מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=4956
הזיכרון האנושי, איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? איך להחזיר אהבה? החזרת אהבה, לשנות את הזיכרון, איך לשכנע אנשים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך מחדש? לאהוב מחדש, לשנות זיכרון
איך עובד הזיכרון האנושי ואיך לשנות זיכרונות של אנשים?

כדי להבין איך אפשר לשנות את הזיכרון של אדם, אליעד כהן מסביר קודם כל איך הזיכרון עובד במוח האנושי. לפי אליעד, הזיכרון תלוי בשני פרמטרים עיקריים:
  1. הזמן שעבר מאז החוויה - ככל שהחוויה התרחשה לאחרונה, כך היא תהיה טרייה יותר בזיכרון.
  2. עוצמת המשמעות הרגשית של החוויה - ככל שהחוויה הייתה חזקה ומשמעותית יותר, האדם יזכור אותה בצורה ברורה וארוכת טווח יותר.
אליעד מדגים זאת על ידי דוגמה פשוטה: אדם שפוגש מישהו לאחר זמן ממושך, מחליט אם הוא אוהב או לא אוהב אותו לפי מה שהוא זוכר לגביו. הזיכרון הזה מתבסס על חוויות חזקות שקרו עם האדם הזה לאחרונה. לדוגמה, אם בשבוע האחרון מישהו התייחס אליך יפה, כנראה שתזכור אותו באופן חיובי יותר, גם אם לפני מספר חודשים הוא היה פחות נחמד אליך. לעומת זאת, אם בעבר הרחוק הייתה חוויה חיובית גדולה מאוד, אבל לאחרונה היו רק חוויות שליליות קטנות, הסיכוי הוא שתזכור אותו לרעה.

איך לגרום לאדם לאהוב אותך מחדש או לשנות את דעתו?

אליעד מסביר, שאם המטרה שלך היא לשנות את דעתו של אדם לגבי הרגש שלו כלפיך (למשל, לגרום לו לאהוב אותך שוב לאחר שהוא איבד את האמון בך), עליך ליצור איתו חוויות חדשות שיהיו בעלות משמעות חיובית חזקה ויתקיימו בזמן הקרוב. כלומר, זה לא יספיק להזכיר לו את מה שהיה בעבר הרחוק, כי המוח של האדם מתעדף את ההווה על פני העבר, במיוחד כשמדובר ברגשות.

כדי לשכנע מישהו לשנות את הרגש שלו, יש לקחת בחשבון שהאדם מפרש כל פעולה שלך בהתאם לזיכרונות שכבר יש לו לגביך. למשל, אם מישהו כבר פיתח תחושה שלילית כלפיך והוא בטוח שאתה רוצה לפגוע בו, אז גם אם תיתן לו מתנה, הוא יחשוב שאתה מנסה לשחד אותו או לנצל אותו. במקרה כזה, ישנן שתי דרכים עיקריות לשנות את הפרשנות השלילית:
  1. ליצור חוויה חדשה כל כך חיובית וחזקה עד שהיא תכריח את האדם לפרש אותה בצורה חיובית. כלומר, החוויה צריכה להיות כל כך משמעותית וטובה, שיהיה קשה מאוד לפרש אותה לשלילה.
  2. לעזור לאדם להיות מודע לכך שהפרשנות השלילית שלו נובעת מפחד או מחשש מפגיעה, ולנסות להרגיע אותו כדי שייתן משקל גדול יותר לרצון שלו לאהוב או להיות איתך בקשר, על פני הרצון שלו להגן על עצמו מפגיעה נוספת.
אם האדם מתעקש לא לשנות את דעתו, ניתן לנסות להבין את הפחד שלו, ולהציע לו סוג של "ביטוח" או הבטחה לכך שהחוויה השלילית לא תחזור על עצמה. אך אם לאדם אין אינטרס לשנות את דעתו והוא אינו רוצה אפילו לנסות לפרש את ההתנהגות שלך בצורה אחרת, קשה יותר לשכנע אותו.

מתי ניסיונות לשנות זיכרונות ורגשות לא יעבדו?

אליעד מבהיר שיש מצבים שבהם יהיה קשה מאוד או בלתי אפשרי לשכנע אדם לשנות את דעתו כלפיך. למשל, כשלאדם יש החלטה נחושה לא להסתכן בפגיעה נוספת והוא באופן מוחלט לא מוכן לתת הזדמנות חדשה. במקרה כזה, כל ניסיון עלול להתפרש בצורה שלילית ולא משנה כמה החוויה שתנסה ליצור תהיה טובה.

לכן, אליעד מציע קודם כל לוודא אם לאדם יש אינטרס כלשהו לשנות את דעתו או אם יש לו לפחות מוכנות קטנה לנסות לפרש אותך אחרת. אם קיימת מוכנות כזאת, אז הסיכוי לשינוי רגשות וזיכרונות עולה משמעותית.

מה המשמעות של "לזכור" באופן מודע?

אליעד מסביר שהמשמעות של "לזכור" היא פשוט שדבר מה עולה לך לתודעה...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן