אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אמונה ✔לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 8
כאשר אתה מנסה לשכנע מישהו במשהו, אחד הדברים החשובים ביותר, אם לא הדבר החשוב ביותר, הוא שתבין את דעתו של האדם השני. ותבין מה הסיבה שבגללה הוא חושב את מה שהוא חושב. ותבין כמה שיותר, את הנחות היסוד העמוקות ביותר שעומדות מאחורי הדעה של האדם שאתה רוצה לשכנע. ושתמצא, את נקודות התורפה של הנחות היסוד שלו.

ואז, כאשר ברורות לך הסיבות שבגללן האדם השני חושב כך או אחרת, וברור לך מה נקודות התורפה של הנחות היסוד שלו, עכשיו הרבה יותר קל לגרום לו לשנות את דעתו.

ומי שמדלג על החלק הזה, של להבין את דבר האדם השני + את הנחות היסוד שלו + את נקודות התורפה שלהן, הוא פשוט גורם לעצמו להתאמץ יותר וגם לפעמים להיכשל ולא להצליח לשכנע את האדם השני. מה שאפשרי, כאשר מבינים את הנחות היסוד + את נקודות התורפה של הנחות היסוד של האדם השני.


אם אתה רוצה לשכנע מישהו במשהו, ואתה רוצה לבסס את הטענה שלך מולו, על הנחת יסוד כלשהי, לפעמים לא צריך לרוץ ולמהר ולהביא את הטענה. אלא צריך להשקיע ביסודות של הטענה. שזה אומר לחזק היטב ולעגן היטב אצל השומע, את הנחות היסוד שלך, שמהן אתה רוצה אח"כ לשכנע אותו בנכונות הטענה.


"לעשות X, זאת לא חוכמה. החוכמה היא, לעשות Y". כאן לדוגמה יש מניפולציה, שגורמת לשומע למסר לתת מודע, שאם הוא יעשה X הוא לא יהיה חכם, אבל אם הוא יעשה Y הוא יהיה חכם.

"לעשות X, זאת טיפשות. החוכמה היא, לעשות Y". - כאן יש מסר קיצוני יותר. שהוא יותר טוב מהיבט מסוים. אבל הוא גם עלול ליצור התנגדות אצל השומע, שלא יהיה מוכן לקבל את זה שהוא בעצם טיפש בעיניך.

"לעשות X, זאת חוכמה. החוכמה האמיתית היא, לעשות Y". - כאן יש מסר יותר חלש. אבל היתרון שלו הוא, שמהצד של השומע, יש פחות התנגדות לקבל את המשפט, כי הוא לא שולל אותו.

וכך ניתן להוסיף ולשלב משפטים כגון, "לעשות X, זאת חוכמה קטנה. החוכמה הגדולה היא, לעשות Y". וכיו"ב.

כאשר הרעיון הוא, מצד אחד לשלול את הדעה של השני, בצורה החזקה ביותר, אבל שהשני יהיה מוכן ומסוגל לקבל את זה ששללו את הדעה שלו. ומצד שני לחזק את העמדה שלך בצורה הקיצונית ביותר, אבל עדיין בצורה שהשומע יהיה מוכן לקבל, ולא בצורה קיצונית מידי.

והחוכמה של מומחה לשכנוע היא, שבזמן אמת הוא יודע עד כמה אפשר למתוח את הגבולות, אצל האדם שאותו הוא משכנע.


כשאתה אומר למישהו "החלטתי, שאני רוצה לעשות X", זה הרבה יותר חלש, מאשר לומר לשומע "החלטתי, שאני עושה X". כי "רוצה לעשות", זה יותר חלש מ"עושה". כי המילה "רוצה", מבטאת אופציה ואפשרות בלבד. והיא בעצם משדרת לשומע, שעדיין מדובר בשלב של רצון בלבד ולא בשלב מוחלט של החלטה מלאה.


כשמישהו אומר לך תודה ומודה לך על מה שאתה נותן לו, יש לפניך מספר אפשרויות, כיצד להתייחס לאמירת התודה שהוא מודה לך. כגון לדוגמה: "אתה לא צריך להודות לי" / "אין בעד מה" / "נכון, אתה בהחלט צריך להודות לי" / "אתה לא יודע עד כמה אתה צריך להודות לי" / "אני מעריך את זה שאתה מודה לי" / "אל תודה לי, אני בכלל צריך להודות לך" וכיו"ב ניסוחים שונים שמתייחסים לאיך הוא אמר לך תודה.

ולכל ניסוח וצורת התבטאות, יש כמובן את היתרונות ואת החסרונות שלה. כאשר בקצה האחד בעצם השומע נכנס לחוויה שבה הוא מרגיש חזק לידך, כי הוא לא צריך להודות לך. ובקצה השני יש את החוויה שהשומע מרגיש שהוא חלש לידך, כי הוא כן צריך להודות לך. וכל שאר טווח החוויות באמצע.

כי מי שנמצא בחוויה שבה הוא אומר תודה, הוא בעצם נמצא בחוויה של חולשה. כי המקבל מודה ואומר תודה לנותן. והנותן הוא החזק, שנותן את מה שנותן לחלש. כי הנתינה משדרת כוח והקבלה משדרת חולשה. ואמירת תודה, היא בעצם ממקמת את השומע כחלש, ביחס לנותן שהוא החזק.

וכאן צריך לשים לב, שאם מישהו מודה לך, אז אם תשדר לו שהוא לא צריך להודות לך, זה יגרום לו להרגיש יותר בנוח במחיצתך, כי הוא בעצם מרגיש שאתה קרוב אליו, ושלאדם קרוב בד"כ פחות צריך להודות. כמו שהאדם לא מודה לעצמו, כך האדם מודה פחות למי שקרוב אליו יותר. ובכך שאתה מבהיר לשני שהוא לא צריך להודות לך, הוא מרגיש יותר קרבה, והוא גם מרגיש בנוח לידך, והוא לא מרגיש חלש מולך / לא מרגיש רע מכך שהוא מרגיש חלש, במהלך השיחה איתך.

אבל מצד שני, אם הוא לא צריך להודות לך, הוא גם פחות מעריך את מה שהוא מקבל ממך. ולעומת זאת, אם הוא מרגיש שהוא כן צריך להודות לך וכולי, בהקצנה של "אתה לא יודע עד כמה אתה צריך להודות..." וכיו"ב, הרי שבמקרה הזה הוא יותר מודע למה שהוא מקבל ממך, אבל מצד שני הוא מרגיש יותר חלש ויותר רע במחיצתך. לצד זה כמובן שהוא גם יכול להרגיש אסיר תודה במובן החיובי עבורך, אבל הוא גם יכול להרגיש אסיר תודה, במובן השלילי שהוא לא ירצה להיות אסיר תודה, ולא ירצה להמשיך את הדינאמיקה מולך, כדי לא להרגיש חלש ואסיר תודה.

והחוכמה כמו תמיד היא, לדעת גם לגרום לשומע להרגיש חיסרון שיגרום לו להעריך את מה שאתה נותן לו, וגם בו זמנית שלא ירגיש חיסרון יותר מידי, שעלול לגרום לו לא לרצות להיות מולך בפוזיציה שבה הוא מרגיש חיסרון.


"אני הצלחתי לעשות" = היה קשה לעשות. אם לא היה קשה, לא היה נחשב להצלחה.


"תחשוב על זה" = זה לא מחייב אותך, רק תחשוב על זה.


לפעמים, אם אתה מדבר בביטחון עצמי גבוה מול השומע, ואתה אומר את הדברים שלך בוודאות, זה עלול לגרום לשומע להטיל ספק ולשאול את עצמו, אולי הוא מנסה לעבוד עלי?! אולי הוא מראש תכנן לומר לי את הדברים?!

ולעומת זאת, אם תשדר שאתה לא כ"כ בטוח בעצמך, ואעפ"כ תאמר את מה שאתה חושב, לפעמים זה דווקא יכול לשדר לדברים שלך יותר אותנטיות.

וכמובן שיכול להיות גם להפך, שאם תשדר ספק, זה דווקא יחשיד אותך. והביטחון העצמי שתשדר, הוא דווקא יגרום לך להיראות יותר אמין.

נניח לדוגמה שאתה מציג עובדה. יש אפשרות להציג אותה כעובדה מוחלטת, ובכך לשדר אמינות. אבל בכך גם אתה עלול להחשיד את עצמך. ולפעמים, אם דווקא תציג את העובדה כעובדה נכונה, אבל תראה סימן היסוס קל, שאולי אתה דווקא טועה בהצגת העובדה, זה דווקא יכול להוסיף לאמינות שלך.

כי השומע מניח, שאם היית רוצה לשכנע אותו, היית צריך לדבר בוודאות מוחלטת. ולכן, דווקא אם אתה מדבר בהיסוס קל, זה דווקא יכול לשדר יותר אמינות.


כאשר אתה מתווכח עם מישהו על משהו, והוא נוקט בעמדה שאתה לא רוצה שהוא יחשוב שהיא נכונה, עליך להימנע מלהסתמך על העמדה שלו, אפילו בצחוק ואפילו לא לצורך הדיון.

לדוגמה: נניח שמישהו אומר לך שיש פילים שרודפים אחריו. ואתה רוצה לשכנע אותו, שפילים לא רודפים אחריו. אז במקרה כזה לדוגמה, אסור לך במהלך השיחה איתו, משום סיבה שהיא, אסור לך לומר משהו, שממנו עלול להשתמע כאילו אתה גם חושב שאפילו אולי יש פילים שרודפים אחריו. גם לא בצחוק ולא גם לצורך הדיון וכיו"ב. (אא"כ אין ברירה כמובן).

כי ברגע שאתה מזדהה עם הטענה הנגדית מסיבה כלשהי, זה רק מחזק אצל השומע את הדעה שלו. ולמרות שהוא משדר שהוא כבר בטוח בה, אתה מחזק אצלו את הדעה שלו.

אבל יש מקרים לדוגמה, שבהם השיטה לגרום למישהו לשנות את דעתו, היא דווקא על ידי זה שתזדהה עם השומע לגבי הדעה שלו. אבל תכניס את השומע לקונפליקט פנימי, שיגרום לו להתנגד לדעה של עצמו, דווקא דרך זה שאתה מזדהה עם הדעה שלו.

לדוגמה: אתה אומר לאדם השני, נכון, יש כאן פילים שרודפים אחריך, ולכן אסור לך לישון בלילה ואסור לך להסיח את דעתך ולא לחשוב עליהם. אלא אתה צריך כל הזמן לזכור שהם רודפים אחריך ולברוח מהם.

וכאן בעצם יצרת מולו קונפליקט פנימי. כי אתה יודע מראש, שיותר ממה שהוא מאמין שרודפים אחריו פילים, יותר מזה הוא לא מוכן לוותר על החופש האישי שלו. ואתה בעצם גורם לו להבין, שהמחשבה שרודפים אחריו פילים, היא בעצם מאיימת על החופש האישי שלו. על ידי זה שהקצנת את המחשבה שלו, והפכת אותה לאבסורד גם בעיניו, ביחס לאמונות היותר חזקות שלו.

ואז ממילא, זה גורם לו להודות על האמת, שלא...
וודאות מוחלטת להצליח לשכנע הימנעות מחשבה לפרגן איך לנהל לגרום לגבר חיזוק הביטחון העצמי להעביר עובדה מומחה לשכנוע nlp nlp טכניקות איך לנהל איך לנהל שיחה איך לנהל שיחה משכנעת איך לתקשר עם אנשים איך לתת מחמאה איך לתת מחמאות איך מנהלים שיחה אמון אמונה דיבייט דיבייטינג העברת מסר העברת מסרים טכניקות טכניקות שכנוע יכולות יכולת יכולת רטורית יצירת אמון כיצד לנהל להחמיא להעביר מסרים לנהל לנהל שיחה לנהל שיחה משכנעת לפרגן לפתח שיחה לשכנע לתקשר לתקשר עם אנשים לתת לתת מחמאה לתת מחמאות מחמאה מחמאות מנהל מנהלים מסרים משכנע נאמנות ניהול ניהול שיחה ניהול שיחות נלפ פיתוח שיחה רטוריקה רכישת אמון שיחה שיחה טובה שיחה משכנעת שכנוע
חלק 1
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך ... איתך יותר. והכל לפי הנסיבות. אם אתה אומר למישהו משהו, ואתה רואה שהוא לא מאמין לך מתקשה לקבל את דבריך, באפשרותך להסתייג לצמצם את הסיפור ... לא אוהב, ולדעת להתאים את עצמך אליו לפי החלקים האלו. וזה כדי ליצור מולו אמון. ואחדד, שלפעמים האדם לא אוהב רעיון מסוים שהוא חושב על ... חריגה ולא שגרתית של השומע, כך הוא ירגיש יותר קרבה שלך אליו וייתן בך יותר אמון. מה שאומר, שאתה יכול לחפש את הדברים הלא שגרתיים אצל השומע, ...
חלק 2
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה ... רק מתוך חיסרון. ולכן תמיד צריך גם שיהיה חיסרון כלשהו, אם ברצונך שהוא יבצע פעולה כלשהי. נניח שמישהו אומר על עצמו דבר רע, תביע פליאה חוסר אמון תחושת הפתעה, כשאתה שומע את הדברים. בזה אתה מעביר מסר, ... נניח שמישהו אומר לך משהו, ולא הבנת משהו ממה שהוא אמר. ואז אתה מבקש ממנו להבהיר את עצמו. זה עלול לגרום לכך שהוא ירגיש שאתה לא נותן בו אמון. לכן ברגע שהבנת אותו, מיד עליך לשדר לו שהבנת אותו ושלא ... ולהפך, ברגע שאתה מבין את השומע מיד, הוא מרגיש סוג של קירבה. כשמישהו מספר לך על הכאב שלו, תביע אמפתיה והזדהות עם הכאב שלו. גם זה יוצר אמון. יש לשים לב, שלפעמים זה עלול ליצור חיסרון, אם ברצונך ...
חלק 3
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה ... כלשהו לגבי מקרה ספציפי של אותו האדם. וברצונך ליצור אצל השומע תחושת אמון בתיאוריה שאתה מציג לו, לשם כך באפשרותך להציג את התיאוריה שאתה מציג, כתיאוריה שנוגעת לעוד ... היא נכונה. וכאשר התיאוריה מוצגת כנכונה באופן כללי, זה עוזר לאדם לתת אמון בתיאוריה שהצגת לו. כי הוא לא חושב שהיא נכונה רק ביחס אליו, אלא שהיא נכונה באופן כללי. אם ...
חלק 4
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך ... רטוריקה דיבייטינג - חלק 4 לפעמים באפשרותך לגרום לשומע לחשוב שאמרת משהו, למרות שבפועל לא באמת אמרת אותו, וכך ליצור מולו אמון וכיוב. ואסביר: יש דברים שאם אתה אומר אותם לאדם שמולך, זה גורם לו לחשוב עליך דברים ... שהצגת העובדות בצורה כלשהי, תגרום לו להרגיש יותר טוב. ובמקרה כזה, גם אם העובדות אינן אמת לפי ידיעתך, אם תשדר לו שאתה מאמין לסיפור שלו, כגון לדוגמה שתשתמש במידע שהוא נתן לך, כעובדה במהלך הצגת הדברים שלך, זה יגרום לו להרגיש שאתה אוהב אותו ומקבל אותו איך שהוא. מה שכן, זה עלול לגרום לו לחשוד בך שאתה לא דובר אמת, אם הוא יראה שאתה מאמין לשקרים שלו. כי אם הוא מרגיש שהוא משקר, אז גם אם תחזור אחרי מה שהוא עצמו אמר, הוא ... הסיפור ולהציג את הדברים, בצורה שתוציא את האדם השני, בתחושה טובה. וגם כאן, צריך להיזהר שלא יחשוב שאתה משקר ואז לא ייתן בך אמון. ככל שתראה לאדם השני שאתה יותר אוהב אותו ומקבל אותו איכשהו, בהנחה שהוא רוצה להרגיש ...
חלק 5
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך ... שלישית, שבה זה שמישהו ינמק לך את מה שהוא חושב, זה לא יגרום לתוצאה כלשהי או לשינוי כלשהו, לגבי מידת האמון שלו במה שהוא חושב. כאשר אתה מציג טענה כלשהי ואתה מנמק אותה, לפעמים זה מחזק ... לענות. והחוכמה היא, לדעת לזהות את המצבים השונים ולדעת לעבור ביניהם בהתאם. לפעמים אם אתה רואה שמישהו לא מאמין לך למשהו, באפשרותך להביע הזדהות עם זה שהוא לא מאמין לך, ואעפכ לומר לו שזאת האמת, למרות שהוא לא מאמין לך. זא שכאשר מישהו לא מאמין לך, קיימת האפשרות להגיב בצורה של התנגדות לחוסר האמון שהוא מביע כלפיך ולטעון שהוא כן צריך להאמין לך ושזה לא לגיטימי שהוא לא מאמין לך. אבל קיימת גם אפשרות לגלות אמפתיה, כלפי חוסר האמון שהוא מביע כלפיך ואפילו להביע סוג של הזדהות ביחס לחוסר האמון שלו בך. ואעפכ לומר את מה שאתה חושב ולומר לו שזאת האמת, למרות שהוא לא מאמין לך. והחוכמה היא לדעת, מתי תשדר יותר אמינות אם תביע הזדהות לחוסר האמון שלו בך ומתי תשדר פחות אמינות לחוסר האמון שלו בך. אם אתה אומר למישהו משהו, ואתה מרגיש ורואה שהוא הולך להתנגד למה שאתה ...
חלק 6
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות ... שאתה אוהב אותו. וזה יגרום ליצירת אמון שלך מולו. מה שיגרום לך להיות מסוגל לשכנע אותו ... אם אתה רוצה לגרום למישהו לתת בך אמון , אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת, היא על ... עם עצמו, לאהוב אותך יותר, ליצור איתך אמון ולהרגיש בנוח במחיצתך, כי אתה משדר לו שאתה ...
חלק 7
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים ... לך את זה, זה יגרום לו להרגיש שאתה מבין אותו היטב, ויגרום לו להרגיש שאתה קרוב אליו, וממילא לתת בך אמון. אאכ הוא חושד בך, שאז זה יכול להשיג דווקא את התוצאה ההפוכה, שאתה דווקא אמור לשדר ... מציאות, שנובעת מרעיון כלשהו. וכל רעיון, נשען ומבוסס על רעיונות אחרים הנחות יסוד אחרות ואמיתות ואמונות אחרות. ואם אתה יודע לזהות את המבנה הרעיוני שמאחורי פעולה כלשהי, אתה יכול לגרום ...
חלק 9
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה ... שהן נכונות. זא שאם אתה אומר למישהו, עכשיו בוקר והשמש זורחת בחוץ, אז למרות שהוא יאמר נכון על העובדות שלך, עדיין אתה לא רוכש את האמון שלו יותר מידי, כי הוא לא חווה בעוצמה חזקה את ההסכמה שלו איתך. כי מבחינתו, הוא היה מסכים גם עם כל אחד אחר שהיה ... את ההסכמה שלו איתך. שההסכמה לא תהיה בנאלית מובנת מאליה שגרתית וכיוב, אלא שהיא תהיה ייחודית עד כמה שאפשר. וזה גורם לשומע לתת בך אמון, גם על דברים אחרים. לפעמים, כאשר אתה רוצה לטעון טענה מסוימת, היא תשמע יותר אמינה, אם לפני שתטען אותה, תסביר ...
אמונה ואושר, האם חייבים להאמין במשהו? האם אפשר לחיות בלי אמונה? אמונה זו תרופה, אמונה זו מחלה, מחלת האמונה, האם לתינוק יש אמונה? איך תינוק חושב? שכל של תינוק, אמונה ודמיון, איך המוח מאמין? איך נוצרת אמונה? חיים בלי אמונה
אמונה ואושר, האם חייבים להאמין במשהו? האם אפשר לחיות בלי אמונה? אמונה זו תרופה, אמונה זו מחלה, מחלת האמונה, האם לתינוק יש אמונה? איך תינוק חושב? שכל של תינוק, אמונה ודמיון, איך המוח מאמין? איך נוצרת אמונה? חיים בלי אמונה
אמונה ואושר, האם חייבים להאמין במשהו? האם אפשר לחיות בלי אמונה? אמונה זו תרופה, אמונה זו מחלה, מחלת האמונה, האם לתינוק יש אמונה? איך תינוק חושב? שכל של תינוק, אמונה ודמיון, איך המוח מאמין? איך נוצרת אמונה? חיים בלי אמונה האם חייבים להאמין במשהו כדי להיות מאושרים? הטקסט מציג את ... להאמין במשהו כדי לחיות חיים מלאים ומאושרים, או האם אפשר להסתדר גם בלי אמונה. דרך שאלה צינית, כמו מה, אתה חתול? במה חתול מאמין?, אליעד מציין כי בעלי חיים וילדים קטנים לא מאמינים במובנים שמבוגרים מאמינים. המטרה היא להראות שתחום האמונה אינו הכרחי. ילדים, לדוגמה, לא מאמינים במציאות שמחוץ למה שהם רואים ומרגישים ברגע הנתון. מהו הקשר בין אמונה ובין חוסר ידיעה? ההסבר המרכזי הוא שאמונה נכנסת לפעולה כאשר חסרה ידיעה ברורה. אם אדם יודע משהו ... לא צריך להאמין. אך כאשר יש ספק או כשיש חוסר בהבנה, אנשים נוטים להפעיל את האמונה כמעין השלמה למידע החסר. אליעד נותן את הדוגמה של אדם שלא יודע ... להאמין שזה לטובה או זה מה שאלוהים רצה, מבלי שיש לו הוכחה מוחלטת לכך. האם אמונה היא תרופה או מחלה? אליעד מסביר שהאמונה יכולה לשמש כתרופה למחלה של חוסר הבנה. אם אדם לא מצליח להבין את מה שקורה סביבו, האמונה יכולה להקל עליו, כמו תרופה שמפחיתה כאב זמני. עם זאת, אם אדם נשען מדי על האמונה במקום לפתח את השכל שלו, האמונה הופכת למחלה - היא מונעת ממנו להפעיל את החשיבה ההגיונית ולמצוא פתרונות אמיתיים. מה הקשר בין אמונה לדמיון? האמונה פועלת דרך מנגנון הדמיון, ולא דרך חשיבה והיגיון. כשבן אדם מאמין במשהו, הוא בעצם מדמיין שהוא נכון, גם אם אין לו הוכחה לכך. אליעד מדגים זאת בכך שתינוקות אינם מאמינים במציאות מחוץ למה שהם רואים. אם תינוק לא רואה כדור שמוסתר מידו, הוא לא מאמין שהוא עדיין שם. המהות כאן היא שהאמונה פועלת על הדמיון ומכאן היא משתלבת בצורה ישירה עם תפיסת הזמן - העבר והעתיד הם תוצרים של האמונה. במצבים של חוסר וודאות, המוח ממציא תמונות שנראית לו נכונות. ...
שכל נגד אמונה, להטיל ספק או להאמין, אמונה נגד שכל, אמונה נגד היגיון, היגיון נגד אמונה, למה אמונה זה היגיון? למה היגיון זה אמונה? למה אמונה זה שכל? למה שכל זה אמונה?
שכל נגד אמונה, להטיל ספק או להאמין, אמונה נגד שכל, אמונה נגד היגיון, היגיון נגד אמונה, למה אמונה זה היגיון? למה היגיון זה אמונה? למה אמונה זה שכל? למה שכל זה אמונה?
... נגד אמונה, להטיל ספק או להאמין, אמונה נגד שכל, אמונה נגד היגיון, היגיון נגד אמונה, למה אמונה זה היגיון? למה היגיון זה אמונה? למה אמונה זה שכל? למה שכל זה אמונה? האם להטיל ספק ולהאמין אלו שני הפכים או אותו הדבר? אליעד כהן עוסק בשאלות פילוסופיות על הקשר בין אמונה ושכל, תוך שהוא מסביר את המורכבות של ההשפעה הפנימית של כל אחד מהם. הוא מציין כי למרות שהאמונה וההיגיון נראים כמתנגדים, למעשה הם יכולים להיות היבטים שונים של אותה פעולה נפשית. מה המשמעות של להאמין לפי אליעד? אליעד מציין שלהאמין פירושו להחזיק במשהו שאינו ידוע בוודאות. הוא מביא דוגמה של אדם שאומר אני מאמין שהמים האלה לא מורעלים. במצב כזה, הוא בעצם לא יודע בוודאות שהמים אינם מזוהמים, אך בוחר להאמין בזה. האמונה, על פי אליעד, מכילה בתוכה מרכיב של ספק סמוי - אם אין ספק, אין צורך באמונה. אדם שאומר שהוא מאמין במשהו בעצם מכיר בכך שיש אפשרות סותרת לאותו הדבר, ומטיל ספק במשהו אחר. למה להאמין ולהטיל ספק הם בעצם אותו הדבר? אליעד טוען שלהאמין במשהו הוא למעשה הטלת ספק בהיפך שלו. אם אדם מאמין בקיומו של אלוהים, הוא בעצם מטיל ספק באפשרות שאין אלוהים. ובדומה לכך, אדם שמטיל ספק בקיומו של אלוהים מאמין במידת מה באפשרות שאין אלוהים. כל אמונה כוללת בתוכה ספק, וכל ספק מצריך אמונה נסתרת. לדוגמה, אדם שאומר שהוא מאמין בדבר מסוים בצורה מוחלטת, למעשה מטיל ספק בכל דבר שסותר את אמונתו. השניים - אמונה וספק - אינם הפכים מוחלטים, אלא משיקים ומחוברים באופן אינהרנטי. מהי עמדת רבי נחמן לגבי אמונה? אליעד מנתח את דבריו של רבי נחמן, שמסביר כי יש צורך להאמין בצדיקים ולהתקרב אליהם כדי להגיע לאמת. רבי נחמן למעשה מדבר על הצורך להטיל ספק בעצמך ובמה שאתה רוצה, ולפני הכל להאמין ברצונות הצדיקים. אמונה בצדיקים פירושה הטלת ספק ברצונות האישיים שלך, ובעצם האמונה והשפיית הספק הם שני צדדים של אותו דבר. האם קל יותר להאמין או להטיל ספק? לפי אליעד, כל אחד מהתהליכים - אמונה והטלת ספק - קל או קשה בהתאם להקשר התרבותי והחברתי. בחברה חילונית ומודרנית, לדוגמה, נטייה להטיל ספק נראית אינטליגנטית יותר מאמונה דתית. בעוד שבחברות דתיות קל יותר להאמין ולהחזיק במשהו בצורה מוחלטת. אך אליעד טוען שמהות השניים דומה מאוד: הם כולם בחירה, והאדם בוחר ... גם בדברים הגיוניים. ההגעה לאמת המוחלטת פירושה מצב שבו אין הבדל בין שום דבר לדבר אחר - ואין עוד הבחנה בין אמונה לשכל, ודאות וספק. האם שכל הוא סוג של אמונה? אליעד מציין כי שכל ואמונה אינם שונים במהותם אלא במינוח בלבד. למעשה, השכל הוא אמונה מאוד מגובשת, בעוד ש
אמונה, כוחה של אמונה, מה הכוח של אמונה בעצמך? איך אמונה עצמית משפיעה על היכולת שלך? מה הכוח של אמונה עצמית? איך אמונה עצמית פועלת? איך להאמין בעצמך? אמונה עצמית וביטחון עצמי, למה לא להאמין בעצמך? טיפול בחוסר ביטחון עצמי
אמונה, כוחה של אמונה, מה הכוח של אמונה בעצמך? איך אמונה עצמית משפיעה על היכולת שלך? מה הכוח של אמונה עצמית? איך אמונה עצמית פועלת? איך להאמין בעצמך? אמונה עצמית וביטחון עצמי, למה לא להאמין בעצמך? טיפול בחוסר ביטחון עצמי
אמונה, כוחה של אמונה, מה הכוח של אמונה בעצמך? איך אמונה עצמית משפיעה על היכולת שלך? מה הכוח של אמונה עצמית? איך אמונה עצמית פועלת? איך להאמין בעצמך? אמונה עצמית וביטחון עצמי, למה לא להאמין בעצמך? טיפול בחוסר ביטחון עצמי מהו כוח האמונה ואיך היא משפיעה על היכולת שלך? אמונה היא כוח חזק ומרכזי בחיים האישיים של כל אדם, אך היא שונה לחלוטין מידיעה. ידיעה מבוססת על הוכחות וראיות ברורות, בעוד שאמונה מתמקדת בתחושת ביטחון או שכנוע פנימי, גם כאשר אין הוכחות חותכות. אליעד כהן מסביר את ההבדל המשמעותי בין אמונה לבין ידיעה, ומדבר על איך כל אחת מהן יכולה להשפיע על ההתנהגות וההחלטות שלנו. האם יש הבדל בין אמונה לידיעה? כאשר אדם יודע משהו, הוא בטוח בכך לחלוטין כי יש לו הוכחות ומידע שמסבירים את הדבר. אמונה, מצד שני, איננה בהכרח מבוססת על עובדות. דוגמה לכך היא כאשר אדם חולם חלום שבו הוא חווה שריפה בביתו. בזמן החלום הוא ירגיש פחד עצום ויתעורר בבהלה, אך כעבור רגע הוא יגלה שאין שריפה במציאות. למרות שהמציאות שונה, האמונה שלו בתוך החלום גרמה לו לתגובה פיזית ורגשית. כיצד האמונה משפיעה על ההתנהגות שלנו? אחד ההיבטים המרכזיים של אמונה הוא השפעתה על הרצון והיכולת לבצע פעולה. אם אדם מאמין שהוא לא יכול לבצע פעולה מסוימת, הוא לא ינסה לעשות אותה. הדבר נובע מהעובדה שדרושים שני מרכיבים בסיסיים לביצוע פעולה - הרצון והיכולת. לדוגמה, אדם לא ינסה לעוף כמו ציפור אם הוא לא מאמין שהוא יכול לעשות זאת. אבל אפילו אם הוא היה יכול לעוף, אם אין לו רצון לעוף, הוא גם לא יעוף. איך שינוי האמונה יכול להשפיע על הצלחה? כאשר אדם מאמין שהוא לא מסוגל לבצע משהו, הוא עלול להימנע מלנסות בכלל, והדבר גורם לו לפספס הזדמנויות רבות. לעומת זאת, כאשר הוא ישתחרר מהאמונה המגבילה ויבין שהוא כן יכול, הוא יגלה שיש לו את היכולת לבצע את הפעולה. במקרה כזה, אין זה שהאמונה עצמה נתנה לו יכולת חדשה, אלא היא פשוט שחררה את המחסום המנטלי שהפריע לו לנסות. האם אמונה יכולה להזיק? כן, אמונה יכולה להזיק אם היא לא מבוססת על המציאות. אדם יכול להאמין שהוא יכול לעשות משהו שהוא לא מסוגל לו, מה שיגרום לו להיכשל ולסבול מתסכול. מאידך, אם אדם מאמין שהוא לא יכול לעשות דבר מה, אף על פי שהוא באמת יכול, הוא עלול להימנע מלנסות ולהפסיד הזדמנויות יקרות. האם אמונה עצמית היא חיובית? למרות שצמיחה והצלחה רבות מתבססות על אמונה עצמית, יש אנשים רבים שנכשלו דווקא בגלל שהם האמינו בעצמם יותר מדי. אמונה עצמית אינה ערובה להצלחה. כשאדם מאמין שהוא יכול לעשות משהו שהוא לא באמת יכול, הוא סובל מכישלון. מצד שני, אמונה במשהו שאדם לא יכול לעשותו עלולה להימנע ממנו לנצל את יכולותיו האמיתיות. איך נוכל לבדוק אם ה
שכל ואמונה כשני הפכים, או שכל או אמונה, או אמונה או היגיון, או אמונה או להטיל ספק, איך להשתחרר מאמונה? איך לנטרל אמונה רעה? איך להתגבר על אמונה? שכל מבטל אמונה, אמונה באלוהים, אמונה טפלה, אמונות טפלות
שכל ואמונה כשני הפכים, או שכל או אמונה, או אמונה או היגיון, או אמונה או להטיל ספק, איך להשתחרר מאמונה? איך לנטרל אמונה רעה? איך להתגבר על אמונה? שכל מבטל אמונה, אמונה באלוהים, אמונה טפלה, אמונות טפלות
... ואמונה כשני הפכים, או שכל או אמונה, או אמונה או היגיון, או אמונה או להטיל ספק, איך להשתחרר מאמונה? איך לנטרל אמונה רעה? איך להתגבר על אמונה? שכל מבטל אמונה, אמונה באלוהים, אמונה טפלה, אמונות טפלות למה שכל ואמונה הם שני הפכים? אליעד כהן מסביר לעומק את הרעיון ששכל ואמונה הם שני הפכים מוחלטים. כאשר אדם מאמין במשהו, משמעות הדבר היא שהוא בוחר להאמין בדבר כלשהו, ללא קשר לכך אם הוא נכון או לא נכון. האמונה תמיד מבוססת על כך שאדם אינו יודע בוודאות מוחלטת האם הדבר נכון, ולכן הוא נאלץ להסתמך על אמונה. לעומת זאת, השכל פועל על בסיס ידיעה, ודאות, ובירור העובדות עד הסוף. כיצד להתגבר על אמונות שקריות באמצעות שכל? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שהאמין באלוהים או בפיל שנמצא בחדר שלו בלילה. כשהאדם חקר ובדק את האמונה שלו לעומק, הוא הגיע לכך שברגע שהפעיל את השכל, האמונה השקרית נעלמה. למשל, האדם שהאמין בפיל, היה מתעורר בלילה לחוץ מכך שיש פיל בחדרו, אבל כשהדליק את האור, ראה שהחדר ריק. העצה ... יותר את השכל שלו ויתפתח שכלית, כך פחות יישארו לו אמונות שקריות. הוא מציין כי אמונה אינה יכולה להחזיק מעמד מול שכל חזק וברור. כאשר אדם מגיע לידיעה מוחלטת, כל האמונות שלו נעלמות מאליהן. האם שכל תמיד מנטרל כל אמונה? לפי ההסבר של אליעד כהן, אדם שיגיע למצב שבו השכל שלו יהיה מפותח לחלוטין (ב - 100%), יגיע למצב שבו כל האמונות שלו יתבטלו. אבל מה קורה אם אדם לא מגיע ל - 100% שכל? כאן אליעד מסביר שהמצב מורכב יותר: אם השכל של האדם יגיע ל - 100%, אז כל האמונות שלו, ללא יוצא מן הכלל, יתבטלו באופן ודאי ומוחלט. אם האדם חוקר נושא ספציפי ב - 100%, אפילו אם אין לו שכל מפותח מאוד באופן כללי, אז גם במקרה כזה האמונה הספציפית שהוא חקר תיעלם, כי חקירה מלאה מביאה לידיעה ודאית. אם האדם לא מפתח שכל מלא וגם לא חוקר נושא ספציפי עד הסוף, אז בהחלט יכול להישאר לו ספק או אמונה באותו נושא. הדוגמה שהוא מביא היא של אנשים דתיים חכמים באופן יחסי, שמאמינים באלוהים מכיוון שלא חקרו עד הסוף האם אלוהים קיים או לא. כיצד ניתן להשתחרר מאמונה רעה? אליעד כהן נותן עצה ברורה: אדם שרוצה להשתחרר מאמונה רעה, צריך לפתח את השכל שלו באופן כללי ולהשתמש בשכל כדי לבדוק ולחקור את הנושא הספציפי שהוא רוצה להפסיק להאמין בו. כאשר אדם מפתח את השכל באופן כללי, הוא מגדיל את הסיכויים לכך שהאמונות השקריות ייעלמו. ככל שאדם יהיה בעל שכל יותר מפותח, כך הוא יהיה פחות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות איך נוצרת אמונה מגבילה ולמה אנשים מאמינים בה? אמונה מגבילה היא אמונה פנימית של האדם הגורמת לו לחשוב שהוא אינו מסוגל, אינו ראוי ... כך נוצרת מעגליות: האמונה המגבילה מביאה לתוצאה שלילית שמחזקת את האמונה עצמה. לדוגמה, אם מישהו מאמין שהוא לא ראוי לאהבה, הוא לא ינסה לבנות קשרים או לפתוח את ... וזה רק מחזק את האמונה שלו שהוא באמת לא ראוי לכך. כלומר, אמונה מגבילה הופכת להיות נבואה שמגשימה את עצמה. מהן שתי הסיבות המרכזיות להיווצרות אמונות מגבילות? אליעד מסביר שישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם מחזיק באמונות מגבילות: היגיון פנימי: לאדם נראה הגיוני להאמין באמונה הזו. תועלת רגשית: האמונה מספקת לאדם רווח רגשי כלשהו. לדוגמה, אדם שאומר אני אף פעם ... אצליח, בעצם מחזיק באמונה זו כי היא נראית לו הגיונית, מאחר שישנם מקרים שבהם באמת נכשל. מהצד הרגשי, אמונה זו משרתת אותו בכך שהוא נמנע מלקחת סיכונים, נמנע ... לכישלונות שלו. האם אמונה מגבילה היא בהכרח לא נכונה? למרות שהאמונה אני אף פעם לא אצליח נתפסת בדרך כלל כשלילית, אליעד מדגיש ...
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין מהי אמונה טובה או רעה? ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית אם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב, תוך כדי בחינת השפעתה של האמונה על תחושת האדם. אליעד פותח את ההרצאה בשאלה האם אמונה היא בהכרח דבר רע, ומציע דרך להבין את ההשפעה שלה על האדם. הוא מציין כי בספר עליות, האמונה נחשבת לדבר רע, אבל הוא לא בהכרח מקבל את ההגדרה הזו. אליעד מסביר כי כדי להבין אם האמונה היא טובה או רעה, יש צורך לבדוק את האמונה עצמה ואת ההשפעה שלה על האדם. הוא מציין את האפשרות שהאמונה יכולה להיות רעה אם היא לא מביאה לתוצאה טובה, אבל מצד שני, אם האמונה מביאה לתוצאה חיובית, אז היא יכולה להיחשב לדבר טוב. הוא מציין גם את האפשרות שהאמונה עשויה להשתנות בין אנשים שונים, תלוי איך כל אחד מהם רואה את המציאות. לדוגמה, אם אדם מאמין שמה שקורה לו רע לו, זה עלול לגרום לו לתחושת רע, אך אם הוא מאמין שמדובר במשהו טוב, אז האמונה עשויה להיתפס כטובה עבורו. האם כל אמונה בהכרח רעה? בהמשך, אליעד שואל אם כל אמונה בהכרח רעיה. הוא מציין שמדובר בשאלה פילוסופית גדולה מאוד שקשורה לכל תפיסת טוב ורע של כל אדם. הוא מציע שטוב ורע הם מושגים יחסיים, כלומר, הם משתנים לפי תפיסת כל אחד, ואם אדם מאמין שמשהו רע לו, אז הוא יחווה את הדבר הזה כרע. מנגד, אם הוא מאמין שמשהו טוב לו, אז הוא יחווה את הדבר כטוב. הוא מדבר על כך שבסופו של דבר, אמונה יכולה להיות דבר טוב או רע, בהתאם למה שהאדם מאמין. הוא מוסיף כי בסופו של דבר, האמונה של אדם שמה שקורה לו הוא טוב או רע, משפיעה על תחושתו ועל האופן שבו הוא חווה את החיים. בהקשר הזה, אם אדם מאמין שמשהו רע קורה לו, הוא יחווה את זה כרע, אך אם הוא מאמין שמה שקורה לו טוב, אז הוא יחווה את זה כטוב. מהי האמונה המוחלטת? אליעד ממשיך לדבר על אמונה מוחלטת, ומסביר כי כל דבר בעולם עשוי להתפרש כאמונה . הכל תלוי בתפיסת העולם של כל אדם ובמה שהוא מאמין בו. לדוגמה, אם אדם
אמונה מעל השכל, שכל מעל השכל, האמונה של רבי נחמן, אמונה על פי רבי נחמן, שכל או אמונה, אמונה או שכל, דעת מעל הדעת, מהי אמונה אמיתית? מהו שכל אמיתי? להאמין באמת, אמונה או ידיעה
אמונה מעל השכל, שכל מעל השכל, האמונה של רבי נחמן, אמונה על פי רבי נחמן, שכל או אמונה, אמונה או שכל, דעת מעל הדעת, מהי אמונה אמיתית? מהו שכל אמיתי? להאמין באמת, אמונה או ידיעה
אמונה מעל השכל, שכל מעל השכל, האמונה של רבי נחמן, אמונה על פי רבי נחמן, שכל או אמונה, אמונה או שכל, דעת מעל הדעת, מהי אמונה אמיתית? מהו שכל אמיתי? להאמין באמת, אמונה או ידיעה מהי אמונה אמיתית לפי רבי נחמן? ההרצאה עוסקת בנושא של אמונה מעל השכל ושכל מעל האמונה, בעיקר בהקשר של תורתו של רבי נחמן. אליעד מסביר את המושג של אמונה לא בדרך הרגילה, אלא כמצב שבו השכל מוותר על הצורך בהבנה כדי להאמין. איך אליעד מציג את האמונה מעל השכל? אליעד מסביר שאמונה, לפי רבי נחמן, היא הדבר הכי גדול בעולם. הוא מתאר את האמונה כיכולת להאמין במשהו מעבר לשכל האנושי, שמשום שהוא בלתי ניתן להבנה על ידי השכל, הוא דורש אמונה מוחלטת. הוא מציין כי כאשר מדובר באמונה אמיתית, אין מקום להיגיון או לשכל אנושי. זו אמונה שמבוססת על תחושת ביטחון מוחלטת ללא חקירה או ניתוח שכלי. ההבחנה בין אמונה לשכל בהמשך, אליעד מסביר את ההבדל בין אמונה לבין שכל. השכל מנסה להבין ולנתח כל דבר, בעוד שהאמונה לא דורשת הסבר או הבנה. הוא מדבר על כך שהאמונה שמובאת בתורתו של רבי נחמן אינה אמונה רגילה, אלא אמונה שהיא מעבר לכל ההבנה השכלית. תהליך האמונה כפי שמתואר כאן, לא מתחיל מהמקום של חקירה או ספק, אלא מהכנה פנימית לקבל את האמונה ללא שום הסבר. מהו שכל מעל השכל לפי אליעד? המרצה מציין כי לפי רבי נחמן, יש סוג של שכל מעל השכל, כלומר, הבנה שנמצאת מעבר לשכל הרגיל של האדם. מדובר בהבנה לא שכלית, אלא בתפיסה שמעבר להבנתנו הרגילה. אליעד מסביר שמדובר על אמונה שבאה ממקום של שלם ולא מתוך ספק. כאשר אדם מגיע למקום הזה של אמונה שלמה, הוא לא זקוק להסברים נוספים. האם כל אמונה היא אמונה אמיתית? אליעד מציין כי אמונה יכולה להיות אמונה על פי השכל, אך
2 תכונות שצריך כדי להצליח, למה אמונה עצמית תגרום לך להיכשל? למה אמונה עצמית תגרום לך להצליח? עודף אמונה עצמית, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אמונה עצמית, 2 גורמים להצלחה, אמונה עצמית רעה, אמונה עצמית טובה
2 תכונות שצריך כדי להצליח, למה אמונה עצמית תגרום לך להיכשל? למה אמונה עצמית תגרום לך להצליח? עודף אמונה עצמית, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אמונה עצמית, 2 גורמים להצלחה, אמונה עצמית רעה, אמונה עצמית טובה
... תכונות שצריך כדי להצליח, למה אמונה עצמית תגרום לך להיכשל? למה אמונה עצמית תגרום לך להצליח? עודף אמונה עצמית, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אמונה עצמית, 2 גורמים להצלחה, אמונה עצמית רעה, אמונה עצמית טובה מהן שתי התכונות שצריך כדי להצליח? כדי להצליח בחיים, אדם צריך שתי תכונות חשובות מאוד. תכונה אחת אינה מספיקה, וחשוב להבין ... ראשונה: היכולת לראות הזדמנויות ולהאמין ביכולת האישית. אם אדם יש לו מטרות בחיים ויכול להשיגן, אך הוא לא מאמין בעצמו, הוא לא יצליח. לכן, אם יש לך מטרה בחיים שאתה יכול להשיג, אך אתה לא מאמין ביכולתך להשיג אותה, אתה לא תצליח. חוסר אמונה עצמית או חוסר ביטחון עצמי הם מכשולים גדולים להצלחה, שכן הם גורמים לאדם לחשוב שהוא לא יכול להשיג את מטרותיו, גם אם הוא מסוגל לכך. ... בטעות שאין לך את היכולת להשיג את מטרתך, גם אם אתה מסוגל לכך. תכונה שנייה: היכולת לדעת מתי יש לך יותר מדי אמונה עצמית, דבר שעלול לגרום לכישלון. אם אדם מאמין יותר מדי בעצמו, הוא עשוי לחשוב שהוא יכול להשיג כל מטרה, גם אם המטרה אינה ברת השגה. אם יש יותר מדי ביטחון עצמי, זה יכול לגרום לאדם ... דרך החלון ללא כנפיים - דבר שגרם לו להתרסק. לא כל דבר ניתן להשיג, ויש גבולות למה שניתן לעשות. מהן השפעות יתר אמונה עצמית? עודף אמונה עצמית עשוי להוביל לאי - הצלחה. כאשר אדם מאמין שהוא יכול להשיג דברים שאינו מסוגל להם, הוא עלול להיכשל בגדול. לדוגמה, אדם שעשוי לחשוב שהוא יכול לעבור דרך קירות או לנשום מתחת למים - אמונה כזו תוביל לכישלון. לא כל דבר אפשרי, ויש צורך להכיר במגבלות שלנו ולדעת מתי אנו יכולים להצליח ומתי לא. המהות של אמונה עצמית חיובית המשמעות של אמונה עצמית טובה היא לדעת להאמין ביכולתך להשיג מטרות, אך לא להאמין יותר מדי כאשר מדובר בדברים שאינם ברי השגה. אמונה עצמית טובה מתבססת על הבנת הגבולות שלך ומודעות למגבלותיך. לכן, כדי להצליח, עליך להיות כנה עם עצמך ולבדוק מה אתה יכול באמת לעשות ומה ... יכול להשיג למה שלא, תוכל להימנע מכישלונות מיותרים ולהגשים את מטרותיך. כיצד לשמור על איזון בין ביטחון עצמי לאמונה עצמית? החשיבות הגדולה היא לא לאפשר לאמונה עצמית יתרה לעיוות את התפיסה של מה אפשרי וממה יש להימנע. אדם שמאמין שהוא יכול לעשות כל דבר ללא גבולות, עלול להיתקל בכישלון קוטע. חשוב לדעת להימנע מהמחשבה שאני יכול הכל ולהבין שלפעמים צריך להיות יותר ריאליים במטרות. הצלחה אמונה עצמית ביטחון עצמי מהי הצלחה? איך להצליח בחיים? איך לדעת אם אני יכול להשיג מטרה? יתרונות של אמונה עצמית טובה ...
אמונה טפלה, למה מאמינים באמונות טפלות? אסטרולוגיה, נומרולוגיה, גרפולוגיה, קריאת תהילים, אמונה באלוהים, ברכות של צדיקים, אמונה ברבנים, איך להפסיק להאמין באמונה טפלה? איך נוצרת אמונה טפלה? אמונה בביבי נתניהו, אמונות שקריות
אמונה טפלה, למה מאמינים באמונות טפלות? אסטרולוגיה, נומרולוגיה, גרפולוגיה, קריאת תהילים, אמונה באלוהים, ברכות של צדיקים, אמונה ברבנים, איך להפסיק להאמין באמונה טפלה? איך נוצרת אמונה טפלה? אמונה בביבי נתניהו, אמונות שקריות
אמונה טפלה, למה מאמינים באמונות טפלות? אסטרולוגיה, נומרולוגיה, גרפולוגיה, קריאת תהילים, אמונה באלוהים, ברכות של צדיקים, אמונה ברבנים, איך להפסיק להאמין באמונה טפלה? איך נוצרת אמונה טפלה? אמונה בביבי נתניהו, אמונות שקריות למה אנשים מאמינים באמונות טפלות? אמונה טפלה היא האמונה במשהו שאין לו בסיס מדעי או הגיוני, ובמקרים רבים גם אינה ניתנת להוכחה. אליעד מסביר כי אנשים מאמינים באמונות טפלות, כמו אסטרולוגיה, נומרולוגיה, גרפולוגיה, אמונה באלוהים, קריאת תהילים, ברכות של צדיקים, ואפילו אמונה בתופעות כמו האמונה בביבי נתניהו, כאשר יש להם בעיות רגשיות שהם לא יודעים איך להתמודד איתן. במילים אחרות, אנשים פונים לאמונות טפלות כאשר הם לא מצליחים לפתור את הבעיות הרגשיות או הקיומיות שלהם בדרך הגיונית וברורה, והאמונה הזו מספקת להם תחושת ביטחון או פתרון זמני. איך אמונה טפלה מספקת פתרון זמני לבעיות רגשיות? אליעד מציין כי כאשר אדם נמצא במצב של מצוקה או חוסר וודאות, כמו למשל בקשרים ... את הקשר, ואז הוא עשוי לפנות לאמונות טפלות כמו אסטרולוגיה או קריאת תהילים כדי לקבל תחושת ביטחון. במצב כזה, האמונה לא נועדה לפתור את הבעיה עצמה, אלא לספק פתרון רגשי זמני, שמקל על תחושת חוסר הוודאות. אליעד מסביר כי כאשר אדם נמצא ... מוחשיים, הוא פונה לעיתים לאמונות טפלות, כי הן מספקות לו תחושת שליטה, ביטחון או תשובות שמקלות על תחושת הבלבול והפחד שהוא חווה. מהן הדרכים להפסיק להאמין באמונות טפלות? כדי להפסיק להאמין באמונות טפלות, אליעד מציע שצריך לא רק לפתח את השכל וההיגיון, אלא גם להבין איזו בעיה רגשית האמונה פותרת. לדוגמה, אם אדם מאמין באסטרולוגיה או באמונה דתית כלשהי כדרך לפתור בעיות זוגיות או להחליט אם הוא מתאים לבת הזוג שלו, אז השלב הראשון הוא להבין למה הוא פונה דווקא לאמונה הזו. אחרי שמבינים את הבעיה הרגשית שמניעה את ה
פחדים ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד?
פחדים ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד?
... ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד? האם מי שמאמין באמת מפחד פחות? האם אדם שמאמין במשהו באמת מפחד פחות? אליעד כהן פותח בשאלה זו ומסביר את הנושא באופן מפורט ... להיות חולה משום שהוא מודע לכך שישנה אפשרות שהבריאות לא תישמר. ככל שהרצון חזק יותר וככל שההבנה שהרצון לא בהכרח יתממש גדולה יותר, כך גדל הפחד. איך אמונה מסייעת להפחית פחדים באופן נקודתי? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מאמין במשהו, אמונתו מסייעת לו להתמודד עם פחד באופן נקודתי, כיוון שהאמונה מעניקה לו תחושת ביטחון שהרצון שלו אכן יתגשם. לדוגמה, אם אדם מאמין באלוהים, ייתכן שיאמין שאלוהים שומר עליו ממחלות. האמונה הזו מקטינה את תחושת הסיכון והחשש, וכך אותו אדם ירגיש פחות פחד בהקשר הספציפי של מחלות. כלומר, אמונה מסוימת יכולה להפחית פחדים נקודתיים על ידי יצירת תחושת ביטחון שאותו דבר לא רצוי, כמו מחלה או אסון, פחות סביר שיקרה. למה אמונה דווקא מגבירה פחדים במקום אחר? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה נוספת - לכל אמונה יש צד שני, והוא הפחד לאבד את מה שאנו מאמינים בו. הוא נותן דוגמאות רבות להמחשה: אם אדם מאמין שאלוהים שומר עליו, הוא עלול לפחד לאבד את ההגנה האלוהית בגלל מעשים רעים שלו או של אחרים, או בגלל החלטה אחרת של אלוהים. אם אדם מאמין שכסף הוא זה שיעזור לו, הוא יפחד לאבד את הכסף. מי שמאמין בילדים שלו או בתרופות מסוימות, יפחד שלאבד אותם או שהתרופות יפסיקו לעבוד. אליעד מבהיר שכל אמונה, לצד היתרונות שהיא מביאה באופן נקודתי, מביאה איתה גם פחד מהאפשרות שהאמונה לא תתגשם, תשתנה או תאכזב. האם אמונה עצמית מפחיתה פחדים? בנוסף, אליעד מתייחס לשאלה אם אמונה עצמית יכולה להפחית פחדים. לטענתו, התשובה היא שלילית. אמונה עצמית עשויה ליצור תחושה של ביטחון רגעית, אך גם היא מלווה תמיד בפחד לאבד את היכולת או הביטחון העצמי. ככל שאדם משקיע יותר באמונה עצמית, כך הוא גם מפחד יותר מאכזבה או מכישלון. למה דווקא האמונה עצמה יוצרת את כל הפחדים? לפי אליעד, הפחדים העמוקים ביותר נוצרים דווקא בגלל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 8
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אמונה, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אמונה, איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לזוגיות, קואצ'ר אישי, אימון אישי להפרעות קשב בתחום אמונה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:52:52 - wesi1