אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:20התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות?

לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי. למשל, אדם שמתעורר בבוקר ומתחילה להתרוצץ במוחו מחשבה שאולי הוא חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו "אין לי סרטן" או "למה שיהיה לי סרטן?" אך במהרה הוא מגלה שהמוח ממשיך להחזיר את המחשבה השלילית שוב ושוב, ומציג בפניו "הוכחות" כגון כאבי ראש שמחזקים כביכול את האפשרות שאולי יש לו סרטן.

הניסיון להתכחש למחשבות שליליות ולשלול אותן לחלוטין הוא טעות נפוצה, מפני שכל מחשבה שלילית נכונה באופן חלקי מנקודת מבט מסוימת. כאשר אדם מתכחש למחשבה השלילית ומנסה לבטל אותה לחלוטין, הוא למעשה נכנס למאבק בלתי נגמר עם המחשבה. ככל שהוא מנסה לשלול אותה ולהוכיח לעצמו שהיא שקרית, כך המוח מחזיר לו טיעונים חדשים שמחזקים את המחשבה השלילית הזו.

מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות?

אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא לא להילחם בהן אלא לברר את האמת שבהן בצורה כנה ואמיצה. אם, לדוגמה, עולה בך המחשבה "אולי יש לי סרטן, " במקום לומר מיד "זה לא נכון, זה בלתי אפשרי, " נכון יותר לבדוק בכנות - האם באמת יכול להיות שכאבי הראש שלי נובעים מסרטן? התשובה היא כן, מההיבט שיש אפשרות כזו, אך בו זמנית יש לבדוק האם האפשרות הזו היא בהכרח נכונה? התשובה היא לא. בנוסף, אפילו אם זה נכון שיש סרטן, האם זה אומר שזה בהכרח רע באופן מוחלט? גם כאן התשובה לא תהיה מוחלטת.

הגישה שאליעד מציע היא להכיר באמת ולהודות בה, אך באותה נשימה להבין שזה רק היבט מסוים של המציאות, לא בהכרח כל האמת. הגישה הזו גורמת למחשבה השלילית לאבד את עוצמתה, משום שהיא כבר לא יוצרת התנגדות פנימית שמגבירה את עוצמתה.

איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות לגבי זהות מינית או אובדנות?

אליעד נותן גם דוגמה נוספת על אדם שסובל ממחשבות טורדניות לגבי זהותו המינית, לדוגמה שהוא "אולי הומו", או מחשבות טורדניות מסוג "אולי אני טרנסג'נדר", או מחשבות אובדניות כגון "אולי אני רוצה למות". האדם שסובל ממחשבות כאלו לרוב מנסה להתנגד להן בכל מחיר ולומר לעצמו בכוח "לא נכון, אני לא כזה, אני לא רוצה את זה", אך המחשבה חוזרת שוב ושוב כי האדם מסרב להכיר בכך שיש בתוכו גם חלקים שמסכימים עם המחשבה הזאת.

הפתרון שאליעד מציע במקרים אלו דומה לדוגמה הראשונה - להכיר בכך שבמובן מסוים יש בך גם היבט כזה. לדוגמה, להודות שבמובן מסוים אולי אתה כן הומו או טרנסג'נדר, או אפילו להודות שיש בתוכך חלק שבאמת רוצה למות. ההודאה הכנה הזאת מפסיקה את המלחמה הפנימית ומביאה לרגיעה פנימית. כאשר אתה מפסיק להתנגד בכוח למחשבה, המחשבה מאבדת את הכוח שלה להתיש אותך, והיא מפסיקה להיות טורדנית ומאיימת.

מה הטעות הנפוצה בטיפול בחשיבה שלילית?

הטעות הנפוצה ביותר בטיפול בחשיבה שלילית היא הניסיון להכחיש באופן מוחלט את קיומה של המחשבה השלילית. כל מחשבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת - אפילו אם היא חלקית וזניחה - ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא דווקא לחפש ולהודות בחלק של האמת שבהן. ברגע שאדם עושה זאת, המחשבה מפסיקה להיות מאבק פנימי אינסופי והופכת להיות עניין שאפשר לחיות איתו בשלום. בדרך זו האדם יכול להשתחרר ממחשבות טורדניות ומכפייתיות, ולהגיע לתחושה טובה ורגועה יותר.

אליעד מסכם שכדאי לבדוק תמיד את האמת בצורה אמיתית וישירה, אפילו אם זה נראה מאיים או מפחיד. בירור אמיתי וישיר של האמת הפנימית יביא תמיד לשחרור פנימי ולהקלה נפשית. אדם שמוכן באמת לבדוק את המחשבה השלילית, בסוף מגלה שהבדיקה עצמה הצילה את חייו.
אוקי עכשיו אנשים לפעמים יש להם מחשבות שליליות, מה ההגדרה של מחשבות שליליות מחשבות שגורמות להם להרגיש רע ואז הם מנסים להילחם במחשבה שעושה להם רע. עד כאן מוכר הסיפור? מוכר, עכשיו אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים שנלחמים במחשבות שליליות היא בכך שהם נלחמים במחשבות השליליות ומנסים להתכחש אליהן לגמרי להשמיד לגמרי את המחשבה השלילית.

למה זה מתחבר למה שדיברנו קודם, מה זאת אומרת נגיד לדוגמה נגיד שאתה קם בבוקר ואז המוח אומר לך "תקשיב אולי יש לך סרטן" נניח ואז אתה אומר "מה פתאום אין לי סרטן" אוקי ואז אומר לך המוח "לא אבל אולי יש לך סרטן" ואז אתה אומר לו "אבל למה שיהיה לי סרטן" ואז הוא אומר "כי היה לך כאבי ראש אולי זה סרטן" ואתה אומר לו "לא זה לא סרטן" ואז אתה מתווכחים.

ואז הוא אומר לו לא והוא אומר לו כן הוא אומר כן והוא אומר לא והוא אומר "ואולי יש לך סרטן", הוא חוזר ככה אוקי "ואולי תיכשל ואולי לא תצליח" ככה חוזר ואז בן אדם אומר "מה פתאום למה שאני אכשל, לא נכון לא אכשל אני אאמין בעצמי שאני לא אכשל אני אאמין בעצמי, עזוב זה מחשבות שקריות לא רוצה לחשוב אותן זה לא נכון, אל תגיד לי את זה זה לא נכון אני רוצה בא נראה טלוויזיה לא רוצה לחשוב על זה". אבל מה לעשות שזה לא עובד אז מה האמת כשהמוח אומר לך, מה צריך לעשות?

ש: צריך לזרום "אז מה שם יש לי? טוב, ומה שם יש לי? so what תוכיח את זה".

אליעד: לא זה לא נכון לא, שנייה מה שאמרת עכשיו זה נכון חלקית כשהמוח אומר לך "יש לך סרטן" אתה צריך לשאול אותו "אוקי אתה אומר שיש לי סרטן אוקי, בא נראה מה האמת" מה האמת שמהיבט שכואב לך הראש יכול להיות שכואב לך הראש כי יש לך סרטן נכון זאת האמת, אלא מה האם זה אומר בהכרח שיש לך סרטן? לא בהכרח, ואם יש לך סרטן זה בהכרח רע? לא בהכרח.

אבל אם אתה מתכחש לגמרי למחשבה השלילית אתה בבעיה למה כי כל מחשבה שלילית בעולם היא נכונה מהיבט מסוים, כשבן אדם מנסה לשלול מחשבה שלילית לגמרי הוא אומר "אני לא מוכן לחשוב ככה" הוא עושה טעות. למה הוא עושה טעות כי מאיזשהו היבט המחשבה הזאת נכונה אפילו נגיד בן אדם שנכנסת לו מחשבה אולי הוא הומו, בסדר יש גם כאלה מחשבות ואז הוא אומר "לא נכון אני לא הומו" ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא הומו ואז המוח אומר לו "אתה כן הומו" ואז הוא "לא הומו וכן הומו אתה טרנסג'נדר אתה לא טרנסג'נדר, אתה רוצה למות אתה לא רוצה למות" מחשבות.

הוא מתחיל "לא מוכן לחשוב את זה" הוא אומר לו "תחשוב את זה, לא מוכן, אולי כן תחשוב את זה, לא אז למה" מתחיל להשתגע, עכשיו בן אדם קשה לו לראות את האמת אבל מה האמת שמהיבט מסוים אתה גם רוצה למות אתה גם הומו אתה גם טרנסג'נדר אתה גם זה אתה הכל. תכיר בכך ותגיד "נכון אבל אני רוצה את ההפך הכל בסדר" וזאת האמת אבל אם בן אדם לא מוכן לראות את האמת הוא מתחיל לכתוש את המחשבות השליליות.

ש: הן כותשות אותו.

אליעד: הן כותשות אותו בחזרה ולכן כמו תמיד הכי טוב לבדוק מה האמת בלי להסתבך גם אם יהרוג אותך תבדוק מה האמת, אם תבדוק מה האמת עד הסוף תגיד "ניצלו חיי".
טיפול המרה לאיים הכי גדול האם אני סטרייטית הפנימיות להתמודד עם מחשבות שליליות לטפל בהתנהגות טורדנית בסוף שחרור פנימי תחושת המחשבה שלי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובדן אובדנות אובדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אוריינטציה מינית אני הומו אני לסבית אני נמשך לבנים אני נמשך לגברים אני נמשכת לבנות אני נמשכת לנשים בדיקת זהות מינית בלבול בנטייה מינית גיבוש זהות מינית דחף מיני דחפים מיניים האם אני גיי האם אני הומו האם אני לסבית האם אני סטרייט האם אני סטרייטית הנאה מינית העדפה מינית הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התאבדויות התאבדות התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שליליות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התרגשות מינית זהות זהות מגדרית זהות מינית זהות מינית מבולבלת חיוביות חרמנות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה כפייתית חשיבה שלילית חשק מיני טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול בהעדפה מינית טיפול בהתאבדות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בחשיבה שלילית טיפול בנטיות אובדניות טיפול בנטייה מינית טיפול המרה טיפולי המרה טיפולים טירדה טרדות טרוד יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים כפייתיות כפייתית להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאבד להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב חיובי לחשוב שלילי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשות סקס לרצות סקס לשנות העדפה מינית לשנות זהות מגדרית לשנות זהות מינית לשנות נטייה מינית מבחן נטייה מינית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה חיובית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה שלילית מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות חיוביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות מציקות מחשבות שליליות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מין מיניות מציק משיכה מינית נטיות אובדניות נטיות הפוכות נטייה מינית נטייה מינית משתנה נמשך לבנים נמשך לגברים נמשכת לבנות נמשכת לנשים סובל מהפרעה טורדנית סיפוק מיני סקס עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רוצה להתאבד רצון להתאבד רצון למין רצון לסקס שאלון זהות מינית שינוי העדפה מינית שינוי זהות מגדרית שינוי זהות מינית שינוי נטייה מינית שלילי שליליות שלילית תשוקה מינית
דמיונות / פוביות - איך להתמודד עם פוביות / מחשבות טורדניות / דמיונות מציקים?
... פוביות - איך להתמודד עם פוביות מחשבות טורדניות דמיונות מציקים? לפעמים יש לאדם מחשבות שמציקות לו. ולפעמים המחשבות האלו, הן דמיונות. דהיינו, שהאדם יודע שמה שמציק לו הוא דמיון, ובכל זאת הדמיון מציק לו. והשאלה היא, איך להתמודד כאשר הדמיון מציק לאדם? תשובה: באפשרותו של האדם להתמודד עם דמיונות שמציקים לו, באמצעות ההפך של הדמיונות. כי מי ... השכל והאמת. והשכל והאמת, הם ההפך של הדמיון. וזה בעצם אומר, שאם דמיונות מציקים לך, באפשרותך לנטרל אותם ממך, על ידי ... ביותר שצריך להיאחז בו, הוא העניין של האמת. והאמת, משחררת את האדם מכל מיני דמיונות לא אמיתיים שמציקים לו. ואם מציקים לאדם דמיונות שונים, באפשרותו לחזק אצל ... עצמו בעניין ראיית האמת בכל התחומים בחייו, על ידי זה הוא גורם לדמיונות הטורדניים להיעלם מעצמם. כי הדמיונות הם ... וככל שהאדם מתייחס יותר אל האמת, כך הכוח של האמת, גורם לכל הדמיונות המציקים להיעלם. ...
פסיכולוגיה ופסיכולוגים טיפשים, לקחת אחריות, לשאול שאלות אמיתיות, מה באמת מציק לך, חיבור הרגש עם השכל
פסיכולוגיה ופסיכולוגים טיפשים, לקחת אחריות, לשאול שאלות אמיתיות, מה באמת מציק לך, חיבור הרגש עם השכל
... ופסיכולוגים טיפשים, לקחת אחריות, לשאול שאלות אמיתיות, מה באמת מציק לך, חיבור הרגש עם השכל מה ... לשאול שאלות אמיתיות שמובילות לשחרור מסבל? לפי אליעד, הדרך האמיתית לשחרור מוחלט מהסבל היא דרך שאלות כנות ואמיתיות. האדם חייב לשאול את עצמו שוב ושוב: מה באמת מציק לי? למשל, אם האדם מוטרד מהתנהגות של בן הזוג שלו, ... ולא מצליח להתקדם בחקירה? אליעד כהן נותן פתרון ברור לאדם שמרגיש תקוע בחקירה הפנימית שלו. אם האדם מרגיש שהוא לא מצליח להתקדם, אליעד אומר לו לבדוק מה הדבר שהכי מציק לו כרגע, ולחקור דווקא אותו. ... באין שכל זה גם אותו הדבר, ואז אתה גם בחוויה. אתה למעשה בשכל מאמת את האין שכל. שאלה: למה אני לא חווה את זה? אליעד: למה אתה שואל את השאלות הפילוסופיות? כי לא מציק לך כל כך המקום והזמן. האם יש עוד דברים שמציקים לך חוץ מההסתכלות על הזמן ... לשקר. את בטוחה שאי אפשר להיות הכי מומחה? שאלה: אם אני אישה נשואה, אז אם אהיה אישה הכי מושלמת לבעלי, האם זה יעזור לי בדרך לאמת? אליעד: ברור, יש לך במשך היום כל מיני מערכות יחסים שאת מנהלת. כל כמה ... יפעיל לך את הגלגלים. ואז תראי שהכל טוב. אם את לא מבינה מה קורה סביבך, איך תוכלי להבין את המציאות, איך תוכלי להבין את אלוהים? אם קשה לך בזה, תנסי לבדוק מה הכי מציק לך? למשל יש לך מערכת יחסים עם ... למה לא טוב לך ביחסים האלה? תשאלי שאלות, וכן תבדקי, האם זה מחויב שאני אסבול ממערכת היחסים? ובסוף תביני את עצמך. שאלה: למה אנחנו צריכים לחקור דווקא את הדברים שמציקים לנו? אליעד: אתה לא מוכרח. אם אתה מגדיר שאתה רוצה להגיע לאמת, ההיגיון אומר שאתה צריך להתחיל מהמקום הכי אמיתי עבורך. ולכן תבדוק מה הכי מציק לך ואותו תבדוק, אבל מבחינת המאמץ השכלי תלך עד הסוף עם כל השאלות. אבל כאשר אתה בודק את מה שמציק לך, תבדוק אותו מפרספקטיבה ... את האמת, צריך להודות שהוא לא מחפש רק את האמת. האדם מחפש להרגיש טוב באמת. לכן האדם צריך להודות בכך שהוא מחפש גם את הטוב, לא רק את האמת. ולכן תבדוק מה הכי מציק לך. שאלה: עברתי תהליכים ... ובסוף את מגיעה לשאלה, מי אני? למעשה השאלה מי אני? אמורה לתת לך תשובה על שאלה אחרת. אז מה הבעיה הסופית שאת רוצה לפתור אותה? אני רוצה שתהיי אמיתית. מה באמת מציק לך? אם תדעי, מי אני? האם זה ... את המציאות ולכן רע לך. את יודעת למה רע לך בחיים? כי את כופרת באלוהים, את יודעת מי האלוהים שאת כופרת בו? את. את אלוהים ואת כופרת באלוהים. כשאת בעבודה ומישהו מציק לך, ואת אומרת שזה הוא, למעשה ... ולהגיע להבנה שהכל אחד, אבל קל מאוד לתקוף את השרשרת, כי היא חלשה. בתכלס, בסוף יש קו שבו אתה צריך להיות אמיתי עם עצמך. מבחינתי, להיות אמיתי, זה לשאול את מה שמציק לך הכי הרבה. אתה רוצה להיות אמיתי, תשאל מה באמת מציק לי? למשל יש לך בעיה בעבודה, ואתה אומר שזאת בעיה במקום ובזמן. אם היינו נותנים לך עבודה אחרת, האם עדיין הייתה מציקה הבעיה, שאתה לא מבין את הזמן והמקום? אם לא מציק לך אפילו לאלפית השנייה, זה אומר שהזמן והמקום לא באמת מציקים לך. למשל, אם אתה רעב, אפילו ... הנושא החיצוני. אליעד: אז תבדקי אותו. שאלה: אבל כאשר אני בודקת אותו, אני מיד מגיעה לפנימי. אליעד: אז תבדקי את הפנימי, רק אם הוא מגיע דרך החיצוני. האם עדיין מטריד אותך החיצוני? שאלה: כנראה שכן, אחרת לא הייתי חווה את החיצוני. אליעד: לכן תשאלי, מדוע מטריד אותי עדיין החיצוני? למה אני ...
מודעות עצמית, רוחניות, אקראי או סיבתי, הכל זה רק מחשבה, לשלוט במחשבות, שליטה במחשבות, מפורסמים של שקר, מורים רוחניים, מה הכי מציק לך, מה אתה הכי רוצה, הכל תלוי בך
מודעות עצמית, רוחניות, אקראי או סיבתי, הכל זה רק מחשבה, לשלוט במחשבות, שליטה במחשבות, מפורסמים של שקר, מורים רוחניים, מה הכי מציק לך, מה אתה הכי רוצה, הכל תלוי בך
... עצמית, רוחניות, אקראי או סיבתי, הכל זה רק מחשבה, לשלוט במחשבות, שליטה במחשבות, מפורסמים של שקר, מורים רוחניים, מה הכי מציק לך, מה אתה הכי רוצה, הכל תלוי בך איך לזהות מה באמת מטריד אותך? הנושא המרכזי בהרצאה של אליעד כהן הוא כיצד האדם יכול לזהות מה באמת מטריד אותו, כיצד לשלוט במחשבותיו, וההבדל בין חשיבה אקראית לסיבתית. אליעד מסביר שרוב בני האדם אינם מודעים למה שבאמת מטריד אותם, אלא רק לדברים שעולים בראשם ברגע מסוים. אדם חושב על משהו ומניח מיד שזה הדבר שהכי מטריד אותו, אך אליעד מדגיש שחשוב לעשות בדיקה מעמיקה יותר. הוא מציע דרך פרקטית מאוד ופשוטה: על האדם לערוך רשימה של כל הנושאים שמטרידים אותו, מכל התחומים, בין אם אלו נושאים רוחניים, כמו שאלות על אלוהים והמציאות, ובין אם אלו בעיות יום - ... מצב הבריאות, או בעיות במשפחה. לאחר מכן, על האדם לדרג את הנושאים ברשימה לפי רמת המטרד - מה שהכי הרבה מעסיק את מחשבותיו במשך רוב שעות היום או השבוע. האם מה שמטריד אותך הוא באמת הדבר החשוב ביותר? אליעד נותן דוגמאות מוחשיות רבות במהלך ההרצאה. למשל, הוא מסביר שאם מישהו מתלונן שהבטן שלו כואבת או מפריעה לו, עליו לבדוק כמה פעמים ביום הוא חושב על זה, וכמה זה מטריד אותו באופן יחסי לשאר הדברים. אם מסתבר שזה הנושא המרכזי שמעסיק אותו, עליו להתמקד קודם כל בזה, ולא ... לברוח לנושאים אחרים - רוחניים או פילוסופיים - מתוך תחושה שהם חשובים יותר או נכונים יותר. הדגש שלו הוא על כנות אמיתית עם עצמך: אל תגיד שאתה רוחני אם באמת מטריד אותך סכסוך עם השכן שלך. הוא נותן דוגמה מצחיקה אך אמיתית, בה אדם מגיע למורה רוחני ולא נעים לו לשאול שאלה יום - יומית כמו בעיה עם השכן, ולכן הוא שואל שאלות פילוסופיות על אלוהים - וזה שקר פנימי. מה הסיבה שאתה לא מצליח להתגבר על הדברים שמטרידים אותך? אליעד עוסק גם בסיבה שבגללה אנשים לא מצליחים להתגבר על הבעיות שלהם. הוא מסביר שהסיבה העיקרית ... מאמין שהכל סיבתי, עליו להמשיך לחקור עד הסוף, להבין מדוע הוא חושב כל מחשבה שעוברת בראשו. כל עוד האדם מזגזג בין שתי הגישות, הוא לא יצליח באמת להתמודד עם מה שמטריד אותו. מה הבעיה עם הגישה זה רק מחשבה? אחד הנושאים המרכזיים שאליעד חוזר עליהם הוא שהגישה של זה רק מחשבה יכולה להוות בריחה מאחריות. אדם אומר לעצמו זה רק מחשבה, אני לא חייב לפעול לפיה, וכך הוא נמנע מלטפל בדברים שמציקים לו באמת. למשל, הוא מדגים עם אדם שאומר שכואבת לו הבטן, ובמקום לטפל בזה הוא אומר לעצמו זו רק מחשבה. ... וכך למעשה מחזקים אצל התלמיד את חוסר היכולת שלו להבין באמת מדוע הוא חושב את מה שהוא חושב, ולהתגבר על בעיותיו. מה אתה צריך לעשות בפועל כדי להתגבר על מה שמטריד אותך? אליעד מציע שני צעדים מרכזיים ופרקטיים מאוד: הראשון הוא לזהות בבירור את הדבר שהכי מטריד אותך בחייך, ולא לברוח ממנו לנושאים אחרים. להתמקד בו בצורה ישירה וכנה. השני הוא להחליט באופן ברור ... מלא וסיבתי, או להפסיק לחפש לגמרי. הזגזוג בין הגישות הוא מה שגורם לחוסר הצלחה ותקיעות מתמשכת. רק כאשר תהיה עקבי וברור עם עצמך, תוכל באמת לפתור את הבעיות שמטרידות אותך ולהשיג שליטה אמיתית במחשבותיך. איך לשלוט במחשבות? מה הכי מטריד אותי? האם הכל אקראי או סיבתי? מי הם מפורסמים של שקר? מה המשמעות של מודעות עצמית? למה קשה לי להתגבר על ...
חוסר שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות, להיות שלם עם עצמך, מרגישה חצויה, להרגיש שלמות, חוסר שלמות רגשית, להיות מאושר תמיד, להרגיש טוב פנימי
חוסר שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות, להיות שלם עם עצמך, מרגישה חצויה, להרגיש שלמות, חוסר שלמות רגשית, להיות מאושר תמיד, להרגיש טוב פנימי
... שקט נפשי, מה באמת מציק לך? ריקנות פנימית, איך להיצמד לאמת? תחושת ריקנות, להיות שלם עם ... טוב פנימי מה באמת גורם לחוסר השקט הנפשי שמציק לך? אליעד כהן מסביר לעומק את המקורות השונים של חוסר השקט הנפשי ... מפריע לה, ואליעד עוזר לה להגיע לעומק הדבר שמציק לה. היא טוענת שיש הרבה דברים שמטרידים אותה כל היום, אך אין לה דוגמה ספציפית ברורה אחת. אליעד מציין ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ההרצאה עוסקת במגוון של נושאים הקשורים לשליטה במחשבות טורדניות, אובססיביות וכפייתיות, כמו גם בטכניקות להתמודדות עם התמכרויות ושינוי הרגלים. עיקר ההרצאה מתמקדת בניתוח של המנגנונים שמפעילים את המחשבות הללו וכיצד ניתן ללמוד לשלוט בהן. מהן מחשבות טורדניות ואובססיביות? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות, שאותן לא מצליחים להפסיק, גם אם הם מציקות. מחשבות אלה עשויות להיות קשורות לפחדים, חרדות או חוויות רגשיות, והן לא תמיד תואמות את המציאות. ... יגרום נזק למישהו, גם אם הוא לא רוצה בכך. מהי הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות? על פי אליעד, הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות היא לזהות את מה שהן מספקות לנו. המחשבות האובססיביות עשויות להיראות כמטרד, אך יש ... רוצים לשלם את המחיר שמגיע עם המחשבה הזו או לא. האם ניתן לשלוט במחשבות טורדניות? אליעד טוען כי ניתן לשלוט במחשבות טורדניות, אם כי זה דורש עבודה והתמודדות עם רגשות פנימיים. לדוגמה, אם אדם חושב כל הזמן על רעיונות מסוימים שמטרידים אותו, על מנת לשנות זאת עליו להבין למה הוא עדיין חושב עליהם. בשלב הבא, עליו לשאול את עצמו מה טוב ... לא, יש לחפש אלטרנטיבות אחרות שיביאו לתחושות דומות מבלי להיכנס למחשבות הטורדניות. מה הקשר בין ריגושים ומחשבות טורדניות? ההסבר שמציג אליעד הוא שכאשר אדם חווה מחשבה טורדנית, הוא לעיתים מרגיש שהמחשבה מספקת לו רגש חיובי, אולי תחושת ביטחון או שליטה, ולפעמים גם פחד. אליעד מציין כי המוח שלנו יודע כיצד להמציא פתרונות ... או ההרגל, ואז לחפש דרכים להשיג את אותם רגשיים בתחליפים חיוביים, למשל על ידי פעילות פיזית או חוויות אחרות. כיצד להתמודד עם מחשבות מטרידות וחרדות? השלב הראשון בהתמודדות עם מחשבות מטרידות הוא לקבל את הקיום שלהן מבלי להילחם בהן. כאשר אדם מתחיל להילחם במחשבותיו, זה גורם להן להפוך ... לבדוק אילו רגשות אנחנו מרוויחים או מפסידים מהן. האם יש פתרון למחשבות טורדניות? לסיום, אליעד מציין כי פתרון אמיתי למחשבות טורדניות הוא לבחור לא להיאחז בהן. לפעמים, אנחנו לא יודעים אם אנחנו באמת רוצים להיפטר מהמחשבה ... הללו ולבדוק אם יש דרך אחרת להרגיש את אותו רגש מבלי להיתקע במחשבות הטורדניות. טיפול ב - OCD מחשבות אובססיביות שינוי הרגלים שליטה במחשבות התמכרויות ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית , לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות ... היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך להופיע, אך אם ... חוזרת שוב ושוב? התשובה היא שהאישה אינה מוכנה להכיר באמת שיש בה גם צדדים שליליים, ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא מקבל אותה כחלק אפשרי וקיים בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מ
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד מחשבה מטרידה שבה היא חוששת לפגוע בילדה שלה. אליעד משתמש בדוגמה זו כדי להדגים ולפרט את תהליך הטיפול ... את הבעיה מהיסוד. מהי השאלה הראשונה שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה מופיעה. למשל, האישה בדוגמה חשה ... כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה מסוימת, גם אם האדם לא מודע לכך. למשל, בדוגמה שהוצגה, ייתכן שהאישה ... לא מודע שלה להעניש את עצמה. הוא מדגיש כי המטפל צריך להצליח לזהות את הכוונה החיובית של המחשבה, אפילו אם היא שלילית על פני השטח. איך לחשוף את הכוונה החיובית שמאחורי המחשבה השלילית? אליעד מסביר שצריך לחקור לעומק את המטופל באמצעות שאלות יסודיות כמו: למה בדיוק את ... של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד מדגיש שיש הבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי. ... הבנה, מדוע הוא חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? אליעד מסביר שאם המחשבה מקורה בטראומה (למשל ... ברגע שמצליחים להבין את הקונפליקט הזה, ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: אם האדם לא מוכן להטיל ספק במה שמטריד אותו, סימן שהמחשבה עדיין משרתת אותו או נותנת לו תחושת ביטחון או וודאות מסוימת, אפילו אם ... שהיא תבצע את מה שהיא חושבת, אך למעשה, המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה תוביל לפעולה, אך חשוב מאוד להבהיר שהמחשבה עצמה לא ...
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
... אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה מהי מחשבה אובססיבית ואיך להתמודד איתה? מחשבה אובססיבית, או מחשבה טורדנית, היא מחשבה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ללא שליטה של האדם, וגורמת לתחושת מצוקה או חרדה. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות אדם שמוטרד באופן קבוע ממחשבות הקשורות לפחדים בריאותיים, לדוגמה פחד מפגיעה בגב בשל בעיה רפואית אמיתית. האם כל מחשבה חוזרת היא אובססיבית? אליעד מדגיש שלא כל מחשבה שחוזרת היא בהכרח שלילית או בעייתית. למשל, אדם שחושב שוב ושוב על כך שהוא צריך לאכול משום שהוא רעב, או שחושב באופן קבוע שהוא חייב לעבוד כדי להתקיים - אלו מחשבות אובססיביות במהותן, אך הן אינן מטרידות ואינן בעייתיות, שכן הן מועילות והכרחיות לחיים תקינים. מה הופך מחשבה לאובססיבית ומטרידה? הבעיה מתחילה כאשר המחשבה יוצרת חרדה מוגזמת או מגבילה את התפקוד היום - יומי. אליעד נותן דוגמה של אדם עם בעיה רפואית אמיתית בגב, שחושש מאוד שאם ... ושוב את הכיס שלו, כדי לוודא שהכסף עדיין שם, או מי שכל הזמן בודק שהוא נעול ובטוח. פעולות אלו נראות בהתחלה הגיוניות, אך כשהן חוזרות יתר על המידה, הן הופכות לטורדניות ולמטרידות. מהם שני הפתרונות להתמודדות עם מחשבה אובססיבית? אליעד מציין שני פתרונות עיקריים להתמודדות עם מחשבה אובססיבית מטרידה: פתרון ראשון - מניעת סיכון: האדם יכול להימנע לחלוטין מפעולות שעלולות להחמיר את מצבו. בדוגמה עם בעיית הגב, אם האדם חושש מפגיעה, הוא יכול להחליט ... משום שהיא גורמת לאדם להיזהר ולהימנע מסיכונים. לכן, אליעד מסביר שהבעיה אינה עצם המחשבה, אלא האם היא מועילה או מזיקה לחיים. מה לעשות אם המחשבה האובססיבית מטרידה ומזיקה? אם המחשבה מטרידה ומזיקה לחיים, אליעד מציע לבדוק את אמיתות המחשבה ועד כמה הסכנה אמיתית ומיידית. לעיתים קרובות, אנשים מגזימים בתפיסת הסכנה. אדם שמפחד להיפגע ... מדובר בחשש מוגזם. אם האדם מבין שהסיכון נמוך מאוד, ייתכן שיוכל להפחית משמעותית את החרדה והאובססיה שלו. איך להתמודד עם הצורך בביטחון מוחלט? בסופו של דבר, ההתמודדות עם מחשבה אובססיבית קשורה בקבלת העובדה שאי אפשר להבטיח ביטחון מוחלט בשום מצב. אם האדם לא יכול לקבל את חוסר הוודאות הזה, הוא ייאלץ לוותר על הפעילות לגמרי או לסבול מהאובססיה. לעומת זאת, אדם שמבין את המחיר ומוכן לשלם אותו יכול למצוא דרך לחיות לצד החשש ולצמצם את המצוקה. איך מתמודדים עם מחשבה טורדנית? מה זה מחשבה כפייתית? איך להפחית פחד ממחלה? מה עושים עם פחד להיפגע? מהו המחיר של כל פעולה? האם אפשר להיפטר ממחשבה מציקה?
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וכפייתיות? מחשבות טורדניות וכפייתיות הן מחשבות שמציקות ומטרידות את האדם, ופעמים רבות הן מלוות בפחד או בחרדה שהמחשבה הזו עשויה להתגשם. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר להשתחרר מהמחשבות האלו, ומדוע הן ... רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם מחשבות טורדניות, למשל, חשש לפגוע בילדים שלהם או מחשבות מטרידות הקשורות למיניות או אלימות. לפעמים זה קורה בעקבות צפייה בסרט, בתוכנית טלוויזיה או בשמיעת סיפור על מישהו שעשה מעשה רע. למרות שהסביבה מדגישה כמה ... אחד גם הוא יעשה זאת. מחשבה זו מטרידה אותו במיוחד בגלל ההכרה שזה אמנם רע, אך עדיין אפשרי. אליעד מסביר שזה דומה לכך שאדם שומע על מישהו שחלה במחלה קשה ומתחיל לחשוש שגם ... לכך. כיצד מחשבה הופכת לאובססיה כפייתית? אליעד כהן מדגיש שהבעיה מתחילה כשהאדם לא מוכן לקבל את האפשרות שהמחשבה תתרחש, אפילו ברמה התיאורטית בלבד. ככל שהאדם יותר מנסה ... אותה, כך היא חוזרת שוב ושוב ומטרידה אותו עוד יותר. כמו בדוגמה של אדם שבודק שוב ושוב אם סגר את הדלת, כי הוא לא מוכן לקבל אפילו את האפשרות הקטנה שאולי שכח לסגור אותה. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית? אליעד מסביר שהפתרון מתחיל מקבלת המחשבה כאפשרות קיימת, ולא בהכרח כדבר שיתרחש במציאות. אם האדם יסכים לקבל שייתכן והוא ... רוצה לפגוע בילדו או לבצע פעולה שלילית אחרת. במקרה כזה, אליעד ממליץ לבדוק בכנות ובאומץ את האמת הפנימית. אם התשובה היא שבאמת יש בו רצון אמיתי כזה, אז אפשר לטפל בכך ... לפעמים אנחנו דווקא רוצים לחשוב מחשבות שליליות? אליעד מסביר שיש מקרים בהם המחשבות השליליות מספקות לאדם תחושה של שליטה או חופש מוחלט. לפעמים האדם משתמש במחשבה הטורדנית כהוכחה לכך שהוא חופשי לחלוטין ושאין מגבלה אמיתית על האפשרויות שלו. כלומר, יש תועלת פסיכולוגית כלשהי ביכולת לחשוב על דברים שליליים, כי היא מסמלת עבורו חופש מוחלט, גם אם הוא לא מתכוון לממש זאת בפועל. כיצד להפסיק את הלופ של מחשבות טורדניות? אליעד כהן מסכם ואומר שכדי להפסיק את הלופ האינסופי של מחשבות טורדניות, על האדם לקבל את המחשבה באופן מלא כאפשרות קיימת, להכיר בכך שהאפשרות קיימת במציאות, אך היא אינה מחויבת להתגשם בפועל. ... מההתעסקות החוזרת והאובססיבית במחשבה הטורדנית. המסקנה של אליעד היא שככל שהאדם מתנגד בתוקף למחשבה כלשהי, כך הוא מחזק אותה וגורם לה להציק לו עוד יותר. לעומת זאת, ... להיעלם בצורה טבעית. איך להשתחרר ממחשבה טורדנית? מה לעשות עם מחשבות כפייתיות? האם מחשבה רעה משקפת את הרצון האמיתי שלי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? מדוע אני לא מפסיק לחשוב על דברים מפחידים? איך מפסיקים לופ של מחשבות שליליות? איך להפסיק לפחד מהמחשבות שלי? ...
יעוץ למטפלים, טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ישיר, טיפול עקיף, אימון למטפלים, אימון למאמנים, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, הדרכת מאמנים
יעוץ למטפלים, טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ישיר, טיפול עקיף, אימון למטפלים, אימון למאמנים, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, הדרכת מאמנים
... טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ... בכל תחום בחיים. איך לדעת מה באמת מציק למישהו או ממה הוא מפחד? דרך נוספת להבין את הבעיות או הפחדים של ... היא על ידי התמקדות בדברים החיוביים שהאדם כן מוכן לדבר עליהם. למשל, אם שואלים אדם מה עושה לו טוב ... שאלות מעניין לי מה הוא עושה מה מציק לו תוך כדי התשובות יכול להיות שהוא יתרחק מהתשובות. אליעד: אנחנו יודעים מה מציק לו הוא בדיכאון הוא לא עושה שום דבר כל היום מה מציק לו בן אדם שכל היום סגור בחדר מה מציק לו, לא אנחנו יודעים מה מציק לו נגיד שהוא מבואס מהחיים שלו שהוא לא הצליח שהוא כבר בגיל בוגר ... עכשיו. ש: מדבר איתו על משהו טוב חיובי בעבר. אליעד: הוא לא רוצה להיכנס לעבר אין לו עניין להיכנס לעבר. ... טוב משהו למצוא אצלו איזה משהו חיובי ללכת לכיוון הטוב. אליעד: טוב בא נתקדם בפתרון תקשיבו יש שתי שיטות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בחשיבה שלילית, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בחשיבה שלילית, איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיה הוליסטית, אימון אישי, מורה רוחני בתחום בחשיבה שלילית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 05:57:00 - wesi1