מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=2525
חרדות, פחדים, מחשבות טורדניות, פוביות, קריירה, עבודה, כסף, פחד להשתגע, שאיפות בחיים, להתקדם בחיים, להרוויח כסף
האם אפשר לחיות ללא פחדים וחרדות בכלל?

אליעד פותח את הנושא בשאלה האם אפשר לחיות בלי פחדים בכלל. הוא מסביר שרבים חושבים שאם יצליחו להיפטר מהפחדים, החיים שלהם יהיו יותר טובים, והם יוכלו להשיג יותר דברים. אך בפועל, אליעד מציין, כל מה שאנחנו עושים מונע מפחדים. הוא נותן דוגמאות ברורות לכך:
  • אדם הולך לעבודה בגלל הפחד לאבד כסף.
  • אדם אוכל ושותה בגלל הפחד מרעב ומוות.
  • אדם מביא ילדים לעולם כי הוא מפחד למות לבד.
אליעד מבהיר שאם לא היו לנו פחדים בכלל, לא היה לנו מניע לפעולה. הוא משתמש בדוגמה קיצונית: אם לא היינו מפחדים למות מצמא, לא היינו אפילו שותים מים. הוא שואל את המאזין מה היה עושה אם היה חי ללא פחד בכלל, ומראה שהמאזין עצמו מתקשה לדמיין סיטואציה כזו, כיוון שהפעולות הכי בסיסיות שלו תלויות בפחד.

למה אנשים מפחדים להקים עסק?

אליעד מתייחס לפחד ספציפי - הפחד להקים עסק. הוא שואל את המאזין למה הוא מפחד להקים עסק, והמאזין עונה שהוא מפחד להיכשל ולהגיע למצב כלכלי גרוע יותר משהוא נמצא בו עכשיו. אליעד מבקש ממנו לפרט דוגמה מוחשית של הכישלון: "אם תיכשל בעסק, מה הדבר הכי גרוע שיקרה?" המאזין משיב שאם ייכשל, הוא יפסיד כסף ויצטרך לעבוד קשה יותר, אולי אפילו בעבודות פיזיות קשות.

אליעד עונה שאפילו אם המצב הגרוע ביותר יקרה, הוא לא כזה נורא. הוא מביא דוגמה קיצונית של עבודה קשה: "נניח שתהיה חייב לעבוד 14 שעות ביום בעבודת כפיים קשה, אז מה?" הוא מסביר לאדם שהפחד שלו מוגזם, כי האדם יתרגל אפילו למצבים הגרועים ביותר.

האם כדאי לשאוף להרוויח הרבה כסף?

אליעד מתייחס לשאיפה להרוויח יותר כסף, ושואל את המאזין כמה כסף הוא רוצה להרוויח. המאזין נותן דוגמה של 20,000 ש"ח לחודש. אליעד טוען שגם כשיגיע לסכום הזה, המאזין לא יסתפק וירצה עוד. הוא מדגים שאנשים תמיד רוצים יותר כסף - מי שיש לו 20,000 ירצה 100,000, ומי שיש לו מיליונים ירצה אי פרטי, וגם זה לא יספיק לו.

הוא משתמש בדוגמה של פוליטיקאי בכיר שהיה שקוע בחובות, למרות הכסף הרב שהיה ברשותו. לפי אליעד, הרצון בכסף הוא אינסופי ותמיד יישארו תחושות של חוסר.

למה יש לאנשים מחשבות טורדניות?

המאזין מתאר מחשבות טורדניות (אובססיביות) שגורמות לו לאי נוחות. הוא נותן דוגמה: כשהוא רואה כלב ברחוב, עולה לו מחשבה שהוא עלול לדרוך עליו בטעות ולפגוע בו. אליעד מסביר שהבעיה איננה המחשבה עצמה, אלא ההתנגדות לה. הוא אומר למאזין לקבל את המחשבה ולא להיאבק בה, כי ההתנגדות רק מחזקת את המחשבה הטורדנית.

אליעד מציע לאדם תרגיל פרקטי: לדמיין את הסיטואציה המפחידה ביותר שהוא חושב עליה, למשל לזרוק סחורה במקום העבודה או לעשות טעות קריטית. לפי אליעד, אם האדם ידמיין זאת בכוונה, הוא יאבד את הפחד מכך, כי הוא יבין שגם אם הסיטואציה תקרה - לא יקרה שום דבר משמעותי באמת.

איך להתמודד...
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן