מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=1115
9:32חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?
למה שאלות במהלך חיפוש עצמי גורמות להרגיש רע?

אליעד כהן מסביר שבמהלך חיפוש עצמי, אנשים מתחילים לשאול את עצמם שאלות מהותיות ועמוקות כמו: "מי אני?", "מה אני רוצה באמת?", "מה יעשה אותי מאושר?" ו"למה בכלל אני חי?". השאלות האלו, במקום להוביל לשלווה, פעמים רבות יוצרות אצל האדם תחושה של אי - נוחות, לחץ, פחד וספק. מדוע זה קורה? אליעד מציין שהסיבה לתחושות האלו היא לא השאלות עצמן, אלא המציאות הפנימית שהייתה קיימת כבר קודם לכן.

האם שאלות הן המקור לתחושת הלחץ והסבל?

אליעד משתמש בדוגמאות כדי להמחיש את הרעיון שהרע שאדם מרגיש בעקבות השאלות, לא נוצר מהשאלות עצמן, אלא היה קיים עוד קודם אך מודחק. הוא משווה זאת לאדם עיוור - אם הוא אינו רואה, לא משנה כמה התמונה מולו תהיה מכוערת, זה לא יפריע לו כלל. באופן דומה, אדם חירש באמת לא יושפע מעוצמת המוזיקה שתושמע לו, לא משנה כמה יגבירו אותה. אם המוזיקה מפריעה, זה מוכיח שהאדם אינו חירש באמת. כלומר, אם אדם שואל שאלות והן גורמות לו לחץ, זה סימן שבתוכו כבר קיימת אי נוחות פנימית ורק עכשיו היא מתעוררת.

למה אנשים אף פעם לא מרוצים ממה שיש להם?

אליעד כהן מדגיש שבני אדם חיים חיים שלמים בניסיון להשיג אושר, אבל אף פעם לא מגיעים לסיפוק אמיתי. הסיבה לכך היא שבתוכם תמיד קיימות שאלות שאין להן תשובה: "מה זה אושר אמיתי?", "מתי יהיה לי טוב באמת?" ו"למה בכלל אני חי?". הוא מסביר כי אנשים תמיד רוצים יותר, גם אם יהיה להם הכל. למשל, אם אדם זוכה בלוטו, מיד הוא יחשוב שחבל שלא זכה ביותר כסף. אנשים תמיד רוצים שיהיה להם טוב יותר ולא מסוגלים להגיע למצב של סיפוק מוחלט. החוסר המתמיד הזה הוא שמייצר את תחושת הסבל.

מהו ההבדל בין אושר אמיתי לאושר מזויף?

לפי אליעד כהן, קיימים אנשים שמוכרים לאחרים "אושר מזויף". אושר מזויף הוא כזה שברגע שמגיעים אליו, האדם עדיין רוצה להרגיש טוב יותר. כלומר, אושר מזויף לא נותן תחושה של סיפוק מוחלט. לעומתו, אושר אמיתי הוא מצב שבו האדם מפסיק לחפש אושר ברגע שהוא משיג אותו. כל עוד האדם ממשיך לרצות עוד, זה סימן שהאושר שלו אינו אמיתי.

איך אפשר להתמודד עם שאלות שמטרידות אותנו?

הפתרון שאליעד כהן מציע הוא פשוט וישיר - לא לפחד מהשאלות. הוא מציע שהאדם צריך להסתכל לאמת בעיניים ולהבין שהסבל לא נגרם בגלל השאלות, אלא מכיוון שהוא לא מצא להן תשובות. אם יש באדם חוסר פנימי, הוא תמיד ירגיש רע, והשאלות רק מציפות את הרע שהיה קיים קודם. לכן, הדרך להתמודדות היא להיכנס אל תוך השאלות "ראש בראש" ולחקור אותן לעומק, עד שהאדם ימצא תשובות.

מדוע חשוב להתעמק בשאלות המפחידות ולא לברוח מהן?

אליעד מסביר שהסבל והפחד נובעים מחוסר ידיעה ואי הבנה. ברגע שאדם מחליט לחקור לעומק את השורש של הפחדים שלו, להבין מה באמת מפחיד אותו, ומהי האמת שעומדת מאחורי השאלות שלו, הוא יוכל להגיע למנוחה ולנחלה. האדם צריך להמשיך לשאול, לא להירתע, ולהבין שהתשובות הן אלה שיביאו לו שקט נפשי אמיתי ושלווה פנימית.

מה יקרה כאשר האדם ימצא תשובות לכל השאלות הפנימיות?

אליעד מתאר שכאשר אדם ימצא תשובות מלאות לשאלות הפנימיות והעמוקות שלו, הוא יגיע למצב של שקט נפשי מוחלט. במצב זה, שום שאלה כבר לא תוכל להטריד אותו יותר. הוא יהיה במצב של סיפוק אמיתי, שבו לא יהיה לו שום צורך לחפש עוד משהו. השקט הנפשי יהיה פנימי ואמיתי, והאדם ירגיש שלמות פנימית מלאה.

לסיום, אליעד מאחל לכולם יום של שלווה פנימית אמיתית, מצב שבו לאף אחד לא תהיה שום שאלה שמטרידה אותו, והשקט יהיה פנימי ומוחלט.
אדם שואל שאלות במהלך חיפוש עצמי וזה גורם לו רע, האדם קם בבוקר עובד וחי חיים שלמים אין להם מושג למה הם חיים, אבל אנשים מחפשים להיות מאושרים אם אתה רוצה להיות מאושר, מי אני מה אני מה אני רוצה מה יעשה אותי מאושר? מהו הדבר שיש לי אותו שאני אפסיק להיות מאושר? מהו הדבר שהוא יפסיק להיות מאושר? יש כאלה שמזייפים אושר, מוכרים אושר מזוייף. מה זה אושר אמיתי ומה זה אושר לא אמיתי מה זה טוב ומה זה רע באופן מוחלט. אושר אמיתי זה אושר כאשר יש לך אותו אתה מפסיק לחפש אושר. אדם לדוגמה צריך להבין מאין באים הרצונות שלי, למה בכלל אני רוצה אותם? שאדם שואל שאלות הוא מגיע למחוזות שלא רוצה להגיע אליהם, השאלות עושות לפעמים רע, אדם לפעמים פועל כמו מכונה פתאום הוא מרגיש חוסר וודאות הוא לא בטוח הוא נלחץ וכו'... מה לעשות כשאדם שואל ומרגיש לחץ ופחד.

התשובה היא שקודם כל אדם צריך להסתכל על האמת אם אדם שואל שאלות ושאלות עושות רע הרע הזה היה קיים קודם. אדם עיוור לא משנה התמונה הוא לא יגיד שהיא מכוערת אם אדם חירש ונשים מוסיקה ונגביר והיא תפריע לו סימן שהוא לא ממש חירש. אם האדם היה בשקט נפשי אמיתי שום שאלה לא הייתה מפריעה לו. מצד האמת הרע היה קיים גם קודם הסיבה שהאנשים בעולם לא מרוצים כי אנשים סובלים משאלות למה העולם קיים מי אני מה אני רוצה. ולכן מרגישים חוסר. אדם מעסיק את עצמו כדי לא להיות רעב, אבל יש עדיין רעב פנימי אדם חי חיים שלמים מנסה מנסה ואף פעם לא טוב לו. לא משנה מה יביאו לאדם הוא עדיין רוצה עוד משהו. אין דבר כזה כלל שהאדם לא אומר אני רוצה יותר טוב. הסיבה היא בגלל שבתוכו הוא סובל מהשאלות הפנימיות. הוא צריך לדעת שלא השאלות גורמות לרע הרע היה קודם והוא היה מודחק.

יש לאדם מסויים מחלה והיא רדומה, והיא מציקה השאלות מציקות שאדם לא מרוצה מהחיים שלו, תמיד האדם רוצה שיהיה יותר טוב, גם אם יזכה בלוטו והסיבה שתמיד רע לאדם משום שבתוכו תמיד יש את השאלות האלה. הוא מנסה למצוא לשאלות תשובות והוא לא צריך לפחד ככה זה עובד, אלא אם כן הוא יניח שהוא לא רוצה יותר להבין. כל אחד באינסטינקט תמיד מנסה להבין את המציאות והשאלות קיימות, האדם ששואל את עצמו שאלות והשאלות גורמות לו להרגיש רע. לא השאלות אשמות, אלא בבגלל שלא מצאת תשובות לשאלות. אם משהו מפריע לך בתוך תוכך רע לך, אם יש לך שאלות מלחיצות תיכנס בהן ראש בראש, ומי שיעשה את זה עד הסוף רק אז הוא יגיע למנוחה ולנחלה. שיהיה יום נעים ששום שאלה לא מזיזה את האדם והשקט הוא פנימי ואמיתי.
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן