מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=4649
אושר למתקדמים, לדמיין את ההפך, איך למצוא את הטוב שברע? איך לראות את הטוב שברע? איך לחשוב חיובי? איך חושבים חיובי? טיפול בדמיון מודרך, לטפל בדמיון מודרך, לראות את היתרונות, למצוא יתרונות
איך ניתן לחשוב חיובי ולהפוך את הרע לטוב?

ההרצאה עוסקת בתהליך של דמיון מודרך והדרכים בהן ניתן להפוך את הרע לטוב על ידי שינוי תפיסת המציאות. הרעיון המרכזי בהרצאה הוא שברוב המקרים, אנו נוטים להיתקע במצבים של חוסר שביעות רצון או תחושת רע, אך ניתן לעזור לעצמנו לחשוב בצורה חיובית יותר על ידי שינוי הגישה וראיית הדברים מנקודת מבט שונה. אליעד מציע להשתמש בדמיון כדי לדמיין את ההפך ממה שמרגישים ברגע הנתון, ובכך למצוא את היתרונות שבמצבים שיכולים להיראות בעינינו כרעים.

מהו הדמיון המודרך ואיך הוא יכול לשנות את מציאותנו?

אליעד מציע גישה שבאמצעותה ניתן לתרגל את הדמיון המודרך, ולדמיין בצורה מאוד מוחשית את ההפך ממה שאנחנו חווים במציאות. לדוגמה, אם אדם חווה חרדה, הוא יכול לדמיין את ההפך מהחרדה - רגוע ושלם, וכך תחושת החרדה תתפוגג. הוא מסביר כי אם תדמיין את ההפך של כל דבר רע שאתה חווה, ייתכן שתחווה את התחושות שמגיעות דווקא מהדמיון לאותו דבר טוב. לדוגמה, אם אדם חולה, יכול לדמיין את עצמו בריא ולהתמקד בתחושות שקשורות לבריאות - פתאום החרדה מחולשה או מחולי תתפוגג, וכך תוכל להרגיש טוב יותר.

איך ניתן לראות את היתרונות שבמצבים שליליים?

חלק חשוב בהרצאה עוסק ביכולת לראות את היתרונות שבמצבים שיכולים להיראות כשליליים. אליעד מסביר שמדובר בשינוי מחשבתי שדורש אימון ויכולת לשאול את עצמנו שאלות מעמיקות לגבי כל מצב. לדוגמה, כאשר אדם חולה, הוא יכול לשאול את עצמו "מה טוב במה שאני עובר?" ויכול להגיע לתשובות כמו העובדה שהוא מקבל תשומת לב מהסובלים או שזוכה להרגיש את התמיכה של הקרובים לו. כאשר תוקפים אותנו רגשות שליליים, צריך לבדוק מה היתרונות שיכולים להיווצר מתוך המצב. הכוונה היא לא להתעלם מהקושי אלא לפתח גישה של אופטימיות.

מהן השאלות שיכולות לעזור לנו לחשוב חיובי?

במהלך ההרצאה, אליעד מציע למתודולוגיות מחשבה שמתחילות בשאלות שיעזרו לחשוב אחרת. לדוגמה, במקום להתרכז בכאב, כדאי לשאול "מה טוב במצב הזה?" או "מה אני יכול ללמוד מהמצב הזה?" כאשר אנחנו מחפשים את התשובות לשאלות כאלה, אנחנו יכולים לחשוב על האפשרויות השונות שנפתחות לנו בעקבות מצב שלילי - אפילו אם מדובר במשהו קטן כמו שיחה עם חבר או זמן פנוי.

איך הדמיון המודרך יכול לשפר את בריאותנו הנפשית?

הדמיון המודרך הוא כלי עוצמתי שניתן להשתמש בו כדי לשפר את בריאותנו הנפשית. על ידי שינוי התפיסה שלנו על המציאות, אפשר להרגיש טוב יותר עם עצמנו ועם העולם שסובב אותנו. אליעד מציע לנו להשתמש בדמיון לא רק כדי לשנות את מצב הרוח, אלא גם כדי להתמודד עם אתגרים יומיומיים בצורה טובה יותר. אם אנחנו חווים פחד או חרדה, אנחנו יכולים לדמיין את עצמנו מתמודדים עם המצב בצורה רגועה ושלווה, וזה עשוי להפוך את החוויה הרבה יותר נסבלת.

מהו המפתח לשינוי מחשבתי?

המפתח לשינוי מחשבתי הוא להתרכז בהפוך של מה שאנחנו חווים. לדוגמה, אם אדם חווה חרדה, הוא יכול לדמיין את...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן