מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9879
קשה להשגה במערכות יחסים, איך לא להילקח כמובן מאליו? האם חייב להיות קשה להשגה? כמה להיות קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרצות אותך יותר? מה זה קשה להשגה? האם זה טוב להיות קשה להשגה? להיות קל להשגה, לגרום למישהו לרדוף אחריך
האם חייבים להיות קשים להשגה בזוגיות?

קיים רעיון נפוץ שבכדי להיות נחשק ואהוב במערכות יחסים, יש צורך להיות "קשה להשגה". המשמעות של להיות "קשה להשגה" היא לא לתת לבן הזוג להשיג אותך בקלות רבה מדי, ליצור תחושת קושי ואתגר בדרך להיות ביחד. בהרצאה זו אליעד כהן מבהיר שזו לא תמיד האמת, ובפועל המצב יותר מורכב.

הוא מסביר שלמרות שהנושא של "קשה להשגה" נתפס ככלי משמעותי בזוגיות, התשובה לשאלה "האם חייב להיות קשה להשגה?" אינה חד משמעית. אליעד מדגיש שבסופו של דבר, מה שחשוב בזוגיות זה שיהיה לבן הזוג טוב איתך. אם יש תחושה טובה, הזוגיות תצליח, אם אין תחושה טובה, הזוגיות תיכשל.

איך משפיעה התחושה שאתה "קשה להשגה" על בן הזוג?

אליעד מסביר בפירוט את המורכבות של התופעה:
  • כאשר אדם הוא "קשה להשגה", הוא יוצר אצל הצד השני תחושה שהוא אדם בעל ערך. כמו שג'יפ יוקרתי או מטוס פרטי נתפסים כבעלי ערך משום שקשה יותר להשיג אותם, כך אדם שמערימים בפניו קשיים נתפס כבעל ערך גבוה יותר.
  • הדוגמה שאליעד נותן: למה אנשים מתלהבים יותר לקנות ג'יפ אמיתי מאשר צעצוע ג'יפ פשוט? כי הג'יפ האמיתי קשה יותר להשגה. ככל שמשהו קשה להשגה, הוא נתפס כיותר יוקרתי ונחשק.
  • עם זאת, אם אתה קל מדי להשגה, כלומר, תמיד זמין ומוכן מיידית כשבן הזוג רוצה אותך, זה יכול להפוך אותך למובן מאליו ופחות מוערך. הוא מדגים זאת עם ראייה: אף אחד לא מתלהב מזה שהוא רואה, משום שזה קל להשגה ומובן מאליו. לעומת זאת, אם כולם סביבך היו עיוורים ורק אתה היית רואה, היית מעריך את היכולת הזאת יותר.
מה הסכנה של להיות "קשה מדי להשגה"?

אך לצד היתרונות של להיות "קשה להשגה", אליעד מזהיר מפני חסרונות משמעותיים לא פחות:
  • כאשר אתה "קשה להשגה" יתר על המידה, הצד השני עלול להרגיש דחוי, לא אהוב ולא מספיק טוב.
  • התחושה שאתה לא רוצה אותו עלולה לפגוע ברגשותיו, וכתוצאה מכך הוא עלול לרצות אותך פחות, ובסופו של דבר לאהוב אותך פחות.
כלומר, להיות קשה להשגה מדי יכול לפגוע במערכת היחסים, לגרום לצד השני להרגיש שאינו בעל ערך, וליצור תחושת דחייה שעלולה להרוס את הזוגיות.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בין "קשה להשגה" ל"קל להשגה"?

אליעד מדגיש שהחוכמה היא למצוא את האיזון הנכון. אין תשובה חד משמעית האם להיות תמיד "קשה להשגה" או "קל להשגה". המטרה היא להבין לעומק את בן הזוג:
  • האם בן הזוג רוצה שתהיה קצת "קשה להשגה" כדי שירגיש שאתה שווה יותר, או שדווקא להיות "קל להשגה" ולהיות זמין עבורו זה מה שיעשה לו טוב?
  • אליעד מסביר שלפעמים אנשים אומרים "לא" דווקא כדי ליהנות יותר כשהם בסופו של דבר יגידו "כן". כמו מצב שבו בחורה אומרת שהיא לא רוצה סקס רק כדי להעצים את ההנאה שלה כשהיא בסוף כן רוצה. כך גם להפך: לפעמים בן אדם אומר שהוא לא רוצה משהו כשהוא דווקא מאוד רוצה, כדי להגדיל את ההנאה שלו כשהוא משיג זאת בסופו של דבר.
  • אליעד מדגים גם מקרים נוספים: לפעמים מישהו רוצה להרגיש שהוא מושג נגד רצונו, כמו אדם סאדו - מזוכיסט שמשלם כסף כדי שמשהו יקרה לו "נגד רצונו", למרות שברור שהוא רוצה בכך.
הנקודה החשובה היא להבין לעומק את הפסיכולוגיה של בן הזוג. ישנם אנשים שייהנו יותר מתחושת הקושי, וישנם כאלו שייפגעו מכך. לכן, חשוב לקרוא את הסיטואציה ולדעת בדיוק מתי להיות קשה להשגה, כמה, ואיך לעשות זאת בצורה נכונה.

מהי השורה התחתונה לגבי "קשה להשגה" בזוגיות?

בסיכום דבריו אליעד מציין כי "קשה להשגה" הוא כלי עבודה. לא חובה להשתמש בו תמיד, אך הוא יכול להיות יעיל כאשר משתמשים בו בחוכמה. המפתח הוא לוודא שהצד השני מרגיש טוב בקשר, כי בסופו של דבר, הרגשה טובה היא הבסיס למערכת יחסים מוצלחת.
קשה מידי להשגה, קל מידי להשגה, להיות מובן מאליו, לגרום למישהו להעריך אותך, כשאת אומרת לא למה את מתכוונת, רוצה אבל אומר שלא רוצה, לא רוצה אבל אומר שכן רוצה, משחקים במערכות יחסים, קשה להשגה בזוגיות, איך לגרום לו להעריך אותך? איך לגרום לה להעריך אותך?
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן