אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוויות ✔אהבה חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע ✔ובו יתבאר העניין ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אהבה חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע

ובו יתבאר העניין של אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר שגורם לו להרגיש רע. כי האהבה עצמה, היא גורמת לאדם להרגיש טוב. והאדם אוהב את מה שגורם לו להרגיש טוב. אבל לפעמים ניתן לראות, שהאדם אוהב גם את מה שגורם לו להרגיש רע. כי לפעמים האדם מרגיש רע מאיזה דבר, ואעפ"כ האדם אוהב את אותו הדבר.

והשאלה הנשאלת היא, כיצד זה יתכן, שהאדם יאהב ואפילו יהיה ממש כמו מכור, לדבר שגורם לו להרגיש רע? וגם האדם עצמו מול עצמו, לפעמים הוא חווה שיש לו רגשות מעורבים כלפי איזה דבר. שהאדם מרגיש שהוא גם אוהב וגם שונא איזה דבר. והאדם מרגיש רע מאיזה דבר, ואעפ"כ האדם אוהב את הדבר הזה. ולפעמים האדם מרגיש רע, בגלל זה שהוא אוהב את אותו הדבר. ואעפ"כ האדם ממשיך לאהוב את אותו הדבר. והשאלה היא, מה פשר העניין הזה?

וכפי שכבר ביארתי, החוק של האהבה, הוא החוק של הטוב. שהאדם מכור לתחושה של להרגיש טוב. והאדם כמעט ולא יכול לעשות שום דבר, כדי להתרחק ממה שגורם לו להרגיש טוב. והאדם אוהב ומכור, לכל דבר שגורם לו להרגיש טוב. ואין שום אפשרות בעולם, שהאדם יאהב דבר שגורם לו להרגיש רע. ואם האדם אוהב איזה דבר, הרי שזה רק משום, שהדבר הזה גורם לו להרגיש טוב. ולכן, אם יש אהבה, הרי שבהכרח, שהדבר גורם לאדם להרגיש טוב חזק כלשהו, שבגללו האהבה קיימת.

ונחדד: כי לפעמים רק נראה שיש אהבה, אך באמת אין אהבה. כמו גם שלפעמים רק נראה שיש שנאה, אך באמת אין שנאה. והרעיון הוא, שלפעמים ניתן לראות מקרים, שבהם האדם נראה שהוא אוהב איזה דבר שגורם לו להרגיש רע. וכאשר נראה שהאדם אוהב איזה דבר שגורם לו להרגיש רע, הרי שיש כמה אפשרויות, כיצד להסביר את הדבר הזה.

ואפשרות אחת היא, שהאדם לא באמת אוהב את הדבר שגורם לו להרגיש רע. ולמרות שנראה שהאדם אוהב את אותו הדבר, הרי שבאמת האדם לא אוהב את אותו הדבר. כי הדבר הזה גורם לו להרגיש רע. וזה שהאדם מתנהג כאילו הוא אוהב את אותו הדבר, הרי שזה בעיקר סוג של העמדת פנים.

ולמה שהאדם יעמיד פנים? ולמה שהאדם יתנהג כאילו הוא אוהב משהו, כאשר הוא לא באמת אוהב את הדבר? לזה יכולות להיות המון סיבות שונות. כגון לדוגמא, שהאדם מפחד להכיר בכך, שהוא לא באמת אוהב את הדבר. והאדם לא רוצה להתמודד, עם זה שהוא כבר לא אוהב את הדבר. והאדם לא רוצה להרגיש רע, מכך שהוא יסתכל על האמת, שהוא לא באמת אוהב את הדבר. ולכן האדם מעמיד פנים, שהוא כן אוהב את אותו הדבר שגורם לו להרגיש רע, למרות שהוא לא באמת אוהב אותו.

אבל יש גם עוד אפשרות נוספת, והיא, שהאדם דווקא כן אוהב את אותו הדבר שגורם לו להרגיש רע. ולמה? כי בתת המודע של האדם, הוא חווה יותר תחושה של טוב, מאשר תחושה של רע, מאותו הדבר. דהיינו, שלאדם יש רצונות שונים. גם רצונות גלויים וגם רצונות נסתרים, שלפעמים האדם עצמו, לא ממש מודע אליהם.

והאדם אוהב, את כל מה שגורם לו להרגיש טוב. וכאשר יש לאדם רצון עמוק וחזק מאוד לאיזה דבר, אז האדם יאהב באהבה מאוד חזקה, את מה שיגרום לו בתת המודע שלו, לחוות סיפוק מאוד חזק. כי לא תמיד האדם מודע לרצון הפנימי שלו, ולא תמיד האדם מודע לכך, שדבר כלשהו גורם לו למלא את הרצון הפנימי שלו. אבל בתת המודע של האדם, הוא חווה רצון מאוד חזק לדבר כלשהו. ואז תת המודע חווה גם מילוי רצון מאוד חזק, מדבר כלשהו. ואז תת המודע של האדם, גורם לו לאהוב את הדבר. בגלל שאותו הדבר, ממלא אצל האדם רצון מודחק מאוד עמוק ומאוד חזק. וזה, למרות שברמת המודעות של האדם, נראה לו שאותו הדבר גורם לו להרגיש רע.

והרעיון הוא, שהאדם אוהב את מה שגורם לו להרגיש הכי טוב. דהיינו, כדי שהאדם יאהב ויתאהב באיזה דבר, לשם כך לא צריך שהדבר יגרום לאדם להרגיש רק טוב. אלא מספיק שהדבר יגרום לאדם להרגיש הכי טוב, באופן יחסי, יותר מאשר כל דבר אחר שהאדם מכיר, ואז האדם יאהב ויתאהב באותו הדבר.

כי בפועל, שום דבר בעולם הוא לא מושלם. ובכל דבר בעולם, יש חיסרון כלשהו וגם יתרון כלשהו. ואין שום דבר בעולם, שהוא רק טוב או רק רע. ואין שום דבר שאותו האדם רק אוהב או רק שונא. אלא תמיד יש לאדם רגשות מעורבים, כלפי כל דבר בעולם. ותמיד האדם, גם אוהב ברמה כלשהי וגם שונא ברמה כלשהי. וגם לא אוהב ולא שונא ברמה כלשהי, כל דבר ודבר בעולם. והכל זה עניין של מינונים ושל עוצמות שונות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים.

וכאשר דבר כלשהו גורם לאדם להרגיש רע, הרי שזה גורם לכך שהאדם לא יאהב את אותו הדבר, אלא אפילו ישנא את אותו הדבר. כי האדם אוהב את הטוב, ושונא את הרע. ואעפ"כ, יכול להיות דבר, שיגרום לאדם להרגיש רע בעוצמה כלשהי, אבל הוא במקביל יגרום לאדם להרגיש גם טוב מאוד חזק, מסיבה אחרת ובעניין אחר.

וכפי שכבר ביארתי, לא מחוייב שהאדם יהיה מודע בצורה גלויה, לאותו דבר טוב או רע, שהדבר גורם לו להרגיש. כי לפעמים ברמת המודעות של האדם, הוא חושב שהדבר גורם לו להרגיש טוב, אבל בתת המודע של האדם, הוא חווה שהדבר גורם לו להרגיש רע. וגם להיפך. שלפעמים ברמת המודעות של האדם, הוא חווה שדבר כלשהו גורם לו להרגיש רע, אבל בתת המודע שלו, הוא חווה שהדבר גורם לו להרגיש טוב.

וכאשר דבר כלשהו גורם לאדם להרגיש רע, הדבר הזה גורם לכך, שהאדם לא יאהב את אותו הדבר. אבל לפעמים ישנם מצבים, שלמרות שהדבר גורם לאדם להרגיש רע, הרי שהוא גורם לאדם להרגיש גם טוב, וגם אם זה ברמת תת המודע של האדם. ואז האדם נמצא במצב של קונפליקט רגשי ושל רגשות מעורבים. ואז נוצרת מה שנקראת אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר, שגורם לו להרגיש רע.

וזה, או בגלל שיש כאן העמדת פנים בלבד, ושהאדם מפחד להודות שהוא לא באמת אוהב את אותו הדבר. או משום שיש כאן אהבה עמוקה ואהבה מודחקת, כלפי אותו הדבר שהאדם חושב שהוא גורם לו להרגיש רע. ואפילו התנהגות אובססיבית או טורדנות כפייתית, הרי שגם היא נובעת משום שהיא גורמת לאדם להרגיש טוב מאוד עמוק. וכפי שכבר ביארתי גם את העניין הזה במקומות אחרים.

וכאשר האדם מגיע למצב כזה, שבו יש לו רגשות מעורבים כלפי איזה דבר, אז יש גם תחושה של אהבה כואבת. כי האהבה, גורמת לאדם להתחבר לדבר שאותו האדם אוהב. ואם האדם מפיק הנאה מדבר כלשהו, אז האדם אוהב אותו. ואם האדם בו זמנית, גם נפגע מאותו הדבר, אז האדם גם חווה כאב, מאותה האהבה שלו כלפי אותו הדבר. ואהבה כואבת, כאשר היא גורמת לאדם להיות בקשר רגשי, עם דבר שגורם לו להרגיש רע.

וכאשר האדם מגיע למצב, שבו יש לו רגשות מעורבים כלפי דבר כלשהו, אז האדם חווה לפעמים כאב לב, מאותה האהבה המעורבת ומאותם רגשות מעורבים. ואז, אם האדם רוצה לצאת מהמצב של אותה אהבה מעורבת ואהבה כואבת, אז על האדם לברר היטב, מה באמת הוא מרגיש כלפי אותו הדבר, ולמה הוא מרגיש כך כלפי אותו הדבר.

והאדם, לא צריך להדחיק את הכעסים שלו או את האהבה שלו כלפי דבר כלשהו. כי האמת, היא טובה יותר מכל דבר אחר. וכאשר האדם נמצא במצב של רגשות מעורבים, אז, אם האדם רוצה לצאת מהמצב הזה, על האדם להבין, מהם היתרונות ומהם החסרונות שהוא רואה, באותו הדבר שאותו הוא אוהב וגם שונא, ושכלפיו הוא חווה רגשות מעורבים.

ועל האדם להתבונן היטב אל תוכו, ולגלות את הרגשות המודחקים שיש בתת המודע שלו, ואת הרצונות המודחקים שיש בתת המודע שלו, שהם אלו שאחראיים, לכך שהאדם יאהב או ישנא דבר כלשהו. וכדי לצאת מקונפליקט רגשי כלשהו, לשם כך יש לזהות את השורשים של הרגשות השונים. דהיינו, לגלות מהיכן נובעים הרגשות המנוגדים והרגשות המעורבים שהאדם חווה.

ואז, אחרי שהאדם מבין למה הוא אוהב ולמה הוא לא אוהב את אותו הדבר, עכשיו האדם יכול למצוא את הדרך, או לגרום לעצמו לאהוב גם את הדברים, שאותם הוא לא אוהב, או לגרום לעצמו להפסיק לאהוב את הדברים, שאותם הוא כן אוהב.

דהיינו, יש לאדם כמה אפשרויות. והאפשרות הראשונה הפשוטה ביותר, היא פשוט לאהוב את זה שהוא נמצא במצב של רגשות מעורבים, כי גם זה מושלם בפני עצמו. ואם האדם לא רוצה את המצב הזה של הרגשות המעורבים, שגם זה מושלם בפני עצמו, אז יש לאדם שתי אפשרויות כיצד להתנהג, כלפי דבר שהוא חווה כלפיו רגשות מעורבים.

ואפשרות אחת היא, שהאדם ימצא את הדרך, ללמוד לא לשנוא ואפילו לאהוב, את אותם החסרונות והדברים שנראים לו כרעים, באותו הדבר שאותו הוא גם אוהב וגם שונא. כי האדם יכול לנסות להתבונן היטב, ולחפש את היתרונות שיש באותם דברים שנראים לו כחסרונות. ואז האדם יכול להתחיל לאהוב גם את אותם חסרונות, או לפחות לא לשנוא אותם. או גם האדם יכול לשנות בעצמו משהו, ולגרום לכך שאותם חסרונות לא יפריעו לו יותר. והתהליך הזה, יוביל את האדם למצב של אהבה גדולה יותר, כלפי אותו הדבר שכלפיו הוא חווה רגשות מעורבים.

אבל יש גם עוד דרך נוספת, והיא, שהאדם ימצא את הדרך, לשחרר את עצמו, מהתלות הרגשית שלו, באותם יתרונות שהוא מוצא באותו הדבר. כי האדם קשור לדבר, בגלל היתרונות שבו. והאדם יכול להפסיק לאהוב את הדבר שגורם לו להרגיש רע, אם הוא יצליח להפסיק לרצות את היתרונות...

להתחיל קיימת לא יכול לרצות את הוא לא באמת האדם לשכוח מהאקס להוציא מהראש שלמות רגשות מודחקים נפרדים מאהבה אהבה אהבה חולה אהבה חולנית אהבה כואבת אהבה מודחקת אהבה עמוקה הדחקה הרגשה חוויה חוויות כאבים לדבר מחלות קונפליקט קונפליקט רגשי קונפליקטים רגש רגשות רגשות מעורבים רגשיות רע תחושה תחושות
איך נוצרת התאהבות דמיונית? מהי שנאה דמיונית? איך לחזק אהבה? איך להיות חלק מהטוב של מישהו? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחזק אהבה? איך ליצור חוויות טובות? איך ליצור קשר רגשי?
... נוצרת התאהבות דמיונית? מהי שנאה דמיונית? איך לחזק אהבה? איך להיות חלק מהטוב של מישהו? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחזק אהבה? איך ליצור חוויות טובות? איך ליצור קשר רגשי? וכאן אבאר עוד דרך כיצד באפשרותך לחזק אהבה של מישהו כלפיך ולגרום לו לאהוב אותך ולהתאהב בך? ואיך נוצרת התאהבות ... אפשר לחזק אהבה דמיונית? ואיך הדמיון יוצר התאהבות? ואיך באפשרותך ליצור משיכה והתאהבות? ועוד. וכפי שכבר הסברתי, האדם אוהב את מה שעושה לו טוב. והאדם נקשר למה שגורם לו להרגיש טוב. והמוח של האדם לא תמיד יודע לזהות מה אחראי לתחושת הטוב שלו. אבל המוח כן יודע לזהות, איזה ישויות היו, כאשר הוא הרגיש טוב. ואז המוח מחבר את הישויות האלו, לתחושת הטוב שלו. ולכן ממילא, עליך לנסות ליצור כמה שיותר חוויות טובות, עם מישהו שאתה רוצה שיאהב אותך. כי אז אתה הופך להיות חלק מהטוב שלו. כי נוצרת לו התניה, שאיתך, טוב לו. ומכאן ניתן ללמוד עוד טיפ, שאומר, שבאפשרותך להיות חלק מתחושת הטוב של מישהו, לא רק על ידי זה שתהיה איתו בפועל בסיטואציות שעושות לו טוב, אלא שבאפשרותך להפוך להיות חלק מתחושת הטוב שלו, גם על ידי זה שתהיה איתו כאשר הוא מרגיש טוב, בדמיון שלו. ז"א שהאדם יכול להרגיש טוב, או כאשר בפועל הוא בסיטואציה שעושה לו טוב, לדוגמא: טיול / מסעדה / סרט / תחביב כלשהו שעושה לו טוב, דהיינו, סיטואציה שבה בפועל האדם מרגיש טוב. אבל האדם יכול להרגיש טוב גם בדמיון שלו. לדוגמא, כאשר הוא מתכנן את החופשה הבאה שלו / מדמיין דבר עתידי שיעשה לו טוב, מדמיין מה הוא רוצה ... לו, רואה תמונות שמציפות לו זיכרונות טובים מהעבר וכיו"ב. והרעיון הוא, שבדיוק כמו שבן אדם יקשר אליך אם תיווצר לו ההתניה שאומרת שאיתך, טוב לו, באמצעות זה שכל הזמן תיצור חוויות טובות עבורו, שתהיה בהן ותהיה חלק מהן, כך גם האדם יתקבע אצלו עוגן במחשבה שיהפוך אותך להיות חלק מהטוב שלו, אם ... סיטואציה מהעבר / העתיד, שעושה לו טוב. ז"א אם לדוגמא מישהו מספר לך על משהו טוב שקרה לו היום, משהו טוב שהוא רוצה שיקרה לו בעתיד. ותוך כדי שהוא מספר לך את זה, הוא מרגיש מכך טוב. ותוך כדי שהוא מרגיש מכך טוב, אתה שם לצידו ברגע הזה של ההווה, כאשר הוא מספר לך את הסיפור שקיים בדמיון שלו בהווה, הרי שבעצם הוא מתרגל בתת המודע שלו לחשוב, שכאשר אתה במחיצתו, הוא מרגיש טוב. וכך ממילא הוא נקשר אליך, כאילו בפועל היית איתו בחוויה שעשתה לו טוב. וכמובן שגם להפך, שאם מישהו מספר לך על משהו רע שקרה לו, ונניח שהוא לא ממש רוצה לדבר על זה, ונניח ... הוא נזכר בגלל צורת הדיבור שלך / מסיבה אחרת, במשהו שעשה לו רע בעבר / זיכרון רע / מישהו שנוא / פחד עתידי וכיו"ב, הרי שבעצם גם אם שלא באשמתך, הבן אדם השני התעוררה בו תחושה רעה, כאשר הוא היה איתך. וממילא בתת המודע שלו, הוא פחות יאהב אותך בגלל זה, גם אם אתה לא אשם בשום דבר. ולכן עליך ... על דברים שעושים לו רע, שאינם קשורים אליך באופן ישיר. ואז ממילא הוא גם לא יאהב אותך. או אם ברצונך לגרום למישהו לשנוא מישהו אחר, תשכנע את האדם, שהאדם האחר הוא סיבת התחושות הרעות שהוא מרגיש. וכמובן שלא בהכרח שבאופן ישיר תאמר לו שהאדם השני עושה לו רע, אלא שתרמוז לתת המודע שלו, שההימצאות לצד האדם האחר, ההתנהגות של האדם האחר, בצורה עקיפה עושה לו רע. וזה בעצם אומר שבפועל, עליך להשתדל להיות חלק מהטוב של מישהו אחר, לא רק בדברים שקורים בפועל, אלא גם כאשר הוא מרגיש טוב באופן כללי. כגון כאשר הוא נזכר במשהו טוב מהעבר, או כאשר הוא מתכנן וחושב על משהו טוב, עתידי. ובאפשרותך כמובן כאשר אתה מזהה סיטואציה שכזו, להרחיב אותה ולהעצים אותה. כדי להעצים את תחושת הטוב של האדם השני, כשהוא איתך. ואז ממילא האהבה שלו כלפיך, תתחזק. ויש כאן עוד עיקרון, שאומר, שבאפשרותך ... שהוא רוצה? האם הוא יאהב אותך יותר בגלל שרצית לעזור לו, או שהוא יאהב אותך פחות, כי לא הצלחת לעזור לו? ומה אם בעצם תגרום למישהו לפרט סיפור רע שקרה לו, ובעצם תעצים לו את תחושת הרע שיש לו. שזה כמובן דבר שיגרום לו לא לאהוב אותך, כי אתה עושה לו רע. אבל במקביל תיכנס לדמיון שלו, ותציל ...
רגשות חיוביים / שמחת חיים - איך ליצור רגשות טובים של שמחה ואושר?
רגשות חיוביים / שמחת חיים - איך ליצור רגשות טובים של שמחה ואושר? איך יוצרים רגשות טובים של שמחת חיים וכולי? תשובה: על ידי שהופכים את הרגשות לשכל. הסיבה היחידה שהאדם אינו מאושר, היא רק משום שהוא אינו מקשיב לשכל ולהיגיון של הרגשות שלו. הרגשות של האדם הם האינדיקציה הטובה ביותר לעד כמה האדם אכן משתמש בשכלו בצורה נכונה. אם הרגשות אינם טובים, הרי שהאדם אינו משתמש בפוטנציאל השכלי שלו. קשר זוגי טוב בין השכל לבין הרגש = אהבה של האדם את המציאות. על האדם לקחת את הרגשות שלו, ולנסות להבין אותם בשכל. לכל רגש יש היגיון. האדם לא סתם מרגיש רגש כלשהו. על האדם לנסות להבין את השכל ואת ההיגיון של הרגשות שלו. רק כאשר האדם מבין את השכל של הרגשות שלו, רק אז יש אפשרות שהם יהיו חיוביים. כאשר האדם מבין את צורת החשיבה של הרגשות שלו, הדבר הזה מאפשר לו באמצעות צורת החשיבה של הרגשות, לגרום להם להיות חיוביים יותר. סיכום: כדי ליצור רגשות חיוביים, צריך לחקור את השכל ואת ההיגיון שלהם. רק באמצעות השכל שלהם, ניתן להפוך אותם לשמחים יותר. הרגש של האדם והשכל שלו מנהלים מערכת יחסים זוגית. ככל שהשכל עובד טוב יותר, כך הרגש מרגיש טוב יותר. שימוש נכון בשכל = אושר. ...
רגשות / שקט נפשי / רוגע - את מי אי אפשר לרמות? ומתי האדם מגיע לשקט נפשי?
רגשות / שקט נפשי / רוגע - את מי אי אפשר לרמות? ומתי האדם מגיע לשקט נפשי? רגשות. את הלב אי אפשר לרמות. הלב יודע את האמת. האדם אינו יכול לרמות את ליבו. הלב של האדם יודע האם ... לא. אין שום דרך לשקר את הלב של האדם. כיצד זה בא לידי ביטוי? באמצעות הרגש. כל זמן שהמחשבה של האדם אינה מושלמת לחלוטין, הלב של האדם תמיד ידחף אותו לחפש משהו טוב יותר. הלב של האדם חפץ להרגיש שלמות. שלמות = לא להרגיש חסר כלשהו. הלב של האדם משתוקק להרגיש שלמות. הלב של האדם משתוקק לא להיות חסר דבר. כל זמן שהאדם לא הגיע אל השלמות, הלב שלו תמיד יציק לו. ... רק כאשר האדם מגיע אל השלמות. כאשר האדם מגיע אל השלמות, הלב של האדם מרגיש שלמות. שלמות = אינו חסר דבר. שלמות = אינו מחפש דבר = החיפוש העצמי הסתיים. שלמות = האדם לא מחפש את ... הלב שלו ימשיך להציק לו. רק כאשר האדם מגיע אל השלמות, רק אז הלב מרגיש טוב באמת = אושר אמיתי = אהבה אין סופית = שלמות. ...
רצונות - כיצד נוצרים רצונות? מה יוצר תחושת טוב?
... - כיצד נוצרים רצונות? מה יוצר תחושת טוב? רצונות. כל פעולה אותה מבצע האדם ...
בדידות / שעמום - ממה נובעת תחושת בדידות? איך להתמודד עם בדידות?
... / שעמום - ממה נובעת תחושת בדידות? איך להתמודד עם בדידות? בדידות. להרגיש לבד. מהי מהותה של הבדידות? בדידות = לרגשי לא מחובר / לא שייך. האדם יכול להיות בין אנשים ולהרגיש בדידות. האדם יכול להיות בקשר זוגי ולהרגיש לבד ובודד. מהי מהותה של הבדידות? תשובה: בדידות היא סוג של שעמום רגשי. פירוש: שעמום = האדם אינו מצליח ליהנות מהרגע הזה = שעמום. גם בדידות = האדם אינו מצליח ליהנות מהרגע הזה כפי שהוא = מרגיש בדידות. הרגשת הבדידות נוצרת כאשר נדמה לאדם שאם הוא יהיה בסביבה של אנשים הוא ירגיש טוב יותר. כאשר אדם נמצא בקשר זוגי ומרגיש בודד = מרגיש לא מחובר לקשר הזוגי = הרגש של האדם אינו מרגיש סיפוק ואושר מהמצב כפי שהוא. כאשר אדם עסוק במשהו שמעניין אותו, הוא אינו מרגיש בודד. לעסוק במשהו מעניין = לא משועמם. כאשר טוב לאדם, הוא אינו מרגיש בדידות. שעמום נעשה קשה יותר ויותר ככל שהזמן עובר. גם בדידות נעשית קשה יותר ויותר ככל שהזמן עובר. כאשר מבודדים את האדם, ככל שעובר הזמן שהוא מרגיש לבד, כך זה קשה לו יותר. כאשר האדם עושה משהו שטוב לו איתו = הזמן עובר מהר = לא משתעמם = לא מרגיש בדידות. ממה הבדידות נובעת? השורש של הבדידות הוא כמו השורש של השעמום. כאשר האדם אינו מוצא משהו ליהנות ממנו, הוא מרגיש בדידות ושעמום. בכל רגע של המציאות יש משהו טוב. כאשר האדם אינו רואה את מה שטוב ברגע הזה, הוא מרגיש בדידות / עצבות וכולי. כאשר האדם מתעסק במשהו שמעניין אותו, הוא מרגיש שמחה ולא מרגיש בודד. הבדידות = חוסר היכולת של האדם להתחבר למציאות כפי שהיא כרגע. חוסר חיבור למציאות = בדידות. חיבור למציאות = אין בדידות = זוגיות = אהבה = שלמות. כאשר האדם מרגיש טוב ואהבה כלפי המצב שלו, הוא אינו מרגיש בדידות. מה עושים כדי לא להרגיש בדידות? תשובה: מחפשים את הטוב שיש ברגע הזה ובמקום הזה שבו האדם נמצא. לא משנה היכן האדם נמצא, תמיד יש שם משהו טוב שאליו האדם יכול להתחבר ולהרגיש קרוב. למה בדיוק אפשר להתחבר? מה לחפש ואיפה? תשובה: צריך לחפש פנימה ולא החוצה. פירוש: על האדם למצוא את הטוב שיש בכל רגע בתוך עצמו. להתבונן החוצה = להרגיש לבד = להרגיש ריחוק = להרגיש בדידות / חוסר שמחה ושעמום. להתבונן פנימה = להרגיש מחובר לעצמך = להרגיש קירבה = אחדות = שמחה. מה ז"א להתבונן פנימה? להתבונן פנימה = האדם מסתכל אל תוך עצמו ומנסה להכיר את עצמו יותר טוב (כמו במדיטציה). אין שום מקום בעולם, שבו האדם עצמו אינו ...
שכל ורגש - מה לעשות כאשר הרגש והשכל לא מסכימים?!
... ורגש - מה לעשות כאשר הרגש והשכל לא מסכימים?! כאשר הרגש לא מקשיב לשכל, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להתייחס לשכל שיש בתוך הרגש. השכל שיש בתוך הרגש, פירושו ההיגיון של הרגש, שהיא הסיבה השכלית של הרגש. ונסביר: אין רגש שאין בו שכל. הרגש הוא סוג של מצפן שאומר לאדם עד כמה השכל שלו ישר. כאשר השכל ישר בשלמות, גם הרגש מרגיש טוב בשלמות. אם הרגש לא מרגיש טוב ביחס להחלטה של השכל, הרי שזה נובע משום כך שהאדם עדיין לא מימש את הפוטנציאלי השכלי שלו בשלמות. כאשר השכל אומר דבר אחד והרגש אומר דבר אחר, הדבר הטוב ביותר לעשות, הוא לחפש את השכל שיש בתוך הרגש. דהיינו, לנסות לחשוב באמצעות השכל, מה חסר לרגש בדעה של השכל. גם לרגש עצמו יש שכל. הרגש אינו טיפש. כאשר השכל והרגש לא מסכימים, הדבר הטוב ביותר לעשות, הוא למצוא שכל חדש שיגרום גם לרגש להסכים איתו. דהיינו, על האדם לנסות להגיע לאיזו תובנה חדשה ושכל חדש, שאיתה גם הרגש יוכל להסכים. ולכן, ברמה המעשית על האדם לחקור את הרגש שלו, ולנסות למצוא את השכל ואת ההיגיון שיש ברגשות שלו. נסה להבין מה השכל של הרגש שלך, מה ההיגיון שיש ברגשות שלך. נסה לעשות שלום בין הרגש לבין השכל. ועל ידי חקירה לעומק של השכל שיש בתוך הרגש, על ידי זה האדם מגיע לשכל חדש שגורם גם לרגש להרגיש טוב יותר. עד שהאדם מגיע אל השלמות שבה יש אחדות בין השכל לבין הרגש, שבה השכל והרגש חושבים ומרגישים את אותו הדבר. וזה קורה, כאשר האדם מגיע לשלמות השכלית וה
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה? האושר הוא הצורה הטובה שבה האדם חווה את האירועים השונים שמתרחשים בחייו. גם מעשיו של האדם הם חלק מהאירועים האלו. המציאות של האדם מורכבת גם ... וגם מהדברים שנעשים בלי ההתערבות האישית שלו. גם מעשיו של האדם נכנסים תחת ההגדרה האירועים השונים שמתרחשים בחייו של האדם. מאחר שבסופו של דבר הדבר היחיד החשוב הוא מה האדם מרגיש בתוכו לגבי המציאות, ממילא זה אומר שיותר מאשר חשוב מה שהאדם עושה, חשוב יותר מה שהאדם מרגיש כלפי מה שהוא עצמו עושה. אהבה עצמית, קבלה עצמית, שמחת חיים, שביעות רצון, סיפוק וכולי, אלו תחושות חיוביות וטובות שהאדם יכול להרגיש ביחס למה שהוא עושה. להיות מאושר פירושו לקבל גם את עצמך. לא רק את מה שקורה מעצמו תאהב, אלא גם את מה שאתה אישית עושה. חוסר אושר = הלקאה עצמית / רגשות אשם / תחושה של כישלון / חוסר שביעות רצון / כעס עצמי / ספקות וחוסר וודאות מתמדת לגבי הבחירות של האדם בחיים ... מושפעות מהסביבה שלו, על ידי זה האדם מקבל את עצמו כפי שהוא, מאחר שהוא לא מצפה מעצמו להיות מה שהוא לא יכול להיות. כפי שאמרנו, יותר מאשר חשוב מה האדם עושה, חשוב מה הוא מרגיש לגבי מה שהוא עושה. האם זה מרגיש לו טוב? האם זה מרגיש לו אמיתי? וכולי. העיקר שבו צריך להתמקד האדם, הוא בלימוד היכולות האישיות שלו והמגבלות שלו. כאשר האדם ... ומה לא בשליטתך. כאשר האדם מגיע לרמת ידיעה מוחלטת ואמיתית לגבי היכולות האמיתיות שלו, על ידי זה הוא תמיד מי שהוא, ותמיד טוב לו עם עצמו, ללא שום כעס עצמי / הלקאה עצמית / רגשות אשמה, אלא רק אהבה עצמית אין סופית שאינה תלויה בדבר. ...
אמונות טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב?
... טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב? אמונות טפלות. מהי הבעיה שישנה באמונות טפלות שגורמות לאדם לתחושה טובה? האמונות הטפלות רבות הן. אמונה טפלה = דמיון של האדם לגבי המציאות = חוסר ראיית האמת לגבי המציאות. ישנן אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש רע, כגון אמונות טפלות שגורמות לאדם לפחד משטויות וכיו"ב. ישנן אמונות טפלות שעוזרות לשרלטנים לשלוט באדם. ישנן אמונות טפלות שיוצרות אצל האדם ... והתמכרות מיותרת. ישנן אמונות טפלות שיוצרות בחיים של האדם סבל ורע. האמונות הטפלות האלו ברור שאינן טובות לאדם. לעומתן יש את האמונות הטפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב. האדם נמצא בבעיה כלשהי, מאמין במשהו, וזה גורם לו להרגיש טוב. מה הבעיה בכך? תשובה: ראשית נקדים. כדי להרגיש טוב באמת, צריך בסך הכל לדעת את האמת. המציאות היא טובה באמת מצד עצמה. הגורם היחיד האחראי לכך שהאדם אינו מרגיש טוב באמת בכל מקום ובכל זמן, הוא חוסר הבנת האדם את המציאות. כך שכדי להרגיש טוב באמת, אין צורך בשום אמונה טפלה. צריך רק לדעת את האמת. לעומת זאת, הגורם היחיד שמרחיק את האדם מהרגשת הטוב האמיתי, אלו האמונות הטפלות הטובות! מאמונות טפלות רעות כולם בורחים. אם יבקשו מהאדם להאמין במשהו שיגרום לו להרגיש רע, הוא לא יפול לשם בקלות. אז מה עושה הרע כדי להפיל את האדם ברשתו הרעה של הדמיונות הרעים? תשובה: הוא מספק לאדם אמונות טפלות שיגרמו לו להרגיש טוב מזויף. מדוע טוב מזויף? משום שלא משנה מה יעשה האדם, כל זמן שזו אינה האמת, הוא לעולם לא ירגיש שלמות באמת. בכל מקרה, הדרך של הרע לשלוט באדם, הוא דרך האמונות הטפלות שנראות טובות ויפות. הדמיון מוכר לאדם אשליות נחמדות. האשליות נראות ... האדם להאמין באמונות טפלות רעות בלי לשים לב. ז"א האמונות הטפלות תכליתן אחת. והיא לגרום לאדם לא לחפש את האמת. הן מוכרות לאדם אשליה כלשהי. הן גורמות לאדם להרגיש טוב באופן זמני, עד שזה בסוף מתנפץ. ובאותו הזמן האדם התרחק מלחפש את האמת הטובה. ואז בדלת האחורית הדמיון של האדם משתלט עליו וגורם לו לאמונות ... אל תאמין במה שאינו אמיתי. אם זו האמת, תאמין בכך. אם זו אינה האמת אל תאמין בכך. כאשר האדם מאמין במה שלא התברר אצלו כאמיתי. עליו לדעת כי: לבסוף השקר יפול ותחושת הרע / חסר תחזור אל האדם. האמונה הטפלה השקרית היא פתח לצרות של אמונות טפלות שגם האדם רוצה להתרחק מהן. והדבר החשוב ביותר שעל האדם לדעת הוא, כי כדי לחיות טוב באמת ולהרגיש טוב באמת, בסך הכל צריך לדעת את האמת המלאה על המציאות. לדעת את האמת על המציאות = להבין את מה שקורה במציאות. כאשר האדם מבין את המציאות = טוב ... שהאמת האמיתי והמלאה מתגלה. נקודה חשובה להבהרה: על האדם לדעת כי המציאות טובה לאין שיעור יותר מכל אמונה טפלה באשר היא. ז"א אם אמונה טפלה כלשהי גורמת לאדם להרגיש טוב, עליו לדעת כי אם הוא היה יודע את האמת הוא היה מרגיש יותר טוב לאין ערוך. בכל אמונה טפלה טובה יש חלק של אמת. החלק של האמת שנמצא באמונה הטפלה, הוא זה שגורם לאמונה הטפלה ליצור תחושה טובה. חפש את נקודת האמת הטובה שיש בתוך האמונה הטפלה. ז"א אם האדם מנפץ אמונה טפלה ומרגיש רע, הרי שעדיין אינו באמת האמיתית. על האדם לדעת כי האמת טובה יותר מכל דבר אחר. לסיכום: חפש את נקודת האמת שיש בכל דבר, כי בכל דבר יש נקודה של אמת. תשאיר אצלך רק את נקודת האמת הטובה ותמשיך לחפש את האמת המלאה. כאשר תדע את כל האמת, תרגיש טוב נצחי באמת. ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
... רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן עושה האדם, זו האכילה. גם אכילה כמו כל שאר הפעולות אותן עושה האדם, היא לכשעצמה היא אינה ... כגון רעב והן סיבות רגשיות כגון הנאה וכיו"ב. הדבר החשוב ביותר באכילה, הוא שהאדם יקשר את עצמו תמיד לתכלית של האכילה ולא לאכילה עצמה. כאשר האדם זוכר את הסיבה שבגללה הוא ... על ידי זה הוא לא נקשר רגשית לאוכל. האוכל מספק לאדם בראש ובראשונה תחושה של שובע. כאשר האדם רעב הוא אוכל והאוכל משביע את האדם. תחושת השובע היא תחושה ממכרת. תחושת השובע מייצגת את תחושת השלמות של הרצונות של האדם. תחושת שובע של אכילה היא מקרה פרטי של תחושת שובע נפשי של האדם עצמו. רעב = רצון = חסרון. שובע = מילוי הרצון = שלמות. בנוסף האכילה בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על ... כ"כ זקוק. האוכל גם יוצר תחושה של שובע, גם מתיקות וגם אהבה וכולי. על האדם לשים לב תמיד מהי הסיבה שבגללה הוא אוכל. מהי התכלית של האכילה עצמה. כאשר האדם מקושר במחשבה שלו ... זה הוא נשמר מליפול לקשר רגשי עם האוכל. קשר רגשי עם אוכל = התמכרות = תלות רגשית = צרות. כאשר האדם אוכל מתוך מחשבה = קישור המחשבה לתכלית ולמהות ולא לפעולה החיצונית = פעולה נכונה. ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אהבה חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חוויות, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חוויות, איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, מומחה, אימון אישי בתל אביב בתחום חוויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 23_04_2024 השעה 19:32:37 - wesi1