מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=3966
רצונות, סודות הרצון, המרדף אחרי הרצון, איך בנויים הרצונות? רצונות בתת מודע, רצונות לא מודעים, רצונות נסתרים, רצונות עמוקים, רצונות פנימיים, שעבוד לרצון העצמי, איך לדעת מה אני רוצה? מה אתה רוצה?
מהו הרצון העמוק ואיך אפשר לזהות אותו?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא המרכזי של "רצונות", ובפרט בהבנה של "רצון עמוק", "רצונות נסתרים" או "רצונות פנימיים", שמניעים את ההתנהגות שלנו. אחד הרעיונות המרכזיים שאליעד מנסה להעביר הוא, שהאדם חי במצב תמידי של מרדף אינסופי אחרי רצונות. לא משנה איזה רצון האדם יצליח למלא, תמיד יופיע אחריו רצון נוסף, עמוק יותר, שימשיך להטריד ולדחוף אותו לפעולה. כדי להבין מדוע אנחנו כל הזמן במרדף אחרי הרצון הבא, אליעד מציע להעמיק פנימה ולהתחיל לחקור את הרצונות שלנו באופן שיטתי.

מה עומד מאחורי הרצון לצחצח שיניים?

כדי להסביר את הרעיון, אליעד נותן דוגמה יומיומית פשוטה, כמו צחצוח שיניים. בזמן הפעולה של צחצוח השיניים, האדם בדרך כלל מרגיש שהוא רוצה לצחצח את שיניו. אך אם הוא מתבונן בזה לעומק, הוא יכול לגלות שבעצם הרצון הזה הוא שטחי בלבד, ומתחתיו קיים רצון אחר, נסתר ועמוק יותר, כמו רצון להרגיש טוב או רצון להימנע מכאב. הפעולה הפשוטה של צחצוח שיניים בעצם משרתת רצון פנימי אחר שאנחנו לא מודעים אליו.

האם באמת הצלחת לגלות מה הרצון שלך?

אליעד נותן דוגמה אישית ומדגים על משתתף שבהתחלה הרגיש שגילה משהו חדש לגבי עצמו, אך לאחר חקירה מעמיקה התברר שהגילוי היה שטחי בלבד. האדם הבין שהרצון שלו לעשות פעולה מסוימת כמו לקנות משהו או לאכול, נובע מתוך רצון עמוק ונסתר יותר, אבל הוא לא באמת זיהה או פתר את הרצון העמוק, ולכן לא הגיע לפריצת דרך אמיתית.

אליעד מדגיש שוב ושוב שהסיבה לכך שהאדם עדיין לא מרגיש סיפוק אמיתי, היא משום שהוא לא חוקר לעומק את הרצונות העמוקים שלו, אלא רק שם "פלסטר" זמני עליהם. "פלסטר" הוא דימוי לאמצעי זמני בלבד שמטרתו למלא את הרצון באופן רגעי, אך לא לפתור אותו לעומק. הוא נותן דוגמה על אדם שקונה מוצרים יקרים במקום מוצרים זולים יותר, כי יש לו רצון עמוק יותר להרגיש בעל ערך. אך מילוי הרצון הזה זמני בלבד, ולכן המרדף ממשיך ללא סוף.

איך יוצאים מהמרדף האינסופי אחרי הרצונות?

כדי לצאת ממעגל הקסמים של מילוי רצונות זמניים, אליעד ממליץ על תהליך חקירה יסודי ושיטתי. הוא טוען שכל רצון שאדם רוצה למלא ביום - יום, הוא בעצם ביטוי חיצוני של רצון עמוק יותר, שלרוב האדם אינו מודע אליו. לכן, הוא מציע לאנשים לשאול את עצמם את השאלות הבאות:
  • למה אני באמת רוצה את מה שאני רוצה כרגע?
  • מה עומד מאחורי הרצון המיידי שלי?
  • מהו הרצון העמוק שמפעיל אותי באמת?
איך לחקור את הרצונות עד הסוף?

כדי להבין באמת את הרצונות, אליעד מדגיש שלא מספיק לחקור רק מעט או לעשות זאת באופן שטחי. יש לבצע את התהליך באופן חוזר ועקבי, אפילו אלפי פעמים. הוא מסביר שאם אדם יתחיל לחקור כל רצון ורצון לעומק, לאחר מאות או אלפי חזרות הוא יגיע למספר קטן של רצונות בסיסיים, שאותם הוא באמת רוצה למלא. לדוגמה, רצון להיות אהוב, רצון להרגיש בעל ערך, רצון לא לסבול כאב, וכדומה. אם האדם יחווה את הרצונות העמוקים הללו בעוצמה ברורה כפי שהוא מרגיש רעב או צמא, אז הוא יוכל לטפל בהם בצורה הרבה יותר עמוקה ויסודית.

אליעד נותן דוגמאות נוספות לכך שאנשים מנסים למלא רצונות זמניים כמו כסף, קניות, הצלחה מקצועית, יחסים או אפילו דברים פשוטים כמו ארוחות, במקום לטפל במהות הפנימית של הרצון העמוק שעומד מאחורי הרצונות הללו. למשל, הוא מזכיר שאדם שרוצה כסף, תמיד ירצה עוד כסף, כי הוא בעצם מנסה למלא רצון פנימי עמוק יותר - כמו להרגיש בטוח או בעל ערך.

מה התועלת בהבנת הרצונות העמוקים?

אליעד מסביר שאם האדם יבין את הרצונות העמוקים שלו ויחווה אותם בצורה מודעת, הוא יוכל להגיע לשני מצבים אפשריים:
  • או שהוא יגלה שיש דרך לפתור את הרצון העמוק הזה אחת ולתמיד...
מהם הרצונות וכיצד נבנים הרצונות שלנו?

במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את ההתמודדות של האדם עם רצונותיו האישיים ואת הדרך שבה הרצונות משפיעים על התנהגותו. המטרה העיקרית של הרצון היא להביא לאדם תחושת סיפוק, אך לרוב הוא לא באמת עונה על הצרכים הפנימיים העמוקים של האדם. לדוגמה, במהלך הרצאה שואל אליעד את המאזינים על חווייתם בצחצוח שיניים, תוך שמירה על ההבנה שהרצון המיידי "לצחצח שיניים" עשוי להיות מנותק מהרצונות העמוקות והאמיתיים יותר שמניעים את ההתנהגות.

מה קורה כאשר אנחנו מרדפים אחרי רצונות?

במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי פעמים רבות אנשים רודפים אחרי רצונות חיצוניים שהם נראים חשובים כמו רכישת מוצרים, השגת הישגים או עשיית פעולות מסוימות. אבל בסופו של דבר, לאחר שממלאים את הרצון, מתגלה שלרוב יש רצון נוסף שמחפש הגשמה, כמו "אני רוצה להיות אהוב" או "אני רוצה להרגיש בעל ערך". הוא מדבר על כך שמרבית הרצונות האלה הם רצונות שטחיים ולעיתים מספקים פתרון זמני, אבל לא באמת משנים את המהות הפנימית של האדם. כל זאת, בשל חוסר ההבנה של המהות העמוקה של הרצון.

מהו הרצון העמוק באמת?

ההבנה של הרצון העמוק מתחילה בכך שהאדם יתחיל לשאול את עצמו שאלות עמוקות על הרצונות שלו, כמו: "מה אני באמת רוצה?" "מה עומד מאחורי הרצון שלי?" "האם אני מרוצה מהמילוי הזמני של הרצון?" דרך זו תוביל לתובנות שיכולות לשנות את תפיסת החיים. אליעד מציע לבצע "תהליך" בו אדם יחקור את הרצון העמוק שמניע את כל הפעולות, על מנת להבין את המהות של הרצון ולהפסיק לרדוף אחרי מילוי זמני של הרצון. השאיפה היא להבין את הרצון העמוק ולפתור אותו לעד, במקום להימנע ממנו כל הזמן.

האם ניתן להפסיק לרדוף אחרי רצונות?

השאלה המהותית בהרצאה היא כיצד ניתן להבין את הרצון העמוק, ולא להימנע ממנו בצורה שטחית. אליעד טוען שהדרך היחידה להפסיק לרדוף אחרי רצון חיצוני היא להבין את הרצון העמוק שמניע את כל ההתנהגות. אם נבין את הרצון העמוק, נגלה שהרבה מהרצונות שלנו אינם באמת חשובים אלא הם נובעים מתחושת חוסר או פער. הוא מציין שההבנה העמוקה הזו יכולה להוביל את האדם לנפש שקטה ומסופקת יותר.

איך מגיעים להבנה של הרצון העמוק?

השלב הקריטי בהבנת הרצון העמוק הוא להתמקד לא רק בהגשמת רצון זמני, אלא לשאול שאלות על המהות מאחוריו, ולחקור אותו לעומק. אליעד מציע לבצע תהליך של...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן