מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9607
קירבה וריחוק בזוגיות, האם ריחוק יוצר קרבה? האם קרבה יוצרת ריחוק? לשמור על מרחק בזוגיות, למה כשהוא רוצה אני לא רוצה? למה כשהוא לא רוצה אני רוצה? למה כשהוא רוצה אותך את לא רוצה אותו? למה כשהיא רוצה אותך אתה לא רוצה אותה? מערכות יחסים
מה ההיגיון בכך שכאשר מתקרבים, מתרחקים בזוגיות?

הנושא של קירבה וריחוק במערכות יחסים הוא דינמיקה שמעסיקה לא פעם זוגות. נשאלת השאלה: איך ייתכן שכשאדם מתקרב לבן או בת הזוג, מעניק להם אהבה ומסירות, דווקא אז הם מתחילים להתרחק? ולעומת זאת, כאשר הוא מתרחק, פתאום הם רוצים אותו יותר? יש לכך הסברים פסיכולוגיים שמסבירים את התופעה הזו.

האם האדם רוצה זוגיות או להרגיש טוב?

הבנת ההתנהגות הזאת מתחילה בהבנה בסיסית על מהות הרצונות האנושיים. האדם לא בהכרח רוצה זוגיות בפני עצמה. הוא רוצה להרגיש טוב. אם הזוגיות גורמת לו להרגיש טוב - הוא יהיה בה. אם לא - הוא יברח ממנה. כאשר בן הזוג רוצה את האחר, הוא למעשה רוצה את התחושה שהוא יכול להיות מאושר איתו. הבעיה מתחילה כאשר התחושה הזאת לא נשמרת.

הצורך בהישג וכיבוש בזוגיות

במקרים רבים, אדם מחפש תחושת הישג וכיבוש. לדוגמה, גבר שמחפש להרגיש שהוא כובש את בת הזוג שלו. ברגע שהיא כבר לגמרי שם עבורו, הוא עשוי להפסיק להתרגש ממנה, כאילו היא כבר מובן מאליו. כשדבר מסוים כבר ברור מאליו, הוא מאבד מהערך שלו. אותו עיקרון נכון גם עבור נשים - הן לא בהכרח מחפשות אהבה "רק" ממקום של רגש, אלא גם ממקום של הישג - להרגיש כי הן הצליחו להשיג את הגבר שלהן. ברגע שהן רואות אותו כאדם "קלה להשגה", גם הוא מאבד מהמשמעות עבורן.

הפתרון לדינמיקה הזו

הפתרון להימנע מהמועקה הזו ולהפוך את הזוגיות לבריאה יותר, הוא איזון. אם אתה מעניק יותר מדי אהבה, אתה הופך למובן מאליו. אל תתן יותר מדי - אלא תהיה מאוזן. בנוסף, יש ללמוד להיות "קשה להשגה" בצורה אמיתית. לא מדובר במשחקים אלא ביצירת חיים מלאים משלהם, כך שהאדם לא יתפקד על פי ציפיות הזוגיות אלא יישאר גם אינדיבידואל.

האם אהבה יתרה יכולה להפוך לשנאה?

כשאדם מתאהב בצורה עזה, לעיתים התאהבות זו הופכת לבעיה. אהבה חזקה מדי יכולה להוביל לתלות רגשית, חרדה אובססיבית ורכושנות. כל אלה יכולים להוביל את הצד השני לרצות להתרחק. כשיש יותר מדי תלות רגשית, כל רגע שבו הציפיות לא מתממשות יוביל לתסכול, וכך גם לאכזבה רגשית. במקרים כאלה, כשהאדם מתקרב יותר מדי, הוא יוצר תחושות של לחץ אצל בן הזוג שמובילות אותו להתרחק.

הפתרון: ללמוד לאהוב את עצמך

על מנת למנוע את הבעיה הזו, יש ללמוד לפתח אהבה עצמית אמיתית. כאשר אתה מרגיש טוב עם עצמך באופן עצמאי, אתה לא תלוי באחרים כדי להרגיש מאושר. במצב כזה, אם אתה מעניק אהבה, אתה עושה זאת מתוך מקום שלם, ולא מתוך צורך נואש באישור.

מה גורם לקרבה להוביל לריחוק?

כאשר אתה מתקרב מדי, בן הזוג עשוי להרגיש שאתה נהיה "ברור מאליו", ואז הוא לא מתלהב ממך. בנוסף, אם אתה מעניק יותר מדי אהבה, הצד השני עשוי להרגיש שאתה תלוי בו בצורה מסוכנת. דינמיקה כזו לא תומכת במערכת יחסים בריאה.

הדרך לפתרון

פתרון האפשרי הוא ללמוד איך להיות מאוזן רגשית, לא להיות תלוי בן הזוג, ולהימנע ממניפולציות של "להתקרב - להתרחק". זוגיות טובה צריכה להיות יציבה, ולא להיבנות על משחקים. פיתוח אהבה עצמית הוא כלי חשוב - לא לחפש את האהבה דרך חיזוקים חיצוניים, אלא לפתח תחושות חיוביות פנימיות.

לסיכום

הדינמיקה של קירבה וריחוק בזוגיות נובעת ממספר סיבות עיקריות: אם אתה הופך לברור מאליו או אם אתה מעניק יותר מדי אהבה בצורה שתלטנית. הפתרון לכך הוא לעבוד על איזון רגשי, להיות אדם שלם גם מחוץ לזוגיות, ולהפסיק להיתלות רגשית בבן הזוג.
מה ההיגיון בכך שכאשר מתקרבים, מתרחקים?

הנושא של מערכות יחסים מעורר לא פעם שאלה מתסכלת: איך ייתכן שכאשר אדם מתקרב לבן או בת הזוג שלו, מעניק להם אהבה ומסירות, דווקא אז הם נוטים להתרחק? ולעומת זאת, כאשר הוא מתרחק, פתאום הם רוצים אותו יותר?

האדם לא מחפש זוגיות - הוא מחפש להרגיש טוב

האדם לא רוצה זוגיות בפני עצמה. הוא גם לא בהכרח דוחה זוגיות. מה שהוא באמת רוצה זה להרגיש טוב. אם זוגיות גורמת לו להרגיש טוב - הוא יהיה בה. אם היא לא עושה זאת - הוא יברח ממנה. השאלה אם האדם רוצה אותך או לא, אינה שאלה של אהבה אלא של חוויית הרגשה טובה.

הצורך בהישג וכיבוש

במקרים רבים, אדם מחפש תחושת הישג וכיבוש. אם גבר, למשל, מחפש להרגיש שהוא כובש את בת הזוג שלו, הרי שברגע שהיא כבר לגמרי שם עבורו, היא הופכת לברורה מאליה. בדיוק כמו שאנשים לא מתרגשים מנשימה או מהעובדה שהם רואים - זה פשוט קיים שם. וכאשר דבר מה מובן מאליו, הוא כבר לא מרגש.

האישה, למשל, רוצה להרגיש שהיא הצליחה להשיג את הגבר שלה. ברגע שהיא כבר "קלה להשגה", הוא פחות מעניין אותה. זו תחושת הכיבוש וההשגה שמניעה רבים מאיתנו, יותר מאשר האהבה עצמה.

אז איך פותרים את זה?

יש כמה דרכים להתמודד עם הדינמיקה הזו:
  • להיות מאוזנים באהבה:

    לא להעניק יותר מדי ולא פחות מדי. אדם שמעניק יותר מדי אהבה - הופך לברור מאליו, ואנשים לא מעריכים דבר מובן מאליו.
  • ללמוד להיות "קשה להשגה" בצורה אמיתית:

    לא במשחקים, אלא ביצירת חיים מלאים משלך. כך, אתה לא צריך להעמיד פנים שאתה עסוק - אתה באמת עסוק.
  • להיות אינדיבידואל בזוגיות:

    הזוגיות צריכה להיות חלק מהחיים שלך, לא המרכז של חייך. כשאתה ממוקד אך ורק בזוגיות, אתה נצמד חזק מדי, וזה מרחיק.
  • לא לשחק משחקים:

    המשחק של "להתקרב - להתרחק" הוא קצר טווח. זוגיות טובה נבנית על יציבות רגשית ולא על מניפולציות.
אהבה יתרה עלולה להפוך לשנאה

התאהבות חזקה מדי יכולה להפוך לבעיה. כאשר אדם אוהב מישהו באופן קיצוני, פעמים רבות הוא הופך לרכושני, חרדתי ואובססיבי. בן הזוג השני מתחיל לחוש חנק ורוצה להתרחק.

ככל שאדם יותר תלוי במישהו אחר לאושר שלו, כך הסיכוי גבוה יותר שברגע שהוא לא יקבל את מה שהוא מצפה לו - הוא יאשים את האחר. וזה מוביל לתסכול ולריבים. ולכן, כשאדם מתקרב יותר מדי ומעניק אהבה מוגזמת, זה יכול לגרום לצד השני לרצות להתרחק מתוך חשש מהמחויבות הרגשית.

המפתח: ללמוד לאהוב את עצמך

כדי למנוע את הבעיה הזו, יש לעבוד על פיתוח אהבה עצמית אמיתית. כאשר אדם מרגיש טוב עם עצמו באופן עצמאי, הוא לא הופך להיות תלותי רגשית, ולכן גם כאשר הוא מעניק אהבה - הוא לא עושה זאת מתוך צורך נואש באישור או בתמורה.

מי שמרגיש טוב עם עצמו יכול להישאר בזוגיות בריאה, שבה הוא לא צריך להיאחז באדם השני או לשחק משחקים כדי לשמור על עניין. כשהוא מעניק אהבה - הוא עושה זאת מתוך מקום שלם, לא מתוך חרדה או צורך לרצות.

לסיכום

אם אתה מתקרב ובן הזוג שלך מתרחק, זה עשוי לנבוע מאחת משתי סיבות עיקריות:

1. אתה הופך לברור מאליו ולכן מאבד עניין.

2. אתה מעניק אהבה באופן שתלטני מדי, מה שמרתיע את הצד השני.

הדרך לפתרון היא לעבוד על איזון רגשי, להפסיק להיתלות רגשית בבן הזוג, ולהיות אדם שלם גם מחוץ לזוגיות.

למידע נוסף, ניתן לחפש באתר EIP.co.il על נושאים כמו קשה להשגה, תלות בזוגיות, איך להרגיש טוב לבד, התאהבות ואובססיה בזוגיות.
למה כשהוא לא רוצה אותך את רוצה אותו? למה כשהיא לא רוצה אותך אתה רוצה אותה? קרוב רחוק בזוגיות, אינדיבידואל בזוגיות, להיפרד כדי לשמור על הזוגיות, להרגיש טוב לבד, להיות תלוי בזוגיות, התמכרות לזוגיות, התמכרות לבני זוג, נרקיסיזם בזוגיות, בני זוג נרקיסיסטים, למה כשאני מתקרבת הוא מתרחק? למה כשאני מתרחקת הוא מתקרב? למה כשאני מתקרב היא מתרחקת? למה כשאני מתרחק היא מתקרבת? מה גורם לגבר להתרחק? בן הזוג מתרחק, איך להתנהג עם גבר נעלם וחוזר? איך להתנהג עם גבר בתחילת קשר? גבר שמפחד להתאהב, פחד מאינטימיות, דמויות בזוגיות, איך התאהבות הופכת אותך למפלצת? מפלצת בזוגיות, מה גורם לבחורה להתרחק? בת הזוג מתרחקת, איך להתנהג עם בחורה נעלמת וחוזרת? איך להתנהג עם בחורה בתחילת קשר? אישה שמפחדת להתאהב, למה כשהיא רוצה אני לא רוצה? למה כשהיא לא רוצה אני רוצה? איך להצליח בזוגיות? פחד מזוגיות אינטימית, להיות קשה להשגה בזוגיות, להיות מובן מאליו בזוגיות, איך ליצור משיכה בזוגיות? איך לגרום למישהו לא להתרחק ממך? איך לשמור על התשוקה לאורך זמן? איך לשמור על משיכה לאורך זמן?
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן