מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=4686
איך לנטרל את הרצון? למה יש רצון? איך נוצר רצון? התועלת של הרצון, נקודת התורפה של הרצון, סודות הרצון האנושי, מדיטציה לא עובדת, איך לבטל את הרצון? איך עובד הרצון? מה הרצון האמיתי? מהו שורש הרצון?
איך לנטרל את הרצון?

ההרצאה עוסקת בניתוח מעמיק של הרצון האנושי, מהות הרצון, הדרך בה הוא פועל ואיך ניתן לנטרל אותו. אליעד מתאר את הרצון כתופעה שתוקפת את האדם ללא הפסקה, שגורמת לו לרצות דברים שייתכן שאין בהם צורך אמיתי. הוא מציין שהרצון עשוי לגרום לאדם לחיות בתחושת חוסר נחת, כיוון שהוא לא תמיד מביא לתוצאה רצויה.

למה יש רצון?

במהלך ההרצאה, אליעד עוסק בשאלה מדוע בכלל קיים הרצון. הוא מציין כי הרצון נובע מתוך תחושת חוסר, מתוך תחושת "חסר לי". הרצון עצמו הוא מה שמניע את האדם להשיג מטרות שונות. לדוגמה, אם אדם רוצה להצליח בעבודה, זהו רצון שנובע מתוך תחושת חוסר קיום או צורך להרגיש טוב עם עצמו. הרצון הוא לא רק תוצאה של מצב נפשי או פיזי, אלא הוא גם מניע את האדם לעשות פעולות רבות.

איך נוצר הרצון?

אליעד מסביר כי הרצון נוצר כאשר האדם לא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה, והוא מתחיל להרגיש את החוסר. החוסר הזה הוא שמוביל לרצון. לדוגמה, אם אדם מרגיש שאין לו חברים, הרצון להרגיש מוערך ונאהב יגביר את תחושת הצורך להשיג קשרים חברתיים. הרצון נולד מתוך תחושת חסר, והוא מה שדוחף את האדם לשנות את מצבו.

מהו שורש הרצון?

בהמשך, אליעד עוסק בשורש הרצון. הוא טוען שהשורש של הרצון הוא האמונה שהחיים לא מלאים ללא השגת משהו. לדוגמה, אם אדם מרגיש חסר או לא שלם, הוא יתחיל לרצות דברים על מנת להשלים את עצמו. הרצון נוצר מתוך תחושת חוסר ובילוי של זמן או פעולות שמבוססות על רצונות. הרצון, בתורו, הופך להיות שותף בכל תחום בחיים.

האם הרצון מביא תועלת?

אחת השאלות המרכזיות אליעד מציג בהרצאה היא האם הרצון באמת מביא תועלת לאדם. אליעד טוען שברוב המקרים, קיומו של הרצון לא מביא לאדם שום תועלת אמיתית. אחרי שהאדם משיג את מה שהוא רוצה, הוא לא תמיד מרגיש סיפוק אמיתי. לדוגמה, אם אדם רוצה להצליח בעבודה ומגיע להישג מסוים, הוא עשוי להרגיש שהרצון לא נתן לו את התוצאה הרצויה, משום שאין תוצאה מוחלטת שתביא לו שלמות.

הנקודה החלשה של הרצון

אליעד מסביר כי הנקודה החלשה של הרצון היא שהרצון עצמו יכול להיות מניפולציה. לדוגמה, אם אדם רוצה להיות מוערך בעבודתו, הרצון הזה עשוי לגרום לו להימנע מלעשות פעולות אחרות, אפילו אם הן טובות עבורו. הרצון עצמו אינו מביא תמיד לשיפור, אלא לפעמים יוצר סבל. הוא טוען שברגע שאתה מזדהה עם הרצון, אתה מרגיש שהוא חלק ממך ומקבל אותו כעובדה.

איך לנטרל את הרצון?

אליעד מציע שאדם יכול לנטרל את הרצון על ידי חקירת השאלה "למה אני רוצה את זה?". כל רצון יכול להיבחן על ידי שאלת "למה?" שוב ושוב, עד שמגיעים למקום שבו הרצון נשבר. לדוגמה, אם אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה להצליח בעבודה, הוא עשוי לגלות שאין סיבה פנימית אמיתית לכך, ולכן הוא יכול לבחור לא לרצות את זה. על ידי כך, הוא משחרר את עצמו מההשפעה של הרצון.

הסוד של הרצון האנושי

הרצון האנושי, אליעד טוען, הוא מנגנון שעובד על פי מניפולציה של מחשבות. האדם מתחיל להאמין שהוא חייב להשיג משהו, כשהוא בעצם יכול לשחרר את עצמו מהצורך הזה על ידי שאלות פשוטות. כל רצון נתפס כ"משהו שצריך"...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן