מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9473
הצלחה בעסקים, איך לפתח קריירה? איך לפתח עסק מצליח? טעויות בהקמת עסק, איך להתקדם בעבודה? למה עסקים נכשלים? למה עסקים לא מצליחים? טעויות של אנשי מקצוע, לעשות כסף מאומנות, איך לנהל עסק? איך מנהלים עסקים? אימון להקמת עסק
מהי הטעות הגדולה ביותר של אנשי מקצוע הרוצים לפתוח עסק?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר את הטעויות הנפוצות של אנשי מקצוע שמעוניינים לפתוח עסק עצמאי. על פי אליעד, הטעות הגדולה ביותר היא ההנחה שניהול עסק מסתכם רק ביכולות המקצועיות של בעל העסק. לדוגמה, אדם שהוא צייר מוכשר או מתכנת מבריק עשוי להאמין כי הצלחה עסקית תלויה רק במיומנות האישית שלו במלאכת הציור או התכנות. אולם, על פי אליעד, עסק מצליח חייב לכלול הרבה יותר ממחלקת ייצור בלבד.

העסק צריך לפעול בכמה תחומים בו זמנית: שיווק, פרסום, גבייה, גיוס עובדים, יחסי ציבור ועוד. אם בעל העסק מתמקד אך ורק במקצוע שלו, הוא עלול להחמיץ את הצורך בפונקציות אחרות הנדרשות להצלחת העסק. לדוגמה, אם הצייר או המתכנת ישקיעו את כל זמנם בכדי לפתח את המוצר המושלם, הם לא ישקיעו מספיק בשיווק או בשירות לקוחות, מה שיפגע בהצלחת העסק.

מדוע אי אפשר להשקיע רק במחלקת היצור?

אליעד מסביר שלעסק מצליח יש כמה מחלקות, ולא ניתן להסתפק רק בהשקעה במחלקת היצור. גם חברות גדולות כמו מייקרוסופט ו - גוגל משקיעות לא רק בפיתוח המוצר אלא גם בשיווק, פרסום, גבייה, הכשרת עובדים ועוד. אם לא תהיה השקעה בשיווק, בלקוחות וביחסי ציבור, המוצר הטוב ביותר לא יביא בהכרח להצלחה עסקית.

כיצד לפתור את הבעיה ולהתמקד בעוד תחומים?

ישנן כמה דרכים להתמודד עם הבעיה ולהפוך את העסק להצלחה:

1. ללמוד להרחיב את תחומי העיסוק - בעל עסק יכול ללמוד תחומים נוספים כמו שיווק, מכירות, שירות לקוחות ויחסי ציבור, או לפחות להכיר בחשיבותם.

2. לצרף שותפים או עובדים - אם אדם אוהב לצייר או לתכנת, הוא יכול לשתף פעולה עם שותף שיתמחה בשיווק או בגביית תשלומים. כך כל אחד יוכל להתמקד במה שהוא טוב בו, וכך יכוסו כל תחומי העסק.

האם עיקרון זה נכון גם לשכירים?

העקרונות המובאים על ידי אליעד לא תקפים רק לעסקים עצמאים, אלא גם לשכירים. עובדים אשר מצטיינים במקצוע שלהם, אך לא מפתחים את הכישורים החברתיים, ניהוליים ושיווקיים שלהם, עשויים להיתקע באותו תפקיד. על פי אליעד, שכירים צריכים להבין שהבוס שלהם הוא הלקוח שלהם, ושהם צריכים לפתח גם את "מחלקת השיווק" שלהם על מנת להתקדם. עליהם להשקיע לא רק במקצועיות שלהם אלא גם בכישורים ניהוליים, חברתיים ותקשורתיים על מנת להצליח ולקדם את הקריירה שלהם.

מה כדאי לזכור כדי להתקדם?

כמו בעסק עצמאי, גם כשכיר חשוב לזכור ששיפור מקצועי הוא רק חלק מהפאזל. אם השכיר רוצה להרוויח יותר ולהתפתח, עליו להשקיע לא רק בכישוריו המקצועיים אלא גם בתחומים נוספים כמו שיווק עצמי, יכולות ניהול, ופיתוח קשרים ארגוניים. עליהם לבדוק איפה להשקיע את המשאבים: האם לפתח את יכולות התקשורת, ללמוד ניהול או לשפר את השיווק העצמי?

לסיכום, מה חשוב לעשות?

בפתיחת עסק, חשוב לזכור שאין להסתמך רק על המיומנויות המקצועיות כדי להצליח. יש להשקיע גם בתחומים נוספים כמו שיווק, פרסום, גבייה, שירות לקוחות ויחסי ציבור. אם אינך יכול להשקיע בעצמך בכל תחום, ניתן לשתף פעולה עם שותפים או עובדים שמתמחים בתחומים האלה. גם כשכיר, השקעה בכישורים ניהוליים ושיווקיים היא חיונית להתקדמות בקריירה. אל תשכח לראות את הבוס שלך כלקוח, ולבצע שיווק עצמי, בדיוק כמו בעסק עצמאי.
מהי הטעות הגדולה ביותר של אנשי מקצוע הרוצים לפתוח עסק?

אנשים מקצועיים רבים, בין אם הם הטובים בעולם בתחומם או פשוט מצטיינים בעבודתם, מאמינים שאם ישקיעו את כל המאמצים שלהם ביצור המוצר או במתן השירות, העסק בהכרח יצליח. אם מישהו הוא צייר יוצא דופן או מתכנת מבריק, נדמה לו שהסיבה שהוא יצליח מבחינה עסקית היא איכות המוצר או השירות שהוא מייצר. אך למעשה, עסק דורש מחלקות נוספות ומגוון פונקציות: שיווק, פרסום, גבייה, גיוס עובדים, יחס לציבור ועוד.

כאשר אדם פותח עסק ומתמקד אך ורק במה שהוא אוהב לעשות, לדוגמה לצייר כל היום או לתכנת את המוצר המושלם, הוא מזניח מחלקות חיוניות אחרות. עם הזמן מתגלה שזהו מקור לכישלון העסק, משום שאין די בפרויקט יצירתי או מוצר מושלם ללא פעולות משלימות של שיווק ומכירות, ניהול כספים וגבייה, יחסי ציבור, שירות לקוחות וכדומה.

מדוע אי אפשר להשקיע רק במחלקת היצור?

בעסק מצליח, כמו בחברות גדולות דוגמת גוגל או מייקרוסופט, מתקיימים כמה תחומי פעילות במקביל. לא די רק בהשקעה במחלקת הפיתוח או היצור: לצד הפיתוח, משקיעים בשיווק, בפרסום, במיתוג, בגבייה, בגיוס ובהכשרת עובדים. מי שפותח עסק מתוך תשוקה גדולה לתחום העיסוק (כמו ציור או תכנות) נוטה להמשיך ולהתמקד רק בצד המקצועי ולהזניח את שאר החלקים החיוניים להצלחת העסק.

בנוסף, גם אם המשך ההשקעה במוצר משפר את האיכות או מוסיף עוד יכולות, אין זה בהכרח ישפר את הרווחים בקצב הרצוי. ייתכן למשל שפיתוח נוסף במוצר יביא עליה של אחוזים בודדים בהכנסות, בעוד השקעה בשיווק או במכירות עשויה להקפיץ את ההכנסות משמעותית.

כיצד לפתור את הבעיה ולהתמקד בעוד תחומים?

יש כמה אפשרויות:

1. ללמוד לאהוב ולפתח את שאר החלקים של העסק. במקום להישאר בתשוקה המקצועית המקורית בלבד, אפשר לרכוש מיומנויות נוספות כמו שיווק, מכירות, שירות לקוחות ויחסי ציבור, או לפחות להכיר בחשיבותם.

2. לצרף שותפים או עובדים נוספים. אם מישהו אוהב רק לצייר או רק לתכנת, אפשר לצרף שותף שכל תפקידו הוא שיווק ומכירות, או מישהו שאוהב ומתמחה בגבייה ובגיוס לקוחות. כך כל אחד עוסק במה שהוא טוב בו ומהנה אותו, וביחד מכסים את כל תחומי העסק.

מדוע העיקרון נכון גם לשכירים?

למרות שיש הבדל בין עצמאים לשכירים, הטעות קיימת גם בעולם התעסוקה השכיר. עובד שכיר טוב מאוד בתחומו עלול להישאר באותו תפקיד אם אינו מקדם את עצמו בתחומים אחרים. שכיר שרוצה "להתקדם" בקריירה צריך לראות בעצמו עסק לכל דבר:

- לזהות שהבוס אינו "בוס" אלא לקוח.

- להבין שמעניקים שירות (הכישורים והיכולות) לבוס שמשלם משכורת.

- להשקיע לא רק במקצועיות עצמה, אלא גם בכישורים חברתיים, יכולות ניהול, שיווק עצמי ופיתוח קשרים בתוך הארגון.

כך, בדיוק כמו בעל עסק הנדרש לנהל מספר מחלקות, גם שכיר יכול לשפר את "מחלקת השיווק" שלו מול הבוס או מול מקומות עבודה אחרים, לבחון אפשרויות תעסוקה נוספות, לבקש העלאה במשכורת ועוד.

מה כדאי לזכור כדי להתקדם?

חשוב להבין ששיפור הצד המקצועי הוא רק חלק מהפאזל. אם רוצים להרוויח יותר או לגדול בתפקיד, צריך להקדיש משאבים גם לתחומים נוספים. בעסק יש לבדוק שוב ושוב היכן נכון להשקיע: האם להשקיע עוד בפיתוח המוצר או בשיווקו? האם נכון כרגע להרחיב את צוות המכירות או להוסיף פונקציה חדשה של יחסי ציבור?

אותו הדבר נכון גם כשכיר: האם להשתתף בקורסים לשיפור התקשורת הבין - אישית? האם ללמוד כלים מעולם הניהול כדי לקחת אחריות רבה יותר בתפקיד הנוכחי? אלו דוגמאות ל"מחלקות" נוספות שאפשר ואף כדאי לפתח, במקום להתמקד אך ורק במקצועיות הליבה.

לסיכום, מה חשוב לעשות?

כאשר פותחים עסק, אי אפשר להסתמך אך ורק על היכולת המקצועית ולצפות להצלחה כלכלית. יש לוודא שכל מחלקות העסק פועלות, בין אם על ידי לימוד עצמי ותפעול שלהן או על ידי הכנסת שותפים ואנשי מקצוע. גם כשכיר, ההתקדמות אינה תלויה רק באיכות העבודה המקצועית, אלא גם ביכולת להציג ולשווק את עצמך ולהבין שהבוס הוא למעשה לקוח.
לראות את הבוס כלקוח, להתייחס אל הבוס כלקוח, להתקדם במקום העבודה, טעויות של שכירים, טיפים לשכירים, להתפטר ממקום העבודה, לגרום לבוס לתת לך העלאה במשכורת, לשכנע את הבוס לתת לך העלאה בשכר, לגרום לבוס לקדם אותך, לפתח קריירה כשכיר, פיתוח קריירה כשכיר, השקעה במחלקת הייצור, השקעה במחלקת הפיתוח, אימון לעסקים, אימון לניהול עסקים, אימון לעצמאים, טיפים לעצמאים, טיפים לניהול עסק מצליח, איך להצליח בעסק? למה העסק לא מצליח? טעויות של עסקים טובים, מחלקת שיווק, מחלקת פרסום, מחלקת יחסי ציבור, מדריך להקמת עסק, עצמאי או שכיר, איך לשווק את עצמך? איך לאהוב למכור?
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן