מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=3026
להתפתח רוחנית, התאמת החוויה להבנה, מה באמת אתה רוצה, רוצה להרגיש רק טוב, רוצה להרגיש גם טוב, רוצה להרגיש רע, ליהנות מהסבל, רוצה לסבול
האם אנחנו באמת רוצים להרגיש רק טוב?

אליעד כהן מסביר לעומק את הרעיון שרוב האנשים מאמינים כי כל רצונם בחיים הוא להרגיש טוב בלבד, אך כאשר מתבוננים ברצון הזה באמת, מגלים שיש בתוכנו גם רצון לחוות רע. הוא טוען כי אנשים לא באמת מחפשים להרגיש טוב תמיד וללא תנאים, אלא רוצים להרגיש טוב תחת תנאים מסוימים בלבד.

לדוגמה, אדם אומר "אני רוצה תה", וכשמביאים לו מים במקום תה הוא מתעצבן או חש רע. האדם טוען שהוא ביקש תה כדי להרגיש טוב, אך בפועל, אם כל רצונו היה רק להרגיש טוב, הוא היה אמור להרגיש טוב גם כאשר מביאים לו מים במקום תה. העובדה שהוא כועס או מתאכזב מעידה על כך שיש לו תנאי פנימי להרגיש טוב, כלומר, הוא לא רוצה להרגיש טוב בכל מצב אלא רק בתנאי מסוים, שזה בעצם אומר שהוא לא רוצה רק להרגיש טוב. הוא רוצה להרגיש טוב בתנאי מסוים.

למה אנחנו מציבים לעצמנו תנאים להרגיש טוב?

אליעד מסביר שכאשר אנו אומרים לעצמנו שנרגיש טוב רק אם יקרה דבר מסוים, אנחנו בעצם מצמצמים את האפשרויות שלנו להרגיש טוב. לדוגמה, אדם שאומר "אני רוצה להרגיש טוב, אבל רק אם יביאו לי תה ולא מים", ירגיש רע בכל פעם שלא מתקיים התנאי שלו. אם הוא באמת רוצה רק להרגיש טוב, הוא לא אמור להציב תנאים אלא להסכים להרגיש טוב בכל מצב.

הסיבה שאנחנו מציבים תנאים להרגיש טוב היא שבפועל יש בנו גם רצון סמוי להרגיש רע. אם לא היה לנו שום רצון להרגיש רע, לא היינו מתעקשים על תנאים מסוימים. התנאים שאנחנו מציבים בעצם משמשים כדרך פנימית לחוות גם סבל ואכזבה, כי עמוק בתוכנו אנחנו רוצים גם להרגיש רע, ולא רק טוב.

איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו?

כדי להבין באמת מה אנחנו רוצים, אליעד מציע לערוך בדיקה של כל רצון וכל מחשבה שעולה בנו במהלך היום. בכל פעם שאדם מרגיש שהוא רוצה משהו, עליו לשאול את עצמו: האם אני רוצה להרגיש רק טוב או שיש בי גם רצון להרגיש רע? כשבודקים זאת לעומק, מגלים פעמים רבות שהרצון שלנו מותנה ומתוחם בתנאים מסוימים, ובכך הוא חושף את הרצון הסמוי שלנו להרגיש גם רע.

מה הכוונה בהתאמת החוויה להבנה?

אליעד מדגיש שהבנה תיאורטית בלבד אינה מספיקה להתקדמות רוחנית. אדם יכול להבין שכל מה שהוא רוצה זה להרגיש טוב, אך עדיין לחיות בחוויה שונה מזו. לכן הוא חייב להתאים את החוויה שלו להבנה. אם אדם מבין באמת שכל מה שהוא רוצה זה להרגיש טוב, הוא צריך לחוות את זה כל הזמן, לא רק בעת התבוננות תיאורטית, אלא גם כשהוא עושה דברים יום - יומיים ופשוטים.

אליעד נותן דוגמה של קיר. כאשר אדם רואה קיר, הוא מבין שיש קיר וחווה שיש קיר. ההבנה שלו והחוויה שלו הן אותו הדבר. לעומת זאת, כאשר הוא אומר "אני רוצה להרגיש טוב", לעיתים קרובות זו רק הבנה תיאורטית שאינה מתורגמת לחוויה ישירה ויומיומית. על מנת להתקדם, יש לצמצם את הפער בין ההבנה לחוויה - כלומר, להיות מודעים לרצון הזה בכל פעולה ופשוט לחוות אותו, לא רק לחשוב עליו בתיאוריה.

למה אנחנו לא מצליחים לחוות את מה שאנחנו מבינים?

אליעד מתאר זאת באמצעות דוגמה של אדם שמנסה לפתוח דלת עם האצבע בלבד. הוא לא מצליח כי צריך את כל הגוף והכוח הפנימי כדי להיכנס פנימה. כך גם בחוויה רוחנית: אדם שמנסה לחוות את ההבנה שלו בצורה חלקית או רק בשכל, לא מצליח. עליו להתמסר כולו להבנה שלו, כמו אדם שפותח...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן