הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=530
אהבה - איך לגרום למישהו לאהוב אותך / להתאהב בך / לרצות אותך? זוגיות מוצלחת / מערכות יחסים / למצוא אהבה

ובו יתבאר העניין של אהבה ושל התאהבות במערכות יחסים שונות. ויתבאר, כיצד נוצרת אהבה? וכיצד באפשרותו של האדם, לגרום לאדם אחר, לאהוב אותו ולהתאהב בו? ועוד.

וכדי להבין כיצד לגרום למישהו לאהוב אותך, לשם כך, ראשית כל יש להבין, את מה אוהב האדם ולמה? ומי שיתבונן בעניין יראה, כי טבע האדם, הוא לאהוב את עצמו. וגם כאשר האדם אוהב את זולתו, הרי שזה בגלל, שאהבתו של האדם לזולתו, גורמת לו לעצמו להרגיש טוב יותר.

את מה אוהב האדם? תשובה: את מה שגורם לו להרגיש טוב. האדם אוהב את עצמו ורוצה להרגיש טוב. ולכן, כל הזמן משתדל האדם להתקרב אל דברים שגורמים לו להרגיש טוב יותר. וגם אם האדם לא מבין למה דבר כלשהו גורם לו להרגיש טוב, עדיין האדם נמשך אליו, בגלל שהוא גורם לו להרגיש טוב.

ולכן, אם תצליח לגרום למישהו להרגיש טוב, הוא יאהב אותך. האדם אוהב, את מה שגורם לו להרגיש טוב. ואם תגרום למישהו להרגיש טוב, והוא יבין שאתה גורם לו להרגיש טוב, הדבר הזה יגרום לו לאהוב אותך. משום, שכל אדם רוצה להרגיש טוב יותר, ולכן הוא נמשך ונקשר, למה שגורם לו להרגיש טוב.

ולכאורה יש לשאול: אם באמת האדם אוהב את מי שגורם לו להרגיש טוב, אז איך זה יכול להיות, שלפעמים האדם, לא אוהב את מי שגרם / גורם לו להרגיש טוב? תשובה: האדם אכן רוצה להרגיש טוב. אך האדם רוצה גם, להרגיש כמה שיותר טוב. ולכן, גם אם משהו גורם לאדם להרגיש טוב, האדם ידחה אותו, אם מסיבה כלשהי הוא חושב, שהוא ירגיש יותר טוב בלעדיו.

כמו כן, לפעמים האדם דוחה את זה שגורם לו להרגיש טוב, דווקא משום שהוא גורם לו להרגיש טוב. ונסביר: לפעמים נדמה לאדם שהוא גורם למישהו אחר להרגיש טוב, אך האדם השני, מרגיש בתת המודע שלו רע, מהאהבה שנותנים לו. והדבר הזה גורם לכך, שהוא ידחה את זה שמנסה לגרום לו להרגיש טוב.

וניתן דוגמא, מתחום חינוך ילדים. לדוגמא, כאשר מעניקים לילד המון מתנות, לכאורה, מצד אחד גורמים לו להרגיש שאוהבים אותו וא"כ הוא אמור להרגיש טוב. אך מהצד השני, לפעמים מרוב המתנות שנותנים לילד, הוא מרגיש בתוכו תחושה של ריקנות, דווקא בגלל כל המתנות האלו. והדבר הזה גורם לילד בצורה בלתי מודעת, לרצות להרחיק ממנו, את זה שמעניק לו מתנות.

דוגמא נוספת: כאשר מפרגנים ומחמיאים למישהו על דבר חיצוני כלשהו, כגון יופי / כסף / מראה חיצוני וכיו"ב. לכאורה, כלפי חוץ גורמים לו להרגיש טוב. אלא שמצד שני, לפעמים דווקא המחמאות, גורמות לאדם להרגיש רע. משום, שהן משדרות לתת המודע של האדם, שהוא לא מספיק טוב איך שהוא, ושאוהבים אותו רק בגלל החיצוניות שלו.

כאשר מחמיאים למישהו על ציון טוב שהוא קיבל. צריך לשים לב לכך שהוא יבין שאוהבים אותו, גם בלי שום קשר לציון שהוא קיבל. כאשר מחמיאים למישהו, על זה שהוא מצליח לעשות משהו, צריך לשים לב שהוא מבין שאוהבים אותו, גם בלי קשר לזה שהוא מצליח. כי אחרת, המחמאה הגלויה, היא בעצם סוג של עלבון נסתר, שבו האדם מרגיש שאוהבים אותו עם תנאים.

ולפעמים, האדם אפילו שונא, את אלו שמנסים לגרום לו להרגיש טוב לפי הבנתם. משום, שהוא עצמו מרגיש רע עם המחמאות והאהבה שמנסים להעניק לו. כי לפעמים, האדם מרגיש בתת המודע שלו בדרך כלשהי, שהאהבה לא מספיק אמיתית. והדבר הזה פוגע בו וגורם לו אפילו לכעוס ולשנוא, את אלו שמנסים לאהוב אותו. מאחר, שבתוכו הוא מרגיש פגוע, מכך שאוהבים אותו רק עם תנאים וכיו"ב.

והדברים האלו מתרחשים כולם, בתוך תת המודע של האדם, גם אם הוא לא מודע להם. ולכן, יכול להיות מצב, שבו מחמיאים לבן אדם, אך הוא בתוכו ירגיש עם זה רע. ולמרות שהוא יחייך ואפילו יודה על זה שפרגנו לו, בתוכו הוא פתאום ירגיש דחייה, מאלו שמפרגנים לו, גם אם אין לו מושג למה זה קורה. והכל זה בגלל העניין הנ"ל, שלפעמים הפרגון גורם לאדם דווקא להרגיש רע.

אז מה כן אפשר לעשות? תשובה: כל אדם רוצה להרגיש טוב. אך כל אדם רוצה גם, להרגיש טוב אמיתי. וטוב אמיתי, הוא אהבה עצמית אמיתית, שאינה תלויה בסיבות חיצוניות כלשהן. כאשר מחמיאים למישהו על משהו חיצוני, למרות שזה טוב ויפה ונחמד, עדיין יש כאן גם מסר סמוי, שגורם לאדם דווקא לא לאהוב את עצמו באמת, אלא רק בגלל סיבות חיצוניות כלשהן. ומזה האדם מנסה להתרחק.

יחד עם זאת בוודאי שהאדם כן רוצה להרגיש טוב אמיתי. ולכן, אם תצליח לגרום למישהו לאהוב את עצמו באמת, בלי קשר לסיבות חיצוניות כלשהן. על ידי זה הוא יאהב גם אותך באמת. כי נתת לו את הדבר החשוב ביותר שאליו הוא שואף.

ואיך לגרום למישהו לאהוב את עצמו באמת? תשובה: שלב ראשון עליך לאהוב את עצמך באמת. אין דרך קיצור. אם לא תצליח לאהוב את עצמך באמת, לא תצליח לגרום לאף אחד אחר, לאהוב את עצמו באהבה עצמית אמיתית. לכל היותר, תצליח לגרום לו לאהוב את עצמו, בגלל סיבות חיצוניות כלשהן, שזו כמובן לא אהבת אמת כנ"ל. ולכן, בשלב הראשון, על האדם לנסות להגיע לאהבה עצמית אמיתית כלפי עצמו.

בשלב השני, עליך לאהוב את זולתך באהבה אמיתית, שאינה תלויה בדברים חיצוניים כלשהם. אחרי שתאהב עצמך באמת, תבין מהי אהבה עצמית אמיתית, ותהיה מסוגל לאהוב גם את זולתך באמת.

ואז, בשלב השלישי עליך לגרום לזולתך לאהוב את עצמו באמת, מאותן הסיבות, שבגללן אתה אוהב אותו אהבה אמיתית. ז"א, כאשר אתה אוהב מישהו באמת ולא בגלל סיבות חיצוניות כלשהן, הרי שאתה אוהב אותו, בגלל שאתה מסתכל על הפנימיות שלו ולא על החיצוניות שלו. ועליך לנסות לגרום גם לזולתך, לאהוב את עצמו באמת. על ידי...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן