אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהתנגדויות, להתמודד עם לא, להתמודד עם סירוב, איך לשנות עמדות? שינוי עמדות, השפעה על אנשים, איך לטפל בהתנגדות? רק לא רוצה, גם לא רוצה, גם כן רוצה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:46טיפול בהתנגדויות, להתמודד עם לא, להתמודד עם סירוב, איך לשנות עמדות? שינוי עמדות, השפעה על אנשים, איך לטפל בהתנגדות? רק לא רוצה, גם לא רוצה, גם כן רוצה, רטוריקה, איך להשפיע על אנשים?
מהי השיטה לטיפול בהתנגדויות ואיך להתמודד עם "לא" בצורה אפקטיבית?

השיטה לטיפול בהתנגדויות מתמקדת ביכולת שלנו להתמודד עם סירוב ולהשפיע על אנשים באופן שלא מתנגש ישירות עם עמדותיהם. במקום להתחיל במאבק ישיר, שבו אנו אומרים "אתה טועה" או "אתה חייב לחשוב אחרת", הגישה מבוססת על טכניקות הדרגתיות שמאפשרות שינוי עמדות בצורה עדינה, שתוביל לתוצאות טובות יותר בשכנוע ובקבלת החלטות.

איך מזהים את הקצוות של "רק לא רוצה" ו"רק כן רוצה"?

כדי להבין את התנגדות האדם, יש צורך להבחין בין מצבי קיצון שונים. לדוגמה, אם ילד אומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים בשום אופן", הוא נמצא במצב של "רק לא רוצה". מנגד, אם הוא אומר "אני רק רוצה לעשות שיעורים, לא רוצה שום דבר אחר", הוא נמצא במצב של "רק כן רוצה". השיטה מבקשת להביא את האדם ממצב של "רק לא רוצה" לעבר "רק כן רוצה" דרך מעבר הדרגתי.

איך עוברים מ"רק לא רוצה" ל"גם לא רוצה"?

כדי להתחיל לעבוד עם ההתנגדות, במקום להתחיל בלחץ לשינוי מידי, אפשר קודם כל להכיר בהתנגדות. אם אדם אומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים", במקום להילחם בזה, יש להסכים איתו: "אני מבין שאתה לא רוצה לעשות שיעורים". כך, התהליך מתחיל בהבנה של ה"לא רוצה", ולא בהכחשה של המצב.

למה מוסיפים את ה"כן רוצה" אחרי ההבנה של ה"לא רוצה"?

לאחר שהאדם מבין כי אנחנו מקבלים את התנגדותו, ניתן להתחיל בהדרגה לפתוח פתח להכיר גם במניעים חיוביים. לדוגמה, אחרי שהילד מבין שאנחנו מבינים את רצונו לשחק, אפשר לשאול אותו: "האם אתה לא חושב שיש בך גם צד שכן רוצה ללמוד ולהצליח?" המטרה כאן היא להכיר בכך שהאדם עשוי לשאת בתוכו גם רצון חיובי לעשות את הפעולה, לצד הרצון להימנע ממנה.

מה עושים אם האדם מתעקש בעמדתו?

לעיתים, האדם יכול להיתקע בעמדתו הקיצונית ולהיות סגור לשינוי. במקרה כזה, במקום להפעיל לחץ ישיר, ניתן להציג את היתרונות שבפעולה, כך שהאדם לא ירגיש מותקף. לדוגמה, אם מדובר בילד, אפשר לומר: "אני מבין שאתה לא רוצה לעשות שיעורים, אבל יש גם יתרונות בללמוד ולהצליח".

איך להוביל מ"גם וגם" ל"רק כן רוצה"?

לאחר שהאדם מזהה את שני הצדדים - גם את ה"לא רוצה" וגם את ה"כן רוצה" - ניתן להתחיל לחזק את הצד של ה"כן רוצה". על ידי חקירה של היתרונות שבצד החיובי, אפשר להוביל את האדם להתמקד יותר באותם צדדים חיוביים, עד שהוא מגיע למצב שבו הוא מרגיש שהוא רוצה יותר מאשר לא רוצה.

מה לעשות במצבים של פחד או קונפליקט פנימי?

במקרים של פחד או קונפליקט פנימי, ניתן לשאול את האדם: "האם אתה רק מפחד, או שגם יש בך חלק שלא מפחד?" גישה זו מאפשרת לאדם להכיר בכך שהוא עשוי להיות מחובר גם לחלק בתוכו שאינו פוחד, דבר שיכול להקל על ההתמודדות עם פחדים.

מה עושים כאשר מישהו מנסה להוביל אותנו לעמדה קיצונית?

כאשר מישהו מנסה להסיט אותנו לעמדה קיצונית מדי, כמו שאלה שתציג צד אחד בלבד של הסוגיה, חשוב להימנע מהסכמה מוחלטת עם הצגת המצב כ"כולו נכון". לדוגמה, אם מישהו שואל "אתה לא מסכים שגם צריך להתחשב בטרוריסטים?", אפשר להסכים עם חלק מהשאלה ("נכון, צריך להתחשב גם בחפים מפשע"), אך להימנע מלהיגרר לעמדה קיצונית של "רק" - כלפי צד אחד בלבד.

למה לא כדאי להיכנס לעימות חזיתי?

כאשר נכנסים לעימות חזיתי ישיר, במיוחד כאשר מישהו אומר "אני לא רוצה", יש סיכון ליצור התנגדות חזקה יותר. שיטת המעבר ההדרגתי, שבה מתחילים בהסכמה עם התנגדות מסוימת ומציגים את הצדדים החיוביים לאחר מכן, היא הדרך היעילה יותר לשינוי עמדות.

איך מסכמים את השיטה?

הסיכום של השיטה כולל את הרעיון המרכזי של שינוי עמדות בצורה לא ישירה. במקום להילחם בהתנגדות, יש להסכים עם הצדדים של "הלא רוצה", ולהציג את היתרונות שב"כן רוצה". במהלך הזמן, הגישה הינה להביא את האדם למצב שבו הוא רוצה את הפעולה יותר מאשר לא רוצה אותה.
על מה מבוססת הגישה לטיפול בהתנגדויות?

הגישה עוסקת ביכולת שלנו להתמודד עם סירוב ולהשפיע על אנשים בדרכים שאינן מתנגשות חזיתית עם העמדה שלהם. במקום לומר למישהו "אתה טועה" או "אתה חייב לחשוב אחרת", אפשר להשתמש בטכניקה הדרגתית שעוזרת לו לשנות עמדות בהדרגה. כך מיישמים שינוי עמדות בצורה עדינה יותר, ומצליחים להגיע לתוצאות טובות יותר בשכנוע ובהשפעה על אנשים.

איך מזהים את קצוות ה"רק לא רוצה" ו"רק כן רוצה"?

קיימים שני מצבי קיצון: "רק לא רוצה" לעומת "רק כן רוצה". לדוגמה, ילד שאומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים בשום אופן, אני מוכן למות ולא לעשות שיעורים" מייצג את המצב של "רק לא רוצה". לעומתו, מצב הקיצון ההפוך הוא "אני רק רוצה לעשות שיעורים, לא רוצה שום דבר אחר, מוכן למות כדי לעשות שיעורים". בין שני הקצוות האלה אפשר למקם את המצב האמצעי של "גם לא רוצה" וגם "כן רוצה", ומטרת הטכניקה היא לעזור לאדם לעבור בצורה הדרגתית מ"רק לא רוצה" לכיוון "רק כן רוצה".

כיצד עוברים מ"רק לא רוצה" ל"גם לא רוצה"?

כאשר מישהו מבטא התנגדות מוחלטת כמו "אני לא רוצה לעשות שום דבר ממה שהצעת", לא מומלץ מיד להוכיח לו שהוא טועה. קודם כל אפשר להסכים איתו שהוא באמת לא רוצה ולהכיר בסיבה שלו. בשלב הזה הופכים את "רק לא רוצה" ל"גם לא רוצה". לדוגמה, אם הילד אומר "אני לא רוצה שיעורים כי אני מעדיף לשחק", מאשרים שאכן יש לו צורך לשחק, ומכירים בכך שהוא לא רוצה להשקיע בשיעורים. זה מאפשר לו להרגיש שלא מתעלמים מההתנגדות שלו או כופים עליו משהו.

למה מוסיפים גם את ה"כן רוצה" אחרי שמבינים את ה"לא רוצה"?

לאחר שהילד או האדם האחר מזהה שאתם מסכימים איתו ("אני מבין שאתה לא רוצה כי אתה רוצה לשחק"), ניתן לפתוח פתח לשאלה: "האם יכול להיות שיש בך גם צד שכן רוצה ללמוד ולהצליח?" או לחילופין להציג את הרעיון כך שלא ירגיש שמנסים להכשיל אותו. המטרה היא להכניס את האפשרות "גם כן רוצה", כלומר, להכיר בכך שיש בנו גם מניעים חיוביים לעשייה, לצד המניעים להימנע מאותה עשייה.

איך מתמודדים עם מצב שבו אדם נצמד לעמדה שלו?

לפעמים, כדי להימנע להרגיש "נופל למלכודת", האדם שהוצגה לו שאלה ישירה עלול להתבצר עוד יותר בעמדתו הקיצונית. לכן לא תמיד שואלים "אתה רק לא רוצה או גם לא רוצה?". אם קיים חשש שהוא ירגיש מותקף, אפשר פשוט לשלב בשיחה את הצדדים החיוביים שבפעולה, מבלי להעמיד אותו בפינה. לדוגמה, אפשר לומר: "אני מבין שאתה ממש לא רוצה, אבל לדעתי יש גם יתרונות בללמוד ולהכין שיעורים". כך מציגים ברקע את צד ה"כן רוצה" בלי ליצור עימות חזיתי.

כיצד מובילים מ"גם וגם" ל"רק כן רוצה"?

אחרי שמבינים יחד שיש באדם גם צד שלא רוצה וגם צד שרוצה, אפשר להתחיל להדגיש את היתרונות שבצד שרוצה. שואלים אותו מדוע אולי כן כדאי להשקיע בלימודים או מדוע הוא מעוניין להצליח בתחום מסוים. כאשר הוא מתחיל לפרט את הסיבות שבגללן הוא "כן רוצה", ניתן לחזק ולהעצים את אותן סיבות, כך שהן יקבלו משקל גדול יותר מהצד המתנגד. בשלב הזה ניתן לעודד אותו להתמקד בצד ה"כן רוצה" עד שבמידה מסוימת יגיע למצב של "רק רוצה" או לפחות יהיה קרוב יותר לצד החיובי מאשר לצד השלילי.

איך להתמודד עם דוגמאות הפוכות כמו רגש של פחד או קונפליקט פנימי?

בטיפול בהתנגדויות או בלהתמודד עם לא, לפעמים האדם לא רוצה להישאר במצבו הנוכחי (לדוגמה, פחד), אבל בכל זאת חושש מהשינוי. אם הוא רוצה לעזור לעצמו, אפשר לשאול אותו "האם אתה רק מפחד, או שאולי יש חלק בך שלא מפחד?" כדי ליצור פתח לכך שקיים בתוכו עוד צד. אבל אם הוא עלול להתבצר ולומר "אני רק מפחד", אפשר פשוט להביא לו הסבר שמכיר גם בחששות שלו אבל מציג בהדרגה את האפשרות שיש בו חלק שלא מפחד.

מה קורה כשמנסים להסיט אותנו מה"גם וגם" אל "רק" קיצוני?

כשמישהו מציג טיעון בסגנון "נכון שאתה מסכים שצריך להתחשב בטרוריסטים? אז אולי נפסיק להגן על עצמנו בכלל?" הוא למעשה לוקח את ה"גם" (כן להתחשב ולא לפגוע בחפים מפשע) והופך אותו בבת אחת ל"רק". זהו תרגיל רטוריקה מוכר. לכן, חשוב לשים לב שגם אם אנחנו מסכימים עם ה"גם", לא בהכרח נסכים להפוך אותו ל"רק". כלומר, יש להישאר זהירים ולהבין שאפשר להחזיק בעמדה המשלבת מספר גורמים, מבלי לגלוש לאחד הקצוות באופן בלעדי.

למה לא להיכנס לעימות חזיתי ישיר?

כאשר מנסים לטפל בהתנגדות של מישהו באופן ישיר מדי, כמו ב"אתה כן צריך לעשות כך וכך", לעיתים קרובות נוצרת התנגדות חזקה יותר. לעומת זאת, שיטת המעבר ההדרגתי מ"רק לא רוצה" ל"גם כן רוצה" מחלישה את ההתבצרות בעמדה הראשונית. האדם לא מרגיש שמכחישים את רצונו, אלא רואים גם את הצד שלו. זה סוד חשוב בהשפעה על אנשים: להתחיל בלהסכים חלקית עם ההתנגדות שלהם, ורק אז להציג לאט לאט את העמדה הנגדית.

איך מסכמים את השיטה?

השיטה אומרת שאם רוצים לשנות עמדה או לשכנע מישהו לעשות משהו, לא תמיד כדאי לתקוף את עמדת ה"רק לא רוצה" שלו חזיתית. במקום זאת, יש לזהות יחד איתו את העובדה שיש לו גם סיבות טובות לא לרצות (כדי לא להרגיש שנשלל רצונו), ואז לעזור לו לגלות שיש בו גם רצון שכן לעשות את הפעולה. לאחר מכן מדגישים את היתרונות והתועלות בצד של ה"כן רוצה", כך לאט לאט הוא עובר מהשילוב "גם לא רוצה וגם כן רוצה" למצב קרוב יותר ל"רק כן רוצה".
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על עוד אחת מהאסטרטגיות שכנוע שיש זה די פשוט, זה הולך ככה בן אדם רוצים שהוא יעשה משהו שיחשוב בצורה מסוימת, הוא אומר "לא רוצה לחשוב ככה לא חושב ככה" אתה אומר לו "תקשיב צריך לעשות ככה וככה", "לא צריך אני לא רוצה, לא מעוניין לא נכון צריך לעשות הפוך". מה האסטרטגיה? אז יש כאלה שאומרים הוא אומר לא רוצה "למה אתה אומר שאתה לא רוצה אתה לא רואה שכן צריך, למה אתה אומר שלא צריך מה אתה לא רואה שכן צריך?" נכנסים בבן אדם ראש בראש. האסטרטגיה ברמה הלוגית הולכת ככה ברגע שבן אדם אומר שהוא לא רוצה משהו שהוא לא חושב משהו, שהוא לא מעוניין במשהו אז בעצם מה שצריך לעשות זה לקחת את ה - "לא רוצה" שלו ולהפוך את זה ל - "גם לא רוצה", את "גם לא רוצה" הופכים ל - "גם כן רוצה" ואת ה - "גם כן רוצה" הופכים ל - "רק כן רוצה".

שימו לב יש "רק לא רוצה", מה אתה רוצה שהוא יעשה? שיעורים, שואל אותו "מה אתה זה טוב לך תעשה שיעורים", "אני לא רוצה לעשות שיעורים בשום פנים ואופן בעולם לא רוצה לעשות שיעורים, שונא לעשות שיעורים לא מוכן לעשות שיעורים, מוכן למות ולא לעשות שיעורים" זה מה שהוא אמר. בקצה אחד יש "רק לא רוצה" כל כך לא רוצה שמוכן לוותר על הכל העיקר לא לעשות שיעורים, בקצה השני מה יש? בקצה השני יש "רק רוצה", "אני כל מה שאני רוצה לעשות בעולם זה לעשות שיעורים אף פעם לא רציתי משהו אחר, תמיד רציתי לעשות שיעורים ואני מוכן למות כדי לעשות שיעורים". אוקי אחד "אני מוכן למות כדי לא לעשות שיעורים" ואחד "אני מוכן למות כדי כן לעשות שיעורים".

אז מה עושים? הילד אמר "אני לא רוצה לעשות שיעורים" אז לא צריך להתחיל ב - "לך תעשה שיעורים, לא נכון אתה כן צריך לעשות שיעורים", מה שעושים זה כזה דבר לוקחים את ה - "רק לא רוצה" שלב ראשון הופכים את זה ל - "גם לא רוצה", מ - "רק לא רוצה" להפוך את זה ל - "גם לא רוצה". מה זאת אומרת? הוא אומר" אני לא רוצה לעשות שיעורים", "למה אתה לא רוצה לעשות שיעורים?" סתם בשביל השיחה לא באמת חייבים לשאול אותו את זה "כי אני רוצה לשחק", "אוקי אני מבין שאתה גם לא רוצה לעשות שיעורים כי אתה רוצה לשחק אבל אתה מסכים איתי שלמרות שאתה גם לא רוצה לעשות שיעורים כי אתה רוצה לשחק עדיין אתה גם רוצה להצליח בלימודים זה לא סותר, אני מסכים איתך שאתה גם לא רוצה לעשות שיעורים זה נכון אני לא אומר שאתה רוצה לא רוצה שתרצה, לא מעוניין שתרצה אני לא מנסה לשכנע אותך שאתה רוצה, רק שואל האם אתה רק לא רוצה לעשות שיעורים או שאתה גם לא רוצה לעשות שיעורים?".

כמובן שלא תמיד צריך לשאול את זה בצורה של "האם אתה רק לא רוצה או אתה גם לא רוצה?", לא תמיד כי לפעמים אם שואלים את הבן אדם שאלה כזאת יכול להיות שהוא קולט שהוא נכנס למלכודת ואז הוא יגיד "לא, אני רק לא רוצה אין שום צד בעולם שאני כן רוצה" והוא ישקר. שימו לב לפעמים רוצים לעזור לבן אדם והבן אדם אומר "אני מאוד מפחד ממשהו", עכשיו במקרה הזה לדוגמה הבן אדם לא רוצה לפחד הוא אומר שהוא מפחד אבל הוא לא רוצה לפחד אז במקרה כזה לדוגמה אנחנו נשאל אותו "תגיד לי אתה רק מפחד או שאולי יש בתוכך גם מקום שלא מפחד?" זה מקרה שאנחנו יכולים לשאול את הבן אדם "האם אתה רק חושב ככה או שאתה גם חושב ככה?", למה? כי הבן אדם עצמו אין לו אינטרס לשקר לנו הוא מנסה לבדוק מה האמת הוא רוצה לעזור לעצמו, הוא רוצה לחשוב אחרת על מה שהוא חושב כרגע.

לעומת זאת אם לדוגמה בן אדם רוצה להתחפר בעמדה שלו או שהוא מפחד אז אם אנחנו נשאל אותו "תגיד לי אתה רק לא רוצה או גם לא רוצה?" יכול להיות שהוא יגיד "לא, אני רק לא רוצה" ולכן לא תמיד צריך לעשות את זה בצורת שאלה, לפעמים אפשר להציג את הדברים בצורה כזאת של "קח את מה שהבן השני אמר שהוא לא רוצה לא מעוניין, צריך לעשות ככה וככה", "אוקי אני מבין שצריך לעשות ככה וככה נכון צריך לעשות ככה וככה, אני מבין שאתה לא רוצה אבל אני מבין שאתה גם לא רוצה את זה אבל תסכים איתי שגם ככה וככה וזה לא סותר את זה שאתה גם לא רוצה", כאילו קח את זה שהוא אמר שהוא לא רוצה במקום לנסות לדחוף אותו ל - "כן רוצה" ל - "רק רוצה", הוא אמר "אני רק לא רוצה" במקום לדחוף אותו ל - "אני רק כן רוצה" בא ניקח אותו מ - "רק לא רוצה" ל - "גם לא רוצה".

אז קודם כל הוא מסכים איתנו שהוא גם לא רוצה, אחרי שדיברנו על זה שהוא גם לא רוצה בעצם מה הוא הסכים? הוא הסכים שהוא גם כן רוצה, "תגיד לי אז יש לך פה בעצם בעיה אתה גם לא רוצה וזה הגיוני שאתה לא תרצה ואתה גם כן רוצה נכון, למה אתה כן רוצה מה הסיבות? עוד פעם אני לא אומר לך אתה לא רוצה זה בסדר גמור, למה אתה גם כן רוצה?", "כי ככה וככה אבל עדיין לא רוצה". יפה עכשיו ברגע שהוצגו על השולחן ה - "הלא רוצה" הפך ל - "גם לא רוצה" עכשיו לאט לאט מתחילים לדבר על "למה אתה גם כן רוצה" ואחר כך אומרים "תגיד לי אבל אולי תתמקד בכן רוצה". עוד פעם לא אומרים את זה ככה אבל בלוגיקה ברעיון לקחת את הבן אדם מ - "רק לא רוצה" להעביר אותו ל - "גם לא רוצה" ממילא זה אומר שהכנסנו את ה - "גם כן רוצה" ומ - "גם כן רוצה" עכשיו בא ננסה להוביל אותו ל - "רק רוצה", בוא נדחוף אותו לאט לאט ל - "רק רוצה".

אוקי אבל בין כך ובין כך המסר מה שאני מנסה להגיד שכשבן אדם אומר "אני לא רוצה לא מוכן, לא חושב ככה לא צריך" מה שזה לא יהיה אז אסטרטגיה אחת שלפעמים עושים זה "מה אמרת? הפוך" מוחלט לא משנה מה הפוך. אבל לפעמים לא תמיד חייבים להיכנס לקונפליקט בוא תסכים עם בן אדם על מה שהוא אמר אבל תוביל אותו לזה שמה שהוא אומר זה נכון אבל גם ההפך נכון, לא רק מה שהוא אמר זה לא נכון לא צריך לשלול את מה שהוא אמר אפשר למצוא דרך להגיד "מה שאתה אומר זה נכון אבל גם ההפך, נכון שאתה כועס אבל תראה גם יש היגיון לא לכעוס, נכון שאתה נפגעת אבל יש גם היגיון אחר, נכון שאתה רוצה ככה וככה אבל יש גם היגיון ככה וככה", לא להגיד "מה פתאום אתה חושב תעשה הפוך" לא, גם וגם וכשבן אדם מסכים שזה גם וגם מה - "גם וגם" אפשר אחר כך להוביל אותו ל - "רק" השני.

עוד פעם יש לנו ככה, יש לנו דעה יש "רק ככה" ו - "רק ההפך" שימו לב "רק ככה" "רק ההפך" "גם וגם". אפשר לנסות מ - "רק ככה" להביא אותו ל - "רק ככה" ההפוך, אפשר לקחת אותו מ - "רק ככה" ל - "גם ככה וגם ככה" ואז אחר כך לקחת אותו מה - "גם וגם" ל - "רק" איפה שאנחנו רוצים שהוא ילך. אז אותו דבר מהצד ההפוך כשמישהו אומר לכם על משהו "אבל תסכים איתי שגם ככה נכון?" שימו לב שכשאתה מסכים עם מישהו שגם ככה יכול להיות שהוא תכף הולך לקחת אותך ל - "רק ככה". כי מישהו אומר "אבל אתה מסכים איתי שגם צריך להתחשב בטרוריסטים וזה לא בסדר לפגוע בחפים מפשע נכון?", "טוב תראה אנחנו לא רוצים לפגוע בחפים מפשע", "תגיד לי אז למה שלא תרחם עליהם אולי ושלא יהיה אכפת לך שהאזרחים שלך נהרגים?", ראיתם מה - "גם לרחם על חפים מפשע" הפך ל - "רק לרחם על החפים מפשע". אוקי אותו דבר הפוך בן אדם אומר "צריך ככה וככה", "בסדר אתה מסכים איתי שזה לא רק ככה וככה חשוב גם ככה וככה נכון אז אולי רק ככה וככה?". בקיצור זה לשני הצדדים אז שלא יעבדו עליכם בהצלחה.
מצבי קיצון להביא חיוביות החלטה כועס לעשות שום דבר סוד יעילות קונפליקט הוכחה להתמודד עם לא איך להשפיע איך להשפיע על אנשים איך לטפל איך לטפל בהתנגדויות איך לטפל בהתנגדות איך לשנות איך לשנות עמדות השפעה השפעה על אנשים התמודדות התמודדות עם לא התמודדות עם סירוב התנגדויות התנגדות טיפול טיפול בהתנגדויות טיפול בהתנגדות טיפולים לא להתמודד להשפיע להשפיע על אנשים להתמודד להתמודד עם לא להתמודד עם סירוב לטפל לטפל בהתנגדויות לטפל בהתנגדות לשנות לשנות עמדות מטופל מטופלים מטפל סירוב רטוריקה רצון שינוי שינוי עמדות שינויים
עישון, להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה
עישון, להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה
... להפסיק לעשן, הפסקת עישון, איך לשנות הרגלים, כאבים, סיבת הרצון, ביטול הרצון, שינוי הרגלים, למה אתה רוצה למה קשה להפסיק לעשן גם כשלא יודעים למה רוצים לעשן? הסיבה המרכזית לכך שקשה להפסיק לעשן, גם כאשר האדם אינו יודע מדוע הוא ... כדבר בלתי ברור או בלתי מוסבר. כיצד לבדוק את הסיבה האמיתית לרצון? אליעד ממליץ להיכנס לעומק ההבנה העצמית באמצעות שאלה פשוטה: למה אני רוצה את זה?. לדבריו, כל פעם שאדם מעוניין לשנות הרגל או להפסיק פעילות לא רצויה, עליו לשאול את עצמו באופן עקבי ומתמיד מדוע הוא רוצה את מה שהוא רוצה. ככל שהוא יחקור את השאלה הזו באופן עקבי ... אני רוצה? לא תמיד עובדת היא שהשאלה אינה נשאלת בצורה מספיק עמוקה ומתוך הבנה פנימית אמיתית. כאשר אדם שואל את עצמו את השאלה באופן שטחי או רק בנושא ספציפי, השאלה אינה מצליחה לשנות את חוויית המחויבות שלו. כדי שהשאלה תעבוד, על האדם לתרגל באופן עקבי ובכל תחומי החיים את השאלה הזאת, ולא רק ברגעים ספציפיים בהם יש לו הרגל או ... זוכר שזו רק אפשרות ולא דבר מחויב. כך הוא מסוגל להקטין את ההיצמדות שלו להרגלים השונים בחייו, ובהמשך יהיה לו קל יותר להתמודד עם הרגלים כמו עישון. לסיכום, כיצד להפסיק לעשן ולשנות הרגלים ביעילות? כדי להפסיק לעשן בצורה אפקטיבית, האדם חייב להתחיל לתרגל באופן יומיומי את השאלה למה אני רוצה את זה? ולבדוק לעומק האם הרצונות ...
התחדשות פנימית / חוויה - איך לשנות את החוויה של המציאות? איך להתחדש כל הזמן?
... פנימית חוויה - איך לשנות את החוויה של המציאות? איך להתחדש כל הזמן? והדרך של האדם לשנות את חוויית המציאות שלו, היא על ידי זה שהוא משנה את הבסיס ואת היסוד, של חוויית המציאות שלו. וכל חוויית המציאות של האדם, היא נשענת על ... ההפרדה הזאת, האדם חווה את הקיום העצמי של האני שלו, שהוא נפרד מכל מה שהוא אינו האני שלו. ומי שרוצה לשנות את חוויית המציאות שלו באמת, עליו לשנות את חוויית האני שלו. וזה אפשרי, רק על ידי שינוי חוויית היש והאין, שהיא שורש חוויית האני של האדם. (וגם תפישת המציאות כאשליה, גם היא נובעת משינוי התפישה של היש והאין). ועל האדם לברר עם עצמו את האמת לאמיתה באמת. ועל האדם לברר את האמת, האם בכלל אני קיים? והאם בכלל משהו קיים? ... תמיד, ללא שום נפרדות כלל. ואעפכ מצד שני, יש התחדשות מתמדת כל הזמן וכולי. ובסיכומו של דבר, מי שרוצה לשנות את החוויה שלו, עליו לאמת אותה. דהיינו, על האדם לנתח תמיד את החוויה שלו, ולהבין ממה בדיוק היא נובעת, ולאמת שאכן היא משקפת את ...
הרגלים - איך לשנות הרגלים?
הרגלים - איך לשנות הרגלים?
... - איך לשנות הרגלים? איך נוצרים הרגלים וכיצד ניתן לשנות אותם? הרגלים הם דפוסי התנהגות החוזרים על עצמם באופן אוטומטי, ולעיתים קרובות נדמה לאדם כי אינו שולט בהם. דוגמה נפוצה לכך היא אדם שנוהג לכעוס באופן קבוע ומרגיש כי אין ... חוסר השליטה נובעת מכך שהאדם אינו מודע להתנהגותו, ופועל באופן רובוטי ואוטומטי, מבלי לשאול מדוע הוא פועל בצורה כזו. אליעד כהן מסביר שהדרך לשנות הרגלים היא לפתח מודעות עצמית להרגלים אלו, ולשאול שאלות על ההתנהגות בזמן אמת. השאלה החשובה ביותר שעל האדם לשאול את עצמו איננה כיצד הגיע למצב בו הוא נמצא, אלא למה אני פועל כך ברגע הנוכחי?. הסיבה לכך היא שלכל אדם יש בחירה חופשית בכל רגע נתון, ולכן התמקדות בעבר או בסיבות היסטוריות אינה רלוונטית לשינוי ההרגל כרגע. מדוע השאלה למה עכשיו חשובה לשינוי הרגלים? אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה כעס, למשל, הוא צריך לשאול את עצמו מיד: למה אני כועס עכשיו? האם הכעס נכפה עליי, או שאני בוחר בו?. אם האדם מרגיש שאין לו שליטה על הכעס, הרי שאין טעם להתלונן, שכן ממילא לא ניתן לשנות דבר שאין לו שליטה עליו. אולם אם האדם מבין שיש לו שליטה על הרגש והתגובה, אז הוא יכול להתחיל בתהליך של שינוי ההרגל על ידי מודעות לבחירה. דוגמה נוספת לכך היא אדם שמפחד שוב ושוב מדברים מסוימים. עליו לשאול את עצמו בכל רגע מחדש, מדוע אני מפחד כעת? מה גורם לי לחשוב כך כרגע?. ... כפי שהוא פועל. כך יכול האדם להפסיק לפעול באופן אוטומטי, להתחיל לפעול מתוך בחירה מודעת, ולשלוט באמת בהתנהגות שלו. איך האמת הפנימית עוזרת בשינוי הרגלים? אליעד מדגיש שהמושג אמת משחק תפקיד מרכזי בתהליך השינוי. האמת אינה משתנה ואינה תלויה בדעות או בהרגלים. היא העוגן שהאדם חייב להיצמד אליו כדי לחיות חיים נכונים וטובים. האדם אינו חייב לשנות כל הרגל, אלא רק את ההרגלים שאינם תואמים את האמת הפנימית שלו או את מה שנכון עבורו באמת. לדוגמה, אדם שרגיל לאכול כל יום ארוחת בוקר, או לנשום - אין סיבה שישנה הרגלים ... נכונים וטובים עבורו. לעומת זאת, אם הוא רגיל לעשות פעולה שמזיקה לו, הוא חייב לבדוק את ההתאמה שלה לאמת שלו, ואם הפעולה אינה מתאימה, אז עליו לשנות את ההרגל הזה. כיצד יוצרים הרגלים חדשים בצורה מודעת? כדי ליצור הרגלים חדשים, על האדם לשאול את עצמו את השאלות הבאות בכל פעולה שהוא עושה: למה אני עושה את מה שאני עושה ... לו לשלוט בהתנהגותו בצורה יעילה ומודעת. כך נוצר הרגל חדש המבוסס על בחירה אמיתית ומודעת, ולא על אוטומטיות חסרת שליטה. סיכום הדרך המעשית לשינוי הרגלים לסיכום, אליעד כהן מלמד שהמפתח לשינוי הרגלים הוא מודעות עצמית. במקום לפעול כמו רובוט, על האדם לעצור ולשאול את עצמו למה אני פועל כך? בכל רגע שבו מתעוררת התנהגות אוטומטית. בעזרת ההבנה שהאדם יכול לבחור בכל ... ולהתחיל לנהל את החיים בצורה טובה ומועילה. הדרך לכך עוברת תמיד דרך שאלת האמת הפנימית, הבנת הסיבה המדויקת לפעולה, והחלטה מודעת אם להמשיך או לשנות את ההרגל. איך נוצרים הרגלים? איך לשלוט בהתנהגות אוטומטית? כיצד לפתח מודעות עצמית? מהי בחירה חופשית אמיתית? איך לזהות הרגלים לא מועילים? איך נוצרים הרגלים וכיצד ניתן לשנות אותם? הרגלים הם דפוסי התנהגות שחוזרים על עצמם ואינם תמיד בשליטת האדם. לעיתים, אדם מוצא את עצמו פועל באופן אוטומטי, כמו למשל במקרים של כעס מתפרץ או אכילה מיותרת. אדם יכול לרצות לשנות הרגלים מסוימים, אך מתקשה בכך מכיוון שהוא מרגיש שאין לו שליטה עליהם. השאלה המרכזית היא כיצד ניתן לשנות הרגלים שאינם מועילים? מהי הגישה הנכונה לשינוי הרגלים? אנשים נוטים לחפש את הסיבה להיווצרות הרגלים בעברם, אך הדרך היעילה יותר היא לבדוק מדוע הם ממשיכים להתנהל כך ברגע הנוכחי. במקום לשאול איך הגעתי למצב הזה? יש ... או שהכעס נכפה עליי? אם הוא מרגיש שהדבר אינו בשליטתו, עליו להפסיק להתלונן על כך. אך אם יבין שיש לו אפשרות לבחור, הוא יוכל להתחיל בתהליך שינוי ההרגלים. כיצד העלאת המודעות עוזרת לשינוי הרגלים? כדי לשנות הרגלים, יש להפסיק לפעול באופן אוטומטי ולהתחיל לשאול שאלות. כאשר אדם חושש ממשהו שוב ושוב, עליו לשאול: למה אני מפחד? מה מקור הפחד שלי עכשיו? הבדל מרכזי בין אדם לרובוט ... עליו. אדם שפועל ללא מודעות למעשה מתנהג כמו רובוט. אולם, אם יתחיל לשאול מה הסיבה לכך שאני עושה זאת? הוא יגלה את נקודת השליטה שלו בהרגל ויוכל לשנות אותו. מה הקשר בין הרגלים לאמת הפנימית של האדם? האמת היא עקרון בלתי משתנה, ועל האדם להיצמד אליה כדי לחיות חיים טובים. אין הכרח לשנות הרגלים, אלא רק להבטיח שההרגלים הקיימים מתאימים לאמת ולמה שהאדם באמת רוצה לעשות. אם הרגל מסוים מועיל לאדם והוא תואם את מטרותיו, אין צורך לשנותו. אך אם ההרגל נוגד את מה שנכון עבורו, יש מקום לבדוק מדוע הוא נוהג כך ולהחליט האם יש צורך לבצע שינוי. איך לשנות הרגלים מתוך בחירה מודעת? במקום לפעול מתוך הרגלים לא מודעים, יש לוודא שכל פעולה נעשית מתוך בחירה. על האדם לשאול את עצמו: מדוע אני עושה זאת? האם זה באמת מה שאני רוצה? האם אני פועל כך בגלל הרגל, או מתוך הכרח? כאשר האדם מפתח מודעות להרגליו, הוא מתחיל לשלוט בהם באמת. השינוי לא נובע מניסיון כוחני להילחם בהרגלים, אלא מתוך הבנה עמוקה של הסיבות לכך שהם קיימים. לסיכום: הדרך לשינוי הרגלים מתחילה במודעות ובהבנת הסיבה להתנהגות ברגע הנוכחי. במקום לפעול כמו רובוט, יש לעצור, לשאול שאלות ולבחור כיצד לפעול בהתאם לאמת הפנימית. כך ניתן ליצור הרגלים ... בהתנהגות אוטומטית? כיצד לפתח מודעות עצמית? מהי בחירה חופשית אמיתית? איך לזהות הרגלים לא מועילים? הרגלים ודפוסי התנהגות. איך הם נוצרים? איך לשנות אותם? ועוד. בנושא הרגלים בחיים, נשאלת השאלה איך לשנות הרגלים? השאלה הנשאלת היא, כיוון שאדם אינו מרוצה הרבה פעמים מהתנהגות מסוימת, אדם יכול לכעוס באופן קבוע, והוא אינו רוצה באמת לכעוס, אך הוא אינו מצליח
הרגלים / התנהגות כפייתית / טורדנות כפייתית / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה / הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים?
... התנהגות דפוסי חשיבה הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים? ובו יתבאר העניין של ההרגלים דפוסי ההתנהגות הפרעה ... כפייתית שיש לאדם. ויתבאר, מהם הרגלים? ואיך אפשר לשנות הרגלים? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי הרגל, הוא פעולה שעושה ... ופחות לפעולה מודעת. והשאלה הנשאלת היא, איך אפשר לשנות הרגלים? וכדי להבין איך לשנות הרגלים, לשם כך יש להבין כיצד הם נוצרים? ומהי המהות שלהם? כי ... שיש בו חומרי התמכרות וכיוב. אז מה בעצם עושים כדי לשנות הרגלים? תשובה: מקשרים את הפעולה, למחשבה של זה שעושה אותה. ונסביר: הקושי לשנות את הפעולה, נובע בעיקר מכך שהיא נעשית, כאילו ללא מחשבה רצונית. ... שההרגל היה הרגל. שהוא מצב שבו יש לו בחירה מלאה לשנות את ההרגל. ועל ידי זה שהאדם מחזיר את השליטה אליו, על ידי זה באפשרותו לבחור לשנות את ההרגל. לסיכום: כל פעולה מתחילה במחשבה, גם אם היא הרגל. תקשר את הפעולה למחשבה, וכך תוכל לשנות כל הרגל. ...
הרגלים / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה - איך לשנות הרגלים, דפוסי חשיבה והתנהגות?
... דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה - איך לשנות הרגלים, דפוסי חשיבה והתנהגות? הרגלים. דפוסי התנהגות. איך ניתן לפרק אותם? איך ניתן לפעול מתוך מודעות ...
הרגלים / דפוסי חשיבה / דפוסי התנהגות - איך לשנות אותם בצורה מהירה?
... דפוסי חשיבה דפוסי התנהגות - איך לשנות אותם בצורה מהירה? הדרך המהירה ביותר לשנות הרגלים, היא על ידי ידיעה. ... כאשר האדם יודע בוודאות את ההבנה החדשה, ההרגל הקודם נעלם בין רגע. הידיעה מעלימה את ההרגל הישן, באותה המהירות שהאור מעלים את החושך. ברמה המעשית זה אומר, שאם ברצונו של האדם לשנות הרגל כלשהו, עליו לשבת עם עצמו ...
תכונות אופי - מהן תכונות אופי? איך נוצרות תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי?
... אופי - מהן תכונות אופי? איך נוצרות תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? תכונות אופי ... חיובית ראיה אופטימית, יוצרת תכונות אופי חיוביות. חשיבה שלילית ראיה פסימית, יוצרת תכונות אופי שליליות. איך משנים תכונת אופי? הדרך היחידה לשנות תכונת אופי, היא על ידי שמגיעים ...
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
... שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר מהם הגורמים שיכולים להשפיע על הרצון לקום מוקדם בבוקר? המשתמש חווה קושי בקימה מוקדמת ... שוני בין הרצון להקדים את השעה בה קמים לבין הרצון להוריד שעות שינה. אם אדם נדרש לקום בשעה מסוימת בכל מקרה, ניתן לשנות את שעות השינה, למשל להישאר ער מאוחר יותר, ולשמור על השעה ... להחליט אם לישון פחות או לקום מוקדם יותר, ניתן לבחור באמצע. למשל, להקדיש שעה אחת לערב ללימוד, ובכך להימנע משינוי דרסטי בשעת השינה. פתרון כזה מאפשר לשלב את הרצון ללמוד ... מדי, על ידי הבנת התועלת שהשינה לא בהכרח מביאה יותר מאשר התקדמות. בנוסף, ניתן לשקול פתרונות גמישים יותר, כמו לשנות את שעות השינה באופן חלקי, כך שמרוויחים זמן לפעולות מבלי לשנות את שגרת היום באופן דרסטי. איך להתמודד עם דחיינות בבוקר? מהם היתרונות של לישון פחות שעתיים? איך לשפר מוטיבציה ללימוד שפות? האם יש דרך לשנות הרגלים בצורה יעילה? איך להעריך יתרונות וחסרונות של פעולות ... שעות ביממה, ולאו דווקא להזיז את שעת ההשכמה בבוקר בלבד. אם אתה חייב לקום בשעה מסוימת בכל מקרה, לפעמים קל יותר לשנות את שעת השינה, למשל להישאר ער עד שעה מאוחרת יותר כדי ... המוח בוחר להמשיך לישון, משמע שבאותו רגע הוא מאמין שיש יותר יתרונות בשינה מאשר בהשקעה בזמן ללימוד. אם רוצים לשנות את הבחירה, צריך להגדיל את תחושת התועלת שתתקבל מהפעילות ... במקום ללכת לישון באותה שעה, ועדיין לקום באותה שעת בוקר שבה חייבים לקום. כך מקבלים תוספת זמן ללמידה, בלי ליצור שינויים גדולים מדי בשגרת השינה. מה עושים עם הטענה זה לא משנה אם ... יותר מאשר ההרגשה של התקדמות והתפתחות. בנוסף, אפשר לבחון פשרות שונות, כמו לישון שעה אחת פחות במקום שעתיים, או לשנות חלקית את לוח הזמנים כך שיישאר מספיק כוח ומוטיבציה לעשייה ...
תלות רגשית בהורים, חרדה רגשית, אהבת ילדים להורים, איך לשנות רגשות? פחד רגשי, שחרור רגשית, איך מתנתקים רגשית? איך להתנתק רגשית? איך להשתחרר רגשית? איך לא לפחד? חרדת נטישה, חרדת פרידה
תלות רגשית בהורים, חרדה רגשית, אהבת ילדים להורים, איך לשנות רגשות? פחד רגשי, שחרור רגשית, איך מתנתקים רגשית? איך להתנתק רגשית? איך להשתחרר רגשית? איך לא לפחד? חרדת נטישה, חרדת פרידה
... רגשית בהורים, חרדה רגשית, אהבת ילדים להורים, איך לשנות רגשות? פחד רגשי, שחרור רגשית, איך מתנתקים רגשית? איך להתנתק רגשית? איך להשתחרר רגשית? איך לא לפחד? חרדת נטישה, חרדת פרידה מהי תלות רגשית ואיך משתחררים ... ולחיות את ההבנה הזאת, גם אם זה דורש זמן ומאמץ פנימי. בסופו של דבר, מהות השחרור הרגשי היא להבין שלא כל חפץ או אדם חייב להיות הכוח שמבצע את שינוי הרגש שלך. הדרך האמיתית היא להתנתק ממהות הצורה ולחפש את מה שמבין את עצמך מתוך חיבור פנימי. איך משתחררים מחרדות רגשיות ולומדים לא לפחד? בהמשך ההרצאה, אליעד כהן עובר לנושא של חרדות רגשיות, כולל חרדת נטישה וחרדת פרידה. הוא מדגיש את הצורך לא לפחד משינויים, ומסביר איך ניתן להתמודד עם פחדים אלו על ידי ניתוח פנימי של למה אנחנו פוחדים. הוא מציין שכל פחד רגשי נובע משאיפה להימנע מתחושות לא נוחות, כמו הפחד שלא יאהבו ... מהרגשות האלה. הוא טוען, אם נדע להפסיק לפחד מהמחשבות או התחושות האלה, נוכל לשחרר את עצמנו מכבלי הפחדים. ההבנה שמהות הפחד אינה הכאב, אלא ההתנגדות לכאב, מביאה את אליעד למסקנה שאנחנו בעצם יכולים לשחרר את הפחד אם נבין שזה רק תגובה רגשית שאנחנו יכולים לשנות אותה. מהו תהליך השחרור הרגשי וכיצד הוא קשור להימנעות מהפחד? לסיום, אליעד מציין את החשיבות בשחרור רגשי דרך עבודה יומיומית של התבוננות והבנת המהות שמאחורי כל ...
רגרסיה, חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים?
רגרסיה, חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים?
... חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים? מהי רגרסיה, איך היא משפיעה עלינו ואיך אפשר לשנות הרגלים? ההרהור הראשון של אליעד מתמקד בשאלה האם אחרי שבן אדם עושה שינוי כלשהו, במיוחד שינוי רצון או הרגל, יש מקום לרגרסיה - כלומר, לחזרה למצב קודם. הוא מציין שזו לא שאלה חד משמעית שכן בתודעה שלנו ... רבות. כשבן אדם משנה הרגל מסוים, הוא יכול להרגיש שהוא עבר שינוי במודע, אך קיימת תמיד האפשרות שהוא יחזור לאותו הרגל ישן. האם אנחנו יכולים באמת להשתנות בצורה מוחלטת? ... קיימים, ולכן ייתכן שנחזור להתנהגות הישנה גם אחרי שנשבענו לשנותה. המוח שלנו עשוי לפרש את הדברים מחדש, ולראות את הדברים הישנים כמשהו מוכר ואפילו נעים, גם אם באופן מודע ... מבינים שהם לא טובים עבורנו. כיצד השכבות בתודעה משפיעות על שינוי? ההסבר של אליעד ממחיש את העובדה ששכבות עמוקות בתודעה שלנו לא תמיד משתנות בקלות. לדוגמה, אדם שמחליט ... אם בסופו של דבר הוא לא מביא להם תועלת. האם באמת אפשר לשנות הרגלים לחלוטין? אליעד מדבר על שינוי הרגלים כמחויבות יומיומית. הוא מבהיר כי שינוי הרגלים לא מתרחש על ידי פעולה חד פעמית, אלא דורש תחזוקה תמידית. לדוגמה, אדם שמחליט לשנות את התפיסה שלו כלפי הרגליו הקודמים, חייב לבצע עבודה תמידית על עצמו כדי לשמר את השינוי. בשלב מסוים, אותו אדם יוכל להרגיש ניתוק מהדפוסים הישנים, אך תמיד יהיה צורך בתשומת לב ותשמרה כלפי השינוי כדי שלא יחזור על עצמו. איך עובדים עם מחשבות ודפוסים ישנים? העבודה עם דפוסים ישנים היא עבודה מתמשכת ומורכבת, שכוללת את תהליך המעבר משכבה לשכבה בתודעה שלנו. כל שינוי דורש תשומת לב והתמדה, כי לעיתים קרובות תת - המודע שלנו לא תומך בשינוי המוחלט. אליעד מציין את החשיבות של דימוי ושימור זיכרון של החסרונות והיתרונות במצבים שונים. לפעמים, כדי לשמור על המוטיבציה לשינוי, אדם צריך לזכור את הרגשות הרעים שהיו לו במצב הקודם, כדי להימנע מחזרה אליו. האם כל שינוי הוא תמיד בהישג יד? בסופו של דבר, אליעד מסביר ששום שינוי לא מחויב ושהשינוי לא תמיד יקרה באופן מוחלט. הוא מדגיש את העבודה המתמשכת שכל אחד צריך לעשות כדי לשמר את ההחלטות שלקח. כלומר, אין נוסחה קסומה לשינוי מוחלט, כי תמיד יש מקום לסיבוכים או חזרות לדפוסים ישנים, תלוי איך המוח שלנו מפרש את הדברים. איך לשנות הרגלים? מה זה רגרסיה? כיצד לתחזק שינוי הרגלים? האם ניתן לשנות דפוסי מחשבה? מהו תת מודע? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהתנגדויות, להתמודד עם לא, להתמודד עם סירוב, איך לשנות עמדות? שינוי עמדות, השפעה על אנשים, איך לטפל בהתנגדות? רק לא רוצה, גם לא רוצה, גם כן רוצה, רטוריקה, איך להשפיע על אנשים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: גם לא רוצה, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: גם לא רוצה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לימודים, מאמן זוגי, מאמן אישי לדיאטה בתחום גם לא רוצה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 17:48:10 - wesi1