הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=2598
הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה

ובו יתבאר העניין של הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית / סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, שהיא הפרעת אישיות שנובעת מטראומות שקרו לאדם בעבר. כי הפרנויות שיש לאדם בחיים, הן כולן נובעות מטראומות שקרו לאדם בעבר. בין אם אלו טראומות מודחקות, דהיינו, טראומות שהאדם לא זוכר אותן במודע שלו, אלא רק בתת המודע שלו. ובין אם אלו טראומות גלויות, דהיינו, טראומות שהאדם זוכר אותן לא רק בתת המודע שלו, אלא גם במודעות הגלויה שלו.

והרעיון הוא, שטראומות שקורות לאדם בחיים, יוצרות אצל האדם פרנויות שונות ומשונות (וכיו"ב פוביות שונות). עד כדי כך שהאדם מגיע למצב שהוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית טראומטית, ועד למצב שהאדם מאובחן כמי שסובל מהפרעת אישיות פרנואידית טראומטית. כי הפרנויה, היא פחד שגעוני. שהאדם מפחד מאיזה דבר שהוא לא הגיוני. ושהאדם מבין שהוא לא הגיוני, ואעפ"כ הוא מפחד ממנו.

והעניין הוא, שמצד האמת, כל הפחדים הם בהחלט כן הגיוניים. וגם פחדים שנראים כפרנויות וכפוביות, גם הם הגיוניים מצד האמת. ולמה? כי מצד האמת, הכל יכול לקרות. ואף אחד בעולם לא יכול להתחייב, שדבר כלשהו לא יכול לקרות. כי הכל אפשרי תמיד. ומנקודת המבט הזו, אכן ראוי לפחד מכל הדברים האפשריים בעולם.

אלא מה, שיש גם חוקיות של סיבה ותוצאה, שלפיה בד"כ העולם מתנהג בצורה מסוימת. וע"פ חוקיות הסיבה ותוצאה שלפיה מתנהג העולם, אם האדם מאמין בחוקיות הזאת, אז הוא לא מפחד מדברים שלא יכולים לקרות, ע"פ חוקיות הסיבה ותוצאה שלנו.

אלא מה? שכאשר יש לאדם טראומה מאוד גדולה מהעבר, וכאשר האדם סובל מפוסט טראומה, אז האמונה של האדם בחוקיות הסיבה ותוצאה נחלשת. ואז, גם אם האדם מבין בשכל שלו, שדבר כלשהו לא יכול לקרות לו ע"פ חוקי הסיבה והתוצאה שלנו, עדיין הטראומה כ"כ חזקה, עד שהאדם מטיל ספק בחוקיות של העולם שלנו, וחושש שאולי אעפ"כ, יקרה לו דבר רע. כי הרי הכל יכול לקרות.

אז כיצד אפשר להתמודד עם הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית ועם מצב של סכיזופרניה פרנואידית טראומטית? תשובה: על ידי שכל מוחלט. והכוונה היא, שיש שתי דרכים להרגיע חרדות ופחדים. דרך יחסית ודרך מוחלטת.

והדרך היחסית היא, על ידי זה שהאדם משתמש בשכל שלו, ומבין את האמת, שמצד החוקים של הסיבה ותוצאה של העולם שלנו, אין לו ממה לפחד, כי אף אחד לא רודף אחריו (מחלת הרדיפה / מחשבות רדיפה) בפועל בעולם הממשי שלנו. וזאת הדרך היחסית, כי היא משתמשת באמונה יחסית שאינה מחוייבת, כדי לפתור את הפחד.

כי האמונה של האדם בשכל שלו, היא רק יחסית בלבד ולא מוחלטת. כי זה שאתה לא רואה שרודפים אחריך, זה לא אומר שלא רודפים אחריך. והאדם שבוחר לסמוך על ההבנה שלו, שאומרת לו שלא רודפים אחריו, היא רק יחסית בלבד, כי היא יכולה להיות שגויה. ולכן, זהו רק פתרון יחסי בלבד.

אבל יש גם עוד פתרון, שהוא פתרון מוחלט ודרך מוחלטת. והוא שהאדם מתחבר למקום רגשי בתוכו, שמשם האדם לא מפחד משום דבר בעולם באשר הוא. כי באופן מוחלט, שום דבר הוא לא טוב או רע. כי הטוב והרע הם יחסיים בלבד, ואינם מוחלטים...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן