הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=556
זיכרון / שיפור הזיכרון / שכחה - איך לשפר את יכולת הזיכרון? איך לזכור דברים? איך לא לשכוח דברים?

ובו יתבאר העניין של הזיכרון. איך לשפר את הזיכרון? איך לזכור ולא לשכוח דברים? ומי שיתבונן יראה, כי קיימות שיטות שונות ודרכים שונות לשפר את הזיכרון. אך יש דרך אחת, שהיא תמיד עובדת. היא לא בהכרח הכי קלה, אבל היא תמיד עובדת. והדרך היא, להשתחרר מהצורך לזכור. דהיינו, אם אתה מפחד לשכוח משהו, פשוט אל תצטרך לזכור אותו. ומה ז"א?

ז"א, שאם תצליח להבין באמת את הדבר שאותו אתה רוצה לזכור, זה יאפשר לך, לא להצטרך לזכור אותו. כי מאחר שאתה מבין אותו, ממילא לא תוכל לשכוח אותו, ואז ממילא אינך צריך לזכור אותו.

ונסביר: בן אדם צריך לזכור, רק את מה שהוא לא מבין. ומי שמבין איזה דבר בצורה חלקית, אז הוא צריך לזכור בצורה חלקית. וככל שהאדם מבין טוב יותר איזה רעיון, כך הרעיון הזה הופך להיות חלק ממנו, וכך הוא פחות צריך לזכור אותו. ככל שהדבר קרוב יותר אל האדם מבחינה רעיונית, כך הוא הופך להיות חלק בלתי נפרד מהאדם, וכך האדם לא צריך לזכור אותו.

ומי שיתבונן בעניין יראה, כי ישנם סוגים שונים של מידע, אך הדרך לזכור אותם, היא אותה הדרך. סוג המידע הראשון, הוא דברים שכליים. לדוגמא, שיחה כלשהי בין 2 אנשים, שאתה צריך לזכור אותה. והדרך לזכור מה בדיוק נאמר, היא על ידי זה שמבינים מה נאמר. ככל שמבינים טוב יותר מה נאמר, ומבינים, למה כל אחד אמר את מה שהוא אמר, על ידי זה קל יותר לזכור את השיחה. וזה משום, שהמידע יושב בתוך הראש של האדם, בצורה מאורגנת ומסודרת.

סוג מידע נוסף, הוא מסקנות שכליות. כגון לדוגמא, נוסחאות במתמטיקה / חוקים בפיזיקה וכיו"ב. גם כאן, הדרך הכי טובה לזכור את הנוסחאות השונות, היא על ידי זה שמבינים את ההיגיון ואת השכל של הנוסחאות האלו. נכון, זה לא בהכרח קל. אבל זה בטוח עובד.

אם תצליח להבין באמת את הנוסחא, דהיינו, להבין, מדוע היא נכונה, הדבר הזה יאפשר לך לא להצטרך לזכור אותה, כי כבר הבנת אותה. אולי תצטרך לזכור מדוע היא נכונה, אבל זה כבר עניין של העמקה. ככל שתבין משהו יותר לעומק, כך תזכור אותו טוב יותר.

סוג מידע נוסף, הוא דברים שהם נראים כסתמיים לגמרי. כגון לדוגמא: תאריך כלשהו, שם כלשהו, מידע כלשהו שהוא אינפורמטיבי בלבד וחסר משמעות כלשהי. ואיך זוכרים מידע כזה? גם כאן, הדרך היא לנסות להפוך את המידע הזה שנראה כחסר משמעות, למשהו בעל משמעות כלשהי. בין אם המשמעות הזאת אמיתית ובין אם לא. העיקר לנסות לבנות משמעות כלשהי, סביב הדבר שאותו רוצים לזכור.

לדוגמא: נניח שהאדם רוצה לזכור, את מספר הבית של אדם כלשהו. לשם כך, עליו לנסות להפוך את המידע הסתמי, למשהו שכלי ובעל משמעות כלשהי. נסה לדוגמא להמציא סיבה כלשהי, גם אם היא לא אמיתית, לכך שהאדם הזה, גר דווקא במספר הבית הזה ולא במספר בית אחר. הסיבה שתמציא לא ממש משנה...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן