מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=3413
33:25צמחונות, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מודעות רוחנית, אכזריות או רחמנות, טוב או רע, האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? חיים טובים או רעים, אכילת בשר, שלמות רוחנית, חיפוש האמת
מהם העקרונות שמנחים את אליעד כהן בהשקפת עולמו על אכילת בשר וצמחונות?

בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלות יסוד על טוב ורע, אכילת בשר, וצמחונות, ובוחן את הקונפליקטים הפנימיים שמובילים להתלבטויות בנושא. הוא מציע כי הקונפליקט המרכזי אינו נוגע רק לצמחונות או לאכילת בשר, אלא לעיתים יש כאן שאלות עמוקות יותר בנוגע לאמת ולמציאות.

אליעד מדבר על ההתמודדות עם תחושות של אכזריות ורחמנות, ומחפש להבין מהו מקור ההבדלים בתפיסת עולם בין אנשים שנראים כבעלי עקרונות דומים אך בסופו של דבר מיישמים את עקרונותיהם בצורה שונה. הוא טוען שבני אדם לעיתים אינם מבינים את עמדותיהם האמיתיות לגבי טוב ורע, ואף מבצעים מניפולציות על עצמם כדי להימנע מהתמודדות עם האמת כפי שהיא.

בהתייחסותו לנושא של אכילת בשר, אליעד מציין כי הוויכוחים הפנימיים על נושא זה אינם קשורים בהכרח לרחמנות על בעלי חיים, אלא קשורים במשהו הרבה יותר עמוק שקשור לדרך בה אנו תופסים את המציאות. הוא מציין שיכולת ההבחנה בין טוב ורע היא לא תמיד מדויקת, ושהמציאות עצמה אינה תמיד טובה או רעה באופן מוחלט. לדבריו, כשיש לנו תחושות של אכזריות כלפי פעולה מסוימת, עלינו להבין אם זה נובע מתוך ראייה מצומצמת של טוב ורע, או שמא אנו מבססים את עמדותינו על אמת שיכולה להיות שונה לגמרי.

בנוסף, אליעד מציין את הקונפליקט בין רצון להרגיש טוב לבין חיפוש אחר האמת. הוא טוען כי לעיתים אנשים לא מבינים שהם בעצם לא מחפשים את האמת, אלא רק את התחושה המיידית של טוב, ושזו בעצם טעות. גם אם האמת מכילה אלמנטים של סבל או כאב, על האדם להיות מוכן לקבל את כל האמת, גם אם היא לא בהכרח נוחה לו.

הוא שואל את השאלה האם המציאות היא רק טובה או גם רעה, ומציע כי כל מהות הוויכוח מסתמכת על עמדות שונות באשר לטבעה של המציאות. מהו הטוב ומהו הרע, ובסופו של דבר, האם כל דבר שיש בו סבל או כאב נחשב לרע? אליעד מציע שכאשר אנו מבינים את מציאותנו לא דרך חוויות רגילות של טוב ורע, אלא מתוך ראייה רחבה יותר, אנו יכולים להתמודד עם שאלות מוסריות בצורה בהירה יותר.

האם יש קשר בין צמחונות לרחמנות?

כחלק מהדיון על צמחונות, אליעד מעלה את השאלה האם אכילת בשר או הימנעות מאכילתו נובעת מרחמנות אמיתית או שמא מדובר בהבניות תרבותיות שגורמות לאנשים להימנע מלקבל את האמת על אכילת בשר. הוא מציין כי לא תמיד זה נכון להניח שמי שאוכל בשר הוא בהכרח אכזרי, וכי ישנן תפיסות אחרות שמחייבות את האדם להתמודד עם האמת המורכבת של הסבל שבמציאות.

הוא מציע כי גם אם אנו חושבים שאנחנו פועלים מתוך רחמנות, למעשה ייתכן שאנחנו משדרים מסר של אכזריות כלפי אחרים, ואולי לא מבינים את המשמעות המלאה של מה שאנחנו עושים. גם כאשר אנו רואים את הסבל של בעלי חיים, לא תמיד זה מעיד על רחמנות אמיתית, כי יתכן שאנו בורחים מהתמודדות עם התודעה הפנימית שלנו שמאשרת את קיומם של הכאב והסבל כ מהמציאות.

האם אפשר להיות צמחוני ולחיות לפי האמת?

אליעד טוען כי ניתן לחיות על פי עקרונות צמחוניים אך לא תמיד קל לחוות את הדברים בצורה האמיתית. הוא מציע כי אדם יכול לחיות כצמחוני אך לא בהכרח לחשוב כמו צמחוני. כאן, הוא מדגיש את החשיבות של חיפוש אחר האמת. כאשר אדם מחפש את האמת, הוא צריך להיות מוכן לקבל את כל צדדי המציאות, גם את אלו שיכולים להיות לא נוחים לו. לשם כך, הוא מציע, עלינו להיות מודעים לכך שלא כל דבר שנראה כטוב או רע באמת נושא את הטוב או הרע כפי שאנו תופסים אותם.

מהי הדרך להבין את מהות הוויכוח על הצמחונות?

אליעד מסביר כי לא מדובר בוויכוח על הצמחונות עצמה אלא על הדרך בה כל אחד תופס את המציאות ואת המהות של כל פעולה. השיחה נוגעת בשאלות על טוב ורע, ובסופו של דבר אליעד מזכיר כי כל הוויכוח הזה אינו מהותי כל כך אם אנו לא מבינים את השורש האמיתי של כל שאלה. הדרך האמיתית להתמודד עם המציאות היא לא בהכרח דרך של חיפוש אחר טוב ורע, אלא דרך של הבנת המהות של כל דבר על פי מהותו הפנימית.
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן