אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטפל בהתמכרויות ✔כסף, לצאת מהמינוס בבנק, לצאת מחובות כספיים, משבר כספי, שופינג, התמכרות לקניות, בעיות כספיות, אוברדראפט, יציאה מהמינוס ✔ובו ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 כסף, לצאת מהמינוס בבנק, לצאת מחובות כספיים, משבר כספי, שופינג, התמכרות לקניות, בעיות כספיות, אוברדראפט, יציאה מהמינוס

ובו יתבאר, מה צריך לעשות אדם שנקלע לחובות כספיים ולקשיים כספיים, ונקלע למצב של חובות כספיים ומינוס בבנק. מה עליו לעשות, כדי לצאת מהמינוס בבנק, וכדי לצאת מחובות כספיים כאלו ואחרים?

והעניין הוא, כי כדי לצאת ממינוס בבנק וכדי להתמודד עם חובות כספיים, לשם כך צריך האדם לעשות שני שינויים בחייו. כאשר, שינוי אחד הוא שינוי חיצוני, ושינוי אחד הוא שינוי פנימי.

ושינוי חיצוני פירושו, לשנות דברים בעולם הממשי. כגון לדוגמא: להוציא פחות הוצאות מיותרות, לארגן את ההוצאות הכספיות בצורה יותר יעילה, לראות היכן הוא מבזבז משאבים כספיים, ללא צורך. וכיו"ב פעולות ממשיות, שמטרתן היא, הקטנת ההוצאות הכספיות, והגדלת ההכנסות הכספיות.

כי חוב כספי ומשבר כספי ובעיות כספיות נוצרות, כאשר כמות ההכנסות של האדם, קטנה מכמות ההוצאות שלו. או במילים אחרות, כאשר האדם צריך יותר כסף, מאשר כמות הכסף שיש לו, הרי שיש לו בעיה כספית.

וכדי לצאת מבעיה כספית ברמה הממשית, לשם כך האדם צריך להביא את עצמו למצב, שיהיה לו כסף, לפחות לפי כמות ההוצאות שהוא צריך אותן. ואת זה עושים, על ידי הקטנת הוצאות ועל ידי הגדלת הכנסות. והדברים האלו ידועים וברורים, לכל מי שמבין אפילו קצת, איך עובד העולם שלנו וכולי.

ואעפ"כ ולמרות הכל, למרות שכולם מבינים שכדי לצאת מחובות, לשם כך צריך להוציא פחות כסף ולהכניס יותר כסף, ולהתנהל נכון מבחינה כספית, אעפ"כ ולמרות הכל, לא כולם מצליחים להתנהל נכון ברמה הכספית ולצאת מהחובות שלהם, ולהגיע למצב של שפע כלכלי מבחינה כספית, למרות שהם היו רוצים להגיע למצב כזה. והשאלה היא, למה אכן זה המצב?

והתשובה לכך, היא פשוטה מאוד. והיא, שהסיבה לכך שהאדם נמצא בחובות, היא אכן משום שהוא מוציא יותר כסף, מאשר כמות הכסף שהוא מרוויח ומכניס. אבל, הסיבה לכך שהאדם מוציא יותר כסף ממה שהוא מכניס, והסיבה לכך שהאדם לא מתנהל נכון מבחינה כלכלית, היא משום שיש לאדם בעיה רגשית וכל מיני צרכים רגשיים כאלו ואחרים, שהם אלו שאחראים להתנהגות הלא אחראית מבחינה כלכלית, של האדם.

ובעצם זה אומר, שמי שרוצה לצאת מהמינוס, ומי שרוצה לצאת מהאוברדראפט שלו, לשם כך הוא צריך לעשות גם שינוי פנימי, שינוי נפשי, שינוי חשיבה, שהוא זה שיאפשר לו להתנהל נכון מבחינה כלכלית. כי בעיות כלכליות, בד"כ (אך לא תמיד) הן ביטוי של בעיה נפשית כזו או אחרת, שאפשר וצריך לפתור אותה.

ועכשיו נבאר, מהו השורש הנפשי שמתבטא בבעיה החיצונית, של חובות כספיים כאלו ואחרים שהאדם נקלע אליהם. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי חובות כספיים, מהותם היא, חיסרון של כסף. וחובות פירושו, שהאדם מרגיש שהוא חייב משהו ושמשהו חסר לו. ואיזה תהליך נפשי, יצר ויוצר את החובות הכספיים שיש לאדם? תשובה: החובות הנפשיים של האדם.

כי לאדם שיש חובות כספיים, בד"כ יש לו גם המון חובות נפשיים. וחובות נפשיים פירושו, שהאדם מרגיש שהוא חייב ושהוא צריך, המון דברים כאלו ואחרים. כגון לדוגמא, שהאדם מרגיש שהוא חייב לגור במקום מסוים, ושהוא חייב שיהיה לו דבר כזה או אחר, ושהוא חייב שהמציאות תהיה כזו או אחרת, ושהוא חייב שהסביבה שלו תחשוב שיש לו דבר כזה או אחר, ושהוא חייב שהחיים שלו יהיו דווקא בצורה מסוימת.

וככל שהאדם מרגיש שיש יותר דברים שאותם הוא חייב, כך ממילא הוא צריך יותר כסף, וכך ממילא הוא מוציא יותר כסף, וכך ממילא הוא חייב יותר כסף. כי האדם ממלא את החובות הנפשיים שלו, באמצעות החובות הכספיים שלו. לדוגמא: לאדם יש חוב נפשי, שהוא מרגיש שהוא חייב לגור, דווקא בדירה מסוימת במקום מסוים. והחוב הנפשי הזה שיש לאדם, הוא גורם לאדם להרגיש רע עם עצמו, מכך שהוא לא מצליח למלא את החובות הנפשיים שלו כלפי עצמו.

ואז האדם נכנס להתחייבות כספית (משכנתא), כדי להצליח למלא את החוב הנפשי שיש לו. דהיינו, כדי להיפתר מהתחושה שהוא חייב שיהיה לו דבר כזה או אחר. והאדם מנסה לסגור את החובות הנפשיים שלו, דהיינו, לצאת מהתחושה שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר, על ידי זה שהוא נכנס לחובות כספיים, ובאמצעותם הוא רוכש את אותם הדברים שהוא מרגיש שהוא חייב להשיג.

ולכן, למרות שהאדם מבין שהוא רוצה לצאת מהחובות בבנק, אבל האדם לא מוכן להיכנס לחובות נפשיים כאלו ואחרים. ולכן האדם ממשיך להישאר עם חובות בבנק. דהיינו, האדם מעדיף להישאר עם חוב בבנק, ומוכן להיכנס לחוב בבנק, כדי לצאת מהחוב הנפשי שיש לו. שאומר לו, שהוא חייב שהמציאות תהיה דווקא כך ולא אחרת.

וזה בעצם אומר, שמי שרוצה לצאת מחובות כספיים, עליו להכיר בכך, שהחובות הכספיים, מאפשרים לו לצאת מחובות נפשיים. כי באמצעותם, האדם רוכש ומשיג דברים כאלו ואחרים, שהוא מרגיש שהוא חייב להשיג אותם. אלא, שגם החובות הכספיים, גם הם יוצרים חובות נפשיים מסוג אחר וכולי.

ולכן, מי שרוצה לצאת מחובות כספיים, עליו לצאת מהחובות הנפשיים שלו. דהיינו, על האדם לעבור שינוי חשיבה, שיאפשר לו להרגיש יותר טוב מבפנים, בלי להיות תלוי בכך שדווקא יהיה לו דבר כזה או אחר. כי החובות הנפשיים שיש לאדם, הם אלו שמונעים מהאדם לצאת מהחובות הכספיים שלו.

וכדי לצאת מחובות נפשיים, לשם כך האדם צריך לעבור תהליך של מודעות עצמית ושל התבוננות עצמית. והאדם צריך לברר היטב על כל דבר, בפרט על הדברים שעליהם הוא מוציא המון כסף, ולשאול את עצמו, האם באמת אני חייב את הדבר הזה? ולמה אני חושב שאני חייב את הדבר הזה? והאם באמת הדבר הזה, באמת גורם לי להיות יותר מאושר? והאם אני באמת חייב לקנות כרגע, דבר כזה או אחר?

כי יש כאלו שסובלים מהתמכרות לקניות וכל הזמן עושים שופינג, כדי לצאת מהשעמום שיש להם בחיים, וכדי לגרום לעצמם להיות יותר מאושרים. והם מתעלמים מהנפש שלהם, שרוצה דבר יותר טוב, שהוא אושר פנימי, שאינו תלוי בדברים חיצוניים. ולכן, השופינג וההתמכרות לקניות, היא לעולם לא נגמרת. כי הנפש של האדם, אף פעם לא מצליחה להיות מאושרת באמת, מכך שהאדם קונה עוד דבר כזה או אחר.

ויש כאן תהליך נפשי שהאדם צריך לעבור. כי מי שייקח את כל ההוצאות שלו, ועל כל דבר ישאל, האם אני חייב את הדבר הזה או לא חייב את הדבר הזה, מהר מאוד הוא יגלה שהוא לא חייב כמעט שום דבר. כי מבחינה מוחלטת, האדם לא חייב שום דבר. ובכל מקרה בסוף מתים, ולכן האדם גם לא באמת חייב לאכול, כי בכל מקרה האוכל לא מונע ממנו את המוות שבדרך. ומבחינה מוחלטת, האדם לא חייב שום דבר.

אלא, שהאדם גם מבין את זה שהוא לא באמת חייב שום דבר, ואעפ"כ הוא לוקח על עצמו כל מיני חובות נפשיים כאלו ואחרים, שהם יוצרים חובות כספיים. וזה משום, שהחובות הנפשיים שיש לאדם, דהיינו, ההזדהות הרגשית של האדם, עם המחשבה שלו, שאומרת לו שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר, ההזדהות הזאת, יוצרת אצל האדם תחושה של אושר ושל משמעות בחיים. ומי שינסה להרגיש שהוא לא חייב שום דבר, הוא ירגיש שהוא מאבד גם את טעם החיים שלו ואת משמעות החיים שלו.

והאדם, כדי ליהנות מהחיים, וכדי ליהנות מהמשחק של החיים, לשם כך בתת המודע שלו הוא מציב לעצמו מטרות ויעדים כאלו ואחרים. והאדם שוטף לעצמו את המוח שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר. ועכשיו האדם מרגיש רע מכך שאין לו את הדבר, שהוא לא באמת חייב להשיג אותו.

אבל האדם כן מרגיש טוב, מכך שיש לו מטרה לקום בבוקר. ואז האדם גם מכניס את עצמו לחובות כספיים ונכנס למינוס בבנק, כדי לצאת מהחובות הנפשיים שלו, שהם ממלאים אצלו את הצורך שלו, להיפטר מהחוב הנפשי העמוק יותר שלו, שהוא צריך למצוא משמעות לחיים, באמצעות החובות כנ"ל.

ולכן, יש כאן תהליך נפשי פנימי, שהאדם צריך לעבור בצורה מאוד יסודית, עם מי שמכיר את נפש האדם, בצורה מאוד עמוקה. כי טיפול פסיכולוגי / אימון אישי כזה או אחר, יכול ללמד את האדם, איך להיות שמח בחלקו, ואיך לא להוציא הרבה כסף, על מה שהוא לא באמת חייב להוציא כסף. אבל טיפול פסיכולוגי שכזה, לא יכול לעזור לאדם להתמודד עם החסרונות שיש, בכך שהאדם מרגיש שהוא נמצא בסוג של בית כלא, שבו הוא מוגבל להשיג, את כל מה שבא לו להשיג.

כי כאשר האדם קונה רק את מה שהוא באמת חייב לקנות, אז הוא מרגיש סוג של דיכאון, מכך שהוא מוגבל ומכך שהוא לא יכול לקנות את כל מה שהוא רוצה, גם אם הוא לא באמת חייב לקנות את הדבר הזה. ולכן קשה לאדם לחיות באיזון כלכלי. משום שאיזון כלכלי פירושו, שהאדם מוגבל ולא חופשי ולא יכול לעשות מה שהוא רוצה איך שבא לו, כמו מלך שעושה מה שבא לו. אלא, האדם מוגבל לחיות ברמת חיים כלשהי, שהיא מוגבלת וכולי.

והאדם סובל, מכך שהוא מרגיש שלוקחים לו את החופש שלו. כי חופש כלכלי, הוא כאשר האדם יכול לקנות את כל מה שהוא רוצה. ולקחת הלוואה מהבנק, ולהיות במינוס בבנק, זה אומנם משעבד את האדם והופך אותו להיות עבד של הבנק, אבל זה גם נותן לו את החוויה שהוא מלך, ושהוא יכול לקנות את מה שהוא רוצה, כאן ועכשיו, בלי לחכות ובלי להיות מוטרד, מכך שעכשיו אין לו כסף.

דהיינו, האוברדראפט והמינוס בבנק, גם משעבדים את האדם וגורמים לו להרגיש עבד של הבנק, אבל הם גם מאפשרים לו להרגיש חופשי, שהוא לא מוגבל לקנות רק את מה שהוא צריך ויכול לקנות לפי המשאבים שלו, אלא הוא יכול לקנות את כל מה שבא לו, יותר ממה שהוא יכול. ז"א המינוס בבנק, נותן לאדם להרגיש שהוא מלך, ואח"כ הוא בעצם הופך את עצמו לעבד.

ולכן כנ"ל, יש כאן תהליך...

טיפול בהתמכרות רוצה לצאת מהות צריך לעשות משמעות החיים בנק סיבה מהר מאוד שופינג הקטנת הוצאות החיים אוברדראפט בעיה בעיות בעיות כספיות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות התמכרות ל התמכרות לקניות חובות חובות כספיים טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות יציאה מהמינוס כסף להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לצאת לצאת מהמינוס לצאת מהמינוס בבנק לצאת מחובות לצאת מחובות כספיים מינוס בבנק מכור משבר משבר כספי שופינג
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים - פרומו הרצאה על התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים - פרומו ועוד למה עישון עושה לך טוב? למה אני רוצה ... נוצרת חרדה לא הגיונית? איך נוצר פחד לא הגיוני? למה אני מכור לסקס? איך להיגמל מפורנו? למה אני מכור למשהו? איך להיגמל מהתמכרות לא הגיונית? ממה נובע OCD לא הגיוני? איך נוצרת הפרעה טורדנית כפייתית? איך עובדות התמכרויות? למה עישון גורם לי להרגיש טוב? למה עישון מרגיע? למה אני מכור לעישון? למה אני מכור לגראס? התמכרות לגראס, גמילה מהתמכרות לגראס, איך להפסיק
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות / התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים רגשיים ע"י ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה / התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא מוכרח לעשות איזה משהו, בלי יכולת לשלוט בעצמו, האם לעשות זאת או לא, הרי שיש לאדם סוג של אובססיה. כמו כן, לפעמים, אובססיות והתמכרויות נוצרות, על ידי זה שהאדם מתרגל לעשות איזה דבר (לדוגמא: עישון / אכילה לא בריאה וכיו"ב). עד שההרגל הופך לטבע של האדם, ועד שהאדם מרגיש שהוא כאילו לא מסוגל להפסיק את ההרגל. והשאלה הנשאלת היא, כיצד אפשר להיגמל מאובססיות ומהתמכרויות? תשובה: כדי להצליח להיגמל מכל אובססיה והתמכרות, לשם כך על האדם להחזיר לעצמו, את כוח הבחירה החופשית שלו. ז"א, ... של האדם למנוע מעצמו לעשות זאת, כגון לדוגמא לנשום. או שאכן, כן קיימת אפשרות כלשהי, שבאמצעותה יכול האדם לשלוט במצבו, אלא שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות / אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית / ...
וורקוהוליזם / התמכרות לעבודה - איך להיגמל מוורקוהוליזם והתמכרות לעבודה?
... / התמכרות לעבודה - איך להיגמל מוורקוהוליזם והתמכרות לעבודה? ובו יתבאר העניין של התמכרות לעבודה (וורקוהוליזם). ומי שיתבונן יראה, כי וורקוהוליזם, הוא מצב שבו האדם מכור לעבודה שלו. מצב, שבו האדם כאילו "בורח" אל העבודה שלו כדי להרגיש טוב יותר. מצב, שבו האדם יותר מידי עסוק בענייני העבודה שלו, על חשבון דברים אחרים וכיו"ב. והשאלה הנשאלת היא, איך נגמלים מהתמכרות לעבודה, ואיך אפשר לצאת ממצב כזה? ובטרם נשיב על השאלה, נבהיר, כי לא כל התמכרות לעבודה, היא רעה. וזכותו של האדם להיות מכור לעבודה, כל זמן כמובן שהוא לא פוגע בעצמו וכולי. ואם כיף לאדם לעבוד, יותר מאשר לעשות דברים אחרים, משום שהעבודה מאפשרת לו לבטא את עצמו ולהרגיש סיפוק וכיו"ב, הרי שזו זכותו של האדם לעבוד ולהרגיש טוב. ואנחנו כאן ניתן נקודה למחשבה, למי שכן מעוניין להיגמל מהתמכרות לעבודה. אז איך נגמלים מההתמכרות לעבודה? תשובה: כדי להיגמל מההתמכרות לעבודה, לשם כך על האדם לנסות לגלות את השורש ואת הסיבה שבגללה הוא מכור לעבודה. אף אחד לא נולד מכור לעבודה. אדרבה, בד"כ האדם מטבעו, לא ממש אוהב לעבוד. אז כיצד זה יתכן, שאדם מכור לעבודה שלו? והעניין הוא, כי כל אדם מכור ל - להרגיש טוב. וזוהי כמובן התמכרות טובה. כי אין כל רע, בלרצות להרגיש טוב. ולכן האדם תמיד עושה, את מה שלדעתו יגרום לו להרגיש, את הטוב ביותר שהוא חושב שהוא יכול להרגיש. וזה בעצם אומר, שהסיבה האמיתית שבגללה האדם מכור לעבודה שלו, היא לא בגלל שבאמת בא לו לעבוד. אלא, בגלל שהעבודה שלו, גורמת לו להרגיש טוב יותר. ויש סיבות שונות, מדוע העבודה גורמת לאדם להרגיש טוב. יש מצבים שבהם יש לאדם בעיות כלשהן, ושההתעסקות של האדם עם העבודה, מסיחה את דעתו מהבעיות, ועל ידי זה הוא מרגיש טוב יותר בזמן העבודה. מצב כזה לדוגמא, יוצר התמכרות לעבודה. כי העבודה מספקת לאדם סוג של שקט נפשי מהבעיות. וגם בחיי זוגיות ומשפחה, לפעמים האדם מרגיש טוב יותר לעבוד ולהתעסק בענייני העבודה, מאשר ... והעבודה שלהם מאפשרת להם להרגיש טוב יותר, ולמלא את עצמם רגשית, ולהרגיש סיפוק והנאה מעצם מה שהם עושים בעבודה. וגם זה יוצר אצל האדם, סוג של התמכרות לעבודה. ומי שמסיבה כלשהי, רוצה להיגמל מההתמכרות שלו לעבודה, בשלב הראשון, עליו לנסות לגלות את השורש ואת הסיבה המרכזית, שבגללה הוא מכור לעבודה. ועל האדם לנסות להתבונן ולהבין, מדוע בעצם הוא מכור לעבודה? מה העבודה מספקת לו? איזה צרכים רגשיים העבודה ממלאת אצלו? איך בדיוק העבודה גורמת לו להרגיש טוב? ומה בדיוק העבודה נותנת לו, שאין לו מחוץ לעבודה? וכאשר האדם מבין את הסיבה שבגללה הוא מכור לעבודה שלו, עכשיו יש לאדם מספר אפשרויות. האפשרות הראשונה כמובן, היא להישאר מכור לעבודה. אפשרות נוספת היא, לוותר בצורה מודעת על הדברים שהעבודה נותנת לו, בעבור ערכים אחרים שאותם הוא מעדיף. לדוגמא, נניח שהעבודה של האדם נותנת לו תחושה ... יכול לוותר. במקרה כזה, באפשרותו של האדם לוותר בצורה מודעת על הדברים שאותם נותנת לו העבודה, בשביל לעמוד בהתחייבויות האחרות שלו. וכמו שאפשר להיות מכור לעבודה, כך אפשר גם לוותר על דברים שהעבודה נותנת, בשביל דברים אחרים שצריך לעשות. וכמובן, קיימת גם האפשרות השלישית והאידיאלית, שהיא, לנסות למצוא תחליפים ... אחרים, שיתנו לו מענה, לאותם הצרכים הרגשיים, שהעבודה ממלאת אצלו. וישנם מצבים, שבהם באפשרותו של האדם, פשוט להגדיר מחדש את הצרכים הרגשיים שלו, ולהיגמל מהצורך הרגשי שגורם לו לעבוד. כי לפעמים באפשרותו של האדם, פשוט למלא את הצורך הרגשי שלו בצורה אמיתית, וממילא הוא כבר לא יצטרך יותר, לא לעבוד מסיבות ...
התמכרויות - מה טוב בהתמכרויות? מה טוב יותר מהן? איך להיגמל מהן?
התמכרויות - מה טוב בהתמכרויות? מה טוב יותר מהן? איך להיגמל מהן? מי שיתבונן בעניין ההתמכרויות יראה, כי בכל התמכרות יש גם צדדים חיוביים וגם צדדים שליליים. הצדדים השליליים של ההתמכרויות ברורים כמובן. ההתמכרות גורמת לפעמים לאדם לאבד את שיקול דעתו, להפוך את הטפל לעיקר, לא לשים לב לדברים חשובים, לשכוח את עצמו, לצאת מפרופורציות ומאיזון. לפעמים גם, ההתמכרות יוצרת אפילו סבל. סבל להשיג את הדבר שמכורים אליו, בפרט כאשר קשה / בלתי אפשרי להשיג אותו. ההתמכרות יוצרת גם תלות רגשית, כובלת את האדם ולוקחת את החופש שלו. ההתמכרות, כאילו מבטלת לאדם את הבחירה החופשית. בנוסף, ההתמכרות יוצרת לפעמים סבל רב, כאשר האדם רוצה להפסיק אותה / להיגמל ממנה. כגון לדוגמא גמילה מסמים, מהימורים, הפסקת עישון, דיאטה וכיו"ב. עד כאן הצדדים השליליים של ההתמכרויות השונות למיניהן. יחד עם זאת אם נתבונן היטב בעניין, נראה כי למרות הכל יש להתמכרות גם צדדים חיוביים, אפילו חיוביים מאוד. כ"כ חיוביים, עד שבני אדם נורמאליים לגמרי בוחרים להיות מכורים לכל מיני דברים, למרות כל החסרונות שיש בלהיות מכור. ומה הצדדים החיוביים של התמכרות? אם נתבונן נראה, כי התמכרות מספקת לאדם טעם לחיים. התמכרות מספקת לאדם סיבה לקום בבוקר. התמכרות יוצרת אצל האדם משמעות לחיים. התמכרות מספקת לאדם אהבה. התמכרות מספקת לאדם מקום שבו הוא מרגיש תשוקה וסיפוק. התמכרות מספקת לאדם משהו שאותו הוא יכול להעריץ ושאליו הוא יכול לשאוף. התמכרות מספקת לאדם מקום לברוח אליו כשלא טוב לו. התמכרות מספקת לאדם משהו שיוצר אצלו ריגוש ועוד. כאשר האדם לא מרגיש טוב ביחס להתמכרות שלו, הסיבה היא, לא בגלל היתרונות הנ"ל של ההתמכרות, אלא בגלל החסרונות הנ"ל של ההתמכרות. אם לא היו להתמכרויות צד שלילי, הרי שהדבר הכי כיף בעולם היה, לה
הימורים / גמילה מהימורים - איך להיגמל מהימורים? התמכרות להימורים - איך להתמודד?
... / גמילה מהימורים - איך להיגמל מהימורים? התמכרות להימורים - איך להתמודד? כפי שכבר ביארתי, לכל דבר יש סיבה. ומי שרוצה לשלוט בדברים, עליו לגלות את ... של הדבר, על ידי זה הוא יוכל לשלוט בדבר. וכדי להיגמל מהימורים, לשם כך על האדם להבין, את הסיבה שבגללה הוא מהמר. והנה, כל מהמר יודע, את הסיבה שבגללה הוא מהמר. ... ביטוי, ברצונות החיצוניים של האדם. ומי שרוצה להיגמל מהימורים (כמו גם מכל דבר אחר), עליו לנסות להתבונן פנימה, ולנסות להבין, איזו תועלת פנימית ורגשית, הוא רוצה ... הקזינו. ואם נחזור לעניין הקודם, הרי שמי שרוצה להיגמל מהימורים, עליו לנסות להתבונן פנימה אל תוכו, ולנסות לגלות את התועלת הרגשית, שההימורים נותנים לו. ועל האדם ... של רגשות טובים נוספים... ונסכם: מי שרוצה להיגמל מהימורים (או מעישון, או מאכילה כפייתית, או מכל אובססיה והתנהגות כפייתית והפרעה טורדנית אחרת), עליו להתבונן ...
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
... סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן ... אובססיה אחרת? אליעד: אצל אחד יש לו חוסר זה מתבטא בזה שהוא מעשן ואצל אחד יש לו חוסר וזה מתבטא בזה שהוא לא רוצה לעשן, גם להגיד "אני רוצה להיגמל מסיגריה" גם זה חוסר מה אכפת לך ...
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות / התמכרויות / התנהגות טורדנית כפייתית וכיו"ב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר ... הוא חושב שההתנהגות הזאת מיותרת? האם הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיו"ב. כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות / הפרעת התנהגות / אובססיה וכיו"ב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ... מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית / טורדנות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם ... של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם. ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות / התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. ז"א ... על דברים שהאדם עושה אותם. ומה שגורם לאדם לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו. ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות / התמכרויות וכיו"ב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, ... כך שכנ"ל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה ... על מה שהוא עושה, מנקודת המבט של הרצון האחר, אז האדם חווה סבל מההתנהגות הקודמת שלו, שלפני כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב. ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה ... הרי שהאדם לא היה עושה אותו. ז"א, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית / ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי / שחרור רגשי / בטחון רגשי / תועלת רגשית וכיו"ב, הרי ... הרגע. אלא, שאח"כ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית / התנהגות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה ... המודע של האדם, יכול להמשיך לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לאדם באותו הרגע, יותר תועלת מאשר נזק, והאדם ימשיך לעשות אותה. ורק נזכיר ונסביר: כי גם אחרי שהאדם מצליח להיגמל מהתמכרות כלשהי, עדיין בפועל האדם ממשיך להיות מכור, לרצון הבסיסי ביותר שלו עצמו, שהוא הרצון שלו להרגיש תמיד כמה שיותר טוב. שזה בפני עצמו, ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כסף, לצאת מהמינוס בבנק, לצאת מחובות כספיים, משבר כספי, שופינג, התמכרות לקניות, בעיות כספיות, אוברדראפט, יציאה מהמינוס
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטפל בהתמכרויות, איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: לטפל בהתמכרויות, איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי מומלץ, אימון אישי מומלץ, מטפל אישי בתחום לטפל בהתמכרויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.3594 שניות - עכשיו 25_04_2024 השעה 14:16:44 - wesi1