מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9584
שותפויות, בחירת שותף לעסק, בחירת שותף לחיים, שותפות זוגית, שותפות עסקית, הסכם ממון, הסכם גירושין, הסכם נישואים, ממי אתה מתגרש, עם מי אתה מתחתן? פירוק חברה, לבחור שותף, בחירת שותף, הסכם שותפות, איך לבחור שותפים? תיאום ציפיות
איך לבחור שותפים טובים לעסק ולחיים?

הבחירה בשותפים, בין אם מדובר בשותפות עסקית או זוגית, היא אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שיכולים להשפיע על הצלחתך. מדובר בהחלטה שעשויה להחזיק מעמד לאורך זמן, ולכן חשוב לבצע אותה בצורה מעמיקה ומחושבת. אליעד כהן מסביר שהשאלה הזו רחבה הרבה יותר ממה שהיא עשויה להיראות. בין אם מדובר בעסק, זוגיות, רכישת נכס, או אפילו קנייה של פריט לבוש, כל החלטה שכזו יכולה להיתפס כסוג של שותפות.

מהו הגורם החשוב ביותר בהצלחה בשותפות?

הגורם המרכזי שיכול להבטיח הצלחה בשותפות הוא האופי והתאמה מחשבתית. אליעד מדגיש, אם אין התאמה באופי ובדרך החשיבה, כל שותפות, בין אם היא עסקית או זוגית, לא תוכל להחזיק לאורך זמן. גם אם בתחילה ישנה התאמה אינטרסנטית, חשוב לזכור שללא התאמה מחשבתית ואישית, הקשר לא יחזיק מעמד.

האם ניתן לדעת מראש אם השותף מתאים?

אחת מהשאלות המשמעותיות בתחום היא האם אפשר לדעת מראש אם השותף יצליח להסתדר איתך לטווח הארוך. התשובה של אליעד היא שאין אפשרות לדעת בוודאות אם השותף אכן יתאים. החיים משתנים, והזמן עשוי לחשוף צדדים שונים באופי ובגישה של השותף. לכן, היכולת לנהל שותפות מוצלחת תלויה באומץ להבין שאין שום ערבויות מוחלטות לגבי הצלחה עתידית.

איך בוחנים את ההתאמה של השותף?

לפי אליעד, יש כמה שאלות מרכזיות שיש לשאול את עצמך כאשר אתה בודק אם שותף מתאים לך:
  • האם אני מסתדר עם האופי של השותף?
  • האם יש לנו ערכים משותפים?
  • האם אני מוכן להתמודד עם החסרונות של השותף?
  • האם אנחנו חושבים בצורה דומה על הדברים הקריטיים ביותר?
  • האם אני רואה את עצמי מסתדר עם השותף בטווח הארוך?
מהי נקודת המפתח בכל שותפות?

אליעד טוען כי אחת מהטעויות הגדולות ביותר שנעשית בשותפות היא חוסר מחשבה על הדרך בה תוכל לצאת מהשותפות במידה שתהיה צורך בכך. בעסקים, ובמיוחד בזוגיות, חשוב לדעת מראש איך ניתן להיפרד, ולא להניח שהפרידה תהיה תמיד ידידותית ויפה. פעמים רבות, כאשר צצים קשיים, הצד השני עשוי להפתיע אותך בתגובה בלתי צפויה.

מה חשוב לדעת בשותפות עסקית?

כאשר מדובר בשותפות עסקית, ישנם פרמטרים נוספים שחשוב להכניס להסכם:
  • חלוקת תפקידים ואחריות
  • חלוקת רווחים
  • ניהול משברים
  • קבלת החלטות
אך הסעיף החשוב ביותר, על פי אליעד, הוא מה קורה אם אחד מהצדדים רוצה לצאת מהשותפות. אם לא מכניסים סעיף כזה בהסכם, תוכל למצוא את עצמך במלכודת עסקית.

איך להימנע מתלות בשותפות?

הדבר החשוב ביותר בשותפות, במיוחד כאשר מדובר בשותפות עסקית, הוא לא להפוך אותה להכרחית. אליעד אומר ששותפות טובה צריכה להיות משהו שנעשה מתוך רצון ולא מתוך תלות רגשית או כלכלית. השאלה שיש לשאול את עצמך היא אם תוכל להסתדר לבד גם אם השותפות תתפרק.

הסיכום המהותי ביותר בבחירת שותפים

בסופו של דבר, אליעד מדגיש את הצורך להבין שאין דרך לדעת מראש אם השותף יתאים לך. הדבר החכם ביותר הוא לוודא מראש איך ניתן להיפרד מהשותפות במידת הצורך. ככל שתהיה יותר מוכנים למצבים שבהם תצטרך להפסיק את השותפות, כך תהיה יותר מסוגל להתמודד עם כל שינוי לא צפוי שיתרחש.
איך לבחור שותפים טובים לעסק ולחיים?

השאלה איך לבחור שותפים טובים היא הרבה יותר רחבה ממה שנדמה. זה לא רק עניין של שותפות עסקית, אלא זהו עיקרון שמקיף את כל תחומי החיים. בין אם מדובר בשותפות עסקית, זוגיות, מקצוע, רכישת נכס או אפילו פריט לבוש - כל דבר בחיים הוא סוג של שותפות.

החשיבות של התאמה בשותפות

כאשר אנו בוחרים שותף, בין אם לעסק, לחיים או לכל דבר אחר, יש פרמטר מרכזי שהוא החשוב ביותר - האופי והתאמה מחשבתית. אם אין התאמה באופי ובדרך החשיבה, הקשר לא יחזיק מעמד. ייתכן שתהיה ביניכם התאמה אינטרסנטית זמנית, אבל אם יש ניגוד עמוק באופי ובתפיסת העולם, יהיה קשה מאוד לנהל שותפות לאורך זמן.

האם אפשר לדעת מראש שהשותף מתאים?

האמת היא שאין דרך לדעת בוודאות האם השותף יהיה טוב עבורך, לא עכשיו ולא בעתיד. כל עוד מדובר בשותפות עם בן אדם, אין ערבויות מוחלטות. ייתכן שכיום נראה לך שמדובר באדם המתאים, אך בעוד שנה או חמש שנים הכל יכול להשתנות.

איך לבחון התאמה לשותפות?

אם אתה רוצה לבחון את התאמת השותף לעסק או לזוגיות, עליך לשאול את עצמך:
  • האם אני מסתדר עם האופי שלו? האם הוא מסתדר עם האופי שלי?
  • האם יש לנו ערכים משותפים?
  • האם אני מוכן להתמודד עם החסרונות שלו?
  • האם אנחנו חושבים בצורה דומה על הדברים הקריטיים ביותר?
  • האם אני רואה את עצמי מסתדר עם האדם הזה בטווח הארוך?
הנקודה החשובה ביותר - איך יוצאים מהשותפות?

לפני שאתה נכנס לשותפות, עליך לוודא איך אתה יכול לצאת ממנה. אחת הטעויות הגדולות ביותר היא להיכנס להסכם בלי לחשוב על האפשרות של פרידה.

כמו שאומרים: "אל תתחתן עם מישהו לפני שאתה יודע איך תתגרש ממנו".

הרבה אנשים בטוחים שאם הם אוהבים עכשיו, אז גם הפרידה תהיה יפה, אבל ברוב המקרים זה לא כך. כשהדברים מסתבכים, הצד השני עשוי להתנהג בצורה בלתי צפויה, ולפעמים דווקא האנשים הכי מקסימים יכולים להפוך לבעייתיים כשמשהו לא הולך כפי שרצו.

שותפות עסקית - מה הכי חשוב?

כאשר אתה נכנס להסכם שותפות עסקית, יש סעיפים רבים שצריך לדון בהם:
  • חלוקת תפקידים ואחריות
  • חלוקת רווחים
  • ניהול משברים
  • קבלת החלטות
אבל הסעיף החשוב ביותר הוא מה קורה אם אחד מהצדדים רוצה לצאת מהשותפות?

אם אין סעיף ברור ליציאה, אתה עלול למצוא את עצמך במלכודת עסקית שממנה קשה מאוד להיחלץ.

מה עושים כדי לא להיות תלותיים בשותפות?

הדבר החשוב ביותר הוא לא להפוך את השותפות להכרחית. שותפות טובה צריכה להיות משהו שאפשר לבחור בו מרצון ולא מתוך תלות רגשית או כלכלית.
  • האם אני יכול להסתדר לבד גם אם השותפות הזו תסתיים?
  • האם אני זוכר שזהו רק שלב בחיים ולא מחויבות נצחית?
  • האם אני דואג תמיד לשמור לעצמי אופציות נוספות?
לסיכום

הדרך הטובה ביותר לבחור שותפים היא להבין שאין דרך לדעת מראש אם הם יתאימו או לא. הדבר החכם ביותר לעשות הוא לוודא מראש איך ניתן לצאת מהשותפות במידת הצורך, ולוודא שהשותפות לא הופכת להיות תלות בלתי נשלטת.

למידע נוסף
בחירת בן זוג, בחירת בת זוג, האם היא מתאימה לי? האם הוא מתאים לי? תיאום ציפיות, הקמת שותפות, לפרק חברה, הסכם bmby, הסכם שותפים, איך לבחור שותפים לטיול? איך לבחור שותפים לדירה? איך לבחור שותפים למסע? איך לבחור שותפים לדרך? איך לבחור שותפים לעסק? הסכם מייסדים, איך לבנות שותפות? לתאם ציפיות, יציאה משותפות עסקית, פירוק שותפות עסקית, הוצאת שותף משותפות, יציאת שותף משותפות, הקמת עסק שותפות, הקמת עסק עם שותפים, עקרונות לשותפות עסקית, איך עושים הסכם שותפות? חוזה שותפות עסקית, פתיחת שותפות, הסכם פירוק שותפות, הסכם נישואין, הסכם גירושים, הסכם חתונה, הסכם לפני החתונה, הסכם ממון לפני החתונה, איך אוהב הופך לשונא? איך אהבה הופכת לשנאה? לבחור בן זוג, לבחור בת זוג
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן