הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=8891
כמה חזרות לעשות? כמה סטים לעשות? באיזה משקלי עבודה להתאמן? איך להתאמן נכון? מהי צורת האימון הטובה ביותר? איך לחשוב דרך השריר ולא לחשוב דרך התרגיל?

אחת השאלות הבסיסיות ביותר ששואל את עצמו המתאמן המתחיל שמתחיל להתאמן, היא כמה חזרות לעשות באימון? כמה סטים של החזרות האלו לעשות? ובאיזה משקלי עבודה להשתמש? והאם לעשות סטים עם משקל עבודה קבוע או אולי במשקלים עולים ואולי משקלים יורדים ואולי משקלי עבודה עולים ויורדים וכיו"ב?

וכאן צריך לזכור 2 דברים פשוטים:

1 - השריר שלך אין לו שמץ של מושג כמה חזרות / סטים / משקל עבודה אתה עושה. השריר שלך יודע אך ורק מה התחושה שהוא מרגיש בשריר שלך.

2 - צריך לזכור, כי אותה כמות חזרות ואותה כמות סטים עם אותם משקלי עבודה בדיוק, יכולה לייצר לך תחושה שונה בשרירים שלך, כתלות בכל מיני גורמים שונים. כגון: כתלות בטווח התנועה שעשית, כתלות האם ועד כמה שמרת על מתח בשריר לאורך הסט, כתלות במהירות שבה כיווצת או שחררת את השריר, כתלות בזוית הישום הספציפית של השריר ביחס למנח הגוף שלך בתרגיל הספציפי, כתלות בעייפות השריר שלך מסיבות שונות ומשונות. או במילים אחרות, אותה כמות חזרות + סטים + משקלי עבודה, יכולה לייצר לך תחושה שונה בשריר של מאמץ שונה.

וזה בעצם אומר, שכאשר אתה בא להתאמן, במקום לחשוב דרך חזרות / סטים / משקל, עליך לחשוב דרך תחושות של הגוף ושל השרירים שלך. עליך לשאול את עצמך, איזו תחושה אני רוצה לייצר בשריר שלי? תחושה של מאמץ גבוה בזמן קצר? תחושה של מאמץ בינוני בזמן בינוני? תחושה של מאמץ קל בזמן ארוך? כמה שניות אני רוצה לשמור על מתח בשריר? כמה אני רוצה שהשריר שלי ישרוף? כמה אני רוצה שהשריר שלי יגיע לכשל? כמה אני רוצה להתיש את השריר? וכיו"ב, שאלות שעוסקות בתחושה של השריר שלך ולא במשקל העבודה שלך.

לפעמים יתכן שתצטרך יותר סטים של חימום ולפעמים פחות. לפעמים אולי תרצה בחלק מהסטים לעשות את התנועה יותר לאט ולפעמים יותר מהר. לפעמים אולי תרצה בחלק מהסטים לעשות טווחי תנועה מסוימים ובסטים אחרים טווחי תנועה גדולים או קטנים יותר. לפעמים אולי תרצה לשמור יותר או פחות על המתח בשריר. לפעמים אולי תרצה לעשות קצת ציטינג ורמאות בתרגיל שלך, שגם בזה יש היגיון ויתרון כמו שהסברתי במקום אחר. כי כל הדברים האלו, מייצרים תחושות שונות בשריר שלך. והשריר שלך, מכיר אך ורק את התחושות שנוצרות בו, ולא מכיר את כמות הסטים / חזרות וכיו"ב.

לסיכום: כשאתה מתאמן, אל תחשוב על התרגיל / חזרות / סטים / משקלי עבודה וכיו"ב, אלא תחשוב דרך התחושות של השרירים שלך...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן