אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמכרויות ✔אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ✔ובו יתבאר ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות

ובו יתבאר העניין של אובססיות / התמכרויות / התנהגות טורדנית כפייתית וכיו"ב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד.

אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה.

ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. ז"א כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, ו"טבע שני" טוב וכיו"ב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה.

ז"א, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה "אובססיבית" או "לא אובססיבית". התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מביאה לו תועלת? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מיותרת? האם הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיו"ב.

כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות / הפרעת התנהגות / אובססיה וכיו"ב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה.

ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות את אותו דבר שהוא רגיל לעשות. כי אם האדם חווה שהוא בוחר בכל פעם מחדש, בבחירה חופשית מלאה, לעשות את אותה הפעולה. אז האדם לא יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי.

אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית / טורדנות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב.

וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות / הפרעת התנהגות וכיו"ב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה.

כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית / התנהגות טורדנית וכיו"ב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו.

כי אם לדוגמא האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים / אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיו"ב, הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיו"ב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם.

ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות / התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. ז"א כל עשייה של האדם, מתחילה ונובעת ותלויה, ברצון של האדם. ולא מדובר על דברים שנעשים מעצמם, כגון לדוגמא שהדם זורם בגוף האדם "מעצמו". אלא מדובר על דברים שהאדם עושה אותם. ומה שגורם לאדם לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו.

ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות / התמכרויות וכיו"ב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא "באמת" רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיו"ב.

ז"א, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמא תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה עוד רצונות אחרים. כגון לדוגמא להישאר עם שערות על הראש.

ואז כאשר יש התנגשות בין הרצונות האלו. אז לרצון אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי / התנהגות כפייתית וכיו"ב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנ"ל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו.

כך שכנ"ל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיו"ב. אבל אח"כ כאשר האדם מתבונן על מה שהוא עושה, מנקודת המבט של הרצון האחר, אז האדם חווה סבל מההתנהגות הקודמת שלו, שלפני כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב.

ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו.

ז"א, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית / ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי / שחרור רגשי / בטחון רגשי / תועלת רגשית וכיו"ב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר.

למרות שאח"כ כאשר האדם כבר "שבע", אז הוא מבין לדוגמא, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע.

כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיו"ב.

כך שבכל מקרה, האדם תמיד עושה, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאח"כ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית / התנהגות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה.

ומי שיעמיק עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. ז"א האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ורגע, לפי מה שהוא רוצה באותו הרגע. וכל בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי.

ולאדם יש את הרצון הבסיסי שלו, שהוא הרצון להרגיש טוב. ובנוסף, יש לאדם רצונות שונים, שהאדם חושב שהם אלו שיגרמו לו להרגיש טוב. ובגלל שהאדם אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחוייב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחוייב לעשות את אותו הדבר.

ואם אח"כ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא לרצון הקודם שלו, רצון אובססיבי וכולי כנ"ל.

והמסר הוא פשוט, והוא שהאדם בכל מקרה פועל תמיד בצורה אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה / התנהגות טורדנית כנ"ל.

ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ישיג דבר כלשהו יהיה לו הכי טוב. אבל באמת בתת המודע שלו, הוא חושב שלא להתאמץ להשיג את הדבר, זה יעשה לו יותר טוב. ואז זה רק נראה שהוא לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע.

ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית / הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנ"ל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה שהוא חושב, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. שזה יוצר אצלו את הרצון היחסי לעשות את הדבר (רצון יחסי, כי יש תמיד גם עלות, שיוצרת נזק. ולכן זהו לא רצון מוחלט, אלא רק רצון יחסי). ואז האדם עושה את אותו הדבר.

ונמצא אם כן, כי הכל מתחיל ונגמר, במה שהאדם חושב, לגבי התועלת שאותה התנהגות אובססיבית תביא לו. ז"א שאם האדם יצליח להשתכנע באמת, שאותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא יעשה את אותה התנהגות. גם אם זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת.

ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית / הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו / את המטופל שלו, שאכן אותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת.

ואיך עושים את זה? תשובה: על ידי בירור האמת עם המטופל. האם באמת אותה התנהגות גורמת ליותר תועלת מאשר נזק, או ליותר נזק מאשר תועלת. ואם המטופל יהיה משוכנע ב 51 אחוזים, שהדבר גורם לו יותר נזק מאשר תועלת, הוא בוודאות של 100% לא יעשה את אותו הדבר.

וכאן צריך להדגיש את הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר, והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ליותר נזק מאשר תועלת. והוא מתפלא למה הוא עושה את הדבר.

והסיבה לכך היא, שבתת המודע של האדם, האדם חושב, שהדבר מביא לו יותר תועלת מאשר נזק. והאדם מוכרח לגלות, למה בתת המודע שלו הוא מרגיש, שאותה התנהגות אובססיבית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, לפחות באותו הרגע שהוא עושה אותה.

כי בוודאות של 100%, שהאדם בתת המודע שלו, חושב שהדבר מביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ורק בגלל זה האדם עושה את אותו הדבר. ומאחר שהאדם חסר מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא עושה אותה.

וכן, לשם כך, אפשר להיעזר בחכם אמיתי, שיכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא עושה את מה שהוא עושה. ומי שלא מודע לעצמו באמת, גם אם הוא פסיכולוג או מטפל רוחני כזה או אחר, הרי שהוא לא באמת יכול לעזור לאדם לגלות את מה שבאמת מסתתר בעומק הפנימי ביותר של תת המודע שלו (גם אם הוא מתיימר לעשות כך). ורק מי שמודע לעצמו בשלמות, רק מי שפיצח את תת המודע שלו עצמו בשלמות, רק הוא באמת יכול לעזור גם לאדם אחר, להבין את עצמו בשלמות.

והרעיון הוא, פשוט, והוא, שראשית כל יש לגלות את התועלת האמיתית, שהאדם חושב בתת המודע שלו, שאותה התנהגות מביאה לו. ואחרי שמגלים מהי התועלת שתת המודע של האדם מנסה להשיג באותה התנהגות אובססיבית, עכשיו צריך למצוא תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק.

כי לאדם יש צרכים...

וודאות אפשר להיגמל הפרעה נפשית לטפל בהתמכרויות עניין לטפל במחלת רוח לטפל במחלת נפש גמילה מהתמכרויות חולה נפש אמת מה שהוא באמת obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיבי אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרויות התמכרות התנהגות התנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות כפייתית להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור סובל מהפרעה טורדנית
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל? הרצאה על גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל? ועוד האם הגמילה הצליחה? תהליכי גמילה, הפסקת התמכרויות, מכוני גמילה מ
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה / התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא מוכרח לעשות איזה משהו, בלי יכולת לשלוט בעצמו, האם לעשות זאת או לא, הרי שיש לאדם סוג של אובססיה. כמו כן, לפעמים, אובססיות והתמכרויות נוצרות, על ידי זה שהאדם מתרגל לעשות איזה דבר (לדוגמא: עישון / אכילה לא בריאה וכיו"ב). עד שההרגל הופך לטבע של האדם, ועד שהאדם מרגיש שהוא כאילו לא מסוגל להפסיק את ההרגל. והשאלה הנשאלת היא, כיצד אפשר להיגמל מאובססיות ומהתמכרויות? תשובה: כדי להצליח להיגמל מכל אובססיה והתמכרות, לשם כך על האדם להחזיר לעצמו, את כוח הבחירה החופשית שלו. ז"א, מאחר שמהותה של ... לדוגמא לנשום. או שאכן, כן קיימת אפשרות כלשהי, שבאמצעותה יכול האדם לשלוט במצבו, אלא שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות / אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית / אובססיה שלו, מהתנהגות לא ...
התמכרויות - מה טוב בהתמכרויות? מה טוב יותר מהן? איך להיגמל מהן?
התמכרויות - מה טוב בהתמכרויות? מה טוב יותר מהן? איך להיגמל מהן? מי שיתבונן בעניין ההתמכרויות יראה, כי בכל התמכרות יש גם צדדים חיוביים וגם צדדים שליליים. הצדדים השליליים של ההתמכרויות ברורים כמובן. ההתמכרות גורמת לפעמים לאדם לאבד את שיקול דעתו, להפוך את הטפל לעיקר, לא לשים לב לדברים חשובים, לשכוח את עצמו, לצאת מפרופורציות ומאיזון. לפעמים גם, ההתמכרות יוצרת אפילו סבל. סבל להשיג את הדבר שמכורים אליו, בפרט כאשר קשה / בלתי אפשרי להשיג אותו. ההתמכרות יוצרת גם תלות רגשית, כובלת את האדם ולוקחת את החופש שלו. ההתמכרות, כאילו מבטלת לאדם את הבחירה החופשית. בנוסף, ההתמכרות יוצרת לפעמים סבל רב, כאשר האדם רוצה להפסיק אותה / להיגמל ממנה. כגון לדוגמא גמילה מסמים, מהימורים, הפסקת עישון, דיאטה וכיו"ב. עד כאן הצדדים השליליים של ההתמכרויות השונות למיניהן. יחד עם זאת אם נתבונן היטב בעניין, נראה כי למרות הכל יש להתמכרות גם צדדים חיוביים, אפילו חיוביים מאוד. כ"כ חיוביים, עד שבני אדם נורמאליים לגמרי בוחרים להיות מכורים לכל מיני דברים, למרות כל החסרונות שיש בלהיות מכור. ומה הצדדים החיוביים של התמכרות? אם נתבונן נראה, כי התמכרות מספקת לאדם טעם לחיים. התמכרות מספקת לאדם סיבה לקום בבוקר. התמכרות יוצרת אצל האדם משמעות לחיים. התמכרות מספקת לאדם אהבה. התמכרות מספקת לאדם מקום שבו הוא מרגיש תשוקה וסיפוק. התמכרות מספקת לאדם משהו שאותו הוא יכול להעריץ ושאליו הוא יכול לשאוף. התמכרות מספקת לאדם מקום לברוח אליו כשלא טוב לו. התמכרות מספקת לאדם משהו שיוצר אצלו ריגוש ועוד. כאשר האדם לא מרגיש טוב ביחס להתמכרות שלו, הסיבה היא, לא בגלל היתרונות הנ"ל של ההתמכרות, אלא בגלל החסרונות הנ"ל של ההתמכרות. אם לא היו להתמכרויות צד שלילי, הרי שהדבר הכי כיף ...
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי - פרומו עכשיו היו היה איש שרצה להפסיק התמכרות מה ההתמכרות שהוא רצה להפסיק עישון בא נגיד נדבר על עישון, עכשיו הטעות הכי גדולה בגמילה מהתמכרויות עכשיו אנחנו מדברים על מקרים שזה לא מצליח גמילה מהתמכרויות כי אם זה מצליח אז זה מצליח בסדר לא מדברים על המקרים שזה ... אומר שמנסים לתקוף את ההתמכרות דרך הגדלת החסרונות במקום דרך הקטנת היתרונות, מה זאת אומרת ... עכשיו כשמישהו בא להפסיק התמכרות בדרך כלל למה הוא רוצה להפסיק את ההתמכרות כי הוא חושב שיהיה לו רע זאת אומרת יש משהו שעושה לו טוב נגיד ... שהוא רצה להפסיק את ההתמכרות זה כי הוא חשב שיהיה לו מזה דבר רע ולכן כשבן אדם בא להפסיק התמכרות אז אוטומטית הוא אומר לעצמו אוקי למה אני רוצה להפסיק את זה ... אדם לדוגמא רוצה להפסיק התמכרות הוא רוצה להפסיק לעשן עכשיו מה הוא יעדיף לחשוב הוא יעדיף ... מיתרונות אתה תפסיק את ההתמכרות תפסיק לעשן נגיד תפסיק להמר אבל מה האמת האמת שיש גם יתרונות ... לדבר על היתרונות שיש בהתמכרות שלהם כי הם מפחדים שזה יגרום להם להישאר בהתמכרות אבל האמת היא שזה שקר זה רעיון שקרי כי האמת היא שאתה צריך ... שבן אדם רוצה להפסיק התמכרות הוא צריך לפרוש את הקלפים על השולחן להגיד מה האמת מה ... לאכול מה שזה לא יהיה כל התמכרות שהיא למה אתה מכור לה מכור לו לא משנה למה. עכשיו אחרי שמוצאים את זה עכשיו מה השאלות שצריך ... ולכן ההיגיון אומר שכדי לטפל בהתמכרות צריך להתחיל דרך היתרונות, אחרי שמצאת את היתרון כגון היתרון ... לכם דוגמא נגיד שמישהו מכור לסרטי פורנו והוא רוצה לדעת למה הוא
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים
התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים - פרומו הרצאה על התמכרות לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, התמכרות לעישון גראס, התמכרות לסקס, התמכרות למתוק, התמכרות לאכילה, התמכרות למריחואנה, איך נוצרת התמכרות? טיפול בהתמכרויות, איך לטפל בהתמכרויות? התמכרות לסמים - פרומו ועוד למה עישון עושה לך טוב? למה אני רוצה לעשן? למה אני מעשן סיגריות? למה לא לעשן מריחואנה? בעד ונגד עישון סמים, איזה נזק גורמים סמים? למה צריכת סמים ... חרדה לא הגיונית? איך נוצר פחד לא הגיוני? למה אני מכור לסקס? איך להיגמל מפורנו? למה אני מכור למשהו? איך להיגמל מהתמכרות לא הגיונית? ממה נובע OCD לא הגיוני? איך נוצרת הפרעה טורדנית כפייתית? איך עובדות התמכרויות? למה עישון גורם לי להרגיש טוב? למה עישון מרגיע? למה אני מכור לעישון? למה אני מכור לגראס? התמכרות לגראס, גמילה מהתמכרות לגראס, איך להפסיק
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה
גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה - פרומו הרצאה על גמילה מהתמכרויות, מהי התמכרות? מהי גמילה מהתמכרות? איך נגמלים מהתמכרות? שיטות להיגמל מהתמכרויות, התמכרות לסקס, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, התמכרות לפורנו, התמכרות לעישון, גמילה מסמים, תהליכי גמילה - פרומו ועוד בחירה חופשית והת
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
... גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון הרצאה על מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון ועוד טיפול בשורש ולא טיפול בסימפטום, להעלים את הרצון, להפסיק את הרצון, למה אני מעשן? איך להפסיק לעשן? למה אני מכור? איך להפסיק התמכרות? הפסקת
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמכרויות, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמכרויות, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, מאמן שיווקי, מאמן אישי למציאת זוגיות בנושאי התמכרויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6563 שניות - עכשיו 29_03_2024 השעה 14:51:24 - wesi1