מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=4705
המרדף אחרי האושר, המירוץ אחרי האושר, להטיל ספק ברצון, המרדף אחרי הרצון, המירוץ להשגת הרצון, הטלת ספק ברצון, רצון לשנות את המציאות, לנסות לא לעשות כלום, לבטל את הרצון, לא לרצות כלום
מהי הדרך להטיל ספק ברצון ואיך היא משפיעה על המרדף אחרי האושר?

בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בניתוח של המרדף אחרי האושר והמירוץ להגשמת הרצונות, תוך התמקדות בהבנת עקרונות הספק לגבי הרצון. הוא שואל כיצד אפשר לגלות את המניעים מאחורי הרצונות שלנו ומה קורה כאשר אנחנו מנסים להטיל ספק בהם.

אליעד פותח בשאלה אם ניתן באמת להטיל ספק ברצון, ומדבר על הקושי לבצע זאת. כשאנחנו שואלים את עצמנו "למה אני רוצה את זה?", אנו עשויים להיתקל בקושי לענות על השאלה או למצוא תשובות מעגליות, דבר שגורם לנו להישאר בתוך אותו "לולאת רצון" מבלי להשתחרר ממנה.

הדגש המרכזי בהרצאה הוא על כך שכשמישהו מנסה להטיל ספק ברצונו, הוא חייב לעשות זאת בדרך לוגית ומובנית, ולא מתוך רגשות. אם נשאל את עצמנו בצורה נכונה - "למה אני רוצה את זה?", נוכל לעיתים לצאת מהלופ הזה ולהגיע להבנה מדויקת יותר על המניעים הפנימיים שלנו.

בין הדוגמאות שהוזכרו בהרצאה, ישנה דוגמה על אדם ששואל את עצמו למה הוא רוצה כבוד. ברגע שהוא מתחיל להתעמק בשאלה, הוא עשוי להבין שיש לו רצון נוסף - רצון אחר שמוביל אותו לרצות כבוד, וזה יוצר סדר חדש של שאלות ותגובות פנימיות שמובילים להסרת הערפל סביב הרצון עצמו.

כשאליעד שואל אם זה לא מספיק פשוט לשאול "למה אני רוצה את זה?", הוא מציין שזו שאלה שמאפשרת שחרור מהרצון, אך לעיתים זה לא מספיק - אנחנו עלולים להיתקל בתשובות שמובילות אותנו לאותו מקום שוב ושוב. הוא מציע את הדרך של לקיחת כל הרצונות האפשריים ושאלת אותם כיחידה אחת, זאת אומרת לשאול לא רק על רצון מסוים, אלא על הרצון הכללי: למה בכלל יש לי רצון?

אליעד לא מסתפק רק בניתוח פסיכולוגי של הרצון, אלא גם מציע דרך להיפרד מהרצון על ידי תרגול של לא לעשות כלום. הוא מדבר על הרעיון של להיות במצב שבו אינך רוצה שום דבר - לא רעב, לא צמא, לא קר, לא חם - ולשאול את עצמך: "למה אני חייב לעשות משהו?" אליעד מציין כי זהו תהליך לא פשוט, שכן המוח שלנו דורש פעולה באופן טבעי, ואנשים מוצאים את עצמם נעים או פועלים מתוך דחף פנימי לעשות משהו, רק בגלל תחושת חוסר.

בהמשך, הוא מציין...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן