מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=11476
איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? אני לא עושה את מה שאני צריך לעשות, איך להיות שלם עם עצמך? לאהוב את עצמך כמו שאתה, להרגיש טוב עם עצמך כמו שאתה, איך לקבל את עצמך כמו שאתה? לקבל את זה שאתה עצלן, לקבל את זה שאתה בטלן, חוסר חשק לעשות דברים, איך לא לשנוא את עצמך על טעויות? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, לא מצליח להשיג מטרות, לא מתקדם בחיים, לא מצליח בחיים, אני לא מספיק בסדר, עצלנות כרונית, בטלנות כרונית, לא רוצה להתקדם בחיים, לא רוצה להצליח בחיים
וכאן נסביר, איך לא להרגיש רע מכך שאתה לא רוצה לעשות משהו, שאתה חושב שאתה צריך לעשות אותו? לדוגמה, נניח שאתה צריך להגיע לעבודה בזמן, אבל אין לך כוח ואין לך חשק להגיע לעבודה בזמן. ואז אתה מתחיל להרגיש מכך רע, שאתה לא מספיק בסדר. אז איך באפשרותך לקבל את עצמך כמו שאתה ולא להרגיש רע מכך שאתה לא עושה את מה שאתה צריך לעשות? איך לקבל את זה שאתה לא עושה את מה שצריך לעשות? איך לקבל את זה שלא בא לך לעשות את מה שחייב לעשות? איך לקבל חוסר חשק לעשות דברים שצריך לעשות? איך לקבל את זה שבא לך לישון כל היום ולא בא לך להתקדם בחיים ולעשות דברים? וכולי.

והתשובה לכך היא, שברגע שהאדם חושב שהוא לא עושה את מה שהוא צריך לעשות, הוא יכול לחשוב לעצמו שהוא בכוונה ובאופן מודע לא עושה את מה שהוא צריך לעשות, דווקא מתוך מטרה להזכיר לעצמו שהוא לא באמת צריך ולא באמת רוצה להשיג את המטרה שלו, שביחס אליה הוא צריך לעשות את הפעולה.

לדוגמה: המוח שלך אומר לך, שאתה צריך לעשות פעולה מסוימת, כדי שיהיה לך עוד כסף. עכשיו, נניח שלא בא לך לעשות את הפעולה הזאת מכל סיבה שהיא. לדוגמה עצלנות, פחד, חוסר חשק וכיו"ב. ואז אתה מרגיש רע מכך שאתה לא מספיק בסדר ושאתה לא עושה את מה שאתה צריך לעשות.

אז באפשרותך לזכור שבחיים יש 2 מטרות. מטרה 1 - להשיג את הרצונות שלך. מטרה 2 - לזכור שאתה לא חייב להשיג את הרצונות שלך. שבהשגת 2 המטרות האלו, אתה בעצם נהנה לשחק את משחק החיים. כי מי שכל הזמן רודף אחרי השגת מטרות, הוא גם סובל.

כי רצון זה גם רע. דהיינו, הרצון שיש לאדם להשיג את המטרות שלו, הוא גם רע. כי הרצון עושה לאדם רע, מכך שהוא גורם לאדם להרגיש שהמציאות לא מושלמת כמו שהיא ושהמציאות חייבת להיות דווקא כך ולא אחרת. ובלי שיש לאדם רצון, הוא לא יכול להרגיש רע והרצון שיש לאדם, אחראי לכך שטוב לאדם אבל גם לכך שרע לאדם. ופחד זה גם רע, כי הוא משרת את הרצון. וכל זה כמובן עניין אחר שכבר הסברתי אותו בהרחבה, רצון זה רע וגם רצון זה טוב או רע ובעוד מקומות.

והמחשבה שאומרת שאתה צריך לעשות משהו ושאתה לא בסדר שאתה לא עושה אותו, השורש שלה הוא, שאתה צריך להשיג את הרצון שלך ושהמציאות צריכה להיות כך או אחרת. ומי שרודף אחרי מילוי הרצון שלו, הוא בעצם מתרחק מהמחשבה שהמציאות מושלמת כמו שהיא, גם בלי לשנות אותה בשום דבר.

ולכן יש לאדם 2 מטרות. 1 - להציב מטרות ולהשיג מטרות, כי בלי זה אין חיים. וכל המשחק של החיים, הוא בזכות הרצון שיש לאדם. ובלי שום רצון, אם הכל מושלם, אין כלום ושום דבר. וזה כמובן נושא בפני עצמו (משחק החיים וגם למה יש רצון). 2 - האדם צריך לזכור שהוא לא באמת חייב להשיג את הרצונות שלו, כדי שהוא לא ישכח שהמציאות גם מושלמת כמו שהיא וכדי שהוא יוכל להתייחס לחיים כאל משחק והכל צריך להיות ברצוא ושוב לסירוגין וכולי.

ולכן יש היגיון לומר, שהאדם צריך לעשות דווקא במכוון, פעולות שנוגדות את השגת המטרות שלו. לדוגמה, נניח שהמוח שלך אומר לך שאתה צריך לעשות משהו, כדי למלא את הרצון שלך שיהיה לך יותר כסף. אז נניח שלא בא לך לעשות את זה. אז באפשרותך להזדהות עם המקום בתוכך שרוצה לזכור שהרצון הוא רק משחק. ואת זה אפשרי לעשות, גם באמצעות זה שעושים הפוך ממה שהשכל אומר שצריכים לעשות כדי למלא את הרצון.

לדוגמה: אתה צריך לחסוך כסף כדי שיהיה לך כמה שיותר כסף. אבל אתה צריך לא לחסוך כסף, כדי לזכור שאתה לא באמת חייב שיהיה לך כסף. אתה צריך להיות נחמד לאנשים, כדי למלא את הרצון למצוא חן בעיני אנשים. אבל אתה צריך גם לא להיות נחמד לאנשים, כדי לזכור שאתה לא באמת צריך למצוא חן בעיני אנשים.

כי מי שרוצה ליהנות יותר מהחיים, צריך לזכור שהחיים הם גם משחק. ושהרצון הוא גם משחק. ושזה לא באמת מחויב להרגיש טוב ולא רע. ואפשרי לחזק את המחשבה הזאת שהחיים הם גם משחק, גם באמצעות זה שהאדם עושה דווקא ההפך ממה שכאילו הגיוני שהוא יעשה עבור מילוי הרצון שלו. כי מאחר שהרצון למלא את הרצון מחייב לעשות דווקא פעולה X, הרי שהמחשבה שאומרת שלא חייב לעשות X, למרות שזה ירחיק את האדם ממילוי הרצון, הרי שהיא כפירה במחשבה שחייב למלא את הרצון.

ולכן, כאשר האדם מרגיש שהוא לא מספיק טוב בגלל שהוא לא עושה את מה שהוא צריך לעשות ואת מה שהוא חייב לעשות, אז האדם יכול להתחבר בתוכו אל המקום שבו הוא דווקא רוצה לא לעשות את מה שהוא צריך, דווקא כדי לחזק את המחשבה, שהמציאות מושלמת כמו שהיא, ושהאדם לא באמת חייב שהמציאות תהיה כך או אחרת.

ואיך האדם יכול להחליש את הרצון שלו? ואיך האדם יכול לא לפחד להרגיש רע? ואיך האדם יכול לראות את החיים כמו משחק? כמובן שאלו עוד נושאים בפני עצמם. אבל ברמת העיקרון, יש יתרון גם לכך שאתה לא עושה את מה שאתה חושב שאתה חייב לעשות, כדי למלא את הרצון שלך. דווקא מתוך הרצון למלא את הרצון שלך, לזכור שהחיים הם רק משחק וכולי.

לסיכום: באפשרותך גם לא לעשות את מה שצריך לעשות ובאפשרותך גם לא לעשות את מה שאתה חייב לעשות. אם אתה סובל מעצלנות כרונית ומבטלנות כרונית, אתה לא חייב להרגיש מזה רע. באפשרותך לקבל את זה שאתה לא מתקדם בחיים ולא לכעוס על עצמך על טעויות שעשית. באפשרותך לקבל את זה שאתה עצלן ולקבל את זה שאתה בטלן ושיש לך גם חוסר חשק לעשות דברים. ואיך? על ידי זה שתזכור, ששיש גם מטרה להרגיש שהחיים הם משחק. ולא לעשות את מה שצריך לעשות, במובן מסוים, משרת את המטרה הזאת.

ואני עוד אוסיף ואומר, שדווקא מי שלפעמים עושה הפוך ממה שהוא צריך לעשות, דווקא הוא יכול ליהנות יותר מהחיים ודווקא על ידי זה להשיג עוד יותר את המטרות שלו. כי אחת הסיבות שקשה לאדם להשיג מטרות, זה דווקא בגלל שהוא חושב שהוא חייב להשיג אותן ואז הוא מרגיש מכך רע. אבל מי שזוכר שהוא לא חייב כלום, דווקא הוא יותר קל לו לרדוף אחרי השגת המטרות שלו ולהשיג את המטרות שלו.
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן