אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשיבה ✔איך לכתוב מאמר? איך להכין נאום? איך להכין סדנא? איך להכין מצגת? איך בונים מצגת? איך כותבים מאמר? שלבים בתהליך של כתיבת מאמר, מודל להכנת ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 איך לכתוב מאמר? איך להכין נאום? איך להכין סדנא? איך להכין מצגת? איך בונים מצגת? איך כותבים מאמר? שלבים בתהליך של כתיבת מאמר, מודל להכנת נאום, מודל להכנת מצגת, איך להתכונן לנאום - פיתוח מיומנויות אישיות, פיתוח מיומנויות תקשורת, פיתוח מיומנויות למידה, פיתוח מיומנויות חשיבה, פיתוח מיומנויות ניהול, שיפור מיומנויות אישיות, שיפור מיומנויות תקשורת, שיפור מיומנויות למידה, שיפור מיומנויות ניהול

וכאן אבאר, איך כותבים מאמר? איך מכינים נאום? איך מכינים הרצאה? איך להכין מצגת? וכיו"ב, שלב אחרי שלב. וזה, באמצעות גישה של מהות וצורה. דהיינו, שמתחילים בלכתוב את המהות של מה שרוצים לכתוב / לומר. ולאחר מכן מלבישים על המהות הזאת, כל מיני צורות שונות, כמו שתכף אסביר.

אז שב מול המחשב, פתח את הוורד וצא לדרך. אציין שניתן לעשות זאת גם עם נייר ועט, אבל רצוי יותר לעשות זאת מול מחשב, כדלקמן. ואסביר כאן את כל התהליך בדימוי של כתיבת מאמר. אבל זה תהליך זהה לחלוטין, גם במקרה שרוצים להכין הרצאה / לכתוב נאום וכיו"ב.

שלב 1 - נסה להגדיר בכמה שפחות מילים, על מה אתה הולך לכתוב את המאמר שלך. וכמה שפחות מילים, יותר טוב. לדוגמא, אתה הולך לכתוב מאמר על "עגבניה". ובכוונה בחרתי כאן בדוגמא של כתיבת מאמר על עגבניה, כדי להראות שהתהליך הזה מתאים לכל נושא שתבחר לכתוב עליו מאמר כלשהו. אז שלב ראשון, הגדר בכמה שפחות מילים, את הנושא שאתה הולך לכתוב עליו את המאמר, כמו במקרה שלנו, שזו "עגבניה". אז פתח את קובץ הוורד, ותכתוב בו את המילה עגבניה.

שלב 2 - מתחת למילה עגבניה, צור רשימה שבה תכתוב בראשי פרקים, מה אתה רוצה לכתוב על העגבניה. כאשר כל ראש פרק, יהיה בשורה חדשה של הרשימה. ואני מדגיש, אל תכתוב את כל מה שאתה רוצה לומר, אלא תכתוב רק ראשי פרקים של מה שאתה רוצה לומר. לדוגמא: 1 - על חשיבות אכילת עגבניה. 2 - תהליך גידול העגבנייה. 3 - מחירי העגבניות. 4 - איזה מאכלים ניתן להכין מעגבניה.

ואני חוזר ומדגיש, אל תכתוב כאן את כל מה שאתה רוצה לכתוב ולומר, אלא רק ואך ורק כותרות ראשיות של הנושאים שאתה רוצה לכתוב על העגבנייה. אז בעצם כרגע יש לנו כותרת ראשית של נושא המאמר, שהיא המילה עגבניה. ומתחת למילה עגבניה, יש לנו רשימה עם 4 שורות. שבכל שורה יש לנו תת נושא לגבי עגבניה.

וזה השלב שבו אתה יכול לעשות סדר ברשימה של תתי הנושאים של המאמר. דהיינו, באפשרותך להחליט לדוגמא, שהשורה השלישית, תהיה במאמר לפני השורה הראשונה. דהיינו, שקודם לדוגמא תדבר על מחירי העגבניות ורק אחר כך תדבר על חשיבות אכילת העגבנייה וכיו"ב. כאשר בפועל, ניתן לעשות זאת גם לאחר מכן. אבל אפשרי לעשות זאת, כבר בשלב הזה.

שלב 3 - עכשיו גש לשורה הראשונה שברשימה שכתבת, כגון במקרה הנ"ל, לשורה שמופיע בה "על חשיבות אכילת עגבניה", ומתחתיה תתחיל לפרט את מה שאתה רוצה לכתוב ולומר על חשיבות אכילת העגבניה. וכאן יש שתי אפשרויות. אפשרות אחת היא, שישר תתחיל לכתוב את מה שאתה רוצה לכתוב על הנושא הזה. והאפשרות השנייה היא, ששוב תכין לך תת רשימה נוספת, עם כותרות של דברים שאתה רוצה לומר, על חשיבות אכילת עגבניה. כגון 1 - ערכים תזונתיים. 2 - מחלות שאכילת עגבניה מונעת. 3 - נזקים שנגרמים מאי אכילת עגבניה. 4 - תרופות שניתן לייצר מעגבניה. וכאן שוב, אתה יכול להחליט לעשות סדר ברשימה של הדברים שאתה רוצה לומר, להחליט מה לומר לפני מה.

ואיך לדעת מה לומר לפני מה? אז לפעמים זה לא משנה מה תאמר לפני מה. אבל לפעמים זה כן משנה. לדוגמא, כאשר כדי להבין דבר אחד, לשם כך צריך קודם להבין דברים אחרים. במקרה שכזה, בהנחה שאתה רוצה שיבינו אותך, אז מקובל שקודם תציג את הדברים הבסיסיים ורק לאחר מכן, את הדברים שמבוססים על הדברים שכבר אמרת קודם לכן.

שלב 4 - עכשיו יש לך שתי אפשרויות. אפשרות 1 היא, שאת מה שעשית בשלב 3, באפשרותך עכשיו לעשות זאת גם לגבי כל שאר תתי הכותרות שיש ברשימה שהכנת קודם לכן. אפשרות 2 היא, שבאפשרותך עכשיו לחזור שוב לרשימה הקודמת, ולהתחיל לכתוב את מה שאתה רוצה לכתוב, על כל אחת מתתי הכותרות שציינת. דהיינו, להפוך את הכותרת, למשפט, שמסביר את מה שאתה רוצה לומר בנושא.

ואם אתה רוצה שיהיה לך קל לדעת מה לכתוב על כל כותרת, באפשרותך לעשות זאת, על ידי זה שתשאל את עצמך, על איזה שאלות אתה רוצה לענות במה שאתה רוצה לכתוב. לדוגמא, קח את הכותרת "חשיבות אכילת עגבניה >> ערכים תזונתיים", ושאל את עצמך, על איזה שאלה אני רוצה לענות כאן במשפטים הבאים. והשאלה כנראה תהיה, שאתה רוצה לענות על שאלות כגון: 1 - מהם ערכים תזונתיים? 2 - איזה ערכים תזונתיים חשוב לבן אדם לצרוך באופן כללי? 3 - מה הם הערכים התזונתיים של העגבניה?

ועכשיו אחרי שיש לך את השאלות שעליהן אתה רוצה לענות, עכשיו תדמיין מישהו ששואל אותך את השאלות האלו. דמיין שאתה נותן לו תשובה. ועכשיו פשוט תכתוב את התשובה שאתה נותן לו.

ואיך תכתוב? באיזה סגנון כתיבה? תשובה: הכי פשוט, שתכתוב את זה בצורה שבה היית אומר את זה בעל פה. דהיינו, פשוט תדמיין מישהו ששואל אותך את השאלות הנ"ל, ותדמיין שאתה עונה לו בעל פה תשובה. באפשרותך כמובן להקליט את עצמך נותן את התשובה לשאלה הזאת. ועכשיו פשוט תכתוב את מה שאמרת לו, בשפה חופשית.

כמובן שיתכן שתרצה להשתמש בסגנון כתיבה כלשהו שמותאם לצרכים כלשהם, אבל סגנון הכתיבה הפשוט ביותר, הוא סגנון הכתיבה בצורה של דיבור חופשי. אתה כותב, בדיוק איך שהיית מדבר. זה חוסך את הצורך להמיר את הדיבור, לסגנון כתיבה חדש.

שלב 5 - עכשיו עליך בעצם לוודא, שאתה הופך את כל הכותרות ואת כל תתי הכותרות, למשפטים מלאים, עם כל מה שאתה רוצה לכתוב. ושים לב, תכתוב בצורה חופשית את מה שאתה רוצה לכתוב. רק שיהיה בצורה מסודרת ומובנית, דהיינו, בצורה שרעיונית תובן לקורא. כמו שהוסבר לעיל.

שלב 6 - עכשיו מומלץ שתקרא את מה שכתבת, מההתחלה ועד הסוף, ושתעבור משפט משפט, ושתראה אם אתה מרוצה ממה שכתבת. אולי ברצונך להוסיף משהו / לתקן משהו / להסביר משהו וכולי.

הארות כלליות - הכנת תוכן המאמר - כמובן שלפני שאתה מתחיל לכתוב מאמר כלשהו / מתחיל להכין נאום כלשהו וכיו"ב, עליך לדעת באופן כללי מה בכלל אתה רוצה לומר ולכתוב. וכאן הוסבר, איך לארגן את מה שאתה רוצה לומר, לצורה של מאמר. אבל כמובן שעליך לדעת מראש מה אתה רוצה לומר. ובנוסף, באפשרותך גם תוך כדי כתיבה, להכין תתי כותרות של מה שאתה רוצה לומר. ורק תוך כדי כתיבה, לאסוף את המידע שאתה רוצה להעביר.

הארות כלליות - שימוש בפסקאות - כשאתה כותב מאמר וכיו"ב, חשוב שתדע לכתוב פסקאות שלא יהיו ארוכות מידי. ז"א אם אתה כותב איזה משהו ואתה קולט שההסבר שלך יוצא ארוך יותר מכמה שורות. אז קח את מה שכתבת, ונסה לחלק את הפסקה שלך, למספר רעיונות שונים. וכל אחד מהם, הפוך אותו לפסקה נפרדת.

הארות כלליות - כותרת המאמר - לפעמים אתה יודע מראש מהי הכותרת המלאה של המאמר שלך. ולפעמים אתה תרצה לכתוב את כותרת המאמר, רק אחרי כתיבת המאמר עצמו. בהתאם למה שתכתוב במאמר עצמו. כאשר באופן כללי תשאף, שכותרת המאמר, תשקף את התוכן של המאמר. אא"כ הכותרת היא סוג של טיזר וכיו"ב.

הארות כלליות - הכנת מאמר טענות - נניח שברצונך לכתוב מאמר שמטרתו לשכנע אנשים ללבוש חולצות כחולות (המצאה אקראית, כדי להראות את המבנה עצמו). אז במקרה שכזה לדוגמא. הכותרת הראשית תהיה "למה ללבוש חולצות כחולות". וכותרות המשנה יהיו משהו בסגנון של 1 - מהן חולצות ושימושן. 2 - צבעים של חולצות. 3 - יתרונות של חולצה בצבע כחול. 4 - סיבות למה אנשים מתנגדים ללבוש חולצות כחולות. 5 - סיכום ומסקנות. כאשר כל כותרת שכזו, אח"כ הופכים אותה שוב לתתי כותרות, עד לרמה של משפטים בשפת דיבור. והרעיון הוא, שגם אם מדובר במאמר טיעוני, עדיין התהליך עצמו של כתיבת המאמר עצמו תהיה זהה.

הארות כלליות - הכנת נאום - נניח שאתה רוצה להכין נאום. כתוב...

טענה למה אנשים מיומנויות אישיות איך להיות גאון לשאול שאלות חופשית תהליך וודאות להשתמש איך להתכונן לנאום כדורים איך איך בונים מצגת איך כותבים מאמר איך ל איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך להכין איך להכין מצגת איך להכין נאום איך להכין סדנא איך להתכונן איך להתכונן ל איך להתכונן לנאום איך לחשוב בהיגיון איך לכתוב איך לכתוב מאמר איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי אישיות בונים מצגת הכנת נאום התפתחות החשיבה התפתחות השכלית התפתחות חשיבה התפתחות שכלית חשיבה חשיבה הגיונית יכולות החשיבה יכולות הקוגניטיביות יכולות השכליות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת החשיבה יכולת הקוגניטיבית יכולת השכלית יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית כותבים מאמר כיצד לכתוב מאמר כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים כתיבת מאמר לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להיות יותר חכם להכין להכין מצגת להכין נאום להכין סדנא להתכונן להתכונן לנאום לחשוב בהיגיון לכתוב לכתוב מאמר למידה לנאום לפתח לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מודל מודל להכנת מצגת מודל להכנת נאום מודלים מיומנויות מיומנויות אישיות מיומנויות החשיבה מיומנויות הקוגניטיביות מיומנויות השכליות מיומנויות חשיבה מיומנויות למידה מיומנויות ניהול מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנויות תקשורת מיומנות מיומנות החשיבה מיומנות הקוגניטיבית מיומנות השכלית מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית מנהל ניהול סדנאות פיתוח פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פיתוח מיומנויות פיתוח מיומנויות אישיות פיתוח מיומנויות חשיבה פיתוח מיומנויות למידה פיתוח מיומנויות ניהול פיתוח מיומנויות תקשורת פיתוח מיומנות שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שיפור מיומנויות שיפור מיומנויות אישיות שיפור מיומנויות למידה שיפור מיומנויות ניהול שיפור מיומנויות תקשורת שיפור מיומנות שלבים בתהליך של תהליך תהליך של כתיבת מאמר תהליכים תקשורת תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית - פרומו ש: זה עניין של חשיבה איטית. אליעד: אתה חושב בצורה איטית. ש: לא, באופן כללי. אליעד: אתה רוצה להתחיל לרוץ, תעשה תרגילי ספורט בבוקר אם אתה רץ מהר אתה מתחיל לחשוב מהר. ש: אתה רציני? אליעד: כן יש את לך חשיבה איטית את לא מבינה מה אני מסביר, נו. ש: כאילו ממה זה נובע? אליעד: אתה דיברת איתי פעם על חשיבה איטית? ש: לא. אליעד: אוקי אז תסתכל חשיבה איטית נובעת מזה שאין סדר במחשבות, מה זה חשיבה איטית? כשאתה מתחיל לחשוב על משהו ואז אתה קשה לך להבין אותו כאילו קשה לך להתחבר, להבין את המסקנה להבין זה, למה? כי הראש מתפזר זה גם קשור להפרעות קשב וריכוז שבן אדם מנסה להבין ... קשב וריכוז שלך, אתה לא מקשיב ואז אני סובל מהחוסר קשב והריכוז שלך. עכשיו תסתכל אני דוגמא טובה באופן יחסי אפילו באופן מאוד זה לחשיבה מהירה, אמרת חשיבה איטית אז יש חשיבה מאוד מהירה, למה? כי יש לי בראש מסודר, יש לי סדר בראש אם מישהו אומר משהו יש לי מסודר מה השאלה מה התשובה, מה המסקנה זה מה זה, עכשיו זה על ידי תרגולים. עכשיו אני מסביר לך עוד פעם חשיבה איטית נובעת מחוסר סדר, בן אדם לא למד איך ללמוד, לא למד איך להבין דברים עכשיו מה שאני בעצם אומר שבן אדם יכול לפתח מחשבה מהירה, איך לפתח חשיבה מהירה? על ידי שהוא מתחיל להיות מסודר, לא מסודר בלעשות ריצות הוא חי בצורה מסודרת, הוא אוכל בצורה מסודרת, הוא מסדר את החדר בצורה מסודרת, יש לו היגיון הוא מסדר את הקבצים במחשב בצורה מסודרת, אתה מבין יש לו סדר אז הסדר נותן לך עכשיו אפשרות יותר מהר להבין מה רצו ממך. ש: אבל אפשר לחשוב לעומק בחשיבה מהירה? אליעד: כן זה אותו דבר, למה? כי כדי להעמיק במשהו אתה צריך מהר מאוד להגיע לעומק אבל אם אתה לא מסודר אתה גם לא מבין מה אמרו ואתה גם לא יכול להעמיק וזה סיפור. עכשיו הדבר ... יודע יש לי ניסיון. ש: הניסיון שלך אומר? אליעד: לא, אני אסביר לך אחר כך תחשוב בהיגיון כי הוא ציפה למשהו הוא הגדיר "אני רוצה חשיבה מהירה" נגיד, זאת אומרת הוא אומר "אני רוצה להיות שם" אז שם זה עובד ככה, אתה מבין כאילו. בסוף צריך איזון אם אתה תהיה רק מסודר אתה גם תהיה איטי, אם כל דבר תגיד "אני לא מתקדם עד ... סע לא חייב להבין עד הסוף", אתה מבין לכן גם צריך להיות יותר מסודר וגם לא יותר מדי. מה אתה מבין? מה שהבנת תגיד, איך סדר עוזר לחשיבה מהירה? ש: כי אני יודע בדיוק איפה כל מקום בכל דבר נמצא וגם אני יודע כאילו מה הרצונות שלי ואני יודע אז אני לא צריך לחשוב על זה עוד פעם, ולפעמים גם לא צריך לחשוב עד הסוף אולי. ... שעה עכשיו שעה נוספת פותח "ואין אפשרות שהאדם יקיים", "למה אין אפשרות, מה זה אין אפשרות?", אתה מבין פותח כאילו במקביל. ש: מה החשיבה המהירה נותנת לי? אליעד: שאתה יותר קל לך לחיות, יותר קל לך לזרום, אתה מחליט החלטות יותר מהר, אתה עושה דברים יותר מהר. אם הייתה לך חשיבה מהירה אז היית מבין יותר מהר מה נותנת חשיבה מהירה. ...
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה הרצאה על חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה ועוד דפוסי חשיבה, חשיבה לא נכונה, לא חושב בצורה נכונה, ללמוד לחשוב נכון, איך לחשוב בצורה נכונה? מאניה דיפרסיה, חוסר איזון רגשי, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, איך נוצרת הפרעת אישיות? סיבות להפרעת אישיות, חשיבה בשחור או לבן, רואה רק שחור או לבן, לא רואה אפור, לא רוצה לחשוב, לא אוהב לחשוב, הפרעת חשיבה, הפרעות חשיבה, בעיות חשיבה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, סגנון חשיבה, סגנונות חשיבה, צורות חשיבה, חשיבה בשחור ולבן, עיוות חשיבה, שינוי דפוסי חשיבה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
... לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה עכשיו בהמשך של הנושא הקודם יש פה היבט ... אתה מגלה את התשובה שלך. אליעד: למדנו משהו אחר למדנו שאתה יכול לשנות את ההתנהגות שלך ותוך כדי זה להתבונן על מה שאתה עושה ולשנות את החשיבה שלך, זה נכון אבל בסוף אתה צריך לשנות את החשיבה שלך לא את ההתנהגות שלך. ש: לא זה ברור. אליעד: שום דבר לא ברור אני אומר שמהות היא אם אתה רוצה לשנות התנהגות תבדוק מה שורש החשיבה שיוצרת את ההתנהגות תשנה אותו ויסתדר ... שאתה פתאום הפסקת לעשן זה כמו בן אדם שלא מעשן כי אין לו סיגריות אבל זה לא שאתה באמת באופי שלך השתנית. צריך לשנות את האופי את הגישה את החשיבה, רוב האנשים לא מתעסקים בזה רוב האנשים מנסים לשנות את ההתנהגות לא מנסים לשנות את החשיבה. ש: כי הם אולי לא מוצאים מה הסיבה באמת ... זה נכון שבסופו של דבר יש משחק במשחק משחקים משנים רצונות זה נכון אבל המהות של הרעיון היא תנסה לשנות את שורשי המחשבה שלך לא את דפוסי החשיבה, לא את דפוסי ההתנהגות דפוסי ההתנהגות הם תוצאה של דפוסי חשיבה. מה רצית להגיד? ש: כאילו זה לא כאילו ...
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
... פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית ובו יתבאר העניין של אופטימיות וחשיבה אופטימית (חצי הכוס המלאה / חשיבה חיובית וכיו"ב), מול פסימיות וחשיבה פסימית (חצי הכוס הריקה / חשיבה שלילית וכיו"ב). ואופטימיות פירושה, שהאדם חושב שהדברים יסתדרו לטובה. אך פסימיות לעומתה, פירושה, שהאדם חושב שהדברים יסתדרו לרעה. כגון ... שהדבר הוא לרעה, ויסתכל על החסרונות של הדבר. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי יש יתרונות וגם חסרונות, גם בחשיבה אופטימית וחיובית, וגם בחשיבה פסימית ושלילית. ולמה? כי מי שחושב חיובי וחושב בצורה אופטימית, הוא בעצם מצליח לדחות את הרע, לזמן מאוחר יותר. כי גם מי שחושב בצורה אופטימית, גם הוא לא תמיד מצליח להשיג את המטרות שלו. ואם המציאות היא לרעת האדם, החשיבה האופטימית שלו, לא תעזור לו. אלא, שבטווח המיידי, החשיבה האופטימית עוזרת לאדם, לא להתאכזב כבר עכשיו מהרע שקורה לו, אלא לדחות את הרע הזה לזמן מאוחר יותר, אם הוא יקרה, כאשר הוא יקרה. כי מי ... בהווה. והוא בעצם מקדים, את הרע של העתיד. ובנוסף, הוא מרגיש רע בהווה, מכך שרק אולי יקרה לו רע בעתיד. והחשיבה האופטימית, דוחה את הרע, כמה שיותר. וזה נראה כיתרון של החשיבה האופטימית והחשיבה החיובית. אבל בחשיבה אופטימית, יש גם חיסרון גדול מאוד. והוא, הגודל של האכזבה ושל הרע, כאשר הוא מגיע, אם הוא מגיע. כי הרע, מוכרח שהוא יגיע מתי שהוא. ואם לא ... המציאות טופחת על פניו, וקורים דברים נגד רצונו. ונכון שהאדם האופטימי שרואה את חצי הכוס המלאה וחושב בחשיבה חיובית, נכון שהוא נהנה יותר לשתות את כוס המים שמלאה עד החצי שלה. אבל הוא יסבול יותר, כאשר הוא יגלה שכוס המים, גם חצי ריקה. כי כוס המים, לא תהיה מלאה יותר, בגלל שהאדם חושב חיובי בחשיבה חיובית, ומסתכל רק על חצי הכוס המלאה. וגם אם נראה שהיא תהיה מלאה יותר, הרי שבכל מקרה האדם יתאכזב יותר בעתיד, כאשר הוא יתקל בכוס מים שתהיה כ"כ ריקה, שהוא לא יצליח להיות אופטימי ולחשוב חיובי. ונחדד: בחוש ניתן לראות, כי מי שחושב יותר, חשיבה חיובית ויותר חשיבה אופטימית, הוא מצליח יותר בחיים שלו, להשיג את המטרות שלו. כי כאשר קשה לאדם באיזה דבר, אם הוא אופטימי שהוא אולי יצליח להשיג את המטרה ... מקטין את כמות הרע שיש לאדם בחיים, ומגדיל את כמות הטוב שיש לאדם בחיים. אך, לא כך הוא הדבר! כי מי שחושב בחשיבה אופטימית, הוא לא באמת מקטין את הרע שיש לו בחיים, גם אם הוא כן מצליח להשיג את המטרות שלו טוב יותר. ולמה? כי בחיים, בכל מקרה, בשלב ... שיש לו בחיים מבחינה כמותית. אבל, הוא גם מגדיל את כמות הרע שיש לו בחיים, מבחינה איכותית עוצמתית. כי החשיבה האופטימית מרגילה את האדם, להיות שמח ולהתחבר לרגשות חיוביים, ולא להיות עצוב, ולא להתחבר לרגשות שליליים. וכאשר קורה דבר רע לאדם שמח ... הרע, בצורה הרבה יותר חזקה וקשה, מאדם שבכל מקרה רגיל לחשוב בצורה פסימית, ושרגיל לחוות רגשות רעים. ז"א, החשיבה החיובית והחשיבה האופטימית, מרגילות את האדם, להתכחש לכך שהמציאות יכולה להיות רעה, בדיוק כמו שהיא יכולה להיות טובה. ואז, כאשר המציאות היא כבר רעה, אז ... מתאכזב הרבה פחות בחיים. וכאשר כבר קורה דבר רע, אם קורה דבר רע, אז הוא גם סובל הרבה פחות בחיים. וצורת החשיבה הטובה ביותר בעולם, היא חשיבה ריאלית וחשיבה אמיתית. דהיינו, הדבר הטוב ביותר בעולם, הוא להיצמד לאמת כפי מה שהיא, בלי להוסיף ובלי לגרוע ממנה. את האמת, את כל האמת, ואך ורק את האמת. ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לכתוב מאמר? איך להכין נאום? איך להכין סדנא? איך להכין מצגת? איך בונים מצגת? איך כותבים מאמר? שלבים בתהליך של כתיבת מאמר, מודל להכנת נאום, מודל להכנת מצגת, איך להתכונן לנאום - פיתוח מיומנויות אישיות, פיתוח מיומנויות תקשורת, פיתוח מיומנויות למידה, פיתוח מיומנויות חשיבה, פיתוח מיומנויות ניהול, שיפור מיומנויות אישיות, שיפור מיומנויות תקשורת, שיפור מיומנויות למידה, שיפור מיומנויות ניהול
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חשיבה, אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חשיבה, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא גישור, מאמן אישי להפרעות קשב, מנטורינג בנושא חשיבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.9692 שניות - עכשיו 29_03_2024 השעה 01:21:25 - wesi1