מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=8057
3:42התייעלות בעבודה, איך להתייעל? איך לעשות דברים ביעילות? איך לשפר ביצועים? שיפור ביצועים, איך ללכת בדרך הקצרה ביותר? איך ללכת בדרך היעילה ביותר? איך לא לבזבז משאבים? איך לא להתאמץ סתם? איך לא להתאמץ מאמץ מיותר?
איך ניתן לקצר את הדרך ולהתייעל בעבודה?

כאשר אדם שואל את עצמו כיצד לקצר את הדרך, המשמעות היא כיצד לבצע פעולה בצורה הכי קצרה, תוך שימוש בכמות המינימלית של זמן ומשאבים. אליעד כהן מסביר שכשאנחנו מדברים על "קיצור הדרך", הכוונה היא להפחתה של הזמן ושל המאמץ הנדרשים לביצוע המשימה. לדוגמה, אדם שמצליח לבצע פעולה מסוימת מהר יותר, ובפחות השקעה של אנרגיה או משאבים, נמצא למעשה בדרך הקצרה והיעילה יותר.

מה הקשר בין קיצור הדרך לבין בזבוז משאבים?

הקשר בין קיצור הדרך לבין בזבוז משאבים הוא פשוט וישיר. אם אתה מבזבז יותר משאבים מהנדרש, כמו זמן, כסף או אנרגיה, הרי שאתה הולך בדרך הארוכה יותר ולא בדרך הקצרה. אליעד מסביר כי גם הזמן הוא משאב יקר ומוגבל, ולכן כל פעולה שלוקחת יותר זמן מהדרוש היא בזבוז משאבים. הדרך להתייעלות היא להפחית כמה שיותר את השימוש במשאבים כדי להשיג את אותה התוצאה.

כיצד אפשר לוודא שלא מאריכים את הדרך בטעות?

כדי לוודא שלא מאריכים את הדרך בטעות, צריך להבין לעומק את החוקיות שעומדת מאחורי הפעולות שאנחנו עושים. אליעד מסביר שאם מבינים בצורה טובה את החוקיות של הפעולות, ניתן לזהות בקלות אילו פעולות הן הכרחיות ואילו הן מיותרות. הפעולות המיותרות הן אלו שמאריכות את הדרך שלא לצורך.

לדוגמה, אם מישהו רגיל לבצע פעולה מסוימת רק משום שכולם עושים זאת, או כי הוא רגיל אליה, או כי ככה לימדו אותו, ייתכן מאוד שהפעולה הזאת מיותרת ומבזבזת לו זמן. על מנת להתייעל, יש לבחון כל פעולה מחדש ולשאול:
  • האם אני חייב לעשות את הפעולה הזאת?
  • מה יקרה אם לא אעשה את הפעולה הזאת?
  • אולי אפשר לבצע את הפעולה הזאת בדרך אחרת, קצרה יותר?
איך לזהות פעולות מיותרות בתהליך העבודה?

כדי לזהות פעולות מיותרות בתהליך העבודה, אליעד ממליץ לשאול את עצמך בצורה מתמדת את השאלות הבאות:
  • האם באמת יש חובה לעשות את הפעולה הזאת?
  • האם הפעולה הזאת נעשית בגלל הרגל, או שיש לה סיבה הכרחית?
  • אולי אפשר לוותר על הפעולה הזאת לגמרי או לעשות אותה אחרת?
ככל ששואלים יותר שאלות מסוג זה, מתחילים לזהות דפוסים של פעולות לא נחוצות, פעולות שהן תוצאה של הרגל, נוחות, או חוסר חשיבה ביקורתית. עצם השאלה והבדיקה של הצורך בפעולה מאפשרת להסיר פעולות מיותרות ולמקד את האנרגיה בפעולות שמובילות באמת לתוצאות הרצויות.

למה פעולות מיותרות מאריכות את הדרך?

פעולה מיותרת מאריכה את הדרך משום שכל פעולה כזו לוקחת זמן, מאמץ ומשאבים אחרים שיכלו להיות מושקעים בפעולות חיוניות. אליעד מדגיש כי אפילו פעולה אחת קטנה מיותרת יכולה להפוך את התהליך כולו לארוך ולא יעיל. לכן, זיהוי והסרה של פעולות מיותרות היא המפתח לשיפור ביצועים והתייעלות.

מהם הצעדים המעשיים להתייעלות ושיפור הביצועים?

לסיכום הדברים שאליעד אומר, להלן צעדים מעשיים להתייעלות ושיפור הביצועים בעבודה:
  • הגדרת המטרה באופן ברור ובהיר.
  • בחינה מתמדת של הפעולות שמבוצעות והסיבות לביצוען.
  • שאילת שאלות ביקורתיות על כל פעולה שמבצעים: למה אני עושה אותה? האם אפשר לעשות אחרת או לא לעשות בכלל?
  • בדיקת החלופות האפשריות לפעולה מסוימת וחקירת האפשרות לבצע אותן בדרך קצרה יותר.
  • הפסקת פעולות שאינן תורמות באופן ישיר וברור להשגת המטרה.
אליעד מדגיש כי כאשר מיישמים את הגישה הזו בעקביות, התהליך הופך להיות קצר יותר, ממוקד יותר, ובסופו של דבר גם יעיל הרבה יותר.
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן