אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדות ✔הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחא לטיפול בתחושות רעות, נוסחא לטיפול ברגשות ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחא לטיפול בתחושות רעות, נוסחא לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמא לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות

וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? מהן תחושות רעות? מהם הסוגים השונים של התחושות הרעות? איך נוצרות תחושות רעות? ואיך עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד.

ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמא לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמא בלבד. ז"א, שיכול להיות שאתה לדוגמא עם אותו הפחד בדיוק, תצטרך לנתח אותו אחרת, וכל אדם לגופו. ועבור זה יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפ"כ זוהי דוגמא לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי.

ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמא את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום / חרדת קהל / פחד במה / פחד מעמידה בפני קהל / חרדת במה. אז איך ניגשים לנושא הזה? ומה היא שיטת הטיפול בפחד הזה, כפחד לדוגמא.


אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה?

אז ראשית יש להבין, מהי תחושה רעה? אז זה הולך כך: יש 2 סוגים של תחושות, תחושות טובות ותחושות רעות (ויש גם תחושה של לא משנה / לא אכפת לי / אפאטיות, שלא נתייחס אליה כאן).

אך מהן תחושות טובות / רעות, ממה הן נובעות? אז זה הולך כך: כל בן אדם בזמן נתון, יש לו 2 מחשבות בראש שלו. 1 - מה הוא חושב שקורה לו במציאות שלו ברגע מסוים. 2 - מה הוא חושב שהוא רוצה שיקרה לו במציאות שלו באותו הרגע. וכאשר מה שהאדם חושב שקורה, תואם את מה שהוא חושב שהוא רוצה שיקרה, אז טוב לו. וכאשר האדם חושב שקורה ההפך / שונה ממה שהוא רוצה שיקרה, אז רע לו. וככל שהאדם בטוח יותר שיש יותר התאמה או חוסר התאמה, בין מה שהוא רוצה שיקרה לבין מה שקורה, כך יותר טוב / רע לו בהתאם.

והתחושות הרעות והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית / חרטה / זיכרון שלילי / רגשות אשם וכיו"ב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש / דיכאון / עצבנות / מתח / לחץ / כעס / עצבים / חוסר רוגע וכיו"ב. ורגשות רעים שקשורים למשהו ששייך לעתיד, יקראו: פוביה / חשש / פחד / דאגה / חרדה / פרנויה / פאניקה וכיו"ב. כאשר בעצם, המילים השונות מתארות עוצמות שונות והיבטים שונים של סוג הרע, עבר / הווה / עתיד.

וזה בעצם אומר, שרע בזמן עבר, הוא בעצם כאשר מה שאתה חושב שקרה בעבר, שונה ממה שאתה חושב שהיית רוצה שיקרה בעבר. ורע בזמן הווה, הוא כאשר מה שאתה חושב שקורה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה. ורע בזמן עתיד, הוא כאשר, מה שאתה חושב שיקרה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

לדוגמא: אתה חושב שמרביצים לך + אתה חושב שאתה כרגע היית רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר / טראומה וכולי. או לדוגמא, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה / כעס / לחץ וכולי. או לדוגמא, אתה חושב שירביצו לך בעתיד + אתה חושב שאתה לא רוצה שירביצו לך בעתיד = רע מהעתיד / פחד / חרדה וכולי.


ואחרי שהבנו את זה, אז איך בעצם מטפלים בתחושה רעה באופן כללי? אז כפי שהבנו, יש 2 גורמים שאחראים לתחושה הרעה שלך. מה שאתה חושב שקרה / קורה / יקרה, ומה שאתה היית רוצה שיקרה בעבר / הווה / עתיד.

ולכן, בשלב הראשון לפני הכל, כאשר רע לך, שלב ראשון עליך לאתר, את התנגדות הרצון, דהיינו, להבין, מה אתה חושב שקורה ומה אתה חושב שאתה רוצה שיקרה. או במילים אחרות, מהי תפישת המציאות שלך ומהי תפישת הרצון שלך.

ואיך לדעת לאתר את התנגדות הרצון שיוצרת את תחושת הרע? ומי אמר שתמיד יש התנגדות רצון, אולי בעצם התחושה הרעה היא אקראית ובלי סיבה? ומה לעשות אם אתה לא יודע מהי התנגדות הרצון שלך? את כל זה כבר הסברתי במקומות אחרים.

ואבהיר, שבלי שתמצא את תפישת המציאות שלך שמתנגדת לתפישת הרצון שלך, בלי זה אין אפשרות לעבור לשלב הבא. ועוד אוסיף, שאם תענה תשובה נכונה חלקית / לא נכונה / שגויה, באיתור שלך את הסיבה שבגללה רע לך, דהיינו, אם לא תענה תשובה נכונה באופן מלא, ל - מהי תפישת המציאות שלך (מה שאתה חושב שקורה) שמתנגשת בתפישת הרצון העצמי שלך (מה שאתה חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא את התנגדות הרצון שיוצרת אצלך את התחושה הרעה.

ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ולברר את האמת ואת כל האמת ורק את האמת, עד שהתחושה הרעה תעלם ב 100%, כל תחושה רעה מכל סוג, אם ובמידה ותרצה להעלים אותה ואם ובמידה ותחקור אותה עד הסוף שלה, כפי שאסביר כאן.

ובפועל, עליך לברר מהי האמת, האם באמת מה שאני חושב שקורה, אכן קורה. והאם מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אכן אני רוצה את זה. שזה נקרא, להטיל ספק במציאות + להטיל ספק ברצון.

לדוגמא, אתה מרגיש רע. למה אתה מרגיש רע? מה אתה חושב שקורה? + מה אתה חושב שהיית רוצה שיקרה אחרת? תשובה: אני חושב שלא אוהבים אותי + אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. תפישת המציאות שלך היא שלא אוהבים אותך ותפישת הרצון שלך היא שאתה רוצה שיאהבו אותך.

אז עכשיו עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שלא אוהבים אותי. האם באמת לא אוהבים אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אוהבים אותי הכי בעולם? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק בתפישת המציאות. כאשר יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

כמו כן בנוסף עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אני לא רוצה בכלל שיאהבו אותי ואני אפילו רוצה שרק ישנאו אותי? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק ברצון. כאשר גם כאן יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

ויש לשים לב לכך, שהרעיון הוא לברר את מידת האמיתות של המחשבה. כי לא כל מחשבה היא אמת או שקר באופן חד משמעי. אלא לפעמים מחשבה היא נכונה באחוז מסוים, מהיבט מסוים בלבד, וצריך לראות ולהבין את זה באופן מדוייק. ז"א השאלה האם זאת האמת ש X, פירושה, האם ועד כמה זאת האמת ש X.

ומה לשאול קודם, האם קודם להטיל ספק ברצון או קודם להטיל ספק במציאות? תשובה: יש יתרונות לזה ולזה. והסברתי את זה במקומות אחרים. אז לצורך העניין כרגע, לא זה לא משנה.

ואיך מטילים ספק? ואיך ללמוד להטיל ספק? ואיזה שאלות לשאול כאשר מטילים ספק? ואיך לדעת מה ההפך המוחלט של המחשבה שלך? את כל זה הסברתי במקומות אחרים

ואחרי שמטילים ספק במציאות וברצון, כמובן שמתקבלות תשובות כלשהן. כגון לדוגמא שיכולה להתקבל תשובה שאומרת, שכן, לא אוהבים אותי. וכן, אני רוצה שיאהבו אותי. אלא שמכאן מתקדמים עוד יותר פנימה, ושואלים, מי אמר שזה נכון מה שאני חושב שקורה ושאני רוצה? האם אני חייב לחשוב כך, שבאמת קורה ושבאמת אני רוצה את מה שאני חושב שקורה ושאני חושב שאני רוצה? האם מה שאני חושב זה באמת מדוייק ב 100%, או שמא זאת לא כל האמת? וכולי.

וכל תשובה שמתקבלת, גם עליה מטילים ספק, האם זאת אכן כל האמת. לדוגמא: נניח שהתשובה לשאלה האם באמת לא אוהבים אותי, היא, כן באמת לא אוהבים אותי. וההוכחה לכך היא שאנשים לא רוצים לדבר איתי. אז על זה אנחנו נמשיך לתחקר ולשאול, האם באמת אנשים לא רוצים לדבר איתי?! האם זה שאנשים לא רוצים לדבר איתי, האם זה אומר בהכרח שאנשים לא אוהבים אותי?!

או לדוגמא, אני רוצה שיאהבו אותי, כי זה עושה לי טוב. אז נשאל, האם באמת זה שאוהבים אותי, מחייב את זה שזה יעשה לי טוב?! האם אני חייב לרצות שיאהבו אותי?! האם אני יכול להרגיש טוב גם בלי שיאהבו אותי?! ולמה בכלל אני רוצה להרגיש טוב?! וכך הלאה עוד שאלות נוספות, שגם אותן צריך לדעת לשאול, בעיקר ע"פ הנוסחא הבאה, שהולכת כך:


איך מנתחים סיבתיות של סיבה ותוצאה. אם מישהו חושב ש X הוא הסיבה של Y, עליו לשאול את עצמו. 1 - האם X מחייב את התוצאה Y, או שאפשרי ש X יוביל לתוצאה שונה / הפוכה מ Y. 2 - האם Y הוא בהכרח תוצאה של X, אולי הוא תוצאה גם של X וגם של משהו אחר, או רק של משהו אחר. 3 - מה הסיבה של X עצמו, האם X הכרחי.


ועכשיו נעבור לצורך העניין לאיך מנתחים פחד באופן כללי. אז פחד, הוא בעצם רע, עתידי. אז כמו שברע של ההווה, אנחנו אמורים להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות כפי שהוסבר לעיל, כך גם לגבי פחד עתידי. אמורים שלב ראשון לזהות את התנגדות הרצון. ושלב שני להטיל ספק ברצון ובמציאות.

ז"א, שאם בהווה אני שואל, האם זה באמת קורה מה שאני חושב שקורה, אז על העתיד נשאל, האם זה באמת יקרה מה שאני חושב שיקרה?! ואם בהווה אני שואל, האם אני באמת רוצה את מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אז על העתיד נשאל, האם אני באמת רוצה שבהכרח יקרה דווקא מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה?!

וגם כאן צריך באופן כללי לדעת, האם ומתי מומלץ להטיל ספק ברצון או במציאות או גם וגם. וכפי שהסברתי במקומות אחרים. אבל כאן מוסברת הדרך באופן כללי.

ועכשיו נחזור לדוגמא המקורית, של ניתוח חרדת קהל / חרדת במה. אז מהו בעצם פחד קהל / פחד במה? תשובה: זו בעצם תחושה רעה, מסוג של פחד עתידי. וכפי שאמרנו בשלב הראשון צריך לזהות את התנגדות הרצון. ז"א למצוא את מה שאני חושב שיקרה, שמתנגש ושלא תואם את מה שאני רוצה שיקרה.

כי אם מישהו חושב שיש לו חרדת דיבור בפני קהל, סתם כך בלי סיבה, שסתם כך יש לו בעיה עם עמידה מול קהל ועם דיבור מול קהל, הרי שבעצם אין לאן להתקדם לגבי טיפול בחרדת קהל הזאת. וכן, נכון שבאמת יש היבט שאומר שהחרדה מופיעה סתם כך בלי סיבה ובאופן אקראי לגמרי. אבל התייחסתי לזה במקומות אחרים. וכאן לצורך הטיפול בפחד עמידה מול קהל, לשם כך צריך להניח שיש לכך סיבה מסוימת. שיש התנגדות רצון כלשהי. שהאדם חושב שיקרה משהו + האדם חושב שהוא לא רוצה שהדבר הזה יקרה. ושמכך נובע הפחד הופעה מול קהל וכולי.

ולכן, שלב ראשון נשאל את האדם שאומר שרע לו, בצורה של פחד קהל, למה רע לך? מהי התנגדות הרצון שלך? מה אתה חושב שיקרה לך אם תדבר מול קהל, ושבמקביל אתה חושב שאתה לא רוצה שיקרה לך, כאשר תדבר בפני קהל.

וכאן לצורך הסימולציה, נניח שהתשובה של האדם תהיה, אני חושב שכאשר אני אדבר בפני קהל, אני ארגיש לחץ + אני לא רוצה להרגיש לחץ. ולכן אני מפחד לדבר מול קהל. כאשר בעצם תפישת המציאות העתידית היא, שאני חושב שאני ארגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים + תפישת הרצון העתידית היא, שאני חושב שאני לא ארצה להרגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים. ומאחר שיש התנגדות רצון עתידית, בין מה שאני חושב שיקרה, לבין מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, ממילא אני מרגיש רע עתידי, שנקרא חרדת קהל.

אז כפי שאמרנו, עכשיו צריך להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות. דהיינו, לשאול, האם באמת ועד כמה אני חושב שארגיש לחץ כאשר אהיה מול קהל? והאם באמת ועד כמה אני חושב שאני לא רוצה להרגיש את הלחץ הזה?

אבל כדי להגיע לכל ההיבטים האפשריים של העניין הזה, לשם כך נעבוד עם הנוסחא שהוצגה כאן קודם, לבדיקת סיבתיות. ז"א שיש לנו כאן תהליך של סיבה ותוצאה. כאשר התוצאה היא החרדת במה / חרדת קהל. והסיבה לכך היא, מה שצוין קודם. שזאת המחשבה שאומרת שארגיש לחץ מול קהל ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.


ולכן עכשיו נשאל את 3 השאלות הבאות:

1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה. האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

2 - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה. האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

3 - מה מחייב את הסיבה. דהיינו, האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחוייב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?


והתשובות שנגיע אליהן יהיו כדלקמן:

1 - האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

תשובה: כן! מאחר שאם אני חושב שיקרה משהו שאני לא רוצה שיקרה, אז מחוייב שארגיש פחד.

2 - האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

תשובה: כאן יכול להיות שהתשובה תהיה שכן, דהיינו, שזאת הסיבה היחידה. אבל יכול להיות שתהיה עוד תשובה, כגון לדוגמא, אני חושב שיצחקו עלי ואני לא רוצה שיצחקו עלי. אני חושב שאני אתבלבל ואגמגם ואני לא רוצה להתבלבל ולגמגם. וכיו"ב עוד סיבות שיכולות לגרום לחרדת במה ולפחד מפני קהל הזה. וכרגע נתייחס לעניין כאילו זאת אכן הסיבה היחידה. אבל במציאות, אם יש עוד סיבות שיוצרות את הפחד לנאום בפני קהל, צריך עבור כל אחת מהן, לעשות את התהליך שאנחנו עושים עבור הסיבה שהוצגה כאן.

3 - האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחוייב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?

תשובה: גם כאן כמובן יתכנו תשובות שונות. אבל נניח לצורך העניין שהתשובה תהיה, כן, אני חושב שארגיש לחץ, ואני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ.


ואיך מתקדמים מכאן?

עכשיו בעצם נמשיך לחקור את הסיבה של הסיבה. ונשאל:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?


והתשובות שיתקבלו יהיו:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה אופיינית לדוגמא: כי אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל ולכן אני ארגיש לחץ כאשר אדבר בפני קהל.

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?

תשובה לדוגמא: כי אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ואזכיר שוב, שאם חוקרים משהו ולא יודעים מה התשובה, מה לעשות? ואיך לדעת לשאול את השאלה המדויקת? את זה הסברתי במקומות אחרים וצריך ללמוד את זה מסודר. אבל כאן מוצג תהליך לדוגמא באופן כללי.


ועכשיו בעצם נציב את התשובות בנוסחא הקודמת, ונמשיך לחקור את הסיבתיות שהוצגה כאן. כי בעצם קיבלנו כאן 2 משפטים חדשים של סיבה ותוצאה.

משפט 1:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל.

משפט 2:

תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ולכן ניקח לדוגמא את משפט 1 שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. ונשאל עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל?

ובנוסף ניקח את משפט 2 שאומר: תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ונשאל גם עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ, מחייב את זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? או שאולי יכול להיות שלמרות שאני מפחד שיראו שאני לחוץ, עדיין לא בהכרח שלא ארצה להרגיש לחץ מול קהל? כי אולי יש דרך וסיטואציה כלשהי, שלמרות שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, עדיין אפשרי שבכל זאת אני כן ארצה או שלא ישנה לי אם אני ארגיש לחוץ מול הקהל.

ואבהיר: כל רצון ניתן להסתכל עליו בצורה של: רוצה / לא רוצה / לא משנה. לדוגמא: אני רוצה שיצחקו עלי. אני לא רוצה שיצחקו עלי. לא משנה לי אם יצחקו עלי.

ולכן בדוגמא הנ"ל אמרנו, האם הכרחי שזה שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, האם זה מכריח אותי לא לרצות להרגיש לחוץ מול קהל. אולי אפשרי שלמרות שאני לא ארצה שיראו שאני לחוץ, עדיין מסיבה כלשהי, ארצה או שלא יהיה אכפת לי, אם ארגיש לחץ מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן.

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? האם אני חייב לפחד מזה שיראו שאני לחוץ? למה אני מפחד מזה שיראו שאני לחוץ? האם באמת יראו שאני לחוץ?


ועכשיו לתשובות אפשריות שיתקבלו לשאלות הנ"ל:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה: כן! כי אם באמת אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, אז מצד ההגדרה מתחייב שארגיש לחץ כאשר אדבר מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

תשובה: כן! כי בעצם להגיד אני מרגיש לחוץ ואני ארגיש לחץ, זה אותו הדבר בדיוק.

או במילים אחרות, המשפט הזה, שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. הוא משפט מטופש, והוא טעות קלאסית נפוצה, או אפילו אחת מהטעויות הנפוצות ביותר כאשר באים לחקור תהליך של סיבתיות. כי הוא בעצם לא אומר שום דבר. אלא הוא לוקח את התוצאה, ומציג אותה כסיבה של עצמה, במילים נרדפות כלשהן.

ניקח לדוגמא את המשפט הבא: מה הסיבה שאני לא אוהב חתולים, כי אני לא אוהב חתולים. האם זה משפט הגיוני שאומר משהו בכלל? האם הסיבה שונה מהתוצאה? כמובן שלא, ולכן המשפט הזה חסר כל משמעות. אבל אם המשפט הזה לדוגמא יאמר כך: מה הסיבה שאני לא אוהב חתולים, כי אני שונא חתולים. האם המשפט הזה הוסיף לנו מידע חדש? תשובה: לא ממש. או לדוגמא: כי אני לא מחבב חתולים / לא רוצה לאהוב חתולים / שונא חתולים / כועס על חתולים / חתולים עושים לי רע, או כל ניסוח אחר שבעצם הוא צורה נרדפת לומר שאתה לא אוהב חתולים, ולכן בעצם הוא לא אומר לנו שום דבר. וכפי שאמרתי, זאת אחת הטעויות הנפוצות ביותר אצל אנשים, שחוקרים סיבתיות של דברים, מה שנקרא: טיעון מעגלי / הנחת המבוקש / הנחה טעונת הוכחה.

או דוגמא נוספת לטעות כזו: למה X עושה לי רע, כי אני לא נהנה ממנו / הוא לא עושה לי טוב / אני לא אוהב אותו / הוא עושה לי רע / אני שונא אותו / אני לא מרוצה ממנו / אני סובל ממנו, כאשר בעצם כל הניסוחים האלו, אלו משפטים שלא אומרים מאומה. וזה בעצם כמו לומר, X עושה לי רע, כי X עושה לי רע. שזה כמובן משפט חסר משמעות. כפי שהסברתי במקומות אחרים. מה שנקרא, דבר שהוא סיבת עצמו / דבר מחוייב מצד עצמו / הצורה מחייה את עצמה.


ולכן ממילא נגיע לשאלה הבאה, שאומרת:

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל?

שזה בעצם כאילו אנחנו שואלים מההתחלה את השאלה הקודמת, למה אני חושב שארגיש לחץ מול קהל / למה אני לחוץ כאשר אני מדבר בפני קהל?

וכאן לדוגמא תוכל לבוא תשובה לדוגמא: לא יודע. דהיינו, אין לי מושג, למה שארגיש לחוץ מול קהל, אבל נראה לי שזה יקרה.

וכאן לדוגמא נמשיך לשאול את האדם, האם אתה חושב שאתה סתם כך חושב שתרגיש לחוץ על הבמה מול הקהל? אם כן, אז למה שלא תחשוב סתם כך, שאולי תרגיש רגוע ומלא ביטחון עצמי על הבמה כאשר אתה נואם ומופיע מול הקהל?

וכנראה שהתשובה תהיה, שזה לא סתם כך, אלא שיש בזה היגיון כלשהו. ואז נמשיך לשאול, ומה ההיגיון בכך?

ואז תשובה אפשרית לדוגמא תהיה: כי בעבר הופעתי מול קהל והרגשתי לחוץ.

שזה בעצם אומר שיש לנו כאן משפט חדש של סיבתיות שאומר:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל בעתיד.

סיבה: בעבר כבר הרגשתי לחוץ מול קהל.

ועליו כמובן נשאל את 3 השאלות, לפי הנוסחא הקודמת:

1 - האם זה ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר, מחייב את זה ש - תרגיש לחץ מול קהל בעתיד?

2 - האם זה ש - אתה חושב שתרגיש לחץ מול קהל בעתיד, האם זה באמת רק בגלל ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

3 - למה ומה הסיבה שאתה אומר ש - בעבר הרגשת לחץ מול קהל? האם זה באמת קרה? מה בדיוק קרה? למה זה קרה?


והתשובות האפשריות הן:

1 - האם זה ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר, מחייב את זה ש - תרגיש לחץ מול קהל בעתיד?

תשובה: לא! כי מה שקרה בעבר לא בהכרח שיקרה בעתיד. ואם התשובה תהיה, שכן, אז נשאל למה כן. האם באמת עצם זה שמשהו קרה בעבר, מחייב את זה שהוא יקרה גם בעתיד. ונביא דוגמאות לכך, שהעבר לא בהכרח מחייב את העתיד.

ולכן נחזור ונשאל, אז למה בעצם אתה חושב שתרגיש לחץ על הבמה בהופעה מול קהל?

2 - האם זה ש - אתה חושב שתרגיש לחץ מול קהל בעתיד, האם זה באמת רק בגלל ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

תשובה אפשרית: לא, יש סיבות נוספות, אני חושב שאני ארגיש לחץ מזה שמסתכלים עלי הרבה אנשים.

שזה בעצם אומר שיש לנו כאן משפט חדש של סיבתיות שאומר:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל.

סיבה: בגלל שמסתכלים עלי הרבה אנשים.


ועל זה כמובן שנשאל שוב את 3 השאלות:

1 - האם זה מסתכלים עליך, מחייב שתרגיש לחץ? 2 - האם תרגיש לחץ רק בגלל שמסתכלים עליך, אולי זה בגלל סיבות נוספות? 3 - למה אתה חושב שמסתכלים עליך הרבה אנשים? האם הכרחי שיסתכלו עליך הרבה אנשים? האם זאת אכן האמת שיסתכלו עליך הרבה אנשים?

ולגבי השאלה הקודמת:

3 - למה ומה הסיבה שאתה אומר ש - בעבר הרגשת לחץ מול קהל? האם זה באמת קרה? מה בדיוק קרה? למה זה קרה?

תשובה: כנראה שיסופר סיפור כלשהו... של התנסות כלשהי מהעבר. אלא שהיא כבר פחות רלוונטית, כי הפחד מהעתיד, הוא לא בהכרח בגלל העבר.

ונעשה דילוג אחורה לטענת סיבתיות שאומרת:

תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ששאלנו עליו 3 שאלות.

1 - האם זה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ, מחייב את זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? או שאולי יכול להיות שלמרות שאני מפחד שיראו שאני לחוץ, עדיין לא בהכרח שלא ארצה להרגיש לחץ מול קהל?

תשובה: כנראה...

מחשבה של חרדת אהבה לשאול את עצמי טיעונים טיפול נגד חרדה הווה דיבור טיפולים נגד חרדות פחד במה מומלץ איך איך ל איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בחרדת איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימונים אנשים בדיקת סיבתיות בחרדה בחרדות דוגמא דוגמא ל דוגמא לטיפול דוגמא לטיפול רגשי דוגמא לטיפול רגשי קוגניטיבי הדרכה הדרכה ל הדרכה למאמנים הדרכה למאמנים אישיים הדרכה למטפלים הרגשה התמודדות התמודדות עם התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חוויה חוויות חרדה חרדות חרדת חרדת במה חרדת קהל טיפול טיפול ב טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחרדת טיפול ברגשות טיפול ברגשות רעים טיפול בתחושות רעות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפול רגשי טיפול רגשי קוגניטיבי טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות להתאמן להתמודד להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטיפול לטיפול בחרדות לטפל לטפל באנשים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בחרדת לטפל בפחד לטפל בפחדים ללמוד ללמוד לטפל ללמוד לטפל באנשים למאמנים למטפלים למידה מאמן אישי מאמנים אישיים מבוא מבוא ל מבוא להתמודדות מבוא להתמודדות עם מבוא להתמודדות עם פחד מבוא לטיפול מבוא לטיפול בחרדות מטופל מטפל מטפלים נוסחא נוסחא ל נוסחא לטיפול נוסחא לטיפול ברגשות רעים נוסחא לטיפול בתחושות רעות נוסחה נוסחה ל נוסחה לטיפול נוסחה לטיפול ברגשות רעים נוסחה לטיפול בתחושות רעות ניתוח ניתוח סיבתיות סיבה ותוצאה סיבתיות עם פחד פחד פחד במה פחד קהל פחדים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי רגש רגשות רגשות רעים רגשיות רע שיטה שיטה לטפל בחרדות תחושה תחושות תחושות רעות
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות להלן רשימת חרדות ופחדים נפוצים - בהצלחה! חרדה / פחד / פוביה חרדה אחרי בגידה חרדה אחרי חרדה חרדה אחרי עישון חרדה אחרי עישון מריחואנה חרדה אין סופית חרדה אצל ילדים חרדה בגלל דיכאון חרדה בגלל העבר חרדה בגלל זיכרון טוב חרדה בדייט חרדה בלילה חרדה בלתי נסבלת חרדה בעקבות עישון חרדה גדולה חרדה גנטית חרדה דיכאון חרדה דתית חרדה השרדותית חרדה ואמונה חרדה ודיכאון חרדה וסמים חרדה וסמים ומחלות נפש חרדה ופחד
חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות למחבלים, ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק
חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות למחבלים, ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק
חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות ... ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק - פרומו הרצאה על חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות ...
חרדות ופחדים - מה *טוב* במצב של חרדות ופחדים? איך חרדות ופחדים יוצרים אושר?
חרדות ופחדים - מה טוב במצב של חרדות ופחדים? איך חרדות ופחדים יוצרים אושר? כפי שכבר ביארתי, בכל דבר בעולם יש בו טוב. ויש כמה סוגים של טוב. יש טוב שהוא טוב עבור ... למה שיקרה ברגע הבא, ויש גם טוב, שהוא טוב משום שהוא מוביל את האדם אל הטוב ברגע אחר של העתיד. וכאן נסביר מה הדבר הטוב שיש במצב של חרדות ופחדים, דהיינו, מהו הדבר הטוב שאליו מובילים את האדם החרדות והפחדים שלו. ועל האדם להבין שכל החרדות והפחדים שיש לו, אין מטרתם כדי לעשות לו רע, אלא יש להם אך ורק מטרה אחת בלבד, והיא לגרום לאדם להצליח בחיים בכל תחום ולהיות מאושר באמת. ולכאורה האדם חושב שהחרדות והפחדים מפריעים לו להצליח בחיים ולהיות מאושר. אבל מצד האמת כל החרדות וכל הפחדים שיש לאדם בחיים בכל צורה שהיא, הכל זה אך ורק כדי לקרב את האדם אל האושר שלו ואל הצלחה אמיתית בחיים ... שהאדם לא משתמש בכל הפוטנציאל האישי ובכל הכוח האישי שיש לו. וכאשר האדם לא משתמש בכל הפוטנציאל האישי שיש לו, על ידי זה באות עליו חרדות ופחדים. כי כל החרדות והפחדים נובעים רק משום שאין לאדם מחשבה צלולה ויישוב הדעת. כי מי שיש לו יישוב הדעת אמיתי, דהיינו, מי שהוא חושב בצורה רגוע וצלולה, הוא אין לו שום חרדה ושום פחד משום דבר בעולם. כי כל החרדות וכל הפחדים שיש לאדם, הם כולם דמיונות בלבד. כי הפחד והחרדה בכל תחום, הם תוצאה של ספקות שיש לאדם. כי אם האדם היה יודע בוודאות מה בדיוק קורה סביבו, הוא לא היה בשום חרדה, גם אם הוא היה יודע בוודאות שהמציאות היא נגד רצונו. ז"א אילו היה האדם יודע לדוגמא בוודאות של 100% שיקרה לו ... נגד רצונו, והאדם היה מבין בשלמות את כל מה שיקרה לו בדיוק, והאדם היה רואה את התמונה המלאה של המצב, הרי שהאדם היה מפסיק להיות חרד ולחשוש מהמצב. וכל החרדות שיש לאדם, שורשם בספקות שיש לאדם. כי כאשר יש לאדם ספקות, על ידי זה הוא נכנס לחרדות והופך להיות אדם חרדתי. והאדם יכול להיות בחרדה אפילו מדבר טוב, אם יש לו ספקות לגבי אותו הדבר. כי האדם רוצה יציבות ושקט נפשי ורוגע. וכאשר אין לאדם וודאות, על ידי זה יש לו ספקות וחוסר רוגע שיוצר גם חרדות. ונניח לדוגמא שיש לאדם הרבה מאוד כסף ולא חסר לו דבר. והוא משקיע חלק מכספו באיזה עסק. ויש לאדם ספק האם העסק הזה יצליח או לא. והאדם יכול להיכנס לחרדה מכך שהוא לא יודע האם העסק הזה יצליח או לא. והאבסורד הוא, שאילו היו אומרים לאדם בוודאות שהעסק שלו לא יצליח, ... נרגע. וכל שכן שאם היו אומרים לו שבוודאות העסק שלו יצליח, גם אז הוא היה נרגע. אבל הספק שהאדם לא יודע מה יהיה, זה מה שמכניס אותו לחרדה. ונמצא אם כן, כי מהותם של החרדות, הוא הספקות שיש לאדם. כי הספק יוצר חוסר שקט נפשי, ומערער לאדם את הביטחון העצמי שלו. והאדם מרגיש משותק ממש, ... האדם לא משתמש במחשבה שלו כפי מה שהוא יכול להשתמש בה. וכאשר האדם לא משתמש בשכל שלו, על ידי זה נוצרים אצל האדם ספקות ובאות לאדם חרדות. ומטרת החרדות היא לגרום לאדם להיות מאושר. כי כאשר יש לאדם חרדה, אין לאדם ברירה אלא לקחת אחריות על החיים שלו, ולהשתמש בשכל שלו ובכח הרצון שלו, כדי לצאת מהחרדה. וכאשר האדם משתמש באמת בכוח המחשבה שלו ובכוח הרצון שלו, על ידי זה הוא יכול לצאת בוודאות מכל סוג של חרדה שיש בעולם. כי הפחד הוא לא מולד. ואף אחד לא נולד עם פחד. וכאשר האדם משתמש בשכל שלו ובכח הרצון שלו באמת, על ידי זה הוא יכול לצאת מכל פחד וחרדה שיש בעולם. וכאשר האדם נכנס למצב של חרדה ופחד, עליו להבין שכל זה רק משום שהוא לא משתמש מספיק בכוח המחשבה שלו ומשום שהוא לא מספיק מתבונן על המצב שלו. ...
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים לגבי חרדה אם לא תהיה בחרדה מכך שאתה בחרדה אז ממילא לא תהיה בחרדה, עוד פעם יש פה שני דברים אם אתה בחרדה בעיקרון אתה אמור להיות מרוצה מזה שאתה בחרדה ואם תביא את עצמך למצב כל כך פנימי שאתה מרוצה מכך גם כשאתה בחרדה שאפילו חרדה זה טוב לך גם החרדה שלך תעלם, כאילו אפילו בחיצוניות אתה כבר לא תהיה בחרדה אם אתה מסוגל. איך זה עובד חרדה בן אדם בא עם חרדה, למה יש לך חרדה "כי אני מפחד שמשהו מסוים יקרה" אז מה הפתרון הכי קל אז אומרים "טוב אז תבין שגם אם זה יקרה זה טוב" נניח, בסדר ואז לא תהיה בחרדה אבל אם אנחנו נחדד את זה יותר אתה צריך להבין שגם, בן אדם עכשיו הולך לפסיכולוג אומר לפסיכולוג "דוקטור אני בחרדה" הפסיכולוג אומר לו "תעשה את זה ואת זה ותצא מהחדרה" למה בעצם הוא הכניס אותו לחרדה. למה כשנותנים לך פתרון נגד חרדה בעצם מכניסים אותך לחרדה כי אתה בחרדה שלא תהיה בחרדה. כשאתה בא לפסיכולוג ואומר לו "אני בחרדה" הוא אומר לך "טוב בוא אני אעזור מהחרדה, בוא נוציא אותך" הוא בעצם הפסיכולוג הוא אדם חרדתי, הוא באמת חרד מכך שאתה בחרדה הוא מנסה להוציא אותך מכך שאתה ב
חרדות / פחדים - סדר וארגון, סדר בחיים, סדר במחשבות - איך להתמודד עם חרדות ופחדים, באמצעות סדר בחיים?
חרדות / פחדים - סדר וארגון, סדר בחיים, סדר במחשבות - איך להתמודד עם חרדות ופחדים, באמצעות סדר בחיים? ובו יתבאר העניין של החרדות והפחדים. ויתבאר, כיצד חוסר סדר בחיים / חוסר סדר במחשבות וכיו"ב, כיצד הם יוצרים חוסר סדר רגשי. ואיך אפשר לצאת מכל החרדות והפחדים, על ידי סדר וארגון בחיים? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי החרדות והפחדים של האדם, נוצרים, מהמחשבות שעליהן האדם חושב. ויש מחשבות מסוימות, שכאשר האדם חושב אותן, הוא מרגיש טוב יותר, ויש מחשבות אחרות, שכאשר האדם חושב אותן, הוא מרגיש תחושה של פחד ושל חרדה. והשאלה היא, מהי המהות של המחשבות, שיוצרות את הפחד ואת החרדה? ואיך אפשר לצאת, מתחושה של פחד ושל חרדה? ואם נתבונן היטב בעניין, נראה, כי פחד וחרדה נוצרים, מחוסר סדר שיש לאדם במחשבות שלו. כי כל מחשבה שיש לאדם בפני עצמה, היא לא יכולה לגרום לאדם לשום פחד. והחרדה שיש לאדם בגלל המחשבות שלו, היא נוצרת, מחמת התנגשות של מחשבות שונות שיש לאדם. כי כאשר האדם חושב על איזה דבר בצורה לא מסודרת ... חושב על דבר אחד בצורה לא מסודרת וברורה, הדבר הזה יוצר אצל האדם, מאבק בין המחשבות שלו. והאדם שחווה את המאבק שיש בין המחשבות, על ידי זה הוא מרגיש תחושה של פחד, חרדה וחוסר שקט נפשי. וכל פחד ופחד שיש לאדם, הפחד נובע, אך ורק מחוסר סדר שיש לאדם במחשבות שלו. וסדר במחשבות, פירושו, כאשר האדם ... כפי מה שהם. וכאשר אין לאדם ידיעה ברורה על מה שהולך לקרות, וכאשר חוסר הידיעה הזה, מתנגש אצל האדם עם איזה רצון אחר שלו, הדבר הזה יוצר אצל האדם, תחושה של פחד וחרדה. וכפי שכבר ביארתי, הפחד, שורשו בחוסר ידיעה. כאשר האדם לא יודע איזה דבר, על ידי זה האדם נכנס לתחושה של ספק. וככל שהספק יותר גדול, כך נוצרת חרדה יותר גדולה. והידיעה, היא הפתרון של כל החרדות והפחדים. וגם אם האדם היה יודע בוודאות, שיקרה לו דבר רע נגד רצונו, הרי שהוא לא היה מפחד ממנו, אלא הוא היה מקבל אותו ומשלים איתו. וזה בתנאי, שהידיעה תהיה ברורה. וחוסר הידיעה הברורה שיש לאדם, זה מה שיוצר אצלו את תחושת הפחד והחרדה. כי כאשר האדם בטוח שיקרה לו דבר רע, והוא בטוח בכך ב 100%, עד כדי כך שהוא לא מסוגל אפילו לא לדמיין שלא יקרה לו הדבר הרע. אז ... שהוא לא יכול לדמיין שמשהו אחר קורה. וכפי שכבר ביארתי את זה במקומות אחרים. וכאשר האדם מסתכל על הדברים בצורה ברורה, ומבין את הדברים כפי מה שהם, על ידי זה כל החרדות והפחדים של האדם, נעלמים. כי כבר אין התנגשות, בין המחשבות השונות. ונמצא אם כן, כי הפחדים והחרדות שיש לאדם, שורשם בחוסר הסדר שיש לאדם במחשבות שלו. כי כאשר האדם לא רואה את הדברים בצורה ברורה, זה סוג של חוסר סדר. ומי שרוצה לצאת מכל הפחדים והחרדות, עליו לעשות סדר במחשבות שלו. דהיינו, לנסות להירגע ולחשוב בצורה מסודרת. וכדי לעשות סדר במחשבות, וכדי שהמחשבות של האדם יהיו ... בצורה מסודרת, וכאשר האדם מתרגל לשמור על הסדר של הדברים, ולא לחיות בתוך בלאגן וכיו"ב, על ידי זה בסופו של דבר, גם המחשבות שלו מתחילות להסתדר, וכל הפחדים והחרדות נעלמים... וכדי לעשות את החיים למסודרים, גם את זה צריך לעשות בצורה מסודרת. דהיינו, האדם לא צריך לקפוץ ולנסות להיות מסודר ...
חרדות ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות?
חרדות ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות?
חרדות ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות? הפעם אני רוצה לדבר על חרדות ופחדים ואתן עכשיו עוד היבט איך אפשר להתמודד על חרדות ופחדים. כשאני אומר היבט זה אומר שזה אחת מהנוסחאות המדויקות שאם תבחר העצה הזו עד הקצה האחרון, הוא יצא מכל החרדות והפחדים, ויחיה חיים שאין בהם שום טיפת פחד, חיים, יפיפיים וזה לא עוד שיטה שצריך לנסות או להחליף כמו רכבות, זה עובד ... הסוף. והעצה שאני רוצה לייעץ היום, היא לשאול למה?!!! עד הסוף הפירוש, שהנוסחה היא שהאדם יחקור את שורש הפחדים. ומי שיחקור ימצא שתמיד מעורב בחרדות הספק, והאדם לא יודע להסביר ממה הוא מפחד הוא לא יודע להסביר את השורש, יש לאדם פוביות למיניהן, פחד טיסה, פחד ממקום ... אמיתי עם עצמו יבין, תהיה הבנה שאין הבדל בין הדבר הזה לאחר. ובסופו של דבר, יראה שהכל אחד, ושהכל אחד, ממילא אין שום פחד! והדרך לצאת מכל החרדות והפחדים באופן מוחלט, ולא חצי לצאת מהכל, מהפחדים והחרדות, בלי כדורים, ובלי פסיכיאטרים עליו לשאול למה עד הסוף, לא לוותר, ואז הוא יבין שאין לו ממה לפחד ויחיה בשקט נפשי אמיתי. ...
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד, איך להתמודד עם פחדים וחרדות
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד, איך להתמודד עם פחדים וחרדות
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד, איך להתמודד עם פחדים וחרדות ש: פרקטית שאני אולי בסביבה של כולם, אני לא יודעת מה כולם פה עושים אבל אם בא אלי בן אדם עם חרדות ואני רוצה לעזור לו ויש לי הרבה הבנות ודורבנות, וידע להעביר לו, אוקי בשורה התחתונה אני עוזרת לו ... שזה לא משנה אם יש או אין פתרון תאמיני לי, מה זה בחרדה, כשמישהו בא אלייך בחרדה למה יש לו חרדה? כי הוא חושב שיש משהו שמשנה, מהות העניין של החרדה זה "המשנה", ממה הוא חרד? שמשנה לו משהו, אם את היית מרחיבה ששום דבר לא משנה היית מלבישה עליו את "הלא משנה" הזה והיה נעלם לו החרדה. ועכשיו אני אצמצם את זה נלך על זה יותר פשוט כשמישהו בא אלייך עם חרדה פשוט תלבישי את החרדה שלו על עצמך ואם תצליחי להשתחרר מזה את. ש: אני השתחררתי מחרדות. אליעד: לא, מהחרדה שלו תדמייני שאת הוא, שאלה פשוטה הוא בא אלייך עם חרדה שמה, תני דוגמא חרדה שמה הוא חרד? ש: הוא חרד שיש לו איזה מחלה אמרו לו שאין לו שום מחלה, בדקו אותו מכל הכיוונים רופאים, הוא סגור על זה שיש לו איזה ... והוא הסתרי מזה כי לא יודעים מה זה. אליעד: וממה החרדה אבל? ש: הוא חרד מלמות לדעתי. אליעד: לא, קודם כל שניה. ש: הוא אמר לי גם "אם הייתי יודע נגיד שזה סרטן, לא משנה ואין לזה ... הייתי יודע שיש לי איזושהי מחלה". אליעד: ולמה הוא חרד מזה יותר? כי הוא טיפש, כי אם היו אומרים לו "יש לך מחלה סופנית אבל זאת מחלה סרטן" הוא היה רגוע, ברגע ... תמות מה זה משנה לך. ש: הוא עומד בדמיון בכלל אין לו חרדה, אין לו כלום זה המתחים שלו גורמים לו להרגיש לא טוב כי ברמה. אליעד: בואי נשאל שאלה, ממה הוא בחרדה? בואי נפשט, בואי נתקדם קדימה הוא בחרדה מחוסר ידיעה, הוא חווה חוסר ידיעה חוסר וודאות, הוא בחרדה מחוסר וודאות. מה שאת צריכה לעשות זה למצוא בחיים שלך דבר אחד של חוסר וודאות שאת לא מסוגלת להכיל אותו ... הנושאים. אליעד: נכון כל מה שאמרתי זה שמישהו שבא בחרדה לקבל עצה קודם כל לנסות להבין ממה אתה חרד כי הרבה פעמים זה תיק תק מתברר שאין לו בכלל ממה להיות חרד אבל צריך לנסות למקד ממה בדיוק אתה חרד. יש האמת הרבה דרכים לפתרונות של חרדה לדוגמא לשאול אותך למה אתה
חרדות ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות?
חרדות ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות? ובו יתבאר, כי יש כאלו שחושבים בטעות, שהפחדים והחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר. כגון לדוגמא שהאדם ננשך על ידי כלב, שמאותו הרגע, יש לאדם חרדות ופחדים מכלבים. או לדוגמא שהשפילו ופגעו בכבודו של האדם כאשר הוא היה ילד, שמאותו הרגע, יש לאדם פחד וחרדה מודחקים, להיפגע מאנשים. וכיו"ב דוגמאות שונות, שהאדם נפגע בעבר, בפרט כאשר הוא היה ילד צעיר. שהטראומה הזאת, יוצרת אצל האדם ... כאשר האדם מתבגר, אז הפחדים והחרדות שלו, צצים מתת המודע שלו, אל רמת המודעות שלו, ועל ידי זה האדם נמצא בחרדות ופחדים. וזו אחת מהדעות הרווחות, שטוענת, שהחרדות והפחדים של האדם, הם כתוצאה מכך שקרו לאדם משברים בחיים וטראומות שונות, כאשר הוא היה צעיר, ועל ידי זה, נוצרים אצל האדם חרדות ופחדים, גם כאשר הוא מתבגר, שאז כל הפחדים המודחקים, כולם יוצאים החוצה, מהתת מודע, אל המודע, וגורמים לאדם חרדות ופחדים. והתיאוריה הזאת, היא נכונה, אבל רק באופן חלקי בלבד. ולמה? כי הסיבה האמיתית לכך שהאדם נמצא בחרדה ובפחד, היא לא בגלל הטראומות שיש לו מהעבר, אלא בגלל הרצונות שיש לו בהווה. כי הפחד נובע, מכך שיש לאדם רצון מוגדר, ומכך ... רצון מוגדר יותר, כך רמת הפחד והחרדה של האדם עולה. מאחר שככל שהרצון של האדם מוגדר יותר, בצורה מפורטת יותר, כך יש יותר סיכוי הגיוני, שהרצון של האדם, לא ... האדם מוגדר יותר וחזק יותר, כך החרדה והפחד גדולים יותר. ולכן, לומר שהחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר, זו טעות. כי החרדות והפחדים של האדם, נובעים אך ורק מכך שבהווה הממשי, יש לאדם רצונות מוגדרים + הבנה שהרצונות המוגדרים האלו, אולי הם לא יתמלאו. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לחרדות ולפחדים של האדם. ואעפ"כ, התיאוריה הזאת, שהחרדות והפחדים, נובעים מטראומות מהעבר, היא דווקא גם קצת נכונה. משום, שההבנה של האדם, שהמציאות יכולה להיות שונה ממה שהוא רוצה, ... לא יהיה כרצונו, ועל ידי זה, החרדה של האדם מהעתיד, גדלה. ובנוסף, ככל שיש לאדם יותר טראומות מהעבר, דהיינו, ככל שיש לאדם יותר זיכרונות רעים, של חווית ... תהיה כרצונו. ובסיכומו של דבר, החרדה והפחד שיש לאדם בהווה, נובעים אך ורק מכך שבהווה יש לאדם רצון מוגדר, והבנה שהרצון המוגדר הזה, אולי לא יתמלא. והטראומות של ... שרצונו לא יתמלא. אך בכל מקרה, החרדה תלויה במה שקורה בהווה, ולא במה שקרה בעבר. ...
חרדות + פחדים של ילדים - למה יש פחדים + חרדות אצל ילדים?
חרדות + פחדים של ילדים - למה יש פחדים + חרדות אצל ילדים? ובו יתבאר עניין החרדות אצל הילדים, כיצד החרדות האלו נוצרות? והעניין הוא, כי החרדה והפחד, תלויים באופן ישיר ובלעדי, בשכל של האדם. כי חרדה ופחד פירושם, חוסר הרצון של האדם, שהמציאות תהיה כנגד רצונו. כגון לדוגמא, שיש לאדם רצון מוגדר כלשהו, שהמציאות תהיה כך או אחרת. ואז האדם חושב, שאם המציאות תהיה כך או אחרת, היא תהיה טובה יותר או פחות. ואז יש לאדם פחד וחרדה, מכך שאולי המציאות תהיה נגד רצונו. וכאשר האדם נולד, הוא נולד כמעט , בלי שום שכל כלל. ולא, שאין לאדם שכל. אלא, שכל אחד נולד עם אין סוף שכל ברמת הפוטנציאל האישי שלו, וכל ... כי גם לילד קטן, יש את השכל לדעת, שהוא לא רוצה להיות רעב וכיו"ב. וכאשר האדם עדיין עם שכל של תינוק, כמעט ואין לו שום פחד וחרדה כלל. משום, שעדיין אין לתינוק, כמעט שום תפישת טוב ורע. כי הפחד והחרדה קיימים ותלויים, בתפישת הטוב והרע של האדם. כי מי שאינו יודע להבדיל בין טוב לבין רע, הוא אינו יכול לפחד כלל, וגם לא להיות מרוצה או לא מרוצה מהמציאות. אלא, הכל שווה בעיניו. ... ואין לו שום דעות קדומות על הטוב והרע (מלבד טוב ורע של כאב פיזי וכיו"ב). ולכן, כאשר האדם נולד, הוא נולד כמעט ללא כל פחד וחרדה. כי כמות הפחדים והחרדות, תלויה בכמות הרצונות המוגדרים של האדם. שהאדם רוצה, שהמציאות תהיה כך או אחרת. וככל שיש לאדם יותר רצונות מוגדרים, וככל שיש לאדם יותר שכל, להבין שהמציאות יכולה להיות נגד רצונו המוגדר, כך יש לאדם, יותר חרדות ופחדים. וכאשר האדם נולד, עדיין אין לו הרבה רצונות מוגדרים, ועדיין אין לו את ההבנה, שהמציאות יכולה להיות נגד רצונו. ולכן האדם נולד, כמעט בלי שום פחד וחרדה. וכאשר האדם גדל ומתבגר, התודעה, השכל והרגש שלו מתפתחים, להבדיל בין הדברים השונים שיש במציאות. והאדם לומד להבדיל, בין מה שהוא "אני", לבין מה שהוא אינו "אני". ולהבדיל, בין ... בעיניו. וככל שיש יותר דברים שחשובים בעיני האדם, וככל שיש יותר דברים שהם בעלי משמעות בעיני האדם, כך גדלה גם הכמות של החרדות והפחדים של האדם. וההורים של הילד, שמנסים ורוצים להיות הורים טובים, מצד אחד, הם מוכרחים לחנך את הילד, להתרחק מהרע ולהתקרב אל הטוב. כי אם האדם לא יתרחק מהרע ולא יתקרב אל ... מצד שני, ככל שההורים מלמדים את הילד, לדעת להבדיל טוב יותר, בין טוב לבין רע, כך גם ההורים מחנכים את הילד, לפחד ולהיות בחרדה, מכך שיהיה לו רע ולא טוב. כי החרדה והפחד, הם רק מהרע. כי האדם, לא מפחד מכך שיקרה לו דבר טוב, אלא רק מכך שיקרה לו דבר רע. וככל שהאדם לומד טוב יותר, להבדיל בין טוב לבין רע, כך הוא מפחד יותר מהרע ורוצה יותר ... בעולם. ולחנך את הילד לשרוד בעולם, זה אומר גם, לחנך אותו לפחד מהרע. וככל שיש לאדם יותר שכל, כך הוא מצליח לאזן את הפחדים והחרדות שלו בצורה שפויה. כי מצד השכל, אכן יש משמעות והבדל, בין טוב לבין רע. אבל מצד שני, כל המשמעות הזאת, של ההבדל שבין טוב לבין רע, היא רק יחסית בלבד ולא מוחלטת. כי הטוב והרע, ... וזה, מהצד של האמת המוחלטת. דהיינו, מהצד שהאדם מסתכל על הדברים באופן מוחלט, אין אצל האדם טוב ורע, וממילא אין שום פחד וחרדה. ומהצד שהאדם מסתכל על הדברים בצורה יחסית, ביחס למה שהוא רוצה באותו רגע, ביחס לזה יש טוב ורע, ויש פחד וחרדה וכולי. ומי שיש לו את השכל, להסתכל על המציאות שלנו, משתי נקודות מבט הפוכות. גם מנקודת מבט שאין הבדל בין טוב לבין רע, וגם מנקודת מבט שיש הבדל בין טוב לבין רע, הוא ממילא, ... אז הוא לומד להבדיל, בין טוב לבין רע. ואם הילד לא לומד בו זמנית, שיש גם נקודת מבט, שבה, אין הבדל בין טוב לבין רע, הרי שהחרדות והפחדים מתגברים אצל הילד. וככל שהחשיבה של ההורים של הילד, היא, שיש טוב ורע, נפרדים אחד מהשני, כך גם הילד לומד מהם, להבדיל בין טוב לבין רע. ולא לומד מהם, את נקודת המבט, שבה, אין שום הבדל, בין דבר, לבין היפוכו. ועל ידי זה, נוצרות אצל הילד, חרדות ופחדים. ובסיכומו של דבר, צריך ללמד את הילד בצורה נכונה, שתהיה כמה שיותר קרובה אל האמת. שמצד אחד, יש טוב ורע, וצריך לדעת להבדיל ביניהם. ומצד שני, אין הבדל בין טוב לבין ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחא לטיפול בתחושות רעות, נוסחא לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמא לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חרדות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חרדות, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב, ייעוץ אישי, קואצ'ר בתחום חרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 28_03_2024 השעה 15:21:23 - wesi1