מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=10145
סודות ההצלחה, למרות או בגלל, איך חושב מצליחן? אופי של מצליחן, למרות שקשה, בגלל שקשה, אז מה אם קשה, מוטיבציה להתמודד עם קשיים, איך להתגבר על כל הקשיים? איך חושב ווינר? חשיבה של למרות, חשיבה של בגלל, תירוצים של לוזרים
איך חושב מצליחן? מהי חשיבת "למרות" ו"בגלל"?

הצלחה תלויה לא רק בכישורים ובמזל, אלא גם בדרך שבה אנחנו בוחרים לחשוב ולהתמודד עם קשיים. אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את ההבדל בין הדרך בה מצליחנים חושבים לבין הדרך בה חושבים אנשים שמתקשים להצליח. הגישה הזו מתבטאת בשתי מילים: "למרות" ו"בגלל".

המצליחן חושב במונחים של "למרות". כלומר, גם כשיש מכשולים, הוא לא מתייאש, אלא ממשיך במטרה למרות הקשיים. לדוגמה, אם מצליחן נתקל בקשיים, הוא לא אומר "אני לא יכול", אלא "למרות שקשה לי, אני אמצא דרך להצליח". המצליחן רואה את הבעיות כאתגרים שניתן להתמודד איתם ולא כמשהו שמונע ממנו להצליח.

במצב זה, המצליחן משדר עוצמה פנימית ואמונה ביכולתו להתמודד עם כל קושי. הוא לא רואה במכשולים סיבה להפסיק, אלא מניע נוסף להתעקש על מטרתו. זאת הסיבה שהוא מוצא פתרונות יצירתיים ונותר ממוקד במטרותיו, גם כשיש סיבות רבות שיכולות להוות תירוצים לעיכוב.

לעומת זאת, הלוזר (או האדם שלא מצליח) חושב בדרך של "בגלל". אם שואלים אותו למה הוא לא הצליח או למה הוא לא הגיע למטרה, הוא תמיד ישיב כי יש סיבה חיצונית שמעכבת אותו. "אני לא הצלחתי בגלל...", "לא עשיתי את זה בגלל", וכולי. הוא מאשים כל דבר אחר בחייו, במקום לקחת אחריות ולפעול כדי לשפר את מצבו. הכישלון אצלו הוא תמיד תוצאה של משהו שהוא לא שולט בו, ולא מישהו שהוא עצמו אחראי עליו.

כהן מציין את הסיפור התנ"כי של אדם הראשון, שבמקום לקחת אחריות על מעשיו, מאשים את האישה שנתן לו אלוהים. זהו דימוי לכך ששאיפה לשיפור עצמי דורשת יכולת לקחת אחריות על הפעולות שלנו, ולא להאשים אחרים.

כהן מציין גם את אלוהים כמודל לחשיבה של "למרות". אלוהים, לטענתו, לא מתרגש מהמכשולים ומהקשיים, אלא פועל לפי עקרון "למרות". גם אם יש נזק או בעיות, הוא פועל למען המטרה הגדולה, למרות כל התנגדות או קושי.

המפתח להצלחה טמון ביכולת להתמודד עם הקשיים בדרך של "למרות", ולא להיכנע לתירוצים של "בגלל". כשאנחנו אומרים "למרות שזה קשה, אני אעשה את זה", אנו מפתחים את היכולת להתגבר על מכשולים ולהשיג את מטרותינו.

מהם התירוצים של לוזרים וכיצד הם פוגעים בהצלחה?

אדם שמציב תירוצים כמו "בגלל...", חי עם תחושת קורבנות. תירוצים אלו יוצרים אשליה של שליטה על המצב, אך בפועל הם מונעים מאותו אדם לשנות את מצבו. כהן מדגיש את ההבדל בין אדם שמחפש פתרונות לאדם שמחפש תירוצים. כל תירוץ הופך לחסם בדרך להצלחה. כל תירוץ הוא מנגנון שמונע מהאדם לפעול באופן אקטיבי לשנות את מצבו.

בניגוד לאדם שמציב את עצמו כקורבן, המצליחן מחפש פתרונות. במקום לומר "זה בגלל המצב הכלכלי", הוא שואל את עצמו, "מה אני יכול לעשות כדי לשנות את המצב?". המחשבה של "למרות" ממקדת את האדם בהצלחות ובצעדים שהוא יכול לנקוט על מנת להתקדם, בעוד שהמחשבה של "בגלל" מעכבת אותו ומפנה את הפוקוס לגורמים חיצוניים.

איך אפשר להתגבר על קשיים ולשלוט בחיים?

הדרך להצלחה היא לשדר עוצמה פנימית ולהתמודד עם אתגרים בראש ובראשונה על ידי שינוי מחשבתי. כשאנחנו מתמודדים עם קושי, במקום לפנות לעתיד ולחשוב "זה בגלל", נוכל לבחור לחשוב "למרות". גם אם יש לנו הרגלים או פחדים, נוכל לשאול את עצמנו, "למרות הקשיים האלה, אני אמשיך לפעול".

כהן ממליץ לא לתת לקשיים או לחוויות שליליות לשלוט בנו, אלא לפתח את היכולת להסתכל עליהם כעל אתגרים ולא מכשולים בלתי עבירים. לפתח חשיבה חיובית שממוקדת בפתרונות ולא בבעיות, ולא לאפשר לתירוצים לשלוט על הדרך בה אנו פועלים.

מהו המניע האמיתי להצלחה?

המניע האמיתי להצלחה טמון ביכולת להתעקש ולהמשיך לפעול על אף הקשיים. המצליחן לא מחפש את הדרך הקלה, אלא את הדרך להצלחה בכל מצב. גם כשיש מכשולים, הוא לא עוצר, אלא מוצא דרכים להתמודד ולהתמקצע, תוך שמירה על מטרתו.
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן