אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האמת לא מעניינת ✔אמת - חיפוש האמת - למה באמת אינך מוצא את האמת? ✔ למה באמת אינך מוצא את האמת? אנשים רבים מחפשים את האמת אך לא מצליחים למצוא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:22אמת - חיפוש האמת - למה באמת אינך מוצא את האמת?
למה באמת אינך מוצא את האמת?

אנשים רבים מחפשים את האמת אך לא מצליחים למצוא אותה, למרות הרצון והמאמץ. אליעד כהן מסביר מדוע זה קורה, ומה באמת מונע ממך למצוא את האמת. הוא מתאר בפשטות ובהירות שהסיבה האמיתית לחוסר היכולת שלך למצוא את האמת, נמצאת בדיוק בסיבות שבגללן אתה מחפש אותה.

מה הסיבה האמיתית לכך שאינך מוצא את האמת?

אליעד כהן מציע לאדם לשאול את עצמו בצורה ברורה: "למה אני רוצה לדעת את האמת? למה בכלל האמת מעניינת אותי?". אנשים בדרך כלל נותנים תשובות רבות ומגוונות לשאלה הזאת. לדוגמה, אדם יכול לומר שהוא מחפש את האמת משום שהוא מאמין שאם הוא ידע את האמת הוא יחיה טוב יותר. אך לפי אליעד, בדיוק כאן טמונה הבעיה: מי שמחפש את האמת כדי לחיות טוב יותר, למעשה אינו מחפש את האמת באמת, אלא את החיים הטובים יותר שהאמת אמורה לספק לו.

לדברי אליעד כהן, חיפוש האמת אמור להיות לשם האמת בלבד. המשמעות היא שהתוצאה והסיבה של חיפוש האמת חייבות להיות זהות לחלוטין - לחפש את האמת כדי למצוא את האמת עצמה, ללא מטרות נוספות. רק מי שמחפש את האמת למען עצמה באמת מסוגל למצוא אותה.

איך האהבה מדגימה את חיפוש האמת?

אליעד כהן נותן דוגמה נוספת להבנת הרעיון דרך מושג האהבה. אם אדם נשאל מדוע הוא אוהב דבר מסוים, והוא משיב שהוא אוהב אותו כי הדבר הזה גורם לו לתחושה טובה, הרי שהוא לא באמת אוהב את הדבר עצמו, אלא רק את התחושה שהוא מקבל ממנו. באותה מידה, אדם שמחפש את האמת מתוך אינטרס צדדי, לא באמת מחפש את האמת, אלא את אותו אינטרס.

מהו התנאי היחיד שיביא אותך לידיעת האמת?

אליעד כהן מדגיש שיש רק תנאי אחד הכרחי וחד משמעי כדי לדעת את האמת: עליך באמת לרצות לדעת את האמת. התנאי הזה חייב להיות מוחלט. אין דרך לשקר לאמת, כי האמת עצמה היא גלאי השקרים הטוב ביותר. כאשר האדם מודה בפני עצמו שהאמת פחות חשובה לו מדברים אחרים, הוא מתקרב אל האמת יותר מאשר אם הוא משקר לעצמו ואומר שהאמת הכי חשובה לו, בעוד שבפועל חשוב לו משהו אחר.

למה עדיף להודות באמת שהאמת לא חשובה לך?

כאשר אדם כנה עם עצמו לחלוטין ואומר לעצמו "האמת לא מעניינת אותי, חשוב לי יותר להרגיש טוב, " אז דווקא מתוך הכנות הזו הוא מתקרב אל האמת. האמת דורשת כנות מוחלטת, ללא פשרות. אם תאמר לעצמך את האמת ללא שקרים, אפילו לא קטנים ביותר, תוכל להגיע למצב שבו הרצון שלך לדעת את האמת יהפוך לרצון אמיתי, ואז תוכל באמת לדעת את האמת.

כיצד לקדש את הערך של האמת?

אליעד כהן ממליץ שכל אדם יקדש את ערך האמת בפני עצמו. המשמעות של קידוש האמת היא לקום בבוקר במטרה אחת בלבד - לחפש את האמת לשם האמת, ללא שום אינטרס או סיבה נוספת. אפילו אם זה קשה, האדם חייב לפחות להיות אמיתי לגבי כך שהאמת אינה תמיד בראש סדר העדיפויות שלו. ככל שהאדם יתקרב לכנות מלאה לגבי הסיבות האמיתיות שלו, כך הוא יוכל בסופו של דבר להגיע לחיפוש אמיתי של האמת עצמה.

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדרך היחידה לגלות את האמת היא דרך חיפוש האמת למען האמת עצמה, בכנות מוחלטת וללא כל סיבה נוספת. רק כך, ברגע שהאדם ירצה באמת לדעת את האמת, הוא ידע אותה באותו הרגע ממש.
הפעם ניתן תשובה לשאלה הבאה:

מה הסיבה שאני לא מוצא את האמת?

והתשובה היא שכל מי שמחפש את האמת ולא מוצא אותה, התשובה לשאלה למה אתה לא מוצא את האמת היא פשוטה מאוד -

כל אחד ואחד שמנסה להבין את המציאות ולא מצליח, רוצה אך לא מבין ויש לו ספקות, ושואל למה? אני כל כך רוצה ומרות זאת איני יודע?

פשוט שישאל את השאלה הבאה: למה אני רוצה לדעת האמת? מה הסיבה שבגללה אני רוצה לדעת מה האמת? יש הרי גם שקרים בעולם, למה לא לשקר?

והאדם עונה כי האמת היא כך וכך, ואני רוצה כך וכך... ויש הרבה סיבות למה הוא מחפש את האמת?

ואז יש לו רשימת הסברים להבנת מה האמת.

והתשובה היא שהסיבה שאתה לא מוצא את האמת, זה בדיוק בגלל הסיבות שבגללן אתה לא מחפש את האמת. כי כששואלים למה אתה מחפש את האמת, הרי שהסיבה לחיפוש היא בעצם מה שאתה מחפש.

מה חשוב לך יותר?

למשל אתה מחפש את האמת כדי לחיות טוב יותר, הרי שלחיות טוב יותר, זה מה שאתה מחפש ולא את האמת עצמה.

לחפש את האמת למען האמת, היא בעצם הדבר.

כי התשובה לשאלה מה הסיבה שאתה מחפש את האמת, היא כדי לדעת את האמת.

התוצאה והסיבה הם דבר אחד. כדי לדעת האמת בלבד.

כל זמן שהאדם רוצה לדעת את האמת, אבל זה למען דבר חיצוני מלבד האמת.

זה אומר שהוא לא באמת רוצה לדעת אמת האמת. בדיוק כמו על האהבה, אם אתה אוהב משהו בגלל משהו אחר, הרי שהתוצאה היא, הדבר שאתה אוהב ולא את הדבר עצמו.

והמסקנה, שמי שמחפש ולא מוצא, הסיבה לחוסר המציאה של האמת, תשאל למה אני מחפש. כי כל תשובה היא סיבה שחשובה לך יותר מהאמת עצמה.

אבל, אם אין סיבה למה אתה מחפש את האמת, אלא רק כדי לחפש את האמת, אז ורק אז אתה אמיתי ורק אז אתה באמת מחפש אותה.

הגן עדן הוא המקום ששם האדם מחובר לאמת באמת. אבל צריך להיות מחובר אליה באופן אמיתי.

ויש תנאי אחד בלבד. שבאמת תרצה לדעת את האמת.

ברגע שבאמת תרצה לדעת אותה, באותו רגע, באותו חלקיק של רגע תדע אותה. כי האמת לא נקנית על ידי שקרים.

האמת היא גלאי שקר הכי גדול.

נכון שמלכתחילה האדם מחפש את האמת כמטרה לחיים טובים יותר, אך בהמשך עליך לחפש אותה באמת, כי האמת אומרת, אינך מחפש אותי ממש אלא דברים אחרים.

עדיף שתודה שהאמת לא חשובה לך, מאשר שתגיד שהאמת חשובה לך ושזה יהיה שקר. כי על ידי כך תתקרב לאמת יותר.

אם תחושת הטוב שהאמת נותנת לך חשובה יותר, הרי שעדיף להודות בכך.

על ידי שהאדם אומר לעצמו את האמת עד הסוף, עד הנקודה האחרונה, מה הוא באמת מרגיש, ולא משקר אפילו כחוט השערה, על ידי זה מגיע לרצון אמיתי לדעת את האמת, ואז באמת יודע את האמת.

על האדם לקדש את הערך של האמת, ועל ידי חיפוש האמת למען האמת, בלי קשר לטוב ורע, אז תדע באמת מהי האמת.
איך לדעת את האמת להבין רעיונות להיות מחובר מה זה טוב ורע הרגשה טובה טומאה חיים טובים חיפוש אמת פשטות תוצאות התשובה לשאלה למה איך לדעת את האמת חיפוש חיפוש אמת חיפוש האמת
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מישהו השתלט על המחשבות שלי כמה סטים צריך לעשות? להאשים את התוקף להתחבר לעצמך קשר בין מטפל למטופל אילו ידעתיו הייתיו? לטפל בפחד מכישלון בלימודים פחד לפגוע בילדים לטפל בביטחון עצמי ירוד למה לא להעריך את עצמך? איך נוצרת התאהבות בבגידה? האם גברים אוהבים נשים יפות? לחזור להיות מאושר לחוות אושר איך לגלות בגידה? לשלם בדייט התלבטות להפסיק להתלבט התמודדות עם פחד מזוגיות להתמודד עם ספקות בזוגיות לימוד מוטיבציה האם אפשר להצליח בעסק בלי למכור? איך לשכנע אותה? לגרום למישהו לפתח חוש הומור לעודד את הילד לשאול שאלות איך לגרום לילד לאהוב את עצמו? הוכחה של מורה רוחני מודע לרגשות קולות פנימיים אוטיזם קשה לאקסית יש מישהו חלומות על האקס לימוד מאמן כושר מאזן קלורי חיובי למה אנשים מאמינים באלוהים? האונס של אלוהים סמים והארה רוחנית מהות ההארה השכל של הספר להיות אלוהים מה מיוחד בספר להיות אלוהים? להתעשר בחיים מגבלה של כסף מטרת החיים היא גן עדן האם ניתן להשיג את מטרת החיים? תחשוב חיובי ליהנות ממשחקים הבחירה החופשית היא אשליה אין לי בחירה חופשית אלוהים לא ברא האם יש בורא לעולם? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, מאמן אישי טלפוני, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בתחום האמת לא מעניינת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 04_09_2026 השעה 10:00:49 - wesi1