הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=579
פיתרון / בעיות - איך למצוא פתרון לבעיות גם כאשר נראה שאין פתרון?

לפעמים האדם מתמודד עם איזה עניין ולא מצליח למצוא פתרון. והשאלה היא, איך למצוא פתרון, גם כאשר לא מוצאים את הפתרון? והתשובה היא, כי באפשרותו של האדם לנסות למצוא את הפיתרון, על ידי זה שהוא מתבונן על הנחות היסוד שיוצרות את הבעיה, ומנסה להבין אותן טוב יותר, עד שהוא מוצא את הפתרון.

ונסביר: כל בעיה בעולם, יש משהו אחר שעליו היא נשענת ושממנו היא נובעת. כל בעיה בעולם, הקיום שלה תלוי בקיומם של גורמים כלשהם, שהם בעצם הנחות היסוד והבסיס של הבעיה.

וכאשר מנסה האדם למצוא פיתרון לבעיה כלשהי, הרי שבעצם הוא מנסה למצוא פתרון לשורש של הבעיה, שכרגע בא לידי ביטוי בצורה החיצונית של הבעיה. אך מצד האמת, האדם לא מתמודד עם הבעיה החיצונית, אלא עם השורש הפנימי שלה. והשורש של הבעיה הוא זה שקובע את אופי הבעיה, ובו צריך להתמקד כדי לפתור את הבעיה.

הדבר דומה לאדם שיש לו תסמינים של מחלה כלשהי לא ידועה. ועל האדם לנסות לאתר את שורש המחלה, ועל פי זה להחליט באיזה דרך להתמודד עם התסמינים ועם המחלה. הכל לפי השורש של המחלה. ומצד האמת, ההתמודדות של האדם, היא תמיד מול השורש של הבעיה, גם אם הוא לא יודע מהו.

והסיבה לכך שהאדם לא מוצא פתרון לבעיה כלשהי, היא אחת משתי אפשרויות. או שאין באמת פתרון לבעיה. או שיש פתרון לבעיה, אך האדם עדיין לא יודע אותו. וכאשר האדם מחפש פתרון לבעיה, הוא צריך לצאת מנקודת הנחה שאולי יש פתרון, כי אחרת אין טעם לחפש פתרון. וכל זמן שמבחינה שכלית יכול להיות פתרון, אפשר להניח שיש פתרון, ולחפש אותו. וכאשר האדם מנסה למצוא פתרון ולא מוצא את הפתרון, הרי שזה נובע משום חוסר ההבנה שלו את שורשי הבעיה.

לדוגמא: נניח שהאדם מנסה לפורר סלע קשה כלשהו ללא הצלחה. ונניח שהאדם מנסה עוד דרך ועוד דרך לפורר את הסלע, אך ללא הצלחה. מה אפשר לעשות במקרה כזה? במקרה כזה על האדם לנסות להבין מאיזה חומרים עשוי הסלע, ודרך זה לנסות להבין איך לפורר אותו. ואם האדם מגלה שיש חומר אחד בעייתי שמונע ממנו לפורר את הסלע, הרי שגם כאן, על האדם לנסות לגלות את המרכיבים שמהם עשוי אותו החומר הבעייתי, וכן הלאה.

וככל שהאדם מתבונן טוב יותר, על החומרים שמהם עשוי הסלע שאותו הוא מנסה לפורר, וככל שהאדם לומד ומבין טוב יותר את התכונות השונות של החומרים האלו, כך קל יותר לאדם למצוא את הפתרון איך לפורר את הסלע. כי הסיבה היחידה שבגללה האדם לא יודע איך לפורר את הסלע, היא רק משום שהוא לא מכיר מספיק טוב את החומרים שמהם עשוי הסלע, ואת התכונות השונות שלהם.

ובכל מקרה, ככל שהאדם מתקרב יותר להבין את השורש של הבעיה, כך הוא קרוב יותר למצוא לה פתרון. כי כאשר האדם מנסה לפורר את הסלע, אז למרות שכלפי חוץ הוא מנסה לפורר סלע, הרי שמצד האמת הוא מנסה לפורר את שילוב החומרים שמהם מורכב הסלע. וז"א, שהפתרון לפירור הסלע, חייב להתאים למבנה החומרים שמהם עשוי הסלע.

והדבר נכון גם ברמה הרעיונית. כל שאלה שיש לאדם בכל נושא, מבוססת על מידע כלשהו שיוצר את השאלה. כאשר יש לאדם מידע כלשהו לא ברור, על ידי זה נוצרת שאלה. וכאשר יש לאדם שאלה, עליו לנסות להסתכל על השורש שעליו מבוססת השאלה, ולנסות להבין טוב יותר את המידע שעליו מבוססת השאלה.

כי לפעמים האדם מנסה למצוא תשובה לאיזו שאלה. אך השאלה עצמה נובעת מכך, שהמידע שעליו מבוססת השאלה לא מספיק מדויק. ועל האדם לוודא תמיד, שהוא אכן מבין מהן הידיעות שיוצרות אצלו את השאלה. ובמקום לחפש תשובה לשאלה, על האדם לנסות להבין טוב יותר, את המידע ואת הנחות היסוד שעליהן מבוססת...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן