להיות שחקן טוב? תכונות של שחקן, אופי של שחקן, להצליח בתור שחקן, מיומנויות משחק, הרגשה שחקנית, איך לשחק דמות? איך להתחבר לדמות? אימון לשחקנים
... בתיאטרון, איך להיכנס לדמות? פיתוח יכולות משחק, איך להיות שחקן טוב? תכונות של שחקן, אופי של שחקן, להצליח בתור שחקן, מיומנויות משחק, הרגשה שחקנית, איך לשחק דמות? איך להתחבר לדמות? אימון לשחקנים איך אפשר להיות שחקן טוב ... איך היא מדברת ומתנועעת. מעבר לכך, יש להבין כיצד היא חושבת ומה מניע אותה, כלומר, מהם המניעים הפנימיים והאמונות שלה, איזה מחויבויות יש לה, ומה היא באמת מרגישה מבפנים. לחשוב כמו הדמות: אם שחקן מסוגל לחשוב ולהרגיש בדיוק כמו הדמות, הוא יצליח לגלם אותה באופן אמיתי ומשכנע יותר. כאשר השחקן לא רק ... אליעד מסביר כי כדי שהמשחק יהיה אותנטי, השחקן חייב למצוא בתוך עצמו את האלמנטים של הדמות שהוא מגלם, ולהזדהות עמוקות איתם. אם הדמות עצובה, השחקן צריך לחוות בעצמו את התחושה הזאת , ואם הדמות שמחה, השחקן צריך באמת לשמוח בזמן שהוא משחק. הזדהות פנימית ... לדוגמה, אם שחקן מתבקש לבכות על דמות שמת, אף שהשחקן יודע שהדמות לא מתה באמת, שחקן אמיתי ואיכותי יהיה מסוגל להזדהות לחלוטין עם המציאות המדומיינת הזו, ולחוות את הרגש האמיתי של האובדן והכאב. מהו סוד האותנטיות במשחק? אליעד כהן מדגים כיצד האותנטיות ... נדרש לשחק סצנה של בכי ואבל, ומסביר שככל שהשחקן הוא אדם יותר נאמן לאמת הפנימית שלו, כך הוא יוכל להאמין באופן שלם בסיטואציה הבדיונית וכתוצאה מכך להביע רגש אותנטי ומרגש. אליעד גם מתייחס לקונספט של אף אחד כדוגמה מעולם המשחק, ומביא דוגמה מתוך סיפור בו ... ניתן לפתח יכולות משחק אמיתיות? אליעד מסכם כי על מנת לפתח יכולות משחק טובות, השחקן צריך: להכיר היטב את הדמות ולהבין אותה מבפנים ומבחוץ. ללמוד לחשוב ולהרגיש כמו הדמות. להיות אותנטי ולהזדהות באופן מלא עם המציאות המדומיינת. לפתח יכולת לשחרר ...
מהי ידיעה? דרגות של אמת, למצוא את האמת, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, להגיע לוודאות, להיות בטוח בעצמך, מהי הבנה? למצוא את המחוייב, מהי הרגשה? להרגיש את האמת
מהי ידיעה? דרגות של אמת, למצוא את האמת, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, להגיע לוודאות, להיות בטוח בעצמך, מהי הבנה? למצוא את המחוייב, מהי הרגשה? להרגיש את האמת
... ידיעה? דרגות של אמת, למצוא את האמת, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, להגיע לוודאות, להיות בטוח בעצמך, מהי הבנה? למצוא את המחוייב, מהי הרגשה? להרגיש את האמת מה זה באמת לדעת משהו? לדעת משהו באמת, לפי אליעד כהן, פירושו להרגיש שהוא מחויב, כלומר, להרגיש שהוא בהכרח נכון. אליעד מסביר שיש הבדל ברור בין לדעת לבין לחשוב, להבין, לזכור או לדמיין משהו. ההבדל המרכזי הוא בעומק החוויה: כשאתה יודע משהו, אתה חווה אותו כאמת מוחלטת. כשאדם יודע, הוא לא שואל את עצמו אולי זה לא נכון?, אלא בטוח לחלוטין במה שהוא יודע. איך אפשר להבדיל בין מחשבה לידיעה אמיתית? לפי אליעד, קיימת סקאלה של ודאות, שבקצה אחד שלה נמצאת תחושת חוסר ודאות מוחלט, ובקצה השני ודאות מוחלטת, תחושה פנימית בלתי ניתנת לערעור. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני חושב שזה נכון, הוא נמצא במצב של ודאות חלקית, שהיא אפשרית בלבד ולא מחויבת. לעומת זאת, לדעת בוודאות פירושו להרגיש את האמת ברמה הגבוהה ביותר, שהיא מעבר לכל ספק. במצב כזה אין ... אפשרות אחרת. למשל, הידיעה שיש הבדל בין דבר לדבר היא ידיעה מחויבת, כי לא ניתן לדמיין מצב שאין בו הבדל בין יש לאין. לדעת משהו באמת הוא לדעת דבר מחויב, להרגיש אותו כוודאי לחלוטין. איך לדעת בוודאות שאתה אמיתי עם עצמך? ... בזה? או אולי אני רק חושב שזה נכון?. כשהאדם מגיע לנקודה שהוא בטוח לגמרי ואינו יכול לחשוב אחרת, רק אז הוא נמצא במצב של ידיעה מוחלטת. האם האמת היא רק חוויה סובייקטיבית? אליעד מתייחס לנושא של אמת אובייקטיבית ואמת סובייקטיבית ומבהיר שהחוויה של האדם היא תמיד סובייקטיבית, אך אם הוא בטוח בחוויה שלו במאת האחוזים, אזי הוא חווה את האמת כמשהו מחויב. עם זאת, אליעד מבהיר שאם קיימת אפשרות ... אליעד טוען כי באופן עקרוני האדם יכול להגיע לוודאות מוחלטת כאשר הוא מוצא נקודה פנימית שאי אפשר לערער עליה כלל. הוא מבהיר שהמצב הזה הוא כאשר האדם מרגיש שהוא התאחד עם עצמו לגמרי. כשאדם מגיע לאמת פנימית כזו, הוא לא יושפע מדעות חיצוניות או מפרשנויות שונות, כי הוא מרגיש את האמת בצורה כל כך חזקה שהיא כבר לא תלויה בשום דבר אחר. לדוגמה, כשאדם חווה שהוא קיים, הוא חווה זאת באופן מוחלט, כידיעה שאין בה שום ספק. כל שאר החוויות, המחשבות והרגשות נובעות מידיעה בסיסית זו של קיום. למה דברים משתנים ביכולת הידיעה שלנו? אליעד מתייחס לשאלה מדוע לפעמים אדם יודע משהו שפתאום הוא לא ידע קודם לכן. ההסבר שלו לכך הוא שהידיעה הזו היא בעצם חוויה פנימית של וודאות. ברגע שאדם מגיע לחוויית וודאות כזו, הוא מרגיש כאילו תמיד ידע את הדבר הזה, כי הדבר הופך בעיניו להיות מחויב ואמיתי לחלוטין. לסיכום, לדעת על פי אליעד כהן פירושו להיות במצב של חוויית וודאות מוחלטת, שבה אין מקום לשום ספק, ולכן הדבר הוא המחויב האמיתי של האדם, התחושה הפנימית העמוקה ביותר של אמת. מה זה לדעת משהו? איך ...
האם באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה? איך לשכנע מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה
האם באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה? איך לשכנע מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה
... מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה האם באמת אין סיבה למה שאתה מרגיש? אנשים רבים טוענים לפעמים שהם חווים רגשות או תחושות מסוימות ללא סיבה. הם מרגישים פחד, חרדה, כעס או עצב, וכאשר שואלים אותם מדוע, הם עונים: לא יודע, פשוט ככה. אליעד כהן מסביר שאין דבר כזה בלי סיבה. כל רגש, תחושה או מחשבה שמתרחשת אצל האדם, יש לה סיבה מסוימת גם אם היא נסתרת, לא ידועה או נשכחה לחלוטין. הוא מסביר שכאשר אדם טוען שמשהו קורה ללא סיבה, הוא בעצם ... היגיון וסיבות לכל דבר שקורה. לכן, כאשר אדם מרגיש משהו שהוא חושב שאין לו סיבה, יש לו שתי אפשרויות: הראשונה לומר אין סיבה ולהפסיק לחפש, והשנייה היא להמשיך ולחפש אחר הסיבה הנסתרת, שכרגע אינה ברורה לו. למה אנשים ... לכן, האדם יעדיף לעיתים לוותר מראש ולקבוע שהתחושה או המחשבה פשוט קיימת ללא סיבה, וכך הוא פוטר את עצמו מן הצורך לחפש ולהתעמק. אך אליעד מסביר שיש כאן בעיה גדולה: כאשר אדם אומר על עצמו אני מרגיש כך ללא סיבה, הוא בעצם מתייג את עצמו כמשוגע. כי מהו שיגעון אם לא לבצע פעולות או להרגיש רגשות ללא סיבה הגיונית ברורה? אדם שהולך ברחוב וצועק הצילו! ללא סיבה מוצדקת, נחשב למשוגע. לעומת זאת, אם הוא צועק כי ישנה סיבה, כמו סכנה אמיתית, הוא נתפס כחכם. במצב שבו האדם מרגיש משהו ללא סיבה, הוא מגדיר את עצמו, גם אם לא במודע, כאדם שאינו שפוי לגמרי. איך לשכנע מישהו שיש סיבה, גם כשהוא בטוח שאין? אליעד נותן דוגמה פשוטה וברורה מאוד שממחישה את ... בקוביות. לכן, באותה צורה בדיוק, אם אתה מרגיש פחד או חרדה שוב ושוב ללא סיבה, הרבה יותר הגיוני לומר שיש סיבה לא ידועה עדיין, מאשר לומר שזה מקרי לחלוטין. אם המוח היה באמת מקולקל וסתם פוחד בלי סיבה, אז היית פוחד ... צירוף מקרים. אותו דבר בדיוק קורה גם כשאדם מרגיש פחד או חרדה ללא סיבה ברורה - יש סיבה, פשוט הוא עדיין לא יודע אותה. הרעיון מאחורי הדוגמה הזו הוא להראות לאדם שאם משהו קורה שוב ושוב, לא ייתכן שהוא ללא סיבה לחלוטין. ... שיש לכך סיבה. באותה צורה, אם אתה מפחד או מרגיש רע שוב ושוב מאותו עניין, גם לזה יש סיבה. מה לעשות אחרי שהאדם השתכנע שיש סיבה? אליעד מסביר שהשלב הראשון והחשוב ביותר הוא שאדם יכיר בכך שיש סיבה. ברגע שהוא מכיר בכך ... או לא. להכיר בכך שיש סיבה כבר נותן לאדם תחושה של שליטה גדולה יותר במצב, כי ברגע שהוא יודע שיש סיבה, יש סיכוי שהוא יוכל לגלות אותה ולפתור את הבעיה. בסופו של דבר, ההחלטה אם להמשיך ולחפש את הסיבה או להתעלם ... היא לא ידועה, היא צעד הכרחי בדרך לפתור את התחושות הלא נעימות או החרדות. האם באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה לפחד? למה אני מרגיש רע בלי סיבה? חרדה חברתית ללא סיבה האם יש סיבה לחרדה שלי? איך להתמודד עם מחשבות ללא סיבה? כעס בלי סיבה מה עושים? ...
איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה
איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה
... לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה איך אפשר לשלוט במה שמרגישים? אליעד כהן מסביר כי שליטה ברגשות אינה מתבצעת באופן ישיר אלא באמצעות הבנה ושליטה על מה שיוצר את הרגשות מלכתחילה. לדבריו, הרגש הוא תמיד תוצאה של המחשבות שהאדם חושב. אירוע שמתרחש בחיים גורם לאדם ... מחשבות מסוימות, ואלו המחשבות הן שיוצרות את הרגש שאותו הוא מרגיש באותו הרגע. מדוע אי אפשר לשנות רגש באופן ישיר? לפי ההסבר של אליעד כהן, לא ניתן פשוט להחליט לשנות רגש באופן ישיר. אם אדם מרגיש פחד והוא ינסה להגיד לעצמו אני לא מפחד או אני לא צריך לפחד, זה לא יעזור לו. הדוגמאות שאליעד נותן לכך הן: אדם שמרגיש פחד לא יוכל פשוט להגיד לעצמו להפסיק לפחד ולגרום לפחד להיעלם. אדם שמרגיש עצוב לא יוכל פשוט להחליט שהוא מפסיק להיות עצוב באופן ישיר. הסיבה לכך היא שהרגשות אינם נוצרים מעצמם, אלא הם תוצאה ישירה של מחשבות מסוימות. כדי לשנות רגש, יש לשנות את המחשבות שעומדות מאחוריו. איך מחשבות יוצרות רגשות? אליעד מדגים כיצד מחשבה יוצרת רגש באמצעות דוגמה של אדם שרואה אריה: כשהאדם רואה את האריה, הוא חושב ... שהאריה יטרוף אותו. כתוצאה ממחשבות אלו, האדם מרגיש פחד או חרדה. דוגמה נוספת שאליעד מביא היא של אדם שמרגיש טוב כאשר בחורה מגלה בו עניין: האדם חושב שאם הבחורה תרצה אותו יהיה ...
בחירה / בחירה חופשית - הכל כולל הכל על בחירה / בחירה חופשית - רשימת כל הנושאים
... חופשית מהי בחירה חופשית מלאה בחירה חופשית על הכל בחירה חופשית רגשית בחירה חופשית של אלוהים בחירה חופשית של תינוק בחירה טוב או רע בחירה לא טובה בחירה ללא סיבה בחירה ללא ... מתוך איך הבדל בחירה מתוך שלמות בחירה על הכל בחירה עצמית בחירה רגשית בחירה רצונית בחירה של האדם 5 סוגים של בחירה איך לגלות שאין בחירה חופשית? איך להחליט כשאין בחירה? איך להרגיש בחירה חופשית? איך לשכנע מישהו שיש לו בחירה חופשית? אין בחירה אין בחירה חופשית אין לאדם בחירה אין לאדם ... שיש בחירה חופשית הידיעה והבחירה העדר בחירה העדר בחירה חופשית הרגשה של בחירה הרגשה של בחירה חופשית הרגשה של הבחירה הרגשה של הבחירה החופשית הרגשת בחירה הרגשת בחירה חופשית הרגשת הבחירה הרגשת הבחירה החופשית הרצאה על בחירה הרצאה על בחירה חופשית הרצאה על הבחירה החופשית זכות בחירה זכות הבחירה זנות מבחירה חד הורית מבחירה חווה בחירה חופשית חווית בחירה חווית בחירה חופשית חווית הבחירה חוסר בחירה חוסר בחירה חופשית חופש בחירה חופש בחירה אמיתי חופש הבחירה חופש הבחירה להסתכל ... לו בחירה חופשית לדעת שאין בחירה חופשית לדעת שיש בחירה חופשית להרגיש בחירה חופשית להרגיש שאין בחירה חופשית להשאיר בחירה חופשית לזכור שאין בחירה חופשית ללא בחירה ללא בחירה חופשית למה אין בחירה ... שתילת מחשבות ובחירה חופשית תהיה לו בחירה חופשית תהליך בחירה תחושה של בחירה תחושה של בחירה חופשית תחושה של הבחירה תחושה של הבחירה החופשית תחושת בחירה תחושת בחירה חופשית תחושת הבחירה תחושת הבחירה החופשית תפישת הבחירה החופשית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הנאה, מה יוצר הנאה? איך נוצרת הנאה? מה גורם לך להרגיש טוב? מה גורם לך להרגיש רע? איך ליהנות יותר? מהי הנאה? מה יוצר סבל? איך להיות מאושר? מה גורם אושר? מה יוצר אושר? מנגנון האושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגשה, איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשה, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ טיפולי, תמיכה נפשית, מאמן משפחתי בתחום הרגשה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 22:18:42 - wesi1