מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=8487
מוטיבציה להתמדה להשגת כל רצון למרות כל הקשיים כנגד כל הסיכויים, איך להשיג כל מטרה בלתי אפשרית? אין דבר העומד בפני הרצון, כל דבר ניתן להשיג, איך להתמודד עם קשיים? איך להשיג בוודאות כל רצון בעולם? ליקוטי מוהרן ח"א סו
איך לשמור על מוטיבציה להשגת כל מטרה למרות כל הקשיים?

הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא כיצד ניתן לשמור על מוטיבציה ולהתמיד להשיג כל רצון או מטרה, גם כשנדמה שהמטרה בלתי אפשרית, וגם כנגד כל הסיכויים. אליעד מסביר כי כל מטרה בעולם ניתנת להשגה באופן מוחלט, ללא יוצאים מן הכלל, אם האדם באמת רוצה אותה במאה אחוז. הסיבה לכך שאנשים מתקשים להשיג מטרות שונות, היא שהם לא רוצים אותן באמת ובתמים, אלא רוצים אותן למען מטרה אחרת נסתרת, וזה פוגע ביכולתם להתמיד ולהתמודד עם קשיים בדרך.

למה באמת קשה להשיג מטרות גדולות?

אליעד מתאר כי ככל שהמטרה גדולה ומשמעותית יותר, הקשיים והמניעות בדרך אליה יהיו גדולים יותר. הוא משתמש בדוגמאות פשוטות ויומיומיות כדי להסביר את הרעיון:
  • אדם שרוצה כסף, יכול להשיגו יחסית בקלות על ידי עבודה. אך אם הוא רוצה כסף שיופיע באופן ניסי בכף ידו, הדבר ידרוש מאמץ עצום משום שהרצון הזה סותר את חוקי הפיזיקה, אך עדיין אינו סותר לחלוטין את ההיגיון. אם הוא ירצה משהו שסותר אפילו את ההיגיון, כמו לעוף באוויר ללא אמצעים טכנולוגיים, הדבר יהיה קשה עוד יותר, וידרוש ממנו רמה של רצון ואמונה גדולים מאוד.
  • ככל שהיעד המבוקש גבוה יותר, כך גם המניעות, ההתנגדויות, הקשיים והפחדים בדרך יהיו גדולים יותר. אך דווקא המניעות הללו מראות על החשיבות והעוצמה של המטרה, וככל שהמטרה משמעותית יותר עבור האדם, כך גדל הרצון והכוח שהוא צריך להשקיע.
מדוע אנשים מאבדים מוטיבציה בדרך להשגת רצון מסוים?

אנשים מאבדים מוטיבציה בגלל שהם לא רואים תוצאות מיידיות או ברורות. אליעד מביא דוגמה של אדם שהולך לחדר כושר, הוא רואה את ההתקדמות בתהליך באופן מוחשי. לעומת זאת, כאשר אדם עוסק בחקירה עצמית או בחקירת רצונות עמוקים, הוא לא תמיד יכול לראות תוצאות באופן מיידי או ברור, ולכן דעתו מוסחת בקלות והוא מתקשה לשמור על רצון ועניין להמשיך בחקירה.

מה ההבדל בין לרצות משהו באמת לבין לרצות לצאת ידי חובה?

אליעד מסביר את ההבדל בין רצון אמיתי לבין רצון לצאת ידי חובה באמצעות דוגמה של מצוות הנחת תפילין:
  • אדם שרוצה להניח תפילין בשביל לצאת ידי חובה, יכול להרגיש שהצליח לקיים את המצווה גם אם לא הצליח בפועל להניח, בגלל אונס או סיבה חיצונית, כי מבחינתו המטרה היא לסמן וי, להיות בסדר.
  • לעומת זאת, מי שבאמת ובתמים רוצה להניח תפילין, ירצה להניח אותן בלי קשר לשאלה האם הוא יוצא ידי חובה או לא, פשוט כי הוא רוצה את המצווה עצמה, את הפעולה עצמה, את החוויה עצמה. אדם כזה לא יכול להסתפק בתירוצים או בפטורים, והוא תמיד ימשיך לנסות עד שיצליח במאה אחוז להשיג את רצונו.
כיצד לוודא שבאמת רוצים את הדבר עצמו ולא משהו אחר?

אליעד מדגיש כי יש לבדוק באופן כנה מה באמת האדם רוצה:
  • אם אדם מתקשה להשיג משהו, עליו לשאול את עצמו האם הוא באמת רוצה את הדבר הזה או שבעצם הוא רוצה דבר אחר, אולי מטרה נסתרת אחרת.
  • לדוגמה, אדם שרוצה בת זוג מסוימת ואינו מצליח להשיג אותה, עליו לבדוק עם עצמו אם הוא באמת רוצה את אותה אישה, או שבעצם מה שהוא באמת רוצה זה שהיא תאהב אותו או שתמלא עבורו חסר כלשהו. אם הוא יגלה שהוא רוצה משהו אחר, הוא יבין שעליו להתמקד במטרה...
איך לא לרצות רק לצאת ידי חובה? איך לדעת באיזה רצון להשקיע? איך להרגיש רק טוב בלי רע? איך לעשות כסף בכוח המחשבה? איך לרצות משהו באמת? האם אפשר לשנות את המציאות בכח הרצון? האם באמת ניתן להשיג כל דבר? התמודדות עם מניעות להשגת רצון, חיפוש האמת בלי שום אינטרס, למה אני מנסה להבין את עצמי? למה משה רבנו לא ראה את אלוהים? לרצות את הדבר בשביל עצמו, לרצות רק לצאת ידי חובה, מה זה אומר לרצות משהו באמת? רוצה לעשות מצווה ונאנס ולא עשאה כאילו עשאה, מניעות להשגת רצון, קשיים בדרך אל המטרה, רצון שלא מצליחים להשיג אותו
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן