אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יעדים ✔סדר בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות ✔ובו יתבאר מה צריך האדם לעשות, כאשר ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 סדר בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות

ובו יתבאר מה צריך האדם לעשות, כאשר הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו? כי לפעמים עוברות לאדם מחשבות בראש שלו, כגון: אני לא יודע מה אני רוצה / אני לא יודע מה לעשות עם עצמי / אני לא יודע מה טוב בשבילי וכיו"ב. והאדם מבולבל לגמרי. והאדם מרגיש שיש עליו עומס רגשי מאוד גדול, מהמצב שבו הוא לא יודע מה לעשות בחיים. והשאלה היא, מה לעשות, כאשר האדם לא יודע מה לעשות ומה הוא רוצה?

והתשובה לכך היא, שברגע שעוברת לאדם מחשבה שאומרת לו, אני לא יודע מה לעשות בחיים / ואני לא יודע מה אני רוצה וכיו"ב, אז האדם צריך לעצור לרגע אחד את רצף המחשבה שלו. והאדם צריך לנסות להסתכל על הדברים מבחוץ, מנקודת מבט חיצונית לו. והאדם צריך לנסות להרגיע את עצמו, ולעשות התחלה חדשה!

ולעשות התחלה חדשה פירושו, שכאשר האדם מבולבל לגמרי, ואין לאדם מושג מה לעשות עם עצמו, אז האדם צריך לחזור לנקודת ההתחלה ולהתחיל מהתחלה, ולראות מה באמת הוא רוצה בכלל בחיים באופן כללי.

כי מה שקורה בפועל, זה שכאשר האדם נולד, כמעט ואין לו עדיין שום מטרה בחיים. ואז בצורה כזו או אחרת, נוצרים אצל האדם רצונות כאלו ואחרים. והאדם מזדהה רגשית עם הרצונות שלו. והאדם מציב לעצמו מטרות בחיים, שהם בעצם הרצונות שלו. והאדם מתחיל לנסות להשיג את המטרות שלו, דהיינו, למלא את הרצונות שלו.

ולפעמים, אחרי זמן כלשהו, האדם מרגיש שהוא כאילו הלך לאיבוד לגמרי. שהאדם כבר מבולבל לגמרי, וכבר הוא מרגיש שהוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו, ושהוא לא יודע מה לעשות עם עצמו וכיו"ב. וזה משום שלפעמים מרוב זה שהאדם עסוק בלחשוב איך להשיג את המטרות שלו, מרוב זה הוא כבר שכח, מה הייתה המטרה המקורית שלו.

כי כדי להשיג מטרה גדולה כלשהי, לשם כך צריך להשיג המון מטרות קטנות (תתי מטרות / מטרות משנה). וכדי להשיג מטרה כלשהי, לשם כך האדם צריך לרכז את המחשבה שלו, באותה מטרה. דהיינו, כדי להשיג מטרה גדולה כלשהי, לשם כך האדם צריך לחשוב ולהתרכז באיך הוא משיג את המטרות הקטנות, שהן אלו שאמורות להוביל אותו למטרה הגדולה יותר.

וזה גורם לכך, שלפעמים, כאשר האדם מתרכז באיך להשיג את המטרות הקטנות שלו, שאם הוא ישיג אותן, אז ממילא הוא ישיג גם את המטרה הגדולה שלו, אז זה גורם לכך, שהאדם שוכח מה בכלל הוא רצה מלכתחילה. דהיינו, ההתעסקות של האדם בהשגת המטרות שלו בחיים, גורמת לכך, שלפעמים האדם בכלל שוכח, מה בכלל הוא רוצה מעצמו מלכתחילה.

וכאשר המציאות היא כפי מה שהאדם רוצה, אז לא ממש אכפת לו שהוא לא זוכר מה בדיוק הוא רוצה מעצמו. אבל כאשר המציאות פתאום מתחילה לא להתאים למה שהאדם רוצה, אז האדם מתחיל להרגיש רע, ואז הוא מתחיל לשאול את עצמו, מה בכלל אני רוצה לעשות, ומה המטרות שלי וכיו"ב.

ויש כאן נקודה נוספת, והיא, שלפעמים, כאשר האדם מנסה להשיג מטרה קטנה כלשהי, כדי להשיג את המטרה הגדולה, אז לפעמים בטעות האדם עושה דברים, שהם מרחיקים אותו מהמטרה המקורית שלו.

כגון לדוגמא, אדם שרוצה להיות מאושר, ולשם כך הוא הולך לעבוד. כדי להרוויח כסף, וכדי שהוא יוכל לקנות את מה שהוא רוצה, כדי להיות מאושר. ואז באותה עבודה, האדם גורם לעצמו, להיות הרבה יותר לא מאושר, מאשר אם הוא לא היה הולך לאותה העבודה מלכתחילה.

וכיו"ב יש אין ספור דוגמאות, לכך, שהאדם כדי להרגיש טוב, גורם לעצמו להרגיש רע. והאדם לא שם לב לכך, שהוא בעצם עושה את הפעולה המנוגדת, למה שהוא רוצה להשיג.

ובכל מקרה, כאשר האדם מרגיש שהדברים יוצאים משליטה, דהיינו, שהאדם מרגיש שהמציאות היא לא כרצונו, אז לפעמים האדם חושב לעצמו מחשבות כגון: אני לא יודע מה אני רוצה / אני לא יודע מה לעשות עם עצמי / אני לא יודע מה טוב בשבילי / אני לא יודע מה לעשות בחיים, וכיו"ב מחשבות, שמעידות שהאדם חווה שהוא הלך לאיבוד ושהוא מחפש את עצמו.

ואז, כאשר האדם מגיע למצב כזה, הפתרון לכך, הוא התחדשות של התחלה חדשה. כי את החיים אפשר לחיות מתוך הרגל, שגם לזה יש את היתרונות ואת החסרונות שלו. אבל אפשר גם לעשות התחלות חדשות, בכל רגע מחדש.

ולהתחיל מחדש ולעשות התחלה חדשה, פירושו, שהאדם מסתכל אל תוך הרגע הזה, והאדם שואל את עצמו: מה אני רוצה ברגע הזה. דהיינו, האדם לא צריך לחשוב, מה הוא רוצה לעשות בחיים, אלא האדם צריך לחשוב, מה בכלל הוא רוצה להשיג בחיים, אם בכלל הוא רוצה להשיג משהו.

ז"א, המחשבה של האדם שהוא לא יודע מה לעשות בחיים, היא מחשבה שגויה. ובמקום לחשוב מה אני רוצה לעשות בחיים, במקום זה על האדם לחשוב, מה בכלל אני רוצה מהחיים שלי באופן כללי. ובמקום לחשוב אני לא יודע מה לעשות עם עצמי, במקום זה על האדם לחשוב, מה בכלל אני רוצה מעצמי. ובמקום לחשוב, אני לא יודע מה אני רוצה באופן ספציפי, לחשוב, מה אני רוצה מהחיים באופן כללי.

והרעיון הוא, שהאדם צריך להסתכל אל תוכו, ולחזור לנקודת ההתחלה. ונקודת ההתחלה פירושה, הרצון העמוק ביותר שלו, שמחובר אליו ברגע הזה. והאדם צריך להסתכל אל תוכו ברגע הזה, ולשאול את עצמו, מה בכלל אני רוצה להשיג ברגע הזה? והאם המציאות מספיק טובה עבורי ברגע הזה? ולמה המציאות לא מספיק טובה עבורי ברגע הזה? והאם באמת המציאות לא מספיק טובה ברגע הזה? ומה יכול לגרום לכך, שאגיע למצב, שבו, המציאות כן תהיה טובה עבורי, ושלא ארצה לשנות אותה יותר?

ונחדד: לפעמים האדם חושב, אני לא יודע מה אני רוצה. והאדם מרגיש רע, מכך שהוא לא יודע מה הוא רוצה. ועל האדם להבין דבר פשוט ביותר. והוא, שמי שבאמת לא יודע בכלל מה הוא רוצה, הרי שהוא לא יכול להיות לא מרוצה. ז"א, מי שבאמת לגמרי אין לו שמץ של מושג מה הוא רוצה, אז ממילא הוא מרוצה.

כי כדי להרגיש רע, לשם כך האדם צריך שיהיה לו רצון כלשהו, לשנות את המציאות במשהו כלשהו. ובלי שיהיה לאדם רצון כלשהו, לשנות את המציאות במשהו, ובלי שהאדם יחשוב שהמציאות יכולה להיות טובה יותר, אם היא תהיה אחרת, בלי זה אי אפשר להרגיש רע. וכדי שהאדם ירגיש רע, לשם כך, מחוייב שהאדם ירצה לשנות את המציאות במשהו כלשהו.

ולכן, אם האדם מרגיש רע כלשהו, הרי שמוכרח שיש איזה משהו שהוא כן רוצה. כי אם האדם באמת לא היה רוצה שום דבר, אז ממילא לא הייתה לאדם שום בעיה כלשהי, בשום נושא שהוא. ואם יש לאדם תחושת מועקה, ותחושה של חוסר שקט נפשי, ואם האדם חווה התקפי חרדה, ואם האדם חווה דיכאון וכיו"ב, הרי שבהכרח זה אומר, שכן יש איזה משהו שהאדם רוצה אותו. כי אחרת, האדם לא היה יכול להרגיש רע כלשהו. כי בלי שיהיה שום רצון, בלי זה אין שום רע.

והדרך לצאת מהרע, היא על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוך הרצון שלו, ומנסה להבין, מה בכלל אני רוצה? והאם בכלל אני רוצה משהו? והאם באמת אני רוצה לשנות את המציאות? והאם זה ישנה, אם המציאות תשתנה? ומה במציאות הקיימת כרגע, מה אני לא רוצה בה? והאם בכלל יש משהו שאני לא רוצה במציאות הקיימת? ואולי הכל טוב איך שהוא בלי לשנות אותו? ואולי הכל מושלם תמיד? ואולי הכל טוב כפי מה שהוא תמיד? ומי אמר שאני בכלל חייב לשנות את המציאות?

והרעיון הוא, שיש שתי נקודות מבט בעניין הזה. ונקודת המבט הפנימית ביותר היא, שמצד האמת הפנימית ביותר, האדם צריך לדעת, שהכל אחד. דהיינו, שהכל מושלם איך שהוא, באותה המידה ממש. ומצד נקודת המבט הנייטרלית ביותר של המציאות, אין טוב או רע, אלא הכל שווה ערך תמיד, באותה המידה ממש. ומנקודת המבט הזו, לא שייך לרצות שום דבר מוגדר, ולא שייך להרגיש טוב או רע, משום דבר מוגדר.

וכאשר האדם מבין את העניין הזה, אז, דבר ראשון, הוא הופך להיות אדם רגוע, בלי שום קשר לשום דבר בעולם. כי כאשר האדם מבין שהכל שווה ערך תמיד, אז ממילא האדם נמצא בהרמוניה ובשלמות עם המציאות.

ואח"כ, יש עוד נקודת מבט נוספת, שממנה האדם כן רוצה דבר כזה או אחר, כחלק מההרמוניה שלו עם המציאות. כי בתוך ההרמוניה עם המציאות, יש גם את האפשרות לרצות דברים. והאדם כן יכול לרצות דבר כזה או אחר, כחלק מכך, שהוא שלם עם הכל תמיד.

וכאן על האדם להתבונן בצורה הפשוטה ביותר, אל תוכו, ולראות, מה הדבר שהכי חשוב לו להשיג בחיים. ואם אין דבר כזה, דהיינו, לא שהאדם לא יודע מה הכי חשוב לו, אלא שהאדם מתבונן אל תוכו, והוא רואה, ששום דבר הוא לא ממש חשוב עבורו, אם אכן זה המצב, שהאדם באמת חווה, ששום דבר לא יותר טוב או יותר רע עבורו בשום צורה שהיא, אז ממילא אין לאדם שום בעיה ושום שאלה כלל.

אבל, אם האדם לא מסתכל עד הקצה האחרון של הרצון שלו, אלא הוא מסתכל על מה שהוא רוצה, בלי להעמיק עד הקצה האחרון, שבו הכל שווה ערך, אז האדם מגלה את הרצונות המוגדרים, החשובים ביותר עבורו.

כי ברמה החיצונית ביותר, יש לאדם את הרצונות הכי פחות חשובים...

לעשות כסף אני לא יודע מה לעשות בחיים החיים טוב ורע חייב לא יכול מושלם איך ל תחושה איך עושים כסף מה לעשות בחיים בחיים התחדשות התחלה התחלה חדשה התחלות התחלות חדשות חיים יעד יעדים יעדים ומטרות לא יודע לא יודע מה לעשות לא יודע מה לעשות בחיים לא יודעים להתחיל להתחיל מחדש לעשות לעשות בחיים מה לעשות מה לעשות בחיים מטרות מטרות ויעדים סדר בחיים תכלית
מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
... ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה - פרומו ש: אז השאלה שלי זה איך לגרום לעצמי לפעול ע"פ בוא נקרא לזה "מטרות העל" או רצונות שלי לטווח הרחוק, ...
מטרות ויעדים, התמדה ונחישות, דבקות במטרה, להתמיד במטרות, השגת מטרות בחיים, הצבת יעדים, הצבת מטרות, להשיג מטרות
... ויעדים, התמדה ונחישות, דבקות במטרה, להתמיד במטרות, השגת מטרות בחיים, הצבת יעדים, הצבת מטרות, להשיג מטרות ובו יתבאר אחד העניינים שקשורים להצבת מטרות ויעדים. והוא, העניין של נחישות ושל דבקות במטרה. ויתבאר מהי נחישות אמיתית להשגת מטרות? ... אחד למצב אחר. וכאשר יש לאדם מטרות ויעדים כלשהם שהוא רוצה להשיג אותם, הרי שבעצם האדם רוצה לשנות את המציאות. ולשנות את ... בעצם אומר, שכאשר יש לאדם מטרות ויעדים בחיים, הרי בעצם על האדם להבין, שמוכרח שיהיה לו מאמץ כלשהו, להשיג את המטרות האלו. ...
מוטיבציה, ליצור מוטיבציה, יצירת מוטיבציה, יצירת חשק, ליצור חשק, השגת מטרות ויעדים, השגת יעדים ומטרות, טכניקה לרצון חזק, טכניקה לחיזוק הרצון, לחזק את הרצון, איך להחליש את הרצון?
מוטיבציה, ליצור מוטיבציה, יצירת מוטיבציה, יצירת חשק, ליצור חשק, השגת מטרות ויעדים, השגת יעדים ומטרות, טכניקה לרצון חזק, טכניקה לחיזוק הרצון, לחזק את הרצון, איך להחליש את הרצון?
... ליצור מוטיבציה, יצירת מוטיבציה, יצירת חשק, ליצור חשק, השגת מטרות ויעדים, השגת יעדים ומטרות, טכניקה לרצון חזק, טכניקה לחיזוק הרצון, לחזק את הרצון, איך ... צריכה לשקר, מה זאת אומרת לשקר, מה הכוונה לשקר? ש: בלשקר זה אמרתי לך כי תחום בזמן אז באמת אתה יכול באמת לעשות את זה ואתה מציב לך יעדים שהם תחומים בזמן וזה בעצם יכול להיות כרגע כן טוטאלי כי זה תחום ...
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
... מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי - פרומו אליעד: עכשיו השאלה היא כזאת: בקטע של להרוויח כסף, מה עדיף? האם עדיף ... את המטרה או לא להציב את המטרה. ש: אתה יכול לתת דוגמה עלי של הקטע הזה? אליעד: דוגמה של מה? ש: על הקטע של המכירות, הייתי איש מכירות וכולם עשו יעדים ואני אף פעם.. אליעד: השאלה היא כזאת.. ואף על פי כן עשית יותר מהם.. אולי אם היית מציב מטרות היית מרוויח עוד יותר.. שמעת מה אמרתי? אתה איתי? אני מסביר לך: השאלה היא אם אתה שאפילו בלי יעדים הרווחת יותר מאחרים שהגדירו את היעדים, אולי אם היית מציב יעדים היית בכלל קונה את החברה שעבדת בה, יכול להיות? אולי. לכן השאלה הנשאלת היא: האם כדאי להציב יעדים לסכום כספי שאתה רוצה להרוויח וזה יכול להיות סכום כספי ביום, בשבוע, בשנה, ב X, או לא. זאת השאלה. יש לך תשובה לשאלה הזאת? ש: אני יגיד לך מה אני חשבתי באותו רגע: מה אני ינסה להשיג יעדים? אני עושה הכי טוב שאני יכול, וזהו, באותו רגע. אליעד: ומה האמת? שאם היית מציב יעדים היית.. ואם היו באים אליך עם אקדח היית יכול להרוויח עוד כמה שקלים, נכון? ש: כן. אליעד: יפה, אז לא עשית את המקסימום שאתה יכול. אתה רואה? אם היית מציב יעדים היית רואה שאתה יכול לעשות יותר. ש: כן. אליעד: אתה.. ג: יש בזה יתרון וחסרון. כי כמה שאתה יותר מחוייב.. כמה שאני נגיד יותר מחוייב למטרה, ... כשהשעה 2 אני ישר נהיה עייף, רוצה ללכת הבייתה. אליעד: תזיז את המחוג אחורה. אז עוד פעם: אם בן אדם הוא רציני יותר הוא לא צריך הצבת מטרות ויעדים, הוא רוצה את זה ברצון אין סופי, למה אני רוצה? "כי אני רוצה את זה" ונגמר הסיפור, לא משנה לו כלום, זה מה שהוא רוצה, בלי זה הוא לא חי, לא ישן ומשיג את זה. זה הכל. אם הוא לא מספיק רציני, הוא מציב מטרות ויעדים "אני רוצה סכום כזה וכזה". יש שתי אפשרויות: או שאתה יכול להרוויח את הסכום הזה או שלא, אם אתה לא יכול להרוויח את הסכום אז מה אתה משגע את ... שהם ירוויחו קצת פחות. עכשיו, מה האמת? שאם מישהו ירוויח סכום מסויים, תגיד לו "אוקיי, עכשיו מטרה יותר גבוהה" אבל לא דיברתי על לתת למישהו אחר יעדים, דיברתי בהנחה שאתה מציב לעצמך יעדים. עכשיו, מה רבי נחמן אמר? יש התבוננות התורה, יש דבר מסויים, הבנה על החיים שבשביל להבין אותה אתה צריך שיהיה לך את כל הכסף שבעולם. יש ... לך את כל האפשרויות וכו' ורק אז.. זה נקרא סוג של להיות אלוהים. אוקיי, הלאה, הבנו את הנושא? אז מה עדיף? אז בסוף, אם אתה איש אמת, אל תציב יעדים. יעדים זה מטופש. יעדים זה של עצלנים. אתה צריך לשאול את עצמך "כמה אני מוכן להתאמץ?" זה השורה התחתונה. אתה מוכן להתאמץ? תתחיל להתאמץ ואל תבלבל את המוח על יעדים. בוודאי לנו שאם אתה תתאמץ אתה תרוויח יותר מהמטרות שאתה תשיג לעצמך ואם אתה תציב מטרות, אתה תנוח ותגיד "טוב, בכל מקרה אני יגיע לזה או לא ... הגדול שרוצה את האין סוף, ואני מדבר על המקיף הזה של הלרצות אין סוף, האם באמת אין סוף? לא. אבל באופן יחסי: לרצות אין סוף. ואז לא צריך מטרות ויעדים, אם אתה רואה שאתה עצלן, תציב מטרות. המטרה הכי טובה זה רצון, אם אתה רוצה מספיק אתה לא צריך שום מטרה, אתה תשיג את זה בכל מקרה. ...
אימון מנהלים, איך להגדיל יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים
אימון מנהלים, איך להגדיל יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים
... מנהלים, איך להגדיל יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים ... כסף זה מכניס וכו' וזה בעולם אידיאלי מאחר שהעולם שלנו לא אידיאלי לכן קורה מה שקורה. עכשיו בהנחה שאנחנו רוצים להציב לעובד יעדים אנחנו רוצים לתגמל אותו על היעדים האלה, אנחנו רוצים להגיד לו תקשיב אנחנו מציבים לך איזו מטרה אם תגיע אליה אתה תקבל סכום כסף מסוים, לדוגמא מה ... יש בעיה בגישה הזאת כי אז אתה עדיין תעשה לו איזה מדרגות מסוימות ואז בסוף הוא יבדוק יש הרבה מאוד בעיות בגישה הזאת בלהציב לו יעד כשאתה לא יודע אם זה ריאלי אם זה לא ריאלי ואם אתה תציב לו יעד לא ריאלי והוא לא יעמוד בזה זה יכול לשבור אותו ואם הוא יעמוד בזה אז יכול להיות שאתה ירדת אז אתה פתאום תרצה להציב יעד יותר גדול בלגן שלם. בעולם אידיאלי האידיאל היה להציב לכל עובד מנגנון שבודק כמה הוא מתאמץ ואתה אומר לו ככה "אם ... זה תלוי בו לא תמיד זה פה לא תמיד זה שם בלגן שלם. לכן מה שאנחנו יכולים לעשות זה כדלקמן מה שאנחנו יכולים לעשות זה להציב לו יעדים מסוימים שאנחנו חושבים שהוא יכול לעמוד בהם ולתת לזה מחיר מסוים, עכשיו כשהוא עומד ביעדים האלה וקיבל את התגמול שלו עכשיו לכאורה מה אנחנו רוצים לעשות להעלות את היעדים אבל על אותו תגמול אפילו על תגמול פחות כי אתה כבר יודע לעשות את זה למה שניתן לך את אותו סכום אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה נכון. אז מה שאנחנו נעשה מראש כשאנחנו מציבים את היעדים אנחנו לא נגדיר אותם בצורה מדידה אנחנו לא נגיד לו "תקשיב אם אתה מייצר לי עשר יחידות קיבלת אלף שקל" לא נגיד את ... אליעד: חודש הבא נספר סיפור אחר. ש: וחודש אחרי זה? אליעד: גם סיפור אחר עכשיו נשנה את כמות החבילות את כמות המוצרים את כמות היעדים ואת התאריכים את השמות נשנה משהו. עכשיו מבחינתנו שים לב למשהו מעניין מבחינתנו אפילו נוסיף עז ונוריד עז זאת ... בין שעה לשעה אחרת" והוא לא יודע למה מאיפה הוא יודע אתה אומר "אני שווה לי בצהריים ככה לעשות ככה עכשיו אני מחליף לו את היעדים נסובב לו את היעדים מחדש". המהות של מה שאני אומר זה תרכיב לו את התפקיד מחדש פעם תגיד לו "החודש נציב לך יעדים" תציב לו "אני צריך ממך את זה ואת זה תעמוד בזה תקבל בונוס", חודש הבא תגיד לו "אני צריך את זה ואת זה" סתם תרכיב יעדים. עכשיו אוטומטית היעדים שלך תמיד יהיו יותר ויותר קשים כי ביחס אליו כמות המאמץ שלו נשארה זהה כי הוא שיפר את המיומנות שלו מהחודש שעבר אבל אתה לא עושה את זה בדיוק זהה, ברגע שאתה לא עושה את היעדים זהים בדיוק אז הוא לא יכול לעשות השוואה בין דבר לדבר. מה עושות נגיד חברות שיווק שרוצות למכור מוצר נגיד יש להם ... איפה הלך התקציב" אתה לא יודע. הבנו את הסיפור אתה הבנת מה אתה הבנת? ש: מה אני הבנתי. אליעד: כן. ש: הבנתי שצריך לייצר לעובד יעדים שונים כל פעם כדי שהוא לא בדיוק ידע על מה הוא קיבל את הכסף שהוא יחשוב שזה אולי קשור לזה אולי לזה לבלבל אותו. ... יותר כי אם התפקידים ניהוליים יותר ממילא יש לך יותר תחומי אחריות, יש לך יותר תחומי אחריות ניתן להציב לך יותר משימות יותר יעדים זה נכון שככל שאתה יורד יותר למטה לצוואר הבקבוק יש לך פחות דרכים איך לגוון לו את כמות המשימות שלו אבל אם מדובר ... יכולים לדעת כמה הוא התאמץ אנחנו לא יכולים לדעת כמה הוא יכול להתאמץ ואין לנו דרך לאמוד את זה ולכן אנחנו מתגמלים אותו לפי יעדים אבל אנחנו רוצים שהיעדים יעלו כל הזמן כי אנחנו רוצים שהוא יתן כמה שיותר תפוקה ואנחנו לא רוצים לתגמל אותו כל פעם עוד ועוד כי זה גם לא העניין, אנחנו נשאף לתגמל כמה שפחות אבל תשאף לתגמל סכום קבוע נגיד ואנחנו לא יכולים להעלות את היעדים על אותו סכום ולכן אנחנו כל פעם נגדיר את היעדים בצורה שונה כדי שהוא לא יוכל להשוות. איך זה קשור למה שדיברנו קודם קשור אם אתה רוצה להוריד לו את השכר מה אמרנו ...
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
... מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות ועכשיו הנושא של הצבת יעדים של מכירות הצבת יעדי מכירות, בן אדם נגיד שאומר "היום אני אמכור ככה וככה בסכום כזה וכזה" זה טוב זה לא טוב? ש: גם טוב וגם לא ... רגע בא נניח שאתה מקבל כל היום פניות אז אתה לא יכול להציב לעצמך רף יעד של מכירות? ש: אתה יכול אבל העניין הוא שהרף אתה כבר לא מגיע למצב שאתה צריך להציב רף. אליעד: למה בוא ניתן דוגמא נגיד שכל היום ... אז אתה גם יכול להציב רף. השאלה שלי אם יש משהו יותר טוב מאשר להציב רף יעד של מכירות של מספר מה האמת? ש: רף האמת יש. אליעד: מה זה אומר? ש: זה אומר בן אדם נכנס עם רעש מסוים אבל האמת היא שאני יכול ... שלי. אליעד: הבן אדם קם בבוקר אומר לעצמו "אני עכשיו מציב לעצמי יעד למכור כל יום x" האם זה טוב לא טוב כן טוב אידיאלי לא אידיאלי? ש: אני אומר זה לא קשור לאידיאלי או לא אידיאלי הוא בסוף יבדוק ... שיעשה את המקסימום ומה שיצא זה הרף, הרף הוא המאמץ. אליעד: נכון ולהציב יעד של מכירות? ש: להציב יעד של מכירות זה כאילו משהו זה מה יש בזה. אליעד: אז בדיוק אז מה האמת להציב יעד של מכירות זה טוב אם אתה רוצה להציב יעד של מכירות לעובד שלך שאתה לא יודע כמה הוא יכול להתאמץ אז אתה מציב לו איזה יעד כדי לראות מה הוא יכול ומה הוא לא יכול אבל מול עצמך כבן אדם עדיף לך לא להציב יעד של מכירות עדיף לך להציב יעד של מאמץ "אני היום רוצה להתאמץ עד שאני אתעלף אני היום רוצה להתאמץ עד שיכאב לי הראש היום, אני היום רוצה להתאמץ עד ש...". היעד ... של הבן אדם כגון לדוגמא שזה איש מכירות שלך שמה יש הגיוני שתציב לו יעד אבל בעולם אידיאלי הרי הכי טוב לתמחר את האנשים לפי מאמץ אם תתאמץ ככה וככה תקבל ככה וככה. ש: קשה למדוד את זה בדיוק. אליעד: אז בגלל שאתה לא יכול למדוד אז אתה מציב יעד. עכשיו באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד של מכירות באיזה מובן זה כן הגיוני, אז במה זה כן טוב בכל זאת? ש: כדי לעבור את ה - break even שלך. אליעד: לא שנייה אמרנו שאתה ... יותר היום אני אתן מאה אחוז להתאמץ" אז באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד מכירות? ש: כדי לגרום לבן אדם להתאמץ בלהגיע. אליעד: לא לעצמך נגיד לעצמך על עצמך רק אם אתה לא מרמה את עצמך תתאמץ וזהו. ש: אם ... הוא במאמץ אבל אני משחק עם זה משהו חדש כזה. אליעד: אתה אומר בוא נציב יעד כדי שהיעד ייתן לי את המוטיבציה אבל מה שזה אומר שאם הייתה לך מוטיבציה אז לא היית צריך את היעד. ש: נכון אבל יש ימים שאני קם ... המאה אחוז זה מה יש אם הצלחתי אני יכול לעצור" אבל יש פה עוד משהו שגם היעדים המספריים הם סוג של משחק אתה אומר "אני אתאמץ בא נראה אם אני אגיע למספר כזה וכזה" זה סוג של משחק כזה זה סוג של בא נראה מה ... ככה וככה חזרות ככה וככה פעמים" זה אותו דבר נגיד שמישהו מציב לעצמו יעד באימון זה טוב או לא טוב, מה האמת בא נראה עכשיו מה התשובה שתיתנו לי מה האמת זה טוב או לא טוב? ש: לא טוב. אליעד: למה זה לא ... הולך לישון. אליעד: הולך לישון הלאה, רגע האם זה טוב שלפני אימון תציב יעד עם מספרים כן או לא? ש: אני מציבה לעצמי יעדים וזה מצוין. אליעד: השאלה אם זה טוב או לא טוב אולי יש משהו יותר טוב, זה מצוין לך כי את לא יודעת להתאמץ בלי זה אולי נביא לך ... אליעד: אני מחפש תשובה אחרת בכלל, האם זה טוב שבן אדם שמתאמץ יציב לעצמו יעד שהוא הולך לעשות x חזרות x אימונים x משקל כן או לא, תשובה תלוי במטרת האימון שלו אם מטרת האימון שלו היא לדוגמא להתאמץ כמה שיותר אז מה אתה מציב לעצמך בכלל יעד מספרי אין שום משמעות ליעד המספרי כי המטרה שלך זה להתאמץ כמה שיותר כי אם לא אתה פחות עייף אז תתאמץ יותר אתה יותר עייף תתאמץ ... השאלה. עכשיו יש אנשים שלא ברור להם כל כך מה מטרת האימון אז הם מציבים יעדים אבל מה האמת שבעולם אידיאלי אם אתה בתחרות אז יש היגיון להגיד "אני רוצה להרים משקל מסוים" אבל אם אתה לא בתחרות מה זה משנה מה ... אתה יודע להתאמץ, עכשיו אם המטרה שלך היא כוח גם כן אתה לא צריך להציב יעד כי בסופו של דבר אתה אומר לפי כוח "אני רוצה להתאמץ עד שאני אמות" אבל אם אתה לא יודע להתאמן ואתה הולך לפי איזו תוכנית אימון אז אתה מציב לעצמך יעדים. אז עוד פעם זה כן יהיה הגיוני שתציב לעצמך יעד כמשחק בא נראה אם אני אצליח אבל מלכתחילה לבוא בגישה של "אני צריך להרים משקל x" מה התכלית שבדבר אם אתה יכול להתאמץ יותר אז ...
ניהול עובד שמבטיח הבטחות ללא כיסוי, איך להתמודד עם הבטחות ללא כיסוי? איך לנהל עובד בעייתי? איך לנהל עובד שלא עומד במשימות בזמן? עמידה ביעדים ובמשימות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, עמידה ביעדים ובלוחות זמנים
ניהול עובד שמבטיח הבטחות ללא כיסוי, איך להתמודד עם הבטחות ללא כיסוי? איך לנהל עובד בעייתי? איך לנהל עובד שלא עומד במשימות בזמן? עמידה ביעדים ובמשימות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, עמידה ביעדים ובלוחות זמנים
... ללא כיסוי? איך לנהל עובד בעייתי? איך לנהל עובד שלא עומד במשימות בזמן? עמידה ביעדים ובמשימות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, עמידה ביעדים ובלוחות זמנים - פרומו הרצאה על ניהול עובד שמבטיח הבטחות ... ללא כיסוי? איך לנהל עובד בעייתי? איך לנהל עובד שלא עומד במשימות בזמן? עמידה ביעדים ובמשימות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, עמידה ביעדים ובלוחות זמנים - פרומו ועוד ביבי נתניהו ימוטט את שלטון ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סדר בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יעדים, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יעדים, איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, טיפול נפשי, אימון אישי קריירה בנושאי יעדים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6953 שניות - עכשיו 19_04_2024 השעה 22:10:43 - wesi1