הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=8894
שמירת מתח בשריר / האם כדאי לשמור על מתח בשריר / מה זה time under tension? איך לשמור על בריאות המפרקים במהלך האימון? איך למנוע פציעות באימון?

אז כאשר גוף האדם מזיז משקל כלשהו ממקום למקום, באמצעות השרירים שמזיזים את המפרקים... במשך הזמן הזה השרירים נמצאים תחת מאמץ. יחד עם זאת, לא תמיד השריר נמצא תחת מאמץ, כי יש מצבים מסויימים שבהם השריר לא מתאמץ.

לדוגמא, נגיד שמרימים משקל כלשהו בתרגיל כפיפת מרפקים, באמצעות שימוש בשריר היד הקדמית. אז ברגע שמורידים את היד כלפי מטה, ונועלים את המפרק של המרפק, הרי שברגע הזה, אין עומס על שריר היד הקדמית, אל העומס נמצא על המפרק של המרפק במקום על שריר היד הקדמית.

כמובן שבמצב הזה, יש גם עומס על מפרק הכתף וגם מאמץ איזומטרי סטאטי בשרירי האמה שמחזיקים את המשקל, אבל העומס ירד משרירי היד הקדמית והעומס עבר יותר למפרק המרפק / לגידים וכיו"ב שאר החלקים של הגוף.

או לדוגמא שעושים את התרגיל סקוואט. אז בנקודה הנמוכה ביותר בתרגיל סקוואט, אם מגיעים אליה ונשארים בה עם שרירים רפויים, הרי שבנקודה הזאת העומס של המשקל עובר למפרקים ויורד מהשרירים וכיו"ב גם אם עומדים ומתיישרים בין חזרה לחזרה, שאז העומס שוב עובר למפרקים / גידים וכיו"ב.

יחד עם זאת, אם מבצעים את התנועה אבל לא בטווח תנועה מלא אלא בטווח תנועה חלקי יחסית, דהיינו, לא נועלים את המפרקים לאורך כל התרגיל, הרי שבמצב הזה נוצר מתח בשריר לאורך כל התנועה. לדוגמא עושים כפיפת מרפקים, אבל לא מורידים את היד עד הסוף כלפי מטה, אלא תמיד שומרים על כפיפה במפרק המרפק, כדי ששריר היד הקדמית ימשיך להיות במאמץ לאורך כל החזרות של הסט.

והדבר הזה נקרא, שמירת מתח בשריר. ואם הסט לקח 20 שניות ובמשך כל הסט שמרנו על מתח בשריר, אז זה נקרא time under tension של 20 שניות. דהיינו, השריר היה תחת מתח ועומס, במשך 20 שניות.

ומה היתרונות ומה החסרונות של שמירת מתח בשריר? אז החסרונות הם, שזה הרבה יותר קשה, כי השריר ישרוף הרבה יותר מהר והשריר יתעייף הרבה יותר מהר, אם שומרים על מתח בשריר. וזה לדוגמא לא יאפשר לך לעשות הרבה חזרות עם משקלי עבודה גבוהים.

אבל מה היתרונות? היתרונות הם, שאם שומרים על מתח בשריר, השריר מתאמץ יותר, בזמן יותר קצר. ובנוסף, שומרים יותר על הבריאות הכללית של הגוף. דהיינו, המפרקים והגידים וכיו"ב. כי שמירת המתח בשריר, מוודאת שהמתח יישאר בשריר ולא יעבור לחלקים אחרים של הגוף, שאנחנו מנסים לשמור עליהם.

האימון הוא עבור השרירים ולא עבור המפרקים והעצמות וכיו"ב. וכאשר שומרים על מתח בשריר, דהיינו, מוודאים שהשריר כל הזמן מכווץ ונמצא בעומס כלשהו במהלך כל הסט לאורך כל החזרות, הרי שבמקרה שכזה, אנחנו שומרים יותר על המפרקים / עצמות וכיו"ב...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן