מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=10000
קורונה ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות
מה הקשר בין הקורונה למצבי קיצון בחיים?

אליעד כהן מסביר שלכל דבר, בין אם זו מערכת הבריאות, זוגיות, עסק או תפיסות חיים, ישנה דרך מדויקת לבדוק עד כמה הוא איכותי, יציב או חזק באמת. הדרך הזו היא באמצעות הבאתו למצב קיצוני. הוא נותן כדוגמה את מגפת הקורונה:
  • אפשר לבדוק את מערכת הבריאות שלך לפי היכולת להתמודד עם מגפה כמו קורונה.
  • אפשר לבדוק עד כמה העסק יציב לפי יכולתו להתמודד עם בלגן כלכלי ומשברי כמו קורונה.
  • אפשר לבדוק עד כמה אתה אוהב באמת את ילדיך כאשר אתה חייב לשהות איתם זמן רב בבית בגלל בידוד.
  • אפשר לבדוק את טיב הזוגיות שלך כאשר אתה ואשתך נמצאים כל הזמן ביחד ללא אפשרות לצאת.
  • אפשר לבדוק עד כמה אתה יודע להיות לבד כשאתה במצב קיצוני שאין בו אפשרות להיפגש עם אחרים.
המהות של ההסבר הזה היא שכל דבר בחיים, האיכות האמיתית שלו נמדדת רק במצב קיצוני. למשל, אם רוצים לבדוק חוזק של שרשרת, חייבים להביא אותה לנקודת קיצון שבה היא עומדת להישבר. אם רוצים לבדוק כמה הרכב באמת בטוח, בודקים אותו בתנאי קיצון בתאונת דרכים מבוימת.

כיצד לדעת אם תפיסות ואמונות יעילות במצבי קיצון?

אליעד כהן מדגיש שהרבה אנשים חיים עם תפיסות שעושות להם טוב ביום - יום, אך התפיסות הללו אינן בהכרח יעילות במצבי קיצון. הוא נותן כדוגמה את האמונה באלוהים:
  • יש אנשים הטוענים שהאמונה באלוהים עוזרת להם במצבי קיצון.
  • יש אנשים האומרים שבמצב קיצון רק האמונה באלוהים יכולה לסייע.
  • יש אנשים שמצביעים על כך שהמון אנשים נעזרים באמונה באלוהים דווקא במצבי קיצון.
אבל השאלה שאליעד שואל היא האם באמת אפשר להיות בטוח במאה אחוז שהאמונה הזאת תמיד תסייע במצבי קיצון. הוא מחדד שהדיון אינו ספציפי רק לגבי אמונה באלוהים, אלא לגבי כל תפיסה ואמונה באשר היא. הוא מסביר שכדי לבדוק תפיסות, תמיד יש לבצע בדיקה במצב קיצון. למשל:
  • אם מישהו אומר לך "תאמין בעצמך וזה יעבוד", תבדוק אם במצב הקיצון הקשה ביותר, זה עדיין יעבוד.
  • אם מישהו אומר לך "תראה את החיובי וזה יעבוד", תבדוק אם באמת תמיד, בכל מצב קיצון, זה נכון.
מהו הפתרון הטוב ביותר למצבי קיצון לפי אליעד כהן?

אליעד כהן מסביר שהדבר היחיד שבאמת עובד במצבי קיצון הוא להיצמד לאמת ולפתח את השכל. להיצמד לאמת פירושו להבין באופן מדויק את המציאות, ללא הטיות או אמונות שווא. כשיש בעיה, גדולה או קטנה, מורכבת או פשוטה, יש רק שתי אפשרויות אמיתיות:
  • או שיש פתרון לבעיה.
  • או שאין פתרון לבעיה.
יכול להיות מצב שבו אתה חושב שיש פתרון, אך במציאות אין, ויכול להיות מצב הפוך. לכן, הפתרון היחיד והטוב ביותר הוא להסתכל על המציאות כפי שהיא באמת, כלומר, להיצמד לאמת.

מדוע להיצמד לאמת משמעותו לפתח את השכל?

להיצמד לאמת משמעותו לפתח את השכל מכיוון ששניהם בעצם אותו הדבר בדיוק לפי אליעד כהן. ככל שיש לך יותר שכל, אתה יותר מבין את האמת והמציאות כפי שהיא. ככל שיש לך פחות שכל, אתה פחות מבין את האמת, ונוטה יותר להונאה עצמית. הוא מוסיף דוגמה על שקרנים, ומציין שיש שקרנים שמשקרים לאחרים, ויש שקרנים שמשקרים לעצמם. האדם שמשקר לעצמו הוא בעצם טיפש, כי הוא לא באמת רואה את המציאות כמו שהיא.

במצבי קיצון, הדבר היחיד שבאמת מועיל הוא להיצמד לאמת, להבין מה באמת קורה, מה באמת אפשרי ומה באמת בלתי אפשרי. כאשר אתה דבק באמת, אתה רואה בבירור אם יש פתרון או אין, ואתה לא משלה את עצמך.

מדוע אמונות וקונספירציות לא עובדות במצבי קיצון?

אליעד מסביר בפירוש שאמונות תפלות, תיאוריות, קונספירציות או אמונות כגון "הכל לטובה", "להאמין בעצמך", "להאמין באלוהים", "הכל קורה כפי שצריך לקרות", כל אלו לא מועילות במצבי קיצון אמיתיים. הסיבה לכך היא שכל האמונות האלו הן לא בהכרח נאמנות למציאות, הן לא מבוססות על השכל ועל האמת המדויקת של המצב.

בסופו של דבר, הדבר היחיד שבאמת יכול לעזור לך במצבים הקשים ביותר בחיים הוא לבדוק מה באמת קורה, ולהיצמד לאמת בלבד, בלי לרמות את עצמך בשום צורה.
למה להיצמד לאמת ולפתח את השכל זה אותו הדבר? היצמדות לאמת ופיתוח השכל, האם אני בדרך הנכונה? האם אני ערוך למצבי קיצון? התמודדות במצבי קיצון, בקרת איכות, איך לבדוק איכות של מוצר? איך לזהות מוצר איכותי? תהליכי יצור
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן