אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אחרי התמכרות ✔אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ✔ובו יתבאר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
ובו יתבאר העניין של אובססיות / התמכרויות / התנהגות טורדנית כפייתית וכיו"ב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד.

אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה.

ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. ז"א כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, ו"טבע שני" טוב וכיו"ב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה.

ז"א, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה "אובססיבית" או "לא אובססיבית". התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מביאה לו תועלת? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מיותרת? האם הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיו"ב.

כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות / הפרעת התנהגות / אובססיה וכיו"ב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה.

ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות את אותו דבר שהוא רגיל לעשות. כי אם האדם חווה שהוא בוחר בכל פעם מחדש, בבחירה חופשית מלאה, לעשות את אותה הפעולה. אז האדם לא יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי.

אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית / טורדנות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב.

וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות / הפרעת התנהגות וכיו"ב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה.

כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית / התנהגות טורדנית וכיו"ב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו.

כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים / אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיו"ב, הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיו"ב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם.

ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות / התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. ז"א כל עשייה של האדם, מתחילה ונובעת ותלויה, ברצון של האדם. ולא מדובר על דברים שנעשים מעצמם, כגון לדוגמה שהדם זורם בגוף האדם "מעצמו". אלא מדובר על דברים שהאדם עושה אותם. ומה שגורם לאדם לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו.

ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות / התמכרויות וכיו"ב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא "באמת" רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיו"ב.

ז"א, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה עוד רצונות אחרים. כגון לדוגמה להישאר עם שערות על הראש.

ואז כאשר יש התנגשות בין הרצונות האלו. אז לרצון אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי / התנהגות כפייתית וכיו"ב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנ"ל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו.

כך שכנ"ל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיו"ב. אבל אח"כ כאשר האדם מתבונן על מה שהוא עושה, מנקודת המבט של הרצון האחר, אז האדם חווה סבל מההתנהגות הקודמת שלו, שלפני כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב.

ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו.

ז"א, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית / ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי / שחרור רגשי / ביטחון רגשי / תועלת רגשית וכיו"ב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר.

למרות שאח"כ כאשר האדם כבר "שבע", אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע.

כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיו"ב.

כך שבכל מקרה, האדם תמיד עושה, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאח"כ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית / התנהגות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה.

ומי שיעמיק עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. ז"א האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ורגע, לפי מה שהוא רוצה באותו הרגע. וכל בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי.

ולאדם יש את הרצון הבסיסי שלו, שהוא הרצון להרגיש טוב. ובנוסף, יש לאדם רצונות שונים, שהאדם חושב שהם אלו שיגרמו לו להרגיש טוב. ובגלל שהאדם אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחויב לעשות את אותו הדבר.

ואם אח"כ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא לרצון הקודם שלו, רצון אובססיבי וכולי כנ"ל.

והמסר הוא פשוט, והוא שהאדם בכל מקרה פועל תמיד בצורה אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה / התנהגות טורדנית כנ"ל.

ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ישיג דבר כלשהו יהיה לו הכי טוב. אבל באמת בתת המודע שלו, הוא חושב שלא להתאמץ להשיג את הדבר, זה יעשה לו יותר טוב. ואז זה רק נראה שהוא לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע.

ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית / הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנ"ל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה שהוא חושב, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. שזה יוצר אצלו את הרצון היחסי לעשות את הדבר (רצון יחסי, כי יש תמיד גם עלות, שיוצרת נזק. ולכן זהו לא רצון מוחלט, אלא רק רצון יחסי). ואז האדם עושה את אותו הדבר.

ונמצא אם כן, כי הכל מתחיל ונגמר, במה שהאדם חושב, לגבי...
טיפול בחולי נפש רוחניות רוחני פסיכולוג התמודדות עם טורדנות כפייתית התמודדות עם הפרעות נכפה עלי סיבה לאהוב את עצמי מצליח להיגמל לטפל ב אוסידי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרויות התמכרות התנהגות התנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור סובל מהפרעה טורדנית
פחד להרגיש טוב, פחד להרגיש רע, פחד להיפגע, פחד להתמכר, פחד להתאהב, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, 2 תנאים להרגיש טוב, איך המוח מרגיש טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? פחד להיכשל, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך להיות מאושר? טוב ורע
פחד להרגיש טוב, פחד להרגיש רע, פחד להיפגע, פחד להתמכר, פחד להתאהב, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, 2 תנאים להרגיש טוב, איך המוח מרגיש טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? פחד להיכשל, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך להיות מאושר? טוב ורע
... יוכל להרגיש רע לאחר מכן. לדוגמה, אדם שיתאהב עשוי לחשוש מכך שיפגע, אדם שהתמכר למשהו עלול לפחד מהסבל שיבוא לאחר ההתמכרות. אליעד מציע שהדרך להתמודד עם ... מכך שאחר כך יחווה את הרע. אם הוא יתלהב ויתאהב, הוא יחשוש להיפגע. אם הוא יתמכר לדבר מה, הוא יפחד מהסבל שבא אחרי ההתמכרות. התשובה לכך היא שצריך להכיר ...
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות?
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות? וכל אובססיה היא רעה, כי היא יוצרת תלות וסבל, בין האדם לבין הצורה של המציאות. והרצון של האדם שהמציאות תהיה כרצונו, היא האובססיה הכי גדולה בעולם. ובפרט כאשר יש לאדם אובססיה חולנית, שהוא כל הזמן רוצה לשנות את המציאות, בלי שהוא מבין בכלל למה הוא רוצה לשנות אותה, שאז האדם סובל תמיד. אבל יש אובססיה אחת טובה, והיא האובססיה של האדם, אל האמת והמהות שאינה מוגדרת כלל. והאדם סובל תמיד, רק משום שבתוכו הוא אובססיבי, להשיג את האחדות עם המהות האחת. והלחץ הנפשי של ... משום צורה שהיא, כי הוא רוצה את המהות, שהיא חסרת כל צורה. ומי שהוא פיקח, הוא משיג את האובססיה האמיתית שלו, שהיא שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. ... היא כך ולא אחרת. שעל ידי ההבנה, נוצרת אהבה של האדם למציאות. ואז האדם זוכה לממש את האובססיה שלו, להתחבר אל אחדות המציאות, שהיא האני האמיתי של האדם. ואז, כאשר האדם אובססיבי באמת להתחבר לאחדות המציאות, אז על ידי זה הוא יכול להכיל בתוכו גם את האובססיות של העולם הזה, דהיינו, את הרצונות השונים שיש לאדם בעולם הזה, כגון לאכול לא לסבול וכולי. כי בלי שהאדם ממלא את האובססיה האמיתית שלו, שהיא להתאחד עם המציאות, הוא סובל תמיד מהמון אובססיות של שקר, דהיינו, הרצונות שלו. אבל כאשר האדם ממלא את האובססיה שלו, דהיינו, מבין את המציאות ומתאחד איתה, על ידי זה הוא נהנה מכל האובססיות והרצונות של העולם. ...
טעויות בזוגיות, אני חושב שהיא בוגדת בי, אני חושבת שהוא בוגד בי, יש לה מישהו, יש לו מישהי, הוא לא רוצה לראות אותי, היא לא רוצה לראות אותי, התמודדות עם בגידה, קנאה בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, לתת ספייס בזוגיות, לשדר אהבה
טעויות בזוגיות, אני חושב שהיא בוגדת בי, אני חושבת שהוא בוגד בי, יש לה מישהו, יש לו מישהי, הוא לא רוצה לראות אותי, היא לא רוצה לראות אותי, התמודדות עם בגידה, קנאה בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, לתת ספייס בזוגיות, לשדר אהבה
... מישהו, יש לו מישהי, הוא לא רוצה לראות אותי, היא לא רוצה לראות אותי, התמודדות עם בגידה, קנאה בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, לתת ספייס בזוגיות, לשדר אהבה האם נכון לשאול את בן הזוג איפה היית ועם מי דיברת? אליעד כהן מסביר שכשעולה ... בלצמצם אותי אתה שולט בי, אתה לא רוצה שאני אעזוב אותך תהיה יותר טוב מה אכפת לך עם מי אני נמצאת אם אתה מוטרד שאני עם אחרים אז תהיה יותר טוב מה אתה מתלונן אל תצמצם אותי אל תגביל אותי ואז במקרה כזה עדיף להגיד תהיי עם מי שאת רוצה. ... אותה ואז כנראה שהבן אדם השני אומר אתה רואה לא אכפת לו ממני הוא לא אכפת לו שאני עסוק לא אכפת לו שאני טרוד הוא רוצה לראות אותי בשביל עצמו, אז אומנם מחמיא לאגו אבל מצד שני גם לא אכפת לו ממני בכלל הוא מצמצם אותי הוא מפריע לי הוא ...
לחזור לאקסית, איך להראות לה שאני לא אובססיבי? איך לשתול מחשבות לאקסית? איך להראות לה שהשתנתי? לצאת עם אחרות, לגרום לאקסית לקנא, לגרום לאקסית לחזור אליך, לצאת עם בחורות אחרות, להעביר מסרים לאקסית, לתת ספייס
לחזור לאקסית, איך להראות לה שאני לא אובססיבי? איך לשתול מחשבות לאקסית? איך להראות לה שהשתנתי? לצאת עם אחרות, לגרום לאקסית לקנא, לגרום לאקסית לחזור אליך, לצאת עם בחורות אחרות, להעביר מסרים לאקסית, לתת ספייס
... לאקסית, איך להראות לה שאני לא אובססיבי? איך לשתול מחשבות לאקסית? איך להראות לה שהשתנתי? לצאת עם ... לשכנע את האקסית שאתה כבר לא אובססיבי? כשמישהו נמצא במערכת יחסים והוא מאוד אובססיבי כלפי בת הזוג, היא עלולה להתרחק ממנו דווקא בגלל האובססיה הזאת. לדוגמה, אם הגבר מתקשר אליה שלוש פעמים ביום, הוא חושב ... קשר, ולהוכיח לה שהוא כבר לא אובססיבי. אך אליעד כהן מסביר שהבעיה בגישה הזו היא שגם אם האדם באמת ... עדיין יכולה לחשוד שהוא עדיין אובססיבי ופשוט מפחד ליצור איתה קשר. למעשה, היא יכולה לחשוב שברגע שהקשר יחודש, האובססיה תחזור שוב. כלומר, לא ליצור קשר בלבד אינו מוכיח באופן מוחלט ... לשכנע את האקסית שהוא כבר לא אובססיבי, עליו להראות לה שהוא פיתח חיים חדשים ועשירים גם בלי קשר ... להתקשר אליה כדי לשכנע שאתה לא אובססיבי? לפי אליעד, פשוט להפסיק להתקשר אינו מספיק. הוא מסביר שאם ... באמת, אתה עלול שוב להפוך לאובססיבי במהרה. לכן, ההימנעות מליצור קשר איתה צריכה להיות מלווה ... שקיבלת ממנה יגרמו לך לא להיות אובססיבי גם אם תחזרו להיות בקשר. אליעד מדגיש שלא מספיק שהבחורה תדע ... אחרים, היא תשתכנע שאתה כבר לא אובססיבי. איך לבחור תחביבים נכונים שיעזרו להראות שאתה כבר לא אובססיבי? אליעד מפרט שכדי להצליח באמת לשכנע שאתה לא אובססיבי, עליך לבחור תחביבים או עיסוקים שהם לא מתחרים ישירות באקסית. ... כדי לשכנע אקסית שאתה כבר לא אובססיבי, לפי אליעד כהן, לא מספיק פשוט להימנע מקשר. חשוב ליצור תחומי ... לאקסית לקנא? איך להפסיק להיות אובססיבי? איך לגרום לאקסית לרצות אותי שוב? איך להעביר מסרים לאקסית? ... הנושא הוא כזה יש מישהו שהוא אובססיבי למישהי היא לא רוצה אותו בגלל שהוא אובססיבי אליה. אליעד: מה זה אומר? ש: הוא משגע אותה הוא רוצה. אליעד: ... יכול להראות לה שהוא כבר לא אובססיבי אליה חוץ מאשר ליצור איתה פחות קשר. אליעד: נכון השאלה ברורה ... אנשים נמצאים במערכת יחסים אחד אובססיבי לשני למה הוא אובססיבי כי יש לו תלות רגשית כי יש לו חרדת נטישה כי אמא שלו עזבה אותו לא משנה למה הוא אובססיבי והבן אדם השני אומרים לו תקשיב אני לא רוצה אותך כי אתה אובססיבי אתה אובססיבי אתה משגע אתה מטריד אתה מציק לא רוצה את זה לא מעוניינת, אוקי עכשיו אבל הבן אדם ... לו אוקי מה היא רוצה שלא תהיה אובססיבי תתרחק תראה לה שאתה יכול בלעדיה ואז אם תראה לה שאתה יכול ... פעם הוא חושב שהיא חושבת שהוא אובססיבי ולכן היא לא רוצה אותו עכשיו הוא אומר לעצמו בשביל שהיא תרצה אותי היא צריכה לחשוב שאני לא אובססיבי שהיא יכולה להיות איתי בלי שאני אובססיבי אבל איך אני יכול להראות לה שאני לא אובססיבי ובשביל זה אנחנו צריכים להיות בקשר אבל היא לא רוצה להיות ...
האם להתחיל עם חברה של חברה? איך לגרום לה לקנא? האם להתחיל עם חברה שלה? איך לגרום לה לרצות אותי? איך לגרום לה לראות שאני לא אובססיבי? איך לגרום לה לאהוב אותי דרך החברות שלה? להתחיל עם חברות שלה, לשתול לה מחשבות
האם להתחיל עם חברה של חברה? איך לגרום לה לקנא? האם להתחיל עם חברה שלה? איך לגרום לה לרצות אותי? איך לגרום לה לראות שאני לא אובססיבי? איך לגרום לה לאהוב אותי דרך החברות שלה? להתחיל עם חברות שלה, לשתול לה מחשבות
... שלה? איך לגרום לה לרצות אותי? איך לגרום לה לראות שאני לא אובססיבי? איך לגרום לה לאהוב אותי דרך החברות שלה? להתחיל עם חברות שלה, לשתול לה מחשבות האם כדאי להתחיל עם חברה של בחורה ... ואמיתית, ולא כצעד אסטרטגי. האם זה מועיל להראות שאתה לא אובססיבי אליה? אליעד כהן מסביר שכשבחורה לא רוצה מישהו, אחת הסיבות היא לפעמים שהוא נראה לה אובססיבי מדי. אם אתה מראה שאתה יכול לנהל אינטראקציה נורמטיבית עם בנות אחרות, במיוחד החברות שלה, זה מפחית את החשש שלה מהאובססיביות. אם הבחורה רואה שאתה יכול לתקשר ולהיות חברותי עם אחרות בלי להיות תלוי רק בה, זה יציג אותך באור חיובי יותר ויגרום לה לחשוב שאתה בחור איכותי ולא אובססיבי. זה עוזר להפחית את החששות שלה מכך שאתה לא נורמטיבי, ועשוי להגדיל את הסיכוי שהיא תתעניין בך. איך להתקרב דרך החברות ... רק תחזק את הרתיעה שלה. לעומת זאת, אם הסיבה היא שאתה נראה לה אובססיבי, מוזר או לא מושך חברתית, התחברות עם החברות שלה בצורה חיובית, נעימה וטבעית יכולה לשנות את דעתה ולגרום לה לחשוב עליך ... להתחיל עם חברה שלה? איך לגרום לה לרצות אותי? איך לא להיראות אובססיבי? האם יציאה עם חברה שלה תגרום לה לקנא? איך לשתול מחשבות חיוביות עליי? למה היא לא רוצה אותי? ...
איך להתמודד עם גבר אובססיבי? איך לגרום לו לא להיות אובססיבי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך פחות? איך לגרום למישהו לא להיות תלוי בך רגשית? איך להתמודד עם קנאות? איך לגרום למישהו להוציא אותך מהראש? איך לגרום לו לא לרצות אותך?
איך להתמודד עם גבר אובססיבי? איך לגרום לו לא להיות אובססיבי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך פחות? איך לגרום למישהו לא להיות תלוי בך רגשית? איך להתמודד עם קנאות? איך לגרום למישהו להוציא אותך מהראש? איך לגרום לו לא לרצות אותך?
... להתמודד עם גבר אובססיבי? איך לגרום לו לא להיות אובססיבי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך פחות? איך לגרום למישהו לא להיות תלוי בך ... לרצות אותך? במהלך ההרצאה דיבר אליעד כהן על התמודדות עם גברים אובססיביים, ושאל כיצד לגרום להם לא להיות אובססיביים או תלויים רגשית. הוא הסביר את הדינמיקה של זוגיות וכיצד רצונות ותלות רגשית משפיעים על התנהגות בני הזוג. הדבר הראשון שאליעד כהן הציע במקרה של גבר אובססיבי היה לבדוק האם באמת מדובר באובססיה או שמא מדובר בתלות רגשית או חוסר תשומת לב. הוא הסביר שעל האישה להבין את המניעים מאחורי ההתנהגות של הגבר ולבחון את הדינמיקה של הזוגיות. פעמים רבות, לדברי אליעד, כאשר ... לא מקבל את הצורך הרגשי שלו, הוא מנסה למלא את החסר הזה בדרך אובססיבית, לפעמים מתוך חוסר מודעות. הדינמיקה בין בני זוג צריכה להיות כזו שכל אחד ... טוב, הדבר משפיע ישירות על היחסים והזוגיות, ובמיוחד במקרה של אובססיה. אליעד ציין את המשחק הדינמי בתוך הזוגיות שבו כל אחד מבני הזוג ממלא את ... את הצורך של הגבר בתשומת לב, ותשקול אם זהו צורך לגיטימי או התנהגות אובססיבית. מה שחשוב להבין, לדברי אליעד, הוא שגם אם הגבר מתנהג בצורה אובססיבית, זה לא תמיד דבר רע. לפעמים אובססיה יכולה לנבוע ממקום של רצון למלא צורך רגשי. כאשר הגבר מתקשר הרבה פעמים או ... אז על האישה להיות סבלנית ולנסות להבין את המניעים מאחורי התנהגותו, במקום להרגיש שההתנהגות מטרידה אותה. כמו כן, אליעד דיבר על הדינמיקה שבה אחד מבני הזוג מצפה לקבל יותר ... זה באמת מה שהשני צריך. הוא הדגיש שבמקרים רבים, מה שנראה כאובססיה עשוי להיות פשוט צורך רגשי שלא מקבל מענה, ולכן על בני הזוג לבחון את ... שינוי במציאות שבו הגבר יקבל את הצרכים הרגשיים שלו מבלי להיות אובססיבי, כלומר, לא להתקשר אליה כל הזמן. 2. שינוי בתחושות של האישה כלפי ההתנהגות של הגבר. כלומר, שינוי בתפיסה שלה את ההתנהגות של הגבר כך שהיא תבין שהאובססיה לא תמיד נובעת ממקום של שליטה, אלא ממקום של צורך רגשי אמיתי. הדינמיקה של ... ואז יש לשקול כיצד להוריד את הצורך הזה או כיצד לשנות את ההתנהגות כך שהמצב לא יהפוך לאובססיבי. זה יכול להיעשות באמצעות תקשורת פתוחה, שינוי התפיסות, או אפילו שינוי ... של השני ומספקים אותם בצורה נכונה, כך ניתן להימנע ממצבים של אובססיה או תלות רגשית מיותרת. איך להתמודד עם גבר אובססיבי? מה גורם לתלות רגשית בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך פחות? מה גורם לקנאות בזוגיות? איך לשנות דינמיקה זוגית? איך להוריד אובססיה בזוגיות? ...
איך אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? האם אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? איך אפשר לגרום למישהו לאהוב אותך? טעויות בחיזור, חיזור אובססיבי, חיזור גורלי, חיזור יתר, רצון לתת ורצון לקבל בחיזור, לאהוב מישהו בלי תנאים, לתת אהבה בלי תנאים
איך אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? האם אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? איך אפשר לגרום למישהו לאהוב אותך? טעויות בחיזור, חיזור אובססיבי, חיזור גורלי, חיזור יתר, רצון לתת ורצון לקבל בחיזור, לאהוב מישהו בלי תנאים, לתת אהבה בלי תנאים
... אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? האם אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? איך אפשר לגרום למישהו לאהוב אותך? טעויות בחיזור, חיזור אובססיבי, חיזור גורלי, חיזור יתר, רצון לתת ורצון לקבל בחיזור, לאהוב מישהו בלי תנאים, לתת אהבה בלי תנאים האם אפשר להכריח ... שבהן אפשר להשפיע על רגשותיו של אדם אחר באופן שיגרום לו לאהוב אותך. מה גורם לבן אדם לאהוב משהו? בני אדם מחפשים להרגיש טוב, וזהו עיקרון מרכזי שמנחה את כל ההתנהגויות שלנו. כל אדם אוהב את מה שהוא סבור שעושה לו טוב ושונא את מה שהוא חושב שעושה לו רע. בהתאם לכך, אם תגרום לאדם לחשוב שאתה עושה לו טוב, סביר להניח שהוא יאהב אותך, ואם הוא יחשוב שאתה מזיק לו, הוא ישנא אותך. מה הטעות בחיזור אובססיבי? הגישה השגויה ביותר בחיזור היא החיזור האובססיבי, שבו האדם מנסה להראות כל הזמן למישהו אחר כמה הוא רוצה אותו, מצפה לאהבה בלתי פוסקת ומדביק את עצמו לאדם הזה בכל דרך אפשרית. לעיתים, אנשים חושבים שגילוי אובססיבי של אהבה יגרום לאדם השני לאהוב אותם, אך בפועל, גישה זו לרוב תוביל לתוצאה הפוכה. אדם שמרגיש שמישהו מנסה ללקט ממנו ... חיובית כלפי מי שנתן לו את האהבה. זהו מצב שבו לא חשים לחץ או איום על החופש האישי של האדם. למה אנשים לא אוהבים את מי שאוהב אותם יותר מדי? כאשר אדם אוהב מישהו בצורה אובססיבית, הוא בעצם מבטא חוסר ביטחון עצמי. כל ניסיון כזה מהווה קריאה לעזרה רגשית, משום שהאדם שמפגין את האהבה האובססיבית לא אוהב את עצמו מספיק והוא מחפש מילוי פנימי דרך קשר עם אחרים. האדם שמולו יזהה את הצורך הזה ויחווה את המצב ... את עצמך, אתה תוכל גם לאהוב את אחרים בצורה בריאה וחופשית. מסקנה לסיכום, התשובה לשאלה האם אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך היא כן, אך לא בדרך של כפייה ישירה או אובססיבית. הדרך להשפיע על רגשותיו של אדם היא על ידי יצירת מצב שבו הוא מרגיש שטוב לו איתך. הדרך האפקטיבית ביותר לגרום ... של אהבה ללא ציפיות, בלי תלות רגשית ובלי איום על החופש שלו. ככל שתאהב את עצמך יותר, כך אחרים יאהבו אותך יותר. איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להימנע מחיזור אובססיבי? איך לאהוב מישהו בלי תנאים? איך לפתח ביטחון עצמי בזוגיות? למה אנשים מתרחקים ממי שאוהב אותם? איך אפשר להכריח ... לאנשים ולדברים סביבנו. לכן, אם נגרום למישהו לחשוב שאנחנו עושים לו טוב, הוא יאהב אותנו. ואם הוא יחשוב שאנחנו מזיקים לו, הוא ישנא אותנו. מה הטעות בחיזור אובססיבי? רבים טועים לחשוב שאם יפגינו כלפי מישהו אהבה בלתי פוסקת, אם יראו לו כמה הם רוצים אותו, ואם ידבקו אליו בכל דרך ... את נותן האהבה. זאת משום שאין איום על החופש שלו, והוא מקבל תחושת ערך חיובית. למה אנשים לא אוהבים את מי שאוהב אותם יותר מדי? כאשר מישהו אוהב מישהו אחר באופן אובססיבי, למעשה הוא מבטא חוסר ביטחון עצמי. הוא מנסה לקחת אהבה כדי למלא חוסר פנימי. האדם שמולו מזהה את הצורך הזה ומרגיש ... זאת היא על ידי נתינה אמיתית, ללא ציפיות וללא תלות רגשית. ככל שתאהב את עצמך יותר, כך אחרים יאהבו אותך יותר. איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להימנע מחיזור אובססיבי? איך לאהוב מישהו בלי תנאים? איך לפתח ביטחון עצמי בזוגיות? למה אנשים מתרחקים ממי שאוהב אותם? איך לגרום לה לרצות ...
איזון רגשי, איזה רגש הכי טוב? מה הכי טוב להרגיש? האם וכמה להיות בחרדה? האם וכמה להיות בדיכאון? האם וכמה להרגיש רע? האם וכמה לשנוא? האם וכמה להיפגע? האם וכמה לאהוב? האם וכמה להרגיש טוב? האם וכמה להיות אובססיבי? להיפגע מאחרים
איזון רגשי, איזה רגש הכי טוב? מה הכי טוב להרגיש? האם וכמה להיות בחרדה? האם וכמה להיות בדיכאון? האם וכמה להרגיש רע? האם וכמה לשנוא? האם וכמה להיפגע? האם וכמה לאהוב? האם וכמה להרגיש טוב? האם וכמה להיות אובססיבי? להיפגע מאחרים
... לאהוב? האם וכמה להרגיש טוב? האם וכמה להיות אובססיבי? להיפגע מאחרים מהו המצב הרגשי האידיאלי? ... האדם שלא שולט ברגשותיו חווה אותם בצורה כפויה, ללא בחירה מודעת. סיכום המצב האידיאלי הוא ... ידי רגשותיו יחווה פחד, כעס או שמחה באופן כפוי, ללא בחירה מודעת. לעומת זאת, האדם ששולט ...
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
... איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה למה ... ההסבר לכך, לפי אליעד כהן, הוא שהרבה פעמים ההתמדה עצמה הופכת להיות אובססיבית ומחויבת מדי, ואז במקום לחזק את הרצון שלך, היא דווקא מחלישה אותו. כאשר אתה מתחייב למשהו באופן מוחלט ונוקשה, אתה למעשה מגביל ... שהתחייבות מוחלטת גורמת להתנגדות היא שבני אדם מטבעם לא אוהבים להרגיש כפויים או מוגבלים. ככל שההתחייבות שלך מוגדרת באופן יותר נוקשה ומוחלט, אתה מרגיש שהחופש שלך נפגע. ברגע שהפעולה שאתה מתמיד בה הופכת ... לאורך זמן ותישאר חיובית ובריאה, חשוב לא להיות מחויבים יותר מדי באופן אובססיבי. אם אתה והפרטנר שלך מבלים כל רגע אפשרי ביחד, זה יכול להרגיש טוב בהתחלה, אבל עם הזמן ייצור תחושת מחנק ומחויבות כבדה מדי. כל ... ובסופו של דבר הרצון לפרק את הקשר. מה ההבדל בין התמדה בריאה להתמדה אובססיבית? ההבדל המרכזי בין התמדה בריאה לבין התמדה אובססיבית הוא במידת הגמישות. התמדה בריאה היא התמדה שבה אתה פועל למען מטרה מסוימת מתוך רצון והנאה, ולא מתוך חובה מוחלטת. זו התמדה ... אתה מרגיש שאתה עושה את הדברים מרצונך החופשי ולא מכפייה עצמית. התמדה אובססיבית, לעומת זאת, נוצרת כאשר אתה הופך את ההתמדה עצמה למטרה בפני עצמה, ללא גמישות. כשאתה מתחיל להגדיר את המטרה בצורה של אסור לי ... חוסר התמדה? כדי להתמיד לאורך זמן במטרה מסוימת, חשוב לא להיגרר להתמדה אובססיבית שיכולה להוביל לתוצאה הפוכה. כשההתחייבות למטרה הופכת למוחלטת ואינה גמישה, זה עלול להוביל לשנאה כלפי הפעולה שאתה מנסה להתמיד ... לזה בצורה גמישה ומאוזנת, כך שתחווה את השינוי בצורה פחות מחייבת ולא אובססיבית. למה התחייבות מוגבלת עלולה לפגוע בהתמדה? כמו כן, אם אתה מתחייב בצורה נוקשה לפעולה מסוימת, למשל אני מתאמן כל יום שלישי שעה, ... האם חוסר התמדה יכול לשפר גם את מערכת היחסים? גם בזוגיות חשוב לא להיות אובססיבי ומחויב בצורה יתרה. אם אתה תמיד עם בן הזוג שלך ולא נותן מקום לכל אחד מכם לפתח את עצמו, זה עלול להוביל להרגשה של כלא. ההתמדה ... להיות מאוזנת כדי שהיא תישאר בריאה ולטווח ארוך. מה הקשר בין התמדה אובססיבית לבין חוסר מוטיבציה? העיקרון המרכזי הוא שאם אתה הופך את ההתמדה למשהו מחייב ומוחלט, תפסיק ליהנות מהתהליך. המחשבה שהשגת המטרה ... תוכל להמשיך לאורך זמן. חשוב לשמור על גמישות ולהימנע מהפיכתה של המטרה לאובססיה. תתמיד, אך לא בצורה קפדנית מדי. מוטיבציה להתמדה איך להתמיד במטרות התמדה בריאה שימור זוגיות לאורך זמן התחייבות גמישה ...
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
... מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה איך להפסיק להאשים את עצמי על סטיות והתמכרויות לא הגיוניות? הנושא שאליעד כהן מדבר עליו הוא כיצד אפשר לא להאשים את עצמך ולא לשנוא את עצמך כאשר יש לך סטיות מיניות, הפרעות נפשיות, התמכרויות לא הגיוניות, או אובססיות מוזרות. אנשים רבים מרגישים רע מאוד עם עצמם כאשר הם מגלים שיש להם התנהגויות שנחשבות לבלתי נורמליות או לא מקובלות בחברה. הסיבה להאשמה עצמית היא בדרך כלל שהאדם חושב לעצמו שהוא דפוק, פסיכופט, חולה נפש, סוטה, ושואל את עצמו מדוע הוא מתנהג כך. אליעד כהן מסביר שהדרך לא להאשים את עצמך היא לדון את עצמך לכף זכות ולהבין לעומק מה הסיבה האמיתית והעמוקה שיש לך את אותה סטייה או התמכרות מוזרה. מה הקשר בין רעב רגשי לסטיות והתמכרויות לא הגיוניות? אליעד מביא דוגמה קיצונית כדי להמחיש מדוע התנהגויות מוזרות קורות. הוא מספר על אדם ששתה מיצים מתוך חרא של פילים. ברור שזה מעשה מוזר מאוד. ... הוא היה במצב של הישרדות, ולכן הוא נאלץ לעשות דברים מוזרים וקיצוניים כדי לשרוד. המסקנה היא שאנשים מתנהגים באופן קיצוני וחריג כאשר הם נמצאים במצבי מצוקה או רעב קיצוני, פיזי או רגשי. דוגמה נוספת ... רעב, הוא יעשה דברים שהוא לא היה עושה במצב רגיל. לכן, כאשר אדם שואל את עצמו מדוע יש לו סטייה מינית, התמכרות לא הגיונית, או התנהגות אובססיבית ומוזרה, עליו להבין שהתשובה היא: כי אני רעב מאוד. במקרה זה, הרעב הוא לא בהכרח ... האדם סובל ממצוקה כזו, הוא הופך לרעב מבחינה רגשית ונפשית. הרעב הזה יכול להתבטא בכך שהוא יפתח משיכה להתנהגויות מיניות מוזרות או לא הגיוניות, אובססיות, או התמכרויות משונות. לדוגמה, אישה שיוצאת מזוגיות גרועה עלולה להתאהב מיד בגבר הראשון שמחייך אליה. זה לא ... לחפצים מסוימים (פטישיזם), רק בגלל שהוא מנסה למלא את החסר והרעב שבתוכו. מה הפתרון האמיתי לסטיות והתמכרויות? אליעד מסביר שהפתרון האמיתי לבעיה הוא לא לשפוט את עצמך, אלא להבין לעומק את הסיבה האמיתית לסטייה או להתמכרות. הפתרון הוא לטפל בשורש הבעיה, כלומר, להבין מדוע האדם כל כך רעב מבחינה רגשית. כאשר ... את הטראומות, הפחדים המודחקים, או התסביכים שמייסרים אותו, הוא לא יהיה רעב יותר. וכשהרעב ייעלם, גם ההתנהגות המוזרה, הסטיות המיניות והאובססיות הלא הגיוניות ייעלמו. אליעד מדגיש שאין צורך לשנוא את עצמך או לכעוס על עצמך, אלא לחקור ולהבין את המקור להתנהגות הלא הגיונית שלך, וכך לפתור את הבעיה מהשורש. איך להפסיק להיות רעב רגשית? כדי להפסיק להיות רעב רגשית, על האדם לשאול את עצמו שאלות כמו: מהו הדבר שחסר לי כל כך עד שאני מוכן לעשות התנהגויות מוזרות ולא הגיוניות? איזו טראומה או פחד מודחק קיימים בתוכי וגורמים לי למצוקה פנימית? ... אוכל לפתור את אותו רעב רגשי ולמלא את החסר? ברגע שהאדם יצליח להבין את המקור לרעב הרגשי ולטפל בו, ההתנהגות החריגה והסטיות לא יהיו נחוצות יותר, כי הוא כבר לא יהיה רעב נפשית. אליעד כהן מדגיש שאינו מצדיק סטיות או מעודד התנהגות חריגה, אלא מסביר שלכל התנהגות יש סיבה, וכדי לפתור את הבעיה יש צורך למצוא את הסיבה ולפתור אותה, לא להאשים את עצמך. למה אני סובל מסטיות מיניות? איך לא להאשים את עצמי בהתמכרויות? מהו רעב רגשי? איך להתמודד עם התנהגות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אחרי התמכרות, האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אחרי התמכרות, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, קואצ'ר אישי, קאוצינג מומלץ בתחום אחרי התמכרות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 15:50:17 - wesi1