מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9483
להיות מנכל, איך להיות מנכל? איך להיות מנהל? איך להצליח בתור מנכל? איך להצליח בתור מנהל? איך לנהל את עצמך? לראות את עצמך כעסק, להיות מנהל מוצלח, להיות מנכל מוצלח, איך להצליח בעסקים? פיתוח קריירה, לפתח קריירה ניהולית, ללמוד ניהול
איך להיות מנכ"ל מצליח ולנהל עסק גדול?

אליעד כהן מסביר שכדי להיות מנכ"ל מוצלח ולנהל עסקים בצורה טובה, האדם חייב תחילה לראות את עצמו כעסק. המשמעות היא להבין שבתוכנו קיימים כל התפקידים שיש בחברה גדולה - שיווק, מכירות, פיתוח, רכש, תמחור ועוד. אליעד מדגיש שכדי להצליח לנהל אחרים, קודם כל צריך להצליח לנהל את עצמנו ואת התפקידים הפנימיים שלנו בצורה הטובה ביותר. מי שלא יודע לנהל את עצמו, לא יוכל לנהל אנשים אחרים או ארגון גדול.

מה המשמעות של "להתייחס לעצמך כאל עסק"?

כדי להפוך ממישהו שהוא שכיר רגיל לאדם שמסוגל להיות מנכ"ל, אליעד מסביר שיש צורך בשינוי גישה מוחלט - במקום לראות את הבוס שלך כבוס, צריך לראות אותו כלקוח שאתה מספק לו שירותים. בכך אתה הופך מעובד שכיר לאדם עצמאי שיש לו עסק משלו. העסק הזה הוא אתה, ואתה צריך לנהל אותו בצורה האופטימלית ביותר.

לדוגמה, אליעד מתאר מקרה שבו אדם הוא רואה חשבון ומעוניין להפוך למנכ"ל. אותו אדם צריך להתייחס למשרד שבו הוא עובד כאל לקוח שלו. הוא צריך להבין שהוא מוכר שירות לבוס שלו. הגישה הזו הופכת את העובד לשותף אקטיבי בתהליך, במקום להיות עובד פסיבי שממתין להוראות. זה גורם לו לחשוב, לפעול ולהתנהל כמו מנכ"ל אמיתי כבר בשלב הזה.

איך למצוא בתוכך את כל התפקידים שקיימים בעסק?

אליעד מדגיש כי כל עסק בנוי ממחלקות ותפקידים שונים, כמו מכירות, רכש, תמחור, פיתוח ושיווק. השלב הראשון הוא למצוא בתוך עצמך איפה קיימים התפקידים הללו: איפה אתה בעצמך אחראי על מכירות, איפה אתה עושה שיווק, איפה אתה מנהל את מחלקת הפיתוח של עצמך וכן הלאה.

לדוגמה, אם יש לך רעיון מסוים, עליך לחשוב כיצד אתה "מוכר" את הרעיון הזה לבוס או לעמיתים שלך. עליך לחשוב איך אתה מתמחר את הערך שאתה מביא לארגון שלך, איך אתה משווק את היכולות שלך ומפתח אותן. אליעד מדגיש שבלי היכולת לראות את התפקידים הללו בתוכך ולנהל אותם בצורה טובה, אין סיכוי שתצליח לנהל תפקידים דומים בארגון גדול.

למה אי אפשר להצליח בניהול עסק גדול בלי לנהל את עצמך היטב?

אליעד מסביר שאין שום הבדל בין לנהל עסק קטן, עסק גדול או לנהל את עצמך - הכל פועל על אותו העיקרון. הוא מציין במפורש שכאשר אתה רואה את עצמך כעסק ואתה יודע לנהל את עצמך בצורה יעילה, אז ברגע שנותנים לך לנהל עסק עם מאות או אלפי עובדים, כל שעליך לעשות הוא לדמיין שהעסק הגדול הזה הוא בעצם אתה עצמך, רק בגודל גדול יותר.

לדוגמה, במקום שתהיה לך זוג ידיים אחת, אתה מדמיין שיש לך אלפי ידיים. במקום שיהיה לך מוח אחד, אתה מדמיין שיש לך אלפי מוחות שחושבים בו זמנית. העיקרון הוא אותו עיקרון - יש לך מטרות ומשאבים, ועליך לדעת כיצד למצות את המשאבים שלך להשגת המטרות שלך בצורה האידיאלית ביותר. מי שמצליח לעשות זאת עם עצמו, יצליח לעשות זאת גם עם עסק גדול.

כיצד לנהל אלפי עובדים בקלות?

כדי להמחיש את הנקודה, אליעד נותן דוגמה ברורה: אם אתה מצליח לנהל את המשאבים האישיים שלך ולהשיג מטרות אישיות בצורה יעילה, אתה יכול לעשות את אותו הדבר בדיוק כשיש לך אלפי עובדים. כל עובד הוא פשוט חלק מהגוף הגדול שלך. הדרך הטובה ביותר לנהל אותם היא לשאול את עצמך: אם היית האדם שיש לו את כל היכולות והכישורים של כל אלפי העובדים האלה - מה היית עושה הלאה?

התשובה שתגיע אליה היא התשובה הנכונה לאופן שבו צריך לנהל את החברה. בצורה הזו, גם ניהול של מאה אלף עובדים הופך לדבר פשוט וקל יותר. הכל עניין של גישה והסתכלות נכונה על עצמך ועל העסק כולו.

מה הקשר בין משאבים, מטרות והצלחה בניהול?

לפי אליעד, הצלחה בניהול עסק גדול או קטן היא תוצאה של הבנת שני דברים מרכזיים:
  • הכרת המטרות שלך בצורה ברורה
  • הכרת המשאבים שלך ויכולת למצות אותם בצורה מיטבית להשגת המטרות
מי שלא יודע לנהל את עצמו ולהשיג את מטרותיו באמצעות המשאבים האישיים שלו, לא יוכל לעשות זאת גם בעסק. אליעד מסביר שהיכולת הזו היא קריטית ביותר - כי אם אתה לא יודע איך להשיג את המטרות שלך כבן אדם יחיד, אין סיכוי שתוכל לעשות זאת בצורה אפקטיבית עם ארגון גדול. לעומת זאת, אם תדע לעשות את זה עם עצמך, אתה יכול להיות מנכ"ל מצליח ולנהל כל ארגון בכל סדר גודל.
ללמוד לנהל, ללמוד עסקים, להתקדם במקום העבודה, להתייחס לבוס כאל לקוח, להתייחס לעצמך כאל עסק, להפוך משכיר לעצמאי, איך לנהל חברות? איך לנהל עסקים? איך להצליח בניהול העסק? אימון למנהלים, תכונות אופי של מנהל טוב, תכונות אופי של מנכל טוב
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן