אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיה ✔לבגוד או לא לבגוד, קונפליקט בזוגיות, זוגיות או רווקות, נמצא בזוגיות וחושב על אחרות, מונוגמיה או פוליגמיה, רוצה לשכב עם נשים אחרות, סקס מחוץ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:03לבגוד או לא לבגוד, קונפליקט בזוגיות, זוגיות או רווקות, נמצא בזוגיות וחושב על אחרות, מונוגמיה או פוליגמיה, רוצה לשכב עם נשים אחרות, סקס מחוץ לנישואים, נישואים פתוחים, בעיות בזוגיות, להיות בזוגיות או לבד, רוצה לבגוד, חושבת לבגוד
האם כדאי לבגוד כשיש רצון להיות עם אחרים?

הסיטואציה שאליעד כהן מנתח היא נפוצה מאוד: אדם נמצא בזוגיות אבל מרגיש לא טוב, משום שהוא רוצה לקיים יחסים עם נשים נוספות מלבד בת הזוג שלו. זהו קונפליקט נפוץ שמציב מספר אפשרויות להתמודדות, אך אליעד מבהיר שהבעיה מורכבת ואין לה פתרון קל ופשוט.

האופציה הראשונה היא לבגוד. לכאורה אפשרות זו פותרת את הרצון המידי, אך בפועל אליעד מסביר כי אם בגידה הייתה פתרון אידיאלי, האדם כלל לא היה חש רע לגבי העניין. הסיבה שיש התלבטות מעידה על כך שלבגידה יש חסרונות משמעותיים, כגון רגשות אשמה, פחד להיתפס, הרס הזוגיות הקיימת, ועוד.

האופציה השנייה היא להישאר נאמן לבת הזוג ולא לבגוד. זו אופציה עם חסרונות משלה, כיוון שהאדם נשאר עם תחושה של החמצה ותסכול, מכיוון שהוא ממשיך לרצות לחוות קשרים מיניים עם אחרות. האדם נותר מתוסכל מכך שהצורך שלו לא בא על סיפוקו.

האופציה השלישית היא לוותר לחלוטין על הזוגיות. במקרה זה האדם יכול להיות חופשי לנהל יחסים עם כמה נשים שירצה, אך כאן הבעיה היא שייתכן והוא ירגיש לבד, יחסר לו הקשר הזוגי העמוק והיציב, והוא ימצא את עצמו שוב מתוסכל ומאוכזב.

האם אפשר לשכנע את בת הזוג למערכת יחסים פתוחה?

אליעד מתייחס להצעה אפשרית נוספת שהועלתה - לנסות לשכנע את בת הזוג שתסכים שהאדם יקיים יחסים עם נשים נוספות, בזמן שהיא עצמה לא תהיה עם אחרים. אליעד אומר שזה לכאורה רעיון מבריק, אך בפועל אינו ריאלי במיוחד עבור רוב האנשים.

הוא מדגיש ששני תרחישים יכולים להפוך אפשרות זו למציאות:
  • הראשון, שבת הזוג תהיה פגומה מאוד באופייה, ולכן היא תסכים לתנאים כאלו. אך אם זה המצב, זו בעיה בפני עצמה כי אף אחד לא באמת רוצה להיות עם מישהי שפגומה עד כדי כך.
  • התרחיש השני, שהגבר עצמו יהיה כל כך מוצלח וייחודי בעיני האישה עד שהיא תסכים לכל תנאי שלו. גם זו אפשרות מורכבת, כיוון שלהיות כל כך מוצלח דורש מאמץ אדיר, והשגת תנאי כזה היא מאתגרת מאוד.
כלומר, גם הפתרון לכאורה האידיאלי של "מערכת יחסים פתוחה חד - צדדית" מציב אתגרים וקשיים רבים.

כיצד לפתור בפועל את הרצון לבגוד בזוגיות?

אליעד כהן מפרט שהבעיה היא קיומם של שלושה אילוצים סותרים שהאדם מציב לעצמו:
  • הרצון לשכב עם נשים נוספות.
  • הרצון לקיים זוגיות יציבה ואקסקלוסיבית (מונוגמית).
  • התפיסה שזוגיות יציבה ואקסקלוסיבית אינה יכולה להכיל יחסים עם אחרים.
אליעד מסביר שהפתרון נמצא בהתמודדות עם אחד או יותר מהאילוצים האלה:
  • אפשרות ראשונה: להפחית את הרצון או הצורך לקיים יחסי מין עם נשים אחרות. אם יפחת הרצון, תהיה פחות תחושת החמצה או תסכול.
  • אפשרות שנייה: להפחית את הרצון או הצורך במערכת יחסים שהיא אך ורק מונוגמית. אם תפחת הציפייה הבלעדית, ניתן יהיה ליצור מסגרת פתוחה יותר.
  • אפשרות שלישית: להפחית או לוותר לחלוטין על הרצון להיות בזוגיות. אם לא קיימת ציפייה לזוגיות כלל, לא תהיה בעיה בקיום יחסים עם מספר נשים.
האידיאל המוחלט לדעת אליעד הוא מצב בו אין בכלל רצון לקיים יחסי מין עם אף אחת, או לחלופין מצב שבו אין צורך או רצון בכלל בזוגיות. לחלופין, אידיאל נוסף הוא מערכת יחסים פתוחה ומקובלת לשני הצדדים, או מישהי שכל כך מעריכה אותך שהיא מאפשרת לך חופש מוחלט ביחסי מין בלי לצפות לאותה פתיחות מצידה.

עם זאת, בעולם המעשי, לרוב אף אחת מהאפשרויות האלו אינה מושגת בקלות, ולכן הפתרון המעשי הוא שהאדם צריך לבחור איזה אילוץ הוא מוכן להחליש או לוותר עליו לחלוטין, ולהתמודד עם המשמעויות של הבחירה הזו.

האם אפשר פשוט להשלים עם הסבל?

אליעד מזכיר אפשרות נוספת, אף שהיא פחות מומלצת: להישאר במצב הקיים ולקבל את הסבל כחלק בלתי נפרד מהחיים. ניתן להצדיק את הסבל באהבה ללא תנאים, אך הוא לא ממליץ על כך כפתרון ארוך טווח.

לסיכום, אליעד כהן מבהיר כי הפתרון המעשי היחידי למי שמתמודד עם הרצון לבגוד הוא להתמודד עם אחד האילוצים הפנימיים שהאדם מציב לעצמו. יש להחליט במה הוא יכול לוותר או מה הוא יכול לשנות בתוך התפיסות שלו, אחרת הוא יישאר כלוא בתוך קונפליקט פנימי ללא מוצא.
איך להתמודד עם קונפליקט בזוגיות כשיש רצון לבגוד?

הסיפור מתחיל בגבר שנמצא בזוגיות, אך מרגיש רע בגלל שהוא מעוניין בנשים נוספות. נשאלת השאלה, מהן האפשרויות שלו במצב כזה?

האפשרות הראשונה היא לבגוד. אך אליעד מסביר שזו לא אפשרות אידיאלית, כי אם לבגוד היה פתרון טוב, הוא לא היה טורח בכלל לחשוב על הנושא. כל בגידה מכילה חסרונות. האפשרות השנייה היא להימנע מבגידה, אך זה ידרוש ממנו להסתפק בזוגיות אחת בלבד, מה שעלול לגרום לו לתסכול. האפשרות השלישית היא לא להיות בזוגיות בכלל, אך גם כאן יש חסרונות - הוא עלול להתגעגע ליחסים זוגיים.

בהמשך, עולה הצעה: לשכנע את בת הזוג שתסכים לכך שהוא יהיה עם נשים אחרות, אך אליעד מציין שזה פתרון לא ישים עבור רוב האנשים, כי קשה למצוא אישה שתסכים לזה מבלי שיהיה לה צדדים שליליים בעצמה. אם המצב הזה יקרה, זה יהיה או בגלל שמשהו בה דפוק, או כי הגבר עצמו יהיה "מוצלח" מאוד, דבר שגם כן מציב אתגרים.

אליעד מציין כי האידיאל בעולם כזה, הוא למצוא דרך להוריד את הרצון להיות עם נשים אחרות או למצוא איזון בזוגיות כך שתהיה פתוחה, אך זה פתרון קשה לשם קיום. הסיטואציה מתחלקת לשלוש דרכים: להוריד את הרצון למערכת יחסים מונוגמית, להוריד את הרצון ליחסי מין עם נשים נוספות, או לוותר על הזוגיות בכלל.

בסופו של דבר, אליעד מציע את הפתרון המעשי - יש להוריד אחד מהאילוצים: או להימנע להיות בזוגיות, או להפסיק את הרצון למערכת יחסים מונוגמית, או להוריד את הצורך להימצא עם נשים נוספות.
מונוגמיה חד צדדית, מערכת יחסים פתוחה חד צדדית, נמצאת בזוגיות וחושבת על אחרים, מחשבות על בגידה

היו היה איש שהוא היה בזוגיות עד כאן הבנו והיה לו רע למה היה לו רע כי למרות שהוא היה בזוגיות הוא רצה נשים נוספות אחרות עד כאן הבנו את הסיפור, עכשיו מה האלטרנטיבות שלו אז אלטרנטיבה אחת שלו אומרת אתה יכול לבגוד נכון למה זאת אלטרנטיבה רעה כי אם לא היה בזה שום חסרונות הוא לא היה אומר בכלל שרע לו נכון הוא היה בוגד ולא מעלה בכלל את הנושא זאת אומרת בלבגוד יש חסרונות יש חיסרון מסוים בלבגוד, עכשיו אפשרות נוספת שיש לו זה לא לבגוד ולסבול מכך שהוא בזוגיות והוא רוצה נשים נוספות או היא רוצה גברים נוספים.

נכון אז אפשרות אחת הייתה לבגוד ולסבול מהחסרונות של לבגוד אפשרות נוספת היא לא לבגוד ואז לסבול מהחסרונות של הלא לבגוד כי אם אתה בזוגיות ולא טוב לך אז יש לזה איזה חסרונות וכאלה ואפשרות הנוספת היא להיות עם נשים אחרות אבל לסבול מזה שאתה לא בזוגיות כאילו לא להיות בזוגיות, נגיד שאתה רוצה מלא נשים ואתה גם רוצה להיות בזוגיות אז או שתבגוד ואז יש לזה את החסרונות או שלא תהיה בזוגיות ואז יש לזה את החסרונות או שתהיה בזוגיות בלי הרבה נשים ואז יש לזה את החסרונות נכון.

ש: אפשר גם לשכנע את האישה שהיא תסכים לעוד נשים.

אליעד: שנייה עכשיו זה המקרה הקלאסי של רוב האנשים בעולם אותו דבר לדוגמה גם יכול להיות דבר אחר נגיד אתה עובד במקום עבודה ואתה במקביל נגיד רוצה לנוח אז מה האלטרנטיבה שלך או לנוח ואז יש לזה את החסרונות זה כאילו כמו לבגוד או לא לנוח ואז יש לזה חסרונות כי אתה עובד יותר מדי או לנוח כל היום ואז אתה לא עובד בכלל וגם לזה יש לזה איזה חסרונות, בכל מקרה יש את זה בהרבה כאילו אפשר לקחת את זה כמטאפורה להרבה דברים כשרוצים משהו ולא, יש איזה אילוצים מסוימים אתה רוצה גם וגם אתה גם רוצה זוגיות מונוגמית לצורך העניין ואתה גם רוצה להיות עם עוד נשים אחרות.

עכשיו הבחור החביב הזה אמר מה הבעיה תשכנע את הבת זוג שלך שאתה תוכל להיות עם עוד נשים אחרות נכון זה פטנט שרק בחור חכם כמוהו מסוגל לחשוב עליו, למה זה גם לא פתרון כי רוב הסיכויים שאתה לא תרצה שהיא תהיה עם מלא גברים אחרים נכון.

ש: לא, ברור שלה אסור רק לך מותר.

אליעד: הבנתי, עכשיו מה האמת שרק טיפש חושב שהרעיון שלך שאומר תגרום לה שהיא תסכים לך להיות עם נשים אחרות ושהיא לא תהיה עם גברים אחרים רק טיפש חושב שזה פתרון לא טוב, למה כי אם אתה מספיק מוכשר.

ש: אני לא אמרתי שזה פתרון לא טוב.

אליעד: אז אני אומר זה פתרון טוב? זה פתרון לא ישים, איזה אישה תסכים לך שאתה תהיה עם נשים אחרות והיא לא תהיה עם גברים אחרים?

ש: יש יכול לקרות כזה מצב.

אליעד: איך יש?

ש: קודם כל תלוי באיזה חברה אתה חי ואם אתה גבר מאוד.

אליעד: אם אתה שייח סעודי אתה יכול.

ש: אם אתה גבר מאוד מצליח עם נשים מאוד אז גם זה יכול להיות.

אליעד: יפה אז הבחור החכם הזה מה אמר לנו אמר לנו ברור מה הבעיה אמר אתה צריך להיות כל כך טוב שהיא תגיד לך מבחינתי תהיה עם נשים אחרות כמה שאתה רוצה ואני עדיין אשאר נאמנה רק לך נכון אלא מה שזה אפשרי בשני תרחישים או שמשהו בה ממש דפוק או שאתה ממש טוב ובשני המקרים נדפקת, למה כי אם משהו אצלה ממש דפוק אז אתה אומנם בזוגיות שאתה יכול להיות עם מי שאתה רוצה אבל אתה עם מי שאתה רוצה בגלל שמשהו אצלה ממש דפוק אז נדפקת מזה ואם אתה יכול להיות עם מי שאתה רוצה בגלל שאתה ממש טוב אז אתה פשוט צריך להיות ממש טוב אז זה גם כן כאילו נדפקת כאילו זה לא בחינם.

ש: זה מאמץ מטורף אתה אומר.

אליעד: בדיוק אתה צריך לעשות מאמץ מטורף כדי להגיע למצב שמישהי תגיד לך בוא בזוגיות אתה תעשה מה שבא לך ואני אהיה מחויבת רק לך זה כאילו אפשרי אבל בשביל להשיג את זה זה גם כן זה לא בר ביצוע בפשוט.

ש: המאמץ חיסרון אבל כשאתה מגיע למצב הזה מה החיסרון?

אליעד: אין חיסרון.

ש: להגיע לזה זה החיסרון.

אליעד: אין חיסרון זה כמו שאני אגיד לך תבגוד ותהיה בטוח במאה אחוז שאין בזה שום חיסרון אם תצליח לבגוד בלי שום חיסרון אז אין בזה שום חיסרון אבל אתה לא תצליח לבגוד בלי שום חיסרון אתה גם, כאילו זה קשה זה קשה לבגוד בלי חיסרון זה קשה להיות בזוגיות ולרצות להיות עם נשים אחרות זה גם קשה וזה גם קשה לא להיות בזוגיות וזה גם קשה להיות בזוגיות עם מישהי כל כך דפוקה שאומרת לך תעשה מה שאתה רוצה ואני עדיין אהיה נאמנה לך וזה גם קשה אם נגיד היא א מינית ואתה מיני תגיד לך אין בעיה תעשה סקס עם אחרות אבל היא א מינית גם זה דופק אותך ואם אתה ממש טוב זה גם כן ממש קשה ובכל מקרה זה קשה אתה בכל מקרה באיזה בעיה.

ולכן השאלה היא עכשיו אז מה עושים בכזה מקרה אז קודם כל לכאורה אין מה לעשות בכזה מקרה אוקי והאמת היא שאין מה לעשות בכזה מקרה אבל אנחנו נסביר מה האידיאל, האידיאל הוא כזה דבר האידיאל הוא כזה יש לנו פה כמה אילוצים אילוץ ראשון שאתה רוצה לעשות סקס עם נשים אחרות אילוץ שני שאתה רוצה בת זוג אחת וזוגיות ואילוץ שלישי שאתה אומר זוגיות ולעשות סקס עם נשים אחרות זה לא מקובל נכון כי אתה רוצה כי אתה רוצה זוגיות מונוגמית ולכן בעצם זה אומר שאתה יכול לתקוף את זה בשלוש דרכים.

דרך אחת להחליש את הרצון שלך לעשות סקס עם אחרות דרך שנייה להחליש את הרצון שלך של להיות במערכת יחסים שהיא אך ורק מונוגמית ודרך שלישית להחליש את הרצון שלך להיות בזוגיות ובעולם אידיאלי בעולם אידיאלי מה קורה בעולם אידיאלי מבחינתך לא לעשות סקס עם אף אחת אף פעם ואז אין לך את האילוץ של אני רוצה להיות עם נשים אחרות בנוסף באותו עולם אידיאלי מבחינתך גם בכלל לא להיות בזוגיות ואז גם אין לך את הפחד של אני אהיה לבד ובאותו עולם אידיאלי מבחינתך גם שתהיה מערכת יחסים פתוחה ואז גם יש יותר סיכוי שאיכשהו דברים יסתדרו ובעולם העוד יותר אידיאלי גם אתה נמצא עם איזה מישהי שאומרת לך תעשה סקס עם מי שאתה רוצה אני נאמנה רק לך.

ש: אז אתה כבר לא צריך כלום.

אליעד: שנייה לא משנה זה אבל גם אידיאלי, אוקי עכשיו מה פרקטית זה אומר פרקטית זה אומר שהשאלה היא איך אתה תוקף את זה האם אתה ממשיך לסבול ואתה כל הזמן סביב הזנב של עצמך או שאתה מפחד להיות לבד או שרע לך מזה שאתה רק עם אותה בחורה או שרע לך מזה שאתה בוגד בה מחשבתית רגשית שכלית לא משנה והרעיון זה לתקוף את זה דרך המחויבים או שתתקוף את זה שאתה ממש רוצה בחורות אחרות אפשר לתקוף את זה להחליש את זה או שתתקוף את זה שאתה ממש רוצה זוגיות אז מבחינתך תהיה עם נשים אחרות אתה לא חייב להיות בזוגיות או שתתקוף את זה שמערכת יחסים זוגיות חייבת להיות דווקא מונוגמית ואז גם פתרנו את הבעיה.

ש: או שתתקוף את זה שלמרות הקושי בלהיות טוב אתה מוכן לשלם את המחיר כאילו אתה יכול לתקוף גם את.

אליעד: וכמובן שיש עוד זה שאתה יכול להגיד מה אכפת לי שאני סובל ואני אוהב אותה בלי תנאים וכל פעם שאתה זה להגיד זה בזכות זה זאת אהבה אמיתית כי זה בלי תנאים וכו' בסדר זה לא דיברתי על זה עכשיו דיברתי על הפרספקטיבות היותר בסיסיות.

ש: לא, השלמתי את מה שאמרנו מקודם אמרנו שיש כמה אפשרויות אפשרות נוספת זה אם אתה מצליח שלא יהיה אכפת לך מהמאמץ.

אליעד: אתה אמרת מה פרקטית אתה צריך לעשות פרקטית אם אתה בכזאת סיטואציה?

ש: כן להחליש את אחד מהרצונות.

אליעד: בדיוק את אחד מהאילוצים או את האילוץ שאומר.

ש: הרבה נשים או רק בזוגיות מונוגמית.

אליעד: או זוגיות באופן כללי זה הכל זאת כל הפואנטה. עכשיו אם אתה לדוגמה נמצא במקום עבודה ואתה רוצה לישון תוך כדי עבודה אז או שתגיד מבחינתי לא לישון בכלל לעבוד כל הזמן או שתמצא עבודה שאפשר גם לישון בה ושזה לא ידפוק את העבודה שזה אותו דבר. הבנו את הסיפור?
מסוגל לחשוב אני אוהבת אותו גם וגם בעיה מורכבת לא לבגוד לא להאשים את עצמי סקס עם אחרים לכעוס על עצמך סיפוק רגשות אשם בעיות polyamory אישה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בזוגיות בחורה בחורות בעיה בעיות בעיות בזוגיות דחף מיני דחפים מיניים הנאה מינית התמודדות עם בגידה התרגשות מינית זוגיות זוגיות או לבד זוגיות או רווקות זוגיות לא מונוגמית זוגיות לא מחייבת זוגיות ללא מחויבות זוגיות מונוגמית זוגיות פתוחה חושב על אחרות חושבת חושבת לבגוד חרמנות חשק מיני טיפול בבגידה יחסי מין יחסים מיניים יחסים פתוחים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים לא לבגוד לבגוד לבגוד או לא לבגוד לבד לבד או זוגיות להיות בזוגיות להיות בזוגיות או לבד להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה לעשות סקס לרצות סקס לשכב מונוגמי מונוגמיה מונוגמיה או פוליגמיה מחוץ לנישואים מין מיניות מערכת יחסים פתוחה משבר בגידה משיכה מינית נישואים נישואים פתוחים נישואין נמצא בזוגיות נמצא בזוגיות וחושב על אחרות נשים סיפוק מיני סקס סקס מחוץ לנישואים עוררות מינית פוליאמוריה פוליאמוריות פוליאמורים פוליגמיה פוליגמיה או מונוגמיה פעילויות מיניות פעילות מינית קונפליקט קונפליקט בזוגיות קונפליקטים קשר לא מחייב קשר ללא מחויבות קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רווק או זוגיות רווקות רוצה לבגוד רוצה לשכב עם נשים אחרות ריבוי אהבות רצון רצון למין רצון לסקס תשוקה מינית
חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט
... האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות ... איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט וכאן נדבר על אחת הבעיות הגדולות ביותר של בני האדם, והיא הבעיה שהם מנסים למצוא תשובה לשאלות שאין להן תשובה. דהיינו, בן אדם שמנסה למצוא תשובה לשאלה שאין לה תשובה, מנסה למצוא פתרון לבעיה שאין לה פתרון וכיוב, עד שהוא מתחרפן ... שאין להן תשובה? ואיך לזהות שאלה שאין לה תשובה? ומה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? ועוד... כי האדם במשך כל יום כל היום, מנסה למצוא תשובות לשאלות ופתרון לבעיות. והאדם כל הזמן מחפש לפתור בעיות ולמלא רצונות. וזה המשחק של החיים. לפתור בעיה אחרי בעיה, עד אין סוף. המרוץ אחרי פתרון בעיות, המרוץ אחרי מילוי רצונות וכולי. ועד כאן הכל טוב וזה משחק החיים וכולי. אבל בחיים יש בעיות שאין להן פתרון ויש שאלות שאין להן תשובה. דהיינו, שאפשרי לחלק את כל הבעיות שיש בעולם, ל 2 סוגים של בעיות. הסוג הראשון של הבעיות, הוא בעיות שאפשרי למצוא להן פתרון. בעיות עם פתרון שעונה לבעיה. שאלות שאפשרי למצוא להן תשובה. אבל יש סוג נוסף של בעיות, שאין שום אפשרות בעולם כולו למצוא להן ... בצורה כזאת, שיהיו בה שאלות שאין להן תשובה. כי אם תהיה להן תשובה, המציאות לא תהיה קיימת. ואין אפשרות שהמציאות תהיה קיימת, אם תהיה תשובה לכל השאלות. ויש בעיות שבהכרח שלא יהיה להן פתרון. כי אם יהיה להן פתרון, המציאות לא תהיה קיימת. וכאשר האדם נתקל בבעיה שמצד האמת אין לה פתרון, אז אם האדם ... לבית המשוגעים בוודאות. אבל בפרקטיקה, צריכים לדעת לזהות שאלות שאין להן תשובה, לשתוק, ולשחק את משחק החיים. נושאים: איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? איך לזהות בעיה שאין לה פתרון? איך לדעת אם יש תשובה לשאלה? איך לדעת אם יש פתרון לבעיה? למה רצון למוחלט יוצר סבל? האם אפשר לקבל מוחלט? למה אני רוצה מוחלט? איך לא להיתקע בלופ מחשבתי? איך לצאת מלופ מחשבתי? למה יש שאלות בלי תשובה? למה יש בעיות בלי פתרון? ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית? כאשר אנו בוחנים את השאלה מה יותר חמור, פגיעה נפשית או פגיעה פיזית, עולה דיון פנימי בין אנשים, ... מהנכות פוחת. כלומר, הבעיה האמיתית איננה הנכות הפיזית אלא הקשר שלה לנזק נפשי שיכול להיווצר בעקבותיה. מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות? אדם עשוי להרגיש כי יש לו שליטה על מצבו הנפשי - כלומר, הוא יכול לבחור ... קטן משמעותית. כלומר, הבעיה האמיתית היא לא הנכות הפיזית אלא ההשלכות הנפשיות שלה. מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות? קיימת תפיסה שלפיה לאדם יש שליטה חלקית על מצבו הפיזי, אך שליטה מלאה על מצבו הנפשי. כלומר, ...
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
... בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, ... הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק לעומק את הנחות היסוד ... כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות ... את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון בשורש. אליעד מדגיש שבלי לבדוק את ... כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח מראש מספר דברים: שבאמת קיימת בעיה. שקיים שורש לבעיה הזו. שקיים פתרון לשורש. שהוא עצמו לא מצליח ליישם את הפתרון הזה ... מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה , זה עדיין לא אומר שיש לו בעיה באמת. התחושה שיש לאדם בעיה, לא מוכיחה שהיא קיימת במציאות באופן מוחלט. זו רק תחושה ... אובייקטיבית לכך שקיימת בעיה אמיתית. אליעד מסביר שהדרך לבדוק זאת לעומק היא לשאול, מי אמר בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות שחוזרות על עצמן? כשאדם טוען שיש לו בעיות שחוזרות שוב ושוב, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הוא לא מצליח לפתור ... שהאדם לא באמת פתר את הבעיה בשורש. בעיה אמיתית שנפתרה בשורשה לא יכולה לחזור. אם הבעיה חוזרת שוב ושוב, כנראה שהפתרון שהאדם מצא הוא רק פתרון שטחי, או שהבעיה בכלל אינה קיימת מלכתחילה. אליעד מציע אפשרות נוספת: יכול להיות ... באמת מעוניין לפתור את הבעיה, אלא רק נדמה לו שהוא רוצה. ייתכן שהוא נהנה מהמצב, או שיש לו רווח סמוי מכך שהבעיה חוזרת שוב ושוב. במצב כזה, האדם למעשה לא מתמודד עם הבעיה באמת, אלא רק מייצר אשליה שהוא מנסה לפתור אותה. האם יש שאלות שאין ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
... לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? ... תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע שאלות בלבד? אליעד כהן ... שבעזרתה ניתן לנתח ולפתור כל בעיה או מצב בחיים. השיטה מבוססת על ניתוח ... בסיסיות, שבעזרתן אפשר לפרק כל בעיה לגורמים ולמצוא לה פתרונות שונים ... מהן ארבע השאלות של הנוסחה לפתירת בעיות? אליעד כהן מציג ארבע שאלות מרכזיות שנועדו לחקור כל בעיה או אירוע בחיים בצורה מעמיקה ויסודית: ... וכך למצוא מגוון פתרונות לכל בעיה קיימת. איך עובד ניתוח סיבתיות לפי ... האירוע. איך להשתמש בשיטה לפתרון בעיות אישיות ורגשיות? אליעד מדגים את השיטה ... או מדומיין? אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות חשוב קודם לוודא שהתוצאה באמת קיימת. ... שהשיטה מאפשרת לפרק מחשבות ורגשות בעייתיים. למשל, אם נשפך עליך קפה ואתה ... פרשנות שגויה? כך אפשר להחליט האם הבעיה היא אמיתית, ואיך אפשר להתייחס אליה ... משתמשים בשיטה, הם יכולים לקחת כל בעיה שמביא המטופל ולנתח אותה בארבעה ... עצמו את השאלות האלו יוכל לפתור כל בעיה ולהתמודד עם מצבים שונים בצורה מעמיקה ... איך לנתח סיבתיות? איך לפתור כל בעיה? אימון למטפלים ולמאמנים הדרכת מטפלים ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... לקבל עזרה וכאן אבאר, איך באפשרותך לשכנע מישהו ללכת לטיפול אישי ללכת לטפל בעצמו? כי יש הרבה מאוד מקרים, שבהם אתה מכיר מישהו שנראה לך שהוא סובל מבעיה כלשהי שמצריכה טיפול, דהיינו, שלדעתך כדאי שהאדם ילך לטיפול רגשי טיפול אישי וכיוב, אבל האדם עצמו נמצא בהכחשה מוחלטת לכך, והוא לא מכיר בכך שהוא צריך או רוצה טיפול. ... לשכנע מישהו ללכת לטיפול, עליך לשאול את עצמך, למה לדעתך אותו אדם, לא רוצה ללכת לטיפול. ובדכ התשובה תהיה, משום שאותו אדם לא מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה. כי ללכת לטיפול, זה אומר בעצם להכיר בכך שיש בעיה. והאדם לא רוצה להכיר בכך, שיש לו בעיה שמצריכה טיפול, ולכן הוא מסרב ומתנגד לרעיון של ללכת לטיפול. ונמצא אם כן, כי יש לנו 2 אפשרויות איך לגרום למישהו ללכת לטיפול. 1 - על ידי זה שנעזור לו להכיר בכך שיש לו בעיה. 2 - על ידי זה שנגרום לכך שהוא לא יחשוב שהוא הולך לטיפול בגלל שיש לו בעיה, אלא שהוא הולך לטיפול לא בגלל שיש לו איזה בעיה. דהיינו, שנשנה אצלו את ההתניה בראש שאומרת, שהליכה לטיפול, הרי היא כהודאה בבעיה. אז איך לגרום למישהו להיות מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: ראשית כל נשאל, למה בן אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: 1 - משום שהוא באמת חושב שאין לו בעיה. 2 - משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע להכיר בכך שיש לו בעיה. אז איך לגרום למישהו לחשוב שבאמת יש לו בעיה, מהצד שהוא באמת חושב שאין לו בעיה? וכאן אתן תשובה כללית שהיא בדכ עובדת. והיא, שעליך לשדר לבן אדם השני, שיש לו בעיה יחסית ולא בעיה מוחלטת. ובעיה מוחלטת פירושה, שמצבו של האדם השני הוא רק רע. ובעיה יחסית פירושה, שמצבו של האדם השני הוא גם רע. דהיינו, אם לדוגמה הבן אדם עצבני והוא לא מכיר בכך שיש לו בעיה. אז אם תשדר לו שיש לו בעיה, שעצבנות זה רע וכולי... אז ככל שתקצין יותר את הדעה שלך שיש לו בעיה, ככה הוא יותר עלול להתחפר בדעה של עצמו, שאין לו בעיה. אבל אם תגיד לו שיש לו בעיה יחסית, דהיינו, שזה נכון שזה גם לגיטימי להיות עצבני, אבל זה גם בעיה, יהיה לו הרבה יותר קל להתחבר לזה. והלוגיקה היא, שמצד האמת, כל דבר יש בו חיסרון ויתרון. ולכן, אם תאמר למישהו שמה שהוא עושה זה רק רע, יהיה לו הרבה יותר קשה להסכים ... אז מצד האמת זה תמיד נכון, כי בכל דבר יש איזה חיסרון, ויהיה לו הרבה יותר קל להסכים איתך. וכמובן שגם בהיבט הזה של איך לגרום למישהו לחשוב שיש לו בעיה, גם כאן יש כל מיני דרכים ושיטות, איך להעביר מסרים ולשתול מחשבות. אבל בחרתי להציג כאן, את הפתרון הכללי, שאומר, שיותר קל להסכים, ש - גם יש בעיה, מאשר, ש - רק יש בעיה. ויש גם את הצד השני, והוא, שהאדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה, משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע, להכיר בכך שיש לו בעיה. אז מה עושים במקרה כזה? אז במקרה כזה צריך להבין, למה אותו אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה. וזה יכול להיות משום לדוגמה שהוא מפחד לחשוב על עצמו מחשבות שליליות, אם הוא יכיר בכך שיש לו
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון? מהי הדרך להתמודד עם בעיות שאין להן פתרון? בן אדם שמתמודד עם בעיה שאינו מצליח לפתור אותה, יכול להרגיש רע. למעשה, עיקר הסבל נובע מהתחושה שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. השאלה הגדולה היא - האם באמת יש פתרון לבעיה או שמא הבעיה היא כזו שאין לה פתרון כלל? אליעד כהן מסביר שלעיתים סבל האדם לא נובע מהבעיה עצמה, אלא מהתחושה שהוא לא יודע אם יש פתרון. כאשר אדם מתמודד עם בעיה ומרגיש שהוא לא מוצא פתרון, הוא נמצא במצב של ספק. אם הוא היה בטוח באופן מוחלט שיש פתרון והוא יודע מה הוא, הוא היה מוצא את הדרך לממש אותו. אלא אם כן היה הפתרון כזה שהוא לא יכול לממש אותו, ואז בעצם הוא לא באמת מצא פתרון. האם יש פתרון לבעיה אם אתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה? כשהאדם יודע שיש פתרון והוא גם בטוח שהוא יכול לממש אותו, הוא לא ירגיש רע. הסבל נגרם כשהאדם לא יודע אם יש פתרון או לא, וכתוצאה מזה הוא נמצא במצב של חוסר וודאות. אליעד מציין שאם יש לך בעיה ואתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה, ושהפתרון יפתור את הבעיה, אז הסבל נעלם כי אתה יודע שאתה יכול לשנות את המצב. מה קורה אם אתה בטוח שאין פתרון לבעיה? כשאדם מבין באופן מוחלט שאין פתרון לבעיה, הוא לא ירגיש מוטרד ממנה. הסיבה לכך היא שבסופו של דבר, ברגע שאתה בטוח שאין פתרון, אתה משלים עם המצב, ולא מנסה לשנות אותו. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שמנסה לעבור דרך קיר. אם ... אתה לא מנסה לשנות את המצב. מה קורה אם אתה לא בטוח אם יש פתרון? הבעיה מתחילה כאשר אדם לא בטוח אם יש פתרון או לא. כשיש ספק בנוגע לפתרון, האדם נמצא במצב של חוסר שקט פנימי. הוא לא יודע אם יש פתרון או אין, ואם הוא יכול למצוא את הפתרון או לא. המוח שלו לא משחרר את הרצון לפתור את הבעיה, כי תמיד קיים ספק אם יש פתרון שיכול לפתור את הבעיה. איך אפשר להתמודד עם בעיה כזו? הפתרון הוא להגיע לוודאות. אם אתה בטוח שהבעיה שלך ניתנת לפתרון, תוכל למצוא את הדרך להוציא את הפתרון לפועל. אם אתה בטוח שאין פתרון, גם תוכל לשחרר את הרצון לשנות את המצב. אך אם אתה לא בטוח, אתה נמצא במצב של ספק וזה מה שגורם לך להתלונן ולהרגיש רע. לסיכום אם יש לך בעיה ואתה לא מוצא לה פתרון, וזו גורמת לך לסבל, זה לא בהכרח בגלל שאין פתרון, אלא בגלל שאתה לא בטוח אם יש או אין פתרון. לפיכך, הדרך להפסיק לסבול היא להגיע לוודאות מוחלטת לגבי הפתרון או היעדרו. איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? מהו תהליך הוודאות לגבי פתרון בעיה? כיצד להגיע לוודאות כשיש ספק בפתרון? מה קורה כשאדם בטוח שאין פתרון לבעיה? כיצד הספק משפיע על הרגשות שלנו? ...
מאיפה להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות, איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות
מאיפה להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות, איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות
... להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות, איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות איך להחליט מאיזו בעיה להתחיל לטפל? כאשר יש לאדם כמה בעיות שונות, בין אם מדובר בטיפול פסיכולוגי, אימון אישי או אפילו בעיה רפואית, עולה השאלה: באיזו בעיה להתחיל לטפל קודם? אליעד כהן מדגיש שיש לגשת לנושא דרך הסתכלות רחבה יותר, להבחין בקשרים הקיימים בין הבעיות ולהגדיר את סדר הטיפול על פי כך. הרעיון המרכזי הוא לא לגשת לכל בעיה בנפרד באופן שטחי, אלא לחפש מכנה משותף בין הבעיות ולהגיע לבעיה שורשית שתוכל להשפיע על כל היתר. מהם השיקולים בבחירת הבעיה הראשונה לטיפול? אליעד כהן מתאר כמה שיקולים חשובים שיש לקחת בחשבון כאשר מחליטים מאיפה להתחיל לפתור בעיות: הבעיה הכי מציקה למטופל - ניתן לשאול את האדם ישירות מה הדבר שהכי מציק לו, ובהתאם לכך להתחיל לטפל. יעילות הטיפול - לבדוק איזו בעיה ניתן לפתור בקלות או במהירות, והאם פתרונה יסייע לפתרון בעיות נוספות. התועלת הכוללת - לשקול איזו בעיה תביא הכי הרבה תועלת אם היא תיפתר קודם, ואיך זה ישפיע על איכות החיים הכוללת של המטופל. יכולת המטופל ... עם הטיפול, כמה הוא פתוח, וכמה הוא מוכן לקבל את ההכוונה. הסיכוי לטפל בבעיה באופן מלא ומוחלט - לעיתים יש בעיות שניתן לפתור חלקית בלבד, אך הפתרון החלקי עשוי להיות משמעותי בפני עצמו. מדוע חשוב למצוא את המכנה המשותף בין בעיות? לפי אליעד כהן, חשוב במיוחד למצוא את המכנה המשותף או את הבעיה השורשית בין הבעיות, כי אז ניתן לפתור כמה בעיות במקביל. לדוגמה, אם למטופל יש בעיה של דיכאון ובעיה של ביטחון עצמי נמוך, ייתכן שהדיכאון הוא תוצאה של הביטחון העצמי הנמוך. במקרה כזה, טיפול בביטחון העצמי ... ובעל השפעה עמוקה לטווח ארוך, במקום כיבוי שריפות נקודתי. איך לדעת מהי הבעיה השורשית? הדרך לדעת מהי הבעיה השורשית היא על ידי חקירה לעומק של הבעיות שהאדם מציג. אליעד כהן מסביר שיש להסתכל על מכלול
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור שוב? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לשאלה החשובה - מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור בעתיד? שאלה זו רלוונטית בין אם כבר פתרת את הבעיה ובין אם אתה עדיין מתכוון לפתור אותה. חשוב להבין את הסיכוי לחזרת הבעיה, כדי להבטיח שהפתרון שלך אכן יעיל. כדי לדעת מה הסיכוי שהבעיה תחזור, אליעד מציג שלושה צעדים מרכזיים: להגדיר במדויק מהי הבעיה. להבין לעומק כיצד וממה הבעיה נוצרה. לחקור ולהבין מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה, ומה הוא פותר בדיוק. אם לא תבין לעומק מהי בדיוק הבעיה, מאיפה היא נובעת, ובמה היא תלויה, הסיכוי גבוה שהבעיה תחזור שוב. למשל, אם יש לך כאב ראש ולא ברור לך ממה הוא נובע, אתה עשוי לקחת כדור שיעביר את הכאב, אך אם לא תבין איך הכדור פתר את הכאב בדיוק ומה הוא עשה, כנראה שהבעיה תחזור בעתיד. למה חשוב להבין את הגורמים לבעיה? לפי אליעד כהן, לא מספיק לדעת שהייתה בעיה ולמצוא לה פתרון. חשוב מאוד לדעת את השורשים של הבעיה ואת התנאים שבהם היא נוצרת. לדוגמה, כשיש לאדם חרדה, עליו להבין: מה בדיוק הבעיה - האם זו חרדה, דיכאון, או טראומה? ממה נובעת החרדה, איך היא נוצרה, מה הגורמים הסביבתיים או הפנימיים שגרמו לה? אילו תנאים או אירועים יכולים לגרום שוב לחרדה בעתיד? רק אחרי שתבין את כל זה, תוכל לדעת עד כמה הבעיה צפויה לחזור. אחרת, פתרון כמו כדור או טיפול סימפטומטי הוא רק פלסטר זמני ולא פתרון קבוע. מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה? אליעד מדגיש שהשלב השלישי אחרי ההגדרה והבנת שורשי הבעיה הוא להבין את הפתרון עצמו. עליך לברר האם הפתרון שנתת מטפל רק בסימפטומים או בשורש הבעיה. למשל, אם יש נזילה בבית, חשוב להבין לא רק כיצד תיקנת את הנזילה הנוכחית, אלא מה המקור שלה והאם פתרת גם את הגורמים האפשריים לנזילות עתידיות. כשאתה לוקח משכך כאבים נגד כאב ראש, האם טיפלת בגורם לכאב או רק בסימפטום? אם לא טיפלת בשורש הבעיה, היא כנראה תחזור. איך ניתן לחשב מה הסיכוי שהבעיה תחזור? לפי אליעד, אחרי שהבנת מה ה
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון איך להתמודד עם בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מציג בהרצאתו נושא מורכב שכולנו מתמודדים איתו לפעמים: בעיות שאין להן פתרון. ישנם שלושה סוגים של בעיות: בעיות שיש להן פתרון ואנו יודעים מהו, בעיות שאנו לא בטוחים שיש להן פתרון, ובעיות שאנו בטוחים לגמרי שאין להן פתרון. באופן ראשוני נדמה שבעיה שאין לה פתרון היא הקשה ביותר להתמודד איתה, אך אליעד מציע דווקא הסתכלות הפוכה ועמוקה יותר, שמצביעה על כך שבעיה שאין לה פתרון כלל איננה בעיה אמיתית, אלא דווקא נקודת שחרור. למה בעיה ללא פתרון מפסיקה להיות בעיה? כדי להבין מדוע בעיה ללא פתרון איננה באמת בעיה, צריך להבין קודם מהי בכלל בעיה. אליעד מסביר שבעיה נוצרת כאשר המציאות שונה ממה שאדם רוצה שיקרה. לדוגמה, אם אדם רוצה משהו ואין לו, נוצרת בעיה. אך האם הרצון הזה תמיד נשאר קיים? כאן נכנס הרעיון המרכזי: ככל שאדם משוכנע פחות שיש פתרון לבעיה, כך הוא רוצה פחות את הדבר, וכשהוא מגיע למצב של ביטחון מוחלט שאין שום פתרון, הוא מפסיק לרצות אותו לחלוטין, וכך הבעיה מתבטלת. אילו דוגמאות ממחישות את ביטול הרצון כשאין פתרון? כדי להמחיש את הרעיון, אליעד נותן כמה דוגמאות: ילד רוצה להיות סופרמן או לעבור דרך קיר, אך מבוגר אינו מתמודד עם בעיות כאלה, מכיוון שהוא בטוח שזה בלתי אפשרי, ולכן אין לו רצון כזה ואין בעיה. אדם שנפרד מבת זוג ורוצה אותה חזרה חווה בעיה, אך אם הבת זוג נפטרה, אין שום אפשרות להחזיר אותה, והאדם באופן טבעי מתקדם הלאה, כי הוא מבין שהרצון לא מציאותי ואין פתרון, ולכן הרצון מתפוגג. אדם שנמצא במדבר, ... כשהוא בטוח לכאורה שאין מים, עדיין הוא יסבול כי הבעיה עמוקה יותר: הוא לא באמת רוצה מים, אלא הוא רוצה להרגיש טוב, ובכך הוא לא בטוח שאין פתרון, ולכן הוא עדיין סובל. מהי המהות האמיתית של הבעיה כאשר הפתרון אינו אפשרי? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת: לפעמים אדם משוכנע שאין פתרון לבעיה עצמה, אך עדיין מרגיש רע כי הוא לא באמת בטוח שאין פתרון למהות האמיתית של הבעיה. לדוגמה, אם אדם שורפים אותו באש והוא סובל מכך, הבעיה האמיתית שלו היא לא האש אלא התחושה של חוסר אונים או שנאת החיים. אם האדם היה בטוח שאין פתרון לתחושות הפנימיות הללו, הוא היה מפסיק לרצות לשנות את המצב והסבל היה ...
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן
לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף, הורדת אחוזי שומן בבטן, להוריד את השומן בבטן, פתרון בעיות באופן ישיר, פתרון בעיות באופן עקיף, לפתור בעיה באופן ישיר, לפתור בעיה באופן עקיף, שריפת שומן בבטן, הורדת שומן בבטן, לעשות קוביות בבטן איך לפתור בעיות רגשיות באופן עקיף ולמה זה עדיף? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לפתור בעיות רגשיות, נפשיות ומחשבתיות קשות במיוחד בעזרת גישה עקיפה. לפי אליעד, כאשר אדם מתמודד עם בעיה רגשית קשה שהוא לא מצליח לפתור באופן ישיר, עליו לשקול פתרון עקיף של הבעיה. אליעד מדגיש ומסביר נקודה זו בעזרת אנלוגיה של הורדת שומן בבטן. מדוע אי אפשר להוריד שומן רק באזור מסוים? אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת לבעיה שרבים מכירים: אדם הסובל משומן בבטן. אותו אדם יכול לנסות לבצע מאות כפיפות בטן במטרה להוריד את השומן, אך למרות כל המאמצים, השומן לא ייעלם. הסיבה לכך היא שבאופן טבעי, ... תגרום לעלייה בחילוף החומרים של הגוף, מה שיביא לשריפת שומן כללית מוגברת, ובסופו של דבר יוביל גם לירידה בשומן באזור הבטן. כיצד האנלוגיה של הורדת שומן מתקשרת לפתרון בעיות רגשיות? אליעד כהן לוקח את הרעיון הזה ומחבר אותו לבעיות רגשיות. אם אדם מתמודד עם בעיה רגשית או נפשית, כמו מחשבה טורדנית או חרדה, הוא עלול לנסות להתמודד איתה בצורה ישירה על ידי התמקדות בלתי פוסקת במחשבה הזאת בלבד. לפי אליעד, גישה ישירה זו אינה תמיד מצליחה, כיוון שהבעיה עצמה היא רק סימפטום של קושי רחב ועמוק יותר. לדוגמה, אם אדם סובל ממחשבות טורדניות שמקורן בחרדה או בחוסר היגיון, הוא לא יוכל לפתור את הבעיה רק באמצעות התמקדות במחשבה הטורדנית. אליעד מדגיש שכדי להתמודד עם הבעיה, יש צורך לשפר את החשיבה, ההיגיון והשליטה העצמית באופן כללי. כלומר, לפתח ולחזק את יכולות החשיבה והשכל באופן עקיף ורחב יותר. רק כך, המחשבה הטורדנית הספציפית תיעלם באופן טבעי כחלק משיפור כללי ומקיף. מה זה אומר לפתור בעיה באופן עקיף? אליעד כהן מסביר באופן מפורט את הרעיון של פתרון בעיות באופן עקיף על ידי מתן דוגמאות נוספות. הוא טוען שאם אדם לא חושב בהיגיון באופן כללי, הוא לא יכול פתאום להחליט לחשוב בהיגיון רק לגבי בעיה ספציפית אחת. החשיבה הלא - הגיונית היא הסיבה הרחבה לבעיות שונות, ולכן הדרך הנכונה היא לשפר את ההיגיון בכל תחומי החיים. כלומר, אדם כזה צריך לחזק את שריר השכל שלו, לתרגל חשיבה הגיונית וסדורה באופן יומיומי, ובכך יוכל לפתור בעיות באופן עקיף. אליעד מדגיש שהבעיה הרגשית הספציפית היא ביטוי של בעיה רחבה יותר. לפיכך, אם מנסים להתמודד רק עם הסימפטום (המחשבה הטורדנית או החרדה הספציפית), זה לא תמיד יעבוד. במקום זאת, צריך לטפל באופן מקיף ושיטתי בכל תחומי החשיבה וההתנהגות הרגשית. למה הגישה העקיפה היא הגישה המומלצת? לפי אליעד כהן, לא תמיד כדאי או אפשר לפתור בעיה בדרך ישירה. הוא מסביר כי לפעמים הבעיה הספציפית היא רק ביטוי לבעיה עמוקה יותר, כמו שהשומן בבטן הוא רק סימפטום לאחוזי שומן גבוהים בכל הגוף. לכן, הגישה המומלצת והיעילה ביותר לפתרון בעיות מורכבות היא גישה עקיפה, הכוללת טיפול רחב היקף בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. לסיכום, אליעד מציע כי מי שרוצה לפתור בעיות רגשיות ונפשיות קשות במיוחד, ינסה לפעול באופן עקיף, על ידי שיפור החשיבה, פיתוח ההיגיון, הגברת השליטה העצמית ויצירת רוגע באופן כללי. בדיוק כמו שאי אפשר להוריד רק את השומן בבטן, כך גם לא ניתן לפתור בעיה רגשית אחת בלבד בלי לטפל באופן כללי ורחב יותר בשורש ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לבגוד או לא לבגוד, קונפליקט בזוגיות, זוגיות או רווקות, נמצא בזוגיות וחושב על אחרות, מונוגמיה או פוליגמיה, רוצה לשכב עם נשים אחרות, סקס מחוץ לנישואים, נישואים פתוחים, בעיות בזוגיות, להיות בזוגיות או לבד, רוצה לבגוד, חושבת לבגוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בעיה, האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, מאמן לכלכלת המשפחה, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בנושא בעיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:07:24 - wesi1