מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=10132
ארוטומניה, מעריצים אובססיבים, מחשבות שווא ארוטומניות, התאהבות במפורסמים, מחשבות שווא על אהבה, מחשבות שווא של קנאה, תסמונת דה קלרמבו, אשליית האהבה, חולה אהבה, אהבה אובססיבית, התאהבות דמיונית, הערצה אובססיבית, טיפול בסכיזופרניה
מהי ארוטומניה ומהן מחשבות שווא ארוטומניות?

ארוטומניה, או כפי שהיא נקראת גם תסמונת דה קלרמבו, היא הפרעה דלוזיונלית שבה החולה מאמין שמישהו אחר מאוהב בו. זו תופעה שבה אדם חושב שלדמות ציבורית, לרוב מפורסמת או מהווה סמכות חברתית גבוהה, יש רגשות רומנטיים כלפיו, למרות שאין קשר מציאותי בין השניים. החולה לא רואה את הדחייה מהאדם המאוהב כביטוי של חוסר עניין, אלא מפרש את ההתנהגות השלילית כסימן לאהבה חבויה. לא פעם נדרשת התערבות המשטרה כאשר החולה מפר את גבולות פרטיותו של האדם הנערץ ומטריד אותו בצורה אובססיבית.

איך נוצרת הערצה אובססיבית למפורסמים?

ההערצה המובילה לארוטומניה היא הקצנה של הערצה רגילה. כל אדם עשוי להעריץ אדם מפורסם בשל כישוריו, הצלחותיו או תכונותיו המיוחדות, מה שגורם לו לרצות להיות כמוהו. ההערצה נובעת מהרצון להיות חלק מההצלחה או מהתכונות שהאדם המפורסם מייצג. אולם, כאשר ההערצה מתפתחת לכדי אובססיה, החולה מתחיל לדמיין קשר אישי עם המפורסם, ולעיתים מאמין כי יש לו מערכת יחסים דמיונית איתו. המעריץ יכול לעקוב אחרי כל פרט בחיי האדם הנערץ, ללמוד את הרגליו ולתת לעצמו תחושת קרבה אליו דרך הדמיון, ובכך להגיע לאמונה שאותו מפורסם אוהב אותו בחזרה.

הקשר בין הערצה לאובססיה והשלכותיה

ההערצה המופרזת לאדם מפורסם יכולה להתפתח לאובססיה, בה אדם מדמיין את עצמו בחיים משותפים עם הדמות המפורסמת, לדוגמה כהורה או בן זוג. במצבים כאלה, האדם מאמין שהוא חלק מחיים אלה, ומתפתחת מערכת יחסים דמיונית בשבילו. תופעה זו מציעה קשר ישיר בין הערצה לבין חוויית תחושת ערך עצמי, כאשר המעריץ חווה את תחושת ההצלחה או היופי של האדם המפורסם שהוא מעריץ.

כיצד להתמודד עם מחשבות שווא ארוטומניות?

הטיפול במחשבות שווא ארוטומניות מתמקד בהבנת המניעים הפנימיים שמובילים את האדם לחפש הערצה אובססיבית. כשאדם סובל ממחשבות אלו, יש להתמקד בשאלות כגון מה הדבר הטוב שהוא מוצא במושא הערצתו, ולבדוק כיצד הוא יכול להשיג את התכונות שהוא מעריץ, במקום לדמיין מערכת יחסים דמיונית. לדוגמה, אם אדם מעריץ מישהו על חוכמתו, עליו לשאול את עצמו כיצד הוא יכול לפתח את חוכמתו האישית, ובכך להפסיק להזדקק להערצה כלפי אחרים.

הקשר בין הערצה לאובססיה לבין פתרונות טיפוליים

אם אדם מעריץ דמות מפורסמת על תכונות שהוא חסר בעצמו, אפשר לעזור לו לפתח את התכונות הללו, כך שלא ירגיש את הצורך להימשך לדימויים דמיוניים של מערכת יחסים. כאשר אדם מבין שהאדם שהוא מעריץ איננו יותר טוב ממנו, אלא הוא עצמו יכול להשיג את אותם הישגים, הוא יכול לשחרר את עצמו מההערצה האובססיבית ולחיות חיים מלאים ומאוזנים יותר.
איך נוצרת הערצה? למה מעריצים אנשים מפורסמים? מחשבות גדלות, הערצה למפורסמים, התאהבות במפורסמים, התאהבות במפורסמת, התאהבות במפורסם, זוגיות דמיונית, הפרעת אישיות גבולית, מעריצים מטרידים, מעריצה אובססיבית, מעריצות אובססיביות, מעריץ אובססיבי, מעריץ מטריד, מעריצה מטרידה, מדמיין אותנו נשואים, נישואים דמיוניים, זוגיות בדמיון, מערכת יחסים דמיונית, זוגיות דמיונית עם מפורסמים, פרנויה, בגידה דמיונית, הערצה לא הגיונית, אהבה מטורפת, סטוקריות, מעריצים סטוקרים, אינסטגרם, פייסבוק, אישיות ציבורית מפורסמת, אישיות מפורסמת, להתפרסם, להיות מפורסם, להיות נערץ, רוצה שיעריצו אותי, רצון במעריצים, רצון במעריצות, הפרעת הזיה, אבחון של תסמונת דה קלרמבו, טיפול בתסמונת דה קלרמבו, הפרעה דלוזיונלית, מאמין שמישהו אחר מאוהב בו, פסיכיאטריה, אהבה אובססיבית, מאהבת אובססיבית, מאהב אובססיבי, איך לא להיות אובססיבי? חולה ארוטומני, מהי ארוטומניה? איך לטפל בארוטומניה? איך נוצרת ארוטומניה? ממה נובעת ארוטומניה? איך להתמודד עם ארוטומניה? מחלה של אהבה
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן